🔹️🌻🍃 ﷽ 🍃🌻🔹️
☄ پند پدرانه برای دانشآموزان و دانشجویان عزیز
عزیزانم! نشانيافتن و نشانداشتن از خدا، همان دارا بودن اخلاق كريمه الهی است كه مهمترين و سرآمد آنها علم و قدرت است. اين دو صفت با هم ملازمت و مصاحبت ضروريه وتنگاتنگ دارند و افتراق و جدايی آنها از يكديگر ممكن نيست.
در روايات آمده است كه «تَخَلَّقُوا بِاَخْلاقِ اللهِ»؛[۱] يعني به اخلاق خدا، خود را آراسته نماييد و خود را به صفات خداوند بياراييد. در بين صفات خداوند متعال، صفت علم، اشرف صفات و اسم «العالم» اعظم اسمای صفاتيه است. بيشتر اسما و صفات جماليه و جلاليه، به اين اسم و اسم «القادر» و صفت قدرت بر میگردد. بنابراين تزيّن به زينت و زيور علم، از اخلاق ديگر، بالاتر و ارزندهتر است.
هر كجا دانايی باشد، توانايی هست و هر كجا توانایی باشد، دانایی هست. پس در ميان آنچه بشر میخواهد و میجويد و مطالب و خواستههايی كه دارد، خواسته و مطلوبی از علم بالاتر نيست كه هر چه طالب آن، به مطلوب میرسد، باز طلبش بيشتر و آن را بيشتر و بهتر میخواهد.
بايد فرصت علمآموزی را غنيمت شمرد، درس خواند تا آگاهی و معرفت پيدا كرد. درس خواند تا خود و جامعه و اسلام را عزيز و سربلند نمود. درس خواند تا خود و ديگران را از ظلمت جهالت نجات داد.
درس بخوانید تا دانشمند شوید؛ بايد به همه بفهمانید كه شما دانشآموزان و دانشجويان عزیز ما از ديگران در استعداد و نيل به مدارج عاليه كمال و معارج ساميه ابتكار و اختراع كمتر نيستید، بلكه قویتر و رشيدترید.
🥏 منبع: کتاب «۱۱۰ پند دلنشین (از توصیهها و اندرزهای مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره»)
📢 جهاد_تبیین یعنی قبل از دشمن شما محتوای صحیح را درست کنید
🔻 رهبر انقلاب: این همه دروغ، خلاف واقع، حرفهای انحرافی، تهمت، برای این است که دشمن برای این ذهنِ فعّال [جوان] محتوا درست کند. اینکه من مدام میگویم «جهاد تبیین، جهاد تبیین» برای این است... قبل از اینکه دشمن، محتوای غلط و انحرافی و دروغ درست کند، شما محتوای دارای حقیقت و صحیح را درست کنید. ۱۴۰۱/۸/۱۱
🏷 #دیدار_دانش_آموزان
🔍🔎🔍🔎🔍🔎🔍🔎
@montazeran_Mahdi13
در گفتار و رفتار ادب اسلامی را رعایت کنیم.
🌼حکایت زیبا و درخور توجه ✅
💢 ﺭﻭﺯﯼ ﺷﯿﺦ ﺍﺑﻮﺳﻌﯿﺪ ﺍﺑﻮﺍﻟﺨﯿﺮ ﺑﺎ ﯾﺎﺭﺍﻥ ﺧﻮﺩﺵ ﺍﺯ ﮐﻨﺎﺭ ﺁﺳﯿﺎﯾﯽ ﻣﯽﮔﺬﺷﺖ. ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﺍﯾﺴﺘﺎﺩ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺣﺮﻓﯽ ﺑﻪ ﯾﺎﺭﺍﻧﺶ ﺑﺰﻧﺪ، لحظه ای ﺑﻪ ﺻﺪﺍﯼ ﮔﺮﺩﺵ ﺳﻨﮓﻫﺎﯼ ﺁﺳﯿﺎب ﻭ ﮐﺎﺭ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﻥ، ﮔﻮﺵ ﮐﺮﺩ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﺭﻭ ﺑﻪ ﺍﻃﺮﺍﻓﯿﺎﻧﺶ ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ: «ﻣﯽﺷﻨﻮﯾﺪ؟ ﻣﯽﺩﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﭼﻪ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ؟»
💢ﺍﻃﺮﺍﻓﯿﺎﻧﺶ ﮐﻪ ﭼﯿﺰﯼ ﺟﺰ ﺻﺪﺍﯼ ﮐﺎﺭ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﻧﻤﯽﺷﻨﯿﺪﻧﺪ، ﺑﺎ ﺗﻌﺠﺐ ﮔﻔﺘﻨﺪ: «ﻧﻪ، ﻣﺎ ﭼﯿﺰ ﺧﺎﺻﯽ ﻧﻤﯽﺷﻨﻮﯾﻢ.» ﺍﺑﻮﺳﻌﯿﺪ ﮔﻔﺖ: «ﺍﯾﻦ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮﻡ، ﺯﯾﺮﺍ ﺩﺭﺷﺖ ﻣﯽﺳﺘﺎﻧﻢ ﻭ ﻧﺮﻡ ﺑﺎﺯ ﻣﯽﺩﻫﻢ.»
💢درشت می ستاند و نرم باز می دهد، یعنی اگر شما هم سخن درشت و تلخ و تند از کسی شنیدید، به او نرم و نازک پاسخ دهید؛ مانند آسیاب.
( اسرارالتوحید، محمد بن منور)
🍀🌗🍀🌗🍀
@montazeran_Mahdi13
پروفسور هانری کوربن فرانسوی:
همه ادیان با مرگ پیامبران خود، مُردند.
◀️ یهود با مرگ موسی
◀️مسیحیت با مرگ عیسی
◀️ سُنیها با مرگ محمد (ص) مردند.
⛔فقط شیعیان از مرگ امتناع کردند.
⏪ آنها نامزد مرگ نیستند، چون حسین را در ابتدا و مهدی را در انتهای راه دارند.
↩ امام حسین از عمق تاریخ آنها را هُل میدهد و امام مهدی آنها را به آینده دعوت میکند.»
↩ «چنین جامعهای نمیتواند بمیرد، چون رهبری و آرمانهای آن زنده و در حال تجدید شدن است.
🌗🍀🌗🍀🌗
@montazeran_Mahdi13
🌼خوشبخت واقعى کیست ؟
پاسخ در بخشى از خطبه حضرت زهرا (س)
🟣حضـرت زهـرا(س) در آن سخنزانـى معروفـش در مسجـد فـرمـود:
خـداونـد ایمـان را بـراى تطهیـر شمـا از شـرك قـرار داد،
و نماز را براى پاك شدن شما از تكبر،
و زكـات را بـراى پـاك كـردن جـان و افزونـى رزقتان،
و روزه را براى تثبیت اخلاص،
و حج را براى قوت بخشیدن دین ،
و عدل را براى پیراستن دلها،
و اطاعت ما را براى نظم یافتن ملت،
و امـامت مـا را بـراى در امـان مـانـدن از تفرقه،
و جهاد را براى عزت اسلام،
و صبر را براى كمك در استحقاق مزد،
و امـر به معروف را بـراى مصلحت و منـافع همگـانـى ،
و نیكـى كـردن به پـدر و مـادر را سپـر نگهدارى از خشـم ،
و صله ارحام را وسیله ازدیاد نفرات،
و قصاص را وسیله حفظ خون ها،
و وفـاى به نذر را بـراى در معرض مغفـرت قـرار گـرفتـن ،
و به انـدازه دادن تـرازو و پیمـانه را بـراى تغییـر خـوى كـم فـروشـى،
و نهى از شـرابخـوارى را بـراى پـاكیزگـى از پلیـدى ،
و دورى از تهمت را بـراى محفـوظ مـاندن از لعنت،
و تـرك سـرقت را بـراى الزام به پـاكـدامنى ،
و شـرك را حـرام كـرد بـراى اخلاص به پـروردگـارى او ،
💯بنابـرایـن ، از خـدا آن گـونه كه شایسته است بتـرسید و نمیرید، مگر آن كه مسلمان باشید،
👌و خـدارا در آنچه به آن امر كرده و آنچه از آن بازتان داشته است اطاعت كنید،
زیرا كه
↩ "از بندگانـش ، فقط آگاهان، از خـدا مـى ترسند."
📖سـوره فاطر آیه۲۸
📚احتجاج طبرسى ، صفحه۹۹
@montazeran_Mahdi13
🌔🔹️بسم الله الرحمن الرحیم🔹️🌔
رجعت اهل بیت و امامت بر مردم تا قیامت
جابر بن یزید گوید: امام صادق علیه السلام فرمودند:
بیتردیدحضرت امیرالمومنين امام علی و فرزندش امام حسین علیهما السلام بازگشتی به دنیا دارند ، با پرچم خویش بیاید تا از بنی امیه و معاویه و اولاد معاویه و آنها که همراه آنان به جنگ حضرت آمدند ، انتقام گیرد ، سپس خداوند در آن روز ۳۰ هزار نفر از یاوران حضرت امیرالمومنین امام على(علیه السلام) را که همه از اهل کوفه میباشند و ۷۰ هزار نفر از سایر مردم شیعه را به یاری امام علی (علیه السلام) برانگیخته میگرداند (به دنیا برمیگردند) تا مانند دفعه نخست در صفین بجنگند و دشمنان (تمام نفرات لشکر معاویه) را بکشند به طوری که احدی از آنها باقی نماند که خبر آنها را آورده و شرح واقعه گوید.
آنگاه در روز رستاخیز هم خداوند آنها را بر میانگیزد و با فرعون و آل فرعون به بدترین عذابها گرفتار میسازد. آنگاه حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام بار دیگر با رسول خدا(صلّی الله علیه و آله به دنیا بر میگردد و پیغمبر صلی الله علیه و آله) پادشاه و حاکم روی زمین میشود و سایر ائمه علیهم السلام فرمانداران او خواهند بود ، تا این که همه خداوند را آشکارا عبادت میکنند و پیامبر(صلّی الله علیه و آله) به عکس روز نخست خداوند را آشکارا عبادت میکند همان گونه که به صورت پنهانی خداوند را عبادت میکرد.
سپس حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند: «آری ، به خدا سوگند حضرت اميرالمومنین امام علی(علیه السلام) به دنیا رجعت می کند و با دست اشاره کرد که چند بار آن حضرت رجعت خواهد کرد. خداوند سلطنت تمام اهل عالم را از روز آفرینش دنیا تا روز فنای جهان به پیغمبر(صلّی الله علیه و آله) میدهد تا وعدهای که در قرآن به آن حضرت داده مصداق پیدا کند چنان که فرمود: «خداوند پیغمبرش را بر تمام ادیان غالب و پیروز می گرداند، هر چند مشرکین نخواهند و ناخشنود باشند .(سوره توبه/۳۳)
منابع ⬇️⬇️⬇️⬇️
- مختصر بصائر الدرجات، ص ۱۵۰-۱۵۱، ح ۹۹
- بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۷۴-۷۵، ح ۷۵
- کتاب رجعت علامه مجلسی،ص ۲۰۹
🔲🔹️🔲🔲🔹️🔲
@montazeran_Mahdi13
💢🌔 پاسخی به یک ایراد در مورد «انْ شاءَ الله»: این عبارت بر خلاف آنچه عدهای میگویند، نشانه تردید یک مسلمان نیست، نشانه توحید اوست
🔸🌗این لفظ «انْ شاءَ الله» که ما اینهمه به کار میبریم - و باید هم به کار ببریم- برای همین است. ما در مورد قطعیترین کارها میگوییم «اگر خدا بخواهد».
🔹🌘 البته این تعبیر را الآن ما به کار نمیبریم ولی اگر هم بگوییم «اگر خدا بخواهد و فردایی باشد» باز درست است. یک وقت میگوییم «اگر خدا بخواهد و ما تا فردا زنده باشیم» این خیلی عادی است. حال اگر بگوییم «اگر خدا بخواهد و فردایی باشد»، برخی میگویند این دیگر «خدا بخواهد» ندارد؛ ممکن است ما در فردا نباشیم ولی فردا که به هر حال هست.
🔸🌓اما با منطقِ قرآن همین را هم اگر بگویید باز درست گفتهاید: «اگر خدا بخواهد و فردایی باشد»؛ یعنی فردا بودن فردا هم به مشیت الهی است. من یقین دارم فردا خواهد آمد از باب اینکه یقین دارم مشیت الهی این است که فردایی باشد.
🔹🌒این «اگر خدا بخواهد»ی که یک مسلمان حتی در مورد قطعیترین مسائل میگوید، نه به نشان تردید است. بعضی خیال میکنند این به نشان تردید است. میگویند یک مسلمان همواره مردد است، نمیداند فلان کار را میکند یا نمیکند؛ اگر خدا بخواهد انجام میدهد اگر نه، نه.
🔸🌔این، نشان تردید نیست، نشان توحید است؛ یعنی یک نفر مسلمان میخواهد بگوید قطعیترین کارها هم بسته به مشیت الهی است و مستقل نیست. هیچ چیزی در عالم، در دنیا و آخرت، به صورت جبری و قطعی و قهری، چه خدا بخواهد چه نخواهد، وقوع پیدا نمیکند.
📝 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۵، ص۹۰-۹۱
🔳🔳🔳🔹️🔹️🔹️
@montazeran_Mahdi13