🗓3️⃣شعبان
در روز سوم ماه شعبان سال چهارم هجرت (1) دومين فرزند برومند حضرت امیرالمؤمنین امام على (علیه السلام) و حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، كه درود خدا بر ايشان باد، در خانه وحى و ولايت چشم به جهان گشود.
چون خبر ولادتش به پيامبر گرامى اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) رسيد، به خانه امیرالمؤمنین امام على (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) آمد و اسما (2) را فرمود تا كودكش را بياورد.
اسما او را در پارچه اى سپيد پيچيد و خدمت رسول اكرم (صلی الله علیه و آله وسلم) برد، آن گرامى به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت .(3)
به روزهاى اول يا هفتمين روز ولادت با سعادتش ، امين وحى الهى ، جبرئيل ، فرود آمد و گفت : سلام خداوند بر تو باد اى رسول خد، اين نوزاد را به نام پسر كوچك هارون (شبير)(4) كه به عربى (حسين) خوانده ميشود نام بگذار.(5)
چون امیرالمؤمنین امام على علیه السلام براى تو بسان هارون براى موسى بن عمران است ، جز آن كه تو خاتم پيغمبران هستى .
و به اين ترتيب نام پرعظمت امام حسين عليه السلام از جانب پروردگار، براى دومين فرزند حضرت فاطمه (سلام الله علیها) انتخاب شد.
به روز هفتم ولادتش ،حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها كه سلام خداوند بر او باد، گوسفندى را براى فرزندش به عنوان عقيقه(6) كشت ، و سر آن حضرت را تراشيد و هم وزن موى سر او نقره صدقه داد.(7)
**
📚پی نوشت :
(1) در سال و ماه و روز ولادت امام حسين (علیه السلام) اقوال ديگرى هم گفته شده است ، ولى ما قول مشهور بين شيعه را نقل كرديم . ر. به . ك . اعلام الورى طبرسى ، ص 213.
(2) احتمال دارد منظور از اسم، دختر يزيد بن سكن انصارى باشد. ر. به . ك . اعيان الشيعه ، جزء 11 ، ص 167.
(3) امالى شيخ طوسى ، ج 1، ص 377.
(4) شبر بر وزن حسن ، و شبير بر وزن حسين ، و مبشر بر وزن محسن ، نام پسران هارون بوده است و بوده است و پيغمبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) فرزندان خود حسن و حسين و محسن را به اين سه نام ناميده است - تاج العروس ، ج 3 ، ص 389، اين سه كلمه در زبان عبرى همان معنى رادارد كه حسن و حسين و محسن در زبان عربى دارد - لسان العرب ، ج 66، ص 60.
(5) معانى الاخبار، ص 57.
(6) در منابع اسلامى درباره عقيقه سفارش فراوان شده و براى سلامتى فرزند بسيارمؤثر دانسته شده است . ر. به . ك . وسائل الشيعه ، ج 15، ص 143 به بعد.
(7) كافى ، ج 6،
@monji265
⭕️ آیا ظهور، بغته و ناگهانی است؟
▪️بخش #دوم
✍️ مصطفی امیری
☑️ مفهوم بغته، دچار «قلب معنایی» شده است
▪️برداشتی خاص از بحث ناگهانی بودن امر ظهور حضرت، در «تناقض» با تکرار متعدد هشدارهای امامان معصوم است. در واقع مفهوم بغتة و مشابه آن، در نزد افواه عموم، به «تفسیر اشتباه»، بیان شده است.
▪️و اگر به قبل و بعد فقرات «خانواده حدیثی»، توجه کامل میشد، حقیقت روشن است. به عنوان مثال، وقتی به متن این دسته احادیث مراجعه میشود، بیان گردیده است: «مَثَلُهُ كَمَثَلِ السّاعَةِ لا تَأتيكُم إلّا بَغتَة»، ظهور حضرت از باب تشبیه به قیامت است.
▪️و در واقع همانطور که زمان قیامت بر عموم، مشخص نیست، زمان ظهور را نیز کسی نمیداند و رخداد ظهور بر عموم، ناگهانی خواهد بود مگر کسانی که ندای آسمانی و نشانههای حتمی را بشناسند و تشخیص بدهند: «مَتَى يَخْرُجُ الْقَائِمُ مِنْ ذُرِّيَّتِكَ فَقَالَ مَثَلُهُ مَثَلُ السَّاعَةِ الَّتِي لا يُجَلِّيها لِوَقْتِها إِلَّا هُوَ ثَقُلَتْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ لا تَأْتِيكُمْ إِلَّا بَغْتَةً»[9]
☑️ امر حضرت، یک شبه، سامان می یابد؟
▪️یا در جای دیگر بیان شده است: «الْقَائِمِ الثَّانِيَ عَشَرَ مِنَ الْأَئِمَّةِ يَصْلُحُ لَهُ أَمْرَهُ فِي لَيْلَةٍ»، اما به ادامه حدیث نیز باید توجه میشد. فقرات بعدی میفرماید: مِثل حضرت موسی که امرش، یکشبه سامان یافت و رفت آتش بیاورد، حیران بود اما برای وی، گشایش امر نبوت رخ داد و رسالت پیامبری، آشکار گشت: «خَرَجَ لِيَقْتَبِسَ لِأَهْلِهِ نَاراً فَرَجَعَ إِلَيْهِمْ وَ هُوَ رَسُولٌ نَبِي»
▪️همینگونه برای امام عصر، نیز ظهور، ثبت و مقدر شده است که از حیرت و غیبت وارد مرحله فرج و گشایش امر امامت میشوند و ظهور، آشکار خواهد شد، نه اینکه نشانهها رخ نمیدهد: «وَ هَكَذَا يَفْعَلُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِالْقَائِمِ الثَّانِيَ عَشَرَ...كَمَا أَصْلَحَ أَمْرَ نَبِيِّهِ مُوسَى وَ يُخْرِجُهُ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ الْغَيْبَةِ إِلَى نُورِ الْفَرَجِ وَ الظُّهُور» [10]
✅ پینوشت:
9. صدوق، کمال الدین، ج۲، ص۳۷۳.
