تنظیم #زمان4
بازنگری زمان
👈پس از تعیین اهداف و ارزشها مرحله بعدی این است که ببینید وقتتان چطور می گذرد ...
🔶برای دست یابی به این هدف، از #جدول زمان بندی شده استفاده کنید .
🔸بهترین راه برای تکمیل #جدول زمان بندی شده این است که هر فعالیت را روی آن بنویسید و میزان وقتی را که صرف کردید یادداشت کنید.
🔸به یاد داشته باشید که بلافاصله پس از اتمام فعالیت، #زمان را یادداشت کنید چون اگر وقت بگذرد ممکن است صحت آنها زیر سوال برود .
🔸سعی کنید فعالیتهای خود را ساعت به ساعت یادداشت کنید، #زمان ثبت شده در جدول باید با ساعات کاری شما برابر باشد.
🔸اگر جدول کاری مربوط به ساعات کاری را در زمان های دیگر(مثلا چند ساعت بعد یا روزهای بعد) پر کنید، احتمالا از دقت چندانی برخوردار نخواهد بود.
🔸 برای این کار ،حداقل به یک هفته تا ده روز #زمان نیاز است؛ چراکه الگوهای رفتاری مثل #اهمالکاری یا #مهارت ابراز وجود در بازه زمانی یک روز یا دو روز خود رانشان نمی دهند، همچنین در این زمان کوتاه شاید متوجه نشوید که یک فرد خاص چند بار مزاحم وقت شما شده است.
♦️ تهیه #جدول زمان بندی شده در ابتدا فشار کاری شما را زیاد می کند ولی به شما این امکان را میدهد که #سارق های زمان خود را بشناسید و آسان تر برای اهداف خود برنامه ریزی کنید.
🔷همراه ما باشید...
🖌کارشناس مشاور: محمود مرادی
@moshavereh_alborz
تنظیم #زمان 5
👈 فعالیتهای خود را بلحاظ #فوریت و #اهمیت اولویت بندی کنید...
بر این اساس میتوان فعالیت ها را به 4دسته تقسیم کرد :
❎1.فوری و با اهمیت
✅2.#غیرفوری اما با #اهمیت
❎3.فوری و بی اهمیت
❎4. غیر فوری و بی اهمیت
🔸نوع اول: فعالیت های #مهمی هستند که شاید به دلیل برنامه ریزی نادرست زمان انجام آنها به تاخیر افتاده وفورا بایستی انجام شوند، مثل عدم تحویل یک پروژه علمی در زمان مقرر( پایان نامه،مقاله و...) اگر وقت خود را بیش از حد در پاسخگویی به کارهای فوری کنید ممکن است در معرض ابتلا به فرسودگی شغلی قرار بگیرید...
🔸 در نوع دوم این امکان وجود دارد که از قبل برای آنها برنامه ریزی کنید( مثلاً برای اینکه در مدت ۶ ماه مقاله خوبی در کنگره ارائه دهم چه مراحلی را باید طی کنم؟) به جای اینکه منتظر باشید تا ساعات روز در محل کار یا درس به سرعت طی شوند تمام هم خود را صرف کنید تا مشکلات به حداقل برسند و کارها با کیفیت بیشتری انجام شوند.
♦️این فعالیت ها به خاطر #غیر فوری بودن دست کم گرفته نشوند؛ چراکه از اهمیت بالایی برخوردارند و در واقع همان #ارزشها و اهداف بلند مدت زندگی ما هستند...
🔸 نوع سوم، بیشتر کارهایی را شامل می شود که به درخواست دیگران صورت می گیرد. مثل پاسخ به تلفن در هر زمانی، که معمولا فرد را از #هدف خود دور میکند.
🔸اما فعالیت های نوع چهارم که سرگرم کننده به نظر می رسند ولی فایده چندانی بر آنها مترتب نمیشود. مثل وبگردی بی هدف در فضای مجازی یا تماشای زیاد تلویزیون
🖌کارشناس مشاور: محمود مرادی
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 #مجازات_ناعادلانه
💠 اگر کودکی در خانه بخاطر بیاحتیاطی پایش به یک #ظرف قیمتی بخورد و بشکند اگر پدر و مادرش بخواهند او را شلّاق زده یا #اعدام کنند این مجازات، ناعادلانه و حتّی وحشیانه خواهد بود.
