20.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
◾️روضه شهادت حضرت امام علی علیه السلام
〰〰〰〰〰
🎞 #كليپ_تصويرى
#شهادت_امام_علی علیه السلام تسلیت باد
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 تعلیم چگونه دعا کردن❗️
📌لذا وقتی امام علی(علیه السلام ) تعلیم میکنند، می فرمایند: «إِذَا كَانَتْ لَكَ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَهُ حَاجَةٌ فَابْدَأْ بِمَسْأَلَةِ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِهِ»؛ اوّل سراغ درود فرستادن برو، «ثُمَّ سَلْ حَاجَتَكَ»؛ حاجتم این است که خدا از من بگذر، اوّلین حاجتم این است، «فَإِنَّ اللَّهَ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ یسْأَلَ حَاجَتَینِ فَیقْضِی إِحْدَاهُمَا وَ یمْنَعَ الْأُخْرَى»
؛1️⃣ خداوند بالاتر و كریم تر از آن است كه از او دو حاجت بخواهی و یكی را برآورده كند، ولی دیگری را کنار بگذارد.
در روایت بعدی که مکمّل این روایت است، این موضوع را توضیح می¬دهد.
📌امام صادق(ع) می فرماید: «مَنْ كَانَتْ لَهُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَاجَةٌ فَلْیبْدَأْ بِالصَّلَاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ثُمَّ یسْأَلُ حَاجَتَهُ»؛... بعد حاجتش را بخواهد. «ثُمَّ یخْتِمُ بِالصَّلَاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»؛ اوّل، صلوات، بعد حاجت و بعد هم صلوات.
📌بعد می فرماید: «فإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلََّ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ یقْبَلَ الطَّرَفَینِ وَ یدَعَ الْوَسَطَ...»؛ 2️⃣ خدا كریم تر از آن است كه حاجت اوّلی و آخری¬ات را قبول كند، ولی وسطی را رها کند.
1️⃣نهج البلاغه، حکمت 361- تصنیف غرر الحكم و درر الكلم، ص 193.
2️⃣الكافی، ج2، ص494- وسائل الشیعه، ج7، ص 95
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا
🏷 جلسه هجدهم
حاج آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 راه برآورده شدن حاجات❗️
📌پیغمبر اکرم(ص) به امام علی(ع) فرمودند: «یا عَلِی إِذَا هَالَكَ أَمْرٌ أَوْ نَزَلَتْ بِكَ شِدَّةٌ»؛ ای علی! هرگاه کاری تو را هراسناک کرد و دچار سختی شدی، «فَقُلِ»؛ این را بگو:
📌 «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أَنْ تُصَلِّی عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُنْجِینِی مِنْ هَذَا الْغَمِ »؛1️⃣ بار خدایا! به حقّ پیغمبر(ص) و آل پیغمبر(ع) از تو درخواست می کنم که بر او و خاندانش درود بفرستی و مرا از این غم برهانی.
📌یحیی بن علا از امام باقر(ع) نقل می کند: «قَالَ لِی ادْعُ بِهَذَا الدُّعَاءِ وَ أَنَا ضَامِنٌ لَكَ حَاجَتَكَ عَلَى اللَّهِ»؛ حضرت به یحیی بن علا فرمود: این دعا را بخوان که برایت ضمانت می کنم خداوند حاجتت را برآورد:
📌 «اللَّهُمَّ أَنْتَ وَلِی نِعْمَتِی وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى طَلِبَتِی قَدْ تَعْلَمُ حَاجَتِی »؛ بارخدایا! تو ولی نعمت من هستی و بر خواسته های من توانایی، نیاز مرا هم می دانی، «فَأَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ لَمَّا قَضَیتَهَا»؛2️⃣
📌پس به حق پیغمبر اکرم(ص) و خاندان او از تو درخواست می کنم که آن را برآورده کنی. در اینجا روشی را به ما تعلیم می کنند که چگونه توسّل بجویید و آن ها را برای برآورده شدن حاجات تان وسیله قرار بدهید.
