🌹
🔰 اصل کلی تربیت در مدرسه
🔻 در مدارس میخواهیم اهتمام به نماز داشته باشیم، نماز جماعت برگزار میکنیم و فقط امور تربیتی خود را موظف میبیند که به نمازخانه برود و سایر معلمان مثلا در جلسهای هستند! یا جلسات قرآن برگزار میکنند که بچهها قرآن بخوانند. اینگونه کار به جایی نمیرسد. اگر مدیر و معلم فیزیک و شیمی و ... همه آمدند و نماز خواندند و قرآن خواندند این بر روی بچه ها اثر میگذارد. بنابراین این یک اصل کلی است که باید از خودمان شروع کنیم.
🎤حجت الاسلام قاسمیان
#تربیت_کودک
#مدرسه
#معلم
@moshavereh_alborz
🌹
#فرزندپروری
#تکنیکهای_کاهش_رفتارهای_نامطلوب
🔴#تکنیک #محروم_سازی
یک نفر خدمت امام کاظم علیهالسلام رسید و از فرزند خود شکایت کرد که او مرا اذیت میکند چکار کنم .امام عرضه داشت: «لا تَضرِبهُ وَاهجُرهُ وَلا تُطِل» او را نزن و از او دوریکن و دوری کردنت را طولانی مکن.
❗️محرومسازی عبارت است از گذراندن چند دقیقه در گوشه و یا جای خلوتی که هیچچیزی برای سرگرم شدن کودک ندارد.
برای مهار رفتارهایی که تکانشی(بدون فکر) هستند به این معنی که شدید، پرتکرار، مداوم، خطرناک، آسیبرسان (خراب کردن وسایل) هستند از محرومسازی استفاده میشود.
ادامه دارد...
@moshavereh_alborz
🌹
#معرفی_کتاب
✅ آن قدر خوب هستیم که کامل نیستیم.
در سیر والد بودن توجه داشته باشیم که نیازهای کودک را به میزانی کافی برای داشتن شروعی خوب در زندگی تامین کنیم نه اینکه تمام نیازهای کودک را بطور کامل برآورده کنیم!
نقش ما بعنوان والد این است که کودک را در انجام کارهایش توانمند سازیم نه اینکه خود توانمند شویم! مادر کافی مادریست که کودک خود را با کفایت میسازد اما مادر کامل مادریست که بطور کامل کودک را به خود وابسته میسازد به طوری که کودک برای پایینترین نیازهایش به مادر محتاج است و کودک تصور میکند بدون مادر زنده نخواهد ماند! چون کفایت انجام کارها را ندارد.
برگرفته از #کتاب_فرزندپروری_باکفایت
#نشر #ارجمند
@moshavereh_alborz
🌹
#فرزندپروری
#تکنیکهای_کاهش_رفتارهای_نامطلوب
🔴#تکنیک_محروم_سازی
❗️این تکنیک برای تنبیه بچهای که لباسش رو کثیف میکند ، غذا نمیخورد و زود نمیخوابد یا لباس گرم نمیپوشد ، کاربرد ندارد. از این تکنیک همهجا و برای هر سنی نمیشود استفاده کرد.
بچهای که میزند، فحش میدهد، گاز میگیرد و دعوا میکند چون تخلیه هیجانی میشود ، پس برای اینها باید از محرومسازی استفاده کرد.
پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله فرمودند: موقع عصبانیت، ادب نکنید. پس در اجرای این تکنیک حتماً به آرامسازی کودک و والد توجه کنید و از تله نردبانی(عدم قاطعیت در اجرای تکنیک و فرصت دادن به کودک بهصورت نردبانی) پرهیز کنید.
مزایای این تکنیک موارد زیر است:
📌در زمان رفتارهای خطرناک، نادیده گرفتن و تحسین جواب نمیدهد ولی این روش بهتر جواب میدهد.
📌در محرومسازی به کودک یاد میدهیم که چه نباید بکند.
📌فوری و کوتاه است.
📌عوارض منفی آن از تنبیه بدنی بسیار کمتر است.
ادامه دارد...
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 #سیاستهای_همسرداری
💠 دعوای زن و شوهر طبیعی است اما بسیار غیر طبیعیست که تمامی دوستان و اقوام و همسایهها از این دعواهای زن و شوهری باخبر شوند!
💠 پس نسبت به مسائل و مشکلات خود، رازدار باشید و فراموش نکنید که به زودی با هم آشتی خواهید کرد.
💠 آن وقت همسر شما با حرفهایی که پشت سرش زدهاید موقعیت بدی در بین فامیل، دوستان و آشنایان پیدا میکند و خود شما نیز به خاطر آن که آن قدر بدگویی کرده بودید شرمنده میشوید.
