8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 معاشرین عشیرة️❗️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📕 #کتاب_مبانی_تربیت
🏷 جلسه چهارم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
﷽
🔰فضیلت ماه رجب
رُوِیَ عَنِ رَسُولِ الله ِصَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ الِهِ وَ سَلَّمَ قال :
«إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي كُلَّ لَيْلَةٍ إِلَى الصَّبَاحِ طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِينَ وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي الشَّهْرُ شَهْرِي وَ الْعَبْدُ عَبْدِي وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي فَمَنْ دَعَانِي فِي هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيَّ»
ترجمه: خداوند متعال در آسمان هفتم فرشته ای قرار داده است به نام داعی، هرگاه ماه رجب وارد می شود، این فرشته هر شب تا صبح ندا می دهد؛ خوشا به حال کسانی که به یاد خدا هستند! خوشا به حال کسانی که از خدا اطاعت می کنند! خداوند متعال می فرماید: من هم نشین کسی هستم که با من هم نشین شود و مطیع کسی می شوم که از من اطاعت کند و کسی که از من آمرزش و غفران بخواهد او را می آمرزم. این ماه، ماه من است و بندۀ من است و رحمت، هم رحمت من است. پس هر کس در این ماه مرا بخواند، جوابش را می دهم و هر کس که در این ماه از من درخواستی بکند، به او عطا می کنم و هر کس که در این ماه از من طلب هدایت و راهنمایی بنماید، او را هدایت و راهنمایی می کنم؛ من این ماه را ریسمان میان خودم و بندگانم قرار دادم و هر کس به این ریسمان چنگ بزند به من می رسد.
شرح: در یک روایتی است از پیغمبر اکرم (ص) که حضرت فرمود: خداوند قرار داده است در آسمان هفتم فرشتهای را که نامش داعی است. «يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي»؛ گفته میشود که داعي است. آن گاه که ماه رجب وارد می شود، «إِنَ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي»؛ ماه رجب وقتی وارد می شود، او مأموریت دارد و او ندا میکند: «كُلَّ لَيْلَةٍ إِلَى الصَّبَاحِ»؛ هر شب تا به صبح: «طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِينَ» ؛خوشا به حال کسانی که ذکر خدا میگویند و به یاد خدا هستند. خوشا به حال کسی که وارد شدند در اطاعت الهی. بعد آن ملک این جملات را می گوید: «يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى»؛ او میگوید که خدا دارد این را میگوید: (او نقل می کند.) «أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي»؛ من هم نشین آن کسی هستم که با من بنشیند. «وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي»؛ منِ خدا مطیع آن کسی میشوم که اطاعت من را بکند. خیلی جمله عجیبی است. اطاعت عبد در پی دارد اطاعت رب را، ای بابا ، «اَنا مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي» من مطیع آنهایی هستم که مطیع من هستند.« اَنا غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي»؛ من مورد آمرزش قرار میدهم،کسانی که از من طلب آمرزش کنند. «الشَّهْرُ شَهْرِي» این ماه، ماه من است. «وَ الْعَبْدُ عَبْدِي»؛ بنده هم، بنده من است.« وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي»؛ رحمت هم رحمتِ من است. من این را به شما عرض کنم، روایت زیاد داریم در باب ماه رجب، که ماه رجب، ماه رحمت الهی است.
📌در یک روایتی است از پیغمبر اکرم(ص)، دارد رجب را اَصب گویند، که مرحوم که محدّث قمی هم نقل می کند در مفاتیح این را، می گوید، اَصب میگویند؛ چون رحمت خدا در این ماه زیاد ریزش می کند بر امّت من. «وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي فَمَنْ دَعَانِي فِي هَذَا الشَّهْرِ»؛ هر کس که در این ماه مرا بخواند، من جوابش را میدهم.
«أَجَبْتُهُ وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ» «أَجَبْتُهُ» این هم «أَعْطَيْتُهُ» کسی که از من درخواستی بکند، حاجتی بخواهد به او عطا می کنم. «وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ»؛ اگر از من طلب هدایت بکند، او را راهنمایش میکنم، هدایتش میکنم. «جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا» ؛ من قرار دادم این ماه را مثل یک ریسمان، « حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي»؛
📌این ماه رجب را یک وسیلهای قرار دادم بین خودم و بندگانم. حبل؛ یعنی ریسمان، کنایه است. « مَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيَّ»؛ هر کی این ریسمان را بهش چنگ بزند، بگیرد، بیاید بالا به من میرسد. غرضم حالا این روایت را خواندم، و او این است که، ماه رجب، در روایات داریم شهر الله است. ماه خداست، این جور گفته می شود. و ماه شعبان، شهر پیغمبر(ص)، ماه پیغمبراکرم(ص) است.
در روایت هم داریم. رمضان، ماه امّت من است. ماه رجب است و فرصت بسیار خوبی است برای این که انسان، تمام امور معنوی و مادیاش را با خدایش چکار کند؟ هان؟! در میان بگذارد و از این شب ها بهترین بهره را بگیرد.
◾️◾️◾️
@agamojtabatehrani
◾️◾️◾️
﷽
📍 ملک داعی️❗️
📌در روایتی از پیغمبراکرم دارد که حضرت فرمودند: «إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فٖی السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي»؛ خداوند در آسمان هفتم فرشتهای را قرار داده است که به او گفته میشود داعی،
«فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُرَجَبٍ يُنَادِي ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ»
؛ زمانی که ماه رجب فرا میرسد، این ملک هر شب تا صبح ندا میدهد، «طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ»؛ خوشا به حال کسانی که خداوند را یاد میکنند!
«طُوبَى لِلطَّائِعِينَ»؛ خوشا به حال کسانی که مطیع خدا هستند،
«وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى»؛ خداوند میفرماید، «أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي»؛ من همنشین کسی هستم که با من بنشیند، «وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي»؛ و من مطیع کسی هستم که مرا اطاعت کند. آنچه به تو امر میکنم انجام بده تا آنچه را تو از من میخواهی، انجام بدهم، «وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي»؛ کسی که از من طلب آمرزش کند را میآمرزم، «الشَّهْرُ شَهْرِي»؛ این ماه، ماه من است، «وَ الْعَبْدُ عَبْدِي»؛ و این بنده، بندۀ من است، «وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي»؛ رحمت هم رحمت من است، «فَمَنْ دَعَانِي فٖی هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ»؛ هر کس مرا در این ماه بخواند، جوابگوی او هستم، «وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ»؛ کسی که از من درخواست کند، به او عطا میکنم، «وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ»؛ اگر از من طلب راهنمایی و هدایت کند، او را راهنمایی میکنم،
📌 «جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي»؛ من این ماه را ریسمانی بین خود و بندگانم قرار دادم، «وَ فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَي»؛
📌هر کس به این ماه اعتصام بجوید به من میرسد. تمام اینها گویای یک معنا است و آن اینکه خداوند میخواهد رابطۀ بین او و بندهاش حفظ شود. بزرگی و کرامت او اقتضا میکند که نگذارد رابطۀ بندهاش حتّی بهخاطر گناه و یا جهالت با او قطع شود.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📓 #کتاب_تأدیب_نفس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 حفظ رابطه خدا با بنده❗️
📌دوستان در دعاهای #ماه_رجب دقّت کنید! ماه رجب از بهترین ماه ها است. این ادعیه را بخوانید. بسیاری از معارف ما در این ادعیه گنجانده شده است. معارف ما بسیار ظریف و لطیف است.
در یکی دیگر از ادعیۀ ماه رجب آمده است:«وَ امْنُنْ بِغِنَاكَ عَلٰى فَقْرِي»؛ و با غنای خویش، بر من منّت بگذار و فقر و احتیاجم را برطرف کن. «وَ بِحِلْمِكَ عَلٰى جَهْلِي»؛1️⃣
و به وسیلۀ حلمت، بر جهل و نادانی من منّت بگذار و تحمّلم کن! خدایا! با منِ جاهل مدارا کن! 2️⃣
همان طور که میبینید روش رفتاری خداوند با بندگانش این گونه است و همان روش را به پیغمبر خویش امر فرموده است:
📌(خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلين). در حقیقت خداوند به پیغمبرش می فرماید: تو نیز باید روش مرا با بندگانم داشته باشی؛ باید خداگونه عمل کنی؛ باید از بندگان من دستگیری کنی و دست رد، بهسینۀ کسی نزنی! این روش من است.
📌این روش، روش الهی است. مؤمن هم باید این روش را در آداب معاشرتی اش حفظ کند. ما در آداب معاشرتی اسلام «طرد کردن» نداریم، مگر به ندرت. هرچه هست دستگیری است.
1️⃣. بحارالأنوار، ج 95، ص 390
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍معارف در قالب دعا❗️
📌دوستان! من این را سفارش میکنم که دعا بخوانید خصوصاً الآن که #ماه_رجب وارد شده است، این دعاهای ماه رجب را بخوانید. من بخشی از آن را بیان میکنم:
«وَ اقْسِمْ لِي فِي شَهْرِنَا هَذَا خَيْرَ مَا قَسَمْتَ»؛ ای خدا! در این ماه رجب بهترین چیزی را که تو از سعادت و خیر نصیب کردهای، در قضا و قدر نصیبم کن.
«وَ احْتِمْ لِي فِي قَضَائِكَ خَيْرَ مَا حَتَمْتَ وَ اخْتِمْ لِي بِالسَّعَادَةِ فِيمَنْ خَتَمْتَ»؛ و خاتمۀ کار مرا که میخواهم از این دنیا بروم باسعادت قرار بده؛ مثل کسانی که اهل سعادت هستند
«و أَحْيِنِي مَا أَحْيَيْتَنِي مَوْفُوراً وَ أَمِتْنِي مَسْرُوراً وَ مَغْفُوراً»؛ مرا با وسعت و فراوانی زنده بدار و با سرور، نشاط و مغفرت بمیران.
📌 «وَ تَوَلَّ أَنْتَ نَجَاتِي مِنْ مُسَاءَلَةِ الْبَرْزَخِ»؛ تو خود متصدّی نجات من در برزخ باش.
امام به ما یاد میدهند که در مواجهه با اقیانوس رحمت چگونه بخواهیم
«وَ ادْرَأْ عَنِّي مُنْكَراً وَ نَكِيراً وَ أَرِ عَيْنِي مُبَشِّراً وَ بَشِيراً»؛ و از من نکیر و منکر را دور کن و آن فرشتههای رحمتت را در برزخ به من نشان بده.
«وَ اجْعَلْ لِي إِلَى رِضْوَانِكَ وَ جِنَانِكَ مَصِيراً وَ عَيْشاً قَرِيراً وَ مُلْكاً كَبِيراً»؛1️⃣
به ما یاد و یادآوری میکنند که برزخ مشکل است برای آنکه ما را متنبّه کنند، آن روز را به یاد ما میآورند تا دست و پای خود را جمع کنیم. امامهادی(ع) فرمودند:
«اُذْكُرْ مَصْرَعَكَ بَيْنَ يَدَيْ أَهْلِكَ وَ لَا طَبِيبَ يَمْنَعُكَ وَ لَا حَبِيبَ يَنْفَعُك»؛2️⃣
به یاد بیاور آنجایی را که پیش خانوادهات روی زمین افتادهای نه طبیبی میتواند مرگ را از تو دور کند، نه دوستی که به تو سودی برساند.
خودت هستی و خودت و عملت واقعاً حیف نیست که وقتی خود آدم بتواند اینجا خودش را تطهیر کند، برود آنجا خودش را مبتلا کند. لذا انسان اوّلاً جلوگیر باشد و نگذارد دستش آلوده بشود و ثانیاً تطهیر و شستشوی خودش را همین جا انجام دهد تا به آن فشارها مبتلا نشود.
1️⃣ و طریقم را بهسوى بهشت و رضوانت قرار ده و زندگانیام را خوش و ملک کبیر نصیبم فرما.
📌 مصباح المتهجد، ج2، ص 803 - مفتاح الجنان، ص504
2️⃣ بحارالأنوار، ج75، ص370
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_نقش_اعمال_در_قیامت
📕 #برزخ
🏷 #لیله_الرغائب
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 #ماه_رجب ماه رحمت خدا️❗️
#لیله_الرغائب
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 ماه رجب ماه استغفار❗️
📌 #ماه_رجب به خصوص ماه استغفار است.
امامصادق(ع) از پیغمبر(ص) نقل میفرماید: ماه رجب، ماه استغفار امّت من است؛ یعنی اگر امّت من که در گذشته شان ابتلائاتی پیدا کردند، در ماه رجب استغفار کنند.
📌سپس حضرت می فرمایند: در این ماه استغفار بسیار کنید، خدا آمرزنده و مهربان است.
📌 در این ماه زیاد بگویید:
«اَسْتَغْفِراللهَ وَاَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ»؛ در ذیل روایت دارد: ماه رجب را اصب گویند؛ چون رحمتِ خداوند بر امت من زیاد ریزش میکند.
📌دوستان! جدّاً عرض میکنم این همه سفارش به استغفار، به خاطر این است که ائمّه(ع) بر طبق آن روایت، گفته اند: برزختان به عهدۀ خودتان است و آنها نمیخواهند ما در برزخ، عذاب شویم.
📌 از جمله سفارش کرده اند در ماه رجب هفتاد مرتبه صبح و بعد از ظهر این ذکر استغفار را بگویید: «استغفرالله و اتوب الیه»؛ و سپس دستها را بلند کرده و بگویید: «اللهم وَ اَغفِر لِی وَ تُب عَلَیَّ»؛.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_نقش_اعمال_در_قیامت
📕 #برزخ
🏷 جلسه سیزدهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
◾️مرگ مقابل بستگانت!
📌 رُوِيَ عَنْ عَليِّ بن محمَّدٍ الهادي(عليهما السّلام) قال :
اُذْكُرْ مَصْرَعَكَ بَيْنَ يَدَيْ اَهْلِكَ وَ لا طَبِيبَ يَمْنَعُكَ وَ لا حَبِيبَ يَنْفَعُكَ. 1️⃣
ترجمه حدیث: از امام هادي(عليهالسلام) منقول است كه فرمودند: به ياد آور زماني را كه در مقابل بستگانت بر روي زمين افتادهاي (در بستر مرگ هستي) و هيچ طبيبي نميتواند مانع مرگ تو شود و هيچ دوستي نميتواند به تو نفعي برساند.
🔰شرح حدیث: امام هادی(علیهالسلام) فرمودند: «اُذْكُرْ مَصْرَعَكَ بَيْنَ يَدَيْ اَهْلِك»؛ به یاد بياور آن حالتي را كه مرگ به سراغ تو آمده و در پيشاروي خاندانت بر روي زمين افتاده اي! «وَ لا طَبِيبَ يَمْنَعُك»؛ که در يك چنين حالي هيچ طبيبي نميتواند مانع مرگ تو شود. تمام اطبّاي عالم را هم بياورند، نمی¬توانند مرگ را از تو دور كنند. آنها هيچ كاري نمي توانند برايت بكنند و كار تو تمام است! «وَ لا حَبِيبَ يَنْفَعُك». رفقايت و آنهايي كه تو را خيلي دوست دارند هم در اين حال نميتوانند به تو هیچ سود و نفعي برسانند.
📌بدان روزی كار تو به اينجا خواهد رسید! همه ما کارمان به اينجا می رسد كه هيچ طبيب و پزشكي نمي تواند مرگ را از ما دور كند و هيچ دوستي هم نمي¬تواند به ما نفعي برساند. حالا چه بايد كرد؟ آيا چيزي هست كه آن موقع به درد ما بخورد يا نه؟ آیا چیزی هست که به ما حيات و زندگي ببخشد؟ بله! من آيه قرآن میخوانم: «مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً».2️⃣
📌 هر كس عمل شايستهاى انجام دهد، خواه مرد باشد يا زن، در حالى كه مؤمن است، قطعاً به او زندگی گوارا و حياتِ حقيقى میبخشيم.
پس در هنگامه مرگ چه چیزی به درد من مي¬خورد؟ «عمل صالح»! عمل صالح است که آن وقت مرا زنده مي-كند و به من حیات طیّبه می بخشد. طبیب نمي تواند مرگ را از من جدا كند و رفیق هم نمی تواند به من نفعي ببخشد. آن چيزي كه در آن هنگام برای من سودبخش است، عمل صالحِ من است که مرا زنده مي كند، در يك زندگي پاكيزه و گوارا. 3️⃣
1️⃣ بحارالانوار، جلد 75، صفحه 370.
2️⃣ سوره نحل، آيه 97.
3️⃣ چهارشنبه، 26 خرداد 1389 – 3 رجب 1431. مسجد جامع بازار تهران.
🏴#شهادت امام هادی علیه السلام تسلیت باد🏴
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 حفظ رابطه خدا با بنده❗️
📌دوستان در دعاهای ماه رجب دقّت کنید! ماه رجب از بهترین ماهها است. این ادعیه را بخوانید. بسیاری از معارف ما در این ادعیه گنجانده شده است. معارف ما بسیار ظریف و لطیف است.
در یکی دیگر از ادعیۀ ماه رجب آمده است:«وَ امْنُنْ بِغِنَاكَ عَلٰى فَقْرِي»؛ و با غنای خویش، بر من منّت بگذار و فقر و احتیاجم را برطرف کن. «وَ بِحِلْمِكَ عَلٰى جَهْلِي»؛1️⃣ و بهوسیلۀ حلمت، بر جهل و نادانی من منّت بگذار و تحمّلم کن! خدایا! با منِ جاهل مدارا کن! 2️⃣
همانطور که میبینید روش رفتاری خداوند با بندگانش اینگونه است و همان روش را به پیغمبر خویش امر فرموده است:خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلين. در حقیقت خداوند به پیغمبرش میفرماید: تو نیز باید روش مرا با بندگانم داشته باشی؛ باید خداگونه عمل کنی؛ باید از بندگان من دستگیری کنی و دست رد، بهسینۀ کسی نزنی! این روش من است. این روش، روش الهی است. مؤمن هم باید این روش را در آداب معاشرتیاش حفظ کند. ما در آداب معاشرتی اسلام «طرد کردن» نداریم، مگر بهندرت. هرچه هست دستگیری است.
1️⃣ بحارالأنوار، ج 95، ص 390
2️⃣. این دعاها را بخوانید و از این فرصتهای الهی استفاده کنید؛ خودتان را به خدا عرضه نمایید تا او هم حلقۀ اتّصال و ارتباطتان را محکمتر کند و شما را به خویش نزدیک کند. در روایتی از پیغمبراکرم دارد که حضرت فرمودند: «إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فٖی السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي»؛ خداوند در آسمان هفتم فرشتهای را قرار داده است که به او گفته میشود داعی، «فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُرَجَبٍ يُنَادِي ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ»؛ زمانی که ماه رجب فرا میرسد، این ملک هر شب تا صبح ندا میدهد، «طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ»؛ خوشا به حال کسانی که خداوند را یاد میکنند!«طُوبَى لِلطَّائِعِينَ»؛ خوشا به حال کسانی که مطیع خدا هستند،
📌 «وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى»؛ خداوند میفرماید، «أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي»؛ من همنشین کسی هستم که با من بنشیند، «وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي»؛ و من مطیع کسی هستم که مرا اطاعت کند. آنچه به تو امر میکنم انجام بده تا آنچه را تو از من میخواهی، انجام بدهم، «وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي»؛ کسی که از من طلب آمرزش کند را میآمرزم، «الشَّهْرُ شَهْرِي»؛ این ماه، ماه من است، «وَ الْعَبْدُ عَبْدِي»؛ و این بنده، بندۀ من است، «وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي»؛ رحمت هم رحمت من است، «فَمَنْ دَعَانِي فٖی هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ»؛ هر کس مرا در این ماه بخواند، جوابگوی او هستم، «وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ»؛ کسی که از من درخواست کند، به او عطا میکنم، «وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ»؛ اگر از من طلب راهنمایی و هدایت کند، او را راهنمایی میکنم
📌 «جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي»؛ من این ماه را ریسمانی بین خود و بندگانم قرار دادم، «وَ فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَي»؛ هر کس به این ماه اعتصام بجوید به من میرسد. تمام اینها گویای یک معنا است و آن اینکه خداوند میخواهد رابطۀ بین او و بندهاش حفظ شود. بزرگی و کرامت او اقتضا میکند که نگذارد رابطۀ بندهاش حتّی بهخاطر گناه و یا جهالت با او قطع شود.
بحارالأنوار، ج 95، ص 376
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📓 #کتاب_تأدیب_نفس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
18.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 #شهادت_امام_هادی علیه السلام تسلیت باد🏴
🎞 #كليپ_تصويرى
#روضه #امام_هادی علیه السلام
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 دعا سلاح انبیای الهی است❗️
📌 نكته ای که باید اشاره کنم، این است كه اگر اسلحه و وسیله ای بین عبد و رب، قوی تر و برّاتر بود كه بخواهد به او عنایت بشود، به دست انبیا سپرده می شد و خدا، به آنها می داد؛ چون در بین انسان ها، پیغمبران(ع) انسان هایی هستند كه به كمال معنوی رسیده اند. اگر بنا بود در خط معنویّت وسیله ای نافذتر از دعا باشد، خدا به دست آنها می داد.
امام هشتم(ع) می فرماید: اسلحۀ انبیا(ع) دعا بود. این، یعنی چه؟ امام رضا(ع) فرمودند: «عَلَیْكُمْ بِسِلَاحِ الاَنبیٖا»؛ بر شما باد به سلاح انبیا(ع)! جوابش این است: یابن رسول الله(ص)! ما كجا و انبیا(ع) کجا؟! آنها و ما چطور جمع می شویم؟! «فَقِیلَ وَ مَا سِلَاحُ الاَنبیٖا؟» ازحضرت سؤال كردند: آقا! سلاح انبیا(ع) چه بود؟ «قَالَ الدُّعَاءُ»؛1️⃣
فرمود: آنها اسلحه ای جز دعا نداشتند. تمام معجزاتی كه از انبیا(ع) صادر شد، به وسیلۀ دعای آنها بوده است. تمام كرامت هایی كه از اولیا صادر شد، از دعای آنها بوده است. در تاریخ می بینید، همه از دعا بود. حضرت عیسی(ع) با دعا مرده را زنده می كرد. دیگر بالاتر از این، که ارزش دعا را می رساند.
1️⃣ الكافی، ج2، ص468 - بحارالأنوار،ج90، ص295
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_1
📝 جلسه سوم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani