13.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 هیچ فریضه ای بالاتر از نماز نیست
🎙 امام خمینی (ره)
@mostafaizadi
مرحوم فیض در یک جای وافی اصرار میکند که وحدتِ شب و خلوت در آن را دریابید که خلوتِ شب آدم را به وحدت نزدیک میکند و توحّد میدهد... انسان تا توحّد نداشته باشد اهل تعقل نمیشود، زیرا تعقل با تعلق جمع نمیشود، با پراکندگی نمیشود، بلکه تجمع حواس میخواهد و لذا تجمع و توحّد حقیقت میآورد و انسان را با وحدت مطلق قرب و انس میدهند.
این واقعیت انکار ناپذیر است که طهارت و وحدت و خلوتِ شب و در حضور قرآن بودن انسان سازند. یکی از مشایخ ما اصرار میفرمود: اگر میخواهید بصیرت پیدا کنید و چشم دلتان باز شود در محضر قرآن باشید. درس و بحث نیز مغتنم است، زیرا همه این علوم، شعبهها و جدولهاییاند که به کتابالله پیوند دارند، ولی این طور نباشد که اینها رهزن باشند و ما را از حریم قرآن دور کنند، به طوری که صبح که از خواب برخاستیم به فلان درس و مباحثه و یا تألیف کتاب و مقاله برویم و بعد ببینیم که شب و روز بر ما میگذرد و در محضر إله و كتابالله نبودیم و همه گونه درسها را داشتیم ولی درس اصلی را که قرآن بود فراموش کردیم. پس درس و بحث باشد ولی در محضر قرآن بودن اصل باشد که قرآن به انسان دید و روشنایی و صفا و نور و توحد میدهد. روایات نیز همانند قرآن این چنیناند.
📗دروس شرح فصوص الحکم قیصری، ج۱، ص ۱۱۵_۱۱۴، حضرت علامه حسن زاده آملی
@mostafaizadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥چند روز پیش این آیه را میخواندم: أَوَلَمۡ يَسِيرُواْ فِي ٱلۡأَرۡضِ فَيَنظُرُواْ كَيۡفَ كَانَ عَٰقِبَةُ ٱلَّذِينَ كَانُواْ مِن قَبۡلِهِمۡۚ كَانُواْ هُمۡ أَشَدَّ مِنۡهُمۡ قُوَّةࣰ وَءَاثَارࣰا فِي ٱلۡأَرۡضِ فَأَخَذَهُمُ ٱللَّهُ بِذُنُوبِهِمۡ وَمَا كَانَ لَهُم مِّنَ ٱللَّهِ مِن وَاقࣲ
🔸به ذهنم آمد خدا که طبق این آیه تمدنهای بزرگ کفر را به راحتی نابود کرده است، چطور تمدن غرب با این عظمتش را نابود میکند؟ این تمدن عظیم که در تاریخ از حیث امکانات و تکنولوژی بینظیر است، آیا نابود شدنی است؟
🔸اما وقتی لس آنجلس یعنی قبله فرهنگی تمدن غرب و مهد هالیوود، به راحتی دیروز در آتش خشم خدا سوخت و ۵۷ میلیارد دلار به آمریکا ضرر زد، مشخص شد نابود کردن این تمدنها برای خدا بیش از یک چشم به هم زدن کار ندارد.
🔹همان بلایی که سر غزه آوردند خدا سر خودشان آورد.
🔸اِنَّ رَبّکَ لَبِالمِرصاد
@mostafaizadi
🔴آنجا که همگان به مسئولیت خطیر خویش عمل کنند و با عذر و بهانههای واهی از میدان نگریزند، هزینه شخصی افراد کمتر میشود و سرور آزادگان را در غربت کربلای زمانه آن سان مظلومانه شهید نمیسازند!
🔴خط شکنان نوعاً تاوان سستی من و ما را پس میدهند و زمانی هم که آنان در نبرد غریبانه خویش قربانی جور دشمن قهار شدند، نوبت به سست عنصران میرسد که یا زبونانه بر چکمههای دشمن بوسه زنند و یا خود نیز روانه حبس و چوبه دار شوند.
🔴و تاریخ همیشه تکرار میشود!
@mostafaizadi
💥انجمن حجتیه و نفوذ در حوزه علمیه
🔸مقام معظم رهبری چند سال قبل فرمودند تز انقلاب از درون حوزه علمیه قم پدید آمد و دشمن تلاش میکند آنتی تز آن را هم در درون حوزه علمیه پدید بیاورد.
🔹پیام تسلیت برخی بزرگان حوزه "حفظهم الله" برای مرگ آقای افتخارزاده نفر دوم انجمن حجتیه خبر از نفوذ جریاناتی در حوزه علمیه جهت پدیدآوردن آنتی تز انقلاب از درون حوزه میدهد.
🔸حضرت امام درباره خطر متحجران معتقد به جدایی دین از سیاست میفرمود: "طلاب عزیز لحظهای از فکر این مارهای خوش خط و خال کوتاهی نکنند، اینها مروّج اسلام امریکاییاند و دشمن رسول الله. آیا در مقابل این افعیها نباید اتحاد طلاب عزیز حفظ شود؟"
🔹تنها چاره کار این است که طلاب و فضلای انقلابی ارتباط خود را با بزرگان حوزه حفظ کنند و نگذارند برخی دیگر در بیوت و دفاتر نفوذ کرده و اخبار را کانالیزه مطرح نمایند. شخصی میگفت در فتنه ۸۸ وقتی به یکی از بزرگان حوزه اخباری را دادیم، گفت والله من این اطلاعات را نداشتم. اما همینکه ما بیرون رفتیم با خبر شدیم بلافاصله مهدی هاشمی به دیدار آن بزرگ رفته و دنبال مقصود خود است.
@mostafaizadi
فکرنوشته ها
💥خدمت عظیم خواجه نصیرالدین طوسی به فلسفه 🔸خواجه نصیر (متوفای ۶۵۳ قمری) غیر از کارهای سیاسی و اجتماع
💥تفاوت نگاه ابن سینا و خواجه نصیر به علم کلام
🔸خواجه و ابن سینا هردو از فیلسوفان بزرگ هستند و هر دو نیز از منتقدان کلام جدلی به حساب میآیند. خواجه نقد المحصل را در نقد کلام جدلی اشعری نوشت و ابن سینا نیز همواره با نگاه جدلی کلامی درگیر بود.
🔹اما نگاه ابن سینا صرفا نگاهی نقادانه است و گویا قصد دارد علم کلام زمان خود را از ریشه بکند و فلسفه را جایگزین آن کند. اما نگاه خواجه طوسی، صرفا نگاهی انتقادی نیست؛ بلکه نگاهی اصلاحی به علم کلام دارد.
🔸گویا خواجه نصیر میدانست از ریشه کندن علم کلام ممکن نیست؛ لذا به جای حذف کلام باید آن را با نگاهی فلسفی اصلاح کرد. لذا با نوشتن تجرید الاعتقاد، کلام فلسفی را بنیانگذاری کرد.
🔹نگاه اصلاحی خواجه به علم کلام لوازمی دارد و یکی از آن لوازم این است که نمیتوان با مسائل حساس و ناموسی علم کلام مخالفت کرد و الا به حذف علم کلام میانجامد نه اصلاح آن و باعث حساس شدن دیگر متکلمین و مخالفت آنها با نگاه وی میشود. خواجه نیز با اینکه کلام را فلسفی کرد با مسائل ناموسی متکلمین مخالفت نکرد؛ هرچند اعتقاد خود خواجه خلاف آن بود.
🔸به عنوان مثال این سوال مطرح است که آیا غیر از خداوند موجودی مجرد از ماده هست؟ همچنین سوال است که آیا غیر از خداوند، قدیم زمانی دیگری تحقق دارد؟ فلاسفه با اثبات عقول و مفارقات به هردو سوال جواب مثبت دادهاند؛ اما متکلمان جوابشان منفی است و مادی و حادث زمانی بودن ماسوی الله را از مسائل ناموسی میدانند که مخالفت با آنها کفر و بدعت است.
🔹خواجه نصیر با اینکه به گفته شاگرد وی علامه حلی، نفس الامر را همان عقل فعال میداند، یعنی عقول و مفارقات را میپذیرد، اما در تجریدالاعتقاد مینویسد ادله اثبات عقول و مفارقات ناکافی هستند.
🔸به نظر میرسد خواجه در تجرید به دلیل نگاه اصلاحی به کلام و تلاش برای عدم مخالفت با مسائل ناموسی آن علم، این دیدگاه را مطرح میکند؛ ولی نظر اصلی خود وی نفی عقول و مفارقات نیست.
🔹به هر حال نگاه اصلاحی خواجه به علم کلام و نوشتن کلام فلسفی باعث شد علم کلام تحولی عظیم پیدا کند. به نحوی که بعد از وی هرکس در این علم کتابی نوشت ناظر به کتاب تجرید خواجه بود. تا اندازه ای که بیش از ۲۰۰ شرح و تعلیقه بر تجرید وی نگاشته شده است.
🔸این کار عظیم خواجه، دشمنی کلام و فلسفه را به همنشینی مسالمت آمیز تبدیل کرد و از تکفیرهای بیخودی که وجود داشت تا حد زیادی جلوگیری کرد.
💥پینوشت: خواجه در تجرید مینویسد آنچه واقعا به آنها اعتقاد داشته ام را در این کتاب بیان کردهام؛ اما با توجه به نکته بالا به نظر میرسد خواجه برای حفظ مسائل ناموسی علم کلام، به ناچار برخی مسائل خلاف اعتقاد خود را نیز مطرح کرده است.
@mostafaizadi
💥نظر امام خمینی درباره ملاصدرا:
«محمد بن ابراهیم شیرازی از بزرگترین فلاسفه الهی و مؤسس قواعد الهیه و مجدد حکمت مابعدالطبیعه، او اول کسی است که مبدا و معاد را بر یک اصل بزرگ خلل ناپذیر بنا نهاد و اثبات معاد جسمانی با برهان عقلی کرد و خللهای شیخالرئیس را در علم الهی روشن کرد و شریعت مطهره و حکمت الهیه را با هم ائتلاف داد، ما با بررسی کامل دیدیم هر کس درباره او چیزی گفته از قصور خود و نرسیدن به مطالب بلندپایه اوست».
📚کشف الاسرار، ص۳۶
@mostafaizadi
💥مقوله عشق و محبت در هالیوود
🔸در فرهنگ ما هرگاه میخواهند احساسی شدن یک مسئله را بیان میکنند آن را به فیلم هندی تشبیه میکنند! جدای از افراطی که هندیها در فیلمهای عاشقانه دارند، یک دلیلش این است که اساساً سینمای هالیوود که رقیب بالیوود و سینمای هند است، نمیتواند مقوله عشق را به درستی به تصویر بکشد.
🔹مقوله عشق یک عنصر کاملاً انسانی است که خود را فراتر از پول و قدرت و سرمایهداری نشان میدهد. عشق به معنای گذشتن از تمام دارایی ها و حتی هستی خود به خاطر معشوق است. اساساً این تفکر جایی در تفکر سرمایه داری ندارد و با آن در تناقض است؛ زیرا در تفکر سرمایهداری فقط پول و قدرت و شهرت خود انسان مهم است و انسانی که از اینها بگذرد و دل به اموری دیگر خوش کند، انسان سالمی نیست!
🔸به همین دلیل شاید نتوان فیلم عاشقانهای پاک در فیلمهای سطح اول سینمای هالیوود پیدا کرد. هرگاه در هالیوود میخواهند مقوله عشق را نشان دهند، آن را به شکل شهوت و نیروی جنسی به نمایش میگذارند. گویا عشق نزد آنها چیزی بیش از این معنا ندارد؛ در حالی که عشق چیزی جدا از شهوت و نیروی جنسی است.
🔹سینمای هند و سینمای کره جنوبی به دلیل تفاوت فرهنگی که با هالیوود دارند، بهتر و صحیحتر میتوانند مقوله عشق و محبت را نشان دهند. این دو سینما قادرند بدون هیچ ارجاعی به مسائل جنسی علاقه بین دو نفر را به خوبی به تصویر میکشند و عشق بین آنها را به نمایش بگذارند.
🔸غیر از مقوله عشق، خیلی از مقولات اجتماعی انسانی در تفکر غربی بیمعناست و آنها را در هالیوود کمتر میتوان یافت؛ مثلاً ایثار، از خودگذشتگی، انفاق، عفو و بخشش، پاسخ بدی با خوبی، محبت ورزی و مهربانی بدون توقع و ... از اموری است که با روح تفکر اومانیسم و سرمایهداری در تناقض است و به همین دلیل کمتر این مقولات در سینمای هالیوود دیده میشود و متأسفانه سینمای ما نیز کاملاً متأثر از هالیوود است و مقولات روابط اجتماعی انسانی کمتر در آن دیده میشود؛ چه برسد به روابط انسان با خدا.
@mostafaizadi
این دولت پزشکیان به سرکردگی غیرظریفانه ظریف در شش ماه اولش چنان فاتحه مملکتو خواند و زیرساختهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور رو تخریب کرد که به هیچ وجه قابل توجیه نیست. خدا به خیر کند سه و نیم سال آینده رو. با این دست فرمون باید "متر۱۰۰" حوادث ناگواری باشیم که به راحتی قابل کنترل نخواهد بود. اگر اینطور ادامه پیدا کند این دولت شاید به آخر نرسد.
@mostafaizadi