سالروز شهادت شهید فهیم نوجوان ،محمدحسین فهمیده و روز نوجوان گرامی باد ،روحش شاد و راهشان پر رهرو باد 🖤❤️
🔸امام خامنہ ای حفظہ الله :
🌹شهید فهمیده حاصل تربیت صحیح اسلامے است. بروز چنیـن حوادثے ڪہ از تربیـت صحیح و اصالتهای خانوادگے است، صرفا در محیط های اسلامے جلوه گری و نورافشانی مےڪند.
🌷شهید فهمیده سیزده ساله بود اما با رشد و با شعور، با اراده و مصمم ،کشور و امام خود را شناخت، اهمیت وجود خود را هم شناخت و این سرمایه را تقدیم عزت ڪشور کرد.
🍃🌸🍃🌸
📗خطبه ۷۹ متن وترجمه
✳️و من كلام له (علیه السلام) قاله لبعض أصحابه لما عزم على المسير إلى الخوارج، و قد قال له: إن سرتَ يا أميرالمؤمنين في هذا الوقت، خشيتُ ألا تظفر بمرادك، من طريق علم النجوم. فقال (علیه السلام):
أَ تَزْعُمُ أَنَّكَ تَهْدِي إِلَى السَّاعَةِ الَّتِي مَنْ سَارَ فِيهَا صُرِفَ عَنْهُ السُّوءُ وَ تُخَوِّفُ مِنَ السَّاعَةِ الَّتِي مَنْ سَارَ فِيهَا حَاقَ بِهِ الضُّرُّ؟ فَمَنْ صَدَّقَكَ بِهَذَا فَقَدْ كَذَّبَ الْقُرْآنَ وَ اسْتَغْنَى عَنِ الِاسْتِعَانَةِ بِاللَّهِ فِي نَيْلِ الْمَحْبُوبِ وَ دَفْعِ الْمَكْرُوهِ، وَ تَبْتَغِي فِي قَوْلِكَ لِلْعَامِلِ بِأَمْرِكَ أَنْ يُولِيَكَ الْحَمْدَ دُونَ رَبِّهِ، لِأَنَّكَ بِزَعْمِكَ أَنْتَ هَدَيْتَهُ إِلَى السَّاعَةِ الَّتِي نَالَ فِيهَا النَّفْعَ وَ أَمِنَ الضُّرَّ.
◀️سخنى از آن حضرت (ع) آن گاه، كه آهنگ خوارج كرد، يكى از اصحابش او را گفت: اى امير المؤمنين به شهادت علم نجوم، اگر در اين ساعت حركت كنى مى ترسم كه به مراد خويش نرسى. على (ع) در پاسخ او فرمود:
🍃تو پندارى ساعتى را يافته اى، كه اگر كسى در آن ساعت براى انجام مقصود خويش در حركت آيد، از هر بد در امان است و از ساعتى بر حذر مى دارى كه هر كه در آن قصد كارى كند در چنبر زيانمندى افتد؟
هركس كه سخنان تو را راست پندارد، قرآن را دروغ انگاشته و براى رسيدن به هر چه پسند اوست و پرهيز از آنچه ناپسند اوست خود را از يارى خداوند بى نياز خواسته.
🍃از كسى كه به سخن تو عمل كند، خواهى كه به جاى پروردگارش تو را حمد و سپاس گويد. زيرا تو، به زعم خود، او را به ساعتى كه به سود خويش دست مى يابد و از زيان در امان مى ماند راه نموده اى.
🍃🌸🍃🌸🍃
📚شرح خطبه
✳️و من كلام له عليه السّلام، قاله لبعض أصحابه لمّا عزم على المسير الى الخوارج وقد قال له: ان سرت يا اميرالمؤمنين في هذا الوقت خشيتُ ان لاتظفر بمرادك من طريق علم النّجوم. فقال عليه السلام: ...
◀️هنگامى كه امام عليه السلام آماده حركت براى نبرد با خوارج بود، يكى از يارانش عرض كرد: «اى اميرمؤمنان! از آن مى ترسم كه اگر در اين ساعت حركت كنى، به مراد خويش نرسى. اين سخن را كه مى گويم از طريق علم نجوم است» امام عليه السلام در پاسخ چنين فرمود:
🌼خطبه در يك نگاه:
مورّخان درباره شأن ورود اين سخن، چنين نقل كرده اند: هنگامى كه اميرمؤمنان على عليه السلام تصميم گرفت از كوفه براى خاموش كردن آتش فتنه خوارج، بيرون رود «ستاره شناسى» كه در ميان ياران او بود، نزد حضرت آمد و عرض كرد: «اى اميرمؤمنان! در اين ساعت حركت نكن! بلكه هنگامى كه سه ساعت از روز گذشته باشد، حركت كن؛ زيرا اگر الآن حركت كنى هم به خودت و هم به يارانت ضرر شديدى خواهد رسيد و اگر در آن ساعت كه من مى گويم حركت كنى، پيروز خواهى شد و به تمام مقصود خود خواهى رسيد.»
✳️امام عليه السلام فرمود: «آيا مى دانى در شكم اسب من چيست؟ آيا نر است يا ماده؟» منجّم گفت: «اگر حساب كنم مى دانم» على عليه السلام فرمود: «كسى كه تو را در اين ادّعا تصديق كند، قرآن را تكذيب كرده، خداوند مى فرمايد: «إِنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَ يَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ؛ آگاهى از زمانِ قيام قيامت، مخصوص خداست و اوست كه باران را نازل مى كند و آنچه را در رَحِم هاست مى داند».
سپس فرمود: «محمّد صلى الله عليه و آله چنين علمى را كه تو ادّعا مى كنى ادّعا نمى كرد». آنگاه فرمود: «آيا تو گمان مى كنى، ساعتى را كه هر كس در آن ساعت حركت كند، پيروز مى شود، به مردم نشان مى دهى و از ساعتى كه اگر كسى در آن حركت كند، گرفتار زيان مى شود، بازمى دارى؟ كسى كه به اين سخن تو ايمان داشته باشد، ايمن نيستم از اينكه مانند مشركان باشد. خداوندا! پيروزى و شكست به دست توست و معبودى جز تو نيست.» سپس فرمود: «ما آنچه را تو گفته اى مخالفت خواهيم كرد (و خواهى ديد كه سخن تو درست نبوده است)». سپس روى سخن را به مردم كرد و مردم را از اين گونه افكار بر حذر داشت و به شخص منجّم فرمود: «اگر به من خبر رسد كه بعد از اين، تو به اين گونه مسايلِ نجومى، عمل مى كنى تو را به زندان ابد خواهم فرستاد و مادام كه قدرت در دست من است، از بيت المال محرومت مى كنم».
سپس امام عليه السلام در همان ساعتى كه منجّم او را نهى كرده بود، حركت كرد و پيروز شد و به مقصود خود رسيد. بعد فرمود: «اگر ما در همان ساعت كه منجّم سفارش كرده بود حركت مى كرديم، مردم مى گفتند: به خاطر حركت در آن ساعت كه منجّم گفته بود پيروز شد، بدانيد محمّد صلى الله عليه و آله منجِّم (و پيشگويى) نداشت و ما هم بعد از آن نداشتيم، با اين حال خداوند سرزمين هاى كسرا و قيصر را براى ما گشوده. اى مردم! توكّل بر خدا كنيد و بر او اعتماد نماييد، او شما را از غير خود بى نياز مى كند.»
از آنچه در بالا گفته شد روشن مى شود كه محتواى اين خطبه به طور اجمال نفى صحّت پيشگويى هاى منجّمان است و آن را در تضادّ با توحيد پروردگار مى شمرد و يا به تعبير ديگر: ادّعاهايى را كه منجّمان در پيشگويى هاى خود دارند در زمره مسايل خرافى شمرده و آن را در تضادّ با قرآن مى داند و مردم را از گرايش به چنين افكارى باز مى دارد و اساسِ پيروزى را توكّل بر خداوند و تكيه بر ذات پاك او ذكر مى كند. اين خطبه در واقع از دو بخش تشكيل شده، كه بخش اوّل خطاب به آن منجّم است و بخش دوم خطاب به مردم.
◀️خطاهاى منجّمان:
اين سخن در پاسخ مردى آمده است که هنگام عزيمت امام(عليه السلام) براى نبرد با خوارج، امام را از حرکت در آن ساعت معيّن نهى کرد و گفت: من از طريق «نجوم» مى دانم که اگر در اين ساعت حرکت کنى پيروز نخواهى شد! امام(عليه السلام) بر آشفت و با شدّت سخن او را نفى فرمود و پيامدهاى نادرست و خطرناک اين تفکّر را -که نجوم و ستارگان مى توانند در سرنوشت انسانها مؤثّر باشند- بر شمرد; هم به آن منجّم و هم به مردم در اين رابطه هشدار داد.
