هر روز یک آیه
موضوع
حیات طیبه در پرتو
ایمان و عمل صالح
مَنْ عَمِلَ صَالِحَا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
✘از مرد و زن، هر کس کار شایسته انجام دهد در حالی که مؤمن باشد، مسلماً او را به زندگی پاک و پاکیزه ای زنده می داریم و پاداششان را بر پایه ی بهترین عملی که همواره انجام می داده اند می دهیم. (نحل، ۹۷)
✘توضیح: در قرآن کریم و در بیش از ۷۰ مورد ایمان و عمل صالح با هم ذکر شده است. فراوانی این ترکیب در قرآن، بر اهمیت نقش آن دو در سعادت بشر تأکید می کند. مقصود از عمل صالح، عملی است که نور ایمان و باور به خدا در آن متجلی شده باشد. با این تعریف، روشن می گردد که برای سنجش مراتب ایمان، می توان به میزان التزام عملی افراد به آن توجه کرد؛ زیرا تنها کسانی از ایمان حقیقی برخوردارند که اعمالشان نیز آکنده از توجه به خدا و جلب رضایت وی باشد. قرآن ایمان و عمل صالح را دو رکن مهم تکامل انسان می داند و تأکید می کند که تنها در پرتو توجه به هر دو رکن، حیات طیّب و پاکیزه در انتظار آدمی خواهد بود.
✘حدیث: پیامبر اکرم صل الله علیه وآله: «الایمانُ و العملُ أخَوانِ شَريكَانِ؛ ایمان و عمل دو برادر یکدیگرند.»(معانی الاخبار ص187ح4.)
منبع: کتاب هر روز با قرآن و عترت ص 203.
#ماه_محرم
#هر_روز_یک_آیه
➺@montazeran313313|••
حدیث
موضوع
حسد، حرص و دروغ منشاء بسیاری از نارواییهای اجتماعی
بیانات؛ شرح حدیث از مقام معظم رهبری مدظله در ابتدای جلسه درس خارج فقه
حَدَّثَنا اَبی رَضِیَ اللهُ عَنهُ قالَ حَدَّثَنا عَلیُّ بنُ اِبراهیمَ بنِ هاشِمٍ عَن اَبیهِ عَن اِسماعیلَ بنِ مَرّارٍ عَن یُونُسَ بنِ عَبدِ الرَّحمنِ یَرفَعُهُ اِلى اَبی عَبدِ الله عَلَیهِ السَّلام قالَ: کانَ فیما اَوصى بِهِ رَسولُ الله صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه عَلیّاً عَلَیهِ السَّلام: یَا عَلیُّ اَنهاکَ عَن ثَلاثِ خِصالٍ عِظامٍ الحَسَدِ وَ الحِرصِ وَ الکَذِب.۱
یا عَلیُّ اَنهاکَ عَن ثَلاثِ خِصالٍ عِظام
✘این [این روایت بخشی از] یک مجموعه وصایایی است از نبیّّ اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) به امیرالمؤمنین که یک قسمتی از آن را اینجا ذکر کردهاند؛ [یا علی!] از سه خصلت منفیِ بزرگ، تو را نهی می کنم، که اگر دقّت کنیم میبینیم بخش مهمّی از ناملایمات و نارواییها در میان مردم ناشی از همین سه خصلت است [و این] مخصوص مسلمانها هم نیست و در هر جامعهای که یک چنین خصوصیّاتی باشد، مایهی وجود نارواییهای بسیاری در آن جامعه خواهد شد:
الحَسَد
✘یکی حسد است که موجب می شود که روابط عاطفی انسان با مردم پیرامون خود هرچه نزدیکتر، بیشتر به هم بخورد و ناسالم بشود؛ اگر انسان به نزدیکان خود، به برادر خود، به دوست نزدیک خود، به خویشاوند خود، به معاشر خود، همین طور بروید تا افراد گوناگون جامعه و تا هرجایی که دایرهی آشنایی او توسعه دارد، حسد بورزد، روابط عاطفی و قلبی او با این محسودین را ناسالم می کند و خراب می کند. [این] درست عکس آن چیزی است که در یک نظام سالم مورد نظر است که توادد۲ و تراحم و محبّت و مانند اینها باشد؛ محبّتها را از بین می برد، صمیمیّتها را از بین می برد، همکاریها را از بین می برد؛ صِرف حسد! چقدر کسانی که انسان مایل است با آنها همکاری کند، محبّت کند، به خاطر حسادت به آنها، جلوی اینها گرفته می شود؛ به او کمک نمی کند، همکاری نمی کند، دوستی نمی کند، بدگویی می کند، کارشکنی می کند به خاطر حسد. ببینید! منشأ بسیاری از نارواییها در ارتباطات اجتماعی عبارت است از حسد؛ یعنی [حسد] یک سرِ بند است، یک ریشه است برای مجموعهای از نارواییها و به دنبال آن، ناکامیها.
وَ الحِرص
✘حرص یک بُعد دیگر و یک جانب دیگر است که آن هم موجب می شود انسان چیزهایی را در زندگی خود هدفگیری کند، مادّیاتی را هدف خود قرار بدهد و در راه رسیدن به آنها دیگر هیچ ملاحظهای نکند؛ مثل یک کودکی که وقتی مثلاً یک چیز جذّابی جلوی او، در دو سه متری قرار می گیرد و می خواهد برود طرف آن، دیگر سر راهش نگاه نمی کند که لیوان آب ریخت، ظرف غذا چپه شد؛ اینها را دیگر ملاحظه نمی کند، همین طور بیملاحظه میآید به طرف آن. حرص این جوری است در انسان؛ وقتی انسان به مال دنیا حریص شد، به مقام دنیا حریص شد، به شهوات دنیوی حریص شد و هدفگیری کرد، دیگر بین راه ملاحظه نمی کند که از این حرکت سریع او چه اتّفاق میافتد، چه چیزهایی خراب می شود، چه چیزهایی می ریزد، چه آبروهایی بر باد می رود، چه فضیلتهایی نابود می شود، چه حقهایی پایمال می شود؛ اینها را دیگر انسان ملاحظه نمی کند؛ حرص این است.
وَ الکَذِب
✘سوّمی هم کذب است؛ دروغ، دروغگویی، دروغ رفتاری که نقطهی مقابل صادق و صدق است که در قرآن این همه راجع به آن صحبت شده و صادقین این طور مورد مدح قرار گرفتهاند؛ یعنی همهی حقایقی را که یک انسان، یک مجموعهی انسانی، یک جامعه باید بر اساس آن حرکت کنند، وارونه نشان دادن و وارونه کردن و عکس مراد را در واقع تحصیل کردن؛ کذب، این است که چیز عجیبی است.
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45922
1)خصال، ج ۱، ص ۱۲۴؛ «امام صادق (علیه السّلام) فرمود: پیغمبر (صلّی ﷲ علیه و آله) ضمن سفارشهایش به حضرت على (علیه السّلام) فرمود: یا على! تو را از سه صفت بزرگ باز می دارم: حسد و حرص و دروغ.»
2)محبّت
#ماه_محرم
#هر_روز_یک_حدیث
➺@montazeran313313|••
6.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✘هیأت سکولار"
هیئتِ امام حسینِ سکولار ما نداریم.
✘آیت الله خامنه ای(مدظلّه):
هیئت ها نمی توانند سكولار باشند؛
هیئتِ امام حسینِ سكولار ما نداریم!
هركس علاقهمند به امام حسین است، یعنی علاقهمند به اسلام سیاسی، اسلام مجاهد، اسلام مُقاتله، اسلام خون دادن و اسلام جان دادن است؛
معنای اعتقاد به امام حسین این است.
#محرم
➺@montazeran313313|••
24.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آنکس که غیرت علوی دارد
باید
برای چنین جریان های
خون گریه کند...
#غیرت
➺@montazeran313313|••
تحلیل سیاسی سه شنبه.pdf
169K
#تحلیل_سیاسی_روز
✘نشريه روزانه داخلی معاونت سياسی نمايندگی ولیفقيه در سپاه.
✘ عناوین امروز:
گزارش روز: طاقچه بالای اپلیکیشن ها
حرف روز: فصل انتخابات فرا رسید
اخبار کوتاه : پنهانکاری به سبک آمریکایی
پنهانکاری صهیونیستی سعودی
پر رویی نجومی انگلیسیها در یمن
#ماه_محرم
#تحلیل_سیاسی
➺@montazeran313313|••
8.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✘داستان مسلمان شدن یک کرهای
✘سریال اسکویید گیم رو دیدی؟
جامعه کره دقیقا همون شکلیه! یک جامعه رقابتی!
فقط یک برنده وجود داره و اگه تو برنده بشی یعنی بقیه باختن
✘در مدارس کره درباره ریاضی و علم به شما آموزش میدن، ولی نمیگن شما «از کجا اومدی»، «چه کسی هستی» و «به کجا میری»!
➺@montazeran313313|••
احکام شرعی
✘راههای بدست آوردن فتوای مجتهد
✘۱.شنیدن از خود مجتهد
✘۲.شنیدن از دو یا یک نفر عادل
✘۳.شنیدن از یک نفر مورد اطمینان و راستگو
✘۴.دیدن در رساله مجتهد
#احکام
➺@montazeran313313|••
هر روز یک آیه
موضوع
رابطه ی متقابل ایمان و عمل صالح
... إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرفَعُهُ....
حقایق پاک [چون عقاید و اندیشه های صحیح] به سوی او بالا می رود و عمل شایسته آن را بالا می برد (فاطر ۱۰)
✘توضیح: پیشتر گفته شد که ایمان و عمل صالح دو بال مهم سعادت بشر است و وجود هریک بدون دیگری بی فایده خواهد بود. در این جا این نکته را نیز بر مطلب گذشته می افزاییم که ایمان و عمل صالح رابطه متقابل نیز دارند؛ یعنی زیادی و کمی هر کدام بر دیگری هم تأثیرگذار است. افزایش ایمان، افزایش عمل صالح را در پی دارد و انقیاد و تسلیم عملی در برابر خداوند، بریقین شخص میافزاید. عمل صالح، نور ایمان را در وجود شخص تقویت می کند و گناه، ایمان وی را نیز به تدریج سلب خواهد نمود. این مطلب از آیه ی فوق برداشت میشود. مراد از «الكَلِمُ الطَّيِّب» گفتارهایی است که محتوای آن عین پاکیزگی و حقیقت باشد. از این رو، آن را به معنای اعتقادات صحیح از قبیل توحید، تفسیر نمودهاند. بنابراین، معنای آیه این چنین می شود که اعتقادات پاک و صحیح به سوی خداوند بالا می رود و اعمال صالح آن اعتقادات را رشد داده و در صعودشان یاری می کند. هر چه عمل نیک تکرار شود، ایمان وی راسخ تر و مؤثرتر است.
✘حدیث: امام على علیه السلام: «لا حياة إلا بالدِّینِ؛ زندگی حقیقی جز با دین به دست نمی آید.»
( ارشاد (مفید) : ج ۱ ص ۲۹۶ .)
منبع: کتاب هر روز با قرآن و عترت ص204.
#ماه_محرم
#هر_روز_یک_آیه
➺@montazeran313313|••
حدیث ناب
موضوع
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود این ۵ کلمه را از من فرابگیرید-1
✘بیانات؛ شرح حدیث از مقام معظم رهبری مدظله در ابتدای جلسه درس خارج فقه
عَن اَمیرِ المُؤمِنین (عَلَیهِ السَّلام) اَنَّهُ قالَ: خُذوا عَنّی کَلِماتٍ لَو رَکِبتُمُ المَطِیَّ فَاَنضَیتُموها لَم تُصیبوا مِثلَهُنَّ اَلا لا یَرجو اَحَدٌ اِلَّا رَبَّهُ.۱
خُذوا عَنّی کَلِماتٍ لَو رَکِبتُمُ المَطِیَّ فَاَنضَیتُموها
لَم تُصیبوا مِثلَهُنَّ
✘امیرالمومنین (علیه السّلام) فرمود: که این پنج کلمه را، این پنج مطلب را، از من فرا بگیرید؛ پنج کلمهای که هر چه سِیر کنید در این دنیا، نخواهید توانست بهتر از این کلمات حکمتآمیز را پیدا کنید. تعبیر حضرت این است که «لَو رَکِبتُمُ المَطی»؛ «مطی» جمع «مطیّه» است؛ یعنی چهارپایان و مراکبِ آن روزِ دنیا؛ حالا شما بفرمایید هواپیما و اتومبیل. فَاَنضَیتُموها؛ یعنی فرسوده کنید؛ [یعنی اگر] آن قدر سواری بکشید از این شتر یا این اسب که از پا بیندازید او را؛ یعنی این قدر پیش بروید؛ راه بروید. خلاصه، کنایه از این معنا است که هر چه بگردید، نخواهید توانست مثل این کلمات را در حکمت پیدا کنید. این پنج کلمه [برای هر کس] این است:
1.اَلا لا یَرجو اَحَدٌ اِلَّا رَبَّه
[✘اول:] امیدی به غیر خدا نداشته باشد؛ پشت سر همهی عوامل مادّی، ارادهی الهی را ببیند. گاهی همهی وسایل مادّی هم فراهم است امّا نتیجهبخش نمی شود. همهی این سلسلهی علل و معالیلی که در این عالَم طبیعت گذاشته شده است، قوامش و تأثیرش به ارادهی الهی است. این را آدم بفهمد و امید او به خدا باشد؛ امید او به این عوامل ظاهری، یعنی به این جسمهای بیروح و این کالبدهای بیجان نباشد. همهی این علل و عوامل، بدون ارادهی الهی کالبدی هستند بیجان؛ جان آنها، روح آنها، حقیقت آنها عبارت است از ارادهی الهی. پس در همه چیز دنبال امید به خدا باشید؛ این، کار انسان را خیلی آسان و گوارا می کند.
1)خصال، ج ۱، ص ۳۱۵؛
«✘علی (علیه السّلام) فرمود: کلماتى از من فرا گیرید که اگر بر چهارپایان سوار شوید و در راهپیمایى آنها را از پاى درآورید، مانند آن کلمات را نخواهید یافت. هان که هیچ کس جز به پروردگارش امید نبندد و بجز از گناهِ خویش نهراسد و چون چیزى نداند از فرا گرفتنش خجالت نکشد و چون چیزى از او سؤال شد که نمی داند، خجالت نکشد و بگوید خدا بهتر می داند، و بدانید که شکیبایى براى پیکرهی ایمان همچون سر است براى بدن، و بدنى که سر ندارد خیرى در او نیست.»
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45928
#محرم
#نکته_ناب
➺@montazeran313313|••
آیت الله #بهجت:
هر کس باید به فکر خود باشد و راهی برای ارتباط با #حضرت_حجت (عج) و فَرَج شخصی خود پیدا کند، خواه ظهور و فرج آن حضرت دور باشد، یا نزدیک!
#امام_زمان
➺@montazeran313313|••
15.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✘نسبت به امامت و ولایت ادب داشته باشیم و سکوت کنیم...
استاد بندانی نیشابوری
#سخنرانی
#اهل_بیت
#اخلاق
#امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#کلیپ
➺@montazeran313313|••
1294-14020429-3.mp3
13.7M
✘عالم ربانی استاد علیپور مرندی
✘ابلیس| مجاهده انسان با شرارت ابلیس برای رسیدن به کمال (۱)
#شیطان_شناسی
#مجاهده
#کمال
#قطعه_صوتی
➺@montazeran313313|••