🔺 کاهش مرگ میر نوزادان و کودکان در شهرستان مراغه
🔸به گزارش روابط عمومی، در سال ۱۴۰۳، با اجرای برنامههای مداخلهای هدفمند و تقویت خدمات مراقبتی در حوزه سلامت مادر و کودک، شهرستان مراغه توانسته است به کاهش چشمگیر میزان مرگومیر نوزادان و کودکان زیر پنج سال دست یابد.
🔸گفتنی است این موفقیت، نتیجه تعامل اثربخش حوزه بهداشت، مراقبین سلامت، و حمایتهای مدیریتی و علمی در سطوح مختلف است؛ مسیری که با شعار «شروعی سالم، آیندهای روشنبخش» سازمان جهانی بهداشت، همراستا و همافزاست.
۲۰ فروردین
🔸 رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه در این راستا گفت:
کاهش چشمگیر میزان مرگومیر کودکان زیر پنج سال در سال ۱۴۰۳، نشانهای روشن از پیشرفت در شاخصهای بهداشتی شهرستان مراغه است.
🔸دکتر اللهوردی ارجمند افزود: بر اساس آمار ثبتشده، میزان مرگومیر کودکان زیر پنج سال به ۹.۴۷ در هر هزار تولد زنده کاهش یافته که در مقایسه با سال ۱۴۰۲، پیشرفت چشمگیری را نشان میدهد، همچنین نرخ مرگ نوزادان به ۵.۴۱ در هزار تولد زنده کاهش یافته است. این آمار نشاندهنده اجرای مؤثر برنامههای مراقبتی، شناسایی بهموقع کودکان پرخطر، مراقبتهای نوزادی و همچنین آموزشهای مستمر والدین است.
🔸 وی اذعان کرد: نقش کلیدی دوران ابتدایی زندگی، از پیش از تولد تا سالهای اولیه کودکی، در شکلگیری بنیان سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد غیرقابل انکاربوده و سرمایهگذاری در این دوران، نهتنها باعث کاهش بار بیماریها و افزایش بهرهوری در آینده میشود، بلکه نابرابریهای سلامت را نیز کاهش میدهد. این دستاورد، مرهون زحمات بیوقفه همکاران حوزه سلامت، مراقبین و بهورزان پرتلاش و مشارکت فعال خانوادههاست.
🔸 دکتر الهه حقگشایی، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز در ادامه گفت: در گذشته، بیماریهای عفونی مانند اسهال و پنومونی، از مهمترین علل مرگ کودکان محسوب میشدند، اما امروزه عواملی مانند سوانح غیرعمدی، حوادث ترافیکی و غرقشدگی، در صدر علل مرگ کودکان یک تا ۵۹ ماهه در کشور قرار دارند.
🔸 وی اضافه کرد: خوشبختانه در شهرستان مراغه، با تقویت هماهنگیهای درونبخشی و برونبخشی، تنها دو مورد مرگ کودک ناشی از حوادث در سال ۱۴۰۳ ثبت شده است؛ این امر، گواه اثربخشی برنامههای پیشگیری و آموزشهای ایمنی در سطح خانواده و جامعه است.
🔸 وی افزود: در حوزه مراقبت از کودکان زیر پنج سال، پوشش بیش از ۸۸ درصدی مراقبتها، و شناسایی و پیگیری ۴۷۲ کودک پرخطر بر اساس سامانه MCMC، از جمله دستاوردهای قابلتقدیر سال گذشته است.
🔸 وی با اشاره به اهمیت وضعیت سلامت و شیردهی مادران گفت: در همین راستا، ۱۹۷۲ مورد ارزیابی وضعیت سلامت و شیردهی مادران در سطح مراکز شهری و روستایی انجام شده تا مادران دارای مشکلات در شیردهی، به مراکز مشاوره تخصصی شیر مادر ارجاع داده شوند. همچنین در هشت مرکز بهداشتی کلاسهای آمادگی برای زایمان توسط مربیان آموزشدیده برگزار شد که در ارتقاء آگاهی مادران و کاهش مرگ نوزادی نقش بسزایی داشته است
🔸 دکتر حق گشایی ادامه داد: همچنین بیش از ۹۰ درصد کودکان یکساله با استفاده از پرسشنامههای تکامل، غربالگری شدهاند و در صورت نیاز، به واحدهای تخصصی ارجاع شدهاند. اجرای دقیق این برنامهها، نتیجه تلاش تیم سلامت و همراهی والدین در فرآیند مراقبت مستمر بوده است.
