✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (12)
🔹 ماهیت ابلیس
س: آیا ابلیس از جنّیان است یا از ملائک؟
ج: خود خدا می گوید او از جنّیان و طائفه ی جن است: «كانَ مِنَ الْجِنِّ»؛، لذا دیده نمی شود. جنها دیده نمی شوند. او هم از جنّیان است؛ منتهی در خلقت و وجود، مثل ملائکه بود و با آن ها قاطی بود و عبادت می کرد. بعد تمرّد کرد. جن از این جهت مثل انسان است که می تواند گناه کند؛ اما مَلَک نمی تواند گناه کند. ابلیس گناه کرد و او را از صف خارج کردند.
س: این شبهه در ذهن بعضی هست که می گویند چون شیطان در جایی بوده که حضرت آدم (ع) خلق شد، او هم جزء ملائکه است؟
ج: جزء ملائکه که بود. قرآن می گوید: «در میان آن ها بود.» چون بدنش مادی نیست و آن ها هم مادی نیستند و با هم تناسب دارند و می توانند کنار هم {باشند}. او هم در آنجا مشغول عبادت بود؛ اما جنس و ماهیتش فرشته نیست. خود خدا در قرآن تصریح می کند که «كانَ مِنَ الْجِنِّ»: ابلیس از طائفه ی جن بود نه فرشته؛ اما در میان آن ها بود و با آن ها زندگی می کرد. اصلش فرشته نبود. فرشته گناه نمی کند.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
س: در بعضی از روایات از #شوخی کردن نهی شده. از طرفی در روایات دیگر درباره ادخال سرور، فضیلت زیادی قائل شدهاند. در نهایت ما باید #شوخی کنیم یا نه؟
ج: ما باید اول خودمان را یعنی #زبانمان را تربیت کنیم که اگر هم #شوخی کردیم، به دستورالعملهای خدا لطمه نخورد.
این یعنی با تحفّظ از دستور خدا شوخی کنیم. دروغ نگوییم. مردم آزاری نکنیم. به کسی تهمت نزنیم. دلی را نشکنیم. همه اینها را باید مراعات کنیم. آن وقت شوخی کنیم.
اما اگر شما عادت کردی به این گناهان و نمیتوانی مثلاً بدون کِنِف کردن یک نفر، دیگران را بخندانی، حق نداری شوخی کنی. در این صورت مرتکب #گناه می شوی.
بنابراین معنایش این است که ابتدا خودت را تربیت کن و بعد در جای مخصوص خودش شوخی کردن، بسیار اثر خوبی دارد.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مفاد تعهّدی که خدا از یهودیان گرفته بود، چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
از یهودیان بنی اسرائیل تعهّد گرفتیم که #عبد غیر خدا نباشید و #بندگی غیر خدا نکنید و به خوبی، حقوق #واجب والدین، نزدیکان، یتیمان، و فقرا را رعایت کنید و به مردم، سخن خوب که همان سخن خداست را بگویید و نماز را اقامه کنید و زکات #واجب را ادا کنید. اما شما یهودیان به جز تعداد کمیتان همگی از این دستورات روگردان شدید و اکنون نیز به آن پشت می کنید.
✍️ شرح: #عبد غیر خدا نبودن و #بندگی غیر خدا نکردن یعنی اطاعت نکردن از دستورات هر کس که مخالف #واجبات و #محرماتِ خدا حرف می زند.
📖 و إِذْ أَخَذْنا ميثاقَ بَني إِسْرائيلَ لا تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ ذِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينِ وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ إِلاَّ قَليلاً مِنْكُمْ وَ أَنْتُمْ مُعْرِضُونَ (بقره، 83)
آیه شماره 215
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که از امتحانات الهی سربلند بیرون آییم؟
🌹 امام خامنه ای:
اى مؤمنينى كه در سخت ترين شرايط، سوار كشتى نوح شديد! مواظب باشيد از امتحان، سربلند بيرون آييد. راهش هم اين است كه #تقوا را در خودتان ذخيره كنيد. #تقوا يعنى همين كه مواظب رفتار خودتان باشيد كه خلاف #امر و #نهى خدا رفتار نكنيد. اين، معناى #تقواست.
يك وقت ممكن است سرِ رشته از دست انسان خارج شود و گناهى هم از او سر بزند. مهم اين است كه شما مراقب باشيد و بنا داشته باشيد كه #گناه نكنيد. اين، آن روحيه #تقواست.
( 29/ 11/ 1372)
پند 37
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 29):
✅ ای ابوذر! کسی که از غیبت برادر مسلمانش جلوگیری کند، بر خدا این حق را پیدا می کند که از آتش جهنم نجاتش دهد. هر کس غیبتی را بشنود و بتواند با دفاع از غیبت شونده، به او کمک کند و کمک کند، خدا در دنیا و آخرت به او کمک خواهد کرد. اما اگر بتواند به غیبت شونده کمک کند ولی کمک نکند، خدا هم در دنیا و آخرت به او کمک نمی کند.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ مَنْ ذَبَّ عَنْ أَخِيهِ اَلْمُسْلِمِ اَلْغِيبَةَ كَانَ حَقّاً عَلَى اَللَّهِ أَنْ يُعْتِقَهُ مِنَ اَلنَّارِ يَا أَبَا ذَرٍّ مَنِ اُغْتِيبَ عِنْدَهُ أَخُوهُ اَلْمُسْلِمُ وَ هُوَ يَسْتَطِيعُ نَصْرَهُ فَنَصَرَهُ نَصَرَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِي اَلدُّنْيَا وَ اَلْآخِرَةِ فَإِنْ خَذَلَهُ وَ هُوَ يَسْتَطِيعُ نَصْرَهُ خَذَلَهُ اَللَّهُ فِي اَلدُّنْيَا وَ اَلْآخِرَةِ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (13)
🔹 داستان آفرینش
س: در آیه ی «وَ لَقَدْ خَلَقْناكُمْ ثُمَّ صَوَّرْناكُمْ ثُمَّ قُلْنا لِلْمَلائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ» منظور از سجده چه بود؟
ج: همان سجده. معنای عربی سجده چیست؟ همان؛ اینکه در مقابل آدم که مخلوق خداست، به خاک بیفتند. در آن زمان هنوز سجده در مقابل غیر خدا حرام نشده بود. در شرایع بعدی هم حلال بود؛ لذا پدر و برادران یوسف (ع) در مقابل یوسف (ع) سجده کردند. سجده در اسلام تحریم شده است؛ پس تا وقتی که تحریم نشده، انجام آن معصیت نیست.