سقف مجازاتی که میتوان برایش در نظر گرفت این است که به او تذکّر جدّی بدهند و یا دقایقی با او بخاطر بیدقتی، قهر کنند.
💠 اگر در زندگی، زن یا مرد دچار #گناه یا خطایی شد نباید با ناراحتی غیر منصفانه و مجازات ناعادلانهی همسرش روبهرو شود.
💠 در بسیاری از موارد #قهرهای طولانی، ترک طولانی منزل، تصمیم عجولانه برای طلاق، آبروی همسر را بردن و تنفّر و کینههای طولانی از مصادیق ناراحتی و مجازات غیر منصفانه است در حالیکه اگر در ناراحتی خود #اعتدال و انصاف داشته باشیم با تدبیر، تغافل، گذشت، دستگیری و صمیمیّت مشکل حل میشود.
💠 گاه بجای اینکه #طناب اعدام را دور گردن همسرمان بیندازیم سر طناب را به دستش بدهیم و او را با محبّت و راهنمایی گرفتن از #مشاورِ خانواده از #باتلاق اشتباه و گناه بیرون بکشیم.
@moshavereh_alborz
🌹
#سیاستهای_مردانه
🏷در مقابل همسر خود از گرفتاری های روزانه و حوادث تلخ زندگی با قیافه عبوس و ناراحت صحبت نکنید...
🏷هدیه و مهر و محبت نسبت به همسر خود را بیشتر کنید و از خریدن هدایای هرچند کوچک هر از گاهی امتناع نکنید. خانم ها هدیه دادن و گرفتن را بسیار دوست دارند.
🔖توجه داشته باشید که اگر کم و کسری در نوع رفتار و شرایط منزل وجود دارد با کمال محبت و خونسردی تذکر دهید، چون واقعا اخم و خشونت زندگی را به تباهی می کشاند.
🔖به بستگان و همسر خود احترام بگذارید و هرگز جلوی معاشرت همسر خود با بستگان و خویشانش را نگیرید.
🏷هیچوقت همسر خود را پیش دیگران تحقیر و سرزنش نکنید.
توهین و بی احترامی به همسر از صفا و صمیمیت در زندگی زناشویی می کاهد...
#همسرداری
@moshavereh_alborz
🌹
#سیاست_همسرداری
💫ایجاد حس حمایت و امنیت در همسرتان
#زن_ها نياز به حمايت دارند.
👈 داشتن مردی كه بلد است چگونه حس امنيت را در قلب همسرش ايجاد كند،
يكی از بزرگترين عوامل ايجاد خوشبختی در زندگی يك زن است؛
مردی كه میتواند كارها را سرو سامان دهد و حضورش به معنی آرامش است.
شما برای ايجاد اين حس،
علاوه بر اينكه نياز داريد كه واقعا حمايتگر باشيد، بايد به همسرتان در قالب كلمات بفهمانيد كه
كنارش هستيد،
كمكش میكنيد، و همهچيز تحت كنترلتان خواهد بود.
@moshavereh_alborz
🌹
#مردهابخوانند
مقدار کاری که زن انجام می ده، مهم نیست مهم میزان توجه است.
مشکل از آنجا شروع میشه که زن احساس می کنه کسی بهش توجهی نداره.
وقتی مردا یاد می گیرن که چطور باید به احساسات و نیازهای عاطفی همسرشون #توجه کنند،
زن ها هم احساس آرامش می کنن و از زندگی مشترک شون لذت می برن.
وقتی زنی از زندگی اش لذت می بره و قدر زحمات شوهرش رو می دونه
مرد هم دیگه از کمک به همسرش رو دریغ نمی کنه و از اینکه تونسته نیازهای همسرش رو برآورده کنه و او نو خوشحال کنه، لذت می بره.
