✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺🍂
⚫️ ماهیت گروه فرقان چیست؟ و چه نسبتی با اندیشههای دکتر شریعتی دارد؟ (بخش اول)
👈 گروه فرقان و آرمان مستضعفین چگونه تشکیل شد؟
✔️ برگرفته از مصاحبه مجله یادآور با استاد مُنذِر (ره)🔻
💠 فرقان گروه اندک شماری بود که در یک برهه خاصی از روزگار ما ، یعنی سال 56 به بعد پا به عرصه وجود گذارد و در همان دوران اوج گیری فعالیت خود نیز اعضای زیادی نداشت . رهبر آن گروه هم به ظاهر جوانی به نام علی اکبر گودرزی بود که سابقه طلبگی داشت و تحصیلات حوزوی را به شکل ناقص گذرانده و البته از مدارس حوزوی تهران طرد شده بود .
💠 ضمناً تحت تأثیر شدید افکار آقای دکتر شریعتی قرار داشت و آنگاه بر بنیاد تحصیلات محدود و ناقص طلبگی اش و تأثیراتی که از آثار و بالاخره مطالعاتی که در سال های آخر عمرش کرده بود ، مدعی شناخت اسلام راستین و شناساندن و اجرای آن در جامعه اسلامی ایران بود . این تصویری اجمالی و در عین حال کلی و کلان است که ما از گروهک فرقان داریم .
💠 من با رهبران فرقان ، هنگام فعالیت آن گروه ارتباط مستقیم نداشتم ... منتها اولاً جریانات روز و افکار و آثار نحله های مختلف آن روزگار ، از جمله آثار گروه فرقان را رصد می کردم ، ثانیاً با افرادی که از نزدیک با سران فرقان آشنا و مرتبط بوده و اطلاعات دقیقی از آنها داشتند ، ارتباط داشتم و از طریق آنها بر اطلاعات خود می افزودم .
💥برهان قاطع و نوشته تهدیدآمیز!
💠 این را هم بگویم که وقتی پس از شهادت استاد مطهری ، مقاله ای در مجله کوثر شماره 2 ، منتشره از سوی انتشارات کوثر در قم ، راجع به استاد و تأیید و تبیین مواضع وی بر ضد انحرافات فکری عناصر چپ زده ، نوشتم ، گروه فرقان که از آدرس من اطلاع نداشت ، اظهار لطف ! کرد و یکی از جزواتش را که در آن مخالفین را به ترور فیزیکی تهدید کرده بود به آدرس دفتر انتشارات واقع در پاساژ صاحب الزمان " عج " ، ابتدای خیابان چهار مردان قم فرستاد که پیام روشنی داشت .
💠 البته بعدها از سوی طرفداران افراطی دکتر شریعتی در حوزه علمیه قم که با باند مهدی هاشمی نیز بی ارتباط نبودند ، بارها مستقیماً تهدید به ترور شدم . باری آن گونه که افراد مطلع در همان سال ها به من گفتند ، ماجرا چنین بود که بعد از تعطیلی حسینیه ارشاد در اوایل دهه 50 ، آقای دکتر شریعتی طبعاً جلسات سخنرانی عمومی خود را دیگر نداشت ؛ اما در گوشه و کنار و در محافل خصوصی سخنرانی می کرد و آثاری مثل " رساله تخصص " ایشان و چیزهای دیگری که عمدتاً در سلسله مجموعه آثار ایشان ، در کتاب " جهت گیری طبقاتی اسلام " آمده و نوعاً پیاده شده سخنرانی ها و صحبت های ایشان در همان محافل است ، گویای افکار و آراء ایشان در آن سال هاست . البته باید یادداشت ها و نامه های ایشان به این و آن ، از جمله پدرشان را نیز که در اولین جلد از مجموعه آثار دکتر شریعتی با عنوان " مخاطب های آشنا " چاپ و منتشر شده ، بر آن افزود .
💠 باری ، برخی از کسانی که در جلسات خصوصی دکتر شریعتی در سال های پس از تعطیلی حسینیه ارشاد شرکت داشتند ، پس از رفتن دکتر شریعتی به اروپا در سال 1356 که مرگ زودرس او را به همراه داشت ، نشستند و با خود گفتند حال که دکتر شریعتی از ایران رفته و جای او خالی است ، ما بنشینیم و بر بنیاد آموزه هایی که او مطرح ساخته و خطی که ایجاد کرده ، راهش را ادامه دهیم .
