📜 از حضرت امام جواد علیهالسلام نقل شده که فرمودند:
«الثقة بالله تعالی ثمن لکل غال»؛ همین که آدم یک کاری کند که دلش به خدا گرم بشود؛ چون بیخودی کسی دلش به یک موجودی گرم نمیشود مگر وقتی که روی آن کار کرده باشد و شناخته باشد او را.
✍🏻 این است که واجبات عقیدتی، تهیهی سرمایه میکند برای آدم، یک پشتوانهای برای خودش پیدا میکند.
🔸 «الثقة بالله تعالی ثمن لکل غال»؛ یعنی دلگرمی و اعتماد به خداوند داشتن، بهای هر چیز گران است. هر چیزی که انسان قیمتش را خیلی بالا ببیند و قدرت خریدش را نداشته باشد؛ همینقدر که در دل توکلش به خداست و به این شناخت رسید که خدا پشتوانهی ماست و همه چیز ما از اوست؛ این درستش میکند و آن قیمت گران را راه میاندازد و آن مطلب را به انسان میرساند.
👈🏻 «و سُلّم الی کل عال»؛ نردبان صعود و عروج به هر مقام بلندی همین است. هم قیمت است و هم وسیله و ابزار است که دردهای انسان به وسیلهی او دوا میشود.
👈🏻 خوب ببینید این یک مطلبی نیست که به آسانی [حاصل شود بلکه] روی آن باید کار کرد، زحمت کشید، مطالعه کرد، بحث و گفتگو کرد، عبادت کرد، توسل کرد، تا برای انسان در درونش یک چنین اطمینانی پیدا بشود. آن وقت برای هر مقام بالایی راه برایش باز شده و برای رسیدن به هر چیز گران و مافوق دسترسی، دسترسی پیدا شده.
مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
آیت الله حاج شیخ عبدالقائم شوشتری رحمة الله علیه در کتاب خطبه های نور میفرمایند:
✍🏻 دل از دنیا ببرید، ذکر خدا را زیاد بگویید، ذکر خدا در دل انسان عطر تولید می کند، عطر اخلاص تولید می کند. اخلاص هم چهل روزه انسان را به مقصد می رساند:
✍🏻(مَن أَخلَصَ لِله أَربَعینَ یوماً فجّرَ اللهُ یَنابِیعَ الحِکمَةِ) هرکس چهل روز خودش را برای خدا خالص کرد،خداوند چشمه های حکمت را برای او می جوشاند.
👈🏻 چشم تازه ای خدا به او می دهد، به دل او گوش تازه ای می دهد، می شنود آنچه را که نمی شنید، می بیند آنچه را که قبلا نمی دید، یه جور دیگری می شود.
👈🏻 مرحوم علامه طباطبایی "رضوان الله علیه" در کتاب سیروسلوک خودش نقل می کند که پیغمبر اکرم فرمود:
"لولا تکثیر فی کلامکم و تمریج فی قلوبکم لرأیتم ما أری و لسمعتم ما أسمع"
یعنی اگر تمریج (هرزه چرانی) در دلتان نباشد و اگر دلتان را این ور و آن ور و آن طرف نفرستید و هرخیالی را به دلتان راه ندهید، اگر پرگویی در زبانتان نباشد،خود خواهید دید آنچه را من میبینم و خواهید شنید آنچه را من میشنوم.
📜 در جامع الاسرار عارف متاله سید حیدر آملی آمده که: «جماعتی از رهبانیین از امام اميرالمؤمنين علی (صلوات الله علیه) از وجه خدا پرسیدند، و گفتند: آیا در کتاب پیامبر شما وجه الله آمد؟ فرمود: آری. گفتند: تفسیرش چیست؟
✍🏻 حضرت به آنان فرمود: من جواب شما را به گفتار نمیدهم بلکه به انجام کاری جواب میدهم. پس امر کرد به اینکه ذغال آوردند و امر کرد به شعلهور کردن آنکه همهی آن به صورت آتش درآمد.
👈🏻 سپس حضرت از رهبان سؤال کرد که وجه این آتش چیست؟ رهبان گفت: همه طرفش وجه آتش است. حضرت آیه "فأينما تولوا فتم وَجْهُ الله"، (بقره: ۱۱۶) و "كُلُّ شَيْءٍ هَالِكَ إِلَّا وَجْهَهُ لَهُ الْحُكْمُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ" (قصص: ۸۹) را تلاوت کرد که همه رهبانیون مسیحی به همین روش اسلام آوردند و با دست حضرت از موحدین عارف گردیدند.
