اگر تا قبل از ۱۹۲۰ وظیفه ی تولید و پخش مشروبات الکلی بصورت قانونی انجام میشد بعداز آن به دست گنگسترهای مجرم همچون تام دنیسون در اوهاما و آل کاپون در شیکاگو افتاد.
👈آنها چنان از راه قاچاق و فروش مشروبات الکلی ثروتمند شدند که می توانستند هر مامور دولتی را با رشوه بخرند.
درواقع فعالیت این تبهکاران که بدون همکاری پلیس و سیاستمداران محلی رشوهخوار ممکن نبود، عرضه غیرقانونی الکل را تا پایان دهه ۲۰ میلادی به سومین صنعت سودآور ایالات متحده آمریکا پس از فولاد و نفت تبدیل کرد.
👈خلاصه این قانون سلبی کارآمد نبود و نتوانست جلوی مصرف الکل، فساد و جنایت در آمریکا را بگیرد!
به آمارهای زیر توجه کنید:
1️⃣سرانه مصرف الکل در آمریکا قبل از ممنوعیت ۵/۵ لیتر برای هر نفر بود ولی در طول زمان ممنوعیت ۵/۴ لیتر شد!
(یعنی تقریبا تغییری نکرد)
2️⃣بعداز ممنوعیت الکل میزان بازداشت ها به دلیل مصرف الکل و رفتار آشوبگرانه ۴۱ درصد افزایش یافت!
3️⃣میزان دزدی و جرم ۹ درصد افزایش پیداکرد!
4️⃣۵۶۱ درصد تعداد محکومین فدرال زیادتر شد!
5️⃣۳۶۶ درصد جمعیت زندان های فدرال افزایش یافت!
6️⃣میزان قتل از ۶ نفر در هزار نفر قبل از ممنوعیت الکل به حدود ۱۰ نفر در هزار نفر بعداز این قانون رسید!
7️⃣فساداداری چنان رشد کرد که طبق اسناد دولتی بیش از ۱۰ درصد مقامات دولتی با مافیای الکل ارتباط داشتند!
و......
پ ن :نتیجه اینکه اجرای قوانین سلبی در طول تاریخ و در تمام کشورها بی نتیجه بوده است!
🇺🇸درپایان این مطلب رو هم اضافه کنم که در آمریکا اینطور نیست که مصرف الکل همیشه و همه جا آزاد باشد بلکه در این کشور قوانین مخصوصی راجع به فروش و مصرف مشروبات الکلی وجود دارد....
👈توضیح اینکه در کشور آمریکا نیز ممنوعیت و محدودیت هایی برای فروش و مصرف مشروبات الکلی در مناطقی وجود دارد که به اصطلاح مناطق خشک الکلی نامیده میشوند.
👈مناطق خشک الکلی (به انگلیسی: Dry county) به بخش، شهر، یا منطقهای در آمریکا گویند که دارای قوانین منع فروش یا مصرف عمومی مشروبات الکلی بطور کامل یا جزئی است.
در مناطق «خشک»، فروش مشروبات الکلی ممنوع است، در صورتیکه در مناطق «نیمه خشک» قوانین بطور جزئی موجودند.
👇
بطور مثال در مناطق نیمه خشک نمیتوان با محفظهٔ حاوی مشروب الکلی بطور روباز در خیابان و اماکن عمومی به صرف مشروب پرداخت، اما فروش آن آزاد است.
در مناطق خشک با اینکه فروش مشروبات الکلی ممنوع است، مصرف آن در داخل محیط خانه آزاد است.
تقریباً ۱۰ درصد خاک ایالات متحده منطقه خشک محسوب میشود و ۱۸ میلیون نفر از جمعیت ایالات متحده در منطقه خشک زندگی میکنند.
🇺🇸آیا میدانستید روزگاری در آمریکا ساخت و مصرف هرگونه مشروبات الکلی ممنوع بوده است؟
👈اگر تازه کانال رو بازکردی این مطلب جالب رو از اینجا شروع به خوندن کن:👇
https://eitaa.com/motaleatUSA/863
👈فردا انتخابات ریاست جمهوری ترکیه هست....
آیا کمال قلیچداراوغلو مشهور به گاندی ترکیه این مهره تمام عیار آمریکایی پیروز خواهد شد؟!!!
👈تحلیلگران بر این باورند که شرایط اقتصادی بد ترکیه که شاهد کاهش شدید ارزش لیر بوده و وضعیت ناخوشایند رسیدگی به زلزله اخیر که آمار کشتههایش به ۵۰ هزار تن نزدیک شده، میتوانند قلیچداراوغلو را در این انتخابات پیروز کنند!
◼به کانال مطالعات آمریکا بپیوندید:
https://eitaa.com/motaleatUSA
🔰از احزاب سیاسی آمریکا و بازیگری آنها در این کشور چه میدانید؟
#جمهوری خواه
#دموکرات
#لیبرتارین
#حزب سبز آمریکا
و......
👈بررسی کامل به زودی در کانال مطالعات آمریکا
👈فعلا جهت مقدمه و آماده شدن ذهن برگی ازکتاب جنگ تمام عیار در رابطه با احزاب آمریکا را مطالعه فرمایید:👇
🔰مطلبی از کتاب جنگ تمام عیار(بررسی کامل جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران)صفحه ۷۶ تا ۷۸
رئیس جمهور جمهوری خواه یا دموکرات؟ کدام یک برای ایران بهتر بوده است؟
《بحث درباره ی مناسبتر بودن حضور یک رئیس جمهور دموکرات یا یک رئیس جمهور جمهوری خواه در کاخ سفید برای منافع ملی ایران، قدمتی به درازای سالهای ابتدایی قرن بیستم دارد یعنی درست از همان زمانی که ایالات متحده آمریکا کم کم از پیگیری دکترین مونروئه یعنی انزواطلبی در منطقه ی آمریکای شمالی و جنوبی به منظور تقویت بنیان های اقتصادی و سیاسی دست برداشت و به سمت قدرت نمایی در سیاست بین الملل حرکت کرد.
از همان زمان میان سیاستمداران ایرانی بحث درباره ی تأثیر مثبت یا منفی حضور نمایندگان دو حزب اصلی در آمریکا بر سیاست خارجی این کشور نسبت به کشورمان، رونق فراوانی داشت تا جایی که محمدرضا پهلوی بارها در نقش یک لابی گر، اقدام به تأمین بخشی از هزینه های ستاد انتخاباتی برخی از نامزهای انتخاباتی آمریکا میکرد. در همین راستا تمایل و گرایش حکومت پهلوی به حزب جمهوری خواه سبب شد تا پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران برخی از سیاستمداران به این نتیجه برسند که حضور رؤسای جمهور دموکرات در کاخ سفید میتواند به راهبردهای غیر خصمانه تری از سوی واشنگتن علیه ایران منجر شود. اگر چه بررسی اقدامات طیف های مختلف سیاسی در آمریکا در قبال ایران در یکصد سال اخیر، پژوهشگران را به این نتیجه رسانده که راهبردهای سیاست خارجی ایالات متحده عموماً با رفت و آمد رؤسای جمهوری دموکرات و جمهوری خواه تغییری نمیکند و اتفاقاً دموکراتها معمولاً به دلیل استفاده از ادبیات نرم و رویکرد جدی در حوزه ی عملیات روانی، رویکرد مخرب تری در این حوزه دارند اما همچنان اسطوره ی «دموکرات خوب، جمهوری خواه بد» در میان اهالی سیاست در ایران معتبر است اما حوادث تاریخی مشخص میکند که چنین تحلیلی تا چه اندازه خطرناک و آسیب زننده به منافع ملی کشور است.
در واقع اختلافی که میان این دو حزب در میان ایرانیان مشهور است مربوط به بنیاد و اصالت نگاه سران این دو حزب در موضوعات مختلف در حوزه ی داخلی و خارجی نیست بلکه صرفاً یک برداشت رسانه ای و اصطلاحاً ژورنالیستی از رویکردهای مختلف این احزاب در موضوعات گوناگون است. با گذری به تاریخ متوجه میشویم ریشه ی هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه از یک حزب واحد به نام «دموکرات ـ جمهوریخواه» است که در سالهای ابتدایی تأسیس کشور ایالات متحده آمریکا فعالیت میکرد.
این حزب توسط «توماس جفرسون» و «جیمز مدیسون» در سال 1791 میلادی تأسیس شد. این حزب مخالف حزب فدرالیست آمریکا بود و در طی دوران First party system، کنترل پست میانی را در مجلس و ریاست جمهوری آمریکا به دست گرفت این روند چند سال ادامه داشت تا اینکه پس از انتخابات ریاست جمهوری 1824، دو طیف از این حزب انشعاب کردند و با نابودی حزب فدرالیست، ساختار سیاسی آمریکا به دو حزب عمده ی دموکرات و جمهوری خواه تغییر یافت. با مرور این پیشینه حالا بهتر میتوان به تحلیل روندهایی که این دو حزب در عرصه های مختلف سیاسی طی میکنند پرداخت. در واقع هر دو حزب بزرگ آمریکا دارای یک راهبرد کلان در موضوعات مختلف هستند که صرفاً با تاکتیکهای متفاوت دنبال میشود نه اینکه تغییر در احزاب منجر به تغییر راهبرد در سیاست داخلی و خارجی آمریکا شود.
یک نمونه ی مناسب برای فهم بهتر این روند ماجرای ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی توسط دولت جمهورخواه ترامپ است؛ جایی که حتی برجستهترین دموکرات هم به همراهی راهبردی با دونالد ترامپ در زمینه ترور شهید سلیمانی پرداختند و آن را اقدامی درست نامیدند که صرفاً در زمانی نامناسب اتفاق افتاده است. در همین راستا بود که در جلسه ی سخنرانی سالانه ی رئیس جمهور در کنگره، با وجود تنشها و اختلافات بسیار زیاد میان «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان و ترامپ جمهورخواه، زمانی که او روند ترور شهید سلیمانی را توضیح داد، پلوسی و همراهان دموکراتش به شدت ترامپ را تشویق کردند.
اما تفاوت رویکرد دموکراتها و جمهوری خواهان در زمینه ی مقابله با ایران چیست؟ بهترین مثال برای توضیح این مسأله اشاره به همان ماجرای معروف «پخت قورباغه» است؛ داستان علمی که بر طبق آن اگر یک قورباغه را درون آب جوش بیندازیم به سرعت واکنش نشان میدهد و از آب بیرون می جهد ولی اگر قورباغه را در آب خنک قرار دهیم و طی یک روند، آن را داغ کنیم متوجه نمیشود و به صورت زنده پخته میگردد.
تاریخ جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران نشان میدهد سیاست خارجی دموکراتها در قبال ایران خطرناکتر و مخربتر بوده است که علت این خطرناک بودن تشابه رویکرد آنها در این مسأله به سناریوی دوم قورباغه است یعنی برای هدف نهایی مشترک که نابودی ایران است قائل به روند طی کردن یک مسیر هستند و همین مسأله سبب میشود تا حسگر برخی از سیاستمداران داخلی نیز متوجه داغ شدن آب
نشود. به عنوان مثال مسیری که باراک اوباما رئیس جمهور اسبق این کشور علیه ایران در دستور کار داشت. ابتدا با اعمال سنگین ترین تحریمهای تاریخ بشریت بر تهران آغاز شد و سپس به مرحله ی تضعیف قدرت هسته ای ایران رسید.
طراحی اوباما مراحل دیگری را هم در این سناریو پیش بینی کرده بود که میتوانست به تضعیف ساختار دفاعی، کاهش قدرت شبکه سازی در منطقه و نابودی نظام بازدارندگی کشورمان برسد مراحلی که اهالی رسانه از آنها به عنوان برجامهای 2 و 3 نام میبردند.
این در حالی است که سیاست آب داغ «دونالد ترامپ» علیه ایران سبب شد تا حسگر غربگراترین سیاستمداران کشورمان هم متوجه وضعیت خطر شود و جهش هایی نظیر فروش بنزین به ونزوئلا و قراردادهای تجاری راهبردی دو طرفه میان تهران و برخی از کشورهای جهان اتفاق بیفتد تا جان اقتصاد ایران حفظ شود.
همانطور که در قسمت تاریخچه ی جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران گذشت به این نکته ی مهم پی بردیم که در حوزه وضع تحریم، روسای جمهور دموکرات دست بالاتری از روسای جمهور جمهوری خواه داشتند و زیر ساختهای شدیدترین و ظالمانهترین تحریمها در دورانی طراحی و اجرا شد که دموکراتها بر نظام سیاسی آمریکا حاکم بودهاند. در واقع از ابتدای انقلاب تا کنون 39 قانون تحریمی و دستور اجرایی علیه ایران اجرا شده است که سهم دموکرات از این تعداد 23 و سهم جمهوری خواهان 16 قانون بوده است که این نشان میدهد بیشترین و شدیدترین تحریمها را روسای جمهور دموکرات بر علیه ایران وضع کردند و در این زمینه گوی سبقت را از جمهوری خواهان ربودهاند.
با توجه به آنچه گفته شد این نتیجه حاصل میشود که هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات معتقد به برخورد و شدت عمل نسبت به جمهوری اسلامی ایران هستند اما جمهوری خواهان از طریق یکجانبهگرایی و دموکراتها از طریق اجمال جهانی این کار را دنبال میکنند. بنابراین تفاوت بین آنها صرفاً تفاوت در روش مواجهه با ایران است و نه تفاوت در راهبرد و هدف گذاری. براین اساس برخلاف تصوری که در داخل کشور شکل گرفته که با پیروزی جو بایدن دموکرات درانتخاب ریاست جمهوری 2020 آمریکا، فضای خصومت با ایران کم شده و تحریمها لغو خواهد شد، باید گفت که جو بایدن تفاوت اساسی با رویکردهای حاکم بر کاخ سفید ندارد و او نیز روند فشار حداکثری با هدف نابودی ایران را دنبال خواهد کرد اما با روشهای نرم تر و تاکتیکهای جدیدتر؛ شاهد این امر این که بایدن با ارسال پیامی به اجلاس آیپک بیان داشته که «آمریکا و اسرائیل شریک هم هستند و من همیشه در کنار اسرائیل خواهم بود و فعلاً تا تغییر رفتار ایران در منطقه قصدی برای بازگشت به برجام ندارم و ما نیاز به یک توافق جدید با ایران داریم.» در واقع بایدن یادآوری میکند که با وجود همهی تفاوتهای روشی و تکنیکی، اما در بسیاری از عقاید همچنان با ترامپ اشتراکاتی دارد که در رأس آن ضدیت تمام قد با جمهوری اسلامی ایران است.
پس ما با مرور تاریخ وگرفتن درس وعبرت از آن نباید دچار خطای محاسباتی شویم و فرقی بین دموکراتها و جمهوری خواهان قائل شویم زیرا تمام آنها درسیاستشان علیه ایران سروته یه کرباسن!!!》
مطالعات آمریکا
🔰از احزاب سیاسی آمریکا و بازیگری آنها در این کشور چه میدانید؟ #جمهوری خواه #دموکرات #لیبرتارین #حزب
باسلام ودرود و شب بخیر خدمت مخاطبین عزیز کانال🌹
امیدوارم حالتون خوب باشه❤
قبل از هرچیز شهادت امام صادق ع رو خدمت شما و تمام مسلمانان جهان تسلیت عرض میکنم🙏
🇺🇸خب بریم سراغ مطلب مهم و جذاب تاریخچه و بازیگری احزاب در آمریکا که قولش رو بهتون داده بودم🇺🇸
اینم بگم که مطالب در زمینه احزاب آمریکا بسیار گسترده و سنگین هست که من سعی کردم خیلی خلاصه و مفید براتون بگم...
لطفا با من تا پایان همراه باشید🙏
👈اول خدمت دوستان عزیز بگم که چرا این مطلب مهمه و ما باید برای شناخت آمریکا بدونیم👇
واسه این که اولادر دنیای پیچیده و مدرن امروز احزاب راه ارتباط میان مردم و دولتمردان هستند ودرواقع احزاب تجمیع مطالبات گروه های متعدد جامعه هستند.
ثانیا درجامعه بزرگی همچون آمریکا مردم با انتخاب یکی از دو حزب(دموکرات یا جمهوری خواه) سرنوشت سیاسی کشور را تعیین میکنند.
ثالثا با قدرت گیری هر کدام از این احزاب به تبع بسیاری از کنشگری ها و تاکتیک هایشان نیز در مقابل و در تقابل با کشورما متفاوت بوده پس شناخت ریشه های آنها برای درک بهتر فضای سیاسی آمریکا لازم است.
نویسندگان قانون اساسی ایالات متحده از همان ابتدا اصلا سخنی از احزاب به میان نیاورده بودند به طوری که جورج واشینگتن (اولین رئیس جمهور آمریکا) بدون هیچگونه حزب و باندی به ریاست جمهوری رسید.
و اتفاقا در همان اوان مسئله حزب گرایی و حزب بازی بخاطر سابقه ی بدی که در اروپا به جا گذاشته بود، عمل بد و تفرقه انگیزی محسوب میشد.
اما هنوز یکی دوسال از عمر دولت واشینگتن نگذشته بود که با بروز اساسی تفاوت دیدگاه ها در سیاست های کشور، سیاستمداران آمریکایی فهمیدند که بدون نظام حزبی امکان مدیریت فضای سیاسی کشور وجود ندارد...
👈فلذا الکساندر همیلتون وزیر خزانه داری دولت واشینگتن اولین حزب در آمریکا به نام حزب فدرالیست را تشکیل داد.
(قبلا درمورد این آقا و نقش مهمش در تاریخ اقتصادی آمریکاتوضیح دادم برید برید اینجابخونید👈https://eitaa.com/motaleatUSA/207
اما در مقابل این تفکر همیلتون، مخالفش توماس جفرسون(وزیر امورخارجه دولت جورج واشینگتن) قرار داشت که اعتقاد داشت حزب فدرالیست همان راه استبداد اروپا و تضعیف آزادی های ایالات را میرود فلذا وی نیز حزب جمهوری خواه هان دموکرات را بنیان نهاد که این حزب برخلاف فدرالیست ها معتقد به اعطای قدرت و اختیارات بیشتر به ایالت ها بود و میگفت دولت فدرال بیشتر باید نقش ناظر و هماهنگ کننده را برعهده بگیرد نه دیکتاتوری را!!!
☝نماد حزب جمهوری خواهان دموکرات🇺🇸
👈از این تاریخ یعنی سال ۱۸۰۱ م تا ۱۸۲۹م حزب جمهوری خواهان دموکرات یکه تاز صحنه سیاسی آمریکا شده به طوری که موفق شد دراین مدت طویل چهار رئیس جمهور را از حزب خود به قدرت برساند:
1️⃣توماس جفرسون(۱۸۰۱تا ۱۸۰۹)
2️⃣جیمز مدیسون(۱۸۰۹تا ۱۸۱۷)
3️⃣جیمز مونروئه(۱۸۱۷ تا ۱۸۲۵)
4️⃣جان کوئینسی آدامز(۱۸۲۵ تا ۱۸۲۹)
☝👈اما با ظهور آندروجکسون در صحنه سیاسی انتخابات ۱۸۲۸م فصل تازه ای در احزاب آمریکا بوجود آمد.🇺🇸
آندروجکسون یک ژنرال مردمی ارتش بود و با کسب پیروزی های متعدد در جنگ با بومیان و خارجی ها محبوبیت زیادی دربین مردم کسب کرده بود.
وی خودرا مدافع حقوق مردم عادی ، افزایش آزادی ها(البته برای سفیدپوستان) و طرفدار افزایش عملکرد ایالت ها معرفی میکرد.
او و دوستانش که از چند سال قبل در بسیاری از ایالت ها کمیته ای تحت عنوان نشویل تاسیس کرده و فعالیت سیاسی میکردند عاقبت در سال ۱۸۲۸ م حزب جدیدی تشکیل دادند به نام حزب
🇺🇸《 دموکرات》🇺🇸
که توانستند با درگیر کردن مردم عادی و شکست حزب جمهوری خواهان دموکرات در انتخابات آن سال ، کاخ سفید را فتح کنند.
اما همانطور که میدونید امروزه این حیوان الاغ است که نماد اصلی حزب دموکرات آمریکاست !
اما جریان این نماد عجیب چیه؟
جریان از این قراره که آدامز رقیب سرسخت جکسون در انتخابات۱۸۲۸، طی مناظره ای اون را الاغ خطاب میکنه که البته جکسون با حفظ خونسردی خودش از این توهین به سود خودش بهره میبره و الاغ رو نماد حزب دموکرات میکنه....!
👈حزب ویگ یک حزب سیاسی فعال در اوایل قرن نوزدهم در ایالات متحده بود.
این حزب در مخالفت با سیاستهای رئیسجمهور وقت آمریکا، آندرو جکسون و حزب دموکرات امریکا تأسیس شد.
ویگها مخالف دمکرات ها و طرفدار سرمایه داران و اتخاذ سیاست های مدافع سرمایه داری و رشد اقتصادی بودند.
این حزب توانست چهار فرد را رئیسجمهور ایالات متحده آمریکاکند:
۱.ویلیام هریسون(۱۸۴۱)که تنها بعداز یک ماه ریاست جمهوری به علت بیماری ذات ریه فوت کرد و معاون اولش تایلر رئیس جمهورشد.
۲.جان تایلر(۱۸۴۱ تا ۱۸۴۵)
۳.زاکری تیلور(۱۸۴۹ تا ۱۸۵۰)وی نیز بعداز یکسال براثربیماری فوت کردو معاون اولش فیلمور جایگزینش شد.
۴.میلارد فیلمور(۱۸۵۰ تا ۱۸۵۳)
👈این حزب بعدا روبه ضعف نهاد و عاقبت در حزب جمهوری خواه ادغام گردید.
👈مؤسسان حزب جدیدالتأسیس جمهوری خواه معتقد بودند رهبران حزب دموکرات آرمانهای جفرسون را تحریف کرده و با حمایت از نظام برده داری، اصول جمهوریت را زیر پا گذاشتهاند. به همین دلیل آنان با انتخاب نام جمهوریخواه اعلام داشتند که راه جفرسون را ادامه خواهند داد.
با تأسیس حزب جمهوریخواه، نظام دوحزبی (دموکرات _ ویگ) آمریکا به سیستم سه حزبی تبدیل گشت و حزب جمهوریخواه به عنوان حزب سوم مطرح شد.
این وضعیت دیر زمانی ادامه نیافت تا اینکه با افول مقبولیت حزب ویگ، این حزب به دلیل اشتراکاتی به جمهوری خواهان در این حزب ادغام شدند.