1️⃣بحارالانوار،ج91،ص209و ج92، ص280
2️⃣بحارالانوار،ج92،ص162
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا
🏷 جلسه بیستم و دوم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
20.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📌روضه شهادت امیر المومنین علی علیه السلام
〰〰〰〰〰
🎞 #كليپ_تصويرى
#شهادت_امام_علی علیه السلام تسلیت باد
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 در لحظات حسّاس آخر شب لیله قدر خدا چه می گوید❗️
📌حالا برویم سراغ گرفتاری های خودمان و اموری که در این شب قدر می خواهیم به دنبالش برویم. شب بیست و سوّم، شب سرنوشت سازی است، به تعبیری که در روایات آمده است، «لیلةُ الامضا» و در بعضی روایات «لیلةُ الابرام» است.
➖ شب نوزدهم بررسی کردند، شب بیست و یکم اموری را ثبت و ضبط کردند، ولی امشب می خواهند پروندۀ سال آیندۀ همۀ موجودات، از جمله ما را ببندند.
➖حواستان جمع باشد که بسیار حسّاس است!
امّا دربارۀ خود زمان که الآن در آخر شب هستیم، پیغمبر اکرم(ص) می فرماید:
➖«إِذَا كَانَ آخِرُ اللَّیلِ یقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ هَلْ مِنْ دَاعٍ فَأُجِیبَهُ»؛ آخر شب که می رسد، خدا می گوید: باز هم کسی مانده است؟ خدای ما به انتظار نشسته است، دیگر چه تعبیری بکنم؟
➖«وَ هَلْ مِنْ سَائِلٍ فَأُعْطِیهُ سُؤْلَهُ»؛ و آیا حاجت مندی هست که حاجتی از من بخواهد، تا به او بدهم؟
➖«هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَهُ»؛ کسی هست که طلب آمرزش از من بکند، و او را بیامرزم؟
➖«هَلْ مِنْ تَائِبٍ فَأَتُوبَ عَلَیهِ»1️⃣؛
📌 یک نفر هست که توبه کند تا توبه اش را قبول کنم؟لحظات بسیار حسّاسی است. می خواستم به شما بگویم که قدر این لحظات را باید بدانیم. ثانیه ها و لحظاتش آنقدر گرانبهاست که باید بهترین بهره را از آن بگیریم.
1️⃣ وسائل الشیعه، ج7، ص 69 - بحارالانوار،ج84،ص167 – مستدرک الوسائل، ج5، ص201
〰〰〰〰〰
📚 #ماه_رمضان
📕 #شب_قدر
🏷 جلسه بیست و دوم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍ذکر مصیبت با استغاثه از امام زمان(عج)❗️
📌ما باید کاری کنیم که امام زمان(عج) به مجلس ما تشریف بیاورد. این را خیلی ساده گفتم. چه کار کنیم که ایشان تشریف بیاورند و عنایت خاصّی به این مجلس بکنند.
📌به ذهنم می رسد که قبلاً هم گاهی این را گفته ام. امشب شب سوّمِ شهادت امام علی(ع) است. مجلس مان را مجلس عزای امام علی(علیه السلام ) بکنیم که قهراً صاحب مجلس خودش می آید؛
📌 یعنی بگوییم: شب سوّم عزای جدّ شماست، این مجلس هم متعلّق به جدّ بزرگوار شماست، قهراً شما هم صاحب عزا هستید. اگر امام زمان(عج) بیاید، کجا می ایستد؟ معمولاً صاحب عزا دم آستانۀ مجلس می ایستد که از واردین پذیرایی کند.
📌صاحب این عزا هم تنها ایشان که نیست. یک بچّه که نمی آید، تمام بچّه ها می آیند. امام زمان (عج) در آستانۀ مجلس است، پدر بزرگوارش وارد می شود. وقتی می آید، امام زمان(عج) دستِ امام عسکری(ع) را می بوسد و ایشان کنارش می ایستد.