💠 اینها کسانی بودند که بعدهاً هسته مرکزی دو گروه فرقان و آرمان مستضعفین را تشکیل دادند . هسته های اصلی این دو گروه ، کسانی بودند که به نحوی در ارتباط با جلسات خصوصی دکتر شریعتی پس از تعطیلی حسینیه ارشاد قرار داشتند و تا آنجا که می دانم جزوه یا کتاب تخصص دکتر نیز اولین بار توسط گروه فرقان چاپ و منتشر شد... ادامه دارد...
🍀 کانال اسرار تاریخ:
◀️ @monzer_ir ▶️
🌺
🍂🌺🍂
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
✔️ آیت الله خزعلی🔻
👈 شهید مطهری به #دکتر_شریعتی گفت: شما به اندازهٔ يك خربزهفروش هم براي روحانيت احترام قائل نشديد!
👈 گروه فرقان به سبب بيانات شريعتي بود كه شكل گرفت
1⃣ يك روز مرحوم مطهري به من و مرحوم هاشمينژاد گفت "من نسبت به آينده اسلام احساس خطر ميكنم چون شريعتي و دوستانش مطالب سادهٔ اسلام را هم نميفهمند". گروه فرقان به سبب بيانات شريعتي بود كه شكل گرفت و مجاهدين خلق از سخنان او تغذيه ميشدند. در خانههاي تيمي اين گروه كتابهاي شريعتي به وفور يافت ميشد.
2⃣ در جلسهاي كه اينجانب، شهيد مطهري و شهيد بهشتي، شهيد مفتح و آقاي هاشمي رفسنجاني حضور داشتند ما تعرضاتي به شريعتي كه در آن جلسه نيز حضور داشت، كرديم. دكتر شريعتي در اين جلسه ادعا كرد كه من پشتيبان روحانيون هستم. مرحوم مطهري ضمن رد سخنان او گفت شما به اندازهٔ يك خربزهفروش هم براي روحانيت احترام قائل نشديد. چون شما گفتهايد كه روحانيون اگر صداي خوبي داشتند روضهخوان ميشدند، اگر اينگونه نبودند امام جماعت ميشدند. آقاي بهشتي هم در آن جلسه گفت آقاي دكتر كار شما شبيه كار يك بلدوزر است كه فقط خراب ميكند و هيچ سازندگي در آن نيست».
🔰 منبع 🔰
HCS_Volume 10_Issue 1_Pages 59-76.pdf
238.8K
#ویژه_پژوهشگران
⚫️ نسخه PDF
💥 پاسخ به ابهامات تاریخی شب یلدا
✍ مقاله پژوهشی پدرام جم؛ فصلنامه جستارهای تاریخی
▫️ شامل:
1⃣ معنای یلدا چیست و شب یلدا از کی وارد فرهنگ ایران شد؟
2⃣ آیا شب یلدا تحت تاثیر کریسمس و عید میلاد حضرت مسیح (ع) به وجود آمد؟
3⃣ رسوم شب یلدای ایرانیان در تاریخ چه بود؟
▫️نکته: انتشار مقاله، لزوما به معنای تایید همه محتوا نیست لذا نقادانه بخوانید
#سیر_مطالعات_تاریخی
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
20120326151632-4019-1532.pdf
96.6K
⚫️ نسخه PDF
📚 شب یلدا؛ واکاوی ادبی و تاریخی
✍ دکتر اسماعیل حاکمی - مجله وحید
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
✍ نامه توهین آمیز دکتر شریعتی درباره علمای بزرگ شیعه
🔹حاوی تز اسلام منهای روحانیت
🔹حاوی اهانت به علامه مجلسی، مرحوم خواجه نصیر، آیت الله میلانی، آیت الله بهبهانی، مرحوم استاد کافی، مرحوم حاج شیخ محمدعلی انصاری و...
🔻🔻🔻
🔰 خلاصهای از نامه دکتر شریعتی به پدر خویش محمدتقی شریعتی:
1⃣ خوشبختانه تز اسلام منهای آخوند در جامعه تحقق یافته است
2⃣ این موفقیت (تحقق اسلام منهای روحانیت) موجب شده است که اسلام از چهارچوب تنگ قرون وسطایی و اسارت در کلیساهای کشیشی و بینش متحجر و طرز فکر منحط و جهانبینی انحرافی و خرافی و جهالتپرور و تقلیدسازی که مردم را عوام کالانعام بار آورده بود رها شود و اسلام آزاد به جای درگیریهای بیمعنی با شیخی و صوفی و سنی و وهابی و فلسفی، بتواند از کنج محرابها و حجرهها و تکیهها و انحصار به مراسم تعزیه و مرگ، به صحنه زندگی و فکر و بیداری و حرکت و زایندگی پا گذارد!
3⃣من گاندی آتشپرست را بیشتر لایق شیعه بودن میدانم تا آیتالله بهبهانی و بدتر از او، علامهی مجلسی. و گورویچ یهودی ماتریالیست کمونیست را بهتر از آیتالله العظمی میلانی.
4⃣ آقای کافی آن شوی هنرمندانه را بازی میکند و مستمعین باباشمل او خیال میکنند آن گریههایی که میکند واقعاً به خاطر عشق به ولایت و اهل بیت و ارادت به امام زمان است!
5⃣ الازهر مصر در قیاس با مدرسهی فیضیه و پیر پالاندوز و مدرسهی آقای میلانی و… واقعاً یک دانشگاه بزرگ در سطح جهانی است.
منبع نامه🔻
http://drshariati.org/?p=25386
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
💥محسن کدیور🔻
شریعتی هم به لحاظ تئوری و هم به لحاظ عملی، "اسلام منهای روحانیت" را دنبال کرد
دکتر شریعتی به لحاظ تئوري نه تنها تز اسلام منهاي روحانيت را مطرح كرد ،بلكه در عمل نيز اعتقاد به سخنگويان غيرروحاني داشت و ميتوان گفت سخنگوي غير روحاني و نافذ اسلام در ايران بود. شريعتي را ميتوان جديترين رقيب و منتقد روحانيت دانست...
✍ برگرفته از سخنرانی در همايش «شريعتي، فجايع ديروز، بحرانهاي امروز، دغدغههاي فردا»
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 پاسخ قاطع امام به ایده دکتر شریعتی:
👈 امام خمینی (ره):
1⃣ اسلام منهای روحانیت خیانت است و یک خطر بزرگ؛ و ما بیزار هستیم از اینکه بگویند اسلام منهای روحانیت!
2⃣ میخواهند اسلام را ببرند اول روحانیت را میبرند. اگر روحانیت استثنا شود، اسلام هم در کار نیست.
3⃣ دانشگاهيها بيدار باشند، تز اسلام منهاي روحانيت يعني لا اسلام ! درجه اولش اين است ؛ بعد هم كتابهاي روحانيت را به دريا بريزند! بيدار باشيد! توجه به خطر عظيم... من توجه شما را به اين خطر، به اين خطر عظيم ، عطف مي كنم .
✍برای دیدن متن کامل سخنان امام بنگرید به:
http://mobyan.ir/Paik/SahifeShow.aspx?Page=1607
صحیفه امام خمینی ره - سخنراني - توطئه دشمنان براي حذف روحانيت و اسلام - 4 خرداد
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺محمود کشانی از عوامل ترور دکتر مفتح در وصیتنامه خویش: از کتابهای دکتر شریعتی غافل نباشید!
💥محمود کشانی، از اعضای مهم گروه فرقان و راننده اتومبیلی که تروریستهای سرنشین آن شهید مفتح را ترور کردند در وصیت نامه خود همچنان به افراد خانوادهاش توصیه میکند که کتابهای شریعتی را بخوانند و نام کس دیگری را به قلم نمیآورد.
منبع: https://www.habilian.ir/fa/%D9%81%D8%B1%D9%82%D8%A7%D9%86%D8%9B-%D8%A8%D8%B1%DA%A9%D8%B4%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D9%86%D8%B8%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%B4%DB%8C%D8%B9-%D8%B9%D9%84%D9%88%DB%8C-%D9%88-%D8%B5%D9%81%D9%88%DB%8C.html
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
1374_15Khordad_18.pdf
3.87M
⚫️ نسخه PDF
📚 ریشه اندیشه اسلام منهای روحانیت؛ و مواجهه امام خمینی (ره) با تز دکتر شریعتی
✍ نشریه ۱۵ خرداد - بهار ۱۳۷۴
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
⭕️ رسول جعفریان از تاثیر نظریات دکتر شریعتی بر رهبران گروه فرقان می گوید
✍ فرقان : برکشیده نظریه تشیع علوی و صفوی
👈 اگر گفته شود که فرقان بر کشیده نظریه تشیع علوی و صفوی دکتر شریعتی است نباید سخنی چندان بیراهه باشد . نشریات فرقان سرشار از استناداتی است که به این اثر مرحوم شریعتی صورت گرفته و بر اساس آن اقدامات بعدی فرقان به انجام رسیده است .
🔹 گودرزی (رئیس گروه فرقان) در پاسخ یک پرسش (ش 212) درباره این که آیا شما ادامه دهنده راه شریعتی هستید یا نه ؟ می گوید : " فرقان کوشش داشت که افکار و اندیشه های شریعتی را هم ترویج کند ، اگر این امر معنایش ادامه دادن راه شریعتی می باشد ، آری ما ادامه دهندگان راه او بودیم ."
🔹همو در پاسخ به پرسشی درباره تشکیل گروه فرقان می نویسد : " فرقان جریانی است که با بهره گیری از برداشت های درست مؤمنین به خداوند در طول تاریخ و به خصوص شهید شریعتی شکل گرفته است ."
🔹 عباس عسکری نفر دوم فرقان در نخستین بازجویی خود مرتباً تأکید می کرد که " از صفویه به بعد روحانیت همواره در کنار رژیم فاسد حاکم ، بر گرده مردم سوار بوده و به تحمیق آنها پرداخته است و اکثریت روحانیت .... در مقابل ظلم و ستم و بدعت های رژیم سکوت می کرده اند"
🔹 همچنین تحلیل های دکتر درباره مسائل طبقاتی و جایگاه روحانیون و تز "مذهب علیه مذهب" دقیقاً در کتابچه تحلیلی از اوضاع سیاسی ایران در رابطه با تکوین و تدوین ایدئولوژی اسلامی ، تداوم انقلاب توحیدی ، فرقانی ها نفوذ کرده است . در این جزوه تمامی استنادها به آثار دکتر شریعتی ، از جمله بحث او درباره تخصص و نیز بیگانگی از خویشتن و با مخاطب های آشناست .
🔹 فرقانی ها تلاش های خود را در امتداد تلاش های دکتر در تحلیل تشیع علوی و صفوی دانسته و می نویسند : " در نهایت مرحوم دکتر علی شریعتی آخرین تلاشش را برای جدایی تسنن اموی از تسنن محمدی و تشیع علوی و تشیع صفوی انجام داد و جامعه ما را تا مرز تدوین ایدئولوژی خلق های اسیر پیش برد ، مگر نه این است که اسلام ایدئولوژی مستضعفین می باشد ؟"
🆔 البته برای مطالعه کامل اظهارات آقای جعفریان و اینکه از نگاه ایشان، چقدر تطابق بین افکار شریعتی و این گروه واقع شد، بنگرید به:
🔰 متن کامل 🔰
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔵 دکتر موسی حقانی: یکی از ایرادهای اساسی افکار دکتر شریعتی، تز اسلام بدون روحانیت است
👈 انحرافات امروز، ادامه جریان روحانیت گریزی است
👈 پروژه پروتستانتیسم اسلامی، از فتحعلی آخوندزاده تا دکتر شریعتی
💥رییس پژوهشکده تاریخ معاصر🔻
1⃣ روحانیت گریزی از انحرافات مشترک در همه جریانهای انحرافی است
2⃣ مرجعیتگریزی در جریانات انحرافی امروز، ادامه همان راهی است که فرقه بابیه طی کردند
3⃣ دکتر شریعتی وقتی تز اسلام بدون روحانیت را می دهد، در واقع مردم را از این منشا (علمای دین) جدا می کند.
4⃣ دور زدن مرجعیت و روحانیت شیعه در ماجرای دین و اسلام، یعنی قائل نبودن به اسلام فقاهتی؛ یعنی هر کسی که با هر عنوان به مرجعیت شیعه باور ندارد، با عنوان پروتستانتیسم اسلامی، نوگرایی دینی یا روشنفکری دینی، [و] عناوین مختلفی [دیگری که] وجود دارد
5⃣ جریان پروتستانتیسم در عالم اسلام توسط روشنفکران مطرح شد. این جریان در ایران در اصل از زمان قاجار طرح شده است؛ جریان پروتستانیسم در واقع همان جریان اعتراضی علیه کلیسای کاتولیک در غرب است که در زمان قاجار هم چنین جریانی [این بار علیه پاسدار دین: علما و در فضای اسلامی] در کشور ما اتفاق افتاد و در آن طیفهای مختلفی حضور داشتند. برای مثال در گذشته میرزا فتحعلی آخوندزاده بحث پروتستانتیسم اسلامی را مطرح میکند و در دوره معاصر ما هم دکتر شریعتی بهعنوان روشنفکر دینی همین بحث را طرح میکند.
🔹 منبع: اینجا و اینجا 🔹
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