سجده، غایت خضوع است. چون آن ها آدم را قبول نداشتند، گفتند: «او به درد جانشینی خدا بر روی زمین نمی خورد؛ او آدمکش و خونریز است.» انسان های آن زمان این طور بودند. خدا برای تثبیت این معنی فرمود: «چون من او را به طرز خاصی ساخته ام، باید در مقابل او با سجده، اذعان و اعتراف کنید که این همان انسان است.»
فرشتگان سجده کردند؛ چون نمی توانستند مخالفت کنند؛ اما ابلیس چون آزاد بود، مخالفت کرد و گفت: «أنَا خَيْرٌ مِنْهُ خَلَقْتَني مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طينٍ»: من بهتر هستم؛ نمی شود بهتر در برابر بدتر سجده کند.
این حرف را زد و خدا هم به جرم اینکه مخالفت فرمان و معصیت کرد، بیرونش کرد.
س: آيا سبب سجده ی ملائكه بر آدم (ع) تعلّم اسماء بود؟ علت سجده ی ملائكه برآدم (ع) چه بود؟
ج: نه؛ برای اينكه خوب قبول كنند و بپذيرند كه اين آدم، شايستگي خلافت را دارد نه آنها. اين را خوب محكم قبول كنند.
س: براي اثباتش، تعلّم اسماء ...؟
ج: بله؛ قبول كردند؛ اما براي تثبيتِ قبول، فرمود: «بايد در مقابل او سجده هم بكنيد؛ چون او شايستگي دارد.»
س: اين سجده به چه نيتي بود؟ آیا به نيت پرستش؟
ج: به نيت تكبير و تعظيم آن آدم. به نیت خدا درست كردن نبود.
س: در آیه ی «يا إِبْليسُ ما مَنَعَكَ أنْ تَسْجُدَ لِما خَلَقْتُ بِيَدَيَّ أسْتَكْبَرْتَ أمْ كُنْتَ مِنَ الْعالينَ» مراد از عالین چه گروه هایی هستند؟
ج: در روایت آمده فرشته هایی هستند که پست و مقامشان خیلی بالاتر از این فرشته ها است. پس این آیه یعنی چرا سجده نکرده و مخالفت کردی؟ آیا تو از آنهایی بودی که لازم نیست سجده کنند؟ آن ها احتیاج ندارند. تو که از آن ها نیستی؛ پس باید سجده می کردی. عبارت «أمْ كُنْتَ مِنَ الْعالينَ» به یک معنایی آن نیست. در آیه ی شریفه درباره فرعون آمده: «عَلا». کلمه ی «عالی» اسم فاعل از «عَلا» است. پس معنی آیه چنین می شود: چرا در اثر علوّ و برتری جویی ترک کردی؟ یا طور دیگر.
س: آیا خودپرستی شیطان باعث تمرّد نشد؟
ج: اولش این بوده. گفت: «فضیلت من از آدم بیشتر است؛ او را از گِل خلق کرده ای که زیر پای مردم است و خوار و بی مقدار است. من از آتش هستم که بالا می رود.» از این حرف ها زد و فلسفه بافت و گرفتار شد.
س: آیه ی «فَسَجَدُوا إِلاَّ إِبْليسَ لَمْ يَكُنْ مِنَ السَّاجِدينَ» یعنی چه؟
ج: ابلیس در میان آن ها بود. آن ملائکه، مأمور زمین بودند. آن ها از ملائکه ی خیلی بالا نبودند. آنجا روی زمین بودند. آن ها سجده کردند و ابلیس هم در آن ها بود. او می توانست در آن ها باشد؛ چون بدن ندارد و تقریباً مثل آنهاست.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ صراط مستقیم چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن از زبان بندگانش:
ای مولای ما! ما فقط #عبد توییم و از دستورات تو #اطاعت می کنیم و در مسیر #عبد #مطیع تو شدن، فقط از تو کمک می خواهیم.
ما را به سمت #عبد شدن و #اطاعت از خودت که همان مسیر اعتدال است، راهنمایی کن!
مسیر کسانی که به آنها نعمت #اطاعت از دستورات خودت را دادهای؛ نه مسیر کسانی که به خاطر افراط در دنیاگرایی، #اطاعت از تو را رها کردند و مورد غضب تو قرار گرفتند؛ و نه مسیر گمراهانی که به خاطر تفریط در دنیاگرایی، #اطاعت از تو را رها کردند.
✍️ شرح: عبد خدا شدن یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا مثل یک عبد. این صراط مستقیم است.
📖 إيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعينُ * اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيمَ * صِراطَ الَّذينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَ لاَ الضَّالِّينَ (حمد، 5 تا 7)
آیه شماره 216
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از کجا بفهمیم نمازمان مورد قبول خداست؟
🌹 امام صادق (ع):
کسي که دوست دارد بداند نمازش مقبول درگاه الهي شده است يا نه، بايد ببيند آيا اين نماز او را از گناهان باز داشته يا نه؛ پس همان مقدار از نمازش که وي را از گناه باز داشته، قبول است.
✍️ شرح: بین قبولی نماز و صحت نماز، فرق است. صحت نماز یعنی مطابقت نماز با احکام رساله عملیه. قبولی نماز یعنی اثرگذاری نماز در ایمان انسان. اگر نماز قبول شود، ایمان انسان را بالا می برد و اگر قبول نشود، ایمان انسان را بالا نمی برد.
نماز، در کنار شرط صحت، باید شرط قبولی هم داشته باشد. یعنی انسان در کنار نماز خواندنِ صحیح، گناهان را هم ترک کند. گناه، اثر نماز را از بین می برد و باعث می شود اثری در رشد ایمان نداشته باشد.
📖 منْ أَحَبَّ أَنْ يَعْلَمَ أَ قُبِلَتْ صَلاَتُهُ أَمْ لَمْ تُقْبَلْ فَلْيَنْظُرْ هَلْ مَنَعَتْهُ صَلاَتُهُ عَنِ اَلْفَحْشَاءِ وَ اَلْمُنْكَرِ فَبِقَدْرِ مَا مَنَعَتْهُ قُبِلَتْ مِنْهُ.
📚 بحارالأنوار، ج 79 ص ۱۹۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آثار سیاسی ـ اجتماعی #تقوا چیست؟
🌺 امام خامنه ای:
#تقوا در مسائل مالى، #تقوا در مسائل ناموسى، #تقوا در مسائل شخصى، #تقوا در مسائل سياسى، بخصوص #تقوا در مسائل كارى را مهم بينگاريد. بدانيد كه در حركت #تقوايىِ اين كشور و اين ملت، آنچنان اوج و رونقى به حركت اين ملت داده خواهد شد كه چشم دنيا را خيره خواهد كرد.
هرجايى كه ما نمايشى از #تقوا ديديم، همين اثر را هم ديديم. فتوحات ميدان جنگ، همينطور بود. خرمشهر، با #تقوا به دست آمد. به وسيله ى #تقوا و اتكال به خدا بود كه دشمن در جنگ هشت ساله شكست خورد. هيچ شكستى، فضاحت بارتر از شكستى كه دشمن در جنگ هشت ساله خورد، نيست. اينها، مبالغه نيست. (02/ 03/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 38
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 30):
✅ ای ابوذر! اعمال اهل دنیا از این جمعه تا آن جمعه در هر دو شنبه و پنج شنبه به محضر خدا عرضه می شود. برای همه بندگان مؤمن استغفار می شود مگر برای کسی که بین او و مسلمانی دیگر دشمنی است. در اینجا گفته می شود عمل این دو نفر را از لیست استغفار خارج کنید تا با هم آشتی کنند.
ای ابوذر! از قهر کردن با مسلمانی دیگر دوری کن! زیرا عمل کسی که با دیگری قهر است، پذیرفته نمی شود .
ای ابوذر! تو را از قهر کردن نهی می کنم. اما اگر مجبور به قهر کردن شدی، بیش از سه روز قهر نباش! هر کس در روزهای قهر بمیرد، آتش برای او سزاوارتر است.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ تُعْرَضُ أَعْمَالُ أَهْلِ اَلدُّنْيَا عَلَى اَللَّهِ مِنَ اَلْجُمُعَةِ إِلَى اَلْجُمُعَةِ فِي يَوْمِ اَلْإِثْنَيْنِ وَ اَلْخَمِيسِ فَيُسْتَغْفَرُ لِكُلِّ عَبْدٍ مُؤْمِنٍ إِلاَّ عَبْداً كَانَتْ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ أَخِيهِ شَحْنَاءُ فَيُقَالُ اُتْرُكُوا عَمَلَ هَذَيْنِ حَتَّى يَصْطَلِحَا يَا أَبَا ذَرٍّ إِيَّاكَ وَ هِجْرَانَ أَخِيكَ فَإِنَّ اَلْعَمَلَ لاَ يُتَقَبَّلُ مَعَ اَلْهِجْرَانِ يَا أَبَا ذَررٍّ أَنْهَاكَ عَنِ اَلْهِجْرَانِ وَ إِنْ كُنْتَ لاَ بُدَّ فَاعِلاً [فَلاَ] تَهْجُرْهُ فَوْقَ ثَلاَثَةِ أَيَّامٍ كَمَلاً فَمَنْ مَاتَ فِيهَا مُهَاجِراً لِأَخِيهِ كَانَتِ اَلنَّارُ أَوْلَى بِهِ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (14)
🔹 داستان آفرینش
س: آیا ابلیس اولین جنّی بوده که خدا خلق کرده است؟
ج: نه؛ عمر جن زیاد است. خدا جن ها را قبل از انسان خلق کرده است.
س: ابلیس در آنجا که آدم خلق شد، چه می کرد؟
ج: در آنجا مسئولیتی داشته است. او درست تر از بقیه ی جنها بوده است. لابد یک جوری بوده.
س: شاید ابلیسی در کار نبوده و یک داستان سمبلیک باشد؟
ج: سمبلیک مال غربی هاست. سمبلیک نیست. واقعیت دارد. واقعیت دارد. قرآن سمبلیک نیست. خدا دارد جریانی را که اتفاق افتاده، بیان می کند.
س: آیا فقط ابلیس سجده نکرده است؟
ج: غیر از او آنجا نبود. همین یکی بود. ملائک که اهل معصیت نبودند و همه مطیع فرمان خدا بودند. این یکی آزاد بود و می توانست مخالفت کند و کرد. آن ها نمی توانستند مخالفت کنند.
س: آیا سجده نکردن او قبل از اخراج او از بهشت نبود؟
ج: همان جا بود. در همان عوالم بود. سجده نکرد و خدا فرمود: «فَاخْرُجْ مِنْها فَإِنَّكَ رَجيمٌ». خدا طردش کرد و به او برخورد. او هم لجبازی کرد و گفت: «حالا که مرا بیرون کردی، من هم کاری می کنم که فرزندان آدم راه بهشت را گم کنند و نتوانند به بهشت بروند.» الان مشغول است. راه بهشت را گم کردن به این است که انسان معصیت کند؛ مردم را دعوت به معصیت کند.
س: علت مخالفت شیطان با انسان ها چیست؟
ج: چون خدا او را بیرون کرد. او هم تصمیم گرفت که نگذارد احدی به بهشت برود. نکته اش این است.
س: آدم (ع) و حوا که کاری به او نداشتند. آن ها داشتند کار خودشان را می کردند؟
ج: نه دیگر؛ وقتی بیرونش کردند، دشمنی پیدا شد و روی لجبازی افتاد. گفت: «حالا که مرا بیرون کردی، من هم کاری می کنم که بچه های آدم به بهشت راه پیدا نکنند.»
