euronews - اخبار بین المللی در مورد هوش مصنوعی
https://per.euronews.com/tag/artificial-intelligence
🔺مرور عناوین این اخبار، تصویری از هوشمصنوعی در دنیای امروز در اختیار ما میگذارد که شاید در مطالعه مقالات به دست نیاید.
@monir_ol_din
💥تعریف ساده هوش مصنوعی
🔺هوش مصنوعی یا artificial intelligence شاخه ای از علوم رایانه است که هدف اصلیاش آن است که ماشینهای هوشمندی تولید کند که توانایی انجام وظایفی که نیازمند به #هوشانسانی است را داشته باشد. هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیهسازی هوش انسانی برای #کامپیوتر است و منظور از هوش مصنوعی در واقع ماشینی است که به گونهای برنامهنویسی شده که همانند انسان فکر کند و توانایی تقلید از رفتار انسان را داشته باشد.
🔺این تعریف میتواند به تمامی ماشینهایی اطلاق شود که بگونهای همانند ذهن انسان عمل میکنند و میتوانند کارهایی مانند حل مسئله و یادگیری داشته باشند. اساس هوش مصنوعی آن است که هوش انسان و طریق کار آن بگونهای تعریف شود که یک ماشین بتواند آن را به راحتی اجرا کند و وظایفی که بر آن محول می شود را به درستی اجرا کند. #هدف هوش مصنوعی در حقیقت بر سه پایه استوار است: یادگیری،استدلال و درک.
#پروندههوشمصنوعی
@monir_ol_din
(هوش_مصنوعی(1.pdf
2.05M
🔺یک مطلب مختصر مفید درباره هوش مصنوعی:
تاریخچه، مبانی، عاملهای هوشمند
#ازدستندهید.
@monir_ol_din
💥در ابتدای مطالب، میخواهیم هوش مصنوعی را بشناسیم و سپس به صورت پلکانی وارد تحلیلها و بررسیها شویم.
@monir_ol_din
12.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥هوشمصنوعی_هوشانسانی
کدام غالب، کدام مغلوب؟
@monir_ol_din
#یادداشتِعلمی
✳ هوش مصنوعی به مثابه انسان شبیه سازی شده یا ابزار دقیق فحص؟!
📝 مجتبی رستمی کیا
1⃣ اخیرا در شهر مقدس قم همایشی تحت عنوان #هوشمصنوعیوعلوماسلامی برگزار گردید، بررسی چکیده مقالات منتشر شده و عناوین و مؤلفین بسیار قابل توجه بود؛ از سویی به لحاظ فناوری در مرز تکنیک قرار دارد و از سوی دیگر در فلسفه تحلیلی و معناشناسی، مباحث هوش مصنوعی به مثابه هوش شناختی و التفاتی که به نوعی شبیه ساز فعالیت ها و اراده و تفکر انسانی است با تردید جدی مواجه است؛ براستی آیا نرم افزار و رایانه توان حیث شناختی و التفاتی که منجر به آگاهی و قصد در عمل می شود را داراست؟!
2⃣ جان سرل، که در دوره دوم فکری خود بر روی فلسفه ذهن تمرکز کرده است، مباحث مفصلی در مورد شناخت، آگاهی و حیث التفاتی و ارتباط آن با اندامواره و مغز ارائه داده است؛ وی در نفی هوش مصنوعی به مثابه انسان شبیه سازی شده برهانی به نام " برهان اتاق چینی" مطرح کرده است؛ ما حصل این برهان به این صورت است که حاصل نرم افزار کارکرد است و نه فهم.
3⃣ نگاهی به مؤلفین همایش مذکور نشان می دهد که بیش از 70 درصد ایشان تحصیلات مرتبط با فضای طلبگی و معناشناسی استظهاری در علم اصول ندارند اما الگوریتم هایی را در سامانه « نجف» مرکز نور که بر اساس هوش مصنوعی مبتنی است، طراحی کردهاند.
