✅ سخنی با عزیزان بینش مطهر
🔹دست اندرکاران پرتلاش مجموعه بینش مطهر انصافا برای گسترش آموزش حضوری اندیشههای استاد زحمات فراوانی کشیدهاند که این همت و دغدغه ستودنی است.
🔸اما این ارادتمندان استاد، متاسفانه این نکته مهم را فراموش کردهاند که لازمه ارائه سیر مطالعاتی و یا تفکر نظاممند، مختار دانستن خود در هر گونه حذف و جابجایی در کتب یک متفکر و انتشار آنها با عناوین سلیقهای به نام او نیست.
🔹حتی آثار مکتوب استاد که در زمان حیات ایشان بارها منتشر شده، در چهل کتاب بینش مطهر از حذف و جابجایی و جعل عناوین مصون نمانده است. قرعه فال به نام شهید مطهری مظلوم افتاده است که شاهکار او به نام «عدل الهی» با تیغ جراحی بینش مطهر به «عدل و قَدَر» تبدیل شود.
🔸 مسئولان بینش مطهر از این نکته کلیدی غفلت کردهاند که هویت هر نویسنده به حفظ آثار اوست. به همین دلیل است که شیفتگان دکتر شریعتی هیچگاه به خود اجازه نمیدهند که با انگیزه نظاممند کردن و سیر مطالعاتی، مطالب کتاب «فاطمه فاطمه است» و «اسلامشناسی» او را به دلخواه خود حذف و جابجا کرده، و با هر نوع دستاندازی تحت عناوینی مانند «اسلامپژوهی فاطمی» یا « اسلام در فاطمه است» به نام دکتر شریعتی منتشر کنند.
🔹🔸خوشبختانه اکنون ابعاد این جفای ناخواسته به استاد روشنتر شده و مرکز مدیریت حوزههای علمیه، نمایندگی ولی فقیه در سپاه، وزارت ارشاد، صدا وسیما و برخی مراکز دیگر از ترویج بیشتر این کتب ممانعت کردهاند تا در آینده موسسات دیگری هر کدام با تلفیقهای سلیقهای صدها کتاب به نام استاد و یا هر متفکر دیگری منتشر نکرده و مخاطبان را سر در گم نسازند. امروز بسیاری از کسانی که دوره بینش مطهر را گذراندهاند نام برخی از آثار استاد را تشخیص نمیدهند!
🔸فراگیران عزیز بینش مطهر به این نکته دقت کنند که مسئله کسانی که بر بینش مطهر - که نباید آن را با بینش مطهر اصفهان اشتباه کرد - انتقاد دارند صرفا کتابسازی به نام استاد است (بلایی که بر سر هیچ متفکر معاصر دیگری نیامده است)، و الا سیر مطالعاتی بینش مطهر مانند سیرهای دیگر نقاط قوت و ضعف خود را دارد و کسی با این سیر و ترویج آن مخالفتی ندارد.
🔹 دکتر علی غلامی استاد موفق اندیشههای استاد و رئیس محترم دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع)، مانند بسیاری دیگر، در سیر مطالعاتی و کلاسهای چند صد نفری خود گاهی از بخشی از یک کتاب، به بخشی از کتاب دیگر میرود بدون آنکه با انتشار کتابهای همراه با حذف و تلفیق، اصالت آثار استاد را به خطر بیندازد. ارائه نظام فکری استاد (که کاری است بسیار مشکل و کسی نمیتواند به آسانی مدعی آن باشد) و یا سیر مطالعاتی، به هیچ نحو مثله کردن آثار و انتشار آنها به نام استاد را توجیه نمیکند. البته پژوهش موضوعی در آثار استاد به کلی امری جداگانه است.
🔸 یکی از هنرهای شهید مطهری این بود که در مباحث بسیاری مانند خداشناسی و یا مسئله غیب، چگونگی طرح مسئله، نحوه ورود و خروج و گاهی مثالهای او برای مخاطبان عام، طلاب و یا روشنفکران متفاوت بود. اینکه چند صفحه از موضوع مطرح شده در مسجد ارک را به دنبال بخش دیگری از همان موضوع که برای انجمن پزشکان ارائه شده بیاوریم و قسمتی از یک اثر قلمی را ضمیمهاش کنیم تلفیقی غیر قابل دفاع است. این امر که انتشارات صدرا هم، درست یا غلط، دو سخنرانی را ابتدا ضمیمه یک مجموعه سخنرانی و بعد به دلیلی ضمیمه مجموعه دیگری منتشر کرده، دلیل موجهی برای آنگونه ادغامهای سلیقهای نیست.
🔹 علیرغم آنکه تمام آثار استاد در «اپلیکیشن استاد مطهری» و سایت بنیاد شهید مطهری به طور «رایگان» در دسترس عموم است عدهای با کمانصافی، دفاع از لزوم حفظ اصالت آثار را همچنان به منافع شخصی و مادی ارتباط میدهند! فراگیران عزیز بینش مطهر تحت تاثیر این تبلیغات و یا تلاشهایی که میخواهند موضوع را سیاسی جلوه دهند قرار نگیرند.
🔸عرضه رایگان آثار در اپلیکیشن استاد مطهری و نیز سایت بنیاد، کار فراگیران آثار را برای همراهی با هر گونه سیر مطالعاتی بدون چاپ کتابهای سلیقهای آسان کرده، و فراگیر با مبنا قرار دادن یک کتاب هر گاه اراده کند به هر بخش از هر کتاب دیگر دسترسی دارد.
🔹 بنیاد شهید مطهری آماده خدمتگزاری و همکاری با همه مراکز مطالعاتی از جمله بینش مطهر است و از مدیر محترم آن که از نوادگان عارف کمنظیر مرحوم آیت الله سید جمالالدین گلپایگانی هستند انتظار دارد در این نقد مشفقانه تامل کنند. بدیهی است این ایراد اساسی در کتب بینش مطهر، به معنای بیاشکال بودن بنیاد و یا دیگر فعالان این عرصه نیست.
🔴 صوت کوتاه زیر 👇از فاضل ارجمند حجتالاسلام احمدی از مدرسان با سابقه آثار استاد، تنها بخشی از ایرادات کتب بینش مطهر را توضیح میدهد.
eitaa.com/motahari_ir
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻سخن تکاندهنده امام رضا(ع) درباره سرنوشت مردمی که وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را به دوش هم میاندازند
💢 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
💢 راههایی برای دیدن الطاف الهی در زندگی
✅ انسان میتواند با:
🔹 پیمودن راه خدمت به خلق،
🔹کمک به ضعیفان،
🔹مخصوصاً احسان به والدین به شرط اخلاص و حسن نیت،
کم و بیش آثار لطف خدا را همراه خود ببیند.
🔸من خودم عملاً لطف پروردگار را در این شرایط وجدان کردهام.
📗 استاد مطهری، امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص۷۵.
💢 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻اثر شگرف معاشرت با اهل دل؛
@motahari_ir
15.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 عشوهگری برای نامحرم؛ رفتار «زباندار» برخی زنان در کلام شهید مطهری؛
🔸همراه با مثالی طنزگونه از یک بازیگر معروف در برنامه دورهمی
🔵 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
🔻ویژه امروز، ۲۳ ذیقعده روز خاص زیارت حضرت امام رضا(ع) از دور و نزدیک
✅ اگر میرفتم، دو یا سه زیارت حضرت رضا علیهالسلام از من فوت میشد!
🔸 فرزند آیت الله بهجت: در تابستان١٣۵٣ که مشهد مقدس بودیم، شهید مطهری قصد داشت پدرم و علامه طباطبایی(ره) را به فریمان دعوت كند. ایشان به من گفت: «آقا را وادار کن و شما هم بیا. این دو سالها باهم رفیق و مأنوس بودهاند. بگذار اینها را با هم بگذاریم صبح و شب و خواب و بیداری، ببینیم چه میکنند. دیدنی است و ما هم در این بین بهرهای ببریم.»
🔹 چون مرحوم پدرم از نجف با علامه محشور بودند. سابقاً روابط ما با علامه طباطبایی(ره) زیاد بود؛ ایشان برای ما مانند عمو بودند. دلم میخواست این دیدار انجام شود؛ ولی هرچه به پدر اصرار کردم، ایشان حاضر نشدند.
🔸از این قضیه نزدیک به سی سال گذشت تا اینكه اواخر عمرشان، ایشان را به مشهد بردیم. وقتی به مشهد رسیدیم، نتوانستند به حرم بروند. فرمودند: «گویا از قم تا اینجا پیاده آمدهام! اینقدر کوفته هستم.»
🔹چند روزی گذشت تا روز جمعه رسید و ایشان فرمودند: «برای روضه به مسجد برویم.» گفتم: «حرم نرفتهاید.» فرمودند: «هنوز جان نگرفتهام. برای روضه برویم.»
🔸 در مسیر رفتن به مجلس روضه، فرمودند:
دنیا عجیب است! خیلی سالها قبل، آقای مطهری برای بردنم به باغ فریمان خیلی اصرار کرد و گفت آقای طباطبایی هم هست. من هم علاقه داشتم به هر دو؛ آقای طباطبایی که معلوم، ایشان هم همچنین؛ و خیلی هم ردّ درخواست یک مؤمن برایم سخت بود، چه برسد به آقای مطهری؛ ولی آن فشار را تحمل کردم؛ برای اینکه اگر میرفتم، حداقل دو یا سه زیارت حضرت رضا علیهالسلام از من فوت میشد. اما الآن چندین روز است كه آمدهام و نتوانستهام به زیارت بروم!
📚 صحبت سالها، خاطرات حجتالاسلام علی بهجت(با اندک تلخیص)
@motahari_ir
9.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 یک عمر کتاب خواندن به اندازه ..... در یک مدت کوتاه، بر من اثر معنوی نگذاشته است
🔻 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
🔻شباهت یک روحانی مغرور با راننده مغرور یک خودروی مدل بالا در چیست؟
🔸روحانیون از برکت دین و به واسطه دین، قدرت و احترام به دست آوردهاند و گاهی غفلت کرده و خیال میکنند که این قدرت و این احترام از خودشان است و هنر خودشان است؛ نمیدانند که این هنرِ دین است نه هنر آنها.
🔹درست مثَل اینها مثَل رانندهای است که پشت رل ماشینی نو و عالی و تندرو نشسته و پا را روی گاز میگذارد و اتومبیل سرعت میگیرد و او به خود باد میکند و خیال میکند که این سرعت و این قدرت که سبقت میگیرد هنر خودش است؛ فکر نمیکند که این هنر اتومبیل است و هنر سازنده اتومبیل است نه هنر خودش؛ هنر او وقتی است که پایین میآید و میخواهد دو قدم راه برود.
🔸روحانیون وقتی که روی مسند دین نشستهاند و احترام و اکرام و نفوذ کلمه میبینند، حالت همان راننده را دارند که پشت رل نشسته.
🔹همچنین آن سخنران دینی که روی کرسی خطابه قرار گرفته و گروهی با کمال احترام پای سخنش نشستهاند و گوش میکنند، نباید چنین فرض کند که همه اینها هنر خود من است و به خاطر من آمدهاند و به خاطر من گوش میکنند.
📗 یادداشتهای استاد مطهری، ج۱۵، ص۴۳۵
@motahari_ir