نخست مى فرمايد: «آيا گمان مى کنى که مى توانى به آن ساعتى رهنمون شوى که اگر کسى در آن ساعت حرکت کند، با حادثه بدى روبه رو نخواهد شد؟ و از آن ساعت بر حذر دارى که هر کس در آن حرکت کند زيان مى بيند؟!» (أَتَزْعَمُ أَنَّکَ تَهْدِي إِلَى السَّاعَةِ الَّتِي مَنْ سَارَ فِيهَا صُرِفَ عَنْهُ السُّوءُ؟ وَ تُخَوِّفُ مِنَ السَّاعَةِ الَّتي مَنْ سَارَ فِيهَا حَاقَ(1) بِهِ الضُّرُّ؟).
روشن است که اين استفهام، استفهام انکارى است! يعنى هرگز از طريق «علم نجوم» چنين آگاهى هايى بدست نمى آيد.
🍃سپس امام(عليه السلام) در اين بخش از سخنانش به دو قسمت از پيامدهاى سوء اين اعتقاد اشاره کرده، مى فرمايد: «کسى که تو را در اين
گفتار تصديق کند قرآن را تکذيب کرده و از يارى جُستن از خدا در رسيدن به هدف هاى مطلوب، و مصون ماندن از حوادث ناخوشايند، خود را بى نياز مى پندارد» (فَمَنْ صَدَّقَکَ بِهذَا فَقَدْ کَذَّبَ الْقُرْآنَ، وَاسْتَغْنَى عَنِ الاِسْتِعَانَةِ بِاللهِ فِي نَيْلِ الْـمَحْبُوبِ وَ دَفْعِ الْمَکْرُوهِ).
ديگر اينکه: «تو با اين ادّعا مى خواهى، کسانى که به دستورت عمل مى کنند تو را ستايش کنند، نه پروردگار خود را! زيرا به گمان خود، تو او را به ساعتى که در آن به مقصود مى رسد و از زيان بر کنار مى ماند، هدايت کرده اى!» (وَ تَبْتَغِي فِي قَوْلِکَ لِلْعَامِلِ بِأَمْرِکَ أَنْ يُولِيَکَ الْحَمْدَ دُونَ رَبِّهِ، لاَِنَّکَ ـ بِزَعْمِکَ ـ أَنْتَ هَدَيْتَهُ إِلَى السَّاعَةِ الَّتِي نَالَ فِيهَا النَّفْعَ، وَأَمِنَ الضُّرَّ!).
اين دو نتيجه خطرناک و شرک آلود را که امام(عليه السلام) به ادّعاى آن منجّم نسبت مى دهد به خاطر نکته دقيقى است که در مسأله تفاوت ميان حالات نجوم و احکام نجوم -به اعتقاد منجّمان پيشين - نهفته است.
◀️توضيح اينکه: علم نجوم از قديم ترين ايّام در ميان بشر وجود داشته است. شايد کسانى که قبل از تاريخ نيز زندگى مى کردند اطّلاعات و آگاهى هايى از نجوم داشتند ولى بعد از تاريخ و ظهور خطّ که علوم «سابقين» از طريق نوشته ها به «لاحقين» رسيد و دامنه علم گسترده شد، علم نجوم مانند ساير علوم، به سرعت پيشرفت کرد و نظامات خاصّى که در ميان ستارگان آسمان و حرکت سيّاراتِ منظومه شمسى و حرکت گروهى و جمعى ستارگان ثوابت، وجود داشت يکى بعد از ديگرى کشف شد و «تقويم» بر اساس حرکت نجوم و ماه و خورشيد به وجود آمد.
تقارن پاره اى از حرکات نجومى، با بعضى از حوادثِ زمينى، کم کم سبب شد که گروهى از منجّمان اعتقاد پيدا کنند که حرکات ستارگان در سرنوشت زمينيان مؤثّر است. اين پندار به قدرى گسترده شد که تدريجاً براى هر انسانى ستاره اى در آسمان قايل شدند و سرنوشت او را به حرکات آن ستاره گره زدند و کم کم علم تازه اى به عنوان علم «احکام نجوم» در کنار علم «احوال نجوم» شکل گرفت.
«احوال نجوم» تنها بر اساس مشاهدات و محاسباتى بود که درباره حرکات ستارگان و طلوع و غروب و اوج و حضيض آنها صورت مى گرفت; ولى «احکام نجوم» مجموعه پندارهايى بود که حوادثِ روى زمين و سرنوشتِ ساکنانِ اين کره خاکى را، به ستارگان آسمان پيوند مى داد.
چيزى نگذشت که بر اساس همين پندارها، گروهى به پرستش ستارگان پرداختند و حلّ مشکلات خود را از آنها مى خواستند و براى ستارگان اُلوهيّت قايل شدند; حتّى زمانى که اسلام ظهور کرد و برق توحيد درخشيد و پرده هاى ظلمتِ شرک را شکافت، باز بقاياى اين افکار در ميان گروهى از منجّمان وجود داشت و بر اساس حرکات نجوم، پيشگويى هايى از حوادث آينده مى کردند که يک نمونه آن، همان چيزى است که در خطبه مورد بحث آمده که منجّمى در محضر اميرمؤمنان على(عليه السلام) بر اساس مطالعه کواکبِ آسمان، پيش بينى کرد که اگر آن حضرت در فلان ساعتِ مخصوص، به سوى ميدان جنگ «نهروان» حرکت کند شکست خواهد خورد و امام(عليه السلام) ضمن محکوم ساختن اين طرز فکر، براى ابطال عملىِ آن، در همان ساعت به سوى ميدان جنگ حرکت کرد و پيروزى عظيمى به دست آورد.(2)
✍شرح پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 3، ص: 274-267
👈پی نوشت:
1. «حاق» از مادّه «حَيْق» (بر وزن حيف) به معناى فرا گرفتن و برخوردن و نازل شدن و و احاطه پيداکردن است و در مورد نزول عذاب يا تأثير ضربات شمشير نيز به کار مى رود; چرا که در آن هم، نوعى فراگيرى و احاطه وجود دارد. بعضى گفته اند که «حاق» در اصل از مادّه «حقّ» به معناى تحقّق يافتن، گرفته شده است که «قاف» اوّل تبديل به «واو» و سپس تبديل به «الف» شده است.
2. سند خطبه: جمعى از محدّثان و مورّخان كه قبل از مرحوم «سيّد رضى» مى زيسته اند اين خطبه را در كتابهاى خود نقل كرده اند. از جمله نويسنده كتاب «صفّين»، «ابراهيم بن الحسن بن ديزيل» و شيخ صدوق در «عيون اخبار الرضا» آن را به سه سند نقل كرده و همچنين در كتاب «امالى» در مجلس «شصت و چهارم» آورده؛ در كتاب« عيون الجواهر» نيز اين خطبه ذكر شده است. نويسنده كتاب «مصادر نهج البلاغه» بعد از نقل كتاب هاى فوق مى افزايد: «ما نيازى نداريم كسانى را كه بعد از «سيد رضى رحمه الله» اين خطبه را آورده اند نام ببريم چرا كه اين سخن مشهورى است كه راويان شيعه و اهل سنّت به طرق مختلف و اشكال گوناگون كه گاه كمى با روايت «سيّد رضى» متفاوت است، آن را نقل كرده اند» (مصادر نهج البلاغه، جلد 2، صفحه 82).
🍃🌸🍃🌸🍃
- Mohsen Qaraati.mp3
2.08M
#یک_آیه_تفسیر
♦️ظالمان و ستمگران از منظر قرآن کریم. چه کسانی هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌾🌾🌻🌾🌾
چندسال پیش این صحبتها رو ایت الله ناصری می گفت
اون موقع خوب نفهمیدیم
حالا خوب میفهمیم
روحت شاد
"أخٌفيالله"
💚ای یوسف فاطمه!
💔ای یار سفر کرده!
هزاران هزار دیده در فراق تو یعقوب وار خون میگریند و فقط با تماشای قامت تو بینا میشوند.😔
ما درکنار دروازه ی دل هایمان، شاخه گل هايی ارادت بـه دست گرفته و هر آدینه منتظریم کـه چونان رسول اعظم«ص» کـه از مکه بـه مدینة النبی هجرت کرد، از مکه طلوع کنی و بـه مدینة المهدی دل ها پا گذاری.
اللهم عجل لولیک الفرج مولانا صاحب الزمان(عج)🤲🤲
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عکسنوشته
#سخن_علما
#مقام_معظم_رهبری
آیت الله سید علی خامنه ای
✳️اولین فایده #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر همین است که نیکی و بدی همچنان نیکی و بدی بماند
📌 وقتی در جامعه #گناه منتشر شود و مردم با گناه خو بگیرند کار کسی که در رأس جامعه قرار دارد و میخواهد #مردم را به خیر و صلاح و معروف و نیکی سوق دهد با مشکل مواجه خواهد شد.
⚠️یکی از موجبات #ناکامی تلاش های امیر مومنان با آن قدرت و عظمت در ادامه این راه که بالاخره هم به #شهادت آن بزرگوار منجر شد همین بود.
#لبیک_یا_خامنه_ای
#شاهچراغ
#ید_واحده
#انتقام_سخت
#بی_تفاوت_نباشیم
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
46.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدیو #کلیپ
#دکتر_علی_تقوی
🔴 نبایـد از ولۍ خـدا طلبڪار باشــیم، بلڪــه یقــــه خودت رو بگیــــر
بعد میگیــم خدایا امام زمـان (عج) رو هــم بیــار!
امام زمان (عج) رو هــم بفرست همیــن بلایی ڪه سر این آقــا میاریم، سر اونم بیاریــم
ما امام زمان (عج) رو میخواهیــم براۍچی؟ اگــر برای حوائج میخواهیــم، نمیــاد و این اشتباهــه❗️
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#شاهچراغ
#ید_واحده
#امت_انقلابی
#انتقام_سخت
#بی_تفاوت_نباشیم
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▬▬➰🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸▬▬
🎞کلیپ ویژه میلاد حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)
📖راوی قرآن تویی،مظهرایمان تویی
📖کوکب شهرری وقبله ی تهران تویی...
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✍علت مقام معنوی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع):
📖ازشیخ رجبعلی نکوگویان(خیاط) نقل شده است که؛حضرت عبدالعظیم را درعالم معنازیارت می کندوازاومی پرسد: ازکجابه این مقام رسیدید؟ایشان پاسخ می دهد:ازراه احسان به خلق.ازقرآن، نسخه برداری می کردم وآن نسخه هارا دراختیارمردمی که طالب آنهابودند،می گذاشتم ودستمزدناچیزی نصیبم می شد که آنرااحسان می کردم.
📖کیمیای محبّت ص ۲۱۰
🏴 منتظران ظهور 🏴
⚡️وظایــــــــــف منتظـــــــــــــران⚡️ 💢تکلیـــف هفتم🔻 تکلیف دیگر ❣ذکر مناقب و فضایل حضرت مهدی ع
⚡️وظایــــــــــف منتظـــــــــــــران⚡️
💢تکلیــف هشتم🔻
تکلیف دیگر❣حضور و شرکت در مجالس و محافلی است که در آنها ذکر فضایل و مناقب حضرت مهدی علیه السّلام با اجداد و خاندان بزرگوار ایشان می شود.❣
✨باید در این مجالس نشست و به این مجالس بها داد و آن ها را پر رونق کرد، که این محّبت و ارادت واقعی به آن حضرت است.
💭میسر میگوید
🔅امام باقر علیه السَّلام به من فرمود:
💠آیا مجالس خصوصی تشکیل می دهید و حدیث می خوانید و آنچه بخواهید می گویید؟
🗯عرض کردم: سوگند به خدا، آری...
امام باقر عَلیه السَّلام فرمود:
⚜بدان! به خدا قسم دوست داشتم که من هم در بعضی از آن جلسات با شما باشم.
🔱آگاه باش! سوگند به خدا که من بوی شما و جان های شما را دوست می دارم.
⚡️همانا شما بر آیین راستین خدا و ملائکه او هستید. پس با تلاش و پرهیزکاری ما را یاری کنید.💠1
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚1- اصول کافی: 2/187 ح5
#وظایف_منتظران را نشر دهید و قدمی برای کسب معرفت امام زمان علیه السلام بردارید...
🕹 اللهم عجـــل لولیـــک الفـــرج...
🌺سلامتی و تعجیل در فرجش صلوات...
🌷 منتظران ظهور🌷
https://eitaa.com/montazeraan_zohorr
#کلام_استاد
#استاد_پناهیان
💢برخی امکانات، سرویسهای اینتــ⌨ــرنتی،
موبــ📱ــایلها فرصت عجیبی برای تبلیغ ایجاد کرده.👌
⛔️مثلاً تو باید ببینی که چطوری میتوانی با وبلاگ خودت ارتباط بگیری و در این فضای مجازی یک چیزی بگویی و سخن حق خودت را مطرح کنی.
💥آنقدر از این وسیله برای انتشار پیامهای خوب استفاده کن که مستکبران مجبور شوند اینترنت را ببندند و بگویند اینها اسلامشان را توسط اینترنت به سراسر جهــ🌍ــان بردند.☝
📲الآن بعضی از این امکانات سرویسهای اینترنتی که روی موبایل آمده است، فرصت عجیبی را ایجاد کرده برای اینکه یک گروههایی درست کنید؛
👈در میان فامیل،
👈آشناها،
👈در گروههای صنفی،
همه را کمک کنید، حرف خوب و حرف حق را برسانید!👌
💡روشنگری کنید! بیکار نباشید!
⚠️خدا شاهد است گاهی از اوقات بیکاری، خیانت به اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام است.⛔️
یا باید بفهمی و بگویی، یا باید بشنوی و بفهمی❗️
بیکار نباش‼️
باید جهاد و زندگی مجاهدانه را باور کنیم.✌
👈تند تند وقت بگذار، برو یاد بگیر و بعد برو بگو و به دیگران منتقل کن.🔊
🔅پیامبر گرامی اسلام ﷺ در سخنرانیشان میفرمودند:
💠خیری نیست در کسی؛ جز کسی که میفهمد و میگوید، و کسی که میشنود و میفهمد.💠1
📢یا باید بفهمی و بگویی
یا باید بشنوی و بفهمی!
🗣 بیکار نباش!
🙌 اینها تقوای امروز است!
🔻اینها آن رشدی است که ما باید پیدا کنیم.
🔺 اینها آن عُرضههایی است که ما نداریم.
🔹 باید جهاد را باور کنیم
🔸 باید زندگیِ مجاهدانه را باور کنیم!✋
.
.
.
📚1- کافی/۱/ ۳۳
🍃اللهم عجـــل لولیـــک الفـــرج🍃
🌺سلامتی و تعجیل در فرجش صلوات...
🌷 منتظران ظهور🌷
https://eitaa.com/montazeraan_zohorr
36.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خیلی مهم :
توصیه میشود حتما ببینید ونوشته های زیر نویس انرا بخوانید
فردای براندازی ،
دانش آموزان به همراه اولیا کلیپ را تماشا کنید.
☝️جزر و مد دریا را دیدهاید و یا حداقل شنیدهاید. دریا دائماً در حال جزر و مد است(1)
🌊گاهی از این طرف و گاهی از آن طرف کشیده میشود و دائماً خروشان است.
👈روح انسان و به تبع آن، جامعه انسانی این حالت جزر و مدی را که در دریا هست داراست. روح انسان دائماً در حال جزر و مد است، از این طرف و آن طرف کشیده میشود.
🌇 جامعهها نیز گاهی به این طرف و آن طرف کشیده میشوند. البته منشأ کشیده شدن جامعهها ممکن است افراد یا جریانهای دیگری باشند ولی این قضیه هست.
☝️حتی ارزشهای انسانی انسان هم همینطور است(2) ؛ یعنی شما افرادی را میبینید که واقعاً گرایششان گرایش انسانی است،
📈اما گاهی در جهت یک گرایش از گرایشهای انسانی «مَد» پیدا میکنند و کشیده میشوند به طوری که همه ارزشهای دیگر فراموش میشود.
👈اینها مثل همان آدمی میشوند که فقط گوش یا بینی یا دستش رشد کرده است.
⚠️این یک نکتهای است که غالباً جامعهها از راه گرایش صددرصد به باطل، به گمراهی کشیده نمیشوند، بلکه از افراط در یک حق به فساد کشیده میشوند.
😈بسیاری از انسانها نیز از این راه به فساد کشیده میشوند
📚 #استاد_مطهری، انسان کامل، ص35، 36 ✨