در-مورد-مرحوم-حسابی.pdf
40.4K
شیادی زیر لوای نام دکتر حسابی
مقاله استاد رضا منصوری استاد تمام فیزیک دانشگاه شریف
گفتگویی پیرامون دکتر حسابی با استاد مهدی گلشنی
https://www.asriran.com/fa/news/245050
@mohsenibidgoli
مصاحبه اختصاصی با استاد منصوری و
حواشی ایجاد شده در مورد دکتر حسابی
https://www.asriran.com/fa/news/240565
@mohsenibidgoli
نقد و نظری بر زندگی و آثار دکتر حسابی با
استادضیاء موحد یکی از شاگردان ایشان
http://tarikhirani.ir/fa/news/2816
@mohsenibidgoli
✅ کی گفته ما ایرانی ها در پروژه های آپولو نقشی نداشتیم ؟
● آپولو 13 حدودا 10 سال قبل از انقلاب ایران پرتاب شد و دچار نقص فنی شد و برای همین نتونستن رو ماه فرود بیان و در وضعیت بسیار خطرناکی، فضانوردان به زمین بازگشتند.
#طنز
@mohsenibidgoli
41.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ قسمت نهم :
✅ آشنایی با هوش مصنوعی (AI)
✅ ویدئوی بالا وبینار ارائه شده برای معلمان فیزیک استان تهران در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۲ بوده است و چون زمان و حجم آن زیاد است به تدریج آن را در گروه بارگذاری خواهد شد.
آنچه خواهید دید:
۱) کاربردهای هوش مصنوعی در جمع آوری متادیتا
۲) استفاده سایت های غیراخلاقی و پ...ورن از هوش مصنوعی
۳) فروختن اطلاعات کاربران و بازدیدکننده های سایت های پ...ورن در کازینوها و ...
۴) تکنولوژی های جدید در سایه کمپانی های غیر اخلاقی فیلم های رده بزرگسالان
۵) اشکالات و محدودیت های هوش مصنوعی
۶) اشکالات مدل فرگوسن در دوران کرونا ، پروژه کریسپر در بازآرایی ژنتیک انسانی
۷) چرا کارایی Gpt4 از یک ماشین حساب معمولی کمتر و ضعیف تر است ؟
#هوش_مصنوعی
@mohsenibidgoli
✅ آمریکاییها بیشتر علوم انسانی میخوانند!
✅ جملاتی مانند تو باید دکتر بشی! مهندس بشی! از کودکی در همهی خانهها پیوسته میان والدین و فرزندان دوره میشود! تا شاید شانس موفقیت و در نهایت آسایش زندگی را برایشان فراهم کند. با چنین روندی، از همان ابتدا ذهنیتی را در فرزندان خود ایجاد میکنیم که هر رشتهی دیگر غیر از پزشکی و مهندسی ارزش تحصیل ندارند و خوشبختی و سعادت آینده فقط و فقط در همین دو رشته خلاصه شده است! حال آنکه جامعه غیر از پزشک و مهندس بخشهای مختلفی را شامل میشود که نیازمند تخصص و دانش روز است و متأسفانه همین رویکرد میتواند از دلایل مهم عدم پیشرفت یک کشور باشد.
➕ اما نکتهی جالب در این میان وضعیت متفاوت نگرش به رشتههای تحصیلی در کشورهای پیشرفته است. مهمترین عامل برتری کشورهای غربی قطعاً علوم تجربی یا ریاضی نبوده بلکه از ابتدا تاکنون خود و جهان را توسط علوم انسانی کنترل و اداره کردهاند، هرچند در ظاهر چیزی که از آنها میبینیم آثار و نتایج علوم فنی و مهندسی بوده است. ولی باید توجه داشت کارکرد، جهتگیری و حتی روش استفادهی همین علوم را نیز با بهرهگیری از علوم انسانی تعیین میکنند و این مهمترین دلیل موفقیت آنها در مباحثی مانند اقتصاد و سایر حوزههاست.
➕ آنها کیفیت بالای آموزش و استاندارهای کیفی برای رشد جوامع خود را با تأکید بر علوم اجتماعی و انسانی تضمین میکنند که درنهایت به ارتقای کیفیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی منتج میشود. در ابتدا وقتی که به کشورهای توسعه یافته نگاه میکنیم و استانداردهای بالای زندگی در آنها را مشاهده میکنیم در نگاه اول ریشهی تمامی پیشرفتها در صنعت، کشاورزی، اقتصاد و ... در فناوریهایی که دارند متجلی میشود. "آنها فناوری دارند بنابراین پیشرفته هستند!" همین تفکر برای سالها وارد زندگی ما شده و در نتیجهی آن فقط باید دکتر یا مهندس شویم تا فاصلهی خود را با جوامع پیشرفته کمتر کنیم! اما این سطحیترین نگاه ممکن به اساس قضیهای است که در ابتدای مطلب مطرح شد.
➕ بررسی آمار دانشگاههای این کشور نمایانگر حضور بسیار پررنگ شهروندان آمریکایی یا آنهایی که اقامت دائم دارند در دانشکدههای حقوق، اقتصاد، مدیریت و ... است حال آنکه دانشکدههای مهندسی و پزشکی از ملیتهای متنوع از عرب گرفته تا هندی و چینی و البته هموطنان خودمان پر شده است. شاید این آمار متفاوت و البته عجیب! با توجه به استانداردهای تحصیلی "مد" شده در کشور ما، خود پاسخی برای موفقیت کشوری مانند آمریکا باشد. آنها با تقویت علوم انسانی و اجتماعی زیربنایی محکم را ایجاد کردهاند که با پشتوانهی آن شاهد کشف و پیشرفت فناوری هستند. در کشور ما دانشآموزان ممتاز و باهوش حتی اگر به تحقیق و بررسی در رابطه با رشتههای علوم انسانی بپردازند با مخالفت بیشتر اطرافیان خود مواجه میشوند که هوش و استعدادشان را در علوم انسانی نابود نکنند! و برای یک آیندهی خوب دکتر و مهندس شوند حال آنکه دانشآموزان با نمرات پایینتر را روانهی علوم انسانی میکنیم تا در آینده اقتصاددانها، مدیران و جامعهشناسان ما باشند!
➕به نظر شما این میتواند روش مناسبی برای تضمین موفقیت یک کشور در آینده باشد؟! البته در سالهای اخیر، با افزایش آگاهیهای عمومی، تعداد دانشآموزان ممتازی که در رشتهی علوم انسانی تحصیل میکنند، رو به فزونی است. مشاهده میکنیم که تفاوت چشمگیری میان دریافتکنندگان مدرک دکتری در رشتههای علوم انسانی و آموزشی با مهندسی و پزشکی را نشان میدهد حال آنکه بیشتر دانشجویان ویزایی (خارجی) رشتههای علوم تجربی و ریاضی را انتخاب کردهاند. بنیاد ( NSF )یک نهاد دولتی در ایالات متحدهی آمریکا است که از ۱۹۵۰ تاکنون در توسعهی قوانین و سیاستهای رسمی علمی در ایالات متحدهی آمریکا فعالیت میکند.
■ منبع: عصر ایران
@mohsenibidgoli
✅ مفروضات: موریانههای تفکر
🍥 موریانهها موجوداتی موذی و مخرباند؛ آنها از دید ما پنهاناند، اما در خفا کار خودشان را میکنند. از این جهت میتوانیم مفروضات را به موریانهها تشبیه کنیم. مفروضات یکی از اساسیترین و موثرترین مفاهیم پایه در تفکر نقادانه هستند. [مفروضات (پیشفرضها) باوریهایی هستند که آنها را درست فرض میگیریم و اطلاعات را بر مبنای آنها تفسیر میکنیم، بدون اینکه آنها را بیازماییم.] برای مثال، اگر ببینیم کسی کتاب تفکر نقادانه مطالعه میکند، فرض میگیریم که او به تفکر نقادانه علاقهمند است؛ اگر ببینیم کسی پیراهن سیاه پوشیده، فرض میگیریم او عزادار است؛ اگر ببینیم کسی میخندند، فرض میگیریم او خوشحال است؛ و اگر ببینیم مردی با موهای ژولیده و با لباس مندرس در پیادهرو خیابان خوابیده، فرض میگیریم که او معتاد است.
🍥 روزانه صدها پیشفرض در ذهن ما شکل میگیرند. ما همچنین پیشفرضهای جدید خلق میکنیم، اما آیا همهی این پیشفرضها درستاند؟ حتی اگر پیشفرضها هم درست باشند، اما ناآزمودهاند؛ یعنی با دلایل و شواهد منطقی و کافی آنها را درست بررسی نمیکنیم. در واقع، ما استنباط میکنیم. «استنباط منطقی» با «استدلال درست» فرق میکند؛ هر استنباطِ منطقی استدلالِ درستی نیست. در استنباط ما معمولاً رمزگشایی و بیشتر از تفکر سریع (سیستم ۱ تفکر) استفاده میکنیم. در واقع، مفروضات بر مبنای شهود شکل میگیرند و پنج ویژگی مهم دارند:
● ۱. بیشتر مواقع پنهاناند؛
● ۲. مسلم فرض میشوند؛
● ۳. تاثیرگذارند؛
● ۴. میتوانند فریبدهنده باشند؛ و
● ۵. بافتمحورند.
🍥 منظور از بافتمحور بودن این است که با توجه به موقعیتی که اطلاعات را تفسیر میکنیم نقش ایفا میکنند. برای مثال، گریهی کودکی را فرض بر گرسنه بودن اما گریهی جوانی را فرض بر مصیبت دیدن میگیریم. از آنجا که مفروضات مبنای تفسیر اطلاعات قرار میگیرند و در فرایند استدلال بسیار موثرند و ممکن است مخل هم باشند، لازم است قبل از شروع بحث یا در حین گفتوگو آنها را به طور آشکار بیان کنیم و بیازماییم.
➕ یادمان باشد :
الزاما افراد یا سلبریتی هایی که زندگی سراسر شاد و لاکچری از خود را دررسانه ها به نمایش میگذارند افرادی شاد، موفق یا راضی نیستند .گاهی دم خروس بیرون زده آنها را میتوان به وضوح مشاهده کرد. خودکشی ها و طلاق ها و .... که دراین گروه شیوع پیدا کرده نشان از آن دارد که این افراد همواره سعی می کرده اند برای دیده شدن بیشتر زندگی سراسر دروغ خود را درلفافه فضای مجازی شاد و سراسر خوشبختی به دیگران غالب کنند و متاسفانه این تزویر روزبه روز سخت و دشوارتر شده و بالاخره روزی تشت رسوایی آنها از بام به پایین خواهد افتاد . اتفاقاتی که در بین سلبریتی ها و به ظاهر هنرمندان درحال رخ دادن است نکبت مفهومی بنام دیده شدن و الثئا است که در فرهنگ دینی واسلامی امری مذموم و ناپسند شمرده شده است که امروزه بنای برخی از فضای مجازی ( رایانه سپهر) گردیده است .
مواظب موریانه های تفکر خود باشید
@mohsenibidgoli
39.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ قسمت دهم ( قسمت آخر ) :
✅ آشنایی با هوش مصنوعی (AI)
✅ ویدئوی بالا وبینار ارائه شده برای معلمان فیزیک استان تهران در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۲ بوده است و چون زمان و حجم آن زیاد است به تدریج آن را در گروه بارگذاری خواهد شد.
آنچه خواهید دید:
۱) کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش
۲) ایجادچت بات های تعاملی مانند برنامه خان میگو
۳) simulation & visualisation
۴) خلاقیت در هوش مصنوعی توسط story telling
۵) جهان بدون مدرسه در پرتو هوش مصنوعی
۶) چرایی عدم علاقه دانش آموزان به کتاب های درسی !
#هوش_مصنوعی
@mohsenibidgoli
✅ کمالگرایی از کجا در ما شکل گرفت؟
🍥 ۱. کودکی ناامن:
پدر و مادر ۱۹ را حساب نمیکند، میگوید باید ۲۰ بگیری.کودک مدام با این جملات مواجه میشود:"تو دست و پا چلفتی هستی"
"بچه فلانی رو نگاه کن! تو به درد نخوری"
سیستم آموزشی ما چه در مدرسه چه دانشگاه، نمیگوید مقایسه نکن! توسری نزن!
🍥 ۲. یادگیری از اجتماع و محیط:
محیط میگوید باید چنین هیکلی داشته باشی.
باید زیبا و بینقص باشی.
باید این شکلی لباس بپوشی.
فلانی را نگاه کن! باید این مدلی باشی. (جامعه پر شده از مقلدهای اینفلوئنسرها..ادای نصرت رو درمیارن فکر میکنن مثل اون آشپز خفنی میشن)
🍥 ۳. انتظارات بالای خانواده:
اینهمه خرجت کردیم..توقع داریم..باید پزشکی قبول شی، باید فلانجا کار کنی.
انرژی زیادی را صرف گیر دادن میکنند.
🍥 ۴. فرهنگ بت ساز:
در فرهنگ ما، آدمها یا شیطان هستند یا بتی برای پرستیدن.وسط ندارم..خاکستری ندارم..امکان ندارد بگوییم یکی ۴ تا خوبی دارد دو تا بدی و بقیه قبول کنند..نقص داری؟ حذف!
▪️این فرهنگ آدمها را به تله کمالگرایی میاندازد.
🍥 ۵. شرکتهای تبلیغاتی:
همیشه میخواهند یک آدم بینقص بسازند، خصوصا در حوزه زیبایی.
🍥 ۶. شبکههای اجتماعی:
استاندارها را میبرند بالاتر.فقط خوشیها را به اشتراک میگذارند..هرگز از غمها، شکستها و گریهها، تصویری نمیگذارند.
چقدر در شبکه های اجتماعی زمان میگذارید؟
#روانشناسی
@mohsenibidgoli
✅ کنفرانس Terasaki در دانشگاه UCLA و بازدید از هالیوود!
🍥 هفته گذشته کنفرانس موسسه TERASAKI در دانشگاه UCLA برگزار شد. شرکت در این کنفرانس باعث شد تا بهت زده شاهد وسعت و گستره پژوهشهایی باشم که در حوزه فنآوریهای نوین پزشکی در حال انجام است و همزمان امکان ملاقات با پژوهشگران این حوزه فراهم شود.موسسه تراساکی مجموعه ارزشمندی است که با هدف «حل مساله در حوزه سلامت» در حال فعالیت است. عملا گستره کارهای این مجموعه به «کاربرد فنآوری در پزشکی» مرتبط است.
🍥طیف وسیعی از مهندسین حوزه مکانیک، شیمی و… همراه با مختصصین حوزه پزشکی در این موسسه برای حل مشکلات انسان در حوزه سلامت همکاری می کنند. مدیریت این مجموعه به عهده دکتر علی خادم حسینی است که سابقه فعالیتهای ارزشمندی در حوزه Biomedical Innovation (نظیر تولید پوست مصنوعی) داشته است.
▪️این کنفرانس مجال بازدید از دانشگاه UCLA را فراهم آورد. توضیح خلاصه ای درباره دانشگاه UCLA:
➖۱- سال تاسیس این دانشگاه به زمان ناصرالدین شاه قاجار یعنی 1881 باز می گردد (143 سال پیش).337 رشته مختلف در این دانشگاه تدریس می شود و 47 هزار دانشجو دارد.
➖۲- گردش مالی این دانشگاه 6.7 میلیارد دلار در سال است.(یعنی 2.6 برابر دانشگاه توکیو)
➖۳- دانشگاه حدود 8 هزار عضو هیات علمی دارد.
➖۴- کتابخانه این دانشگاه حدود 12 میلیون جلد کتاب دارد!
➖۵- در میان اعضای هیات علمی تا کنون 27 برنده مدال نوبل و 1 برنده مدال فلیدز ریاضیات بوده اند. همچنین تاکنون 55 عضو آکادمی ملی علوم، 29 عضو آکادمی ملی مهندسی و 41 عضو آکادمی ملی پزشکی از میان هیات علمی آن بوده اند.
➖۶- اغراق نیست که گفته شود فعالیتهای مجموعه ای مثل تراساکی در حد قطره ای در برابر وسعت فعالیتهای پژوهشی است که در این دانشگاه در دست انجام است.
🍥 البته ماجرای آقای تراساکی هم قصه جالبی است.دکتر پال تراساکی از خانواده مهاجران ژاپنی بوده که در لس آنجلس به دنیا می آید ولی به دلیل شروع جنگ جهانی دوم او و خانواده اش جزو خانواده های ژاپنی بوده اند که به کمپ فرستاده شده بودند! آنها سه سال مشقت بار را در کمپی در آریزونا زندگی کردند و به پس از جنگ جهانی هم به دلیل «فضای ضدژاپنی» که در لس آنجلس شکل گرفته بود قادر به بازگشت به این شهر نمی شوند. با وجود آن مشقتها، ولی تراساکی دوره دبیرستان را با موفقیت می گذراند و وارد دانشگاه ایلینوی می شود. او تحصیل در رشته پزشکی را شروع می کند. در سال 1948 خانواده او شرایط بازگشت به لس آنجلس را «امن» ارزیابی می کنند و به این شهر بازمی گردند. این کودکِ سختی کشیده ژاپنی الاصل نهایتا در رشته دامپزشکی فارغ التحصیل می شود. او برای یک دوره فرصت مطالعاتی یکساله به لندن می رود و از آنجا به بحث پیوند اعضا (organ transplantation) در حیوانات علاقمند می شود. گستره پژوهشهای او در پیوند عضو باعث می شود که او منشاء رشد دانش بشر در زمینه پیوند کبد شود. نهایتا او موسسه تراساکی را طی یک موافقتنامه همکاری با دانشگاه UCLA تاسیس می کند و در 2016 می میرد.
🍥 خواندن سرگذشت مرحوم تراساکی باعث تعجب است. شگفتی از این حکایت عجیبِ «جریان علم» در تاریخ انسان معاصر.اینکه پیوند کبد و پیوند اعضا (organ) از چه مسیر شگفتی عبور کرده و اینکه اکنون ادامه فعالیتهای تراساکی تحت مدیریت دکتر علی خادم حسینی قرار گرفته است.تراساکی یک نسل دوم مهاجر ژاپنی بود و علی خادم حسینی هم یک نسل دوم مهاجر ایرانی.
انسانهای مصصم،پرتوان و دانشمندی که منشاء پیشبرد علم در بشر می شوند.مهاجرینی که فرزندانشان «ناز پرودِ تنعّم» به تعبیر حافظ نیستند.
🍥 بعد از کنفرانس فرصتی فراهم شد تا به منطقه هالیوود رفته و امکان آشنایی بچه ها با هالیوود فراهم شود .نکته ای که از این بازدید عجیب بود نزدیکی جغرافیایی دانشگاه UCLA به هالیوود است.۲۰ دقیقه رانندگی؛گویی حکایت شگفتی ست از نزدیکی جغرافیاییِ دو ساختار کاملا متفاوت!
🍥در اولی ما با انسانهایی(همچون مرحوم تراساکی)مواجهیم که بارِ سنگین فنآوریهای نوین را به دوش می کشند و به درمان سرطانها/بیماریها می اندیشند، در حالی که در ساختار دومی (هالیوود) با انسانهایی مواجهیم که عموما اهل Show هستند و جنس تولیدات آنها کاملا متفاوت است با آن انسانهایِ پرده نشین.«دو ساختار کاملا متفاوت» ولی هر دو در حال «تولید» در مجاور همدیگر و هر دو در دل یک پهنه جغرافیایی با جمعیت ۱۳ میلیونی به نام لس انجلس.
🪧مساله اینجاست که مدیریت این دو ساختار توسط «انسان» معاصر ابداع/خلق شده و ۱۵۰ سال پیش نه دانشگاه UCLA وجود داشت و نه هالیوود.آمریکا سرزمینی است که فراز و نشیبهای بسیار داشته، اما آنچه که در این سرزمین رخ داده/می دهد محصول تلاشها (سعی و خطای) فرزندان مهاجران بوده است.یک دیگ جوشان.
📝 دکتر محمد رضا اسلامی
@mohsenibidgoli
✅ قرار معلمی
هر سال بنا بر یک عادت یا قرار قدیمی با خودم در واپسین ساعات درسی و یا در پشت برگه های امتحانی دانش آموزان مطالبی را به فراخور زمانی و دریافت های حسی خود از آنها به رشته تحریر در می آورم و امسال بنا به درخواست گروهی از دانش آموزان دوازدهم این مطالب را به صورت صوت ارائه کردم و با کسب اجازه از آنها این صوت را در سه قسمت ارائه کرده و در گروه بارگذاری می کنم .
➕ در خلال صحبت ها از مستندی بنام خویشتن خویش ( سرگذشت درک دلگادیو ) سخن گفته می شود که در ادامه توضیحاتی در مورد آن داده ام و توصیه اکید دارم که آن را با دقت و سر فرصت مشاهده کنید .
➕ کسانی که با بنده کلاس داشتند براین موضوع صحه خواهند گذاشت که بنده در این سال ها تمام هم وغم خود را بر این موارد قرار داده ام و امیدوارم توانسته باشم خاطرات خوب و به یاد ماندنی را در ذهن و قلب آنها ایجاد کنم .
✅ لطفا با صبر وحوصله ویس را گوش کرده و اگر لذت بردید آن حس را با دوستان خود به اشتراک بگذارید .
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دِرِک دِلگادیو قصهگو و شعبدهباز معروف، در مستندی به نام «سرگذشت درک دلگادیو» (زندگینامه خودش)، به کارگردانی فرانک اوز به سراغ این موضوع رفته ودر پرفورمنسی جذاب، دراماتیک و تاثیرگذار، زندگی و هویت واقعی خودش را به دیگران نشان داده است. او برای سوال رایج و پرتکرار «من کیستم؟!» با اجرای یک تلهتئاتر دیدنی، پاسخی معقول و درخور تامل ارائه میکند.
➕باید گفت «سرگذشت دِرِک دِلگادیو» درواقع، روایتی از عادت نکوهیده برچسب زدن است. افراد با مشاهده رفتاری در خود یا دیگران، صفت یا ویژگی منفی اغراق شدهای را به آنها نسبت میدهند و در این حالت ناپایدار، (مشاهده رفتاری خاص در شرایط خاص) یک صفت کلی و اغراقشده منفی که هویتی غلط و مخدوش است را به خود یا دیگران هدیه میکنند و فرد را محکوم به ادامه زندگیاش با این هدیه نامیمون میکنند. (قضاوت و برچسب ناعادلانه)
➕پرفورمنس درک دلگادیو تحت عنوان خویشتن خویش، بیش از ۵۵۰ بار در سالن بزرگ نمایش نیویورک به روی صحنه رفته است. شکل مستند این پرفورمنس نیز به کارگردانی فرانک اوز، از جذابیتهای تصویری و شنیداری فوقالعادهای مثل طراحیصحنه، نور، صدا، موسیقی، میزانسن، دکوپاژ عالی و توالی موضوعی درخور و شایسته برخوردار است.
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ به قولی باید پراز خالی باشی تا بفهمی چنین زندگی کردن یعنی چی ... درکش برای خیلی ها سخته ... به نظرمن توی وجود هرکسی این رولتیستا وجود داره و باید با خودت صاف بشی و مثل آینه جلوش وایستی تا بهت بگه که رولتیستا شدی یا نه؟ ... صیقل خوردن میخواد و سختی ...وشاید میخواست با توضیح اون روند زندگی سختی که داشت و گرفتاری هاش بهمون بگه به این سادگی ها نیست و باید مثل یه قطعه فلز ناخالص توی کوره آتیش زندگی ذوب بشی تا ناخالصی هات پالوده بشه و تا خودتو توی ترازوی عدل خودت نیازمودی نمیتونی کاری بکنه ولی بعد از این مراحل سخت اون وقته که صیقل خوده میشی و اون وقته که با خودت و گرگ وجودت دوئل خواهی کرد و اگر پیروز درآمدی میتونی بر زمان و مرگ غلبه کنی و مثل آینه ای بشی که هرکس جلوت قرار بگیره میتونه عکس خودشو توی توببینه و حالاست که اون اتفاق قشنگ و حس عجیب رخ پیدا میکنه..
➕او نبض احساسی تماشاگرش را به خوبی و با مهارت در دست میگیرد و پایان احساسی و تاثیرگذاری برای روایتش رقم میزند. پایانی که شاید ساعتها بلکه روزها مخاطب را درگیر خود نگاه میدارد. دیدن این مستند برای بازنگری و بازآفرینی شماری از باورهای پوسیده و خطا که میتواند سالها میهمان هرکدام از ما انسانها بوده باشد، توصیه میشود.
@mohsenibidgoli
✅ سرسام اطلاعاتی در جامعه امروز
💎 اطلاعات (Information) پیامدهای واقعی دارد. به معنای واقعی کلمه میتواند نجاتدهنده زندگی باشد، در صورتیکه درست باشد. متأسفانه برعکس آن نیز صادق است. اطلاعات غیرواقعی میتواند صدمات زیادی را به همراه داشته باشد. آنها میتوانند مانند یک ویروس، منتشر شوند و باعث ایجاد چیزی شود که به آن سرسام اطلاعاتی (Infodemic) گفته میشود و دستیابی به راهحل را بسیار دشوار میکند. اینفودمیک همچون یک بیماری، در واقع انتشار سریع و گسترده اطلاعات دقیق و نادرست در مورد چیزی است. این لغت، ترکیبی از دو لغت "اطلاعات" و "اپیدمی" است. وقتی حقایق، شایعات و ترسها در هم میآمیزند و گسترش مییابند، یادگیری اطلاعات ضروری در مورد یک موضوع بسیار دشوار میشود. در اثر مواجهه (بمباران شدن) با حجم بیش از حدی از اطلاعات دستهبندی نشده نسبت به زمانی که در اختیار دارید یا قصد دارید صرف نمایید، دچار سردرگمی میشوید و در ناتوانی از تصمیمگیری میان دانستن و برخورداری از همه یا بخشی از آن معلومات و دادهها، یا صرفنظر از همه یا بخشی از آنها دست و پا زده و دچار نوعی سرسام و بیتصمیمی و شک وسواسی حتا به خود میشوید. فراوانی اطلاعات و عدم نظم منطقی آن، میتواند ترس و دلهرهای را سبب شود که به آن اضطراب اطلاعاتی (Information Anxiety) میگویند.
🛡 اکنون بیش از هر زمان دیگری با گسترش انواع اطلاعات نادرست (Wrong Information) مواجه هستیم؛ اطلاعات غلط، اطلاعات نادرست، اطلاعات گمراهکننده و تبلیغات. این واژهها که گاهی بهجای هم استفاده میشوند از نظر "قصد و نیت" با هم فرق دارند.
🛡اطلاعات غلط (Disinformation)
اطلاعات نادرست و جعلی که به عمد ایجاد یا منتشر میشود و هدف آن آسیب رساندن است. تولیدکنندگان اطلاعات جعلی معمولا انگیزههای سیاسی، مالی، روانی یا اجتماعی دارند. اطلاعات غلط میتواند در مورد برنامههای نظامی یک کشور باشد که توسط یک دولت یا سازمان اطلاعاتی در یک اقدام خصمانه برانداز سیاسی تاکتیکی منتشر شده است. همچنین بهطور کلی به معنای "اطلاعات عمدا گمراهکننده یا جانبدارانه" استفاده میشود. روایت یا حقایق دستکاری شده؛ تبلیغات. اطلاعات نادرست بسیار قدرتمند، مخرب و تفرقهافکن است و ابزار رایج جاسوسی است. کشورها اغلب علاقهمند به انتشار عمدی اطلاعات جعلی به کشورهای رقیب خود هستند. در زبان انگلیسی، پیشوند Dis- را میتوان برای نشاندادن نمونه معکوس یا منفی کلمه متصل به آن استفاده کرد. مثلاً بی احترامی (Disrespect) و نافرمانی (Disobedience) متضاد یا نفی احترام و اطاعت هستند. بنابراین، اطلاعات نادرست را میتوان به عنوان "اطلاعات معکوس" یا "ضداطلاعات" درک کرد که بهطور خاص برای فریبدادن و گمراهکردن افراد دیگر ایجاد شده است.
🛡اطلاعات نادرست (Misinformation)
اطلاعاتی که نادرست هستند، اما قصد آسیب رساندن ندارند. برای مثال، افرادی که نمیدانند بخشی از اطلاعات نادرست است، ممکن است آن را در رسانههای اجتماعی پخش کنند به این امید که مفید باشند. همه ما ممکن است اشتباه کنیم. همه ما چیزهایی را فراموش میکنیم. ما جزئیات را اشتباه میشنویم یا اشتباه به خاطر میآوریم. ما چیزی را به دوستان خود میگوییم که در تلویزیون شنیدهایم یا در شبکههای اجتماعی دیدهایم که واقعا درست نبود. اگر اطلاعاتی را منتشر میکنید که اشتباه است، اما نمیدانید که اشتباه است، از نظر فنی، اطلاعات نادرست را منتشر میکنید. اطلاعات نادرست به "قصد" اهمیتی نمیدهد و بنابراین اصطلاحی است برای هر نوع اطلاعات غلط یا نادرست. امروزه به لطف فناوری، اطلاعات نادرست بهراحتی منتشر میشود.
🛡اطلاعات گمراهکننده (Malinformation)
اطلاعاتی که درست است، اما برای ایجاد آسیب به فرد، سازمان یا کشور به اشتراک گذاشته میشود. این اطلاعات شامل دادههای خصوصی یا افشاگرانه است که برای آسیب رساندن به شخص یا شهرت او منتشر میشود. انواع آن شامل Phishing, Catfishing, Doxing, Swatting and Revenge میباشد.
🛡 تبلیغات (Propaganda)
اطلاعاتی است که برای بد یا خوب جلوهدادن کسی یا چیزی پخش میشود که میتواند جزو گروه اطلاعات غلط باشد. دیکتاتوریهای مدرن مانند کره شمالی، از اطلاعات نادرست تبلیغاتی استفاده میکنند تا شهروندان خود را باورمند کنند که دولتشان خوب یا درست است و سایر کشورها دشمن هستند.
@mohsenibidgoli
40.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 تحلیل انیمیشن مومیایی
💠؛MUMMIES 2023
💠؛خیلی دور خیلی نزدیک
💠دکتر میثم آذربخش
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
سفر به دنیای مردگان برای احیای حداقل لوازم ساخت جامعه از جمله تشکیل خانواده از نیات ساخت این انیمیشن است، چرا که در دنیای مدرن خبری از خانواده نیست و هرچه هست زرق و برق تکنولوژی خودشیفتگی خودفروشی و تفاخر مادی است.
لذا برخلاف ظاهر کمدی انیمیشن باطن نگران و گریان از وضعیت موجود جامعه نهفته .است خیلی دور از فرهنگ هرچند خرافی مصر باستان و خیلی نزدیک از فرهنگ دنیای مدرن سعی در اتصال فرهنگی برای جبران کمبودهای موجود دارد.
@mohsenibidgoli
36.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ خلاصه ای از جلسه با دانش آموزان آران وبیدگل ( جلسه اول )
➕ انشالله به زودی جلسات کامل و با کیفیت بارگذاری خواهد شد .
➕ ایگ نوبل و سوالات جالب علمی
➕ ماشین کودک شور ایمان فرح بخش!
➕ آیا یوفوها و موجودات فرازمینی وجود دارند؟
➕ مفهوم ازما بهتران و خنده های کودکان!
➕اگر بدون لباس فضانوردی خارج از جو برویم چه اتفاقی می افتد؟
➕کیپ تورن ولئونارد ساکسیند و حضور در سینمای هالیوود
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ خلاصه ای از جلسه با دانش آموزان آران وبیدگل ( جلسه دوم )
➕ انشالله به زودی جلسات کامل و با کیفیت بارگذاری خواهد شد .
➕ آیا یوفوها و موجودات فرازمینی وجود دارند؟
➕ فرمول دریک و احتمال وجود حیات در سیارات فراخورشیدی
➕فون دانیکن و افسانه خدایان
➕طرح ویلیام بویل و نجات خلبانان در جنگ جهانی دوم و ارتباط آن با بشقاب پرنده
@mohsenibidgoli
هدایت شده از کانالرسمیشهیدبابکنوریو شهیدمصطفیصدرزاده❤️
سلام بچه ها
عاقبتتون بخیر🌱!):-
باری دیگر به حول قوه ی الهی مسابقه عکس رفیق شهیدم رو داریم...😍
به این صورت که شما عکس برادر شهیدتون رو برای ادمین مسابقه ارسال میکنید و سپس کد و بنر دریافت میکنید و بنر شما در کانال قرار گرفته میشه و شما اون رو به بقیه کانال ها یا گروه ها یا مخاطبینتون فوروارد میکنید تا بازدید بخوره...🌱
به سه نفر اولی که بنرشون بیشترین بازدید بخوره هدیه های خیلی نفیس و نابی تعلق خواهد گرفت☺️
‼️و اما هدیه های زیبا و جذابمون:
نفر اول:✅
مبلغ یک میلیون وجه نقد!
نفر دوم:✅
انگشتر عقیق زیبا
نفر سوم:✅
چادر مشکی(مدل عربی)
هرکس میخواد توی مسابقه شرکت کنه به بنده یه پیام بده و عکس برادر شهیدش (رفیق شهیدش) رو ارسال کنه تا بنر رو براش بفرستم...❤️
آیدی ادمین مسابقه:
@Fadayirahbar1403
اجرتون با حضرت رقیه (س)🌻
ابتدا عضو کانال زیر بشید👇
@shahidanbabak_mostafa🕊
کدشما 2551
✅ خدا و اخلاق
➕راننده تاکسی (اوبر) در حال صحبت در حین رانندگی بود(و پیرو آشنایی که از دفعات قبل داشت)در حال گپ و گفت بود که صدای آژیر آمبولانس آمد.به روال متعارف،بلافاصله کنار کشید و توقف کرد تا آمبولانس رد بشود. پوزخندی زد و گفت:آمبولانس...لابد باز هم یکی از دانشجوهاتون اُوِر-دوز کرده.گفتم: از دانشجوهای من تا حالا کسی اوردوز نداشته، ولی خبر دارم که اخیرا این مسئله ای جدی در دانشگاههاست.
➕گفت: شماها دایم می خواهید به این بچه ها مطالب علمی و تکنولوژی یاد بدهیددرحالی که مشکلات اینها چیزهای دیگه ست.ادامه داد: من هستم که شبها اینها رو بعد از پارتیها می رسانم و من خبر دارم که چه اتفاقاتی براشون می افته. یکدفعه جدی و با صدای بلند گفت:
God and Morality are absent from our lives
«خدا» و «اخلاق» غایب در زندگی های ما هستند.زندگیهای ما خالی از God و Morality است.
➕جا خوردم از این جمله آخرش.آمریکائیها معمولا صریح حرف نمی زنند. خصوصا درباره مسائل مربوط به مذهب و ادیان.احساس کردم با چه صداقتی از غیبتِ این مفاهیم در زندگی های امروز صحبت می کند.مسیر را تا رسیدن به ساختمان دانشکده مهندسی عمران با سکوت ادامه داد و با خودم فکر می کردم: شش سال الکل و مشروب خوردن دانشجوهای ژاپنی را دیدم.اینجا بچه ها کمتر درگیر این مسائل هستند ولی باز با این وجود،شدت آسیبها در حدی است که این راننده اوبر اینگونه کلافه و بیمناک است.
➕دیروز از پسرم پرسیدم که تکالیف امروزت چیست؟گفت: برای درس زبان انگلیسی باید این مقاله را بخوانیم،خلاصه کنیم و بر اساس آن یک پرزنته هم درست کنیم. عنوان مقاله را دیدم و کنجکاو شدم که درباره چیست؟
مقاله را ببینید.
UCSB students distribute Narcan ahead of Deltopia party
درباره این است که تعداد قابل توجهی از جوانان به خاطر شرکت در پارتی ها دچار اوردوز می شوند و بنابراین ضروری است که اسپری «Narcan» قبل از پارتی در اختیار جوانان گذاشته شود که اگر کسی دچار اوردوز شد اطرافیان بتوانند از مرگ او پیشگیری کنند.مقاله توضیح داده که 70 درصد مرگ های جوانان به دلیل دسترسی به ماده «fentanyl»(فنتالین) است.فقط در شهر سانتا باربارا در سال گذشته 63 نفر به دلیل اوردوز مرده اند که یکی از آنها هم دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا UCSB بوده است.لذا مسئولین باید اسپری Narcan و کیت تست فنتالین را هم ترویج کنند.
➕احساس کردم که ادامه حرفهای راننده تاکسی اوبر در این مقاله مقابل چشمانم آمده است.تمام وجودم پر از خشم و عصبانیت است.نه از معلم مدرسه فرزندم که چنین مقاله ای را به بچه دبیرستانی داده تا بخواند؛ بلکه مشاهده این واقعیتهای مشمئزکننده ای که در پیرامون ما قرار دارد.اینکه «واقعیت امور» به شکلی است که به عنوان یک والد باید بدانی که فرزندت در مدرسه درباره اسپری Narcan می آموزد.
➕موضوع صرفا به دانشجویان کلاس و راننده اوبر محدود نیست.تباهی تا پشت درب خانه ات می آید...بعد از این مقاله کنجکاو شدم و قدری به مطالعه آمارها پرداختم.اعداد اسف بار هستند.در سال میلادی گذشته یکصد و دوازده هزار شهروند آمریکا (112،000 نفر) به علت اوردوز کشته شده اند. کدام جنگی اینقدر کشته می گیرد؟ کدام زلزله باعث این میزان تلفات می شود؟کدام آمار سوانح جاده ای اینقدر وحشتناک است؟چقدر زندگی بشر تنیده در تباهی است؟
➕ کل آمار کشته های سوانح جاده ای در ایران در سال گذشته حدود 20هزار نفر بوده و کل کشته های زلزله عظیم سال گذشته ترکیه حدود 50هزار نفر بوده. ولی فقط در یک سال 112هزارنفر بخاطر مواد مخدر در این کشور کشته می شوند (که 78 میلیارد دلار آسیب اقتصادی دارد)
➕نهاد شر در این دنیا قوی تر از تصور ماست.به هزار رنج یک طفل را از نوزادی به کودکی و از کودکی به نوجوانی می رسانی ولی بزرگیِ واقعیتِ شرور در این عالم در دو قدمی درب منزل توست.نوجوان پانزده ساله باید درباره اسپری Narcan بخواند؟
زیست انسان اینقدر پیچیده در تباهی است.
➕حرف راننده اوبر در سرم می کوبد. مورالیتی و گاد غائبین زندگیهای ما هستند.و ما دلخوش به اینکه به فرزندانمان ریاضیات و کدنویسی بیاموزیم؟!
📝 دکتر محمد رضا اسلامی
@mohsenibidgoli
✅ چگونه دانشمان را به خرد تبدیل کنیم؟ تفاوت «دانش» و «خرد» چیست؟
💡آیا افرادی را میشناسید که از دانش بالایی برخوردارند، اما خردمند نیستند؟ یعنی به آنچه میدانند درست و سودمند است عمل نمیکنند؟ تفاوت دانشمند و خردمند چیست؟ آیا هر دانشمندی خردمند است؟ چگونه دانشمان را به خرد تبدیل کنیم؟ تفاوت دانش و خرد چیست؟
💡دانش یعنی جمعآوری اطلاعات از طریق مشاهده یا آموختن پیرامون یک موضوع خاص. خرد یعنی به کار بستن دانش از طریق تجربه و عمل. خرد فراتر از دانش است؛ خرد یعنی «تجسم تجربه». وقتی دانش میآموزیم، اطلاعات را جمعآوری میکنیم. سپس، با یک فرایند جادویی دانشمان را به خرد تبدیل میکنیم. افراد خردمند نهتنها تشخیص میدهند چه کاری درست است، بلکه زمینه و امکانات انجام آن کار درست را نیز فراهم میکنند. درواقع، دانش «میکارد»، خرد «برداشت میکند». دانشمند خطاها را خوب میشناسد، اما خردمند یک خطا را دوبار مرتکب نمیشود.
💡بنابراین، این تصور که هر دانشمندی خردمند است نادرست است. خردمند بودن فراتر از دانستن حقایق و واقعیتهاست. خرد یعنی زندگی کردن با دانش. شرط لازم برای خردمند بودن دانشمند بودن و شرط کافی عمل کردن به دانش است. خرد یکشبه حاصل نمیشود، اما دانش با مطالعهی چند کتاب پیرامون یک موضوع خاص به دست میآید. در اینجا میخواهم بهاجمال مراحل تبدیل دانش به خرد را شرح دهم.
🏷 ۱. پذیرای دانش باشید و آن را خوب جذب کنید. خوب گوش دادن، خوب خواندن و خوب مشاهده کردن کلید جذب دانش هستند. ذهنتان را روی دانش نبندید.
🏷 ۲. به آنچه میدانید عمل کنید. خرد یعنی تجربهی دانش و زندگی با آن. تصور کنید کجا میتوانید از دانشتان استفاده کنید. به قول سعدی: بار درخت علم ندانم مگر عمل / با علم اگر عمل نکنی شاخ بیبری
🏷 ۳. دانشتان را درونی کنید. هرچند خرد از طریق تجربه حاصل میشود، تکرار تجربه به نهادینه شدن دانش در ذهنتان کمک میکند. با یک بار کوه رفتن کوهنورد نمیشویم. کار نیکو کردن از پر کردن است.
🏷 ۴. با دوستان یا همکارانتان دربارهی آنچه میدانید گفتوگو کنید. یکی از راههای درونی کردن دانش بحث و گفتوگوست. دانشتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. به قول سعدی: علم بدون بحث پایدار نمیماند.
🏷 ۵. از خودتان سوال کنید. وقتی در حال آموختن هستید، از خودتان بپرسید کجا و چگونه میتوانم از این دانش استفاده کنم.
🏷 ۶. قوهی تخیلتان را فعال کنید. قوهی تخیل به ما کمک میکند کجا و چگونه میتوانیم از دانشمان در موقعیتهای واقعی زندگی استفاده کنیم.
🏷 ۷. همدلی کنید. هرچند بسیاری از افراد با رویکرد خودمحورانه در زندگی به موفقیت دست مییابند، این رویکرد (رویکرد خودمحورانه) خردمندانه نیست؛ افراد خردمند با توجه به «خیر عموم» به موفقیت دست مییابند و در این راه گام برمیدارند.
🏷 ۸. پذیرای تجربههای جدید باشید. همانطور که گفته شد خرد از طریق تجربه حاصل میشود. البته، به این معنی نیست که هرچیزی را خودمان تجربه کنیم. برای رشد خرد لازم است از تجربههای مثبت یا منفی دیگران نیز درس بگیریم.
🏷 ۹. از اشتباه کردن نهراسید. چیزی به نام «کامل بودن» وجود ندارد. بسیاری از افراد موفق نمیدانند که بیشترِ موفقیتهایشان از شکستهایشان نشئت میگیرند. البته، این افراد یک خطا را دوبار مرتکب نمیشوند.
🏷 ۱۰. از دیگران کمک بگیرید. خردمند بودن به این معنا نیست که پاسخ همهی سوالها را بدانید؛ خردمند کسی است که اگر چیزی نمیداند یا در زمینهای دانش کم دارد، میداند به کجا مراجعه کند و از چه کسی کمک بگیرد. البته، تواضع فکری شرط لازم برای کمک خواستن از دیگران است.
🏷 ۱۱. فردی خردمند را به عنوان الگو در زندگیتان انتخاب کنید. شاید در محل کارتان یا در خانواده یا در فضای مجازی فردی یافت شود که بتوانید او را به عنوان الگوی خودتان قرار دهید. زمانی که به «خردمندان» فکر میکنیم، افرادی «باتجربه» و «مسن» در ذهنمان مجسم میشوند؛ تاحدی این تصور درست است، اما خردمند بودن ربطی به «تجربه» و «سنوسال» ندارد. سعی کنید در زندگی واقعی و در فضای مجازی فالوور خردمندان باشید: کسانی که «تفکرشان» با «گفتارشان» و «رفتارشان» همهمخوانی دارد.
@mohsenibidgoli