📌 به ترتیب جلو بیایید؛ امام هادی(ع) می آید و کنار امام عسکری(ع) می ایستد. وارد که می شود، امام زمان(عج) دستش را می بوسد. امام عسکری(ع) دستش را می بوسد. بعد از او امام جواد(ع) می آید. بعد امام هشتم(ع) می آید، موسی بن جعفر(ع) است، امام صادق(ع) ، امام باقر(ع)... همین جور باید فرزندان ردیف بایستند و پذیرایی کنند. در آخر پیغمبر(ص) وارد می شود.
📌 پیغمبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم ) که وارد شد، امام زمان(عج) دستش را می بوسد، امام عسکری(ع) می بوسد، همین طور تا انتها می آید.امّا یک مصیبت زده می ماند. این مصیبت زده باطن لیلۀ قدر است؛ یعنی یک حقیقت ناشناخته می آید.
📌وقتی می رسد، امام زمان(عج) زیر بغلش را می گیرد. یا زهرا(س)، یا زهرا(س)، یا زهرا(س). خودت می دانی، در خانه ام نشسته بودم. خدا شاهد است که تصویرش را کردم.
📌 می دانی که مرتّب بی اختیار گریه می کردم. وارد می شود. یکایک ائمّه دستش را می بوسند، حتّی پیغمبر(ص) خم می شود و دست زهرا(س) را می بوسد.
〰〰〰〰〰
📚 #ماه_رمضان
📕 #شب_قدر
🏷 جلسه بیست و دوم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
19.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 مقدمّۀ زیبایی برای ذکر مصیبت با در خواست از امام زمان(عج)❗️
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_2
🏷 جلسه بیست و دوم
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍خدایا! می نوازی؛ هی می دهی، هی می دهی، بد می کنیم، باز هم می دهی❗️
📌امام زین العابدین)ع) فرمودند. خود ایشان در دعای ابوحمزۀ ثمالی این طور می گویند: «اللَّهُمَّ أَنْتَ الْقائِلُ وَ قَوْلُكَ حَقٌ وَ وَعْدُكَ صِدْقٌ»؛
📌 بارخدایا! تو خودت فرموده ای و فرموده ات درست است و وعده تو هم راست است. در خود قرآن گفتی: وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ1️⃣ إِنَّ اللَّهَ كانَ بِكُمْ رَحِیماً2️⃣؛ این را امام زین العابدین)ع) یادمان داده است. خودت گفتی از فضل من درخواست کنید، چرا؟
📌جهتش این است که خدا به شما مهربان است، «وَ لَیسَ مِنْ صِفاتِكَ یا سَیدِی أَنْ تَأْمُرَ بِالسُّؤَالِ وَ تَمْنَعَ الْعَطِیةَ»؛ سرورم! از صفات تو این نیست که بگویی خواهش کن، از من درخواست بکن، و از آن طرف هم، دریغ کنی و به ما ندهی؛ این، اصلاً از صفات تو نیست.
📌خودت در قرآن می گویی: وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ؛ یعنی، مسألۀ بده وبستان در کار نیست. «وَ أَنْتَ الْمَنَّانُ بِالْعَطایا عَلى أَهْلِ مَمْلَكَتِكَ، وَ الْعائِدُ عَلَیهِمْ بِتَحَنُّنِ رَأْفَتِكَ»3️⃣؛
📌تو با بخشیدن، کسانی را که تحت حکومت تو هستند، می نوازی؛ هی می دهی، هی می دهی، بد می کنیم، باز هم می دهی.
📌 آنهایی که تحت حکومت الهی قرار دارند این طور هستند و تو با مهربانی و رأفت خودت به این ها سود می بخشی، نه اینکه با کرده هایشان با آنها برخورد بکنی؛ تو چنین موجودی هستی.