10. صدوق، کمال الدین، ج۱، ص۱۵۲.
@monji265
🌺نجات فُطرس مَلک هنگام ولادت امام حسین علیه السلام
✍ امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
🔅فطرس فرشته ای بود که وقتی که ولایت امیرالمومنین سلام الله علیه به ملائکه عرضه شد، همه پذیرفتند جز او. به همین دلیل خداوند بالش را شکست. هنگامی که امام حسین علیه السلام متولد شد، خداوند جبرئیل را برای عرض تبریک به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله با هفتاد هزار ملک به سوی زمین فرستاد که در راه با فطرس دیدار کرد. فطرس گفت جبرئیل به کجا می روی؟ جبرئیل گفت: خداوند مرا فرستاده تا به پیامبر خاتم سلام الله علیه و آله تبریک بگویم به سبب فرزندی که امشب متولد شده است. فطرس گفت: مرا هم با خود ببر و از حضرت محمد صلی الله علیه و آله بخواه برای من دعا کند. سپس جبرئیل به او گفت بر بال من سوار شو پس او هم سوار شد و نزد حضرت محمد صلی الله علیه و آله آمدند. وقتی به نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسیدند، جبرئیل به ایشان تبریک گفت و عرض کرد یا رسول الله بین من و بین فطرس برادری هست و او از من خواسته که از شما درخواست کنم که از خدا بخواهید بالش را به او بازگرداند. سپس رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود: ای فطرس آیا امر مرا انجام می دهی؟ فطرس گفت: بلی. سپس رسول الله ولایت امیرالمومنین سلام الله علیهما را بر فطرس عرضه کرد و او پذیرفت. به امر پیامبر، فطرس بالش را به بدن پاک امام حسین علیه السلام مالید در حالی که بال و پرش می رویید و از آن خون جاری بود و بالهایش بزرگ شد تا بهم چسبید و سلامتی اش را باز یافت و با جبرئیل به آسمان عروج کرد.
📚 بصائر الدرجات، ص ۸۸
@monji265
✅ فطرس ، سلام نوکر را به ارباب میرساند...
✅✅✅
〰 هنگامی که فطرس از امام حسین (سلام الله علیه) شفا گرفت، این کلمات را گفت و بالا رفت ؛
✅ «یا رسول اللّه !
همانا زود باشد که این مولود را امّت تو شهید کنند و او را بر من به این نعمتی که از او به من رسید مکافاتی است که هر که او را زیارت کند من زیارت او را به حضرت حسین (علیه السّلام) برسانم،
و هر که بر او سلام کند من سلام او را برسانم،
و هر که بر او صلوات بفرستد، من صلواتش را به او میرسانم. »
📗 منتهی الآمال
✅✅✅
گر کیسهام تهیست از سیم و زر ولی
با یک سلام کرب و بلا میبرند مرا
@monji265
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِ اللهِ وَعَلَی الْاَرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِکَ ، عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْن وَ عَلی عَلَیِ بْن الْحُسَین وَ عَلی اَوْلادِ الْحْسَیْن وَ عَلی اَصحابِ الْحُسَین
@monji265
🎁 مبشرات بزرگان در مورد نزدیکی ظهور)
❇️ ناآرامیهای روزگار ما نشانهی نزدیکی ظهور است.
☑️ عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی (ره):
💥 تلاطمات و ناآرامیهایی که در روزگار ما در سراسر عالم بروز نموده است، حاوی بشارت بزرگی است. جهان از درد زایمان به خود میپیچد و عنقریب فرزندی را بیرون خواهد داد.
🌪 قبل از بارش باران، تندبادی بر میخیزد و گرد و غبار زیادی بر پا میکند و همهی خس و خاشاکها و آشغالها را از روی زمین جارو میکند.
🌧 امّا اگر کمی صبر کنیم، باد آرام میگیرد و باران میبارد
☀️ و سپس ابرها کنار میروند و هوا لطیف و آفتابی میشود.
✨ آشوبها و نابسامانیهایی که در روزگار ما در سراسر جهان پدیدار شده است، نزدیکتر شدن هوای لطیف و آسمان صاف و آفتابی عصر ظهور را بشارت میدهد.
🐎 سواری که از دور میآید، پیش از آنکه خودش برسد و دیده شود، گرد و غباری که از زیر پای اسبش بر میخیزد، دیده میشود. گرد و غبار آشوبها و ناآرامیهای جهان در روزگار ما، خبر از نزدیک شدن فارِسُ الحِجاز یعنی امام زمان عجّلاللهتعالیفرجه میدهد.
⬅️ مصباح الهدی در نگرش و روش عرفانی اهل محبت و ولاء، تألیف مهدی طیّب، صفحه ۳۲۳
@monji265