『ملال از زندگی چیست، دلیل ایجادش چیست و راه های کم کردنش چیست؟』
❒تا زمانی که یک چیز را نداریم ومیخواهیم، دستخوش درد و رنجیم. دیر یا زود آن چیز را به دست میآوریم و دستخوش لذت میشویم. اما بعد از لذت چیز سومی هست و آن ملال است. زمانی که چیزی را داریم اما آن را نمیخواهیم دچار ملال میشویم. به این ترتیب لذت نقطهای است میان دو پاره خط الم و ملال. دوران لذت بردن ما از یک نعمت درقیاس با دورانی که آن نعمت رامیخواستیم و نداشتیم و دورانی که آن نعمت را داشتیم و نمیخواستیم، یک نقطه بیشتر نیست. لذت با وصال اتفاق میافتد، اما رسیدن به لذت همان و آغاز ملال همان.
❒همه ما در زندگی دچار ملال میشویم منتها شدت و عمق آن متفاوت است. چه کنیم که ملال ما در زندگی کاهش یابد؟ملال و اندوه دو پدیده روان شناختی متفاوت هستند اما خیلی توامان هستند و شبیه دو بچه دوقلو، با وجود تفاوتهایی که دارند با هم اقتران هم دارند. اینجا فقط به ملال میپردازیم. در ملال عوامل بیولوژیک و فیزیولوژیک هم دخیل است اما اینجا به عوامل مربوط به روان شناسی و روانشناسی اجتماعی می پردازیم.
❒علت های ایجاد ملال
➊ تنوع طلبی (نوجویی):ملالت از هر چیز زمانی آغاز میشود که رقیبی برای آن چیز پیدا شود و انسان به دلیل تنوع طلبی به سراغ آن چیز جدید میرود و این یعنی ملال از چیز قبلی. تنوع طلبی یکی از علتهای ملال است.
➋ تکرار پذیری: تکرار رویداد و اشیاء ملال آور است.
➌ آستانه لذت:به لحاظ روان شناختی انسان به گونهای است که از حدی بیشتر نمیتواند لذت ببرد. لذت هم همچون درد اگر از حدی فراتر رود باعث مرگ میشود. و چون از حدی بیشتر نمیتوان از چیزی لذت برد آن چیز ملال آور میشود. البته قله لذت بخشی فعالیتها و رویدادها با هم متفاوت است. مثلا ما از غذاخوردن به اندازه ارضای غریزه جنسی لذت نمیبریم.
❒راه های کم کردن ملال از زندگی:حال چگونه میتوانیم کاری کنیم که این سه علت ملال آور کمتر اتفاق بیافتد؟
➊ انتظار برنیامدنی از مطلوبمان نداشته باشیم. باید انتظار معقول از امور داشته باشیم و وزن امور (sense of proportion) را بدانیم. گمان نکنیم که هر فعالیتی (ازدواج، چای خوردن و ...) چهها با ما میکند. توقع نداشته باشیم اشیا بیشتر از آنی که میتوانند به ما چیزی ببخشند، چیزی میبخشند.
➋ نگاه از نزدیک به امور داشته باشیم.
نگاه از دور امکان تکرار صحنه را افزایش می دهد اما در نگاه از نزدیک در هر نگاه جزیی را میبینیم و تا به تکرار برسیم مدتی طول میکشد. برای درک بهتر اشاره می کنم به ضرب المثل مرغ همسایه غاز هست.
➌یادگیری را افزایش دهیم.
➍ آهستگی در مقابل شتابزدگی:انسانهای شتابزده و عجول دستخوش ملال میشوند. اما آدم آهسته حضور قلب دارد.
🏠مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی نسیم
شهرستان ورزنه
@moshavereh_salamat_ravan
09137676453
09923701260
09133705782
مشاوره 👇
@ravanshenas_100
@Moshavere_20_20
♥️🍃
عزیز میگفت: برای درکنار هم موندن باید خیلی چیزارو بخشید، خیلی حرفارو نشنیده گرفت،از خیلی کارها عبور کرد.
برای در کنار هم موندن باید بخشندهترین و قویترین بود نه زیباترین و باهوشترین.
آدما وقتی میتونن مدتهای طولانی کنار هم بمونن که یاد بگیرن چطور با هم کنار بیان.
اگه گاهی تو حال خوب هم شریک نمیشن دستی هم به حال بد هم نکشن.
هیچ حال بدی موندگار نمیمونه همون طور که حال خوب هم،
همیشگی نیست.
عزیز میگفت: اول از هر چیزی برای در کنار هم موندن باید یاد بگیری چطور میشه با کوچیکترین چیزها،از زندگی لذت برد،خندید و شاد بود!
.
🥰 شبتون بخیر
موندن تو یہ رابطہ فقط بہ این دلیل ڪہ اونو دوست دارے منطقے نیست؛ عشق تمام چیزے نیست ڪہ بهش نیاز دارے،توبہ احترم،زمان،اطمینان، امنیت، خوشبختے و آرامش هم نیاز داری.
❤️🦋ناظر امین👀 صبحتون زیبا😍
『نشانه های سلامت عاطفی』
❒یکی از راهها، ارزیابی از میزان آسیب وارد شده به ما در جریان سال های نخست زندگی و پی بردن به این موضوع ،مشخص ساختن طیفی از نشانه های سلامت روانی و بررسی میزان فاصله ما از این نشانه ها است.حداقل چهار نشانه در این رابطه وجود دارد ؛
➊ عشق به خویشتن :عشق به خویشتن خصوصیتی است که مشخص میکند تا چه میزان قادریم با خودمان دوست باشیم و از خود حمایت کنیم. وقتی با غریبه ای برخورد می کنیم و متوجه می شویم چیزهایی دارد که ما از آنها بی بهره ایم، با چه سرعتی خود را رقت انگیز می دانیم و تا چه مدت زمانی می توانیم به مطلوب بودن داشته ها و شخصیت خود اطمینان داشته باشیم؟
➋صداقت :میزان اعتراف اندیشیده ی ما به باورهای سخت و حقایق دشوار را تعیین می کند و همچنین بررسی واقع بینانه و پذیرش بدون انکار را مد نظر دارد. آیا می توانیم ذهن خود را واکاوی کنیم و زوایای تاریک و مشکل دار آن را بدون اینکه متحمل درد بسیار شویم بنگریم ؟آیا میتوانیم به حماقت حسادت ،اندوه و سردرگمی خود پی ببریم ؟آیا آمادگی داریم که در کنار دیگران آموزش ببینیم؟
➌ برقراری ارتباط :آیا قادریم نارضایتی های خود را صبورانه و به شکلی معقول در قالب کلمات بیان کنیم که دیگران کم و بیش حرف ما را بفهمند؟ آیا درد را در درون خود می ریزیم و آن را به صورت نمادین بروز می دهیم یا با خشم غرض گونه که نتیجه بلعکس دارد آن را بیرون می ریزیم؟
➍ اعتماد :در ذهن ما جهان تا چه حد پرمخاطره است؟ با چه میزان سهولت میتوانیم چالشهایی چون سخنرانی، شکست عشقی، مشکلات مالی، سفر خارج از کشور یا سرماخوردگی معمولی را پشت سر بگذاریم ؟ در هر لحظه تا چه میزان به فاجعه نزدیک هستیم ؟از چه جنسی ساخته شدیم؟ روی هم رفته آیا جهان را فراخ، امن و به میزان کافی معقول می دانیم که دنبال رضایت مشروع باشیم، یا بایستی با نارضایتی، با جهان غیر قابل اطمینان و غیر قابل درک کنار بیاییم؟
.❒ پاسخ مثبت به بسیاری از این پرسش ها دشوار است، اما با اندیشیدن به آنها حداقل به شکل زخم های خود پی می بریم و در
نتیجه ،نوع پانسمان های لازم را تشخیص می دهیم.
❤️
🔰یک ازدواجِ خوب از قانون ۳۰-۷۰ پیروی میکند.
یعنی شخصی که باهاش ازدواج کردید هفتاد درصد از ویژگی های خوب مورد نظر شما رو داره و سی در صد از ویژگی هاش مورد پسند شما نیست.
این انتخاب شماست که روی اون هفتاد درصد تمرکز کنید و هر روز زندگیتون شادتر بشه. یا روی اون سی درصد متمرکز بشید و انقد منفی ها رو ببینید که دیگه نقطه مثبتی وجود نداشته باشه.
برای همین است که خوشبختی ساختنیه!!! این شمایید که انتخاب میکنید کدوم سمت برید.
#نامزدی #عقد #ازدواج
『علل خیانت』
➊برطرف نکردن مناسب نیازهای همدیگر:
ممکن است همسری نتواند نیازهای شریک زندگی خود را بهخوبی برآورده کند. اما باید توجه داشت که در بیشتر موارد این نیازها بیان نمیشوند. به یاد داشته باشید که همسر شما ذهنخوانی بلد نیست، پس اگر نیازی دارید بهتر است در مورد آن با همرستان صحبت کنید. اگر نیاز شما منطقی و قابل برآورده شدن باشد، یقیناً همسر شما برای برآورده کردن آن تلاش خواهد کرد.
➋ناراحتی و نارضایتی:نارضایتی از ازدواج از نظر احساسی یا جنسی امری شایع است. ازدواج مانند راهاندازی و مدیریت یک شغل به طور شراکتی است، اگر تلاش زوجین دوطرفه نباشد، ممکن است به جدایی و خیانت منجر شود. اهمیت ندادن به رابطه جنسی در ازدواج منجر به سردی روابط زن و شوهر میشود و ممکن است عاقبت خوشی نداشته باشد.
➌دستکم گرفتن یا ارزش قائل نشدن:
احساس کمارزش بودن یا دستکم گرفته شدن میتواند علتی برای خیانت میان زوجها باشد. در بحث ازدواج هر دو طرف رابطه یعنی هم مرد هم زن نقش و وظایف ارزشمندی به عهده دارند و با تلاش مقابل میخواهند یک خانواده خوب و زندگی ارزشمند را بسازند و حفظ کنند. پس نباید هیچ یک کمارزش شمرده شود یا نادیده گرفته شوند.
➍ عدم پایبندی:همه دلایل و عوامل را هم که کنار بگذاریم، مطالعهای در سال ۲۰۱۸ نشان داد که افرادی که کمتر به رابطه خود پایبند هستند، بیشتر به همسر خود خیانت میکنند.
➎خستگی (فکری و روحی):زنان و مردانی که به دنبال هیجان عشق و علایق تازه شکلگرفته هستند، بیشتر احتمال دارد خیانت کنند. برخی این ادعا را دارند که به دنبال فردی جایگزین برای شریک زندگی خود نیستند بلکه با این کار میخواهند کمی پویایی و هیجان به زندگی خود اضافه کنند، درصورتیکه این عمل عین خیانت است.
➏ انتقام:اگر یکی از طرفین با فردی غیر از همسر خود رابطه داشته است یا به طریقی به شریک زندگی خود آسیبی رسانده است، ممکن است زن یا شوهر آسیبدیده برای انتقام گرفتن دست به خیانت بزند.
➐ تنوعطلبی:برخی از افراد توان کنارآمدن با سیستم تک همسری را ندارند؛ چرا که نیاز به تنوع دارند. بعد از مدتی از بودن در رابطه یا یک فرد خاص و واحد خسته میشوند و ممکن است در مقابل جاذبههای جدیدی که در دیگر افراد میبینند تسلیم شوند. تنوع همچنین میتواند مربوط به رابطه جنسی شود، برای مثال فرد میخواهد انواع روشهای رابطه جنسی را تجربه کند، درصورتیکه همسر او چنین تمایلی ندارد.
من عشق بالغانه و کامل را، عشق به تحول و رشد آن دیگری (معشوق) می دانم
و بیشتر مراجعانم هم با این دیدگاه موافقند. [ عشق بالغانه ]
من معتقدم
وسواس عشق [ در عشقهای آتشین ]، اغلب به نوعی توجه فرد را از افکار دردناکتر دیگر دور می کند.
امیدوارم دیر یا زود به این پرسش برسم که :
به چه فکر می کردی اگر ذهنت درگیر معشوق نبود ؟
اروین یالوم
『ناراحتي در روابط بين فردى』
❒ گاهی افراد نمی دانند که رفتارشان شما را ناراحت می کند. می توانید از احساستان به آنها بگویید و اجازه دهید واکنش شما را بدانند.
❖خودتان تبدیل به شخصیت دشوار نشوید. قاطع باشید و ضمن حفظ حقوق خود به حقوق دیگری هم احترام بگذارید.
❖قاطع باشید. از جملاتی که با "من" شروع می شود استفاده کنید. ناراحتی خود را در خلوت و نه در جمع مطرح کنید. تا جای ممکن این رفتار را پیش بینی و با آمادگی قبلی تحمل کنید.
❖در موقعیتهای مناسب می توانید شوخی کنید. در به کار بردن این راهکار دقت زیادی به خرج دهید. اگر از موفقیت این روش مطمئن نیستید، از آن استفاده نکنید.
❖وقتی رفتارهای متفاوتی دارند به آنها پاداش دهید. این کار را می توانید کلامی انجام دهید. برای مثال اگر طرف مقابل تلاش نکرد کنترلتان کند به او بگویید "سپاسگزارم که به من اعتماد کردید."
❖می توانید مودبانه بخواهید که کنترلتان نکنند. " ممنونم که نظرت را به من گفتی اما..."
❖اگر می توانید موقعیت را ترک کنید.
بی شک شخصیت های دشوار محدود به موارد فوق نیست ،اما در این مجال فرصت بیشتری وجود ندارد. برای آشنایی با سایر شخصیت های دشوار می توانید به منابع دیگر رجوع کنید و از کمک متخصصان سلامت روان بهره ببرید.
❒نکته مهم این است که در هر شرایط و موقعیت و در تعامل با هر فردی هفت رفتار مخرب زیر ممکن است با احتمال زیادی اوضاع را بدتر کند. لذا تلاش کنید از هفت رفتار مخرب زیر به هر شکل ممکن اجتناب کنید:
① غرغر کردن
② شکایت کردن
③ انتقاد کردن
④ سرزنش کردن
⑤ تهدید کردن
⑥ تنبیه کردن
⑦ باج دادن برای کنترل رفتار طرف مقابل
『هشت رفتاري که روحيه ي فرزندتان را خدشه دار ميکند』
➊شيوه صدا زدن:پسر بد، احمق، ديوانه. اينها همگي بسيار مضر هستند. بايد بدانيد والدين براي فرزندان بويژه در دوران کودکي شان مانند الگوهاي مقدس هستند. پس اگر با اسامي نامناسب فرزندان را مورد خطاب قرار دهيد آنها باور مي کنند که به نوعي همان هستند که شما مي گوييد
➋عدم پذيرش:کاش هرگز متولد نشده بودي، هيچ کس تو را دوست ندارد و...عدم پذيرش يعني شما از بودن با فرزندتان احساس ناراحتي مي کنيد و تمايل داريد او را تنها بگذاريد.
➌منفي بافي:تو هيچ چيز نمي شوي، يک روزي شکست مي خوري و...همه افراد گاهي در اوج هستند و گاهي نيستند. آنچه ما به عنوان والدين به فرزندان مي گوييم موجب ايجاد يک باور ذهني در آنها مي شود.
➍ ايجاد احساس گناه:تو مرا پير کردي، من به خاطر تو اين زندگي جهنمي را تحمل مي کنم و...اينها همگي مواردي هستند که موجب ايجاد حس گناه در فرزندان مي شوند. در بسياري از موارد طلاق، والدين به گونه اي رفتار مي کنند که فرزندان حس مي کنند اگر وجود نداشتند، شايد کار والدين به جدايي نمي کشيد.
➎کمال گرايي :چرا تو هميشه دوم مي شوي؟ نمره ۱۷ گرفتي؟ چرا نتوانستي ۲۰ بگيري؟ و... کودک وقتي احساس تهديد کند؛ يعني از آينده مي ترسد و ترس بزرگ ترين مانع در راه شکوفايي استعداد و شخصيت اوست و او آسيب پذير خواهد شداين که مرتب درصدد باشيد فرزندتان را به جلو و به سوي اهداف خاص هل دهيد تا به عقيده خودتان بهتر شود، کمکي به او نمي کند.
➏مقايسه :چرا نمي تواني مثل خواهرت باشي؟ وقتي من همسن تو بودم، نمراتم بهتر از تو بود و... در مقايسه شما به فرزندتان مي گوييد که تو کمتر از ديگران هستي. به اين ترتيب او احساس خودکوچک بيني و تحقير مي کند.
➐سرزنش و تحقير:من به اين که تو عقل داري، شک مي کنم. بايد از خودت خجالت بکشي، خدا لعنتت کند و...در مقابله با چنين گفتاري معمولا فرزندان سعي مي کنند حالت دفاعي به خود بگيرند؛ اما درواقع از درون مي شکنند.
➑تهديد کردن :اگر حرفم را گوش ندهي، همين جا رهايت مي کنم و مي روم. اگر دوباره اين کار را بکني، تو را از خانه بيرون مي اندازم و... درواقع تهديد به معني بزرگ جلوه دادن ناراحتي شما از موضوعي است. شما نخستين تاثيري که بر فرزندتان مي گذاريد، ترور شخصيت اوست.
🏠مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی نسیم
شهرستان ورزنه
@moshavereh_salamat_ravan
09137676453
09923701260
09133705782
مشاوره 👇
@ravanshenas_100
@Moshavere_20_20
📣 نتایج نهایی پذیرش دانشگاه فرهنگیان فردا عصر منتشر خواهد شد و در حال حاضر داوطلبان نیاز به مراجعه مکرر به سایت سازمان سنجش ندارند
📣 با توجه به انتشار نتایج نهایی دانشگاه فرهنگیان قبل از انتشار کارنامه کنکور سراسری و انتخاب رشته دانشگاه های سراسری و آزاد ۵-۷ روز مهلت انصراف خواهند داشت( از طریق ثبت درخواست در سامانه و مراجعه به کارگزینی آموزش و پرورش شهرستان)
@konkurpishraft
💚شناخت قبل از ازدواج به شما کمک میکند تا با آگاهی و اطمینان بیشتری وارد زندگی مشترک شوید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
💜با شناخت بهتر از خود و طرف مقابل، میتوانید تصمیمات بهتری بگیرید و از انتخابهای نادرست جلوگیری کنید.
❤️انتخاب درست همسر، پایهگذار یک زندگی مشترک موفق و پایدار است.
💝ازدواج موفق نیازمند شناخت دقیق و تعیین معیارهای صحیح است.
❤️🔥انتخاب نادرست در ازدواج میتواند پیامدهای طولانیمدت و جبرانناپذیری داشته باشد.
💚تعیین معیارهای درست برای انتخاب همسر، تضمینکننده یک زندگی شاد و سالم است💯
📣🏠مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی نسیم
شهرستان ورزنه
@moshavereh_salamat_ravan
09137676453
09923701260
09133705782
مشاوره 👇
@ravanshenas_100
@Moshavere_20_20
💣️بمب های مخرب روابط #زناشویی :
به شوخی هم ازکلمه طلاق استفاده نکنید
به شوخی هم به همسرتان بی جنبه نگویید
به شوخی هم حرف زن دوم رانزنید
به شوخی هم فحش و تمسخر ممنوع است.