1️⃣ سورۀ نساء، آیۀ 32
2️⃣سورۀ نساء، آیۀ 29
3️⃣ الاقبال، ج 1، ص 158
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕
🏷 جلسه بیستم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
7.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🔰 دست ها را به سوی آسمان بلند کنیم❗️
📌امام صادق(ع) هم فرمودند: «التَّضَرُّعُ رَفْعُ الْیدَینِ»؛1️⃣ تضرّع، این است که انسان دو دستش را هنگام دعا بلند کند.
راجع¬به دست بلند کردن
انسان هنگام دعا -در صورتی که بتواند- دست¬هایش را به سوی آسمان بلند کند. حتّی نسبت به اولیای خدا داریم که هنگام دعاها، دست¬هایشان را به سمت آسمان بلند می¬کردند.
📌امام حسین(علیه السلام ) فرمودند: «كَانَ رَسُولُ اللَّهِ(ص) یرْفَعُ یدَیهِ إِذَا ابْتَهَلَ وَ دَعَا كَمَا یسْتَطْعِمُ الْمِسْكِین »؛2️⃣
📌پیغمبر اکرم(ص) هر گاه می¬خواست دعا کند - عبارت «كَانَ» که اینجا هست، معنایش همین جنبۀ¬های استمراری است - این¬گونه بود که دست¬هایشان را مثل مستمندان که غذا می¬طلبند و به سمت غیر دراز می¬کنند، دو دست خود را بلند می¬کردند.
1️⃣وسائل الشیعه، ج7، ص 46 - بحارالانوار،ج90ص338
2️⃣ بحارالانوار، ج16، ص287و ج90ص294
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا
🏷 جلسه بیست و یکم
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 از مختصر باقیماندۀ ماه مبارک رمضان بهترین بهره را بگیریم❗️
📌امام زین العابدین(ع) در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان این دعا را از اوّل شب تا آخر شب مکرّر میخواندند: «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي التَّجَافِيَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةَ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الِاسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ».
📌بار خدایا! دوری گزیدن از خانهٔ فریب دنیا و بازگشت به سوی خانهٔ جاودانه آخرت را روزی من کن! این طرف، نشئهٔ دنیا و آن طرف نشئه آخرت است؛
📌 خدایا! آمادگی برای کوچ کردن از این نشئه قبل از فرا رسیدن مرگ را روزی من کن! استعداد برای کوچ هم در جایی مطرح می شود که توشهٔ راه را به همراه داشته باشی.
📌در روایت نقل شده است که خداوند هنگام افطار شبهای ماه مبارک رمضان، در هر شب هزار هزار نفر را از آتش جهنّم نجات داده و آن ها را مشمول رحمت و غفران خود می کند.
📌خوشا به حال کسانی که توانستند در این ماه مبارک رمضان، بهترین بهره را از آن بگیرند! سرآمد بهرهها همین غفران الهی بود. خوشا به حال کسانی که توانستند خودشان را از معاصی و تبعات معاصی تطهیر کنند!
📌 همین پاکیزگی و برطرف کردن حجاب های ظلمانی، موجب میشود که دعاهای آنها زودتر به اجابت برسد. خوشا به حال کسانی که از این ماه رمضان توشه ای برای سفر آخرت خودشان تهیّه کردند و بار خودشان را بستند و برای رفتن در آن خانهٔ مستقر جاودانه، مهیّا شدند!
📌خوشا به حال آن هایی که خانهٔ جاودانه خود در آخرت را آباد کردند! بکوشید تا از این مختصر وقتی که از ماه مبارک رمضان باقی مانده است، بهترین بهره را بگیریم و از کثافات و تبعات خطاها و معاصی، خودمان را نجات دهیم.
〰〰〰〰〰
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
19.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 از مختصر باقیماندۀ ماه مبارک رمضان بهترین بهره را بگیریم❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani