هدایت شده از احمدعلی یوسفی
13.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا تیم اقتصادی دولت، معتقد و ملتزم به اقتصاد مقاومتی است؟
گفت و گوی خبرگزاری حوزه با حجت الاسلام والمسلمین احمد علی یوسفی رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه و مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
قابل توجه پیروان #مکتب_گران_کن:
اگر شعاری وجود داشته باشد که رویکرد پولی را به سیاست اقتصادی خلاصه کند این است که
قیمتها را درست کنید.
🔹نتیجهگیری پیادهسازی این سیاست:
نظریه پولی علیرغم جذبه عقلی سادگیهای پرقدرت آن، شدیداً معیوب است. مفروضات سادهانگارانه آن به قدری غیرواقعی هستند که نظریه ساخته شده بر اساس آنها را نمیتوان به عنوان راهنمای سیاستی بدون عارضه به کار گرفت. در واقع آن چند کشوری که کوشیدند تا استراتژی پولی توسعه را دنبال کنند، نتایج فاجعه آمیز بوده است و میلیونها نفر از مردم مجبور به تحمل شداید بیشتری شدند.
منبع: راهبردهای توسعه اقتصادی، کیت گریفین، ترجمه دکتر راغفر ص ۷۶ و ۱۰۶.
پ.ن: برخی در داخل به آموزههای پوسیده این مکاتب همچون وحی مُنزَل اعتقاد دارند.
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
❎ اسب سرکش عقلانیت اقتصادی
❎ اینکه فروش دلاری مواد اولیه به تولیدکننده داخلی را منطقی بدانیم، یعنی به منطق عقلانیت سرکش نهفته در اقتصاد متعارف تن دادهایم.
✅ امام صادق(ع) در قحطی مدینه بر اسب وحشی عقلانیت اقتصادی متعارف مهار میزند، و برخلاف منطق هزینه فرصت، ذخیره گندم موجود در خانه را میفروشد و برای تهیه نان روزانه ترکیبی از گندم و جو میخرد تا به بازار ارزاق مردم فشار نیاید.
❎ امام صادق (ع) سودی که پیشکارش مصادف با استفاده از هزینه فرصت گرانفروشی محصول کمیاب بدست آورده بود را نپذیرفت.
✳️ این منطق عقلانی اسلامی متفاوت از عقلانیت زیادهخواهانه مبتنی بر هزینه فرصت است.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
ارائه طرح تحقیق وتفحص از حذف ارز ترجیحی به هیات رئیسه مجلس
🔹 با گذشت یکسال از اجرای برنامه حذف ارز ترجیحی، معلوم شد اهداف و پیشبینیها و سازوکارهایی که وعده داده میشد، محقق نشده است. لذا پیشنهاد تحقیق و تفحص در این زمینه در ۸ محور ارائه گردید:
🔺 اثر حذف ارز ترجیحی بر تورم
🔺 تاثیر این طرح بر نرخ ارز
🔺 تاثیر بر تولید و واردات کالای اساسی
🔺 عدم اجرای کالابرگ الکترونیک
🔺 میزان واقعی قاچاق کالای اساسی
🔺 حذف انحصار در واردات کالای اساسی
🔺 اصلاح نظام توزیع کالای اساسی
🔺 ارز ترجیحی دارو.
❗️مجلس در حذف ارز ترجیحی، به اصرار و سماجت دولت تن داد. اما اکنون با گذشت یک سال از اجرای طرح، باید واقعیتها بررسی و آشکار شود.
@dr_izadkhah
هدایت شده از دانشگاه امام صادق علیه السلام
انتشارات دانشگاه امام صادق علیهالسلام منتشر کرد:
📚 فریب بزرگ
▫️ به گزارش روابط عمومی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، کتاب فریب بزرگ به آنچه امروزه به علم اقتصاد شناخته میشود، میپردازد و مدعی است این علم ذاتاً قادر نیست. اصول عدالت و ارزشهای اخلاقی را مبنای دستگاه تحلیلی و الگوی سیاستگذاریهای اقتصادی قرار دهد.
✍️🏻 دکتر درخشان کتاب فریب بزرگ را در قالب ۵ فصل تألیف و دکتر تکلیف آن را ترجمه کرده است و انتشارات دانشگاه این کتاب را از طریق مجموعه فروشگاههای حقیقی و مجازی و شبکه نمایندگیها در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
🌐 جهت سفارش این کتاب اینجا کلیک نمایید.
#خبر
#انتشارات_دانشگاه_امام_صادق
➖️➖️➖️➖️➖️
💠دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🆔️ @isu_ac_ir
اصلاحات جزئی با سرعت لاک پشتی
⭕️فرزین رئیس کل بانک مرکزی:
اگر ناترازی هر بانکی رفع نشود حتما به سمت انحلال آن بانک خواهیم رفت و برنامه آن را به دولت تقدیم کردهایم.
بیانات رهبری در مورد بانکها:
✨بانکها، بانک مرکزی را بین دو محذور قرار میدهند؛ این هم علاج دارد. بانکی که نتوانسته خودش را اداره کند و مردم را به صف کرده، اعتبار این بانک را سلب کنید. اوّلاً نظارت بانک مرکزی بر بانکها موجب میشود که به این وضع نرسند -اگر چنانچه نظارت مستمری از اوّل وجود داشته باشد- وقتی هم که به این زمینه رسید بالاخره باید با بانک برخورد بشود. اینهمه بانک خصوصی! بانکها چرا مشکل نقدینگی پیدا میکنند؟ برای خاطر اینکه شعبه زیاد میکنند، برای اینکه آسایشگاه برای افراد خودشان [درست میکنند] ... بنده در تهران با ماشین از یکجایی عبور میکردم، یک دیوار طولانی بود که همینطور که با ماشین رفتیم، دائم دیدیم این دیوار هست، هست، هست؛ من پرسیدم این مال کیست؟ چیست اینجا به این بزرگی؟ یک تشکیلات عظیمی [بود]! گفتند بله، برای بانکِ فلان است. خب این بانک غلط میکند که یک چنین کاری را [کرده]، میخواهد چه بکند این را؛ یعنی واقعاً این چیز مهمّی است، پولهای مردم را میگیرند و اینجوری امکانات درست میکنند؛ حالا اینکه یک تشکیلاتی است که لابد برای تفریح و مانند این حرفها است؛ نه، بانکها بنگاهداری میکنند. بنده همینجا در همین جلسه یک بار گفتم که جلوی بنگاهداری بانکها را بگیرید؛ بانک برای بنگاهداری که نیست. خب پولهای مردم اینجوری [صَرف میشود]؛ کنترل قوی و مدیریّت قوی بانک مرکزی بر بانکها موجب میشود که به اینجا نرسند که بانک مرکزی بین دو محذور گیر کند؛ یا بدهد، یکجور مشکل برایش درست بشود؛ یا پول و نقدینگی را افزایش ندهد، یکجور دیگر محذور درست بشود. یعنی این بالاخره جزو مسائل مهم است. به نظر من به وضع بانکها برسید و نقدینگی را بهطور جدّی اهمّیّت بدهید و دنبال بکنید (بیانات در دیدار رییس جمهور و اعضای هیأت دولت، ۱۳۹۷/۶/۷).✨
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
20-09-1401_1.mp3
6.8M
🎧 آیتالله میرباقری | قطعۀ صوتی پرنکته با عنوان «اهمیت کلانروایتها»، ۱۴۰۱/۹/۲۰
🔹 گزارشهای خُرد از انقلاب اسلامی برای ایجاد امیدواری و ایجاد انگیزش کافی نیست؛ ما نیازمند کلانروایت از انقلاب اسلامی هستیم که بتواند آیندهای که انقلاب اسلامی تصویر میکند را بهعنوان یک تصویر روشن، جذاب و شورانگیز، در مقابل نسل جوان قرار دهد.
ما امروز با فقدان کلانروایت روبهرو هستیم.
