فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪︎ تصور ما از حرکت خورشید و سیارات و تفاوت آن با واقعیت
@mosaferanekahkeshan🚀
#نکته_نجومی
🔘یک غول گازی عجیب با همکاری شهروندان و ستارهشناسان کشف شد
¹★گروهی از ستارهشناسان و شهروند-دانشمندان، یک سیارهی فراخورشیدی پنهان به اندازهی مشتری را در منظومهی ستارهای دوردست کشف کردهاند که مدار چرخش متفاوت و طولانی دارد و حالا باید فرصتی برای دیدن دوبارهی آن پیدا کنند.
²★طبق نتایج مطالعهای که ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) در «استرونومیکال ژورنال» (Astronomical Journal) منتشر شد، سیارهی تازه کشف شده که TOI-2180 b نامگذاری شده، نسبتا به زمین نزدیک است و تنها حدود ۳۷۹ سال نوری از ما فاصله دارد. اما چیزی که این سیارهی فراخورشیدی را نسبت دیگر سیارات فراخورشیدی غولپیکر متمایز میکند، این است که ۲۶۱ روز طول میکشد تا دور ستارهی میزبانی خود بچرخد و این عدد بسیار بیشتر از مدار دیگر غولهای گازی کشف شده در بیرون همسایگی خورشید ماست.
@mosaferanekahkeshan 💫
#اخبار_نجومی
³★این تیم با استفاده از دادههای جمعآوری شده توسط «ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران» (Transiting Exoplanet Survey Satellite) یا «تس» (TESS) ناسا سیاره را شناسایی کرد. تس سیارات فراخورشیدی را با یافتن تغییرات بسیار اندک و تکرارشونده در روشنایی ستاره که در اثر مسدود شدن مقدار کمی از نور آن توسط سیارهی در حال عبور روی میدهد، شناسایی میکند. در حالی که دورهی مداری TOI-2180 b کاملا تأیید نشده است، اما دانشمندان پیشبینی میکنند که تس دوباره در ماه فوریه (بهمن) این سیاره را خواهد دید.
🔻«پل دالبا» (Paul Dalba) نویسندهی ارشد این مطالعه و پژوهشگر فوق دکترای دانشگاه کالیفرنیا ریورساید در نشست ۲۳۹ انجمن نجوم آمریکا گفت: «رویدادهای گذر… بهترین راه برای کشف سیارات فراخورشیدی هستند.»
⁴★او افزود: «انگیزهی علمی زیادی برای مطالعهی سیارات فراخورشیدی با مدارهای طولانی وجود دارد. ما میتوانیم پرسشهایی از این قبیل مطرح کنیم که آیا سیارههای فراخورشیدی در مدارهای کوتاه و بلند، متفاوت شکل میگیرند و تکامل مییابند؟ و چگونه در طول زمان تغییر میکنند؟
#نکته_نجومی
@mosaferanekahkeshan
مسافران کهکشان
قطب جنوب از فضا🌀🌀 منبع:ناسا📚 @mosaferanekahkeshan
دوستان ببخشید این اشتباه شده بود.ویرایش شد🙏🙏
🔰تلسکوپ جیمز وب نصب آینههای خود را در ده روز گذشته با موفقیت انجام داد. این آینهها در حال حاضر آماده رصد نیستند، ابتدا ناسا باید فرآیند پر زحمت تنظیم موقعیت هر آینه را به انجام برساند تا این ۱۸ آینه مجزا تبدیل به یک آینه بزرگ شوند. هر یک از این آینهها با هفت محرک در مقیاس میکرونی و نانومتری حرکت داده میشوند تا روند همترازی آینهها انجام شود، این پروسه تقریباً سه ماه طول خواهد کشید.
🔰ناسا اعلام کرد، “جیمز وب” تاکنون ۹۷ درصد از مسیر خود را طی کرده و در روز سه بهمن به نقطه لاگرانژ ۲ میرسد، وقتی “وب” به مدارش برسد پیشران خود را روشن میکند تا تلسکوپ را در مدار مورد نظر در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از سطح زمین قرار دهد.
در مرحله بعدی آینهها در مقیاس میکرونی و نانومتری حرکت داده میشوند تا به موقعیت اپتیکی نهایی برای یک آینه یکدست و همتراز برسند.
🔺🔻روند تراز کردن آینهها تقریبا سه ماه طول میکشد و بعد از آن جیمز وب میتواند نخستین عکسها را ثبت نماید که احتمالا تار هستند تا تنظیم نهایی آینهها انجام شود. در ویدئوی بالا روند همترازی را تماشا کنید.
منبع:ناسا
@mosaferanekahkeshan🔭
#اخبار_نجومی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 | شبیه سازی و توضیح فرآیند نحوه کار آینه تلسکوپ جیمز وب
#نکته_نجومی
@mosaferanekahkeshan ♡
پایانی غمگین برای #زمین! 😳
🔺🔻حدود دو میلیارد سال دیگر، همزمان
با سرد شدن اعماق زمین، چرخه تکتونیک نیز متوقف شده و زمین، اتمسفر و اقیانوسهایش را از دست داده و همانند مریخ دیگر مکانی برای رشد موجودات زنده نخواهد بود.
@mosaferanekahkeshan
#نکته_نجومی