4⃣ نگارنده تخصصی در زمینه مباحث مرتبط با برنامه نویسی هوش مصنوعی ندارد، اما در حوزه معناشناسی و آنالوژی های علم و معنا، این نرم افزار قابل بررسی تخصصی است، فارغ از استدلال سرل در نفی هوش مصنوعی، در حوزه درک و استدلال و نظریه احتمالات معنایی و حتی تعین معنایی هوش مصنوعی، مباحث بسیار مهمی مطرح است که امیدوارم طراحان این نرم افزار بتوانند آگاهانه به این سؤال پاسخ دهند.
@projectsystem
🔹حقیقت هوش مصنوعی چیست؟ آیا صرفاً ابعاد تکنولوژیکی دارد و یا اینکه برخوردار از مبانی نظری است و باید به آنها توجه نمود؟ آیا ضرورت چنین توجهی، سبب نمی شود که، در مواجهه آن با #هشیاری بیشتری قدم برداریم؟
@monir_ol_din
#یادداشتِعلمی
✳یادداشتی مختصر و مفید درباره هوش مصنوعی
📝امیرحسین محسنی
1⃣ تعریف
تا به حال تعریف جامعی برای هوش مصنوعی مطرح نشده که مورد قبول تمام دانشمندان این علم باشد، اما به طور اجمالی میتوان گفت هوش مصنوعی، ماشینی است که اعمال ذهنی انسان را شبیه سازی میکند به طوری که میتواند آن اعمال را مانند انسان یا حتی بهتر انجام دهد. اعمالی مانند : تحلیل، یادگیری، تصمیم گیری، گفتار، دیدن و .....
2⃣ تاریخچه
تاریخ هوش مصنوعی از دوران باستان با افسانهها، داستانها و شایعاتی در مورد موجوداتی مصنوعی دارای هوش یا آگاهی آغاز میگردد. این افسانه ها در قرن بیستم در سال 1965 تبدیل به علمی به نام هوش مصنوعی شد. هرچند در ابتدا صحبت های زیادی در رابطه با کاربردی بودن این علم مطرح میشد، اما با گذشت چند دهه و ساخته شدن ربات های شطرنج باز و غلبه آنها بر انسان، امید به آینده هوش مصنوعی افزایش یافت.
3⃣ آزمون تورینگ
آزمون تورینگ آزمونی است برای سنجش موفقیت هوش مصنوعی؛
در این آزمون شرایطی فراهم میشود که شخصی با ماشینی ارتباط برقرار کند و پرسشهای کافی برای بررسی هوش ماشین، از آن بپرسد. اگر در پایان آزمایش نتواند تشخیص دهد که با انسان در تعامل بودهاست یا با ماشین ، آزمون با موفقیت انجام شدهاست. تاکنون هیچ ماشینی از این آزمون با موفقیت بیرون نیامده است.
4⃣شیوه کار هوش مصنوعی
هرچند ممکن است در آینده هوش مصنوعی به قدری قدرتمند شوند که بتواند آزمون تورینگ را پشت سر بگذارد، اما یک تفاوت همواره فاصله بین ماشین و انسان را حفظ خواهد کرد؛ "خودآگاهی". مکانیزم هوش مصنوعی به وسیله الگوریتم ها ساخته شده است، الگوریتم مجموعه محدودی از دستورات است که پشت سر هم اجرا میشوند مانند دستور العمل پخت یک غذا. زمانی که کامپیوتر ها الگوریتم ها را اجرا میکنند نه تنها از خود اختیاری ندارند بلکه حتی نسبت به کاری که انجام میدهند آگاهی نیز ندارند.
5⃣ زیر شاخه ها
همانطور که گفته شد هوش مصنوعی شبیه سازی برای اعمال ذهنی انسان است، این علم دارای زیر شاخه های مختلفی است که هر یک شبیه سازی بخشی از ذهن انسان را به عهده دارد:
➖ یادگیری ماشین
در گذشته برای اینکه مطلبی را به ماشین اموزش دهید لازم بود تا آن را با الگو های خاصی برای آن تعریف کنید، برای مثال اگر میخواستید که یک ربات بتواند یک انسان را تشخیص دهد باید اجزای صورت انسان و تفاوت آن با موجودات دیگر و جایگاه آن و.... برای آن تعریف میکردید.