عاشق ماندن
بلد شدن میخواد ♥️
@moshavereh_alborz
🌹
🔰 بگذارید کودک بپرسد
🔻پدر و مادرهای بیتوجه سوالات بچهها را فضولی تلقی میکنند. در حالی که این حس کنجکاوی و پرسشگریست که در کودک زنده شده است. اگر سوالاتی میپرسد که نمیتوانید پاسخ دهید یا پاسخ شما را درک نمیکند باید جوابی که برای او اقناع کننده هست را یافت.
#تربیت_کودک
#سوال_کردن_کودک
@moshavereh_alborz
🌹
❌ تربیت همراه غضب، اصلاً تربیت نیست. چون آن چه که در باب تربیت نقش زیربنایی دارد و برای تأدیب و تربیت میخواهیم از او استفاده کنیم، حیا و پردهداری است.
✅ اگر بخواهی در آن حال که خشمگین هستی، فرزندت را تربیت کنی، چون هنوز نتوانستی خودت را کنترل کنی، ممکن است حرکتی از تو سربزند که این موجب پردهدری شود. چون عصبانی شدهای، ممکن است یک دفعه یک حرکتی از تو سر بزند – اعم از گفتار و کردار- که موجب پردهدری و بیحیایی شود.
🎤حاجآقامجتبی تهرانی
#کلام_بزرگان
#تربیت_کودک
#عصبانیت
#تربیت_دینی
@moshavereh_alborz
🌹
🔰 تشویق و تنبیه صحیح در کودکان
🔻 آیه قرآن میفرماید تِلكَ الدّارُ الآخِرَةُ نَجعَلُها لِلَّذينَ لا يُريدونَ عُلُوًّا فِي الأَرضِ وَلا فَسادًا.
✅ امیر المومنین ذیل این آیه میفرماید: اگر اراده کنی بند کفشت برتر از بند کفش برادر مومنت باشد، اراده برتری کردهای!
👈ما در خانه و مدرسه چه میکنیم؟ آیا از بچهها میپرسیم امروز مطلبی را خوب یاد گرفتی یا سوال مناسبی پرسیدی یا راجع به چیزی تفکر کردی؟ یا سوالات ما اینگونه است؛ معلمت که درس پرسید آیا تو اول شدی؟ باید نظام تشویق و تنبیه را بر اساس قرآن بازنگری کنیم.
🎤استاد عبدالهادی عمرانی
#تربیت_کودک
#تشویق
#تنبیه
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 #تخریبگری_بچّهگانه_ممنوع
💠 گاه مشاهده میشود بین خواهر و برادرهای نوجوان، #اختلاف و مشاجره رخ میدهد و وقتی از طرف والدین نصیحت میشوند از سر شیطنت یا لجبازی، نصیحت پدر یا مادر را مثل #چماق بر سر یکدیگر میکوبند و حتّی گاه یکی از آنها در حین نصیحت شدن دیگری، با اشاره و چشم خوشحالی همراه با #تمسخر از خود نشان میدهد و بعضاً با جملات طعنهآمیز به خواهر یا برادرش میگوید: "دیدی گفتم تو اشتباه کردی!" در نتیجه طرف مقابل، به #لجبازی خود ادامه خواهد داد.
💠 گاه در زندگی مشترک، با #نصیحتی از سخنران، مشاور و یا مطلبی داخل کتاب مواجه میشوید اگر در آن لحظهی حیاتی، عکسالعمل شما مثل دوران بچّگی طعنهآمیز و همراه با #تمسخر و تحقیر کردن همسرتان باشد یقیناً اثر عکس دارد.
💠 امّا اگر طوری وانمود کنید که خطا و اشتباهی که موضوع گفتگوی مشاور یا سخنران است ربطی به همسر من ندارد و #واکنش منفی از خود نشان ندهید این رفتار بزرگوارانهی شما باعث میشود تا نزد همسرتان #محبوب شده و امنیّت روانی را برای او ایجاد کنید تا او تصمیم به #اصلاح رفتار خود بگیرد.
💠 در صورت مشاهدهی #تلاش همسر برای اصلاح رفتارش و تغییرِ ولو جزئی، حتماً از او به دور از کنایه و منّت، #قدردانی و تشکّر کنید تا به روند اصلاح رفتارش ادامه دهد.
@moshavereh_alborz