اولین منزل حب.mp3
2.07M
🕯 اولین منزل حب
❓چگونه حب وعشق به خدا ایجاد می، شود؟
🌷 #علامه_مروجی_سبزواری
زمر ۱۴: قُلِ اللَّهَ أَعْبُدُ مُخْلِصًا لَهُ دِينِ
#فایل_صوتی_کوتاه
برگرفته از جلسه چهل و یکم مقامات انسان
🆔 @moravej_tohid
AUD-20220509-WA0019.mp3
5.72M
🥀آتش عشــق
#دردفراق #علومقلبی
#مثنویدرانسانسیرایجادمیکند
برگرفته از جلسات
#مثنوی_معنوی
#فایل_صوتی_کوتاه
@moravej_tohid
وادیعشق او.mp3
33.57M
💔 #وادیعشقاو
#علمعشق #شخصیتحاجیسبزواری
#مجذوب #سیلیعشق #مستمزخمرمنلدن
هزار جهد بکردم که یار من باشی
قرار بخش دل بی قرار من باشی....
من این مراد ببینم به خود که نیمه شبی
به جای اشک روان در کنار من باشی...
#علامهمروجیسبزواری
#فایل_صوتی_کوتاه
@moravej_tohid
در محضر #علامه_مروجی_سبزواری
مبحث #معاد
همراهان گرامی لطفا جلسات را دنبال بفرمایید.
🆔 @moravej_tohid
🔽🔽🔽🔽🔽
📖 باب انصاف و عدل
✨ امام صادق(ع)فرمود: کيست که برای من چهار چیز را در برابر چهار خانه در بهشت ضمانت کند؟ انفاق کن و از تهیدستی مترس. و سلام را در عالم منتشر کن. وبحث و جدل را ترک کن، اگرچه حق با تو باشد. ودرباره ی خودت به مردم انصاف ده.
✨ رسول خدا(ص)در پایان خطبه اش می فرمود: خوشا به حال کسی که اخلاقش پاک،طبعش پاکیزه، باطنش شایسته و ظاهرش نیکو باشد. زیادی مالش را انفاق کند و زیادی سخنش را نگه دارد، و درباره ی خود به مردم انصاف دهد.
✨ حسن بزّاز گوید:امام صادق(ع) به من فرمود:آيا تو را از سخت ترین چیزی که خداوند بر آفريدگانش واجب ساخته و آن سه چیز است، خبر ندهم؟گفتم: چرا، فرمود: انصاف دادن به مردم درباره ی خود، و مواسات کردن (یعنی شريک کردن دیگری در مال خود ) با برادر دينی ات، و یاد خدا در همه جاست. آگاه باش که نمی گویم، ياد خدا گفتن سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله والله اکبر است، اگرچه این هم از یاد خداست، ولی منظورم یاد خدای بزرگ در هر جایی است که بخواهی طاعت یا معصيتی انجام دهی.
📚 اصول کافی، جلد چهارم ،ص ۳۱۱
#حدیث
🆔 @moravej_tohid
https://eitaa.com/moravej_tohid/3858
🎙#فقه_استدلالی جلسه بیستم
در محضر #علامه_مروجی_سبزواری
🔸 دقیقه ۱
در بعضی روايات آمده که نافله ی جمعه ۲۲ رکعت است.
✨ روايت از امام رضا(ع): در روز جمعه یک تعداد از نافله ها قبل از زوال خوانده می شود. (یعنی از صبح تا ظهر ) امام می فرمايد: صبح که شد، شش رکعت یعنی سه تا دو رکعت خوانده می شود و شش رکعت هم بعد از آن(یعنی با يک فاصله ای ) خوانده میشود. اين ۱۲ رکعت می شود، و شش رکعت دیگر با يک فاصله ای خوانده می شود. اين ۱۸ رکعت همه قبل از زوال است.
دو رکعت هم بعد از زوال خوانده میشود. یعنی بعد از اذان ظهر اين ۲۰ رکعت شد، دو رکعت هم بعد از عصر خوانده می شود که ۲۲ رکعت می شود. پس بنابراین روايت، اينها برای نافله ی ظهر است، هشت رکعت نافله ی عصر به جای خودش هست.
اين نافله ی ظهر است که ۲۲ رکعت نماز ظهر در روز جمعه نافله دارد.
🔸دقیقه ۶
سِرّ مطلب اين است که چون روز جمعه مهم است، در ميان روزهای هفته سيد الایام و از همه مهم تر است، بنابراین نمازهای نافله اش هم بالاخره بیشتر است،که انسان در این روز بیشتر با خداوند در ارتباط و اتصال باشد.
🔸 دقیقه ۷
نافله در سفر
معروف است که نماز ظهر و عصر، نافله اش در سفر ساقط میشود.
🔸 دقیقه ۸
در دو چیز بين فقها حرفی نیست، اینکه نماز صبح و مغرب نافله اش باید خوانده شود،نماز ظهر و عصر نافله اش لازم نیست خوانده شود، یعنی اصلا نباید خوانده شود، اختلاف در نافله ی عشاء هست که آيا نافله ی عشاء خوانده شود يا خوانده نشود؟.....
✨ روايت از امام صادق(ع) یا امام باقر(ع)،تعبیر روايت اين است که نماز نخوان قبل از دو رکعت ،یعنی نماز ظهر(درسفر)، چون نماز ظهر دو رکعتی هست.
نه قبل از دو رکعت ظهر، نه بعد از دو رکعت ظهر هیچی نخوان. یعنی نمازی که در روز می خوانی، (صحبت از نماز روز است، یعنی نماز های یومیه، نمازهایی که در روز خوانده می شود. ) دو تا نماز است، بقیه اش در شب خوانده می شود. صبح و مغرب و عشاء در شب خوانده می شود.
بنابراین حرف امام اين است که، در روز که می خواهی نماز بخوانی، اين دو رکعت نماز ظهر چیزی قبلش و بعدش نخوان، یعنی نماز نافله نخوان، این مربوط به نمازهای ظهر و عصر هست.
اما در مورد نمازهای عشاء اينجا يک اختلافی هست که بعضی ها گفتند، نافله اش ساقط میشود و بعضی ها گفتند که سافط نمی شود.....
🔸 دقیقه ۱۱
روايت هایی داريم که نماز نافله ی عشاء خوانده میشود. مثلأ اين روايت: نماز عشاء بايد شکسته خوانده شود، اما دو رکعت آن ترک نشود. یعنی نماز نافله ی عشاء در سفر ترک نشود.
✨ چرا نافله ی عشاء نبايد ترک شود؟سِرّش اين است که اصلا نافله ی عشاء، نافله نیست.
🔸 دقیقه ۱۵
پس آن دو تعبیر که داريم، هر دو درست است، چه بگوییم، نافله ی نماز های یومیه ساقط است، چه بگوییم، نافله ی نمازهایی که شکسته میشود ساقط است، هر دو درست است.
🆔 @moravej_tohid
https://eitaa.com/moravej_tohid/3860
...غرض از نماز تطهیر روح است.
"اقم الصلاة لذکری" نماز را برای ذکر من بر پا دارید. انسان در برابر خداوند دارای دو حالت است: یکی ذکر ( بیاد خدا بودن ) و دیگری غفلت از یاد خدا. البته ذکر با ورد زبانی فرق می کند. ورد زبانی،اورادی است که سالک تحت دستور یک استاد باید در مدت یا زمان مشخص بگوید.مثلاً لا اله الا لله.
اما ذکر قلبی، همان است که انسان به یاد خدا و همیشه حواسش پیش خداست. خدا از قلبش دور نمی شود و این انسان همیشه در ذکر است و مشغولیات دنیایی همچون غذاخوردن و اداره رفتن و کسب و کار و... او را لحظه ای از یاد خداوند غافل نمی کند و حواسش پرت نمی شود و این باعث نورانیت قلب می شود. اما غفلت (از یاد خدا) نجاست روح و ظلمت قلب می آورد. قرآن کریم درباره ی از بین بردن این نجاست می فرماید "اقم الصلاة لذکری" یعنی با نماز خودتان را تطهیر کنید. از لحاظ عرفانی اگر غفلت حاصل شد انسان باید نماز بخواند.
چرا نماز در روز باید تکرار شود؟ برای اینکه آثار غفلت در روح از بین برود. مثلا خواب،غفلت ازخدا ایجاد می کند و روح...
برگرفته از جلسات #اسرار_نماز
#علامه_مروجی_سبزواری
🆔️ @moravej_tohid
تفسیر بسیار زیبا؛ جامع وکامل بر
#منطق_الطیر_عطار_نیشابوری
#علامه_مروجی_سبزواری
🍃همراهان گرامی لطفا تفسیرها را دنبال بفرمایید🌺🙏
🆔 @moravej_tohid
👇👇👇👇