✅ کامران وفا یکی از برترین فیزیکدانان ایرانی است که به واسطه تحقیقات و پروژه های علمی اش، جوایز زیادی را آز آن خود کرده است که یکی از این جوایز، جایزه “محقق جوان” را از ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) دریافت کرد.
✅ کامران وفا جایزه ارزشمند دیگری که به افتخار بازرگان بزرگ آمریکایی آلفرد پی اسلون نام گذاری شده است را در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) را با عنوان آلفرد پی اسلون دریافت کرد و پس از آن جایزه بنیاد پاکار را در همان سال کسب کرد.
✅ تحقیقات پیوسته کامران وفا از او فردی عالم و صاحب نظر ساخت تا به عضویت فرهنگستان علوم آمریکا درآید و در حوزه علوم هنر نیز صاحب نظر باشد. کسب جایزه نوبل AMS لئونارد ایسنبود که در حوزه فیزیک و ریاضیات بود از دیگر جوایزی بود که پس از عضویت به فرهنگستان علوم آمریکا به او عطا شد.
✅ اما مهم ترین جایزه ای که کامران وفا در این سال کسب کرد، جایزه دیراک بود که از مرکز بین المللی فیزیک نظری به او تقدیم شد.
از دیگر جوایز مهم کامران وفا در زمینه ریاضیات، می توان به کسب جایزه دنی هاینمن در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ شمسی) اشاره کرد. در همان سال آقای وفا جایزه ۳ میلیون دلاری پیشگامان علم را به همراه اندرو اشترومینگر و جوزف پلچینسکی کسب کرد.
✅ در مراسمی که در ناسا، در سال ۲۰۱۶ میلادی (اوایل ۱۳۹۶ شمسی) برگزار شد، کامران وفا جایزه فیزیک بنیادی را در حالی کسب کرد که در مراسم ناسا، فیزیکدان ایرانی و استاد دانشگاه هاروارد خوانده شد.
✅ یکی از مهم ترین جوایزی که کامران وفا موفق به کسب آن شد، جایزه مصطفی بود. جایزه مصطفی هر دو سال برگزار می شود و به دانشمند برتر دنیای اسلام تقدیم می شود که کامران وفا در سال ۲۰۲۱ میلادی (۱۴۰۰ شمسی) موفق به کسب آن شد.
@mohsenibidgoli
21.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ Cumrun Vafa
Cumrun Vafa is the Hollis Professor of Mathematicks and Natural Philosophy in the Physics Department at Harvard University, where he does research and teaches theoretical physics since 1985. Born in Iran in 1960, he moved to the US for higher education where he received his B.S. in math and physics from MIT before moving to Princeton University, where he received his Ph.D. in theoretical physics
✅ فیلم کوتاه از زندگی کامران وفا
@mohsenibidgoli
📢 ماهوارههای پرنوری که امشب در آسمان ایران قابلمشاهدهاند. 🇮🇷
🗓 يكشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲
🛰 شیراز / تلسکوپ فضایی هابل 🔭 (قدر ۱.۸+)
يكشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۱۹ بعدازظهر / ورود: ۱۹:۱۲:۵۷ (غرب) / اوج: ۱۹:۱۶:۳۷ (جنوبغربی، ارتفاع °۳۴)
🛰 زاهدان / تلسکوپ فضایی هابل 🔭 (قدر ۱+)
يكشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۱۷ بعدازظهر / ورود: ۱۷:۳۴:۰۱ (غرب) / اوج: ۱۷:۳۸:۰۰ (جنوب، ارتفاع °۶۱)
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ طنز انقراض دایناسورها طبق منطق تخت گرایان
@mohsenibidgoli
✅ شباهت جهان هستی و رشتههای عصبی مغز
✅ در مطالعه منتشر شده در نیچر، ممکن است جهان خود بخشی از یک موجود زنده باشد که در آن کهکشانها مانند رشتههای عصبی در این ساختار قرار گرفتهاند.
