مراقبه شعبان المعظم 1446 .pdf
337.3K
🌀 جدول مراقبهی شعبانیه
📝 اعمال و اذکار ماه شعبان
📿 اعمال آورده شده در جدول مراقبه، مخصوص کل ماه است که برای آسانی انجام آن و دائم الذکر بودن، به تعداد روزهای ماه تقسیم گردیده است؛ با انجام اعمال و اذکار هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
♨️ مطابق توان و ظرفیت خود اذکار را انتخاب کنید و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
📚 منابع:
1️⃣ اقبال الاعمال
2️⃣ مفاتیح الجنان
#مراقبه_شعبان
#اذکار #مراقبه
༺🌻༻
پرسید:
پدرجان!
دنیا کِی از وجود ظالمان پاک خواهد شد؟
پدر برایش از آیندهها گفت؛
از ظلمهای بنیامیه،
از ستمهای بنیعباس،
از خونهایی که به ناحق ریخته خواهد شد ...
بعد فرمود:
حسین من!
فرزند بینظیری از نسل تو قیام خواهد کرد،
بر جن و انس چیره خواهد شد،
و سرتاسر زمین را آباد خواهد ساخت
خوش به حال کسی که آن روزگار را ببیند!
📒برگرفته از غیبت نعمانی، ص۲۷۴
حسین جان!
خدا را به خودت قسم میدهیم
برای حاجتی که حاجت خود توست:
یا قدیم الاحسان
بحق الحسین علیه السلام
عجّل لولیّک الفرج
༺🌻༻
༺🌻༻
کامم را با تربتتان برداشتند
تا شیرینی را در حقیقتِ راهتان بجویم
ذکرتان و عظمت نامتان، مطیع بارم آورد
تا گوشبهفرمان کسی جز معبودم نباشم
نامتان شد پناه تمام بیچارگان
و کشتیشکستگان و درراهماندگان
شما خون خدایید، ضامن وصل، نور عظیم،
سراج منیر، سفينةالنجاة، مصباح الهدی ...
بأبی انت و امی و نفسی و اهلی و مالی، یاحسین!
من از شما جان گرفتم، جانم فدایتان!
༺🌻༻
༺🌻༻
یکی از اعمال روز سوم شعبان، قرائت دعای سوزناک امام حسین علیه السلام در روز عاشورا است.
به فرموده امام صادق علیه السلام این دعا آخرین دعایی است که امام حسین علیه السلام بر زبان جاری فرمودهاند، یعنی این مناجات در گودی قتلگاه و در اوج مصیبت حضرت بوده است.
از نکات مهمی که در این مناجات به چشم میخورد، دعا برای تعجیل فرج و فرا رسیدن روز انتقام است. یعنی وجود نازنین امام حسین علیه السلام در آخرین لحظات عمر شریف خود و در آن لحظات جانکاه، دعاگوی ظهور فرزند خویش بوده است.
سفارش امام صادق علیه السلام به خواندن این دعا در روز ولادت امام حسین علیه السلام نشان میدهد که یکی از اعمال سوم شعبان، یاد کردن از مصائب کربلا و دعا برای ظهور است.
"اللّٰهُمَّ أَنْتَ مُتَعالى الْمَكانِ، عَظِيمُ الْجَبَرُوتِ، شَدِيدُ الْمِحالِ ، غَنِيٌّ عَنِ الْخَلائِقِ، عَرِيضُ الْكِبْرِياءِ، قادِرٌ عَلىٰ مَا تَشاءُ، قَرِيبُ الرَّحْمَةِ، صَادِقُ الْوَعْدِ، سَابِغُ النِّعْمَةِ، حَسَنُ الْبَلاءِ، قَرِيبٌ إِذا دُعِيتَ، مُحِيطٌ بِما خَلَقْتَ، قابِلُ التَّوْبَةِ لِمَنْ تابَ إِلَيْكَ، قادِرٌ عَلىٰ مَا أَرَدْتَ، وَمُدْرِكٌ مَا طَلَبْتَ، وَشَكُورٌ إِذا شُكِرْتَ، وَذَكُورٌ إِذا ذُكِرْتَ، أَدْعُوكَ مُحْتاجاً، وَأَرْغَبُ إِلَيْكَ فَقِيراً، وَأَفْزَعُ إِلَيْكَ خائِفاً، وَأَبْكِى إِلَيْكَ مَكْرُوباً، وَأَسْتَعِينُ بِكَ ضَعِيفاً، وَأَتَوَكَّلُ عَلَيْكَ كافِياً، احْكُمْ بَيْنَنا وَبَيْنَ قَوْمِنا بِالْحَقِّ ، فَإِنَّهُمْ غَرُّونا وَخَدَعُونا وَخَذَلُونا وَغَدَرُوا بِنا وَقَتَلُونا، وَنَحْنُ عِتْرَةُ نَبِيِّكَ وَوَلَدُ حَبِيبِكَ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِاللّٰهِ الَّذِى اصْطَفَيْتَهُ بِالرِّسالَةِ وَائْتَمَنْتَهُ عَلىٰ وَحْيِكَ، فَاجْعَلْ لَنا مِنْ أَمْرِنا فَرَجاً وَمَخْرَجاً بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ"
📒مفاتیح الجنان
فطرس بال شکستهاش را
به گهوارهی سیدالشهدا میکشد،
و من دخیل بستهام
بال و پر سوخته از معصیتم را
به گوشهی قبای وارث حسین علیهالسلام،
میدانم شفای مهربانیش در راه است ...
༺🌻༻
#ولایت_فاطمی
#ولادت_حضرت_عباس_علیه_السلام
🔷ذکر فضائل اصحاب الحسین و علمدار اصحاب ابالفضل العباس علیهالسلام؛ در حدیث إخبار از وقائع کربلا به حضرت فاطمة الزهرا سلاماللهعلیها
✍رسول خدا صلیاللهعلیهوآله ضمن حدیثی که به حضرت فاطمةالزهرا سلاماللهعلیها خبر از شهادت فرزند مبارکش امام حسین علیهالسلام می داد، به نفوس طاهری که در طف کربلا بذل جان نموده و خویشتن را فدا مینمایند، اشاره و اصحاب الحسین علیهالسلام را با اوصافی همچون:
🔖«نُجُومُ السَّمَاءِ» (ستارگان آسمان ولایت)، «مَصَابِيحُ فِي ظُلُمَاتِ الْجَوْر» (چراغ های هدايت در تاریکی های ستم)، «قِوَامُ الأرْض» (مایه پایداری زمین)، «لَيسَ فِي الْأرضِ أعْلَمُ بِالله وَ لاَ أقْوَمُ بِحَقِّنا مِنْهُم» (عالم و عارف ترین بندگان به خداوند و استوارترین در طلب حق اهل بیت علیهمالسلام) مدح نمودند.
📘کامل الزيارات ج۱ ص ۶۸؛فرات الکوفي ج۱ص ۱۷۱؛ بحارالأنوار ج۴۴ ص۲۶۴
🖇این اوصاف در وجود مبارک حضرت ابالفضل العباس علیهالسلام، صاحب لواء، علمدار و مقتدای اصحاب که مقامشان مورد غبطه جمیع شهداء در قیامت معرفی شده، در تمام معنا صادق بوده ودر اکمل وجه بروز دارد.
☑️ بهشت جلوهای از نور حسینی
بهشت به عنوان جایگاه ممتثلین اوامر و نواهی الهی بنابر نصوص معتبره از نوری از انوار مقدس حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) خلق شده است. چنانچه در حدیثی از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) رسیده است:
«خَلَقَنَا اللَّهُ نَحْنُ حَيْثُ لَا سَمَاءَ مَبْنِيَّةَ وَ لَا أَرْضَ مَدْحِيَّةَ وَ لَا عَرْشَ وَ لَا جَنَّةَ وَ لَا نَارَ كُنَّا نُسَبِّحُهُ حِينَ لَا تَسْبِيحَ وَ نُقَدِّسُهُ حِينَ لَا تَقْدِيسَ فَلَمَّا أَرَادَ اللَّهُ بَدْءَ الصَّنْعَة ... فَتَقَ نُورَ الْحُسَيْنِ فَخَلَقَ مِنْهُ الْجَنَّةَ وَ الْحُورَ الْعِينَ فَنُورُ الْجَنَّةِ وَ الْحُور الْعِينِ مِنْ نُورِ الْحُسَيْنِ وَ نُورُ الْحُسَيْنِ مِنْ نُورِ اللَّهِ وَ الْحُسَيْنُ أَفْضَلُ مِنَ الْجَنَّةِ وَ الْحُورِ الْعِين» (بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۲۵، ص ۱۶ و ۱۷).
وجه تأکید نصوص به عبادت احرار و افضلیت عشق العبادة، نیز تمایز اصحاب الحسین (سلام الله علیهم اجمعین) از جمله متفرعات این مهم می باشد.
🎋🌺🍃🎉🌺🍃
🌺🍃🎉🌺
🍃🌺
🎉
💠 میلاد حضرت اباالفضل العبّاس علیهالسّلام
🎈 روز چهارم ماه شعبان المُعَظَّم سال بیست و ششم قمری روز میلاد اباالفضل العبّاس، فرزند رشید امیرالمؤمنین و برادر بزرگوار امام حسین علیهمالسّلام است.
🎈 چقدر زیبا و معنادار است که ایشان حتّیٰ در تولّد، بر برادر سبقت نَجُستند. مؤدّبانه گذاشتند ابتدا یاد، نام و میلاد برادر بزرگوارشان اباعبدالله الحسین علیهالسّلام بزرگ داشته شود و در روز بعد، میلاد ایشان بزرگ داشته شود.
🎈 وقتی فاطمۀ کِلابیه، ملقّب به اُمالبَنین، این بانوی سرشار از فضیلت، نور و معرفت، اباالفضل العبّاس علیهالسّلام را که نخستین فرزندشان از امیرالمؤمنین علیه السّلام بود، به دنیا آوردند، قُنداقۀ ایشان را به دست امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام دادند.
🎈 امیرالمؤمنین به گوش راست ایشان اذان گفتند؛ به گوش چپشان هم اقامه فرمودند؛ بعد شروع به نگریستن او کردند.
🎈 دستهای اباالفضل العبّاس را میبوسیدند و اشک میریختند. طوری که مادر نگران شدند که نکند در اندام و پیکر فرزندی که از ایشان به دنیا آمده است، نُقصانی وجود دارد.
🎈 وقتی از امیرالمؤمنین علیهالسّلام سؤال کردند؛ حضرت فرمودند: نه. ولی این دستها روزی در نصرت و یاری برادرش حسین از پیکر جدا خواهد شد. گریۀ من به این خاطر است.
🎈 سنّ اباالفضل العبّاس علیهالسّلام در این عالم، بیش از حدود سی و پنج تا سی و هشت سال نبوده؛ شاید کمتر از این هم نبوده است. شواهدی بر این وجود دارد. حضرت اباالفضل علیهالسّلام تقریباً بیست سال جوان تر از زینب کبریٰ علیهاالسّلام هستند.
🎈 در جنگ صفّین اباالفضل العبّاس، در کنار حَسَنِین علیهماالسّلام، از سرداران سپاه امیرالمؤمنین علیهالسّلام و از رزمندگان دلیر این سپاه بودند. در این جنگ سنّ حضرت بین پانزده تا هفده سال بوده است. و هنگام شهادت امیرالمؤمنین علیهالسّلام، هجده ساله بودهاند.
🎈 اسم زیبای عبّاس را امیرالمؤمنین علیهالسّلام بر حضرت نهادند؛ که به معنای شیر دِژَم و خشمگین بیشۀ شجاعت است.
🎈 کنیۀ معروف ایشان، اباالفضل است به این علّت که از حضرت عبّاس دو پسر باقی ماند: یکی عُبِیدُالله و دیگری فضل.
🎈 فضل فرزندی بسیار زیبارو و باکمال بود. هم کمالات معنوی و هم کمالات ظاهری داشت و به لحاظ او، به حضرت عبّاس، ابوالفضل گفته شده است.
🎈 حضرت ابوالفضل علیهالسّلام لقبهای فراوانی دارند. یکی از القاب ایشان «ابوالقِربَه یا «اباالقِربَه» است. «قِربَه» در زبان عربی به معنای مشک آب است. برای این به ایشان «ابوالقِربَه» گفته میشود که سقّای دشت کربلا هستند.
🎈 یکی دیگر از القاب حضرت، ساقی و سقّا است. کسانی که به کربلا مشرّف شدهاند، دیدهاند که از اسامییی که دور صحن مطهّر حضرت ابوالفضل علیهالسّلام، بالای درهای ورودی نوشته شده است «یا ساقِی عَطاشا کَربَلاء» است.
🎈 از لقبهای دیگر حضرت، قمر بنیهاشم است. زیبایی چهرۀ ظاهری و پیکر جسمانی حضرت ابوالفضل علیهالسّلام از یکسو و درخشندگی شخصیت ابوالفضل العبّاس ازسوی دیگر، مثل ماه میدرخشید. شخصیت والای ابوالفضل سبب شد که به ایشان «قَمَرُ الهاشمیّین» یا قمر بنیهاشم میگفتند.
🎈 از القاب دیگر حضرت بابُ الحَوائِج است. یعنی دری که از آن همۀ حاجتها برمیآید. البتّه بابُ الحَوائِج معانی مختلفی دارد. ولی اوّلین معنا و ظاهری ترین معنایش همین است؛ یعنی کسی که برای رسیدن به حاجات، باید از راه او وارد شد و از در حضرت عبّاس علیهالسّلام میتوان به نیازهای خود راه پیدا کرد...
#مناسبات_ماه_شعبان
هرسال...
میآمد درِ خانهی محبوبش...
خرجِ سالش را میگرفت و میرفت!
آن روز اما...
بیخبر از همهجا...
وقتی دَر زد...
و خدمتکار آمد...
نهتنها محبوبش را ندید؛
که از همان راهی که آمده بود، برگشت!
جویایِ حضرت عباس شده بود و...
خادمِ خانه گفت که: عباسِ این خانه را...
در کربلا کشتند!
کنیز که به داخل خانه رفت...
بانوی خانه پرسوجو کرده بود که...
قضیه از چهقرار است و...
او هم تعریف کرده بود!
میگویند:
اُمُّ البَنین(سلاماللهعلیها)...
چادر سَر کرده...
داخل کوچه رفته...
و کارِ سائل را مثل هرسال...
که عباس...
خواستهاش را اجابت میکرده...
راه انداخته!
و شاید فرموده باشد:
عباس نیست؛ مادرش که هست!
آخرِ سال است آقا!
ما آمدهایم دَرِ خانهتان...
صدقهای...
عنایتی...
گوشهچشمی به ما کنید!
محتاجِ محبت شماییم آقا!