فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ فضیلت روز عرفه و تأثیر همصدا شدن با جمع در تضرع به درگاه الهی
#صوت_نوشت
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
✅ فضیلت روز عرفه و تأثیر همصدا شدن با جمع در تضرع به درگاه الهی #صوت_نوشت 🔻کانال رسمی «بنیاد شهید
💠 شب و روز عرفه از ايام و ليالى متبرّكه است، اعم از اينكه انسان در منى و عرفات باشد يا نباشد
🌹روزها گاهى شرافت و فضيلت خود را از همان دستورى كه در آن روز رسيده است كسب مىكنند و اين يك جنبه روانى و روحى هم دارد. اينكه انسان در يك حالِ تنهاى تنها عبادت كند و خدا را بخواند و به درگاه الهى ابتهال و تضرّع كند، با اين كه صدايش همراه صداى جمع باشد عملًا هم فرق [دارد و اثر آن] در روح خود انسان هم متفاوت است.
🔷 ما در سوره مباركه حمد مىخوانيم: «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» خدايا همه باهم تو را مىپرستيم؛ در صورتى كه انسان نماز را با حالت انفراد مىخواند. نماز، اصلش نماز فرادى است، نماز جماعت سنتى است كه اگر انسان نخوانْد هم نخواند. ولى در نماز فرادى هم انسان به خدا اينطور مىگويد: خدايا ما همه باهم تو را مىپرستيم و همه باهم از تو مدد مىخواهيم و كمك مىجوييم.
📚 امام فخر رازى معروف، صاحب التفسير الكبير در همين آيه تعبير شاعرانه و زيبايى دارد. از یک اصل فقهی استفاده می کند و آن اين است كه در موارد زيادى مىگويند فروشنده يا خريدار، خيار فسخ پيدا مىكند. يكى از موارد را «خيار تبعّض صفقه» مىگويند ...
✍ استاد شهید مطهری، آشنایی با قرآن ج 6 ص 246
@motahari_ir
4_5852939173358469735.mp3
1.2M
📡 چرا «عید قربان» را جشن میگیریم؟
🔹عید قربان، عید انجام وظیفه و عید همبستگی اسلامی
📗 استاد مطهری، حج، ص۱۱۹
#گزیده_سخنرانی
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
📡 چرا «عید قربان» را جشن میگیریم؟ 🔹عید قربان، عید انجام وظیفه و عید همبستگی اسلامی 📗 استاد مطهری
برادران ما يك اجتماع بسيار بزرگى را در مكه تشكيل دادهاند، مناسك حج را انجام دادهاند.
روزى است كه شايد مىتوانم بگويم صدى نود دستور خدا را عمل كردهاند. اركان عمل حج را- كه وقوفین است (وقوف در عرفات و وقوف در مشعر) انجام دادهاند، رمى جمرات كردهاند، قربانى كردهاند و بعد از قربانى، ديگر از لباس احرام خارج شدهاند. آنها يك موفقيتى دارند.
براى برادران ما مستقيماً عيد است، عيد انجام وظيفه است، مثل اينكه عيد فطر عيد انجام وظيفه است. از لباس احرام خارج شدهاند ما هم كه اينجا هستيم، داريم با آنها همدلى و همدردى مىكنيم، اظهار خوشحالى مىكنيم كه برادران ما چنين توفيق عظيمى نصيبشان شده است و باز آرزو مىكنيم كه يك وقتى ما هم در جاى آنها باشيم، ما هم اين موفقيت را داشته باشيم و برادران ديگر ما براى ما جشن بگيرند و اظهار مسرّت و شادمانى كنند.
خود اينها چقدر ارزش دارد، چقدر همبستگى را مىرساند و چقدر اسلام به همبستگى مسلمين علاقهمند است!
استاد شهید مطهری، حج، ص 119
🌺 حديثى است از امام هادى (سلام اللّه عليه)، مىفرمايد:
✅ «مَنْ هانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ فَلا تَأْمَنْ شَرَّهُ»
🔷 اگر كسى خودش در نزد خودش خوار بشود، احساس بزرگوارى را در خودش از دست بدهد در روح خودش احساس شخصيت اخلاقى و معنوى نكند، از شر او ايمن مباش.
❗️آن كسى كه اين احساس را باخت همه چيز را باخته است، فلا تَأْمَنْ شَرَّه!
📚 استاد شهید مطهری، فلسفه اخلاق، ص 135
@motahari_ir
✅ حکومت یکی از فروع امامت است نه همه آن
🔸اساس مسئله در باب امامت، آن جنبه معنوی است. امامان یعنی انسانهایی معنوی مادون پیغمبر(ص) که از طریقی معنوی اسلام را میدانند و میشناسند و مانند پیغمبر، معصوم از خطا و لغزش و گناهاند. امام، مرجع قاطعی است که اگر جملهای از او بشنوید، نه احتمال خطا در آن میدهید و نه احتمال انحراف عمدی، که اسمش میشود «عصمت». (ص۴۷)
🔹ما نباید مسئله امامت را از اول به صورت یک مسئله خیلی ساده دنیاوی یعنی حکومت مطرح کنیم بعد بگوییم آیا از نظر اسلام حکومت، استبدادی و تنصیصی است یا انتخابی؟ نه، مسئله به این شکل مطرح نیست. در شیعه، «امامت» مطرح است. یک شأن امام حکومت است و البته با وجود امام معصوم جای حکومت کردن کس دیگری نیست همینطور که با وجود پیغمبر اکرم(ص) جای حکومت کردن کس دیگری نیست. (ص۵۵)
🔸مسئله امامت از جنبه زعامت و حکومت این است که حالا که بعد از پیغمبر مانند زمان ایشان معصوم وجود دارد و پیغمبر وصیی برای خود معین کرده است که او در سطح افراد دیگر نیست و از نظر صلاحیت مثل خود پیغمبر استثنایی است، دیگر جای انتخاب و شورا و این حرفها نیست. (ص۵۳)
🔹همانطور که در زمان پیغمبر نمیگفتند که پیغمبر فقط پیامآور است و وحی به او نازل میشود، تکلیف حکومت با شوراست و مردم بیایند رأی بدهند که آیا خود پیغمبر را حاکم قرار دهیم یا شخص دیگر را، بلکه این طور فکر میکردند که با وجود پیغمبر، این بشر فوق بشر که در مرحلهای است که با عالم وحی اتصال دارد، اصلا این مسئله مطرح نیست، بعد از ایشان نیز جای این سخنان نیست. (ص۵۴)
📝 استاد مطهری، امامت و رهبری
#گزیده_کتاب
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
4_5870478402456126236.mp3
2.01M
📡 مضمون آیه مهمی که روز عید غدیر بر پیامبر(ص) نازل شد: از امروز هر خطری که مسلمین را تهدید میکند از ناحیه خود مسلمین است
📗 استاد مطهری، امامت و رهبری، ص۹۸
#گزیده_سخنرانی
@motahari_ir
✅ امامت محرکی به سوی عمل نه دستاویزی برای تنبلی
🔷 در مسئله ولایت و امامت، طرز فکر ما به صورت عجیب و معکوس درآمده است!
❗️آیا این عجیب نیست که ما مقتدایانی مثل اهل بیت پیغمبر داشته باشیم آنگاه به جای اینکه وجود این پیشوایان محرّک و مشوّق ما باشد به عمل، وسیله تخدیر ما و تنبلی ما و گریز ما از عمل شده است؟! تشیع و دوستی اهل بیت پیغمبر را وسیله قرار دادیم برای اینکه از زیر بار اسلام بیرون بیاییم!
🔷 امامت و ولایت این حقیقت عالی، وسیله تنبلی شده، وسیله هیچ کار نکردن با انتظار اینکه همه کارها را مولی کرده، در قیامت هم مولی میکند!
📚 استاد شهید مطهری، ده گفتار، ص۱۵۵ (با تلخیص)
@motahari_ir