پرتوی از فضائل امیرالمومنین علیه السلام.pdf
2.53M
❇️پرتویی از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام در 110 حدیت از کتب اهل سنت
✅تالیف آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣
قابل توجه طلاب⬅️🚻🚼متاهل🚼🚻➡️ شرکت کننده در اردوی مشهد مقدس
✅دوشنبه(4 مرداد)
✅بعد از نماز عصر
جلسه توجيهی سفر مشهد مقدس در
✅مسجد مجتمع برگزار میگردد.
🔴‼️🔴حضور عزیزان در این برنامه ضرورت دارد و عدم شرکت در جلسه، بمنزله انصراف از سفر می باشد.
2⃣(دو نسخه) کپی از پاسپورت برای جلسه روز دوشنبه مورد نیاز است.
توجه داشته باشید.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⭐️ لوح | گسترش شبکههای شیعه با مديريت امام هادی (علیهالسلام)
🌹ولادت #امام_هادی علیهالسلام
☑️ @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌟 زیارت امیرالمؤمنین در روز غدیر، از زیباترین تعبیرات منقول از امام هادی علیهالسلام است
🔻 رهبرانقلاب: حضرت #امام_هادی (سلاماللّهعلیه) در مجموعهی آثار و برکاتی که از ائمّهی هدیٰ (علیهمالسّلام) رسیده است، این خصوصیّت را دارد که در ضمن زیارت، مهمترین فصول مربوط به مقامات ائمّه (علیهمالسّلام) را با بیان وافی و شافی، با زیباترین تعبیرات بیان کردهاند. زیارت جامعهی کبیره(۱)، از این بزرگوار است؛ زیارت امیرالمؤمنین در روز غدیر(۲) که یکی از غُرَر تعبیرات و فرمایشات ائمّه (علیهمالسّلام) است، از این بزرگوار است. ۱۳۹۷/۰۱/۰۱
۱)تهذیب الاحکام، شیخ طوسی، ج۶، ص۹۵.
۲)المزار الكبير، ابن مشهدی، ص۲۶۳؛ مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، باب سوم زیارات، زیارت روز غدیر.
🌹تا روز عيد غدير؛ انتشار مجموعه #بزرگترین_عید
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث(کانال رسمی)
🌺🌺🌺🌺🌷🌷🌷
حضرت امام علی بن محمد الهادی علیه السلام در نیمه ذی الحجه سال ۲۱۲ ق نزدیک شهر مدینه در روستای صریا، چشم به دنیا گشود و در ماه رجب سال ۲۵۴ق در سرّ من رأی (سامرا) توسط معتز عباسی به شهادت رسید. ایشان پس از پدر بزرگوارش ۳۳ سال امامت شیعیان را بر عهده داشتند.
نام مادر آن حضرت سمانه مغربیه بود؛ البته مدنب، حدیث و غزال هم گفته اند.
لقب های آن حضرت را نقی، هادی، امین، طیب، ناصح، مرتضی و… ذکر کرده اند. کنیه اش ابوالحسن است و به ایشان ابوالحسن ثالث می گویند.
امام هادی علیه السلام از آغاز امامت در مدینه حضور داشتند و در مدت اقامت در این شهر نقش بسیار مهمی در رهبری شیعیان ایفا کردند؛ به طوری که حکومت عباسی از موقعیت ممتاز امام احساس خطر کرده و حضور ایشان در مدینه را به صلاح ندانست، متوکل برای کنترل بیشتر امام علیه السلام تصمیم گرفت ایشان علیه السلام را از مدینه به سامرا منتقل کند.
در سال ۲۳۳ ق بنابه گزارش هایی که جاسوسان از فعالیت های امام علیه السلام داده بودند، متوکل به یحیی بن هرثمه مأموریت داد تا این انتقال را انجام دهد. با ورود یحیی بن هرثمه به مدینه، مردم که سخت مشتاق و شیفتة امام خود بودند، اعتراض خود را علنی کردند؛ به طوری که یحیی بن هرثمه اعلام کرد که کاری به امام علیه السلام ندارد و هیچ خطری امام علیه السلام را تهدید نمی کند. پس از مدتی به بهانه این که در منزل امام بر علیه حاکم عباسی سلاح جمع آوری می شود به خانه امام علیه السلام حمله بردند، ولی چیزی جز قرآن و ادعیه نیافتند. جالب اینکه خود یحیی بن هرثمه پس از بازگشت می گوید: «چیزی جز بزرگواری، ورع، زهد و شجاعت در او نیافتم».
متوکل در ساعات اولیه ورود امام به سامرا به شکلی اهانت آمیز با امام برخورد کرد و نه تنها به استقبال حضرت نیامد، بلکه دستور داد ایشان را در محلی که مخصوص گداها بود و به «خان الصعالیک» شهرت داشت، وارد کنند. بعد از استقرار امام هادی علیه السلام در سامرا تمامی رفت و آمدها و ارتباطات امام تحت کنترل بود و به محض شنیدن اینکه امام علیه السلام از اموال و سلاح شیعیان نگهداری می کند، نظامیان شبانه به خانة امام علیه السلام هجوم می بردند؛ ولی چیزی به دست نمی آوردند.
در طول مدت حضور امام علیه السلام در سامرا هر روز بر عظمت و محبوبیت آن حضرت افزوده می گشت و همه ناخواسته در برابر امام علیه السلام متواضع و خاشع بودند و سخت محترمش می داشتند. البته نفوذ امام منحصر به شیعیان نبود و شامل درباریان عباسی هم می شد. حتی اهل کتاب هم به امام علیه السلام احترام می گذاشتند.
متوکل وقتی در اقدامات خود علیه امام علیه السلام ناکام ماند، به نزدیکان خود اعلام کرد که در کار امام هادی علیه السلام درمانده شده است؛ از این رو به محدودیت و فشار اکتفا نکرد و تصمیم به کشتن امام علیه السلام گرفت و حتی اقداماتی هم انجام داد؛ اما پیش از آنکه موفق شود، خود به هلاکت رسید.
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 سعد و نحس ایام
🔸 زاد روز امام دهم امام #علی_النقی_علیه_السلام را به پیشگاه ذخیره عالم تهنیت عرض می كنیم. وجود مبارك امام هادی (علیه السلام) سخنی دارد كه دنیا یك بازاری است كه یك عده استفاده می كنند و یك عده ضرر می برند: «الدُّنْیا سُوقٌ رَبِحَ فِیهَا قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ».[1] حسن ابن علی كسی بود كه به محضر امام دهم مشرف می شد، یك روزی به محضر امام دهم مشرف شد عرض كرد كه چه روز مشئومی است «مَا ذَنْبُ الْأَیامِ»[2] چه روز مشئوم و نحسی است، برای اینكه من در یك مزاحمت هائی برخورد كردم؛ هم جامه و لباس من دریده شد و هم بدنم آسیب دید و مانند آن، آنگاه وجود مبارك #امام_هادی_علیه_السلام فرمود به اینكه ای حسن ابن مسعود با بیت علم ما ارتباط داری، تو با ما ارتباط علمی داری، این حرف حرف صحیحی نیست، این چه حرفی است كه گفتی؟! مگر می شود یك روزی مثلاً سیزده نحس باشد؟! البته آن روز، روز سیزده نبود و در آنچه كه تحف العقول دارد نفرمود روز سیزده بود، فرمود مگر روز می شود نحس باشد؟! ایام مگر كاری از آنها ساخته است؟! یك ظرفی است، یك مظروفی است، یك ظرف آفرین و یك مظروف سازی، روز و زمان جز اینكه #ظرف_رخدادها است و اثر دیگری ندارد؛ حالا شما یك خاطره خوبی از بعضی از ظرف ها دارید یا یك خاطره تلخی، این چه كار به آن روز دارد؟! برای ایام و برای روزها كه صُنعی نیست اگر یك روزی برای یك عدّه #نحس است برای یك عدّه هم #بركت است. اگر «فی یوم نحسٍ» مستمر بود آن روز برای مؤمنین یمن و میمنت و بركت بود، برای انبیاء و برای پیامبر آن عصر بركت بود، این یك نحس نسبی است، وگرنه آیا می شود یك روز نحس باشد؟ اگر «فی یوم نحسٍ» مستمر هست، برای رهبران الهی و مؤمنین روز میمنت و بركت بود. یك سلسله آثار فقهی داشتند که گفتند عقد هنگام #قمر_در_عقرب چنین است، سفر هنگام قمر در عقرب چنین است، یك حكم فقهی خاصی دارد آنهم حالا با صدقه و اینها حل میشود؛ ولی این به آن معنی نیست كه روز مؤثر است.
🔸حسن ابن علی فرمود كه چرا شما یك روزی را نحس میدانید؟ نه سیزده نحس است و نه روزهای دیگر نحس است، هیچ روزی را نمی شود انسان #منشاء_اثر بداند. حوادثی كه به وسیله خود انسان پدید آمد باعث رخدادهای تلخ است، در حقیقت #نحس خود انسان است و اعمال بد او ﴿قَالُوا طَائِرُكُمْ مَعَكُمْ﴾؛[3] این چنین نیست كه واقعاً روز نحس باشد یا واقعاً روز نحس باشد، روز ظرف حادثه است اگر اطاعت های قبلی داشتیم، برای ما یمن و بركت پدید می آید و اگر خدای ناكرده به دام تباهی افتادیم برای ما مشكل پدید می آید، غرض آن است كه وجود مبارك امام دهم به حسن ابن مسعود فرمود چرا ذنب و گناه خودت را به روزگار می دهی؟! اگر كسی تبهكار بود #نحس با خود اوست ﴿قَالُوا طَائِرُكُمْ مَعَكُمْ﴾، #سعد_انسان هم به بركت الهی با خود انسان است.
[1]. تحف العقول، ص483.
[2]. تحف العقول، ص482.
[3]. سوره یس، آیه19.
#سالروز_ولادت_امام_هادی_علیه_السلام
#انسان_منشأ_اثر
#قمر_در_عقرب
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1378/01/13
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌹 رهبرانقلاب: دشمن میخواهد مسئلهی #غدیر را یک مایهی برادرکشی و جنگ و خونریزی قرار بدهد؛ در حالی که غدیر میتواند وسیلهی ائتلاف و برادری مسلمانها با هم باشد. ۱۳۸۵/۱۰/۱۸
🌟 ۴ روز تا عید غدیر #بزرگترین_عید
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌹 رهبرانقلاب: مسألهی #غدیر در محتوا و روح حقیقی خود فقط متعلق به شیعیان نیست بلکه به همهی دنیای اسلام تعلق دارد. چون حادثهی غدیر برخاسته از روح و مضمون حقیقی اسلام است. ۱۳۸۱/۱۲/۰۱
🌟 ۴ روز تا عید غدیر #بزرگترین_عید
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌹 رهبر انقلاب: اگر ما مردم شیعه و مدعی پیروی از امیرالمؤمنین حقیقت #غدیر را درست تبیین کنیم، هم خودمان درک کنیم، هم به دیگران معرفی کنیم، خود مسئلهی غدیر میتواند وحدتآفرین باشد. ۱۳۹۱/۰۸/۱۰
🌟 ۳ روز تا عید غدیر #بزرگترین_عید
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
بزرگترین عید.pdf
120.2K
نسخه PDF | مروری بر اهمیت و ابعاد مسأله «غدیر» در بیانات رهبرانقلاب