🟡 | وَالنَّجْمُ وَالشَّجَرُ يَسْجُدَانِ
الرحمن:۶
🔸 درختان، بیصدا سجده میکنند، برگهایشان تسبیحگوی خدایند. اگر خوب بنگری، درختی که سایه میدهد، درسی از سخاوت است و رودی که جاری میشود، پیامی از حرکت. امروز، آیات کتاب طبیعت را کمی بیشتر بخوان.
🌎 کانال اطلاع رسانی معاونت فرهنگی تربیتی، مجتمع عالی قرآن و حدیث
https://eitaa.com/mquraanf
هدایت شده از KHAMENEI.IR
18.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💗 نماهنگ | دعای امام زمان(عج)
🎥 قرائت دعای سلامتی امام زمان(عج) توسط حضرت آیتالله خامنهای
✏️ رهبر انقلاب: وقتی «اَلّلهُمَّ کُن لِوَلِیّک» را میخوانید، در واقع دارید ارتباط میگیرید با امام زمانتان، که فرمودهاند: ما را دعا کنید، ما هم شما را دعا میکنیم.
📽 مطلب مرتبط: اینگونه دعای فرج بخوانید
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از تحلیل و تبیین
🎤 #تفسیر_امین | واژهسازی از تفسیر آیات
🌙 رسانهی KHAMENEI.IR در سلسله یادداشتهای کوتاهی، با عنوان «تفسیر امین» سی ویژگی ممتاز تفسیری حضرت آیتالله خامنهای را تبیین میکند.
📣 در بیستوسومین شماره از این مجموعه، توجه حضرت آیتالله خامنهای به واژهسازی در تفسیر آیات قرآن کریم تبیین شده است.
🔹 یکی از ویژگیهای مهم رویکرد حضرت آیتالله خامنهای در تفسیر اجتماعی و رویکرد حکومتی به آن، «واژهسازی» از آیات قرآن کریم است. این ویژگی موجب میشود که دیدگاههای تفسیری مفسر، تنها در حد نوشتهها و کتابها باقی نماند؛ بلکه این دیدگاهها بهصورت کاربردی درآمده و در پیشبرد حکومت اسلامی، جامعهسازی و تمدنسازی مؤثر واقع شوند.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای درباره ضرورت «واژهسازی» از قرآن کریم برای هدایت جامعه میفرمایند:«وقتی یک فکر جدید - مثل فکر حکومت اسلامی و نظام اسلامی و بیداری اسلامی - مطرح میشود، مفاهیم جدیدی را در جامعه القاء میکند؛ لذا این حرکت و این نهضت باید واژههای متناسب خودش را دارا باشد؛ اگر از واژههای بیگانه وام گرفت، فضا آشفته خواهد شد، مطلب ناگفته خواهد ماند.» (بیانات در دیدار بسیجیان کرمانشاه، ۱۳۹۰/۰۷/۲۲)
🔹 همچنین در جای دیگر میفرمایند: «هر فلسفهى جدیدى آن وقتى میتواند خودش را درست معرّفى کند که آن چنان که هست، با واژههاى خود و با اصطلاحات مخصوص خود در ذهنها جا بیفتد. اگر ما یک فرهنگ را، یک فکر جدید را، یک فلسفهى جدید را بخواهیم با اصطلاحات بیگانهى از آن فلسفه و فرهنگ معرّفى کنیم، درست جا نمىافتد.» (تفسیر سورهی جمعه، ص۴۱)
🔹 سپس به عنوان نمونه به اصطلاحات «استضعاف» و «استکبار» اشاره میکنند که یکی از مهمترین واژهسازیهای انقلاب اسلامی بود. ایشان میفرمایند: «اگر ما کلمهى استضعاف را نداشتیم، هیچ چیز نداشتیم جایش بگذاریم؛ کلمهى «مستضعف» درست نشاندهندهى آن قشرى است که انقلاب اسلامى به کمک او مىشتابد. ما معادلِ مستضعف، در اصطلاحات موجود جامعهى خودمان، در اصطلاحاتى که از مکاتب دیگر گرفته شد، هیچ [واژهاى] نداریم.» (تفسیر سورهی جمعه، ص۴۲) سپس تفاوت اصطلاح «مستضعف» را در مکتب اسلام و مکتبهای غیر اسلامی تبیین میکنند.
🔹 با نگاهی به کتابها و بیانات حضرت آیتالله خامنهای، با واژهها و اصطلاحات متعددی آشنا میشویم که تمام آنها به هدف کاربردیسازی تفسیر قرآن کریم در جامعه است. برای نمونه، ایشان بر اساس آیه «فَلا تُطِعِ الکافِرینَ وَ جاهِدهُم بِه جِهادًا کَبیرًا» (سوره مبارکه فرقان، آیه ۵۲) با دقت تفسیری خود، اصطلاح «جهاد کبیر» را وارد ادبیات سیاسی و اجتماعی جامعه کرده و به واسطه آن، جامعه را هدایت میکنند.
🔹 ایشان درباره تفسیر این آیه میفرمایند: «در تفاسیر گفتهاند مراد از این ضمیر «بِه»، قرآن است، با اینکه حالا کلمهی قرآن در عبارت نیامده است که ضمیر به آن برگردد لکن، هم مرحوم طبرسی در «مجمعالبیان»، هم مرحوم علّامهی طباطبائی [اینطور گفته اند]. مرحوم علاّمهی طباطبائی میگویند سیاق کلام نشان میدهد که مراد از «بِه» یعنی «بالقرآن»؛ بنده... به ذهنم رسید که یک وجه اوضحی در اینجا وجود دارد.» (دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری، ۱۳۹۵/۰۳/۰۶)
🔹 ایشان درباره دیدگاه خود در تفسیر آیه میفرمایند: «فَلا تُطِعِ الکٰفِرینَ وَ جٰهِدهُم بِه، یعنی «بِعَدم الإطاعة»... جهاد کبیر یعنی این؛ جهاد برای عدم تبعیّت، برای عدم دنبالهروی از دشمن.» (دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری، ۱۳۹۵/۰۳/۰۶) ایشان همچنین تأکید میکنند: «اطاعت نکردن از کفّار همان چیزی است که خدای متعال به آن گفته جهاد کبیر.» (دانشگاه افسرى و تربیت پاسداری امام حسین علیهالسلام، ۱۳۹۵/۰۳/۰۳)
🔹 حضرت آیتالله خامنهای بر اساس دیدگاه تفسیری خود، در تقسیم دوگانه «جهاد اکبر و جهاد اصغر» نوآوری کرده و میفرمایند: «این تقسیمبندی غیر از تقسیمبندی جهاد اکبر و جهاد اصغر است: جهاد اکبر که از همه سختتر است، جهاد با نفْس است... جهاد اصغر، مجاهدت با دشمن است، منتها در بین جهاد اصغر یک جهاد هست که خدای متعال آن را «جهاد کبیر» نام نهاده که آن همین است. «جهاد کبیر» یعنی چه؟ یعنی اطاعت نکردن از دشمن... در میدانهای مختلف از دشمن تبعیّت نکن.» (دانشگاه افسرى و تربیت پاسداری امام حسین علیهالسلام، ۱۳۹۵/۰۳/۰۳) در اندیشه تفسیری حضرت آیتالله خامنهای، موارد متعددی از واژهسازی قرآنی وجود دارد.
🎤 #تحلیل_و_تبیین | #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسجد مجتمع اول ۱۴۰۴ قران در نهج البلاغه/حجه الاسلام والمسلمین دکتر رضایی اصفهانی
5.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پای درس اخلاق حضرت امام خمینی (قدس سره)
🌷
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 فرا رسیدن هشتم شوال، سالروز تخریب قبور ائمه بقیع تسلیت باد
🌎 کانال اطلاع رسانی معاونت فرهنگی تربیتی، مجتمع عالی قرآن و حدیث
https://eitaa.com/mquraanf