🚀 ماهواره پیام امیرکبیر سه مأموریت اصلی به شرح زیر را دنبال می کند :
🔅 تصویربرداری سهطیفی (سبز- قرمز و مادون قرمز نزدیک) و پانکروماتیک از محدوده ایران (بهصورت نزدیک به زمانواقعی و ذخیره- ارسال)
🔅 ذخیره و ارسال پیام (S&F)
🔅 اندازه گیری تشعشعات فضایی
🏙 ایستگاههای زمینی در نظر گرفته شده برای ماهواره پیام امیرکبیر در محل مرکز ماهدشت و ایستگاه زمینی قشم خواهد بود و این دو ایستگاه، قابلیت دریافت همزمان تصویر و دادههای تلهمتری از ماهواره را خواهند داشت. همچنین مرکز کنترل مأموریت پروژه در مرکز ماهدشت مستقر خواهد بود. مطابق برنامهریزی انجام شده این ماهواره در سال 1396 با پرتابگر سیمرغ در مدار قرار داده شد .
📦 #تولید_داخلی
🇮🇷 #سازمان_فضایی_ایران
♡ @mosaferanekahkeshan •
🛰 ماهواره پیام امیرکبیر
🚦 از سری میکرو ماهوارههای توسعه فناوری فضایی سازمان فضایی ایران است که توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر به منظور انجام مأموریت تصویربرداری طراحی و ساخته شده است.
🚦 وزن این ماهواره حداکثر برابر با 100 کیلوگرم بوده و توسط ماهوارهبر سیمرغ در مدار کم ارتفاع (LEO) و در ارتفاع 500 کیلومتری از سطح زمین و با شیب مداری 55 درجه قرار خواهد گرفت.
🚦 طول عمر عملیاتی پیش بینی شده برای این ماهواره 2 سال است . مدل کیفی این ماهواره در بهمن ماه سال 1395 در مراسم سالانه روز ملی فناوری فضایی رونمایی شد .
📦 #تولید_داخلی
🇮🇷 #سازمان_فضایی_ایران
♡ @mosaferanekahkeshan •
• ماه تنها قمر سیاره زمین است که با بازتابانده نور خورشید، شبهای زمین را کمی روشن میکند.
🌿 ماه پنجمین قمر طبیعی بزرگ در منظومهٔ شمسی یا خورشیدی در میان ۱۷۳ قمر موجود در این منظومه است. قطر ماه حدودِ ۳٬۴۷۶ کیلومتر است. جو ندارد و در پهنه آن دهانههای برخوردی درپی برخورد سنگهای آسمانی پدید آمده است .
👨🏫 ارسال:طاهامهوش محمدی
#ارسالی_دوستان
• @mosaferanekahkeshan
#یک_فنجان_نجوم 🍧
🛰 کاشف های اولیه
🇷🇺 عمر فضایی در سال ۱۹۵۷ ، زمانی که روسیه اسپوتنیک ۱ ، اولین ماهواره را به فضا پرتاب کرد ، آغاز شد . آن سفینه ای فلزی و گرد بود که می توانست فشار و حرارت را اندازه گرفته و سیگنال های رادیویی را به زمین بفرستد .
🇺🇸 آمریکا در سال ۱۹۵۸ ، ماهواره Explorer 1 را به فضا پرتاب کرده بود . آن همانطور که دور زمین می گشت ، دو منطقه شبیه نام کماجی ، با ذرات انرژی بالا را شناسایی کرده بود ، که به عنوان مناطق Ven Allen شناخته شده است .
🇷🇺 در سال ۱۹۵۹ ، سفینه فضایی لونا ۱ روسیه ، ماه را هدف خود قرار داده بود اما بعد ناپدید شد . بعد از آن سال ، لونا ۲ به ماه برخورد کرد و اولین سفینه فضایی بود که به دنیای دیگر ، دست یافت بود . سفینه در مسیرش ، جاذبه و خاصیت مغناطیسی ماه را ارزیابی کرده بود .