🆔 @mohsenibidgoli
📢 ماهوارههای پرنوری که امشب در آسمان ایران قابلمشاهدهاند. 🇮🇷
🗓 سهشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲
🛰 شیراز / ایستگاه فضایی بینالمللی (قدر ۳.۷-)
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۵ صبح / ورود: ۰۵:۳۱:۲۱ (جنوبغربی) / اوج: ۰۵:۳۴:۳۷ (شمالغربی، ارتفاع °۵۷)
🛰 تهران / ایستگاه فضایی بینالمللی (قدر ۲.۹-)
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۵ صبح / ورود: ۰۵:۳۲:۲۲ (جنوبغربی) / اوج: ۰۵:۳۵:۳۵ (جنوبشرقی، ارتفاع °۵۱)
🛰 اصفهان / ایستگاه فضایی بینالمللی (قدر ۳.۷-)
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۵ صبح / ورود: ۰۵:۳۱:۴۵ (جنوبغربی) / اوج: ۰۵:۳۵:۰۳ (جنوبشرقی، ارتفاع °۸۲)
🛰 اهواز / ایستگاه فضایی بینالمللی (قدر ۳.۵-)
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۵ صبح / ورود: ۰۵:۳۱:۰۱ (جنوبغربی) / اوج: ۰۵:۳۴:۱۹ (جنوبشرقی، ارتفاع °۶۸)
🛰 همدان / ایستگاه فضایی بینالمللی (قدر ۲.۵-)
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۵ صبح / ورود: ۰۵:۳۱:۵۴ (جنوبغربی) / اوج: ۰۵:۳۵:۰۲ (جنوبشرقی، ارتفاع °۴۱)
@mohsenibidgoli
✅ نایجل استنفورد Nigel Stanford آهنگساز مطرح نیوایج و امبینت نیوزلندی است. عمده شهرت او به ساخت موسیقی متن مستند تایم- اسکیپس TimeScapes باز میگردد. یکی دیگر از عوامل شهرت او ساخت موزیک ویدئوهایی در ترکیب علم و موسیقی است که از جمله آنها میتوان به Cymatics و Automatica اشاره کرد. موسیقی او ترکیبی از سازهای مختلف و سبکهای مختلف است که با فضاسازی سنگین همراه میشود.
@mohsenibidgoli
✅ در این کلیپ استنفورد به خوبی توانسته تقابل هوش مصنوعی و فرهنگ انسانی را نشان داده و با هنر تمام خطر اعتماد بیش از حد انسان به پدیده نوظهور ( AI ) Artificial intelligence را به تصویر بکشد .
@mohsenibidgoli
17.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استنفورد برای ساخت این موزیک (Automatica ) یک ماه در گاراژش روی برنامه نویسی این بازوهای مکانیکی مشغول به کار بوده است. در این موزیک ویدئو که در سال 2017 منتشر شده است، کلیدهای پیانو ، سیمهای گیتار، درام استیک و پدالهای پا کوبهای همه و همه به دست این رباتهای هوشمند نواخته میشوند. استفورد توانسته به خوبی به آنها آموزش دهد و هر یک در نقش یک نوازندهی ماهر در کلیپ او ظاهر شدهاند. رباتهای او به قدری به کار خود مسلط و مطمئن هستند که در پایان ویدیو، علیه همکار انسانی خود قیام میکنند. آنها با ضرب و شتم و سر و صدا، سازهای خود را تخریب میکنند و با شلیک لیزرها گاراژ استنفورد را به ویرانهای مملو از الکترونها تبدیل میکنند.
✅ او با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در ساخت موزیک ویدئوهای خود، توانسته طرفداران زیادی را برای خود پیدا کند. در این موزیک ویدئو نیگل استنفرد ، با کمک یک کمپانی ساخت رباتهای هوشمند به نام kuka همکاری داشته و برنامه نویسی رباتها برای نواختن موسیقی را خودش به عهده داشته است.
#nigel_stanford
@mohsenibidgoli
📢 تصویر روز ناسا
🗓 چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲
✅ عنوان: گرد و غبار و سحابی حجاب غربی
اعتبار تصویر و حق چاپ: جیانگ وو
✅ آنقدر بزرگ است که به راحتی نمی توان آن را از دست داد. کل سحابی حجاب شش برابر قطر ماه کامل است، اما آنقدر کم نور است که برای دیدن آن به دوربین دوچشمی نیاز دارید. این سحابی در حدود 15000 سال پیش زمانی که ستاره ای در صورت فلکی قو (مرکز) منفجر شد ایجاد شد. این انفجار تماشایی حتی برای یک هفته حتی از زهره درخشان تر به نظر می رسید - اما هیچ سابقه شناخته شده ای از آن وجود ندارد. تصویر، لبه غربی ابر گازی است که هنوز در حال گسترش است. رشته های گاز قابل توجه شامل سحابی جارو جادوگر در سمت چپ بالا در نزدیکی ستاره درخشان پیش زمینه 52 ماکیان و فلمینگ مثلثی (که قبلاً به عنوان مثلث پیکرینگ شناخته می شد) که به صورت مورب در وسط تصویر قرار دارد.
@mohsenibidgoli