اما آیا برای آموزش یک انسان هم از همین روش استفاده میکنیم؟ نه.
برای آموزش یک کودک ما انسان های مختلف را به او نشان میدهیم و او بعد از یادگیری خودش میتواند انسان ها را تشخیص دهد.
یادگیری ماشین سعی دارد به وسیله الگوریتم هایی این روش یادگیری انسان را برای ماشین هم شبیه سازی کند.
در واقع در برنامه نویسی سنتی ما الگو و داده را به ماشین میدهیم و او نتیجه را به ما میدهد اما در یادگیری ماشین ما نتیجه و داده را به ماشین میدهیم و الگو ها را از ماشین میگیریم.
➖ دید ماشین
دید ماشین یکی از علوم مهندسی است که شبیه سازی بینایی انسان را بر عهده دارد، هدف این دیدن اشیاء به صورت مستقل است نه صرفا یک تصویر از چند شیء. این علم کاربرد بسیار زیادی در صنعت دارد.
➖ پردازش زبان های طبیعی
پردازش زبان های طبیعی یکی از زیرشاخه مهم هوش مصنوعی است، ماشین ها باید بتوانند ترکیبات جدیدی که از قبل برای آنها تعریف نشده را متوجه شوند و با توجه به مفاهیم خودشان هم بتوانند ترکیب های جدیدی تولید کنند. یکی از جدیدترین پروژه هایی که در این زمینه انجام گرفته، پروژه محققین دانشگاه MIT است که به وسیله آن میتوان متون باستانی فراموش شده را رمزگشایی کرد.
@monir_ol_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥گفتگوی #سوفیا، ربات زن هوشمند با #خالقش.
✅آنچه در این فیلمکوتاه مهم است، #سودای انسان غربی است.
او چه میخواهد؟ طالب چه دنیایی است؟ قرار است هوش مصنوعی به کجا برسد؟ به فراتر از انسان؟
@monir_ol_din
#تعاریفهوشمصنوعی
✅ راسل و نورویگ در آیما (رویکردی مدرن به هوش مصنوعی) - که یکی از مهمترین و جامعترین منابع آکادمیک در این حوزه محسوب میشود- عمده رویکردها درباره چیستی هوش مصنوعی را در چهار تعریف خلاصه کردهاند:
1- «مطالعه قوای ذهنی با استفاده از مدل.های محاسباتی» Charniak, &McDermott, 1985, P. 6
2- «تلاشهای هیجانبرانگیز جدید برای ساخت تفکّر کامپیوتری ... ماشینهایی دارای ذهن به معنایحقیقی و تامّ کلمه. ... ما خودمان نیز کامپیوتر هستیم. این ایده که تفکّر و محاسبه، یک چیز است »Haugeland, 1985, p. 2.
3- «مطالعه محاسباتی که ادراک حسّی، استدلال و عمل طبق آن را ممکن میسازد». (Winston, 1992, pp. 5-6
4- «هدایت خودکار فعّالیتهایی که ما به تفکّر انسانی مربوط میدانیم؛ فعّالیتهایی مانند تصمیمگیری،حلّ مسئله، یادگیری» Bellman, 1978
5- «هوش محاسباتی، مطالعه بر روی طراحی عاملهای هوشمند است ... یک عامل هوشمند،سیستمی است که ... مرتبط با شرایط و اهدافش عمل میکند، نسبت به تغییر محیط و اهداف، انعطافپذیر است، از تجربیاتش درس میگیرد، و انتخابهای متناسبی را براساس محدودیتهای ادراک حسّی و محاسبات، انجام میدهد» .(Poole, 1998, p. 1.)
6- «هوش مصنوعی به عنوان رفتار هوشمندانه در مصنوعات، لحاظ میشود» Nilsson, 1998, pp. 1-2
7- «هنر خلق ماشینهایی که کارکردهایی را به اجراء میگذارند که وقتی بهوسیله مردم انجام میگیرند، نیازمند هوش هستند»Rich, E. & Knight, K. 1991.
🔹 ر.ک. درآمدی بر فلسفه هوش مصنوعی
@monir_ol_din
درآمدی بر فلسفه هوش مصنوعی.pdf
1.79M
#مُعرفیِکتاب
✅درآمدی بر فلسفه هوش مصنوعی
📝 دکتر مهدی همازاده
🔹پژوهشگاه فضای مجازی_مرکز ملی فضای مجازی
🔸فهرست مطالب:
1. پیشینه
2. هوش مصنوعی کلاسیک و جدید
1-2 . هوش کلاسیک یا دیجیتال
2-2 . پیوندگرایی در هوش مصنوعی جدید.
1-2 . بدنمندی/ مکانمندی در هوش مصنوعی جدید.
3. انواع رویکردها به چیستی و غایت هوش مصنوعی
4. هوش مصنوعی قوي و ضعیف
5. به سمت شبیه سازي خاستگاه فیزیولوژیک
6. مسائل فلسفی
1-6 . مسئله حس عمومی یا متناسب بودن رفتار
2-6 . مسئله آدمک چینی
1-6 . مسئله اتاق چینی
4-6 . مسئله سیستماتیک بودن
3-6 . مسئله خصیصه سابجکتیو تجربه پدیداری
7. امکان ظهور آگاهی مصنوعی برپایه فلسفه اسلامی
@monir_ol_din
#مُعرفیِفیلسوف
✅هوبرتدرایفوس، فیلسوفمنتقد هوشمصنوعی
1⃣ هوبرت درایفوس یکی از منتقدین پروژه هوش مصنوعی از دهه ۱۹۶۰ تاکنون است. او در یک سری از مقالات و کتابها از جمله کیمیاگری و هوش مصنوعی (۱۹۶۵) , آنچه کامپیوتر نمیتواند انجام دهد (۱۹۷۲; ۱۹۷۹; ۱۹۹۲) و ذهن بیش از دستگاه (۱۹۸۶) به انتشار ارزیابی #بدبینانه خود از پیشرفت هوش مصنوعی پرداخت و نقدی بر مبانی فلسفی این زمینه کرد. نقد درایفوس در اکثر مقالات معرفی فلسفه هوش مصنوعی مورد بحث قرار گرفت. از جمله (Norvig(۲۰۰۳ کتاب استاندارد هوش مصنوعی و (Fearn (۲۰۰۷ , یک مطالعه از فلسفه معاصر.
2⃣ درایفوس اظهار داشت که هوش و مهارتهای انسان در درجه اول بر #غرایز ناخودآگاهانه او استوار است تا منطق سمبلی شده آگاهانه؛ و هیچگاه نمیتوان تواناییهای ناخودآگاهانه را در قالب فرمولهای ریاضی تولید کرد. نقد او بر پایه دیدگاه فیلسوفان قارهای مدرن همچون موریس مرلو-پونتی و هایدگر بود؛ و دقیقاً در هنگام اولین موج تحقیقات هوش مصنوعی که از فرمولهای سمبلی سطح بالا برای نشان دادن واقعیت استفاده میکرد بیان شد. در این موج از تحقیقات سعی بر این بود که هوش را تا سطح مهارتهای سمبلی شده پایین بیاورند
https://fa.wikipedia.org/wiki/دیدگاه_هوبرت_درایفوس_راجع_به_هوش_مصنوعی
#پروندههوشمصنوعی
👇👇
@monir_ol_din
دریفوس و تاریخ فلسفی هوش مصنوعی.pdf
258.5K
#مُعرفیِمقاله
✅دریفوس و تاریخفلسفی هوشمصنوعی
📝 محمدحسین محمدعلی خلج
@monir_ol_din