⭕️ آرزویهایی برای ۱۴۰۰
🔹 میثم مهدیار:
انشالله ۱۴۰۰، سالِ:
۱- مالیاتستانی از ثروتمندان و دلالان (CGT)
۲- شفافیت اداری و اقتصادی در قوای مختلف حاکمیت
۳- رفع اَشکال مختلف تعارض منافع شخصی و نهادی از کلیه ساختارهای حاکمیتی و اجرایی
۴- توقف خصوصیسازی
۵- اجازه متشکل شدن به کارگران و معلمان و رانندگان و پرستاران و ...
باشد
🔸 سینا کلهر:
انشالله ۱۴۰۰، سال:
۱- قطع وابستگی به نفت، مالیات ستانی از دلالان به جای تولید کنندگان، اصلاح نظام بانکی و گمرکی تولید و صادرات محور.
۲- شایستهسالاری در انتخاب مدیران به جای خویشاوند سالاری
۳- حذف همه مجوزهای کسب و کار رانتی
۴- شفاف و پاسخگو شدن فرایندهای تصمیم گیری در کشور
باشد.
🔹حجتالاسلام مجتبی نامخواه:
انشاءالله ۱۴۰۰، سالِ:
۱- محدودیت بانکهای غیرقانونی موسوم به خصوصی
۲- محدودیت سرمایهداری مستغلاتی
۳- و بازسازی فقهی مالکیت زمین با الغای مالکیتهای غیر فقهی
🔸 فرهاد بیضایی:
در کنار اینها ان شاءالله سال ۱۴۰۰ سالِ
۱- حذف دادگاه انقلاب
۲- اصلاح نهادهای امنیتی
۳- ایجاد فضای باز سیاسی برای همه گروه های سیاسی و اصلاح شورای نگهبان
۴- محدود کردن سپاه در اقتصاد و سیاست
۵- و ان شاءالله اصلاح قانون اساسی و توجه بیشتر به خواست و نظر مردم
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ رؤیای پس از ۱۴۰۰ با چنین رئیسجمهوری: عدالتخواه و معتقد به توانمندیهای داخلی
◀️ ایران امروز بیش از همه چیز به «رؤیا» نیاز دارد. باید بدانیم وضعیت مطلوب آینده چیست و در کف زمین چگونه آرمانهایمان را باید محقق کنیم. بیشترین خسارتی که دولت فعلی به کشور زد، این بود که کاری کرد که نتوانیم به رؤیای ایران بیندیشیم، هر چند که به بسیاری از ضعفهایمان واقف شدیم.
🔸 #رهبر_انقلاب در سخنرانی امروزشان ویژگیهای مهمی را برای یک رئیسجمهور مطلوب برشمردند که مدتهاست از آن محرومیم.
🔻 این ویژگیهای رئیسجمهور مطلوب را به خاطر بسپارید و با چنین رئیسجمهوری برای آینده ایران رؤیاپردازی کنید.
🔹 دارای مدیریت و کفایت باشد.
🔹 با ایمان باشد.
🔹 عدالتخواه باشد.
🔹 ضدفساد باشد.
🔹 دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد. (با عملکرد اتوکشیده نمیشود برای کشور کار کرد.)
🔹 به توانمندیهای داخلی معتقد باشد.
🔹 به جوانان معتقد باشد.
🔹 مردمی و امیدوار باشد.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ #رحیم_پور میگوید اگر کسی به خدا و آخرت معتقد باشد، برای قبول مسئولیت، باید تنش بلرزد. به نقل از حضرت علی (ع) میگوید اینهایی که درست تربیت شدهاند، برای قبول مسئولیت، خودشان را جلو نمیاندازند مگر اینکه برای وظیفه مجبور شوند و با عذاب وجدان و با نگرانی بگویند آقا ما هم هستیم.
🔹 این روزها حرف و حدیثهای زیادی درباره کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری میشنویم. افرادی که حتما احساس تکلیف کردهاند و به این نتیجه رسیدهاند که جز خودشان، مدیر کاربلدی برای پست ریاستجمهوری وجود ندارد! افرادی که تنها برای رضای خدا، نمیخواهند بگذارند این عرصه خالی بماند!
🔺 حال با این تفاصیل خدا را شکر میکنیم که مثل کشورهای دیگر، شاهد این نخواهیم بود که کاندیداها برای تصاحب قدرت، دست و پا بشکنند و همدیگر را تخریب کنند!
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ تحریف معنای عدالت؛ راهکار جدید احزاب
◀️ برای اصحابِ احزاب دست گرفتهاند که تا دیروز از عدالتخواری و پایان دوران #عدالت_خواهی میگفتید و الآن که رهبری گفتهاند نامزد ریاست جمهوری باید عدالتخواه باشد، شروع میکنید به بستن عنوان عدالتخواه پشت چهرههای محبوبتان.
به نظرم خیلی هم اینجور نخواهد بود.
🔹 شاید دهه هفتاد احزاب و لابیهای سیاسی و مذهبی چنین کارکردی داشتند که حدس بزنند که نظر مقام معظم رهبری به نامزد مورد اجماع خودشان است اما امروز اوضاع فرق کرده است. در وضعیت کنونی آنها و یا جانشینهای جوانترشان این توانایی را پیدا کردهاند که اصل معیاربودن عدالت در سیاست و غیر سیاست را به کلی فاقد معنا کنند.
🔹 این معنازدایی هم معمولاً هم یک قصه تکراری دارد:
ابتدا از موضع واعظ اخلاق برمیآیند که «عدالتخواهی حزب نیست؛ پنجه کشیدن در چهره اخلاق نیست؛ ناسزا گفتن به این و آن نیست؛ بدگویی به مسئولان نظام نیست؛ منحصر در یک گروه نیست؛ نفی دیگران نیست؛ ناامیدی و حجتیهای و خوارج بودن نیست و ...»؛ آنگاه زمینه فراهم است: عدالتخواهی که چیزهای مختلفی نیست، هیچ چیزی نیست و هیچ وجه معیاریگونهای ندارد.
🔹 یک نمونه نزدیک از این روند را به یاد بیاوریم: ۱۸ بهمن ۹۸ رهبر انقلاب در سخنرانی خود در تبیین چه کسی را انتخاب کنیم گفتند: «به معنی واقعی کلمه طرفدار عدالت باشند. کشور ما به عدالت احتیاج دارد ... نگذاریم که این پرچم بخوابد ... هم عدالت اقتصادی، هم عدالت حقوقی، هم عدالت سیاسی؛ در همهی زمینهها».
🔹 ۳۰ بهمن، ۱۲ روز پس از سخنرانی و دو روز مانده به انتخابات ۲ اسفند، جمعی از واعظان و دیگران بیانیهای صادر کردند در تأیید لیست احزاب و گروههای یک جناح سیاسی. در این بیانیه که بعدها و البته پس از مرگ سهراب، برخی از امضاکنندگان آن اظهار «شرمندگی» کردند، به نام سردار شهید، به «کارآمدی» و به «مجلس قوی» اشاره شده بود اما هیچ اشاره و حتی هیچ اشارهای نشده بود به اینکه «به معنی واقعی کلمه طرفدار عدالت باشند».
مخاطبان این خطبا هم، هنگامی که به هر سی نفر و تاکید میکنم به تمامی افراد لیستِ این احزاب رای میدادند؛ و حتی به کسانی رأی میدادند که هرگز آنها را نمیشناختند، هیچگاه به خاطر عدالتخواه بودن به این افراد رای نمیدادند. امروز هم قصه همان قصه است.
🔹 از طبقه مرفه جدید و طبقه ویژه سیاسی که بگذریم، مسیر تبدیل شدن عدالت به یک معیار و سنجه در میدان سیاست، موانع و حتی مخالفان مقدسی دارد؛ یک تاریخ از نوعی تفکر دینی و انبوهی از آموزههای کلامی و فلسفی و مذهبیِ فاقدِ وجوه عدالتخواهانه را پشت خود دارد؛ حتی یک عالمه جهل مقدس به نام «مصلحت»، «مذهب»، «اخلاق»، «حفظ نظام» را در پشتیبانی خود دارد؛ با یک، ده، ده و حتی دهها بار گفتن رهبر هم چیزی عوض نشده و نخواهد شد؛ باز هم ایام انتخابات و باز هم همان همیشگیها. محافظهکاری تا عمق استخوان ما نفوذ کرده و به راحتی در برابر عدالتخواهی عقب نخواهد نشست.
🔺 ما در میدان سیاست افرادی را میخواهیم که «به معنی واقعی کلمه طرفدار عدالت باشند»؛ ولی مسئله ما فقط سیاستمداران موجود نیستند که طرفدار عدالت نیستند. ما در پیشانی وضع موجود با کسانی مواجهیم که مفاهیم را از «معنی واقعی کلمه» تهی کردهاند و از طریق کلمههای بیمعنا، به این سیاستمداران سرویس میدهند. البته مسئله ما همین افراد دسته دوم، که چه بسا نیت خیر دارند هم نیستند. مسئله ما خودِ کلمه است و معنای واقعی کلمه. مدتهاست به این فکر میکنم که مسیر فرارفتن از امتناع کنونی، از جایی بیرون از میدان سیاست میگذرد.
🖊 #حجتالاسلام_نامخواه
🔺 @tabagheh3_ir
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ باز هم انتخابات در راه است و باید منتظر وعدهها و شعارهای دم انتخاباتی کاندیداها باشیم. اما واقعا این وعدهها چقدر قابل اعتنا هستند؟ آیا میتوان صرفا با اتکا به این شعارها، رئیسجمهور آینده کشور را انتخاب کرد؟
🔹 #رحیم_پور میگوید حرفهای دم انتخاباتی خیلی مهم نیست. میگوید همه نامزدهای انتخابات، غالبا سالهای متعدد امتحان خود را پس دادهاند و در عمل نشان دادهاند که طرز فکرشان درباره سیاست داخلی، عدالت اجتماعی، مستضعفین و ... چیست. این یکی از آموزههای قرآنی است که نگاه کن چه کردند و نگاه نکن که چه میگویند.