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 ویژگیهای مثبت همــسرتان را بیان کنـــید!
💠 وقتی یک اخلاق و رفتار زیبا از همسرت میبینی حتماً آن را به همسرت بگو و اعتراف کن.
این اعتراف، شاید برای تو چند ثانیه طول بکشد...
امّا برای او، میتواند یک عمر در ذهن و روحش باقی بماند!
@moshavereh_alborz
🌹
⚖ #تعادل بین زن و مرد در خرج کردن
👌 در اسلام سفارش شده است که مرد، دست و دلباز باشد و برای امور خانه خسیس نباشد،
از طرف دیگر تاکید شده است که زن نباید #ولخرج باشد، این نوع رابطه میتواند #تعادل ایجاد کند.
🌿 امام صادق علیهالسلام فرمودند: بهترین زنان شما زنی است که دارای بویی خوش و دست پختی خوب باشد.
👜 هنگامی که خرج میکند، بجا خرج کند و هنگامی که خرج نمیکند بجا از خرج کردن خودداری ورزد.
😌 چنین زنی کارگزاری از کارگزاران خداست و کارگزار خدا نه ناامید میشود و نه پشیمان.
#همسرداری
@moshavereh_alborz
🌹
#همسرداری
#خانم های عزیز😉
❌ #دهن_بین نباش
👈مادرم یا فلانی گفت که ممکنه این کار رو انجام بدی
👈میگن تو فلان کار رو کردی و اینطوری هستی
♨️وقتی این جمله ها رو میگید بی شک یک صحنه برای شوهرتون بازسازی میشه و اون اینکه شما در مقابل دیگران زندگی شخصیتون و مشکلات اون رو برملا کردید...
💢بدیهیه از اون به بعد هر چیزی از شما بشنوه رو به دیگران نسبت میده و بعدها به صفت ناخوشایند دهن بین هم ملقب خواهید شد
@moshavereh_alborz
#حدیث
امام صادق عليه السلام :
اِعلَمْ أنّهُ مَن لَم يُنفِقْ في طاعَةِ اللّهِ ابتُليَ بأن يُنفِقَ في مَعصيَةِ اللّهِ عَزَّ و جلَّ ، و مَن لَم يَمشِ في حاجَةِ وَليِّ اللّهِ ابتُلِـيَ بأن يَمشيَ في حاجَـةِ عَـدُوِّ اللّهِ عَزَّ و جلَّ .
بدان كه هر كس در راه طاعت خدا خرج نكند، به خرج كردن در راه معصيت خداوند عزّ و جلّ گرفتار شود و هر كه در راه رفع نياز دوست خدا قدم برندارد، به قدم برداشتن در راه رفع نياز دشمن خداوند عزّ و جلّ گرفتار آيد.
📚ميزان الحكمه جلد 12 صفحه386
@moshavereh_alborz
🌹
✅ قول و قرارهای پوچ #ازدواج 👇👇
دختران سرزمینم مواظب قول و قرارهای پوچ ازدواج باشید. پس ساده اندیش نباشید.
🌷 واقعیت این است که رابطه #دختر و #پسر قبل از ازدواج یکی از موضوعات مبتلا به جوامع امروزی است. دختران و پسرانی که به اصول اخلاقی پایبند هستند هرگونه رابطه را در چارچوب عرف و شرع می پذیرند و از این مقوله خارج هستند. در این جا دو دسته از جوانان باقی می مانند، دسته ای که خود خواسته به اینگونه از روابط وارد می شوند و دسته ای دیگر که ساده انگارانه تصور می کنند این روابط می تواند در محیطی سالم منجر به ازدواج شود. روی سخن ما در اینجا با اینگونه از جوانان به خصوص دختران جوان است که در این گونه ارتباطات بیشترین آسیب را می بینند، پس بهتر است به این توصیه ها توجه کنند:
☑️ *اگر پسری به شما قول ازدواج می دهد اگر قصد سوء استفاده هم داشته باشد، باید با چهره ای زیبا و موجه جلو بیاید او قطعاً به شما نخواهد گفت که قصد سوء استفاده از شما را دارد پس بهترین راه حل برای او دادن وعده دروغین ازدواج است.
☑️ *اگر پسری واقعاً قصد ازدواج هم داشته باشد چه امری میتواند تضمین کننده این مسئله باشد که بعد از گذشت مدتی نظرش تغییر نکند و یا به هر بهانه ای کوچک و بزرگی به سراغ دختردیگری نرود، وقتی تعهدی در میان نباشد هیچ پشتیبانی از شما حمایت نمی کند.
☑️ *اگر پسری واقعاً به شما علاقه داشته باشد باید بتواند این عشق و علاقه را به مرحله اثبات برساند و تنها راه اثبات این عشق خواستگاری رسمی به همراه خانواده از دختر مورد علاقه اش است.
☑️ *و در آخر باید گفت دختران دارای احساسات قوی و پاک هستند و به همین دلیل زودتر از پسران تحت تاثیر الفاظ و کلمات محبت آمیز قرار می گیرند و اگر نتوانند احساسات خود را در چارچوب عقل و منطق محصور سازند ممکن است در انتخاب شریک زندگی خود با مشکلاتی رو به رو شوند. پس به راحتی فریب حرف های مردان را نخورید و اجازه دهید مسیر #انتخاب_همسر برای شما مسیر صحیح عادی و بدون هر گونه فریب و نیرنگ باشد.
@moshavereh_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰سنت های غلط #ازدواج
🔸کلیپی برا مجردا و پدر و مادرای #تشریفاتی
🔹 از نان شب هم واجب است
👈مجردا این فیلم رو بفرستید برای پدر و مادراتون...
@moshavereh_alborz
#خانواده
✅ #ازدواج شراکت است. قبول کردن این اصل باعث میشود در تقسیم کار منصف باشید و نخواهید همهی بار را روی دوش طرف مقابلتان بگذارید.
👈 حواستان باشد هدف، انجام کارهای خانوادهای است که در آن زندگی میکنید. زرنگی کردن در این مواقع فقط به ضرر زرنگها تمام میشود و پروژهی تقسیم وظایف هم شکست میخورد.
@moshavereh_alborz
🌹
✨کدام معیار در #انتخاب_همسر مناسب تر است؟✨
☘ازدواج را نباید سرسری گرفت بلكه باید با مطالعه و براساس معیارهای حقیقی #همسر را انتخاب كرد. قبل ازدواج حتماً با یك متخصص یا یك مشاور خِبره در امور #خانواده و برخوردار از اطلاعات امروزی مشاوره كنید.
☘این كه می گویند «به هم عادت می كنید»، «علاقه بعداً پیدا می شود» در همه جا صحیح نیست. زمانی علاقه «بعداً» پیدا می شود كه پایه و اساس #ازدواج بر معیارهای عقلانی استوار شده باشد. با عنوان های«دعواهای پدر و مادرم مرا خسته كرده بود!»، «در تنگنای مالی بودم»، «همه دوستانم ازدواج كرده اند» و ... تن به ازدواج تحمیلی و ناخواسته ندهید. اگر از دعواهای والدینتان خسته شده اید دنبال فكر و چاره اساسی باشید، برای فرار از محیط پر آشوب خانه ازدواج نكنید كه ممكن است شما هم به همین مصیبت دچار شوید! براساس نیازهای اقتصادی ازدواج نكنید اگر مهر و محبت كه پایه و اساس یك زندگی مشترك است وجود نداشته باشد همه چیز براساس تصادف و شانس پیش می رود، شاید تصادفاً خوب پیش رود و شاید هم برعكس؛ و به علت این كه دوستانتان ازدواج كرده اند تن به ازدواج ناخواسته ندهید. نباید بدون جهت اعتماد به نفستان را از دست دهید و نگران شوید كه مبادا كسی به سراغتان نیاید.
☘توصیه مشاوران به مراجعان
1- در انتخاب همسر عجله و شتاب نكنید. این امر را با بررسی و تحقیق انجام دهید.
2- در همسر گزینی وسواس به خرج ندهید؛ سعی كنید با دیده اغماض عوامل مختلف را بررسی و تصمیم گیری کنید.
3- چنانچه پدر و مادر و خانواده های وابسته، سختگیری كنند برای متقاعد كردن آنها از مشاور خانواده کمک بگیرید.
4- از ازدواج تحمیلی خودداری كنید.
5- در انتخاب همسر پس از بررسی معیارهای طرف مقابل، وضعیت خود را با وی مقایسه كنید و در صورت هماهنگی تصمیم گیری نمایید. بدون توجه به شرایط خود انتخاب ایده آلی نکنید.
6- در انتخاب همسر از پدر و مادر و خویشاوندان خود نظرخواهی كنید ولی مواظب باشید چون به علت عدم تخصص ممكن است نظر آنان تحت تأثیر معیارهای خاص مناسب نباشد. حتماً با مشاور واجد شرایط مشورت كنید.
7- برای شناخت همسر از هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم استفاده نمایید و حتماً قبل از خواستگاری ، به طور مستقیم، از طریق مشاهده گفت و شنود، از او شناخت پیدا كنید.
@moshavereh_alborz