فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلبپ_مدیریت_خانواده
👈کارشناس: سید ابوالفضل قدوسی
روانشناس و استاد مرکز مشاوره حوزه های علمیه
👈موضوع: سبک زندگی اسلامی
👈 جلسه پنجم: رسانه و خانواده
1⃣میزان وقت گذاشتن برای رسانه
2⃣ یادداشت کردن ساعاتی که همراه رسانه هستید
3⃣جایگزین کردن ارتباط با همدیگر به جای ارتباط با رسانه
4⃣چگونه رسانه را در خانواده مدیریت کنیم؟
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 #دومینوی_زندگی
💠 در بازی #دومینو وقتی یکی از مهرهها به مهرهی بعدی برخورد میکند یکی یکی مهرهها #سقوط کرده و خراب میشوند. یعنی عامل ریزش صدها مهره فقط افتادن یک مهره است.
💠 زن و مرد در زندگی مشترک نباید به #کوچکی رفتار بد خود نگاه کنند، اگر یک بیاحترامی به همسر یا بددهنی و حرمتشکنیِ به ظاهر #کوچک اتفاق بیفتد زمینهای برای بیاحترامی و حرمتشکنی بعدی شما میشود.
💠 حتی بهانهای برای مقابله به مثل کردن همسرتان و در نتیجه #پیشروی تخریب دومینوی زندگی میگردد.
💠 توصیه جدی مشاورین این است هرگاه #یک_خطا، بدخلقی، یا بیحرمتی اتفاق افتاد به #سرعت جلوی ریزشِ بقیهی مهرههای زندگی را با عذرخواهی، محبّت و صمیمیّت، خوش زبانی، احترام و خدمت به همسر بگیرید چرا که این موارد، عامل بزرگی در #محبوب شدن شما میشود و همین محبوبیت در اصلاحِ #سریع روابط زن و مرد، موثر است.
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 #حریمهارامراعات_کنید
💠 گاه بدون اینکه بدانید، رفتارهایی انجام میدهید که باعث ناراحتی همسرتان میشود، مثل صمیمیت بیش از حد با #جنس_مخالف.
💠 شاید برایتان سرگرمکننده باشد که با اقوام یا همکارتان شوخی کنید، اما #افراط در این کار میتواند اثرات #منفی زیادی بر رابطه عاطفیتان بگذارد. گاه رفتار شما مجوّزی میشود برای همسرتان تا او نیز حریمهای مربوط به نامحرم را رعایت نکند.
💠 با رعایت #محدودیتها و خط قرمزهای اخلاقی و شرعی، آرامش و لذّت را به یکدیگر هدیه دهید.
🔴 #اینگونه_فکر_کنید
💠 به جای اینکه همیشه به این بیندیشید که شما از همسرتان چه میخواهید کمی فکر کنید که همسرتان از شما چه میخواهد.
💠 اینگونه فکر کردن در حل بسیاری از مشکلات در زندگی راهگشا خواهد بود.
💠 و حس نوع دوستی و محبت به همسر و نیز حسنظن را در شما زنده خواهد کرد.
@moshavereh_alborz
#حدیث
امام على عليه السلام:
و اعلَمْ أنَّ المَخْرَجَ في أمرَينِ : ما كانتْ فيهِ حِيلَةٌ فالاحْتِيالُ، و ما لَم تكُنْ فيهِ حِيلةٌ فالاصْطِبارُ .
بدان كه دو راه نجات بيشتر نيست: يا مشكلى چاره دارد كه بايد چاره انديشى كرد و يا چاره ندارد كه در آن صورت بايد شكيبايى ورزيد.
📚ميزان الحكمه جلد دوّم،صفحه 188
@moshavereh_alborz
#حدیث
امام على عليه السلام :
المُشاوَرَةُ راحَةٌ لكَ و تَعَبٌ لِغَيرِكِ .
مشورت كردن ، مايه راحتى تو و زحمت ديگرى است .
📚ميزان الحكمه جلد ششم صفحه 87
@moshavereh_alborz
🌹
☑️رفتار جالب انسان
🔸 از کودکى خسته میشود ، براى بزرگ شدن عجله میکند و سپس دلتنگ دوران کودکى خود میشود..
🔸ابتدا براى کسب مال و ثروت از سلامتى خود مایه میگذارد، و سپس براى باز پس گرفتن سلامتى از دست رفته پول خود را خرج میکند و طورى زندگى میکند که انگار هرگز نخواهد مرد ، و بعد طورى میمیرد که انگار هرگز زندگى نکرده است !
🔸بعضا انقدر به آینده فکر مى کنیم که متوجه از دست رفتن امروز خودمون نیستیم، در حالى که زندگى گذشته یا آینده نیست ، زندگى همین حالاست....
🌹@moshavereh_alborz🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندپروری
#وفای_به_عهد
کارشناس:ابراهیم اخوی : روان شناس و استاد مرکز مشاوره حوزه علمیه
جلسه دوم : وفای به عهد
1️⃣ما مجبور نیستیم به فرزندان قول بدهیم ولی موظفیم اگر قول دادیم به آن عمل کنیم.
امام صادق(ع): هنگامی که به کودکان وعده دادید، به آن عمل کنید
2️⃣اگر به وعده عمل نکنید باعث ازار فرزند می شوید.
3️⃣تکلیف:قولهاییکه به فرزند دادیم یادداشت کنیم
تامل در قول دادن ها و عمل به آنها
@moshavereh_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هـــادی اگـــر تـــویی کـــه کـــسی گـــم نمیشـــود...
🔹فرازیاز زیارت #جامعه_کبیره
◾️شهادت امام هادی تسلیت◾️
#امام_هادی #شهادت_امام_هادی
#آجرک_الله_یا_صاحب_الزمان
@moshavereh_alborz
#حدیث
امام هادی علیه السلام:
من هانت علیه نفسه فلاتامن شره
هرکس خودش در نظرش بی مقدار باشد(عزت نفس نداشته باشد)، از شر او احساس امنیت مکن.
📚بحار الانوار ج75
@moshavereh_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_مدیریت_خانواده
👈کارشناس: سید ابوالفضل قدوسی
روانشناس و استاد مرکز مشاوره حوزه های علمیه
👈موضوع: سبک زندگی اسلامی
👈جلسه ششم: بنای سبک زندگی بر معنای زندگی
1⃣معنای زندگی چیست؟
2⃣رباط نباشیم
3⃣اگر معنای زندگی بر اساس سبک
زندگی انتخاب شود چه می شود؟
4⃣ توصیه
@moshavereh_alborz
*❤️🚫 «ولنتاین» افسانه ای برای فروپاشی اخلاق جامعه!*
♦️ #ولنتاین در واقع یک مناسبت غربی و فرهنگ وارداتی است که چند سالی است میان جوانان باب شده و همه ساله در روز ۲۵ بهمن مطابق با ۱۴ فوریه همراه با آداب و رسوم به خصوصی برگزار می شود. جشنی همراه با هدیه دادن و دوستی و عشق ورزیدن به نامحرم و جنس مخالف که در واقع فرصتی است تا دوستی های خیابانی از سوی متولّیان ابتذال، هویّتی پوشالی یابد.
♦️اینکه این روز چه تاریخچه ای دارد و بر اساس چه رویدادی گرامی داشته می شود، نکته ای است که همچنان نه منابع مُبدع این طرح و نه پیروانشان اطّلاعات موثّقی برای پایه و اساس آن ندارند و تنها قصّه ای ساختگی و تأیید نشده، محملی برای گرامیداشت این روز عنوان شده و جالب اینجاست که بسیاری از جوانان وطنی بدون اطّلاع از ریشهء این افسانهء ساختگی، پیرو این فرهنگ وارداتی شده اند که این گونه قصّه سازی شده است:
♦️"زمانی فرمانروای روم باستان برای حفظ آمادگی سربازانش، از ازدواج آنها جلوگیری می کرده است. به این دلیل که ازدواج باعث سستی آنها خواهد شد. در این بین کشیشی به نام " ولنتاین" مبادرت به عقد سربازان با دختران می نموده است که پس از اطّلاع فرمانروا، به زندان می افتد. کشیش در زندان عاشق دختر زندانبان شده و خطاب به وی کارت هایی را می نوشته است و عاقبت در روز ۱۴ فوریه به دستور شاه و به جرم اقداماتش اعدام شده و توسّط غربی ها "شهید عشق" نامیده می شود!"
♦️امّا آنچه باعث شده تا این افسانه، به شدّت توسّط رسانه های خارجی و در تمام دنیا تبلیغ شود، درونمایهء ضدّفرهنگی این جریان است که مبنایی برای رواج فرهنگ بیبند و باری و ابتذال است و هر ساله تحت عنوان "روز عشق" انواع و اقسام اعمال ناپاک و خلاف اخلاق در پوشش پاک عشق و محبّت انجام می گیرد!
♦️آنچه که پشت پردهء "ولنتاین" را این روزها بیشتر نمایان می کند، تلاش و تبلیغات برای از هم پاشیدن بنیان #خانواده ها، جلوگیری از ازدواج و ترویج دوست یابی و دوست گزینی به جای انتخاب همسر و تشکیل خانواده است. این اهداف در قالب سریالهای #ماهواره ای فارسیزبان که به خانواده ها هجوم بیشتری آورده است، نمود عینی تری دارد که البته همراه با واردات "ولنتاین" که سالیان سال است اتّفاق افتاده، در یک سیاست تعریف می شوند!
♦️امّا رواج این فرهنگ وارداتی نگران کننده تر می شود وقتی بدانیم که در میان برخی پدران و مادران هم رسوخ کرده است. اگر چه مرد به همسر خود و زن به شوهرش در این روز به اصطلاح عشق می ورزد، امّا این حرکت در چنین روزی در سایهء تبلیغات شبکه های ماهواره ای، تنها می تواند برای جوان و فرزند خانواده به عنوان یک الگو تلقّی شده و مهر تأییدی باشد بر یک فرهنگ غلط و ناپاک که حاصل آن دوری گزینی از #ازدواج و حفظ روابطی است برای فروپاشی اخلاقی جامعه.
♦️اگرچه برخی اعتقاد دارند نفوذ آیینهایی نظیر روز "ولنتاین" ناشی از تهاجم فرهنگی است، امّا به نظر می رسد این موضوع به علّت خلأ فرهنگی جامعه در این زمینه، مورد استقبال قرار گرفته است. در حالی که این پدیده در فرهنگ و تاریخ ما وجود دارد، امّا درست و پررنگ به جوانان معرّفی نشده است. روز مادر، روز پدر، روز دختر، روز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمهء زهرا(س) تنها نمونه ای از فرهنگ مذهبی ماست که نه تنها افسانه نیست و قصّه سازی نشده است، که ریشه در باورها و مذهب ما دارد و حتماً می تواند به استحکام خانواده و عشق حقیقی همراه با هویّت کمک کند.
♦️پس شایسه است خانواده ها و جوانان، به تأسّی از آموزه های اسلامی، از ورود هرگونه رسوم و آیین های خرافی و بویژه بیانگر فرهنگ ضدّاخلاقی، به جامعه ممانعت کرده و مراسمات و موارد مشابه ملّی و دینی که به مراتب بیشتر، بهتر، پربارتر و متقن است را پررنگ تر و باشکوه تر اجرا نمایند. البته که نقش مسئولین و دستگاههای مربوطه نیز در فرهنگ سازی و بهبود این امر نمایان است.
🔴 اندکی تفکر...!!؟؟🤔🤔🤔
@moshavereh_alborz
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#گوشدادن_فعال
🎯 در گوش دادن غیر فعال ما توجه داریم ولی این توجه کافی نیست و تنها بخشی از ذهن ما درگیر توجه کردن است ....
آن چه در ارتباط زن و شوهر اتفاق می افتد، اغلب شنیدن است، نه گوش کردن...
برای گوش دادن فعال، شنونده باید پیام های مختلف را شنیده، معانی را درک کرده و سپس با ارائه بازخورد، مطمئن گردد که برداشت وی صحیح بوده است...
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@moshavereh_alborz
🌹
#همسرداری
♨️چرا دلزدگی #زناشویی پیش می آید؟
1- #توقعات غیرمنطقی و غیرواقع بینانه
گاهی توقعات ما آنقدر بالا و غیر واقع بینانه است که #ازدواج با هر فرد دیگری هم نمی تواند آن توقع ها را برآورده کند. مثلا زنی که توقع دارد شوهرش که از صفر زندگی را با او شروع کرده باید یکساله هم خانه و هم ماشین بخرد، معلوم است با دیدن واقعیت دلزده می شود.
2- گذشتن از فاز #هیجانی اول ازدواج
وقتی زن و شوهر از فاز هیجانی و عاطفی اول پس از ازدواج بیرون می آیند، هر حادثه کوچکی را بهانه می کنند تا به همسرشان یک برچسب منفی بزنند. در این مواقع سکوت مردها نشانه بی احساسی شان تلقی می شود و یک بار #محبت نکردن زن ها، نشانه ی نامهربانی شان!
3- نگفتن #احساسات به یکدیگر
اگر همسران، نیازهای خود را مطرح نکنند یا در رابطه با همدیگر پی به نیازهای یکدیگر نبرند و به راه حل مثبتی برای برآورده کردن نیازهایشان نرسند، خطر دلزدگی دوچندان می شود.
@moshavereh_alborz