🔺 با این تفاصیل باید بررسی کرد که سابقه آقایان درباره مسائل مختلف، از فتنه و مذاکره با آمریکا، تا برجام و آبان ۹۸ و صدها مورد دیگر چیست؛ وگرنه تجربه نشان داده که به نطقهای انتخاباتیِ آقایان خیلی اعتباری نیست؛ معمولا کاندیداها به دنبال مطرح کردن حرفهایی هستند که مردم خوششان بیاید.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ تقریبا شش سال پیش بود که سعودیها با حمایت آمریکا و چندین کشور دیگر، رسما به یمن حمله نظامی کردند. در همان نخستین سال، جنگندههای متجاوز بیش از ۱۰۵ هزار بار به مردم و زیرساختهای یمن حمله کردند. در این مدت تقریبا همه درآمدهای نفت و گاز این کشور، مبلغی حدود ۱۲ تریلیون ریال یمن را غارت کردند. با محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن و تحریم غذا و دارو، بحران انسانی در این کشور را رقم زدند.
🔹 با همه این جنایتها اما اراده یمنیها ذرهای سست نشد. آنها که با دست خالی وارد میدان مبارزه شدند، رفته رفته خود را به تجهیزات دفاعی شامل انواع موشکها و پهبادها مجهز کردند و باعث حیرت سعودیها و شرکای آنها شدند. حال عربستان چنان در باتلاق یمن گیر کرده که خود برای پایان جنگ و آتشبس، طرح میدهد. (+)
🔺 ابتکار عمل حالا دست مردم یمن است. خروج عربستان از این باتلاق بعد از آن همه جنایات جنگی، جز با برقراری آتشبس، رفع محاصره و پرداخت غرامت به ملت یمن با پذیرش مسئولیت نقض فاحش و گسترده حقوق بینالملل، خصوصا قواعد حقوق جنگ، امکانپذیر نیست و این یعنی پیروزی اراده مستحکم مردم مقاوم یمن در برابر هرگونه زیادهخواهی.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ مسألهی امروز کشور ما چیست؟ ریشهی مشکلات از کجا آب میخورد؟ آیا علت مشکلات امروز ما فاصله گرفتن مردم از آرمانهای انقلاب است؟ این صحبتها را از برخی تریبونهای منتسب به جریان حزباللهی زیاد شنیدهایم که علت مشکلات را به گردن مردم میاندازند و دائماً سعی میکنند نقش حاکمیت در وضعیت فعلی را کمرنگ کنند.
🔹 اما آیا واقعاً «مسأله اصلیِ امروز ما» بازگرداندن مردم به آرمانهای انقلاب است؟ آیا واقعاً مردم از آرمانهای انقلاب رویگردان شدهاند؟ اگر شدهاند، چند درصدشان رویگردان شدهاند؟
🔺 صحبتهای حجتالاسلام #محسن_قنبریان را ببینید. مسألهی امروز ما برخلاف ادعاهای تریبونداران، «بازگشتِ به مردم» است؛ بازگشتِ مسئولانِ جمهوری اسلامی به مردم.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ خامفروشی، خاماندیشی به همراه دارد.
◀️ مهمترین مانع تولید در کشور وابسته بودن دولت به دلارهای نفتی است. ما خام میفروشیم و پخته میخریم و روزبهروز مشکلاتمان بیشتر میشود.
🔺 در این برش از صحبتهای #پروفسور_درخشان که مربوط به دیدار اساتید دانشگاهها با #رهبر_انقلاب در سال ۱۳۹۵ است، مهمترین آسیب اقتصاد ایران مختصراً شرح داده شده است.
🎬 @Mostazafin_TV
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ روحانی حرف درستی میزند اما کسی نیست به او بگوید خجالت بکش! لااقل بگو دوربینها را خاموش کنند!
🔺 سالهاست که دولت جمهوری اسلامی ایران به اپیدمی «وقیح بودن» گرفتار شده است. بیماری بدی است؛ ولی چون دولتمردان سالهاست خودشان را قرنطینه کرده و در میان مردم حاضر نمیشوند، خوشبختانه به مردم سرایت نکرده است.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ این عبارات با چنین لحن قاطع و محکم از زبان شهید مطهری شنیدنی است: اگر میخواهید جامعهای رشید داشته باشید بگذارید تا مردم آزادانه انتخاب کنند ولو اینکه اشتباه انتخاب کنند.
🔹 اگر آزادی مردم را به بهانه نداشتن توان تشخیص بگیرند، این مردم تا ابد به بیلیاقتی میافتند. زیان تحمیل به مردم بیشتر از انتخاب اشتباه مردم است.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ زبان دنیا پیشکش؛ به فارسی هم بلد نیستید مذاکره کنید!
🔹دو روز پیش، اشرفغنی، رئیسجمهور افغانستان، سد کمالخان را که در استان نیمروز و بر روی رود هیرمند احداث شده بود را افتتاح کرد. قرار است این سد زمینهای کشاورزی استان نیمروز را از ۸۰هزار هکتار به ۱۷۰هزار هکتار برساند؛ چیزی بیش از دوبرابر.
🔸سالهاست اما دریاچهی هامون که سومین دریاچه بزرگ ایران است، دچار خشکسالی شده و دردی بر درد سیستان افزوده است. رودخانه هیرمند، مهمترین رودی است که به هامون میریزد.
🔹اشرف غنی امروز در افتتاحیه این سد، سخنانی گفته که خبر ساز شده است؛ از جمله آنکه ایران در مقابل دریافت آب با مقدار بیشتر [از معاهده هیرمند] باید به افغانستان نفت بدهد.
🔸البته اشرف غنی جملات دیگری هم گفته که کمتر خبرساز شده؛ مانند اینکه مشکل آب ایران و افغانستان ناشی از روند اجرای معاهده فیمابین است، نه چارچوب و محتوای آن.
🔹احداث این سد اما، در شرایطی رخ داده است که مذاکرات میان ایران و افغانستان بر سر آب هیرمند به پایان نرسیده بود.
🔸حسن روحانی در سال ۱۳۹۶ در همایش مقابله با گرد و غبار که در ایران برگزار شده بود، از احداث سدهای افغانستان انتقاد کرده و گفته بود که ایران بیتفاوت نخواهد ماند.
🔹 #ظریف هم سال ۹۷ در برنامه حالا خورشید (+) درباره وضعیت مذاکرات آب هیرمند توضیحاتی داده بود. توضیحاتی که در نهایت با توصیه ظریف مبنی بر تکیه بر توان داخلی! برای تأمین آب هامون و مشکلات بیآبی سیستان به جای مذاکره و دیپلماسی گویای وضعیت آشفته دیپلماسی منطقهای ژنرالهای دیپلماسی است.
🔸وضعیت سیاست خارجی دولت روحانی در همه حوزهها یک سیاست خارجی کاملا شکستخورده و درب و داغان است. سال۹۲ وعده داده بودند که با زبان دنیا با کشورها تعامل کنند ولی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ نشان دادند که حتی با زبان فارسی هم بلد نیستند با کشور دوست و برادرمان، افغانستان مذاکره کنند!
رشته توییت | مهدی طاهری
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ امروز دومین سالگرد سیل شیراز است. اتفاقی که جان ۲۱ نفر را گرفت و خسارات زیادی به جا گذاشت.
🔹 در آخرین روز سال ۹۹ حکم نهایی مقصرین سیل صادر شد و شهردار شیراز تنها به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد.
🔺 اما بر سر خانوادههای جانباختگان سیل چه آمد؟ رسانه محلی پنجیر تیوی پای درد دل خانواده یکی از قربانیان نشسته است؛ روایت غمانگیزی است، ببینید...
🔺 Penjir.tv
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ مانع زدایی برای اقتصاد مقاومتی یا نئولیبرالیسم؟
◀️ رشته توئیت #حجتالله_عبدالملکی، اصولگرا، را ببینید که چطور سعی دارد شعار سال را تبدیل به پلهای کند برای نابودی کشاورزی در کشور.
🔹 نئولیبرالهای ریشو دنبالهروِ همان نئولیبرالهای نیاوران هستند و از اینکه مخالف بیانِ صریح رهبری حرف بزنند هم ابایی ندارند.
🎙 #رهبر_انقلاب (+):
💬 نابودی زمینهای کشاورزی یک خسارت غیر قابل جبران است و باید وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست به طور جدی با این پدیده برخورد کنند.
👤 ابراهیم (+):
💬 طنز روزگار رو ببین که #عباس_آخوندی هم که نماد حرفها و تزهای عامیانهی سرمایهداری است با تز سرمایهدارانهی عبدالملکی مخالفت میکنه.
انصافاً فضا به شکل مشمئزکنندهای خندهدار و مفرح شده.
👤 مجتبی نامخواه (+):
💬 زمینهای کشاروزی را بساز و بفروش ها بگیرند، انقلاب اقتصادی است اما انقلاب معکوس. آقایان حواس شان هست؟ توییترشان هک نشده.
نئولیبرالیسم ریش داری که اهداف سرمایه داری مستغلاتی را به اسم منویات رهبری پیش می برد، به مراتب خطرناکتر است.
🎬 @Mostazafin_TV
◀️ هومن مجد اردکانی، فرزند کاردار سفارت ایران در آمریکا در زمان پهلوی است؛ شخصی که هم در بالکن هتل مذاکرات، نزدیکترین شخص به وزیر خارجه ایران بود و هم در نیویورک، جانکری برای سخنرانی او، میکروفون را صاف میکرد!
🔹 یکی از کارهای مهم مجد در آمریکا، مشارکت در راهاندازی شورایی بود به نام ایرانیان آمریکا یا همان نایاک (NIAK)؛ سحر نوروززاده که یکی از اعضای این شورا بود، تا مشاور امنیت ملی کاخ سفید بالا رفت و تریتا پارسی نیز، بارها برای مشاوره به کاخ سفید دعوت شد.
🔹 جالب است بدانید که رد پای نایاک، در چهارده دوره مذاکرات پنهانی مقاماتی از ایران و آمریکا از سال ۲۰۰۲ دیده میشد؛ مذاکراتی تحت عنوان ایران پروجکت.
🔹 آمریکاییهای مذاکرات ایران پروجکت، بیشتر، دیپلماتهای کهنهکار شاغل در اروپای شرقی، با تجربهای موفق از چندین پروژه فروپاشی بودند؛ #حسین_فریدون، #ظریف و خیلی از آقایانِ کمک کننده به تیم مذاکرات هستهای هم از ایرانیهای حاضر در این جلسات بودند.
🔺 با توجه به این توضیحات، این موضوع که چرا فکت شیت برجام را هومن مجد نوشته است؟! دیگر عجیب بهنظر نمیرسد!
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ حتما شما هم در سر چهارراهها و جاهای دیگر، کودکانی را دیدهاید که مشغول کار هستند؛ کودکان فقیری که زندگی آنها با فقر گره خورده است؛ اما متأسفانه نه تنها عوام بلکه بعضا آدمهای موثر جامعه هم تصور میکنند که این بچهها درگیر یک باند و مافیا هستند.
🔹 برای یک درصد خیلی خیلی کمی که دارند سر بعضی از چهارراهها کار میکنند بحث مافیا وجود دارد؛ اما برخلاف تصور خیلیها، کار کردن عمده این بچهها، یک پشت صحنه خیلی تلخ دارد، و آن هم فقر است.
🔹 چیزی که این فقر را تلختر میکند، برخورد نهادهایی است که به اسم ساماندهی کودکان کار، به این بچهها دستبند زده و آنها را دستگیر میکنند!
🔺 ببینید که پدر یک خانواده میگوید با افزایش گرانیها مجبور شدیم که خانوادگی دستفروشی کنیم. میگوید هیچکس دوست ندارد که زن و دختر و ناموسش جلوی مردم کاسبی کند، اما مجبوریم...
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ زمین، مالک خصوصی ندارد
➖ دایرهٔ محدودِ مالکیت و ثروتهای عمومی در اسلام
◀️ اموالی هستند که دست بشری در آن دخالتی نداشته است، مانند زمین که ثروتی است که دست بشری آن را نساخته است، و انسان اگر چه گاهی وضع زمین را تغییر میدهد و آن را مثلاً برای کشت و زرع و بهرهکشی آماده میسازد، ولی این تغییر وضع هر چند که ادامه یابد باز هم موقتی خواهد بود، زیرا عمر زمین لامحاله از بقای این وضع جدید بیشتر است، و لذا تغییر وضع زمین تنها برای مدت معینی میباشد و در حقیقت قسمت بسیار ناچیزی از عمر زمین را تشکیل میدهد.
🔹 همچنین معادن و ثروتهای طبیعی که در دل خاك نهفتهاند مشابه زمین میباشند، زیرا مواد این معادن که در دل خاك نهفتهاند به وسیله کار بشری به وجود نیامده و شکل نگرفتهاند، بلکه کار بشری، در آن مقادیری که از معادن استخراج و از دیگر مواد ارضی جداشده دخالت دارد.
🔹 این ثروتهای عمومی به طور طبیعی در مالكيت هیچ فردی از افراد نمیباشد، برای آنکه اساس مالکیت خصوصی کار است، لذا دارائیهایی که با «کار» مخلوط نمیشوند در دایرهٔ محدود مالکیت خصوصی قرار نمیگیرند، بلکه اینگونه اموال، ثروتهایی هستند همگانی و مباح (اباحهٔ عام) و یا آنکه مالکیت آنها بطور عمومی میباشد.
🔹 با این ترتیب زمین که هم ثروت است و هم کار بشری آن را به وجود نیاورده به مالکیت خصوصی درنمیآید. و کاری که برای احیای زمین و آماده کردن آن برای کشت و زرع انجام میشود، از آنجا که یك تغيير وضع و شکل موقتی است و مسلماً بقای آن از عمر زمین کوتاهتر است، زمین را در دایرهٔ مالكيت خصوصی قرار نمیدهد، بلکه این کار باعث میشود که کارگر در زمین حقی پیدا کند و به وسیلهٔ این حق میتواند از زمین بهرهکشی و استفاده کند، و دیگران را از این حقی که دارد از تصرف منع کند، زیرا او به علت کار با انرژیای که برای احیای زمین مصرف کرده بر آنها مقدم میباشد.
🔹 و مسلماً این ظلم خواهد بود که بین دستهایی که با کار و کوشش خسته و فرسوده گشتهاند و دستهای دیگری که در زمین کار نکردهاند و در راه احیای آن خسته نگشتهاند تساوی برقرار باشد. به همین علت است که کارگر (کسی که در احیای زمین کوشیده است) بدون آنکه مالك زمین باشد حقی در زمین آباد شده پیدا میکند و در این حق بر دیگران مقدم میباشد، از طرفی این حق تا زمانی ادامه دارد که زمین به وسیلهٔ کار وی آباد باشد، و اگر همین کارگر در زمین کشت و زرع نکند، طبیعتاً حق خاص وی نیز از آن زمین ساقط میشود.
🔺 بدینسان روشن میشود که قاعدهٔ عمومی از این قرار است که: مالكيت خصوصی در اموالی تحقق میپذیرد که از «کار بشری» به وجود آمده باشند یا شکل گرفته باشند، و هرگز نمیتوان اموال و ثروتهای طبیعیای که کار در آنها دخالت ودستی نداشته به تملك درآورد. زیرا پایهٔ مالكيت خصوصی کار است، و تا آنگاه که دارایی در چهارچوب کار بشری قرار نداشته باشد، نمیتوان آن را در دائرهٔ محدود مالكيت خصوصی به شمار آورد.
📚 کتاب «اقتصادنا» | شهید سید #محمدباقر_صدر
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ ماجرای تصویب قانون چک؛ الگویی برای حل مشکلات کشور
◀️ در بیش از ۱۵ میلیون پرونده قضائی تلنبار شده مردم، رتبه دوم متعلق به دعواهای #چک است. جالب اینکه بین چندمیلیون پرونده چک، فقط ۴ درصد مردم به دادگاه مراجعه میکنند و به محاکم قضایی برای احقاق حق امیدوارند. مابقی یا شرخر میگیرند یا عطا را به لقا میبخشند یا یکجوری مصالحه میکنند.
🔸 خیلیها معتقدند اگر نیروی قوه قضائیه ۵ برابر مقدار کنونی هم بشود نمیتواند به این حجم از پروندههای مرتبط با چک رسیدگی کند. مگر اینکه قانون چک اصلاحات اساسی بشود که اصلا به قوه قضائیه نیاز نشود یعنی مشکل آب گلآلود از سرچشمه حل بشود. و ...
اما این، همه ماجرا نیست...
🔹 چندنفر از بچههای #عدالتخواه قریب ۳ سال از عمرشان را روی قانون چک بعنوان یکی از مهمترین معضلات اقتصاد گذاشتند. با طراحی یک سامانه حرفهای، سیستم بانکی را به سامانه صدور یکپارچه چک (صیاد) متصل کردند و یکی از بهروزترین و بینقصترین قوانین چک در دنیا را در کشورمان بوجود آوردند.
🔸 از حدود ۳ سال پیش با رفت و آمد به مجلس و لابی با نمایندهها تصویبش را هم گرفتند. ایرادات شورای نگهبان را برطرف کردند. دست آخر دو سال و نیم پیش قانونشان با امضای رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
و بعد از مقدمات ابتدایی، امروز اجرایی شد. متن کامل قانون (+)
🔹 برداشتن سنگ به این بزرگی از جلوی پای اقتصاد کشور توسط چند جوان را بدون اغراق شاید بتوان با کار جوانهایی که غنیسازی ۲۰ درصد را به ارمغان آوردند یا جوانهای ایرانی که فتح تاریخی حلب را طراحی کردند مقایسه کرد. مهم نیست که خبر به این مهمی در بین خبرهای این روزهای کشور گم شد.
🔺 مهم اینست، با این قانون مترقی، سالها خواهد گذشت. روزهای خوبی از اقتصاد کشور خواهد آمد که این حجم از مشکلات امروز چک و دعواهای حقوقی و حکم جلب و رفت و آمد به دادگاهها برای همه خاطره بشود. برای فرزندان و نوههایمان این روزها را تعریف میکنیم و دستهجمعی به این خاطرات میخندیم.
رشته توییت | وحید اشتری
🎬 @Mostazafin_TV
🔹 به خودِ #آمریکا که تحریم کرده، نه تنها سوء ظنی ندارند، حمایت هم میکنند؛ به کشورهای پایبند به تحریمهای آمریکا -به شرط اینکه کشورهای اروپایی طرف برجام نباشند- که میرسند، شکاک میشوند!
این برخوردها اسمش هرچه باشد، نگرانی برای امتیاز دادن به کشورهای بیگانه نیست.
🔸 وضع آنیکیها بدتر است! شرمآور اینکه دقیقاً در جایگاه موافقین #برجام در سالیان اخیر قرار گرفتهاند. متن را نخوانده و ندیده، تأیید میکنند و چون تاجزاده و اصلاحطلبان مخالفند، پس لابد توافق خوب است.
به جای اینها، یک روبات که ضد اصلاحطلبها بنویسد، بگذارید، هزینهاش کمتر است.
#قرارداد_۲۵_ساله
بنیامین شفیع
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ گردش به شرق، با چراغ خاموش و بدون توضیح
◀️ انتشار گزارهبرگ وزارت خارجه درباره سند برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین (+)، اگرچه برخی نقاط مبهم را روشن کرد؛ اما همچنان بعضی نکات پیرامون این برنامه پابرجاست:
🔹 ۱. چندین سال است که بنظر میرسد راهبرد گردش به شرق از طرف نظام دنبال میشود اما تاکنون هیچ اخبار رسمی و قابل توجهی در رسانهها در این باره منتشر نشده است و هرچه شنیدهایم، خبرهای غیر رسمی بوده است. آیا قرار نیست درباره این تصمیم توضیحی به مردم داده شود؟ آیا نباید مردم به عنوان صاحبان اصلی کشور دراینباره قانع شوند؟
🔹 ۲. نام #علی_لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب، بارها در این ایام شنیده شد. اما هیچوقت از سوی بیت رهبری توضیحی درباره نقش و جایگاه لاریجانی در این برنامه داده نشد. بیت رهبری که باید نماد و الگوی شفافیت باشد، چرا نسبت به چنین موضوع مهمی چراغخاموش عمل میکند و حاضر نیست بگوید #علی_لاریجانی_چهکاره_است؟
🔺 ۳. اگر به جای نامحرم دانستن مردم، با صراحت و صداقت درباره این برنامه با مردم صحبت میشد روابط میان مردم و نظام تا حد بسیار زیادی بهتر نمیشد؟
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ انتظار فرج چیست که پیامبر اسلام آن را برترین عبادت میدانند؟ در طول تاریخ، برداشتهاى ناقص و نادرستی درباره مسأله انتظار در برخى اذهان وجود داشته است. برخی انتظار فرج را گوشهنشینی و صرفا دعا کردن میدانسته و میدانند.
🔹 #رهبر_انقلاب اما دراینباره میگوید انتظاری که گفتهاند، فقط نشستن و اشک ریختن نیست. ایشان عدالت را برجستهترین شعار مهدویت میداند.
🔺 میگوید آن کسانیکه خیال میکنند اسلام باید برود یک گوشهای بنشیند و مردان دین، فقط زبان نصیحت را بهکار بگیرند، اینها دانسته یا نادانسته همان چیزی را میگویند که مراکز قدرت جهانی آن را میگویند و آرزو میکنند. عدالتی که ما در انتظار آن هستیم با موعظه و نصیحت بهدست نمیآید.
➖ به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان، روز جهانی #مستضعفین
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی مستضعفین تی وی
⭕️ برداشتهای مختلف از #انتظار
➖ ما جزو کدام دستهایم؟
🔸 بعضیها انتظار فرج را به این میدانند که در مسجد، در حسینیه، در منزل بنشینند و دعا کنند و فرج امام زمان- سلام الله علیه- را از خدا بخواهند. اینها مردم صالحی هستند که یک همچو اعتقادی دارند.
🔹 بلکه بعضی از آنها را که من سابقاً میشناختم بسیار مرد صالحی بود، یک اسبی هم خریده بود، یک شمشیری هم داشت و منتظر حضرت صاحب- سلام الله علیه- بود.
🔺 اینها به تکالیف شرعی خودشان هم عمل میکردند و نهی از منکر هم میکردند و امر به معروف هم میکردند، لکن همین،
دیگر غیر از این کاری ازشان نمیآمد و فکر این مهم که یک کاری بکنند، نبودند.
➖ به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان، روز جهانی #مستضعفین
#دریچه
#امام_خمینی
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ «لا»
➖ درباره عدالت، عدالتخواهی، انتظار و ظهور
◀️ قد کنا نتوقعک لیلا ونهارا
روز و شب در انتظار تو هستیم.
این جملهای است که امام(عج) به علی بن مهزیار میگوید وقتی از فراق، گله و شکایت میکند.
🔸 ادامه بیان امام(عج)، جملهای مملو از نکته و پرسش است: لا ولکنکم کثرتم الاموال وتجبرتم علی الضعفاء المومنین وقطعتم الرحم الذی بینکم فای عذرلکم؟
یعنی نه؛ در جامعه شما انباشت ثروت رایج شده، ضعیفان تحت جبر شرایط مقهورند و روابط اجتماعیتان گسسته است.
🔹 انتظار عمل است اما چگونه عملی؟
انتظار عملی از جنس از جنس مقابله با انباشت اموال، ایستادگی در برابر نیروهای اجبار کننده فرودستان و مبارزه با گسستهای اجتماعی و انسانی است.
🔸 انتظارِ رهبر یک انقلاب جهانی برای عدالت، اگر عدالتخواهی نباشد، پس چه باشد؟ انتظار اگر از جنس ظهور نباشد، پس چه باشد؟
ما با یک تفکر دینی و یک گونه اسلام مواجهیم که انتظار و به طور کل، دینداری را غیرعدالتخواهانه مطرح میکند.
🔹 عدالت چیست؟ آیا فقط مبارزه قضایی با فساد است؟ نه؛ عدالت "اجتماعی"، ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعیای دارد که در این سه جمله خلاصه شده: مقابله با تکاثر اموال، مبارزه با جبر بر فرودستان و نفی گسست در روابط انسانی. اینها تعریف عدالت است؛ انتظار البته عدالتخواهی است و عدالتخواهی چیزی بیش و پیش از اینهاست.
🔸 عدالتخواهی چیست؟ روشن است که عدالتخواهی خواستن همین ابعاد سهگانه از عدالت است؛ اما پیش از آن امام(عج) کلمه دیگری هم مطرح کردند که عدالتخواهی، به شکل خلاصه و رسا عبارت است از همان یک کلمه: «لا».
🔹 امام(عج) فرمود: " لا ولکنکم کثرتم الاموال وتجبرتم علی الضعفاء المومنین وقطعتم الرحم الذی بینکم فای عذرلکم؟"
انتظار و عدالتخواهی، قبل از هر چیز عبارت است از همان "لا" که در آغاز روایت امام آمده است. لا به اسلامِ "قد کنا نتوقعک لیلا ونهارا"
🔸 این لا همان است که توحید اسلامی با آن آغاز می شود: لا اله الا الله. روح توحید نفی عبودیت غیر خداست و چه کنیم با انبوهی از موحدان معتقد به توحیدی بی روح و مُرده؛ توحیدِ بی لا. عدالت همان توحید است در جامعه؛ توحید و عدالت هر دو با لا شروع میشوند و با نفیای که سرآغاز ایجابهاست.
🖊 #حجت_الاسلام_نامخواه
🔺 پ. ن: نگارنده متن، قبلا نیز در گفتوگویی با خبرگزاری مهر(+)، ضمن بازخوانی مفهوم انتظار در کلام امام، به آسیبشناسی فعالیتهای امت حزبالله در این زمینه پرداخته است. این گفتگو را در سه بخش بخوانید:
1️⃣ حجتیهی درونمان را دریابیم! (+)
2️⃣ انتظار در مکتب امام دقیقا به چه معناست؟ (+)
3️⃣ به نیت امام زمان(عج)، در چارچوب حجتیه... (+)
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ همه با هم، علیه «اعتماد عمومی»
◀️ «آب به آسیاب دشمن نریزید!» این جمله کلیشهای را تقریباً همهمان در طول این سالها مکرراً شنیدهایم. خصوصاً در وقتِ اعتراض به مسئولان ناکارآمد نظام . اما چرا کسی این حرف را به مسئولین کشور نمیزند؟
🔹 این روزها موضعگیریهای مسئولان مرتبط با برنامه ۲۵ ساله ایران و چین را بررسی کنید و نگاهی هم به رسانههای خارجی و داخلی بیاندازید. آخرین موضعگیری های ظریف، سخنگوی وزارت خارجه، سخنگوی دولت، علی لاریجانی، بیت رهبری، مجلس، شورای نگهبان و ... را ببینید. کدامیکشان درباره این برنامه صحبت کردهاند و شفافسازی انجام دادهاند؟
🔹 صداوسیما که باید این روزها صبح تا شب درباره این برنامه مناظره و گفتگو برگزار کند الآن مشغول چیست؟ نتیجهی این همدستی مسئولان و صداوسیما هم یک چیز است: آب ریختن به آسیاب پر رونق ایراناینترنشنال سعودی و بیبیسی انگلیسی و صدای آمریکا و ... .
🔹 همه اینها را بگذارید در کنار مسأله بیاعتمادی مردم که به لطف عدم صداقت مسئولین و پنهانکاری سابقهدارشان در ماجراهای مختلف به نقطه بحرانی رسیدهاست و در اکثر اتفاقات کشور خودش را نشان میدهد؛ از فوت یک سلبریتی تا قراردادهای کلان کشور.
🔹 نمیدانیم کسی در میان مسئولان اصلاً توجهی به این مسائل دارد یا نه؛ اما میدانیم این وضعیت بحرانی بیش از آنکه دستپخت جوسازیهای فضای مجازی و رسانههای معاند باشد، دستپخت همین صداوسیمای عریض و طویل و همین مسئولین یقهسفید است که در مناسبات مختلف از امام و شهدا برایمان میگویند و در وقت اعتراض مردم از آسیاب دشمن، اما در عمل، خواسته یا ناخواسته به فاصلۀ بیشتر میان مردم و نظام دامن میزنند.
🔹 تصور کنید اگر در همین ایام صداوسیما درباره ارتباط با شرق برنامه میساخت، اگر وزیر امور خارجه درباره جزئیات برنامه ۲۵ ساله ایران و چین مصاحبه میکرد و سخنگوی وزارت خارجه و سخنگوی دولت در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ میدادند، اگر بیت رهبری یک سخنگو داشت و میگفت #علی_لاریجانی_چکارهاست؛ نتیجه چه میشد؟ قطعاً باز هم مخالفین جمهوری اسلامی حرفی برای گفتن و بهانهای برای تاختن به این نظام داشتند، اما آیا وضعمان به این شدت بحرانی میشد؟
🔺 غرب امتحان خود را در طول این سالها، خصوصاً در ماجرای برجام، پس داده است و شرق هم با ما عهد اخوت نبسته که منافع خود را بیخیال شود و کاملاً در راستای منافع ما عمل کند؛ اما در نسبت با غرب محترمانهتر عمل کرده است و با کشورمان منافع مشترک هم دارد و اگر مسئولین داخلی برای افکار عمومی احترام بیشتری قائل بودند، امروز قطعاً واکنشهای بهتری را در قبال این برنامه شاهد بودیم.
🎬 @Mostazafin_TV