#اکتشافات_فضا 🛰
@mosaferanekahkeshan ¡¿
🛰 کاشف های اولیه
🥇 اولین شخص در فضا ، یک فضانورد روسی به نام یوری گاگارین بود . او در سال ۱۹۶۱ ، مداری از زمین در سفینه فضایی وستوک ۱ ساخت . دورترین مسافتی که او در فضا رفته بود ، ۳۲۷ کیلومتر بود . سفر گاگارین ، خبر هایی را در اطراف جهان منتشر کرد و نشان می داد که بشر می تواند در فضا زنده بماند .
🇺🇸 آمریکا بین سال های ۱۹۶۶ و ۱۹۶۸ هفت سفینه پیمایشگر به ماه فرستاده بود . پنج سفینه فرود خوبی داشتند ( بدون اینکه هیچ آسیبی برسد ) . این یک مرحله مهم در طراحی هیجان انگیز ترین و مبهم ترین گروه اعزامی از بین افرادی که به جهان دیگر فرستاده شدند بود .
#اکتشافات_فضا
@mosaferanekahkeshan ¡
🔺️طولانیترین خسوف جزئی قرن؛ پدیدهای که از سال ۱۴۴۰ میلادی بیسابقه است
🔹بسیاری از ساکنان کره زمین پنجشنبهشب میتوانند طولانیترین خسوف جزئی طی صدها سال اخیر را تماشا کنند.
🔹این ماهگرفتگی که «تقریبا کامل» خواهد بود سه ساعت و ۲۸ دقیقه و ۲۳ ثانیه طول خواهد کشید. به این ترتیب در جریان این خسوف ۹۷ درصدی تنها هلال بسیار کوچکی از ماه قابل مشاهده خواهد بود.
📖منبع:یورو نیوز
@mosaferanekahkeshan💫
مسافران کهکشان
🔺️طولانیترین خسوف جزئی قرن؛ پدیدهای که از سال ۱۴۴۰ میلادی بیسابقه است 🔹بسیاری از ساکنان کره زمی
🔰 طولانیترین ماهگرفتگی قرن دو هفته دیگر رخ خواهد داد
به گزارش ایسنا و به نقل از اینسایدر :♻️ در اولین ساعات ۱۹ نوامبر(۲۸ آبان)، زمین از میان ماه و خورشید عبور خواهد کرد و سایه خود را بر ماه خواهد انداخت. این ماهگرفتگی در ساعت چهار صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۱:۳۰ تهران) به اوج خود میرسد در این لحظه سیاره ما ۹۷ درصد از ماه را پنهان خواهد کرد و ماه ظاهری سرخ رنگ پیدا میکند. ♻️ به گفتهی ناسا، این ماه گرفتگی ناقص به مدت سه ساعت و ۲۸ دقیقه و ۲۳ ثانیه به طول میانجامد که از همهی ماهگرفتگیهای سال ۲۰۰۱ تا ۲۱۰۰ طولانیتر خواهد بود. ♻️ این ماه گرفتگی به صورت جهانی قابل رویت نخواهد بود و تنها مکانهایی که ماه بالای افق قرار دارد دیده میشود. ساکنین آمریکای شمالی در هر ۵۰ ایالت و همچنین ساکنین کانادا و مکزیک میتوانند این رویداد را به طور کامل مشاهده کنند. ♻️ این پدیده با چشم غیرمسلح نیز قابل رویت است و کافی است در ساعات ۲:۲۹ صبح تا ۵:۴۷ به وقت منطقه زمانی شرقی آسمان را نگاه کنید. ♻️ اما اگر قادر به تماشای آن به طور مستقیم نیستید امکان تماشای این پدیده به صورت مجازی نیز وجود دارد. ♻️ اگر این ماه گرفتگی را از دست دادید نگران نباشید. طبق پیشبینی ناسا، ۱۷۹ ماه و خورشید گرفتگی دیگر طی هشت دهه آینده رخ خواهد داد یعنی به طور متوسط دو گرفتگی در سال به وقوع میپیوندد. گرفتگی بعدی در تاریخ ۱۶ مه سال ۲۰۲۲ به وقوع میپیوند . 🌀 #رویداد_نجومی • @mosaferanekahkeshan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
• یه ویدیوی تخیلی از لحظهای که عمر خورشید تموم بشه. که خب البته چند میلیون سال قبل از این لحظه زمین به حالت مذاب درومده و حیاتی توش وجود نداره .
#نکته_نجومی
♡ @mosaferanekahkeshan
مسافران کهکشان
🔰 طولانیترین ماهگرفتگی قرن دو هفته دیگر رخ خواهد داد به گزارش ایسنا و به نقل از اینسایدر : ♻️ د
💠 طولانیترین ماه گرفتگی قرن امروز اتفاق افتاد :
🔅 براساس گزارشها طی نخستین ساعات روز ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) زمین از بین ماه و خورشید میگذرد و سایه آن روی ماه میافتد.
🔅 به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینسایدر، این ماه گرفتگی در ساعت ۴ صبح به وقت ساحل شرقی آمریکا به بیشترین میزان میرسد. در این ساعت زمین ۹۷ درصد ماه در سیاه زمین است و در هالهای سرخ رنگ دیده میشود .
🔅 به گفته ناسا ماه گرفتگی جزئی مذکور ۳ ساعت و ۲۸ دقیقه و ۲۳ ثانیه طول میکشد که این مدت طولانیتر از هر ماه گرفتگی دیگری است که بین ۲۰۱۰ تا ۲۱۰۰ میلادی اتفاق میافتد.
البته ماه گرفتگیها اصولاً در سراسر جهان قابل مشاهده نیستند و فقط در جایی رصد میشوند که این ستاره بالای افق باشد. ماه گرفتگی بزرگ مورد نظر نیز در آمریکای شمالی قابل رصد است. همچنان ساکنان آمریکا و مکزیک نیز میتوانند این رویداد را رصد کنند.
🔅 علاوه بر آنها ساکنان آمریکای جنوبی و اروپای غربی قادر به رصدی بخشی از این رویداد هستند. هرچند مناطق غرب آسیا و اقیانوسیه قادر به رصد شروع ماه گرفتگی نیستند. ساکنان آفریقا و اقیانوسیه نیز نمیتوانند ماه گرفتگی بزرگ قرن را رصد کنند.
🔅 ناسا پیش بینی میکند ۱۷۹ ماه گرفتگی دیگر در ۸۰ سال آینده (به طور متوسط هر دو سال یکبار) اتفاق میافتد. ماه گرفتگی بعدی نیز در ۱۶ می ۲۰۲۲ اتفاق میافتد .
#رویداد_نجومی
~
@mosaferanekahkeshan ~
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 طولانیترین خسوف جزئی قرن در ۵۸۰ سال گذشته
🔹در خسوف ۹۷ درصدی امروز تنها هلال بسیار کوچکی از ماه قابل مشاهده بود. در ماهگرفتگی جزئی فقط قسمتی از ماه از میان مخروط سایه میگذرد.
📖منبع:خبرگزاری فارس
@mosaferanekahkeshan
🛑آیا ماه اکسیژن مورد نیاز برای ۸ میلیارد انسان را دارد؟
🔰بیگ بنگ: این روزها در کنار پیشرفت اکتشافات فضایی، شاهد سرمایهگذاری کلان در بخش فناوریهایی هستیم که میتوانند امکان استفاده مؤثر از منابع فضایی را فراهم کنند و در خط مقدم این تلاشها، تمرکز بر استخراج اکسیژن در کره ماه است.
🧐چه مقدار “اکسیژن” وجود دارد؟
اکسیژن را میتوان در بسیاری از مواد معدنی موجود در اطراف زمین یافت. کره ماه نیز بیشتر از همان سنگهایی ساخته شده که در زمین یافت میشود (اگرچه با مقدار کمی بیشتر از موادی که از شهابها به دست آمده است). مواد معدنی مانند سیلیس، آلومینیوم و اکسیدهای آهن و منیزیم در خاک ماه غالب هستند. همۀ این مواد معدنی حاوی اکسیژن هستند، اما نه به شکلی که ریههای ما به آن دسترسی دارند.
📈به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایرنا، سازمان فضایی استرالیا و سازمان فضایی آمریکا (ناسا) در ماه اکتبر، قراردادی برای ارسال یک ماهنورد را امضاء کردند. هدف این کاوشگر جمعآوری و بررسی سنگهای ماه است که در آینده میتوانند اکسیژن قابل تنفس را در این کره برای بشر فراهم کنند.
🔺🔻جالب است بدانید ماه جو دارد، اما این جو بسیار نازک است و بیشتر از هیدروژن، نئون و آرگون تشکیل شده است. این نوع مخلوط گازی قادر به حفظ پستانداران وابسته به اکسیژن مانند انسان نیست. این در حالی است که گفته میشود اکسیژن زیادی در ماه وجود دارد، اما به شکل گازی نیست. در عوض این اکسیژن در داخل سنگ پوشه یا «رِگولیت» به دام افتاده است؛ سنگ پوشه یا رِگولیت لایهای از سنگ و غبار ریز است که سطح ماه را پوشانده اما اگر بتوانیم اکسیژن را از سنگ پوشه استخراج کن
📚منبع:سایت علمی بیگ بنگ
#نکته_نجومی
@mosaferanekahkeshan
اداره استعدادهای درخشان یزد برگزار میکند:
🔶 دوره جدید کارگاه آموزشی *«صفر تا صد پژوهش»*
ویژه دانشآموزان دوره اول و دوم متوسطه
مدرس: آقای دکتر *مرتضی مجدفر* (محقق برجسته، مؤلف کتابهای متنوع در حوزه شیوههای تحقیق و پژوهش، سردبیر مجله شوق تغییر و ...)
⏰ زمان برگزاری:
*روزهای یکشنبه:* از ساعت ۱۹ تا ۲۰:۳۰ (به مدت ۴ هفته) از یکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰
💵 هزینه ثبت نام در دوره: *۳۰ هزار تومان*
◀️ نحوه ثبت نام:
1- به صفحه زیر بروید:
https://portal.lanmis.com/aux/yazdsampad
2- اگر عضو سامانه نیستید، «عضویت دانش آموز» را انتخاب کنید و فرم ثبت نام را پر کنید.
3- پس از عضویت، با نام کاربری و رمز عبور (هر دو به صورت پیش فرض کد ملی است) وارد سامانه شوید.
4- در قسمت ثبت نام، «صفر تا صد پژوهش» یکشنبه ها را انتخاب کنید و پرداخت را انجام دهید.
5- در ساعت برگزاری کلاس می توانید با ورود به همین سامانه، در قسمت کلاس های آنلاین، در کلاس شرکت کنید. (کلاس ها در اسکای روم برگزار می شوند)
#کارگاه_نجومی
#پژوهش_علمی 🦋
• @mosaferanekahkeshan ☆
🔻🔺به گزارش بیگ بنگ، طبق برنامه قرار بود تلسکوپ جیمز وب در روز ۲۷ آذر ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شود. اما اکنون به دلیل بررسیهای بیشتر پرتاب این تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری به ۱ دی(۲۲ دسامبر) موکول شد. سازمان فضایی اروپا که با ناسا همکاری میکند، مسئولیت پرتاب جیمز وب به فضا را بر عهده گرفته است.
🔰 موشک آریان ۵ این تلسکوپ قدرتمند و گرانقیمت را از گویان واقع در شمال شرقی قاره آمریکای جنوبی به فضا پرتاب میکند
💫براساس اعلام ناسا، تکنسینها در حال اتصال تلسکوپ جیمز وب به موشک آریان ۵ بودند که یک گیره لولا به صورت ناگهانی باز شد و لرزشی شدید در قسمت رصدخانه ایجاد شد. این گیره تلسکوپ را به آداپتور وسیله پرتاب متصل میکند. ناسا در حال انجام آزمایشهای اضافی است تا مطمئن شود که تلسکوپ در جریان این حادثه آسیبی ندیده است. این سازمان تا آخر هفته اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر میکند.
📖منبع:بیگ بنگ🔭
@mosaferanekahkeshan
🔵جو نپتون از هیدروژن و هلیوم و مقداری متان ساخته شده است.
🔵متان نور قرمز را جذب می کند و باعث می شود این سیاره و آبی زیبا به نظر برسد.
@mosaferanekahkeshan💫