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ در مناظره با مسیحیان و یهودیان از چه موضوعی باید شروع کرد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! به یهودیان و مسیحیان بگو: همگی به سمت این دستور عاقلانه که وظیفه مشترک همه ماست، بیایید. بیایید همگی #عبد هیچ کس جز خدا که خالق ماست، نباشیم و از هیچ کس جز خدا #اطاعت نکنیم و در #اطاعت کردن، هیچ کس را شریک خدا نکنیم و هیچ کدام از ما کسی غیر از خدا را #ارباب خود نداند.
اما اگر یهودیان و مسیحیان به این پیشنهاد پشت کردند، به آنها بگویید: پس شاهد باشید که ما #تسلیم خدا هستیم.
✍️ شرح: عبد خدا بودن و اطاعت از او و تسلیم او بودن یعنی انجام دستورات #واجب و #حرامِ خدا.
📖 قلْ يا أَهْلَ الْكِتابِ تَعالَوْا إِلى كَلِمَةٍ سَواءٍ بَيْنَنا وَ بَيْنَكُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللَّهَ وَ لا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئاً وَ لا يَتَّخِذَ بَعْضُنا بَعْضاً أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُونَ (آل عمران، 64)
آیه شماره 217
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بزرگترین وظیفه امروز ما چیست؟
🌺 امام خامنه ای:
امروز چشم جهانى، به سوى شما ملت ايران است. امروز ملتها حركت عظيم خود را با ياد حركت شما شروع كرده اند و به ايمان شما اقتدا مى كنند. اگر شما بخواهيد ملتها اين راه را كه راه خدا و اسلام است ادامه بدهند، بايد اين راه را با استحكام ادامه بدهيد، و اين جز با تقوا ممكن نيست. لذا امروز #تقوا بزرگترين وظيفه و مسئوليت ماست. (07/ 02/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 39
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 31):
✅ خوشا به حال کسی که:
1️⃣ به علمش عمل کند
2️⃣ و زیادیِ مالش را انفاق کند
3️⃣ و زیادی کلامش را برای خودش نگه دارد.
📖 طوبَى لِمَنْ عَمِلَ بِعِلْمِهِ وَ أَنْفَقَ اَلْفَضْلَ مِنْ مَالِهِ وَ أَمْسَكَ اَلْفَضْلَ مِنْ قَوْلِهِ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
🆔 @mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (15)
🔹 داستان آفرینش
س: در آیه ی «فَدَلَّاهُمَا بِغُرُورٍ فَلَمَّا ذَاقَا الشَّجَرَةَ بَدَتْ لهُمَا سَوْءَاتهُمَا» مراد از «الشَّجَرَة» چیست؟
ج: خدا که نگفته است. فقط گفته است: «شجره». میوه ی یک درخت. در آن باغ درخت هایی بود که میوه هایی داشتند. خدا فرمود: «اگر بخواهی اینجا بمانی، نباید از میوه ی این درخت بخوری؛ اما از چیزهای دیگر آزاد است.»
شیطان او را گول زد و گفت: «به عکس است. اگر مي خواهی بمانی، باید از این درخت بخوری!» قسم هم خورد که من راست مي گویم. آدم (ع) هم باور کرد؛ چون ندیده بود که کسی قسم دروغ بخورد. بنا شد طبق شرط اول، اگر خوردند، بروند بیرون.
نکته اش همین است که خدا آدم (ع) و حوا را برای آنجا خلق نکرد. بلکه آنجا محل خلق بود. بنا بود بعد از خلقت به جاهای دیگر بیاید و آنجا مشغول کار شود. راهش همین بود که اگر بخواهند از باغ بیرون بیایند،{بخورند}؛ چون هفت ـ هشت میلیارد آدم که در آن باغ جا نمی گرفت و آن دو نفر هم مرتب نسلشان زیاد مي شد و این وسیله ای بود برای اینکه بیرون بیایند و مشغول کشاورزی و کار شوند و نسل بشر زیاد شود.
س: چرا آدم (ع) گول خورد؟
ج: تصمیمش جدی نبود. اول کار بود. ساده بود و گول می خورد. تازه بیدار شده بود. هنوز معاشرت نکرده بود. هنوز ندیده بود که دنیا چه خبر است. شیطان گولش زد و باور کرد. عزم و جزم و تصمیم جدی نداشت. خدا فرمود: «اگر بخواهی اینجا باشی، باید این را نخوری.» او باید تصمیم جدی داشته باشد تا نخورد؛ اما شیطان او را گول زد و گفت: «برای اینکه اینجا نمانی است که می گویند نخور.»
آدم (ع) حرف او را قبول کرد و حرف خدا را قبول نکرد.
س: حضرت آدم (ع) که شناخت کافی از خدا نداشت؟
ج: آدم (ع) عقل داشت یا نه؟ عقل داشت. عقل به آدم می گوید که این ها خود به خود فراهم نمی شود. منتهی عقل ابتدایی است. دیدید وقتی حضرت آدم علیه الصلاة و السلام از گندم خورد، فوراً عورتش ظاهر شد.
س: پس خدا حضرت آدم (ع) را شکنجه داد؟
ج: شکنجه نیست. خب می خواست به حرف خدا گوش بدهد. خدا گفت: «اگر می خواهی اینجا بمانی، باید از این درخت نخوری.» او مخالفت کرد. به او گفت: «اگر بخوری، باید بروی بیرون و اگر بخواهی بمانی، باید نخوری.» پس خودش بد کرد. خورد و اثرش این بود که باید بیرون برود. خودش کرد. خدا این کار را نکرد
س: آیا خداوند به حضرت آدم (ع) وحی نکرده بود؟
ج: نه؛ الهام بود. آدم (ع) هنوز پیغمبر نشده بود.
س: ظاهرًا این برنامه از پیش تعیین شده بود؟
ج: خب آدم (ع) که نمی توانست تا ابد در آن باغ بماند. باید بیرون بیاید و تولید و تناسل داشته باشد و بکارد و بخورد و زندگی اش این جوری شود؛ اما در آنجا و در آن شرائط، ابتدا زندگی برایش سخت بود. کار کردن بلد نبود. بیل نبود. کلنگ نبود. هیچ چیز نبود. در آنجا راحت می خورد. این راحتی را خودش با انتخاب بدش از دست داد.
