#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی(2)
ساختمان انسان و نیاز به حرکت
انسان دارای فطرتی پاک است، الهی آفریده شده است، با توجه به فطرتی که دارد ایستادن برایش ممکن نیست. باید حرکت کند به جلو برود، به تعالی برسد، چون طوری آفریده شده است که نمیتواند بماند. وضعیت موجود برای او قانع کننده نیست، باید حرکت کند و قلهها را فتح نماید.از چیزی که در آن قرار دارد ناراضی است و برای او رضایت بخش نیست.
کسانی که حرکت نمیکنند مجبور میشوند با تنوعها ظاهری خود را مشغول کنند. با چیزه های به ظاهر زیبا خود را راضی نگه دارند مثل گرسنهای که اگر به او غذا ندهند، کثافتها را هم میخورد. وقتی آدمی که حرکتی ندارد، مجبور است خودش را با شکلهای مختلف زندگی فریب دهد، چیزهایی که بی ارزش است و ماندگار نیست. خودش را مشغول میکند تا خیال کند که حرکتی دارد. خیلی ها خودشون رو فریب می دهند و به امور پست مشغول می کنند غافل از اینکه فطرت او به کمالات و ارزش ها تمایل دارد وبس.
#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی(3)
قدر و ارزش انسان
انسان موجودی با ارزش و کریم است، همین قدر و منزلتش عامل حرکت او به سوی کمال و ارزشهاست. به خاطر کرامتی که دارد باید حرکت کند و نماند. انسان باید بداند اگر بماند میگندد.انبیاء الهی آمدند تا این قدر و ارزش او را به او گوشزد کنند و به او بشناسانند که تو با ارزشی، تو دارای قدر و کرامتی و خداوند تو را باارزش آفریده است.
لَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ (الإسراء 70)
خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ (التين 4)
فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ (المؤمنون 14)
امیر المومنین علی علیه السلام: «رَحِمَ اللّه ُ امرَءً عَرَفَ قَدرَهُ» (غررالحکم ص233)
هدف در کلام حضرت این است که انسان ارزش خود را نشناسد.
«کَفَی بِالْمَرْءِ جَهْلاً أَلاَّ یَعْرِفَ قَدرَه» (خطبه 16)
برای جهل ما همین بس که اندازه و قدر خود را ندانیم.
اگر انسان اندازه و قدر خود را شناخت، حرکتش را شروع میکند و این حرکت برای انسان از هوا ضرورتش بیشتر است.
انسان وقتی قدر خودش را شناخت احساس میکند مرگ یک تولد است. مرگ یک مخلوق است و یک وجود بزرگتر است. وجودی که از حیات دنیایی عظیمتر است.
خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَات، میفهمد مرگ یک امر وجودی است نه عدمی، شروع تازه است نه تمام شدن.
وقتی شناخت که مرگ تولد است، حرکتش را به هفتاد یا هشتاد سال محدود نمیکند. بلکه عشق به معاد پیدا میکند، نه معرفت به معاد. بلکه عشق به معاد پیدا میشود.
يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ(آلعمران، 114)
با این شناخت میفهمد که ارتباط هایی دارد:
_با تمام هستی ارتباط و پیوند دارد
_با نسلها ارتباط دارد.
_با خالق هستی ارتباط دارد و در ارتباط است
-با این شناخت در مییابد در وجودش نیروهایی وجود دارد که با هم دیگر در ارتباط هستند
و اگر نداند این نیروها چگونه با هم ترکیب میشوند و نشناسد که چگونه آنها را تبدیل کند، قطعا به بن بست میرسد.
ولی اگر برای ترکیب آنها راهی را شناخت در این ترکیب به تبدیل میرسد. می فهمد که در وجود او شهوات، هواها و هوسها است. وقتی ترکیب را شناخت میداند چگونه آنها را تبدیل کند.
در این صورت، غضب او تبدیل میشود. ریا و خودنمایی او تبدیل میشود. بخل تبدیل میشود.
اگر انسان بفهمد چگونه میتواند تبدیل را در وجود خود داشته باشد دیگر هیچ لجنی در وجود او باقی نمیماند و اگر نشناسد در غیر این صورت لجنها او را به گنداب تبدیل میکند؛ حتی نعمتها را تبدیل به کفر میکند.
أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَةَ اللَّهِ کُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَارِ (إبراهيم، 28)
آنها هستی خود را به نابودی و وبال سوق میدهند.
همانا اگر این انسان استعدادهای درون خود را شناخت و با ترکیبهایی که به آن رسیدهاند تبدیل میکنند از بن بست بیرون میآیند و حتی بدیها و زشتیهایشان تبدیل میشود.
يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ (الفرقان، 70)
این بینش است که ابوذر و بلال و سلمان درست میکند.ابوذرهایی که سواد نوشتن نداشتند ولی چنین بینشی است. شروع حرکت انسان از چنین بینشی است که عظمت انسان در بینش اوست نه دانش او.
اهمیت این بینش:
اگراین بینش نباشد مجموعه دانش و آگاهیها، وسیلهای برای قدرتها و طاغوتها میشود.
انسان که بینش مناسب نداشته باشد، دانش او نقطه ضعفش میشود او در دست منکرات اسیر میشود و از او مهرهای میسازند تا در نقشههای مهم خودشان بهره برداری کنند.
انقلاب انبیاء:
انبیاء هم با استفاده از ایجاد همین بینشها انقلاب به وجود میآوردند.انبیاء میدانستند مادامی که انسان دگرگون نشده باشد هر نوع دگرگونی و انقلابی به جایی منتهی نخواهد شد.
به تعبیر امیرالمومنین علی علیه السلام: انبیاء کارشان این بود که «وَ يُثيرُوا لَهُمْ دَفائِنَ الْعُقُولِ»
کار آنها انقلاب در اندیشهها و سنجشهایی بود که در جریان تولید مدفون شده بودند که باید برانگیخته و احیاء میشدند.
تفاوت انقلاب ما با انقلابهای دیگر همین است.عمق انقلاب اسلامی در این است که انسان را دگرگون میکند.
مادامی که انسان دگرگون نشده باشد هیچ نوع دگرگونی را در سطح جامعهاش نمیتواند تحمل کند. اگر بخواهی خیری را از او بگیری باید امتیاز زیادتری بدهی و اگر بخواهی او را به یک کلام حق دعوت کنی، باید ده گام باطل با او برداری.
🔰تکنیک های پیشگیری از شب ادراری کودکان
تا ۵ سالگی شب ادراری کاملا طبیعی است، بین ۵ تا ۷ سالگی شب ادراری کمکم از بین میرود و حتی به عقیده برخی پزشکان در این سن تا ۳ بار در هفته طبیعی است. بعد از این سن اگر برطرف نشد لازم است به آن به صورت یک بیماری نگاه کرده و درصدد درمانش باشید.
پیش از هر اقدامی سن کودک و مدت زمانی که کنترل ادرار را یاد گرفته در نظر بگیرید، از آنجا که شب ادراری میتواند دلایل جسمی مانند کوچک بودن مثانه داشته باشد، اول از همه این فاکتورها را بررسی کنید. اگر کودک شما به دفعات جایش را خیس میکند او را نزد پزشک ببرید تا حجم مثانه و وضعیت ماهیچههای اسفنکتر را بررسی کند.
مقدار مایعات مصرفی کودک را از ساعت ۷ شب به بعد کم کرده و قبل از خواب او را به دستشویی ببرید. اگر شب ادراری به دفعات و با سوزش و تغییر رنگ ادرار و تکرر دفع همراه بود آزمایشی برای کنترل عفونت ادراری انجام داده و در صورت نیاز با دریافت آنتیبیوتیک این مشکل را حل کنید. با این مشکل مانند یک سرماخوردگی ساده برخورد کنید، هیچ وقت به خاطر آن کودک را سرزنش یا تنبیه نکنید، حتی تنبیه لفظی! شب ادراری کودک را برای دیگران بازگو نکنید، این مسئله باید فقط و فقط بین والدین و کودک باقی بماند، نگرانی شما و بازگو کردن آن یا سرزنش کودک فقط باعث طولانیتر شدن دوره درمان میشود.
با ایجاد محیطی آرام میتوانید به کودکتان کمک کنید تا این مشکل زودتر حل شود. اگر کودک شما مدتی را بدون اینکه جایش را خیس کند پشت سر گذاشته و دوباره شب ادراری به سراغش آمده یا بعد از شب ادراری با هیجان و گریه از خواب بیدار میشود بدانید که از نظر روحی و روانی در شرایط مناسبی نیست.
با دقت رفتارهای او و تغییرات اخیر در زندگی خود یا اطرافیانتان را مورد بررسی قرار دهید. عوامل هیجان و استرس و اضطرابهای روزانه کودک را کم کنید و اگر لازم بود از یک روانپزشک کمک بگیرید تا آرامش به ذهن کودکتان برگردد. فراموش نکنید که واکنشهای شما نقش مهمی در روند و طول درمان دارد و البته 99 درصد از کودکانی که شب ادراری دارند با بزرگتر شدن و افزایش سن این مشکل را پشت سر میگذارند و در موارد خیلی حاد استفاده از درمانهای دارویی زیر نظر پزشک برای کنترل هورمونهای دفع ادرار به حل این مشکل کمک میکند.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
رازهای کنار آمدن با همسر شکاک
اتاق را که ترک می کنيد سراغ تلفن همراه تان می رود و وقتی برای یک قرار دوستانه بيرون می روید٬ بارها و بارها با شما تماس می گيرد و اگر کمی بيش از انتظارش بيرون بمانيد٬ پرس وجو هایش را شروع می کند.
اگر شما با چنين فردی زندگی می کنيد٬ باید بيشتر از این واکنش های ساده٬ مراقب ارتباط تان باشيد. شمایی که با یک همسر هميشه شکاک زیر یک سقف زندگی می کنيد٬ باید آداب زندگی با این آدم ها را بدانيد و با کمی ظرافت اوضاع را برای خودتان و او راحت تر کنيد.
*دروغ های کوچک هم نگویيد
*بگویيد٬ قبل از آنکه بپرسد
باور کنيد که سکوت موفق ترین ازدواج ها را هم ویران می کند. اگر می خواهيد زندگی مشترک شما عاقبت خوبی داشته باشد٬ نگذارید سکوت جایش را در خانه شما باز کند. حرف زدن در مورد موضوعات روزمره٬ عقاید و برنامه ها می تواند گفت وگوی دونفره تان را گرم کند. وقتی همسرتان ببيند بدون نياز به کنجکاوی از همه روز شما خبر دارد٬ دیگر نيازی نمی بيند که مخفيانه سر از همه کارهای شما در بياورد.
*انبار باروت را منفجر نکنيد
اوضاع شما با دیگران فرق می کند. همسر شما یک انبار باروت است و برای منفجر شدن تنها به یک جرقه احتياج دارد. پس فرصت را برای منفجر شدنش فراهم نکنيد. باید بدانيد چه موضوعاتی حساسيت او را تشدید می کند و از آنها بپرهيزید و اگر فکر می کنيد حساسيت او بی مورد است٬ باید قبل از آنکه کاری بکنيد٬ یک قدم به عقب بازگردید و به او کمک کنيد تا حساسيت های بی موردش را کنار بگذارد.
*همه گذشته تان را رو نکنيد
*حریم خصوصی خودتان را داشته باشيد
شاید فکر کنيد اگر او تمام زیر و بم زندگی تان را بداند دیگر دليلی برای شک کردن باقی نمی ماند اما اشتباه می کنيد. از همان روز اول زندگی مشترک تان یک موضوع را روشن کنيد. نگذارید به عرصه خصوصی تان وارد شود و محيط هایی که مخصوص شماست را زیر و رو کند.
*از مردهای دیگر تعریف نکنيد
*عشق تان را نشان دهيد
*از متخصص کمک بگيرید
اگر احساس می کنيد توضيح دادن ها و دليل آوردن هایتان همسرتان را شکاک تر از قبل می کند٬ مشاوره های انفرادی و زوج درمانی تنها راهی است که می تواند مشکلات شما را حل کند.
شاید مشاوره هم کارکرد نداشته باشد و همسرتان برای برطرف کردن شکش٬ نياز به دارو درمانی داشته باشد. شاید مغز او٬ بدون آنکه خودش بخواهد چنين فرمان هایی را صادر می کند؛ پس قبل از آنکه از زندگی مشترک تان نااميد شوید٬ چنين درمان هایی را امتحان کنيد.
🌱🍀
🌹قال علی علیه السلام :
🌱حَقُّ الوَلَدِ عَلَی الوالِدِ اَن یُحَسِّنَ اسمَهُ وَ یُحَسِّنَ اَدَبَهُ وَ یُعَلِّمَهُ القُرآنَ .
🌱حق فرزند برپدر این است که: او را نام نیکو نهد، به خوبی تربیت کند و به او قرآن بیاموزد .
📚نهج البلاغه حکمة399
•┈•✾•☘️🌸🍀•✾•┈•
قال مولانا الامام الجواد علیه السلام:
الثقة بالله (تعالی) ثمن لکل غال و سلم الی کل عال.
سرور ما امام جواد علیه السلام فرمودند: اطمینان به خدای (متعال) قیمت هر چیز گرانبها و نردبان برای هر بلندی است.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی(4)
نیاز انسان
یکی از عوامل حرکت، نیاز انسان است.
انسان در مسیر زندگی خود به نیازهایی میرسد که در دسترس نیستند و برای رسیدن به آنها باید بکوشد و حرکت کند.کسی که در وجود خود به نیازها رسید و آنها را احساس کرد دیگر نمیتواند بی تفاوت باشد و منتظر باشد و ساکن بماند، بلکه باید حرکت خود را شروع کند. انسانی که به نیاز های وجودش اعتنایی نکرد و برای آنها کار نکرد و سکوت کرد و در سکون ماند، می گندد و فاسد می شود.این نیازها گاهی مربوط به جسم است که غالبا انسانها در این قسمت کوتاهی نمی کنند و به تلاش خود برای رفع نیاز ادامه می دهند. اما نیازهای مهمتری در نهاد انسان وجود دارد که آنها را نمی شود با امور دنیایی حل کرد و خود را راضی نگه داشت. برای این نیازها هم باید حرکت کرد و تلاش. کسی میتواند خوب شروع کند و درست حرکت کند که همه نیازها را خوب بشناسد.
#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی(5)
جهت حرکت
حرکت چیزی نیست که ایجاد شود. در درون انسان وجود دارد.مهم جهت حرکت و شکل حرکت است.باید این حرکت را که در درون انسان وجود دارد، به سمت و جهتی مناسب هدایت کرد .باید همه نیروها و انگیزههایی که در انسان وجود دارند تبدیل شوند و جهت بگیرند.باید ترسها و بخلها و حتی دردها و رنجهای انسان تبدیل شوند، باید عقدهها تبدیل شوند.انسان باید بن بستهای درون خود را بشناسد و بفهمد که چگونه باید از آنها بیرون بیاید.باید بفهمد چگونه از همان عقدههای درون خود بهره بگیرد در این صورت بدیهای او تبدیل به خوبی میشود.
#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی(6)
جهت حرکت
حرکت چیزی نیست که ایجاد شود. در درون انسان وجود دارد. ساختار انسان به گونه ای است که اورا به حرکت وادار می کند به عبارتی دیگر حرکت ایجاد شدنی نیست، بلکه و جود دارد و انسان همواره در حرکت است، مهم جهت حرکت و شکل حرکت است.باید این حرکت را که در درون انسان وجود دارد، به سمت و جهتی مناسب هدایت کرد. باید همه نیروها و انگیزههایی که در انسان وجود دارند تبدیل شوند و جهت بگیرند.باید ترسها و بخلها و حتی دردها و رنجهای انسان تبدیل شوند، باید عقدهها تبدیل شوند. باید همه ی بن بست های درون انسان تبدیل شوند برای این تبدیل شدن، انسان باید بن بستهای درون خود را بشناسد و بفهمد که چگونه باید از آنها بیرون بیاید. باید بفهمد چگونه از همان عقدههای درون خود بهره بگیرد و آنها را جهت دهد در این صورت است که بدیهای او تبدیل به خوبی میشود.
#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی(7)
رشد انسان
مادامی که در خود انسان حرکتی به وجود نیاید، هر نوع حرکتی، هر نوع تربیتی، هر نوع باروری و زیاد شدنی جز به کم شدن انسان منتهی نمیشود.گاهی زیاد برای انسانی که خود زیاد نشده باشد فقط رنج و درد را به همراه خواهد داشت.گاهی انسان برای خود مطالعاتی را در نظر میگیرد و سیر مطالعاتی درست میکند و در مسیر روزمره زندگی کتابهای زیادی را مطالعه میکند. دانش و آگاهی های او در عرصه های مختلف زیاد میشود؛ ولی چون خودش از درون زیاد نشده است، این آگاهی ها وبال گردن، و موجب درد و رنج او میشود و او را از مسیر رشد واقعی منحرف میکند.
قرآن می فرماید: «وَ یَتَعَلَّمُونَ ما یَضُرُّهُمْ وَ لایَنْفَعُهُمْ» بقره : 102
برخی از مردم اموری را می آموزند كه مایه ی ضرر و زیان است و هیچ نفعی نمی رساند. چنان كه بعضی سراغ سحر و جادو می روند تا میان همسران جدایی افكنند.
در دعاها می خوانیم: «أعوذُ بِكَ مِنْ عِلْمٍ لایَنْفَع؛ به خدا پناه می برم از علمی كه مفید نیست. » مستدرك الوسائل، ج 5، ص 69
امام خمینی (ره) در این باره می نویسد: «اصطلاحات و زرق و برق عبارات و تزیین ترکیبات کلمات و تحویل دادن به عقول ضعیفه برای تحصیل مقامات دنیویه، آن را «آیات محکمات» نتوان گفت؛ بلکه حجب غلیظه و اوهام واهیه باید نام نهاد، زیرا که انسان اگر در کسب علوم، مقصدش به وصول به حق تعالی و تحقق به اسما و صفات و تخلّق به اخلاق الله نباشد، هر یک از ادراکاتش درکاتی شود برای او و حجاب های مظلمه ای گردد که قلبش را تاریک و بصیرتش را کور کند.
این مسئله اختصاص به علوم دنیوی یا اخروی ندارد، بلکه هر دانشی که راه به معشوق حقیقی نبرد، بار خاطر است. حتی گاه عرفان و علم توحید نیز به جای آنکه راهگشا و راهبر باشد، سد طریق کمال و موجب خسران و زیان ابدی است؛ زیرا موجب تکبر شخص عارف و خود برتربینی او می گردد و اسیر اصطلاحات و تعابیر و تعاریف می ماند»»
لذا علوم دو دستهاند: علوم مفید و علوم مضر.
لذا در روایات ما هست که در ذات خداوند کنجکاوی نکنید، چون خودتان زیاد نشدهاید. با توجه به نامحدود بودن ذات پاک خداوند و محدود بودن عقل و علم و دانش ما حد ما نیست که در ذات خداوند فکر کنیم.
#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی (9)
هدف در زندگی
در مسیر رشد انسان باید هدفمند زندگی کند و هدف باید در رابطه با خود انسان انتخاب شود و این هدف مبنای طرح ریزی و برنامه ریزی او میشود و هدف هر کس در رابطه با اندازه و ارزشی است که از خود سراغ دارد، در رابطه با درکی است که از خود دارد. هدف ها به اندازه شخصیت ها تغییر و تبدیل پیدا میکنند.اگر میخواهیم هدف کسی را عوض کنیم، باید بینش و فکر او را نسبت به اندازه و قدرش کم یا زیاد کنیم.
انسان در مقایسه خود با دیگر پدیدها، تفاوت خود را با آنها میبیند.کسی که قدر و ارزش خود را فهمید، دیگر هدفی کمتر از خودش را انتخاب نمیکند. وقتی که فهمیدم کسی هستم، میتوانم بفهمم برای چه باید باشم.
در دعای مکارم الاخلاق، امام سجاد علیه السلام دعا میکند:
«اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ بَلِّغْ بِإِیمَانِی أَکْمَلَ الْإِیمَانِ وَ انْتَهِ بِنِیَّتِی إِلَى أَحْسَنِ النِّیَّاتِ وَ بِعَمَلِی إِلَى أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ اَللَّهُمَّ وَفِّرْ بِلُطْفِکَ نِیَّتِی وَ صَحِّحْ بِمَا عِنْدَک یقِینِی، وَ اسْتَصْلِحْ بِقُدْرَتِک مَا فَسَدَ مِنِّی »
بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و ایمانم را به درجه کاملترین ایمان رسان، و یقینم را برترین یقین گردان، و نیتم را به بهترین نیتها منتهی ساز، و کردارم را به بهترین کردارها تبدیل کن. بارخدایا، نیتم را به لطف خود کامل و خالص گردان، و یقینم را بدان گونه که دانی به راه صحت بر، و تباهی کارم را به قدرتت اصلاح کن.
امام میخواهد زندگی انسان ادامه پیدا کند. هم عملش و هم نیت هم هدفش. واین نیت او احسن و عالی ترین باشد.
و در همه زنگی او راه پیدا کند.
خدایا محبت و لطف تو به من، این باشد که نیت من، نیت عالی من در تمام زندگی وفور پیداکند و محدود به یک قسمت از کار و در یک مقطع از زندگی من نباشد. اَللَّهُمَّ وَفِّرْ بِلُطْفِکَ نِیَّتِی
حتی در انسان عالی نیت هم در اوج کمال انتخاب می شود.
این نوع هدف گذاری نشان از درک بالا ازخود است.
#نکته_های_آغاز_برای_صعود_و_تعالی(8)
رشد مانع اسارت
مادامی که انسان رشد پیدا نکرده باشد، و تا خودش را باور نکرده باشد، اسیر و ذلیل قدرتها و ثروتها خواهد شد.اگر انسان خودش را رشد ندهد و براش مهم نباشد که رشد کند و برای تعالی خود تلاشی نداشته باشد، اگر ثروتش را زیاد کند، قدرت وعلمش را زیاد کند، عشقش زیاد شود، هرچیزی در زندگی او زیاد شود چیزی جز بدبختی برای او به ارمغان نخواهد آورد.کسی که راه زیاد کردن ثروت و علم خودش را یاد گرفته حتما باید برای بارور شدن خودش هم راهی پیدا کرده باشد. باید بداند، با ریاضت، با عبادت، با جهاد، با نماز، با خدمت به خلق و... باید به رشد رسید یعنی این انسان باید راههای بارور شدن خودش را بداند.
یه استاد با تجربهی روانشناسی کودک داشتم که می گفت" اگه روزی پدر و مادر شدید ازتون می خوام حتما یادتون باشه...."
+هیچ بچهای وجود نداره که توی همهی زمینه ها بهترین باشه، اگه دیدی بچهت توی ورزش موفقه توی ریاضی ضعیف، براش معلم ورزش بگیر چون استعداد اصلیش اونجاست....
ببینید راحت بهتون بگم؛
می خوای بچهت خوشحال باشه، گفتگو بلد باشه، عشق ورزی یادبگیره، نمیخواد بشینی نصیحتای حکیمانه بهش کنی، رفتارت با همسرت رو درست کن
+اون خودش یاد میگیره
اون بچهای که بعضی وقتا میزنه زیر گریه و ناراحت میشه نگرانی نداره، باید نگران اون بچهای شد که جرات گریه کردن رو ازش گرفتن...
+خیلی عمیق بود
یاد بگیرید بچهتون رو با بقیه بچه ها مقایسه نکنید مگر اینکه قصد نابود کردن عزت نفسش رو داشته باشید
📌حتما برای بازی با بچه ها وقت بذار
چون بازی برای اونها فقط سرگرمی نیست، تمرین ایجاد ارتباط و مهارت های اجتماعیه
_بین بچه هاتون فرق نذارید، نگید اونا متوجه نمیشن
چون کاملا حسش می کنن و این تبدیل به خشم پنهانی نسبت به خواهر برادراشون میشه
_و در نهایت برای ساختن و تربیت بچه ها قبل تر از اون باید خودتون رو بسازید
🎖تمرينات هفت گانه براي افزايش #تمركز كودكان #كم_دقت و #کم_توجه:
✅توجه و تمركز، پايه و اساس انجام موفقيت آميز امور روزمره، مطالعه هدفمند و بهينه و همچنين انجام صحيح تكاليف درسي است.
🔻برخي تمرينات و بازي هايي وجود دارند كه والدین مي توانند با كودك انجام دهند تا توانايي تمركز و توجه را در آنان افزايش دهند.
1⃣ تجسم
🌸 از كودك بخواهيد چشمانش را ببندد. سپس تصوير يكي از اشكال هندسي مانند مثلث را در ذهن تجسم كند و بعد از آن با چشمان بسته آن تصوير را روي كاغذ ترسيم كند. از او بخواهيد اين كار را دوباره تكرار كند و تصوير متجسم ذهنش را نقاشي كند، انجام اين كار بدون توجه و تمركز امكان پذير نخواهد بود و اين كار هر چه كندتر صورت گيرد به علت افزايش مدت زمان توجه و تمركز، نتايج بهتري به همراه دارد. در مراحل پيشرفته تر مي توان اشكال متفاوت و پيچيده تري مانند مربع، لوزي، ستاره و ... انتخاب كرد.
2⃣ حدس شکل ها
🌸 از كودك بخواهيد چشمانش را ببندد، آنگاه اشكال هندسي را به او بدهيد و از او بخواهيد كه نوع آنها را حدس بزند. در مراحل پيشرفته تر اشكال حيوانات مختلف را به او پيشنهاد دهيد.
3⃣ تمرکز بر دما
🌸 دستان كودك را در دست بگيريد و هنگامي كه چشمانش بسته است، دو شيء كمي گرم و كمي سرد را در دستانش بگذاريد و از او بخواهيد دمايي را كه احساس مي كند شرح دهد.
4⃣ تمرکز بر صدای محیط
🌸 هنگامي كه با كودك به مكان هاي شلوغ مانند پارك، رستوران، ساحل، جنگل و... مي رويد، از او بخواهيد به صداي طبيعت گوش فرا دهد، صداهايي مانند صحبت افراد حاضر در محيط، صداي آب، صداي امواج دريا، صداي برخورد و تماس اشيا، صداي پرندگان و.... اكنون از او بخواهيد هر صدايي را كه مي شنود توضيح دهد. وسايل صوتي - تصويري، انواع سي دي ها و نوارهاي مختلفي وجود دارند كه صداهاي مختلفي از طبيعت هستند و كودك مي تواند اين تمرين تمركز را در خانه انجام دهد.
5⃣ بازی با انگشتان
🌸 از كودك بخواهيد انگشتان دستش را باز نگه دارد و با تمركز روي يكي از آنها، آن را خم كند. وقتي تمام انگشتانش را بست، دوباره از او بخواهيد دستش را باز كند و اين بار با تمركز بيشتر يكي از انگشتانش را خم كرده و دوباره باز كند، سپس همين كار را براي انگشت بعد انجام دهد بدون اينكه انگشتان ديگر را خم كند.
6⃣ تکنیک تنفس
🌸از كودك بخواهيد به آرامي تنفس كند و تا 10 بشمارد. عمل شمارش بايد در هر دم و بازدم تكرار شود.
7⃣ نگاه کردن
🌸 شيء را در فاصله چند متري كودك قرار داده و از او بخواهيد كه به آن شيء بدون پلك زدن نگاه كند. هر چه مدت زمان مشاهده بدون پلك زدن طولاني تر شود تمركز وي را به همان نسبت افزايش خواهد داد.
اين نكته را به كودك يادآور شويد پلك نزدن هميشه خوب نيست و مختص انجام اين تمرين است زيرا پلك نزدن مداوم سبب خشكي، سوزش و خارش چشم خواهد شد. در پايان هر تمرين به نتايج و پيشرفت هاي حاصله كودك نيز توجه داشته باشید.
امام رضا عليه السلام:
أحسِنِ الظَّنَّ باللّهِ؛ فإنّ اللّهَ عَزَّوجلَّ يقولُ: أنا عِندَ ظَنِّ عَبدِيَ المُؤمِنِ بي؛ إن خَيرا فخَيرا، و إن شَرّا فَشَرّا
به خداوند گمان نيك ببر؛ زيرا خداى عزّوجلّ مى فرمايد: من نزد گمان بنده مؤمن خويشم؛ اگر گمانِ او به من نيك باشد، مطابق آن گمان با او رفتار كنم و اگر بد باشد نيز مطابق همان گمانِ بد با او عمل كنم
ميزان الحكمه ج6 ص577
ویژگی والدین خوب👇
۱. شما یک جبههی متحد هستید!
قاعدهی طلایی در همکاری والدین خوب داشتن یک جبههی واحد در برابر کودکانتان است، فرقی نمیکند که به نظم، تغذیه، یا زمان خواب مربوط باشد.
اگر یکی از والدین، حتی به ندرت، دیگری را با اجازه دادن یک ساعت وقت اضافی رایانه با گفتن «هیس، به پدرت نگو» خراب کند، میتواند هر تصمیم دونفری را که تاکنون گرفتهاید به باد دهد.
اگر هر دو میخواهید موضع قبلیتان را عوض کنید، اشکالی ندارد. فقط با هم این کار را انجام دهید.
۲. شما از هم پشتیبانی میکنید.
توافق والدین روی هر تصمیمی مهمترین چیز است، بله، ولی به همین جا ختم نمیشود.
اگر همسرتان همیشه تنها کسی است که برنامهها و تصمیمات مشترکتان را اجرا میکند، برای کودکانتان یک طرفه به نظر میرسد.
هر دو باید در نقش مجری مشارکت کنید، یا با هم انجام دهید یا به نوبت.
۳. شما با انجام کار به روشی دیگر موافقت میکنید.
همیشه شما چگونگی مراقبت از کودکتان را از نزدیک و چشم به چشم نمیبینید. با این وجود هرگاه تصمیم میگیرید در مورد نحوه ی مراقبت از او مصالحه کنید، فقط اطمینان حاصل کنید هر دو به یک راهحل رسیدهاید که میتوانید با آن کنار بیایید.
برای بعضی از تیم های والدین، همیشه این کار را کسی انجام میدهد که بهترین و قویترین اقدام را احساس میکند (به عنوان مثال، همسرتان ممکن است بگوید، «نمیدانم که درست است، ولی حسام میگوید درست است- ممکن است اجازه بدهی به این روش انجام بدم») برای بعضی دیگر، فقط باید مرور شود آخرین بار چه کسی آن مراقبت را انجام داده است و حالا فقط باید جاها عوض شود.
بچهها تشنه شادی هستند و شما بهعنوان پدر و مادر نقش پررنگی در فراهم کردن فضایی مفرح و پرمحبت برای یادگیری و پرورش فرزندتان دارید.
اگر مادران کودک درونشان شیطنت کند، زندگی در خانه جریان مییابد، اگر خنده، اگر شادی، اگر شوخی، اگر بازی کنند همه اهل خانه را به زندگی نوید میدهند. انتقال شادی از پدران و مادران به کودکان میسر است. کودکان همین چند سال را برای شادی و بازی وقت دارند، کودک شاد امروز، انسان موفق و خوشبخت فرداست.
بازی کردن به کودکان، کشف دنیا، قوانین طبیعت، تفکر در پیرامون زندگی را میآموزد آنها تواناییهای خود را در بازیها میسنجند که هیچ علمی آن را به کودکان نخواهد آموخت. کودکی که به اجبار والدین به جای بازی و تحرک و شادی پشت میز کلاس زبان مینشیند، کودکی که به جای گرفتن مداد رنگی برای نقاشی و خطخطی کردن، الفبا را میآموزد، رشد سالم روانی را که بین یک تا شش سالگی اول زندگی باید اتفاق بیفتد را از دست میدهد. کودک دانشمند امروز، انسان مضطرب فرداست که شانس پیشرفت در بسیاری از زمینههای احساسی را از دست خواهد داد.
هرگز فكر نكنيد هرچه سختگيرتر باشيد بهتر ميتوانيد فرزندتان را تربيت كنيد...خير
والدين سختگير دو نوع بچه پرورش ميدهند
يا فرد مضطرب،نگران، وسواسی، كه به خود بسيار سخت ميگيرد و با وجود موفقيتهايش هيچ لذتی از زندگی نميبرد.
يا فردی لجباز و فراری از كار!
والدين عزيز با سختگيری نميتوانيم فرزندی موفق،سالم و خوشبخت تربيت كنيم...
كودك تا زمانی كه به خودش و ديگری آسيب نمی رساند و به حق كسی تجاوز نميكند بهتر است آزاد باشد.
💎تغییرات دوران کودکی فرزندتان را با عجله پشت سر نگذارید
🍃برخی از والدین بدلیل عجول بودن،کمال طلبی،تنبلی،مقایسه،عدم آگاهی و....به کودکان خود فرصت رشد کردن بزرگ شدن را نمیدهند
رفتار این گونه والدین کودکان را به دردسر می اندازد.والدین با ارائه ی مسئولیت زود هنگام کودک خود را مضطراب میکنند.
🍃معمولا برخی والدین تا سن دو سالگی تصمیم میگیرند ک کودک خردسال خود را از مراحل مختلف رشدیش ( مثل از شیر گرفتن،از پوشک گرفتن،جداسازی رختخواب و...)هر چه زودتر عبور دهند و به اصطلاح کودک خود را بزرگ نمایند.عجله ای نیست،لطفا صبر کنید،کمی آهسته تر کودکان پذیرای تغییرات آنی و سریع را ندارند.
🍃به کودک خود فرصت دهید تا از هر کدام از این مراحل که برای او بحران است،گذر کند.عجله ی شما برای رشد زودتر،مشکل او را دوچندان میکند. لطفا تغییرات و شرایط روحی فرزندتان را در نظر بگیرید و آمادگی او را در طول مراحل رشدیش بسنجید.
🍃کودکی مضطرب آماده ی رفتن به مرحله بعدی نیست.
زیاد پیش میاد که ببینیم و بشنویم که نه گفتن رو تمرین کن و یاد بگیر. اما همونقدر که نه گفتن اهمیت داره. "نه شنیدن" هم مهمه.
توانایی نه گفتن و نه شنیدن، یک مهارت است.
ما بایستی بتونیم که نیازهامون رو ابراز کنیم و در عین حال به طرف مقابل حق بدیم که بگه آره یا نه و اگر نه گفت، این فاجعه نیست. بهترِ توانایی پذیرش نه شنیدن رو تمرین کنیم.
ما باید نیازها، خواسته ها، اولویت ها و حد و مرزهامونو بشناسیم و هم خودمون رو نظر بگیریم و هم دیگران رو و بتونیم تعادل رو برقرار کنیم.
همانقدر که زن را باید فهمید
مرد را هم باید درک کرد
همانقدر که زن بودن می خواهد
مرد هم اطمینان می خواهد
همانقدر که باید قربان صدقه ی رویِ ماهِ بی آرایشِ زن رفت
باید فدایِ خستگی هایِ مرد هم شد
همانقدر که باید بی حوصلگی هایِ زن را طاقت آورد
کلافگی هایِ مرد را باید فهمید
این
- من -
را زمین بگذار !
- ما -
که شدی
دیگر زن بودن و مرد بودن نیست که نمایان است
این - ما - معنا دارد
اینکه تا کجا زنانگی هایت را به پایِ مردت بریزی
اینکه تا چه حد مردانه بانویِ خانه ات را بپرستی
همانقدر که پشتِ فریادها و بغض هایِ یک زن دلتنگی نمایان است
پشتِ سکوت و بی تفاوتیِ مرد هم بی تابی نمایان
تمامِ کاسه کوزه ها را به پایِ اخمِ مردت نشکن دخترک
مردها گاهی اخمشان هزار معنا دارد غیر از آنچه که در خیالِ تو می گذرد
مردِ قصه؛ مردانه پایِ بهانه هایش به ایست
ما زن ها وقتی تمامِ خود را در یک چهار دیواری
با تو تقسیم می کنیم
دنیا را هم که بی آورند بگذارند جلویِ چشممان
تنها تو را می بینیم
تنها تو را می خواهیم
همانقدر که زن باید باشد
مرد هم باید باشد
اینجا من نیست؛ تو نیست
همه اش
می شود
مــــا
عامل ویران کننده روابط زن وشوهر
( 6 عامل... )
📌۱. اولویتهای خانوادگی
مهمترین منبع استرسزا در روابط بیشتر زوجها، روابطی است که خارج از آن دو نفر است. والدینتان، خواهر و برادرهایتان و دوستانتان را دستکم نگیرید. باید بدانید که وقتی به همسرتان «بله» گفتهاید یعنی او را به همه آدمهای دیگر مقدم کردهاید. خیلی از ازدواجها فقط بخاطر همین ضعف در اولویتدهی دچار مشکل میشوند. هر کس آنها را سمتی میکشد بدون اینکه به سمت همدیگر کشیده شوند. زوجها در ازدواجهای سالم یاد میگیرند که همدیگر را به هرکس و هرچیز دیگر مقدم بدانند.
📌۲. فقدان ارتباط کلامی
این حقیقت دارد که زوجها به طور متوسط فقط چند دقیقه در روز با هم ارتباط کلامی باکیفیت دارند. هرجومرج زندگی خیلی راحت شما را درگیر خود میکند و باعث میشود نتوانید با همسرتان صحبت کنید. اما زندگی بدون ارتباط کلامی زندگی زناشویی موفقی نخواهد بود. سعی کنید برای حرف زدن با همدیگر وقت بگذارید.
📌۳. استــرس
اینکه استرسمان را سر همسرمان خالی کنیم کار بسیار سادهای است. خیلی از ما عادت داریم تا وقتی پایمان را به منطقه آرامشمان یعنی خانه نگذاشتهایم همه چیز را در خودمان نگه داریم و بعد که وارد خانه شدیم منفجر شویم. زوجهای سالم باید از استرسشان برای نزدیکتر شدن به هم و تکیه کردن به همدیگر استفاده کنند، حالا منبع این استرس هرچه که باشد: از مشکلات مالی گرفته تا مشکلات کاری و بیماری.
📌۴. تکنـولوژی
اخیراً وبلاگ مردی را خواندم که تصمیم به طلاق گرفته بود، فقط اینکه میخواست از تلفنهمراهش طلاق بگیرد. این یک واقعیت است، خیلی از ما همیشه و در همه حال این عامل خطرناک برهمزننده روابط را همیشه با خودمان حمل میکنیم. خیلی از ما وقتمان را در دنیای مجازی پرهرجومرج تکنولوژی و شبکههای اجتماعی تلف میکنیم، بدون اینکه وقتی برای صمیمیتر کردن رابطه با همسرمان بگذاریم. پس تلفنهایتان را خاموش کنید، تلویزیون را از برق بکشید و سعی کنید برای همسرتان وقت بگذارید.
📌۵. خـودخواهی
ازدواج یک درس دائمی و بزرگ از خودخواه نبودن است. و ما یا اجازه میدهیم که این تجربه ما را بهتر کند و یا تلختر میشویم. اینکه کسی را بر خودمان مقدم کنیم کار سختی است چون ذات ما طوری است که خودمان را به همه چیز و همه کس مقدم بدانیم.
هربار که به خودمان جواب مثبت میدهیم، به ازدواجمان جواب منفی دادهایم زیرا ازدواج مرد درمقابل زن نیست، ما درمقابل من است.
📌۶. نبخشیدن همدیگر
بخشیدن و فراموش کردن یکی نیستند. وقتی نتوانیم این را بفهمیم، ناراحتیهایمان را برای مدتی طولانی در خودمان نگه میداریم. و این ناراحتیها در آخر شروع به ویران کردن زندگیهایمان از داخل به بیرون میکنند. اما بخشش به معنی تبرئه کردن دیگران نیست، به معنی آزاد کردن خودمان است برای اینکه اجازه دهیم خداوند که خود بخشاینده متعال است، ما را التیام دهد.