#علامه_حسنزاده_آملی
(تفسیر سدرهالمنتهی، ج ۱، ص ۲۰۵)
#امام_علی (علیه السلام)
#وجهالله
🔸️ پدران امّت
مرحوم استاد فاطمی نیا (ره):
علامه امینی در حالی که به پهنای صورت اشک میریخت میفرمود:
مگر رسول خدا (ص) نفرمودند : أنا و علیّ أبوا هذه الاُمّة
"من و علي دو پدر اين امت هستيم"
دو پدر به اين عظمت و بزرگواري داريم .
سپس مثال زد و فرمود :
انسان دو پدر ثروتمند داشته باشد و برود گدايي كند؟!
چرا گدايي ميكنيد ؟!
برويد و از این بزرگواران حوائجتان را بگيريد.
🚩 خلاصه مطلب| شب و روز مبعث ؛ قله ماه رجب و از شبهای قدر
▫️شب ۲۷ رجب از لیالی قدر است.
▫️نکته بسیار جالب و عجیب درباره شب و روز مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، آنست که این شب و روز تعلق ویژه به امیرالمومنین علی(ع) دارد.
▫️عجیبتر آنکه اهل معنا مانند مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در المراقبات و جناب سید در اقبال الاعمال و شیخ عباس در مفاتیح میفرمایند که توصیه شده در این شب به حرم حضرت امیر(ع) مشرف شوید و شفای بیماران خود را از مولا بگیرید.
▫️شب مبعث؛ شب تجلی اعظم!
با تأمل در ادعیه وارده در شب مبعث، میتوان به گوشهای از عظمت این شب پی برد.
▫️ جناب شیخ عباس قمی در مفاتیح ذیل اعمال این شب این دعا را آورده که:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّي الْأَعْظَمِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ وَ الْمُرْسَلِ الْمُكَرَّمِ...»
ملاحظه میکنید که صحبت از «تجلی اعظم» است؛ که خدایا من تو را به تجلی اعظم این شب قسم میدهم. اما این معنا صرفا اشارهوار و در هالهای از ابهام در دعا ذکر شده.
▫️برای فهم معنای تجلی اعظم به فراز دیگری از دعا مراجعه میکنیم که میفرماید:
«اللَّهُمَّ وَ هَذَا رَجَبٌ الْمُكَرَّمُ الَّذِي أَكْرَمْتَنَا بِهِ أَوَّلُ أَشْهُرِ الْحُرُمِ أَكْرَمْتَنَا بِهِ مِنْ بَيْنِ الْأُمَمِ فَلَكَ الْحَمْدُ يَا ذَا الْجُودِ وَ الْكَرَمِ فَأَسْأَلُكَ بِهِ وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ...»
▫️ گفتیم که رجب ماه حضرت امیر(ع) از یک سو و ماه خداوند از سوی دیگر است. هم در براهین عقلی اثبات شده و هم در روایات اهل بیت(ع) آمده که جلوه انسیِ حقیقت توحید، کلمه ولایت است و کسی که میخواهد به توحید وارد شود، باید مراتب ولایت را طی کند.
▫️به تعبیر مرحوم استاد سعادتپرور(ره)، اینکه لفظ «اعظم» در دعا سه بار تکرار شده، تبیین معنای تجلی اعظم است و این شب، عرصه تجلی تام و تما پروردگار است.
▫️آن تجلی که باید در شب قدر برای ما اتفاق بیفتد، در این شب برای رسول اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و اولیای الهی اتفاق افتاد که همانا ظهور اسم اعظم است.
▫️ کسی جز صاحب ولایت، لیاقت درک آن اسم را به طور تام ندارد؛ چرا که در فراز بعد میفرماید: «الَّذِي خَلَقْتَهُ فَاسْتَقَرَّ فِي ظِلِّكَ فَلا يَخْرُجُ مِنْكَ إِلَى غَيْرِكَ...» یعنی جایگاه اسم اعظم در ظل عرش است و مراتب مادون تحمل پذیرش آن را ندارد.
▫️ اگر ما تحمل و ظرفیت درک این اسم اعظم را نداریم، بیایید لااقل به گونهای عمل کنیم که همچون آن پیرزن خود را در صف خریداران یوسف(ع) جا بزنیم...
🔻توصیههای عملی برای شب و روز مبعث:
1️⃣ اگر میتوانید روز مبعث را روزه بگیرید. در روایات است که روزه آن معادل هفتاد سال است و مبعث یکی از ۴ روز ممتاز سال برای روزه است.
2️⃣ شب مبعث را بسیار غنیمت بشمارید که این شب، مقدمه شب قدر بعدی یعنی شب نیمه شعبان است. برای درک آن شب، باید از شب مبعث شروع کرد.