خدا می خواست آنجا راحت باشد تا کم کم یاد بگیرد که چه کند و بعد بیرون برود. او عجله کرد و خورد. خدا گفته بود: «خودت می دانی؛ اگر بخوری، باید بروی بیرون.» واقعاً هم برای بیرون خلق شده بود؛ منتهی نه به آن زودی. او را کمی نگه می داشتند تا با پایین و بالا آشنا می شد. چیزهایی می فهمید و یاد می گرفت. بعد می فهمید که باید برود بیرون؛ اما او عجله کرد و بیرون رفت. خلاصه آنجا گرفتار زحمت شد. تا بفهمد چه باید بکارد و چه جوری باید بکارد، سرما و گرما زیاد خورد.
س: پس طبق فرمایشات خودتان سفره را هم خدا پهن کرده بود؟
ج: پهن بود؛ اما عوضی رفت؛ عوضی رفت. فراهم بود؛ منتهی بلد نبود. او باید مدتی در آنجا از آشپزخانه ی خدا پخته می خورد تا کم کم یاد می گرفت که چی به چیست و چه باید بکند. او عجله کرد و بیرون آمد. خبری نبود. خلاصه با یک وضعی دانه را در زیر زمین کاشت و شخم زد. با این زحمت ها کار به امروز رسیده و الّا بنده ی خدا هیچ چیز بلد نبود.
س: آیا مشیت الهی به این تعلق گرفت؟
ج: مشیّت الهی نسبت به همه ی کارهای تکوینی هست. اختصاص به آدم ندارد. مشیّت او نسبت به همه ی کارهای تکوینی هست و انجام می گیرد؛ اما حکم تشریع از تکوین جداست. اگر نمی خورد، می ماند؛ چون خورد، باید بیرون می رفت.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
💠 درس اخلاق آیت اللَّه خوشوقت
🔸 مانتو #بدترین نوع حجاب است. بر سرشان هم شال گردن میاندازند که عرضش کوتاه است و موهایشان بیرون میآید. اینها به درد نمیخورد. باید قسمتهای برجسته بدن زن دیده نشود.
باید موهای سرش هم حسابی پوشیده باشد. باید کاری کنند که حتی یک تار مویشان بیرون نباشد. فقط گِردی صورت جایز است. مابقی، #بیحجابی است و موجب می شود منکرات در جامعه زیادتر شود و جوانها به فساد بیفتند.
اگر لباس اینقدر بلند باشد، عیبی ندارد و الا مانتو و روسری به درد #جهنم می خورد. پدر جوانها درمیآید.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (16)
🔹 داستان آفرینش
س: آیا اگر آدم گول شیطان را نمی خورد، در همان باغ می ماند؟
ج: بله می ماند. اگر معمولاً نمی کارند که سبز شود؛ اگر اما خوب که نکاشتند. خدا روی حرفش ایستاده است. او مثل ما نیست. اگر آدم (ع) متوجّه می شد، در همان جا زندگی می کرد و دیگر زحمت نداشت. بیرون نمی آمد که بیل بزند و بکارد و درو کند؛ اما خدا می دانست که این آدم (ع) در اثر تازه کار بودن و سادگی و گول شیطان، زندگی پرزحمتی را انتخاب خواهد کرد. این را می دانست؛ اما به او گفت: «اگر بخواهی بمانی، راهش این است.» او هم گفت: «نه؛ من از این می خورم و می روم بیرون.»
س: آیا آدم (ع) می توانست به حرف خدا گوش بدهد؟
ج: اجبار نبود؛ با اجبار نبود. آدم (ع) می توانست به حرف خدا گوش بدهد و خدا در همان جا از او پذیرایی کند؛ اما نکرد و گفت: «آدم هستم؛ گندم می خورم.» خدا هم گفت: «برو گندم بکار و بخور.»
س: در آیه ی «يا بَني آدَمَ لا يَفْتِنَنَّكُمُ الشَّيْطانُ كَما أخْرَجَ أبَوَيْكُمْ مِنَ الْجَنَّةِ يَنْزِعُ عَنْهُما لِباسَهُما لِيُرِيَهُما سَوْآتِهِما» مراد از لباس چیست و چه ارتباطی با آن شجره دارد؟ آیا لباس تکوینی است؟
ج: خوردن آن شجره باعث شد که آدم (ع) و حوا بروند بیرون؛ یعنی تمام چیزهایی را که مربوط به آن جنّت است، باید بگذارند و بروند بیرون. یکی از چیزهایی که مربوط به آن جنّت بود، پوشش بود. آن ها با چه وسیله ای پوشیده بودند؟ وقتی میوه را خوردند، باید بیرون می رفتند و پوشش جنّتی را می گذاشتند و می رفتند. «بَدَتْ لهُمَا سَوْءَاتهُمَا». شروع کردند با برگ درخت انجیر که پهن ترین{برگهاست}، خودشان را بپوشانند مثلاً.
س: منظور از «فَبَدَتْ لَهُما سَوْآتُهُما» چیست؟ آیا اینکه آن ها آشکار شد، یعنی به بدی های خودشان پی بردند؟
ج: تا آن زمان محفوظ بود؛ پوشیده بود. وقتی بنا شد بیرون بروند، دیگر آن پوشش از بین رفت.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ دلیل ردّ خدایی حضرت مسیح (ع) چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
قطعاً مسیحیانی که می گویند «خدا همان مسیح است،» کافرند. این در حالی است که خود مسیح با اعتراف به #عبد خدا بودن، به بنی اسرائیل می گفت: «ای بنی اسرائیل! #عبد مطیع خدا باشید که هم ارباب من است و هم ارباب شما. قطعاً هر کس، کسی را شریک خدا بداند، شک نکند که خدا بهشت را بر او حرام خواهد کرد و جایش آتش جهنم است. چنین کسانی ظالمند و ظالمان در مقابل شکنجه خدا هیچ یاری کننده ای ندارند.»
✍️ شرح: #عبد خدا کسی است که از دستورات #واجب و #حرام خدا اطاعت می کند. مسیح که اعتراف به #عبد بودن می کند و دستور به #عبد بودن می دهد که خدا نیست.
📖 لقَدْ كَفَرَ الَّذينَ قالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسيحُ ابْنُ مَرْيَمَ وَ قالَ الْمَسيحُ يا بَني إِسْرائيلَ اعْبُدُوا اللَّهَ رَبِّي وَ رَبَّكُمْ إِنَّهُ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ وَ مَأْواهُ النَّارُ وَ ما لِلظَّالِمينَ مِنْ أَنْصارٍ (مائده، 72)
آیه شماره 219
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا تقوا فقط در امور فردی است؟ نظر امام خمینی چه بود؟
🌺 امام خامنه ای:
#تقوا در زندگى امام بزرگوارِ ما صرفاً به معناى انجام كارهاى عبادى نبود؛ #تقوا در همه ى امور بود. #تقوا يعنى مراقب درستىِ كار و عمل؛ بخصوص در آنجايى كه به مسائل مهم ارتباط مى يابد. درس و معاشرت و حضور در مركز تحصيلى و حضور در ميان جامعه و خانواده و محيطهاى زندگى هم مظهر #تقواست.
در همه ى اين ها شما به عنوان يك جوان برگزيده كه براى يكى از مهم ترين كارهاى اين كشور انتخاب و پذيرفته شده ايد بايد آن را در مقابل خودتان قرار دهيد.
#تقوا يعنى مراقبت از رفتار و گفتارتان، با همان روحيه ى نوآورى و ابتكار و فعّال بودن و نشاط جوانى. وقتى #تقوا با روحيه ى جوانى و به كار بردن استعدادهايى كه در شما وجود دارد، همراه شود، معجزه ها خواهد آفريد. (29/ 02/ 1378)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 41
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ترین ها از زبان پیامبر اکرم (ص):
1️⃣ عابدترین مردم کسی است که #واجبات را انجام دهد
2️⃣ باسخاوت ترین مردم کسی است که #واجبات مالی اش را انجام دهد
3️⃣ زاهدترین مردم کسی است که از #حرامها دوری کند
4️⃣ باتقواترین مردم کسی است که حق را بگوید چه به نفعش باشد و چه به ضررش
5️⃣ شجاع ترین مردم کسی است که بر هوسهای #حرام نفسش غلبه کند.
6️⃣ بخیل ترین مردم کسی است که در انجام #واجبات، بخل ورزد.
7️⃣ کم حرمت ترین مردم کسی است که اهل #گناه باشد.
8️⃣ محترم ترین مردم کسی است که #باتقواتر از دیگران باشد.
9️⃣ سخت کوش ترین مردم کسی است که #گناهان را ترک کند.
📖 متن عربی:
1️⃣ أعْبَدُ اَلنَّاسِ مَنْ أَقَامَ اَلْفَرَائِضَ
2️⃣ أسْخَى اَلنَّاسِ مَنْ أَدَّى زَكَاةَ مَالِهِ
3️⃣ أزْهَدُ اَلنَّاسِ مَنِ اِجْتَنَبَ اَلْحَرَامَ
4️⃣ أتْقَى اَلنَّاسِ مَنْ قَالَ اَلْحَقَّ فِيمَا لَهُ وَ عَلَيْهِ
5️⃣ أشْجَعُ اَلنَّاسِ مَنْ غَلَبَ هَوَاهُ -
6️⃣ أبْخَلُ اَلنَّاسِ مَنْ بَخِلَ بِمَا اِفْتَرَضَ اَللَّهُ تَعَالَى عَلَيْهِ
7️⃣ أقَلُّ اَلنَّاسِ حُرْمَةً اَلْفَاسِقُ
8️⃣ أكْرَمُ اَلنَّاسِ أَتْقَاهُمْ
9️⃣ أشَدُّ اَلنَّاسِ اِجْتِهَاداً مَنْ تَرَكَ اَلذُّنُوبَ
📚 معاني الأخبار , جلد۱ , صفحه۱۹۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (17)
🔹 داستان آفرینش
س: آیا شیطانِ رانده شده به خاطر سجده نکردن بر آدم (ع) رانده شده بود؟
ج: خیر؛ این طور نبود. خدا هر سه را با هم بیرون راند. فرمود: «اهْبِطُوا مِنْها». خدا جمع آورد؛ یعنی هر سه؛ آدم (ع) و حوا و شیطان.
س: پس اخراج کردن آن ها و قضیه ی عدم سجده بر انسان تقریباً هم زمان بوده است؟
ج: بعد بله؛ بله؛ وقتی شیطان سجده نکرد و آن دو را گول زد، خدا آن ها را هم زمان با هم بیرون کرد.
س: در آیه ی «قُلْنَا اهْبِطُواْ مِنهَا جَمِيعًا فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنىّ هُدًى فَمَن تَبِعَ هُدَاىَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيهِمْ وَ لَا هُمْ يحَزَنُونَ» مگر خطاب به حضرت آدم (ع) و همسرشان نبوده است؟ پس چرا به صورت جمع «اهْبِطُواْ» آمده است؟
ج: وقتی بیرون آمدند، یک رفیق هم داشتند. شیطان هم با آن ها بود. سه نفر بودند. او را هم بیرون کردند؛ بنابراین جمع بود و تثنیه نبود. اگر انسان شیطان را نبیند، این حرف را می زند؛ و الّا باید دید آن کسی که باعث شد آن دو را بیرون کردند، همان شیطان بود. خود شیطان به اضافه آن دو نفر، شدند سه نفر. فرمود: «جَمِيعًا بروید بیرون!»
س: مگر قرآن با زبان عرفي عربي صحبت نكرده است؟
ج: بله.
س: در آن وقت، عرف از هبوط اين را مي فهمد كه آدم هر جا حركت مي كند، دارد به طرف پايين مي رود؟
ج: بله؛ معناي هبوط همين است. از بلندي به پايين رفتن، هبوط است. وقتی حضرت نوح (ع) مي خواست از كشتي پايين بيايد، چه گفتند؟ {يا نُوحُ اهْبِطْ بِسَلامٍ مِنَّا}
س: آیا این يعني خود باغ مثلاً در يك جای تپه مانند بوده است؟
ج: نه، بلندي بوده است. كشتي نسبت به سطح زمين بلندتر است. اگر پايين بياييد، هبوط انجام شده است. از هر بلندي که بخواهيم پايين بياييم، چه كم و چه زياد باشد، هبوط معني مي دهد. از كشتي پايين آمدن را هبوط مي گويند.
س: پس آنجا همین زمین بوده است؟
ج: بله؛ اگر از آسمان بر زمین می افتاد که از بین می رفت.
س: خدا در آیه ای دیگر فرموده است: «وَ قُلْنَا اهْبِطُوا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ». منظور چیست؟
ج: هر کس بخواهد از بلندی پایین بیاید، به آن هبوط می گویند. درباره ی پیاده شدن از کشتی هم در قرآن هبوط گفته شده است؛ چون کشتی هم بالاست. جایی هم که آدم (ع) و حوا خلق شدند، بلندی بود؛ لذا از بالا گفتند: «بروید بیرون در حالی که بعضی از شما با بعضی دیگر دشمنید.» شیطان هم در میان آن ها بود. هم شیطان را اخراج کرد؛ هم آدم (ع) و هم حوا را. این شیطان با آن دو دشمن بود.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (223)
🌷 بالاترین عبادت
شخصی محضر امام صادق (ع) رسید و عرض کرد: عبادات من ضعیف و روزه های مستحبی ام کم است، ولی حرام نمی خورم و از راه نامشروع اطفاء شهوت نمی کنم.
حضرت به او فرمود: کدام تلاش در راه بندگی خدا بالاتر از عفت شکم (جلوگیری از حرامخواری) و عفت جنسی است؟
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص147
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ برنامه اصلاحی حضرت شعیب (ع) برای نظام اقتصادی جامعه اش چه بود؟
🌷سخن خدا در قرآن:
شعیب را که همشهری مردم قوم مدین بود، به عنوان جانشینمان در میان قومش فرستادیم. او به مردم قومش گفت: ای مردم! #عبد #مطیع خدا باشید نه عبد غیر او؛ چون اولاً شما در جهان، هیچ فرماندهی جز او ندارید و ثانیاً معجزه ای که صداقت من در نمایندگیام از آن فرمانده را ثابت می کند، برای شما آمده است. پس حجت بر شما تمام شده است و دلیلی عاقلانه بر نافرمانی از خدا ندارید. پس به این دستورات خدا عمل کنید: اولاً در کسب و کارتان، کیل و وزن را درست رعایت کنید و از کالای مردم کم نگذارید. ثانیاً وقتی نظام اقتصادی جامعه با برنامه اصلاحی خدا اصلاح شد، با نافرمانی از آن برنامه، جامعه را به فساد نکشید. #اطاعت از خدا را اگر بپذیرید، برای خودتان بهتر است.
✍️ شرح: #عبد مطیع خدا بودن در امور اقتصادی یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا در اموری اقتصاد. این، تنها راه اصلاح نظام اقتصاد جهانی است.
📖 و إِلى مَدْيَنَ أَخاهُمْ شُعَيْباً قالَ يا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ ما لَكُمْ مِنْ إِلهٍ غَيْرُهُ قَدْ جاءَتْكُمْ بَيِّنَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ فَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَ الْميزانَ وَ لا تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْياءَهُمْ وَ لا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلاحِها ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ (اعراف، 85)
آیه شماره 220
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که خیرات دنیوی و اخروی را به دست آوریم؟
🌺 امام خامنه ای:
شما اگر به قرآن نگاه كنيد، مىبينيد كه همه ى خيرات بر #تقوا مترتّب شده است؛ هم خيرات اخروى و معنوى و روحى، هم خيرات مادّى و اجتماعى: «و لو انّ اهل القرى آمنوا و اتّقوا لفتحنا عليهم بركات من السّماء و الأرض». تقوا موجب مى شود كه زندگى هم شيرين شود، عزّت هم به دست بيايد، دشمن هم مأيوس گردد. اين مراقبتى كه مى گويند، اين است. (25/ 01/ 1378)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 42
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عواقب گناهان
🌹 امام صادق (ع):
⛔️ از گناهانی که نعمتها را تغییر مى دهد، فتنه و شورش علیه حکومت اسلامی است.
⛔️ از گناهانی که پشیمانى مى آورد، قتل است.
⛔️ از گناهانی که گرفتارى ایجاد مى کند، ظلم است.
⛔️ از گناهانی که باعث پرده دری و آبروریزی می شود، شرابخوارى است.
⛔️ از گناهانی که جلو روزى را مى گیرد، زناست.
⛔️ از گناهانی که مرگ را جلو می اندازد، قهر کردن با خویشاوندان نسبی است.
⛔️ از گناهانی که مانع استجابت دعا مى شود و زندگى را تیره و تار مى کند، نافرمانى از پدر و مادر است.
📖 الذُّنُوبُ اَلَّتِي تُغَيِّرُ اَلنِّعَمَ اَلْبَغْيُ وَ اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تُورِثُ اَلنَّدَمَ اَلْقَتْلُ وَ اَلَّتِي تُنْزِلُ اَلنِّقَمَ اَلظُّلْمُ وَ اَلَّتِي تَهْتِكُ اَلسِّتْرَ شُرْبُ اَلْخَمْرِ وَ اَلَّتِي تَحْبِسُ اَلرِّزْقَ اَلزِّنَا وَ اَلَّتِي تُعَجِّلُ اَلْفَنَاءَ قَطِيعَةُ اَلرَّحِمِ وَ اَلَّتِي تَرُدُّ اَلدُّعَاءَ وَ تُظْلِمُ اَلْهَوَاءَ عُقُوقُ اَلْوَالِدَيْنِ .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۴۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (18)
🔹 داستان آفرینش
س: چرا خدا بعد از هبوط آدم و حوا فرمود: «فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدىً فَمَنِ اتَّبَعَ هُدايَ»؟
ج: وقتی خدا آن ها را بیرون کرد، بنا شد که بعد آدم (ع) پیغمبر شود و خدا به او وحی بفرستد و به دست او شریعتی مناسب با آن جمعیت برای زندگی شان بر روی زمین بفرستد. می فرماید: «بروید؛ من بعد از شما چیزی می فرستم که هر کس طبق آن عمل کند، «فَلا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ»؛ اما اگر کسی عمل نکند و با آن مخالفت کند، «فَإِنَّ لَهُ مَعيشَةً ضَنْكاً» زندگی اش تنگ و سخت می شود.»
س: در این آیه، کلمه ی «هُدايَ» یعنی چه؟
ج: «هُدايَ» همین دین آسمانی است؛ دستورالعمل های زندگی است که خدا در شرایع به ما داده است. منظور خدا این است.
س: برای عموم بود یا برای شخص آدم (ع) و حوا؟
ج: نه؛ برای همان جمعیت آن زمان. وقتی کمی زیاد شدند، برایشان شریعت فرستاد. در آن شریعت، راه را از چاه جدا کرد و فرمود: «اگر بخواهید سعادتمند شوید، از این راه بروید و از آن راه نروید.» منظور این است. آدم (ع) اولین پیغمبر شد و اولین شریعت را او دریافت کرد؛ منتهی مناسب با محدوده ی زمان و مکان آن آدم ها.
س: آدم (ع) که اختیار داشت برگردد؛ پس چرا برنگشت؟
ج: لابد نمی توانست برگردد. بیرونش کردند. طوری بود که نمی توانست برگردد؛ و الّا او هم بلد بود که برگردد و می دانست که جای خوبی است. لابد طوری شد که نمی توانست برگردد.
س: آیا اطاعت فرمان کرد و پایین آمد؟
ج: نمی توانست نرود. چه کسی می توانست مخالفت کند؟ یک توپ دیگر می آمد.
س: آیا اینکه گفتند: «برو» تکوینی بود یا تشریعی؟
ج: اخراجش کردند. تشریعاً گفتند: «برو»؛ اما اگر تکویناً هم می خواست برگردد، نمی شد.
گفته اند در قدیم می خواستند عصّاری کنند؛ مثلاً روغن چیزی را بگیرند. دستگاهی داشتند که یک اسب، الاغ یا قاطر می چرخید و آن را خرد می کرد و روغنش را درمی آورد. شخصی به آنجا رفت و دید دارند خرد می کنند و یک زنگوله هم به گردن قاطر بسته اند. پرسید: «چرا این زنگوله را به او بسته اید؟»
گفت: «گاهی ممکن است راه نرود. زنگوله را بسته ایم که بفهمیم او حرکت نمی کند تا یک سیخ به او بزنیم و بچرخد.»
گفت: «حالا اگر بایستد و سرش را تکان بدهد، چه می کنید؟»
گفت: «او درس طلبگی نخوانده؛ این را بلد نیست.»
این ها را تو بلدی. آدم (ع) این حرف ها را بلد نبود. او انسان ابتدایی بود و چیزی را تجربه نکرده بود. بلد نبود. گفتند: «برو»؛ او هم رفت دیگر.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ حضرت یوسف (ع) در زندان، چه استدلالی برای همبندهایش آورد که آنها را از #اطاعت از غیر خدا باز دارد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
یوسف گفت: #عبد هر چه غیر از خدا باشید، فقط اسم خدا را دارد و این اسم را خودتان و پدرانتان بر آن چیز گذاشته اید. این در حالی است که خود خدا دلیلی بر خدا بودن آن چیزها نفرستاده است. حکمرانی و سلطنت در عالم فقط مخصوص خداست و خدا هم که حکم کرده و فرمان داده که #عبد هیچ کس غیر از او نباشید و از هیچ کس غیر از او #اطاعت نکنید. این است دین درست و پابرجا، نه غیر این. اما بیشتر انسانها این حقیقت را نمی دانند.
✍️ شرح: #عبد خدا بودن یعنی #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام او.
📖 ما تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِهِ إِلاَّ أَسْماءً سَمَّيْتُمُوها أَنْتُمْ وَ آباؤُكُمْ ما أَنْزَلَ اللَّهُ بِها مِنْ سُلْطانٍ إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلَّهِ أَمَرَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِيَّاهُ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ (یوسف، 40)
آیه شماره 221
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کدام مرگ بهتر از زندگی است و کدام بلا بهتر از سلامتی و کدام فقر بهتر از ثروت؟
🌹 شعيب عقرقوفى می گويد:
به امام صادق (ع) گفتم: حديثى از ابوذر نقل شده كه گفته است: سه چيز است كه مردم آنها را دوست ندارند و من دوست دارم. من مرگ، فقر و گرفتارى را دوست دارم.
امام فرمود: اين كلام به اين گونه نيست كه مردم روايت می كنند. مقصود ابوذر اين است كه:
🔻 من مرگ در راه اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از زندگى در #گناه دوست دارم.
🔻 بلا همراه با اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از سلامتی همراه با #گناه دوست دارم
🔻 و فقر همراه با اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از ثروت همراه با #گناه دوست دارم.
📖 عنْ شُعَيْبٍ اَلْعَقَرْقُوفِيِّ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ شَيْءٌ يُرْوَى عَنْ أَبِي ذَرٍّ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُ أَنَّهُ كَانَ يَقُولُ ثَلاَثٌ يُبْغِضُهَا اَلنَّاسُ وَ أَنَا أُحِبُّهَا أُحِبُّ اَلْمَوْتَ وَ أُحِبُّ اَلْفَقْرَ وَ أُحِبُّ اَلْبَلاَءَ فَقَالَ إِنَّ هَذَا لَيْسَ عَلَى مَا يَرْوُونَ إِنَّمَا عَنَى اَلْمَوْتُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلْحَيَاةِ فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ وَ اَلْبَلاَءُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلصِّحَّةِ فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ وَ اَلْفَقْرُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلْغِنَى فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ .
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲۲۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه چیز را شعار زندگی خود قرار دهیم؟
🌺 امام خامنه ای:
آنچه كه ما امروز از جوان انتظار داريم، عيناً همان چيزى است كه در روز اوّلِ انقلاب و قبل از انقلاب از جوان انتظار داشتيم. ما از جوان مىخواهيم كه در عين پاكى و پارسايى و دين دارى، بانشاط باشد، پُرشور باشد، اهل ابتكار باشد، خلّاق باشد، كار كند، از تنبلى و بيكارگى بپرهيزد، #تقوا را براى خودش شعار قرار دهد، واقعاً دنبال #تقوا باشد. (13/ 11/ 1377)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 43
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen