#سحابی_ها
سحابی بومرنگ،سردترین مکان جهان شناخته شده در جهان هستی با دمای °۲۷۲- سلسیوس است که حدود ۵۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی سنتاروس(قنطورس) قرار دارد.
@mosaferanekahkeshan
🔺آمریکا یک ماهواره جاسوسی به فضا پرتاب کرد
🔹آمریکا یک ماهواره محرمانه جاسوسی متعلق به دفتر ملی شناسایی، از نهادهای اطلاعاتی آمریکا را در اقدامی نادر از ایالت کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد.
🔹خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار این خبر گزارش داد: ماهواره محرمانه جاسوسی «NROL-۹۱» ساعت ۰۳:۲۵ بعدازظهر به وقت محلی از پایگاه فضایی وندنبرگ واقع در بخش سانتا باربارا ایالت کالیفرنیا با موشک ماهواره بر دلتا۴ به فضا پرتاب شد، اقدامی که تاکنون از این پایگاه انجام نگرفته بود
#اخبار_نجومی 📣
@mosaferanekahkeshan ♡
May 11
🔴 بووووووم! فضاپیمای ناسا به یک سیارک برخورد کرد...
✴️ یک فضاپیمای ناسا روز دوشنبه درعملیاتی تمرینی با سرعت بسیار زیادی به یک سیارک برخورد کرد. این عملیات در شرایط کاملا واقعی و با هدف آمادگی برای روزی که اجرام آسمانی در حال برخورد با زمین باشند انجام شد.
✴️ در این برخورد فضایی، فضاپیمای دارت با سرعت ۲۲۵۰۰ کیلومتر بر ساعت به سیارکی با فاصله ۱۱.۳ میلیون کیلومتری از زمین اصابت کرد. دانشمندان انتظار داشتند این برخورد باعث ایجاد یک حفره در سیارک شده، سنگ و خاک بسیاری را در فضا پراکنده کند و از همه مهمتر مدار حرکتی سیارک را منحرف سازد.
✴️ این عملیات ۳۲۵ میلیون دلاری، نخستین تلاش برای تغییر مکان یک سیارک یا هر جرم آسمانی طبیعی دیگری است.
#اخبار_نجومی 📣
@mosaferanekahkeshan ♡
هدایت شده از قطب کشوری نجوم
📣📣توجه توجه 📣📣📣
ضمن تشکر از همکاران و دانش آموزان گرامی (انجمن های علمی نجوم مدارس) به جهت برنامه ریزی و برگزاری ویژه برنامه های گرامیداشت هفته جهانی فضا، به اطلاع می رساند طبق هماهنگی با سازمان فضایی ایران
1️⃣ به 5 انجمن علمی نجوم دانش آموزی برتر ( با توجه به مستندات ارسالی)
2️⃣ به 5 پژوهش سرای دانش آموزی برتر( با توجه به مستندات ارسالی)
که مطلوب ترین برنامه ها را در هفته جهانی فضا برنامه ریزی و برگزار نمایند :
🔰جوایز ارزنده توسط سازمان فضایی ایران
🔰لوح تقدیر توسط وزارت آموزش و پرورش و سازمان فضایی ایران
اهدا می گردد.
لذا از مدیران محترم پژوهش سراهای دانش آموزی خواهشمند است ضمن اطلاع رسانی به مدارس مناطق تابعه ، مستندات برگزاری ویژه برنامه های هفته جهانی فضا در منطقه را تا25 مهر ماه به قطب نجوم استان خود ارسال بفرمایید.
🔴 مدیران محترم قطب های استانی پس از بررسی برنامه های برگزار شده مناطق، لازم است تا5 انجمن علمی دانش آموزی و 5 پژوهش سرای برتر استان خود را در قالب فرم ذیل به همراه مستندات کامل فعالیت های صورت گرفته تا 5 آبان ماه به قطب کشوری نجوم ارسال بفرمایند.
با تشکر
هدایت شده از قطب کشوری نجوم
🔴 "ویژه برنامه هفته فضا "
با سلام و احترام
🔰با توجه به اهمیت فناوریهای فضایی و لزوم آشنایی دانش آموزان با نقش آنها در پیشبرد سایر علوم، وبیناری ویژه همکاران و دانش آموزان علاقمند نجوم کل کشور، توسط قطب کشوری نجوم با مشارکت سازمان فضایی ایران تحت عنوان" سکونتگاههای انسانی در فضا " برگزار میگردد.
🌀ارائه دهنده: سرکار خانم خانی ( کارشناس ارشد اخترفیزیک، مدرس نجوم و پژوهشگر)
🗓 چهارشنبه 13 مهرماه 1401
🕰 ساعت : 18
⭕️ لینک ورود به وبینار :
▶️ http://185.53.143.153/noj ◀️
🔸 لطفا برای ورود از گزینه مهمان ( guest ) استفاده نمایید.
🔴 وبینار فوق ویژه همکاران و دانش آموزان کشور می باشد.
💠 قطب کشوری نجوم
📢 پرتاب موفق یک نمونه آزمایشی فضایی ایران
🔹نمونه آزمایشی «بلوک انتقال مداری سامان» با یک فروند کاوشگر زیرمداری با موفقیت پرتاب و ازمایش شد
🔹این فناوری برای جابجایی ماهواره بین مدارهای مختلف زمین استفاده می شود
🔹کارشناسان سازمان فضایی این پرتاب را یک مرحله مهم در توسعه پرتاب های فضایی کشور ارزیابی می کنند، این فناوری تنها دراختیار چندکشور محدود بود
🇮🇷 #سازمان_فضایی_ایران
@mosaferanekahkeshan ♡
⭕️ایران با موفقیت کاوشگر "سامان" را که برای ارسال ماهواره ها بین مدارهای مختلف زمین استفاده می شود، پرتاب کرد.
@mosaferanekahkeshan ♡
🔻آغاز بهرهبرداری از تصاویر «خیام» از امروز
وزیر ارتباطات:
🔹نخستینبار است که دادههای ماهوارهای خیام به شکل عملیاتی در ایران به بهرهبرداری رسیده است و امروز برای نخستینبار تصاویر دریافتی این ماهواره به نمایش گذاشته میشود. کنترل ماهواره خیام بهطور کامل در اختیار متخصصین کشورمان است.
🔹بهزودی امکان بهرهبرداری از تصاویر و دادههای ماهواره خیام برای شرکتها، ارگانها و سازمانهایی که خدمات لازم را ارائه میکنند فراهم میشود.
🔹رئیس سازمان فضایی ایران: مرکز کنترل و عملیات ماهوارههای سنجشی بر اساس استانداردهای جهانی راهاندازی شده و تا پایان سال مراکز ۲، ۳ و ۴ در سایر نقاط کشور راهاندازی میشوند.
🇮🇷 @mosaferanekahkeshan ♡
#سازمان_فضایی_ایران
🌞 #اخبار_نجومی
خورشیدگرفتگی جزئی ماه آینده
این خورشیدگرفتگی جزئی در روز سه شنبه سوم آبان اتفاق خواهد افتاد.
در تهران، خورشید گرفتگی در ساعت ۱۳:۴۱ شروع میشود و در سال ۱۴:۵۸ دقیقه گرفتگی خورشید به بیشترین مقدار خود میرسد و ماه ۵۵ درصد از قرص خورشید را میپوشاند و گرفتگی در ساعت ۱۶:۰۹ دقیقه به پایان میرسد.
زمان و حداکثر مقدار گرفتگی در سایر نقاط ایران با تهران متفاوت است این مقدار از حداکثر ۶۲ درصد در شمال شرق کشور تا حداقل ۳۹ درصد در جنوب شرق کشور متغییر است.
این گرفتگی در نیمه غربی آسیا اغلب نقاط اروپا و شمال شرق آفریقا به صورت جزئی قابل مشاهده است.
@mosaferanekahkeshan 🌸🍃
هدایت شده از حاج کمال | Hajkamal
11.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪︎ بریم یه بررسی داشته باشیم خورشید گرفتگی ۳ آبان ماه رو ببینیم چجوریاست 😎
پ؛ن : بچه ها توجه کنین این آسمون ، آسمون شهر بنده هست ! شهرای شمال شرق و شرق کشور درصد خوبی از خورشید پوشیده میشه ( تو شهر ما تقریبا ۵۰ درصد میگیره فک کنم ) ! گفتم بگم چون شاید شهرای شماها درصد کمتری از خورشید پوشیده بشه
@hajkamal ♡