"راوی گوید: در این هنگام یکی از هواداران بنی امیه وارد گشت وسخن آن حضرت بریده شد، پس از آن یازده بار به حضرت صادق (علیه السلام) مراجعه کردم. می خواستم آن حضرت سخنش را تمام کند اما نتوانستم، پس چون سال دوم شد (باز هم به مدینه رفتم) وبر آن حضرت وارد شدم در حالی که نشسته بود به من فرمود: ای ابراهیم او پس از سختی بسیار وآزمایش های طولانی وهراس وترس، غم ها را از شیعیان بر طرف می سازد. پس خوشا به حال آن که زمان را درک نماید، ای ابراهیم همین مقدار برای تو بس است.
ابراهیم گوید: هیچ سخنی این چنین مرا خوشدل ننموده ودیدگانم را روشن نساخته است(۳۶۰).
و از حضرت امیر المؤمنین علی (علیه السلام) مروی است که در صف حال مؤمنین در زمان جبارها فرمود: تا آن جا که احدی از شما جای پایی برای خودش نخواهد شد وهمان طور که شما در آن حال هستید (ناگهان یاری خداوند وآن پیروزی بیاید) واین است فرموده خداوند (عزّ وجلّ) که در کتابش می فرماید: ﴿حتی اذا استیاس الرسل وظنوا انهم قد کذبوا جاءهم نصرنا﴾ (سوره یوسف: ۱۱۰)؛ تا آن جا که پیغمبران مأیوس شدند و(مردم) گمان کردند که وعده ما خلاف خواهد شد، نصرت ویاری ما برای آن ها آمد.
"و در بحار از غیبت شیخ طوسی روایت است که از وهب بن منبه از ابن عباس در خبری طولانی آمده: ابن عباس گفت: ای وهب! سپس مهدی (علیه السلام) خروج می کند. پرسیدم: از فرزندان تو؟ گفت: نه، سوگند به خدا که او از اولاد من نیست، ولی از فرزندان علی (علیه السلام) است، خوشا به حال کسی که زمان او را دریابد، به وجود او خداوند بر امت فرج می دهد تا این که زمین را از قسط وعدل پر کند(۳۶۱).
و دعای امام صادق (علیه السلام) درباره آن حضرت در روز بیست ویکم ماه رمضان که در کتاب اقبال منقول است آمده: واین که اجازه دهی به فرج کسی که با فرج او برای اولیا وبرگزیدگانت هم فرج حاصل شود(۳۶۲).
ان شاء الله این دعا را خواهیم آورد.
🔆🌏☀️🌍☀️🌎۴- فتح شهرها وکشورهای کافرین:✨✨
🔹🔷🔶قسمت 6⃣4⃣
آیا « تناسخ » همان « رجعت » است❓🔻
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ نظريه «تناسخ» براساس انكار قيامت و زندگی پس از مرگ پىريزى شده است و پيروان اين مكتب، پاداش و كيفر اعمال و رفتار را منوط به حضور در جسم دیگر میدانند.
🔷 آنها رفتار و کردار انسان را «کارما» مینامند و بر این باورند که قانون«کارما» تخلّفناپذیر است و هر عملی که انسان در جسم دنیایی انجام دهد، باید سزای آنرا ببیند از همین روی باید انسان آنقدر در جسمهای متوالی حاضر شود تا دیگر کارمایی برای آن باقی نماند.
🔶 بیشینه قائلین به تناسخ بر این باورند که جهان آفرينش پيوسته در گردش است و هر دورهاى تكرار دوره پيشين بوده و اين گردش و تكرار پايان ندارد.
🔷 روح هر انسانى پس از مرگ بار ديگر به دنيا بازمىگردد، و اين بازگشت مبتنى بر كردار و رفتار پيشين اوست؛ اگر در روزگار گذشته به كارهاى نيك و شايسته دست زده، دوران بعد را با شادى و خوشى سپرى مىكند، و اگر مرتكب اعمال ناروا و زشت شده، گرفتار حزن و اندوه مىشود.
♦️ از اين بيان بهروشنى مىتوان فهميد كه تناسخ هيچگونه سازگارى و مشابهت با رجعت ندارد.
آیا « تناسخ » همان « رجعت » است❓🔻
قسمت (پایانی) 2️⃣
♦️ معتقدان به رجعت هرگز منكر قيامت نيستند، بلكه يقين به وقوع اين رستاخيز بزرگ همگانى دارند.
🔷 آنان هيچگاه از تكرار بىنهايت دورههاى آفرينش سخن نمیگویند، بلكه به پيروى از قرآن براى جهان، پايان و فرجامى قطعى مىشناسند.
🔶 بنابر عقيده رجعت هرگز روح انسان به جسم شخص ديگر منتقل نمىشود، بلكه روح شخص رجعت كننده به جسم خود او تعلّق مىيابد.
🔷 قائلان به تناسخ بازگشت انسان را به اين جهان به عنوان «معاد» تلقى كرده و اين بازگشت را درباره همه افراد بشر باور دارند. از اينرو رجوع به سراى ديگر و حيات در عالم آخرت را به گونهای منكرند.
🔶 در حالیكه معتقدان به رجعت، فقط بازگشت گروهى بس انگشتشمار را به اين جهان، براى يك سلسله مصالح تجويز مىكنند كه پسازآن بارديگر به سوى عالم آخرت شتافته، در روز ميعاد همراه ديگر انسانها محشور خواهند شد.
🔻 با این توضیح بهخوبی روشن میشود که:
🔷 رجعت در کنار باور قطعی به معاد شکل میگیرد؛ در حالیکه تناسخ از نفی معاد نشأت گرفته است.
🔶 رجعت درباره انسانهای خاصی است که دوباره به زندگی دنیایی برمیگردند؛ اما تناسخ قانون عامی است که برای تمام بشر و برای تمامی زمانها وضع شده است.
🔷 رجعت بازگشت روح انسانی در قالب جسمانی پیشینی است و رجعت کننده، زندگی پیشین خود را پیمیگیرد؛ لذا محال عقلی و یا بازگشت قوّه به فعل پیش نمیآید.
🔶 اما در تناسخ، روح فردِ درگذشته، در جسمی جدید زندگی را از سر میگیرد؛ از همین روی با محال عقلی و بازگشت قوه به فعل روبهرو میشود.
🔷 تناسخ بازگشت قوّه به فعل است و آنگونه که گفته شد محال است؛ اما رجعت چنین نیست.
🔻 علّامه طباطبایی درباره این تفاوت مینویسند: «و اما اينكه گفت: چيزى كه از قوّه به فعليّت درآمده، ديگر محال است بالقوه شود، مطلبى است صحيح، وليكن قبول نداريم كه مسأله مورد بحث ما از اين باب باشد؛ براىاينكه مورد فرض او با مورد فرض ما مختلف است.
🔷 مورد فرض او كسى است كه عمر طبيعى خود را كرده و به مرگ طبيعى از دنيا رفته باشد، كه برگشتن او به دنيا مستلزم آن امر محال است.
🔶 و اما مرگ اخترامى كه عاملى غيرطبيعى از قبيل قتل و يا مرض باعث آن شود، برگشتن انسان بعد از چنين مرگى به دنيا مستلزم هيچ محذور و اشكالى نيست؛ چون ممكن است انسان بعد از آنكه به مرگ غيرطبيعى از دنيا رفته در زمانى ديگر مستعدّ كمالى شود كه در زمانى غير از زمان زندگیاش موجود و فراهم باشد، و بعد از مردن دوباره زنده شود تا آن كمال را بهدست آورد.
🔷 و يا ممكن است اصل استعدادش مشروط باشد به اينكه مدّتى در برزخ زندگى كرده باشد؛ چنين كسى بعد از مردن و ديدن برزخ، داراى آن استعداد مىشود و دوباره به دنيا برمىگردد كه آن كمال را به دست آورد؛ درهريك از اين دو فرض، مسأله رجعت و برگشتن به دنيا جايز است و مستلزم محذور محال نيست.
🔶 اين گفتارى خلاصه و فشرده بود درباره مسأله رجعت، و تمام حرفهاى آن موكول است به مقامى ديگر...».[1]
🔷 روایات معصومین(علیهم السلام) در اثبات رجعت به گونهای روشن و واضح است که هیچ تردیدی باقی نمیگذارد؛ اما از سوی دیگر سخنان معصومین درباره ردّ تناسخ نیز فراوان است.[2]
🔻 پینوشت:
[1]. ترجمه تفسير الميزان، طباطبايي،سيد محمد باقر موسوى همدانى، 20جلد، دفتر انتشارات اسلامى، چ پنجم،قم، 1374، ج2، ص 161.
[2]. فرجام من و تو، عبدالحسین مشکانی سبزواری، نشر صهبای یقین، قم، ص 175
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
شکر در سختی ها 41.mp3
6.81M
#شکر_در_سختی_ها 41
✔️هـر وقت خودتو درست شناختی؛
دیگه آشتی کردن با آسمون برات سخت نیست!
آشـ💞ــتی می کنی...
رفیـــق میشی...
و بخاطر معرفی رفیقهات
از هیچ تلاشی دریغ نمی کنی
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
🌟منتظران ظهور 🌟
🛑اثر عبادات بر چهره ی انسان!
🌟میفرماید: سیماهُمْ فی وُجوهِهِمْ مِنْ اثَرِ السُّجود
🌼مسلمانی در چهره آنها پیداست،
آثار عبادت در گونه آنها نمایان است.
📝یعنی چه؟ مقصود این نیست که چون زیاد سجده کردهاند فقط پیشانیشان پینه بسته است.
🌺عبادت خاصیتش این است که در قیافه انسان اثر میگذارد. یک رابطه عظیمی میان روح و جسم انسان هست.
🌸افکار و عقاید و اخلاق و ملکات انسان در قیافه او اثر میگذارد.
قیافه یک انسان نمازخوان با یک انسان تارک الصلوة یکی نیست.
..................
✅همچنین نقل کرده اند:
جمعی خدمت آیت الله #بهجت رحمه الله رسیدند که نماز صبحشان گهگداری قضا میشد،
ایشان بدون اشاره مستقیم فرمود:
🌷اگر نماز صبحتان قضا هم شد، قضایش را بخوانید که نور #نماز_صبح در چهره تان وجود داشته باشد..!
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
📚استاد مطهری، اسلام و نیازهای زمان، ج 1، ص40
❤️ بهترین تلاش، تلاش برای تغییر خود و نه دیگران است
بیشتر مجالس و نشست های خانوادگی با گفتگوهایی همراه است که برای ایجاد تغییر در دیگران انجام می شود. همه می خواهند دیگری تغییر کند.
کسی به تغییر خود نمی اندیشد. شوهر برای تغییر فکر و عمل همسرش تلاش می کند و زن نیز برای متحول ساختن شوهر خود تلاش می کند و این دو برای تربیت و تزکیه فرزندان و… امّا بهترین راه تغییر دیگران، ایجاد تغییر و تحول در افکار و رفتار خود می باشد.
چه خوب وصیتی بوده این وصیت:
دانشمندی وصیت کرده که بر روی سنگ قبرش این جملات را بنویسند:کودک که بودم می خواستم دنیا را تغییر بدهم، وقتی بزرگ تر شدم، دیدم دنیا خیلی بزرگه، بهتر است کشورم را تغییر بدهم:در میانسالی تصمیم گرفتم شهرم را تغییر بدهم.
آن را هم بزرگ یافتم در سالخوردگی تصمیم گرفتم خانواده ام را تغییر بدهم. اینک در آستانه مرگ فهمیدم که باید از روز اول به فکر تغییر خود می افتادم آنگاه شاید می توانستم دیگران و بلکه دنیا را تغییر دهم…
#امام_زمان
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
28.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖋📖درس گفتار
📡راهبردمواجهه بامهدویت
👤🎥استادمحترم جناب حجت الاسلام دکترزهیردهقانی
💠🍃💠 قسمت 1⃣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اخیراً استفاده یهود از جن برای ضربه به مسلمین جدی شده.
🔹این کلیپ رو ببینید و تا میتونید برای دیگران بفرستید.
مراقب خودتون و خانوادههاتون باشید.
🔴 عاقبت اسراف و کفران نعمت
در زمانهاى قبل ، قومى بودند که خداوند نعمت سرشارى به آنها داد، سرزمينشان پر از چشمه سارها بود و همه جا سرسبز و خرم و پر از نعمت بود. آنها از مغز گندم ، نان درست مى كردند، ولى بر اثر وفور نعمت با همان نان ، محل مدفوع كودكشان را پاك مى نمودند، و به اندازه كوهى از اين نانها به وجود آمد.
روزى مرد نيكوكارى كنار زنى عبور كرد، كه او همين كار را مى كرد، به او گفت : اى زن واى بر شما از خدا بترسيد و نعمتهاى الهى را با دست خود مبدل به قحطى و گرسنگى نكنيد.
آن زن با كمال غرور در پاسخ گفت : اين را ببين ما را به گرسنگى تهديد مى كند، تا كشتزارهاى وسيع (سرثار) هست و نهرهاى آن جارى است ، ما از گرسنگى ترسى نداريم .
طولى نكشيد، خداوند بر آنها غضب كرد و آب باران را بر آنها نفرستاد، كار قحطى به جائى رسيد كه به همان نانهائى كه با آنها محل مدفوع كودكانشان را پاك مى كردند، نياز پيدا كردند، جالب اينكه براى رسيدن به آن نانها صف مى بستند تا بهر كسى بمقدار معين از روى نوبت برسد.
📚 منبع: بحار الانوار ج 14 ص 146 .
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
انسان شناسی 139.mp3
12.05M
#انسان_شناسی ۱۳۹
#استاد_شجاعی
#استاد_عالی
ـ تعریف شما از پدیدهای به نام "مرگ" چیست؟
ـ در لحظهی وفات، برای انتقال انسان به جهانِ دیگر چه اتفاقاتی رخ میدهد؟
ـ آیا من بعد از مرگ هم، برای زندگی نیاز به بدن دارم؟
اگر پاسخ مثبت است، جنس آن بدن از چیست؟
اگر پاسخ منفی است، پس زندگیِ در آن جهان، چگونه ممکن است؟
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🇵🇸حماس اشتباه کرد وقتی زورش نمیرسید به اسرائیل حمله کرد🇵🇸
+پاسخ به شبهه ای که حتی ذهن خودی ها رو هم درگیر کرده✊
#غزه
#طوفان_الاقصی