🔸 وی در ادامه اضافه کرد :در سال گذشته، ۳۲۵ نوزاد از آموزشهای مراقبت آغوشی بهرهمند شدند. همچنین پروندههای الکترونیکی بارداری و پیش از بارداری مادرانی که نوزادان خود را از دست دادهاند، بازبینی شده و پسخوراند به مراکز تابعه ارسال گردیده تا از تکرار موارد مشابه پیشگیری شود. بهبود کیفیت مراقبتهای پیش از بارداری و بارداری نیز از طریق برگزاری جلسات آموزشی، سمینارهای ماهانه، و پایشهای محیطی توسط کارشناسان مادران و نوزادان بهطور جدی دنبال شده است.
🔸 رییس گروه جوانی جمعیت و سلامت خانواده دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز در این خصوص گفت: مراقبتهای مستمر و دقیق نوزادان نقش تعیینکنندهای در کاهش مرگومیر و ارتقاء شاخصهای تکامل جسمی، ذهنی و عاطفی آنان دارد.
🔸برار افزود: در سال ۱۴۰۳، تعداد ۲۱۶۸ مورد مراقبت در بازه سنی ۳ تا ۵ روزگی و ۲۴۲۹ مورد مراقبت در ۱۴ تا ۱۵ روزگی برای نوزادان تحت پوشش مراکز شهری و روستایی انجام شده است.
🔸 به گزارش روابط عمومی، از دیگر اقدامات شاخص در سال ۱۴۰۳، برگزاری کارگاه آموزشی کمک به تنفس نوزاد (HBB) بهصورت تئوری و عملی برای ماماها و مراقبین سلامت بود که نقشی اساسی در آمادگی نیروها برای مقابله با شرایط اورژانسی نوزادان دارد.
🔸 همچنین برنامه ارتقاء کیفیت مراقبتهای نوزادی مبتنی بر شواهد، برای تیم سلامت در تمامی مراکز شهری و روستایی اجرا شده است تا از طریق دانشافزایی و اصلاح فرآیندهای مراقبتی، زمینه برای کاهش بیشتر مرگومیر نوزادان فراهم گردد.
🔸 این موفقیت در کاهش مرگومیر نوزادان و کودکان، نتیجه همراهی تیم سلامت و مشارکت خانوادههاست؛ راهی که تنها با استمرار آموزش، تقویت زیرساختها و حمایت از نیروهای خدمترسان تداوم خواهد یافت. مراغه در سال ۱۴۰۳ گامی بلند در مسیر ارتقاء سلامت نسل آینده برداشته است.
۲۰ فروردین
🔺 بیش از ۴۲ هزار مشاوره فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ در مراغه ارائه شد
🔸 به گزارش روابط عمومی، در راستای تحقق شعار روز جهانی سلامت با عنوان «شروعهایی سالم، آیندههای امیدبخش» و در جهت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بیش از ۴۲ هزار مشاوره فرزندآوری برای زنان در سنین باروری در طول سال گذشته ارائه شده است.
۲۰ فروردین
🔸 رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه با اعلام این خبر اظهار داشت:
در سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۴۲۳۰۲ مشاوره فرزندآوری برای ۷۲.۶۴ درصد از زنان همسردار در سنین باروری، در مراکز و پایگاه خدمات جامع سلامت شهری و خانه های بهداشت روستایی شهرستان ارائه شده است.
🔸 وی افزود: نکته قابل توجه، روند افزایشی تولد نوزادان زنده از مادران بالای ۳۵ سال است؛ به طوری که از میان ۲۵۲۷۴ زن بالای ۳۵ سال که مشاوره فرزندآوری دریافت کردهاند، ۷۱۷ نوزاد زنده متولد شده است که این خود نشانهای از تأثیر مثبت مداخلات مشاورهای و آموزشی است.
🔸 دکتر اللهوردی ارجمند تاکید کرد: اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سطح دانشکده مراغه، گامی مؤثر در ایجاد امید، تقویت انگیزه خانوادهها و حرکت به سمت آیندهای روشن با حضور فرزندان می باشد ؛چرا که تعالی جامعه و کانون خانواده با حضور نسلی جوان امکان پذیر می شود.
🔸 در ادامه معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه سلامت زنان بیان کرد:
در راستای ارتقای سلامت زنان میانسال به عنوان رکن اصلی سلامت خانواده، طی سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۲۳۱۳۱ خدمت مراقبتی دورهای به ۳۹۵۳۲ زن ارائه شده و همچنین ۳۴۷۵۲ مورد مشاوره فرزندآوری به زنان میانسال در سنین باروری انجام گرفته است.
🔸 وی افزود: برگزاری جلسات منظم ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت و کمیتههای تخصصی زیرمجموعه آن، انجام برنامههای فرهنگسازی در سطح شهرستان، فضاسازی تبلیغاتی و اطلاعرسانی گسترده پیرامون ازدواج سالم، فرزندآوری بهموقع و مزایای آن، نقش مؤثری در آگاهیبخشی عمومی و حرکت در مسیر سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری داشته است.
🔸 دکتر الهه حقگشایی همچنین گفت: در سال گذشته، پوشش مراقبت مادران باردار در سطح شهرستان به ۹۰ درصد رسیده است. این موفقیت حاصل تلاشهای خستگیناپذیر تلاشگران نظام سلامت شهرستان، مراقبین سلامت، بهورزان و ماماهای مراکز شهری و روستایی بوده و باعث شده طی ۴۰ ماه اخیر، هیچ موردی از مرگ مادر در شهرستان گزارش نشود.
🔸 وی اضافه کرد :گروه سلامت خانواده و جوانی جمعیت دانشکده علوم پزشکی مراغه با برنامهریزی منسجم، آموزشهای هدفمند و پیگیری مستمر، نقش مهمی در اجرای موفق برنامههای جوانی جمعیت داشته است. این گروه با ارائه مشاوره، آموزش چهرهبهچهره و ارجاع بهموقع مادران، تلاش کرده تا مسیر فرزندآوری سالم و آگاهانه را برای خانوادهها هموار کند.
🔸 دکتر حقگشایی در پایان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۶۵۰ مورد مشاوره و ارجاع برای مادران نیازمند مراقبت ویژه انجام شد که از این تعداد، ۹۰۵ مادر به بیمارستان الزهرا تبریز و ۱۷۴۵ نفر به کلینیک تخصصی و اورژانس مامایی بیمارستان شهید بهشتی ارجاع داده شدند.
۲۰ فروردین
۲۰ فروردین
animation.gif
16.3K
پیرو بخشنامه صادره از سوی معاونت محترم توسعه دانشکده در خصوص تکمیل و تحویل فرم مشخصات فردی، با توجه به اینکه فرآیند صدور احکام سال 1404 از روز گذشته آغاز شده است ، از کارکنان محترمی که تابحال اقدامی در این خصوص انجام ندادهاند تقاضا میشود تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ 1404.01.23 فرم مذکور را تکمیل و جهت صدور حکم به واحد کارگزینی مربوطه تحویل نمایند. لازم به ذکر است مسولیت ناشی از عدم پرداخت مبلغ افزایشی ضریب حقوقی فروردین ماه سال 1404 در خصوص کارکنانی که اقدامی در این مورد انجام ندادهاند با شخص کارمند مربوطه خواهد بود.
اداره توسعه سازمان و سرمایه انسانی دانشکده
۲۱ فروردین
✅ کاهش مرگ میر نوزادان و کودکان در شهرستان مراغه
🔵رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه از کاهش چشمگیر میزان مرگومیر نوزادان و کودکان زیر ۵ سال در این شهرستان خبر داد.
🔸 اللهوردی ارجمند در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: بر اساس آمار ثبتشده، میزان مرگومیر کودکان زیر پنج سال به ۹.۴۷ در هر هزار تولد زنده کاهشیافته است.
https://farsnews.ir/talebi_ahmad/1744251495812196829
۲۳ فروردین
هدایت شده از خبرگزاری صداوسیما آذربایجان شرقی / شبکه سهند
🔻کاهش مرگ و میر نوزادان و کودکان در مراغه
🔹رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه گفت: بر اساس آمار ثبتشده میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در مراغه به ۹.۴۷ در هر هزار تولد زنده کاهش یافته است.
🔹وی اضافه کرد: این آمار نشاندهنده اجرای موثر برنامههای مراقبتی، شناسایی به موقع کودکان پرخطر، مراقبتهای نوزادی و همچنین آموزشهای مستمر والدین است.
ادامه خبر در لینک زیر 👇
https://www.iribnews.ir/00IrGQ
@IRIBTABRIZ
۲۳ فروردین
23 فروردین روز دندانپزشکی بر دندانپزشکان پر تلاش در عرصه بهداشت و درمان گرامی باد.
┈┈••✾•🌿✳️🌿•✾••┈┈
🔻روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه در شبکه های اجتماعی👇
🆔 @mrgums
🔻صفحه اخبار سلامت در اینستاگرام 👇
/maragheh.ums
۲۳ فروردین
ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت دانشکده علوم پزشکی مراغه
🔹 پویش ملی نفس با هدف آگاهی بخشی به عموم جامعه به خصوص مادران، زوجهای جوان، خانواده ها در جهت پیشگیری از سقط عمدی جنین از تاریخ 1403/9/20 آغاز و تا تاریخ 1404/3/20 ادامه خواهد داشت.
🔸 شماره پیامکی 3000404 جهت ارسال اخبار مربوط به پویش فعال بوده و علاقه مندان میتوانند جهت دریافت اخبار مرتبط عدد شماره 1 را به سرشماره مذکور ارسال نمایند.
#پویش_ملی_نفس
۲۳ فروردین
هدایت شده از Saeed Rostami
با سلام و آرزوی روزهای بهاری برای همکاران عزیز
به اطلاع می رساند با تلاش همکاران محترم کارگزینی احکام سال۱۴۰۴همکاران رسمی، پیمانی،پزشک خانواده و طرحی صادر گردید و پس از تایید مدیران محترم مربوطه در سامانه تردد قسمت احکام قابل مشاهده می باشد.
احکام کارکنان کارمعین نیز آماده سازی گردیده و همکاران محترم روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۲۴حداکثر تا ساعت ۹صبح کارتابل خود را کنترل کرده و از قسمت اسناد حکم کارگزینی را تایید نمایند.
همکاران محترم مشاغل کارگری به محض ابلاغ افزایش حقوق احکام صادر خواهد گردید.
شایان ذکر است پس از اتمام فرآیند صدور احکام در صورت داشتن هر گونه مشکل اعم از نداشتن امضا یا سایر اطلاعات درج شده با کارگزینی واحد مربوطه تماس حاصل فرمایند.
زندگیتان سرشار از عطر خدا
۲۳ فروردین
گروه جهادی بسیج جامعه پزشکی مراغه و سلامت و دفاع زیستی سپاه با همکاری معاونت بهداشتی در محله کرامت گللر مسجد امام رضا علیه السلام (پایگاه الزهرا )ویزیت رایگان برگزار کردند
در این اردوی جهادی که بمناسبت گرامیداشت کنگره ملی شهدای مراغه روز یکشنبه بیست و چهارم فروردین ماه برپا شده بود کتر فصاحتی پزشک عمومی ، آقای نوجوان کارشناس روانشناسی ، خانم محمد زاده کارشناس مامایی ، خانم واحد کارشناس جوانی جمعیت و آقایان گلی زاده و فرشادپور کارشناسان پرستاری حضور داشتند
در کنار اکیپ درمانی و در گردهمایی بانوان مشاور جوانی جمعیت در خصوص لزوم فرزند آوری و پیشگیری از سقط جنین و عوارض جسمی ناشی از آن سخنرانی کردند
خدمات درمانی ارائه شده شامل:
ویزیت پزشک عمومی ۸۹ نفر
ویزیت کارشناس مامایی و مشاور طرح نفس ۶۴ نفر
ویزیت روانشناسی ۴۰ نفر
سنجش قند و کنترل فشار خون ۱۲۹ نفر
داروی اهدایی ۱۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
۲۴ فروردین