🔹 در میدان مبارزه، ضربه زدهایم و ضربه خوردهایم و در مجموع، رو به پیش هستیم.
نفوذ فرهنگ انقلاب اسلامی در جهان، بعضی زنان در اروپا را محجبه کرده؛ آنها هم در داخل کشور چادر از سَرِ بعضی زنان ما برداشتند، بیدینشان نکردهاند که!
نباید دستپاچه شویم و خیال کنیم همهچیز از دست رفته؛ اینها در جبهۀ اسلام و ایمان قرار دارند.
🔹 خوشبینی به تمدّن غرب، خطرناکترین چیزی است که در جامعۀ ما وجود دارد. یکی از مهمترین ریشههای انحراف بخشی از نسل ما، تحقیرشدگی در برابر تمدّن غرب است. تحقیرشدگی در برابر غرب، بیهویتی ایجاد میکند.
ما باید چهره واقعی غرب را فراتر از چهرهای که هالیوود و توریسم ایجاد کرده، به مردم معرفی کنیم.
🔹 در فضای مجازی نیازمند دستگاه پالایش هستیم، نه فیلتر؛ البته در جاهایی فیلتر هم ضروری است و حتی در جاهایی باید عقبۀ دشمن را نابود کنید.
🔹 به جوانانی که وارد فضای مجازی میشوند، مهارت مبارزه یاد بدهید؛ نه اینکه برای پرسه زدن به آنجا بروند.
🔹 چرا سرود «سلام فرمانده» پرطرفدار شد؟
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از نَجوایِ اقتصادی | مسعود داودیپور
▪️وصیت مولا در بستر▪️
أَمَّا وَصِیَّتِی...
وَ إِنَّمَا کُنْتُ جَاراً جَاوَرَکُمْ بَدَنِی أَیَّاماً وَ سَتُعْقَبُونَ مِنِّی جُثَّةً خَلَاءً سَاکِنَةً بَعْدَ حَرَکَةٍ وَ کَاظِمَةً بَعْدَ نُطْقٍ لِیَعِظَکُمْ هُدُوِّی وَ خُفُوتُ إِطْرَاقِی وَ سُکُونُ أَطْرَافِی فَإِنَّهُ أَوْعَظُ لَکُمْ مِنَ النَّاطِقِ الْبَلِیغِ وَدَّعْتُکُمْ وَدَاعَ مُرْصِدٍ لِلتَّلَاقِی غَداً تَرَوْنَ أَیَّامِی وَ یَکْشِفُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَنْ سَرَائِرِی وَ تَعْرِفُونِّی بَعْدَ خُلُوِّ مَکَانِی وَ قِیَامِ غَیْرِی مَقَامِی.
🔺همانا من براى شما همسایهاى بودم که تنها پیکرم چند روزى در کنار شما بود (اما روح من از روح شما اوج بسیارى گرفته بود) و به زودى پیکر بیروح مرا تشییع میکنید که بعد از حرکت آرامش یافته و پس از سخنگویى دم فرو بسته باشد،
🔺باید همان آرامش پیکرم و دیده فرو بستنم و سکون اعضایم شما را موعظه میکند، زیرا همانها براى شما از سخنور شیوا پند دهندهتر است، به امید دیدار، با شما خداحافظى میکنم. (تا زنده بودم قدر مرا ندانستید، ولى)
🔺فردا روزگار حکومت مرا میفهمید و خداى- عز و جل- از اسرار کار من براى شما پرده بر میدارد و پس از آنکه مسند من خالى شد و دیگرى به جایم نشست (و شما را بچنگال ستم خود گرفت) مرا میشناسید (و قدرم را میدانید و آرزوى یک ساعت دیدار و حکومت مرا میبرید ولى افسوس که جز آه و اندوه بهرهاى ندارید.
💠 @najvaeqtesad
آقایان مسئول، برای پیشرفت کشور و عاقبتبخیری خود، مطالبات رهبری را لازم الاجرا بدانید و تا حصول نتیجه پیگیری کنید.
#فصلالخطاب
#مطالبه
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari