ویژگیها و شخصیت اخلاقی امام هادی ع(۴)
7. احترام به اهل دانش
امام، به مردم به ویژه دانشمندان و اهل علم احترام فراوان می گذاشت. در تاریخ آمده است: روزی امام در مجلسی نشسته بودند و جمعی از بنی هاشم، علویان و دیگر مردم نیز در آن مجلس حضور داشتند که دانشمندی از شیعیان وارد شد. او در مناظره ای اعتقادی و کلامی، تعدادی از ناصبیان و دشمنان اهل بیت: را مجاب و رسوا ساخته بود. به محض ورود این شخص به مجلس ، امام از جای خود برخاست و به
نشانه احترام به سویش رفت و او را نزد خود در بالای مجلس نشانید و با او مشغول صحبت شد. برخی از حاضران از این رفتار امام ناراحت شده و اعتراض کردند. امام در پاسخ آنان فرمود: اگر با قرآن داوری کنم، راضی می شوید؟ گفتند: آری. امام تلاوت فرمود: (ای کسانی که ایمان آورده اید، هنگامی که به شما گفته شد: در مجلس جا برای دیگران باز نمایید، باز کنید. تا خداوند [رحمتش را [برایتان گسترده سازد. و چون گفته شد برخیزید، برخیزید تا خداوند به مراتبی [منزلت [مؤمنانتان و کسانی را که علم یافته اند بالا برد (15) و نیز فرموده است: (آیا کسانی که دانشمند هستند با آنان که نیستند برابرند؟)(16) خداوند مؤمن دانشمند را بر مؤمن غیر دانشمند مقدم داشته، همچنان که مؤمن را بر غیر مؤمن برتری داده است. آیا به راستی آنکه می داند و آنکه نمی داند، مساوی است؟ پس چرا انکار و اعتراض می کنید؟ خدا به این مؤمن دانشمند برتری داده است. شرف مرد به دانش اوست، نه به نسب و خویشاوندی اش. او نیز با دلایلی محکم که خدا به او آموخته، دشمنان ما را شکست داده است.(17)
8 . بخشش
بخشندگی با خون و گوشت اهل بیت: آمیخته بود. آنان همواره با بخشش های خود، دیگران را به شگفتی وا می داشتند. گاه آن قدر می بخشیدند که رفتارشان در شمار معجزه به شمار می آمد، تا آنجا که در این مقام در توصیف حضرت هادی(ع) می گفتند: «انفاق امام هادی(ع) به قدری بود که جز پادشاهان کسی توانایی انجام آن را نداشت و مقدار بخشش های ایشان تا آن زمان از کسی دیده نشده بود و در جغرافیای اندیشه ها نمی گنجید».(18)
اسحاق جلاب می گوید: «برای ابوالحسن(ع) گوسفندان بسیاری خریدم. سپس مرا خواست و از منزلش مرا به جایی برد که بلد نبودم و فرمود تا تمامی این گوسفندان را میان افرادی که خود دستور داده بود، پخش کنم».(19)
بی آنکه دیگران متوجه شوند، آنان را از نسیم بخشندگی خود می نواخت و مورد تفقد قرار می داد. گوسفندانی را می خرید، با دست خود ذبح و بین نیازمندان توزیع می کرد.(20) گاه نیز در حد توان خود و به همان اندازه ای که شخص در خواست کرده بود، به آنان بخشش می کرد. «ابو هاشم جعفری» می گوید: «در تنگنای مالی بسیاری گرفتار آمده بودم تا آنجا که تصمیم گرفتم برای درخواست کمک نزد امام هادی(ع) بروم. هنگامی که خدمت امام رسیدم، پیش از آنکه سخنی بگویم، فرمود: ای اباهاشم! کدام یک از نعمت های خدا را می خواهی شکر کنی؛ ایمانی که به تو داده که به وسیله آن بدن خود را از آتش دوزخ دور سازی و یا سلامتی و عافیتی که به تو ارزانی داشته که از آن در راه عبادت و بندگی خدا بهره بری، یا از آن قناعتی که به شما هدیه کرده تا در پی آن، از درخواست از مردم بی نیازتان کند؟
ای ابا هاشم! علّت آنکه من سخن آغاز کردم، آن است که گمان کردم می خواهی از برخی مشکلات خود شکایت کنی. دستور داده ام دویست دینار طلا به شما بدهند که با آن مشقت را بر طرف سازی. آن را بگیر و به همان مقدار بسنده کن».(21)
@moshiri110
9. سخت کوشی
امام علی النقی(ع) پیشوای بزرگ شیعیان و بزرگ خاندان هاشم بود. درآمدهای اسلامی همه به دست او می رسید و می توانست از آن بهره مند شود؛ چرا که حق او بود، ولی به سان پدران خود دوست داشت از حاصل دسترنج خود بهره گیرد و نیازهای زندگی اش را با زحمت خود فراهم آورد. «علی بن حمزه» می گوید: «ابوالحسن(ع) را دیدم که به سختی مشغول کشاورزی است؛ به گونه ای که عرق از سر و رویش جاری است. از ایشان پرسیدم: فدایت شوم! کارگران شما کجایند [که شما این گونه خود را به زحمت انداخته اید]؟
در پاسخ فرمود: ای علی بن حمزه! آن کس که از من و پدرم برتر بود، با بیل زدن در زمین خود روزگار می گذراند. دوباره عرض کردم: منظورتان کیست؟ فرمود: رسول خدا، امیرمؤمنان و همه پدران و خاندانم خودشان کار می کردند. کشاورزی ازجمله کارهای پیامبران، فرستادگان، جانشینان آنها و شایستگان درگاه الهی است».(22)@moshiri110
ویژگیها و شخصیت اخلاقی امام هادی ع(۵)
10. بردباری
شکیبایی از برجسته ترین صفات مردان بزرگ الهی است؛ زیرا برخوردهای آنان با مردم نادان بیشتر از همه است و آنان برای هدایت شان باید صبر پیشه سازند تا این گونه دروازه ای از رستگاری را به رویشان بگشایند.
«بریحه عباسی»، گماشته دستگاه حکومتی و امام جماعت دو شهر مکه و مدینه بود. او از امام هادی(ع) نزد متوکل سخن چینی و سعایت کرد و برای او نگاشت: «اگر مکه و مدینه را می خواهی، علی بن محمد(ع) را از این دو شهر دور ساز؛ زیرا مردم را به سوی خود فرا خوانده و گروه بسیاری نیز به او گرایش یافته و از او پیروی می کنند».
در اثر سعایت های بریحه، متوکل امام را از جوار پر فیض و ملکوتی رسول خدا(ص) تبعید کرد و ایشان را به سامرا فرستاد. در طول این مسیر، بریحه نیز با ایشان همراه شد.
در بین راه رو به امام کرد و گفت: «تو خود بهتر می دانی که من عامل تبعید تو بودم. سوگندهای محکم و استوار خورده ام که چنانچه شکایت مرا نزد امیرالمؤمنین (متوکل) و یا حتی یکی از درباریان و فرزندان او کنی، تمامی درختانت را در مدینه به آتش کشم و خدمت کارانت را بکشم و چشمه ها و قنات های مزرعه ات را ویران سازم. بدان که در تصمیم خود مصمم خواهم بود». امام(ع) با چهره ای گشاده در پاسخ بریحه فرمود: «نزدیک ترین راه برای شکایت از تو، این بود که دیشب شکایت تو را به درگاه خدا عرضه کنم و من شکایتی را که نزد خدا کرده ام، نزد غیر خدا و پیش بندگانش عرضه نخواهم کرد».
بریحه که رأفت و بردباری امام را در مقابل سعایت ها و موضع زشتی که در برابر امام گرفته بود دید، به دست و پای حضرت افتاد و با تضرع و زاری از امام درخواست بخشش کرد. امام نیز با بزرگواری تمام فرمود: «تو را بخشیدم!»(23)
@moshiri110
ویژگیها و شخصیت اخلاقی امام هادی ع(۶)
11. شکوه و هیبت
از آنجا که امام معصوم، کانون تجلی قدرت و عظمت پروردگار و معدن اسرار الهی و قطب عالم امکان است، قداست معنوی و شکوه و وقار بسیار دارد. در زیارت جامعه کبیره از زبان امام هادی(ع) می خوانیم: هر بزرگ و صاحب شرافتی در برابر بزرگواری شما و شرافتتان سر فرود آورده و هر خود بزرگ بینی به اطاعت شما گردن نهاده است. هر زورگویی در برابر برتری شما فروتن شده و همه چیز در برابر شما خوار و ذلیل است».(24)
«محمد بن حسن اشتر» می گوید: «من همراه پدرم، بیرون کاخ متوکل با جمعی از علویان، عباسیان و جعفریان ایستاده بودیم که امام هادی(ع) آمد. تمام مردم برای ادای احترام و بزرگداشت ایشان از مرکب های خود پایین آمدند و صبر کردند تا ایشان وارد کاخ شود. پس از آن، برخی زبان به گلایه گشودند و گفتند: چرا ما باید به این پسر بچه احترام بگذاریم و از مرکب هایمان به احترامش پیاده شویم؟ نه شرافت او از ما بیشتر است و نه بزرگ سال تر از ماست. به خدا سوگند که وقتی بیرون آمد، دیگر از مرکب هایمان پیاده نمی شویم.
ابو هاشم جعفری در رد سخن آنها گفت: به خدا سوگند که همگی شما با خواری و خفت پیاده خواهید شد. پس از مدتی، امام از کاخ متوکل بیرون آمد. صدای تکبیر و تهلیل مردم به آسمان برخاست و همگی مردم، حتی آنان که گله مند بودند، از اسب هایشان پیاده شدند. آن گاه ابو هاشم رو به آنان کرد و گفت: شما که گفتید به او احترام نمی گذارید و سوگند یاد کردید که از مرکب هایتان پیاده نمی شوید؟! آنها که نتوانسته بودند هیبت و جلال امام را نادیده انگارند، سرافکنده پاسخ دادند: به خدا سوگند، بی اختیار از مرکب پیاده شدیم».(25)
پی نوشت ها:
1. مناقب آل ابی طالب، ابو جعفر محمد بن علی ابن شهر آشوب السروی المازندرانی، بیروت، دار الاضواء، بی تا، ج 4، ص 401.
2. فصول المهمة فی معرفة الائمة، ابن صباغ مالکی، بیروت، دارالاضواء، 1409 ق، ج 2، ص 268.
3. ائمتنا، علی محمد علی دخیلّ، بیروت، دار مکتبة الامام الرضا، چاپ ششم، 1402 ق، ج 2، ص (ع)21.
4. همان، ص 257.
5. همان، ص 217 ؛ اصول کافی، محمد بن یعقوب الکلینی، تهران، مکتبة الصدوق، 1381 ق، ج 1، ص 502؛ بحار الانوار، محمد باقر المجلسی، بیروت، مؤسسة الرسالة، 1403 ق، ج 50، ص 211.
6. الفصول المهمة، ص 267.
7. دلائل الامامة، محمد بن جریر بن رستم الطبری، نجف، منشورات المطبعة الحیدریة، 1369 ق، ص 219 ؛ اصول کافی، ج 1، ص 230 ؛ مناقب آل ابی طالب، ج 4 ص 406.
8. بحار الانوار، ج 50، ص 130.
9. دلائل الامامة، ص 221.
10. سفینة البحار، شیخ عباس قمی، بیروت، دار التعارف للمطبوعات، بی جا، ج 2، ص 240.
11.او وزیر معتصم و واثق بود که مخالفان را در تنوری می انداخت که کف آن میخ های آهنی بزرگی قرارداشت. مردم به شدت از او متنفر بودند. متوکل بعد از به قدرت رسیدن او را در همان تنور انداخت. علی بن الحسین المسعودی، مروج الذهب و معادن الجوهر، برگردان: ابوالقاسم پاینده، تهران،انتشارات علمی و فرهنگی، 0(ع)13، چاپ چهارم، ج 2، ص 489.
12. الارشاد، محمد بن محمد بن النعمان المفید، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1378 ش، ج 2، ص 424؛ کشف الغمة فی معرفة الائمه، علی بن عیسی الاربلی، تهران، دار الکتب الاسلامیة، بی تا، ج 3، ص 236.
13. تذکرة الخواص، ابن الجوزی، تهران، مکتبة النینوی الحدیثه، ص 361 ؛ بحار الانوار، ج 50، ص 211.
14. الارشاد، ج 2، ص 433.
15. مجادلة: 11.
16. زمر: 9
17. الإحتجاج، احمد بن علی بن ابی طالب الطبرسی، قم، انتشارات اسوه، 1416، چاپ دوم، ج 2، ص309.
18. مناقب آل ابی طالب، ج 4، ص 409.
19. اصول کافی، ج 1، ص 498.
20. اعیان الشیعة، سید محسن امین، بیروت، دار التعارف للمطبوعات، بی تا، ج 2، ص 37.
21. بحار الانوار، ج 50، ص 129.
22. من لا یحضره الفقیه، شیخ صدوق، بیروت، دارالصعب، بی تا، ج 3، ص 216.
23. اثبات الوصیة، علی بن الحسین المسعودی، تهران، کتاب فروشی اسلامیه، 1343 ش، ص 196.
24. مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، قم، انتشارات اسوه، 1379 ش، چاپ چهارم، زیارت جامعه کبیره.
25. حیاة الامام علی الهادی(ع)، باقر شریف قرشی، بیروت، دار الاضواء، 1402 ق، ص 24.
#امام_هادی
#قرآن
#اهلبیت
@moshiri110
فرمایشات رهبری عزیزمان در دیدار تولیدکنندگان آنقدر جامع و کامل بود که اگر تمام قوای سهگانه هم قسم بشوند در اجرای آن،بزودی شاهد پیشرفت های عظیم و رفع نارضایتی ها و حل مشکلات خواهیم بود.آقایان مسول بسم الله...
#مقام_معظم_رهبری
#تولید
#ایران
در ویراستی(توئیتر ایرانی)با ما باشید.
https://virasty.com/moshirikhorasani/1675134953918966178
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
سیاست دوگانه
❌ #قرآن را آتش میزنند
❌ #کاریکاتور #پیامبر_اسلام رامیکشند
❌ بدترین توهینها را به #مقدسات #مسلمانان میکنند
میشود #آزادی_بیان
⭕️ولی اگر به مجسمه جعلی منسوب به #مسیح و مریم مقدس( که مورد احترام ما نیز هستند) یا نمادهای #همجنس_بازان، اهانتی شود بدترین برخوردها میشود.
#قرآن #اسلام #غرب #ایران #آزادی #پیامبر
در #ویراستی با ما همراه باشید
https://virasty.com/moshirikhorasani/1675410091875530245
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارزش مجالس حسینی
در لحظه جاری شدن اشکهای تان التماس دعا برای فرج مولای غریب زمان
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
سخنی با سران قوا در باب #مولدسازی(۱)
طرح #مولدسازی سوالات بیجوابی درذهن نخبگان و دلسوزان جامعه ایجاد کرده است.حداقل نظر مخالفین این است که این میزان اختیار بهیک گروه-وطبعا تیم زیر مجموعه آنان- بسیار #فسادزا است .قانون را بایدبه گونهای نوشت که بعدها #تفسیر_به_رای نشود
https://virasty.com/moshirikhorasani/1675626552685514406
سخنی با سران قوا در باب #مولدسازی (۲)
طبق بررسی های کارشناسی این مصوبه حداقل ۱۹بار موجب نقض ۱۱ اصل #قانون_اساسی میگردد و این یعنی #فاجعه .
عزیزان ، #نقد دلسوزان را بشنوید و اگر پاسخی دارید بفرمائید تا اذهان روشن شود و آرام گیرد.
#فسادزا #دولت #نقد #مجلس #ایران #مردم
با ما همراه باشید در ویراستی(توییتر ایرانی).آدرس صفحه استاد مشیری خراسانی در نرم افزار ویراستی
https://virasty.com/moshirikhorasani/1675664112676362023
آدرس صفحه استاد در ایتا
@moshiri110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه حکیم و عاقل شویم؟چگونه فرزندانی حکیم و عاقل تربیت کنیم؟؟؟؟
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شما با یک معجزه چه میکنید؟؟؟
با نامه اختصاصی خدا به خودتان چگونه رفتار می کنید؟؟؟
#قرآن #امام_زمان #معجزه
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شکر،عاملی مهم در رشد انسانها
#تربیت
#رشد
#امام_زمان
#شکر
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنی با سران قوا(۳) در باب #مولدسازی
بهتر نیست اول از همه چند صدهزار میلیارد تومان(۶۰۰هزار میلیارد تومان )اموال سهام داران عدالت را که از دولت قبل طلب دارند برگردانید(مستندات کافی را جناب دکتر قاضی زاده در این فیلم ارائه فرموده اند)
#سهام_عدالت
#رئیس_جمهور
با ما همراه باشید در ویراستی(توییتر ایرانی ).آدرس صفحه استاد مشیری خراسانی در نرم افزار ویراستی
https://virasty.com/moshirikhorasani/1675825013501480270
آدرس صفحه استاد در ایتا
@moshiri110
🇮🇷 استاد #مشیری #خراسانی :
مردم عزیز #ایران سربلند، با قدمهای استوار و شرکت یکپارچه در #راهپیمایی #22بهمن، بار دیگر نشان خواهند داد فداکارانه بر عهد و پیمان خود با شهدا و امام بزرگوار وفادار بوده و در هیچ شرایطی در برابر زورگویان عالم دست از دفاع از نظام جمهوری اسلامی و آرمانهای آن نخواهند کشید.
🇮🇷 استاد دروس عالی حوزه علمیه خراسان:
مردم بصیر و فهیم ایران سرمایهگذاری عظیمی برای انقلاب کردهاند و به این سادگی دست از انقلاب بر نمیدارند و قطعا در ۲۲ بهمن شاهد حضور دهها میلیونی مردم مؤمن و مقاوم #ایران خواهیم بود.
🇮🇷
از تمام افراد ملت عزیز و بزرگوار ایران و علاقه مندان به جمهوری اسلامی و سرافرازی اسلام و انقلاب تقاضا دارم با حضور گسترده خود در مراسم راهپیمایی پرشکوه ۲۲بهمن۱۴۰۱ دین خود به ایران واسلام وامام وشهیدان وایثارگران ادا کنند .
@moshiri110
دوره های آموزشی مورد تفاهم آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز با حضور ۲۵۰ نفر از فرهنگیان شهرستان سبزوار (مربیان پرورشی و معلمان متوسطه ) با تدریس استاد مرکز تخصصی نمازمشهد حجت الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی
پنجشنبه ۲۰ بهمن ماه در محل آموزش و پرورش شهرستان سبزوار
#ایران #خراسان_رضوی #سبزوار
#مرکز_تخصصی_نماز
#دهه_فجر #قرآن #اهلبیت
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
مسئولین محترم حتما این عکس را ببینید و البته
بادقت ، و هر روز ببینید
اصلا قاب کنید بزنید داخل اتاقهای کار و جلسات تان
و سرتعظیم فرود بیاورید برای این مردم مؤمن و مقاوم و باغیرت ،بهترین مردم دنیا
برای این مردم کار کنید که خدمت به این مردم یکی از با ارزشترین عبادات و افتخاری والا و ابدیست
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
سخنی با رئیس محترم قوه قضائیه(۳)
جناب آقای #محسنی_اژه_ای
حال که پرونده #طبری بررسی مجدد میشود و صحبت از رفع برخی اتهامات مهم از وی است ،و حال که اغتشاشگران مشمول #عفو میشوند،لطفا نسبت به پرونده آقای #وحید_اشتری هم تجدید نظر بفرمائید تا در جمهوری اسلامی کسی بخاطر #مطالبه_گری و #افشاگری زندانی نشود.
منتظر اقدام انقلابی و سریع شما هستیم.
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
https://virasty.com/moshirikhorasani/1676867074957432720
استاد مشیری خراسانی در جمع نخبگان فرهنگی مشهدالرضا ع: واقعا تأسف برانگیز است که خبرهای خوش موفقیت های مختلف #ایران عزیز از حوزه #موشکی تا احیای #دریاچه_ارومیه، زیر سایه فشار معیشتی به مردم و کاهش عجیب ارزش #پول_ملی، گم شده است.
کاش جناب #رییس_جمهور و دولت محترم، روی بازگشت ارزش #پول_ملی با کمک دلسوزان عرصه #اقتصاد متمرکز شوند.
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
@moshiri110
1_3771729706.mp3
4.2M
شایسته سالاری در مبانی دینی
سخنرانی استاد مشیری خراسانی در همایش سراسری شایسته سالاری اسفند۱۴۰۱
#شایسته_سالاری #مشیری_خراسانی
#ایران #مطالبه_گری #امیرالمؤمنین
#پیامبراکرم
کفایه الاصول کانال نشر آثار استاد مشیری خراسانی
https://eitaa.com/moshiri110