3️⃣ این شب، هنگام تضرع به درگاه اهل بیت(ع) است و چه بهتر که با تحفهای به پیشگاه ائمه(ع) برسیم. لذا بنده توصیه میکنم که با هدیهای از جانب حضرت صدیقه طاهره(س) به محضر حضرت امیرالمومنین(ع) توسل کنیم:
به این صورت که ۴ رکعت نماز حضرت امیرالمومنین(ع) را که ایشان علاقه خاصی به این نماز دارند به نیابت از حضرت صدیقه طاهره به جای ۴ رکعت از نماز شبمان بخوانیم و به جناب حضرت امیر(ع) و یا حضرت رسول(ص) و یا هر دوی این بزرگواران هدیه کنیم و عرضه بداریم که اگر من قابلیت و ظرف این هدیه را دارم، شما به بنده عنایتی بفرمایید.
اين نماز چهار ركعت است: در هر ركعت يك بار سوره «حمد» و پنجاه بار «قل هو اللّه احد» و بعد از نماز تسبیحات خاص ایشان را که در مفاتیح است ذکر کنید.
4️⃣ این شب، شب شفای از بیماریهاست و مرحوم شیخ عباس در مفاتیج روایات عجیبی از عنایات امیرالمؤمنین(ع) ذکر نموده. لذا تعجب نکنید اگر حضرت در این شب عنایت ویژهای نیز بر ما بکنند.
بیایید ما هم به سنت حضرات ائمه(ع) گله عاشقانه به درگاه حضرت امیر(ع) داشته باشیم که شما در این شب، بیماران بسیاری را شفا میدهید، پس عنایت بفرمایید و قلب بیمار ما را نیز شفا دهید.
5️⃣ در این شبها دعا برای یکدیگر را فراموش نکنید که دعا در حق دیگران، ابتداءا در حق خود داعی اجابت میگردد و در سیره حضرت صدیقه طاهره(ع) است که از شب تا صبح فقط برای دیگران دعا میفرمودند.
16.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐💐💐
📽 ببینید| شب و روز مبعث، قله ماه رجب و از شبهای قدر است.
استاد فیاضبخش
16.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 بشنوید| کتاب صوتی «اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف»
فصل چهارم: دستورات و مراقبات ماه رجب/ ادامه فصل سوم
⏱ مدتزمان این فایل: ۳۲ دقیقه
👈 بخش مربوط به شب و روز مبعث: از دقیقه ۲۶
▫️تالیف استاد محمدتقی فیاضبخش
▫️با گویندگی آقایان حسن سلطانی و علیاکبر حنیفی
▫️تولیدشده در پایگاه کتاب گویای ایرانصدا
▫️مدت کل کتاب: ۱۶۰ دقیقه
▫️تعداد قطعات: ۷ فایل صوتی
📱برای دریافت بخشهای دیگر کتاب صوتی به این لینک بروید.
📜 شاهزاده فرهاد میرزا عموی ناصرالدین شاه از جمله کسانی است که صحن مطهر امام موسی کاظم را با هزینه خود تعمیر و بازسازی کرد .عده ای به اوایراد گرفتندشما چرا اینقدر از پول خود را (معادل یکصد هزار مثقال طلا) برای ساخت حرم مصرف کردهاید؟
✍🏻 شاهزاده پاسخ داد ثروتمندان دارایی شان را در بانکها ذخیره می کنند و من دارایی خود را در بانک حضرت موسی بن جعفر و امام جواد (علیهمالسلام) پس انداز کرده ام. او وصیت کرد جنازه اش را را در حرم کاظمین بدون تشریفات دفن کنند زیرا من از امام خود که غریبانه دفن شد خجالت میکشم
👈🏻 لذا هنگامی که جنازه را به بغداد بردند دیدند به یکباره از سمت کاظمین جمعیت زیادی با پرچم ها به استقبال جنازه آمده اند .فرزندان آن مرحوم گفتند این سفارش پدرمان بود که غریبانه تشییع شود.
🍃متولی حرم گفت این دستور موسی بن جعفر علیه السلام است. آن حضرت در خواب به من امر کرد که با جمعیت و تشریفات بروید و جنازه حاج فرهاد را بگیرید و با عزت تمام تشییع کنید
و این است نتیجه خدمت به خاندان رسول الله
📚 منبع: مردان علم در میدان عمل، ج۲، نعمت الله حسینی
May 11
🏴 شهادت غریبانه و مظلومانه حضرت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد
استاد شوشتری رحمهالله علیه:
✍🏻 دعایی که از امام کاظم علیه السلام برای بدست آوردن ایمان مستقر و ثابت گفته شده است را باید زیاد خواند
💥اللّهُمَّ لا تَجعَلْني مِنَ المُعارينَ و لا تُخرِجْني مِنَ التَّقصيرِ .
خدایا من را جزء کسانی که ایمان عاریه ای (غیر ثابت) دارند قرار مده و من را از حدّ تقصیر (در بندگی) خارج نکن.