بسم الله الرحمن الرحیم
➖ فرارسیدن هفته بسیج، یادآور جانفشانیها و ایثارگریهای مردمانی از جنس ایمان و عمل، و فرصتی گرانبها برای گرامیداشت این شجره طیبه است که بهعنوان یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، توسط بنیانگذار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره)، پایهگذاری شد.
➖ بسیج، این نهاد مردمی و مظهر وحدت، ایثار و مقاومت، همواره در خط مقدم پاسداری از ارزشهای انقلاب اسلامی و تحقق آرمانهای بلند ملت ایران قرار داشته است. حضور بسیجیان در همه عرصهها، از دفاع مقدس گرفته تا مقابله با جنگ نرم، محرومیتزدایی، و تلاشهای جهادی، تجلی روحیهای بینظیر از عشق به وطن، ایمان و مسئولیتپذیری است.
➖مجاهدت ها واز خود گذشتگی های این مجموعه انقلابی، تنها محدود به دوران دفاع مقدس نبود بلکه در تمام دوران حیات پر برکت انقلاب اسلامی حضور این نهاد ارزشمند مردمی مشهود است و بسیج در تمامی افتخارات نظام جمهوری اسلامی و عرصه های علمی و فکری سهیم بوده است.
➖ امروز، بسیج نهتنها نماد مقاومت و ایستادگی در برابر تهدیدات و توطئههای دشمنان است، بلکه بهعنوان یک الگوی موفق از مدیریت جهادی، در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و حوزه سلامت نیز نقشآفرینی میکند که این حضور مؤثر و هوشمندانه، نویدبخش آیندهای روشن برای میهن عزیزمان است.
➖اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل عظیمالشان(ره) و شهدای گرانقدر، بویژه شهدای سلامت فرا رسیدن هفته بسیج را که تداعیکننده معنای واژههای مقدسی همچون حماسه، غرور، ایثار و شهادت است را به آحاد جامعه به ویژه دانشجویان و اساتید و کارمندان بسیجی جامعه دانشگاهی تبریک و تهنیت عرض مینمایم.
باشد که با الهام از آموزههای والای بسیج و تکیه بر وحدت و همدلی، بیشازپیش در راه سربلندی ایران اسلامی و پاسداری از ارزشهای مقدس آن موفق و مؤید باشیم.
از خداوند متعال برای تمامی شما عزیزان سلامتی، توفیقات روزافزون و پایداری در مسیر حق مسئلت دارم.
دکتر اللهوردی ارجمند رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه
✅در راستای برگزاری پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم که از تاریخ ۱۷ تا ۳۰ آذر با همکاری معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار میشود، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به منظور ارزیابی آگاهی مردم در خصوص چربی و روغنهای مصرفی، پرسشنامهای ۱۰ سوالی طراحی کرده تا باورهای نادرست و اطلاعات ناکافی مردم را در این حوزه شناسایی و با توجه به این اطلاعات، سیاستهای آموزشی را برنامه ریزی کند؛ لذا خواهشمند است، چند دقیقه از وقت خود را به تکمیل این پرسشنامه اختصاص دهید.
🔹میتوانید از طریق لینک زیر وارد پرسشنامه شده و به سوالات پاسخ دهید، در نهایت گزینه ارسال را کلیک و سپس اطلاعات صحیح در مورد تغذیه سالم در قالب فایل pdf، قابل دانلود و مشاهده خواهد بود.
https://survey.porsline.ir/s/tF9HbALU🔹
✅ دیدار رئیس دانشکده علوم پزشکی و معاون توسعه با مسئولان وزارت بهداشت
◀️به گزارش روابط عمومی، در راستای پیگیری مسائل اساسی حوزه سلامت و ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی شهرستان، رئیس دانشکده علوم پزشکی و معاون توسعه به همراه دکتر سید فرید موسوی، نماینده مردم شریف مراغه و عجبشیر با حضور در وزارت بهداشت با معاون توسعه و مدیریت منابع این وزارتخانه دیدار کردند.
🔹دکتر االهوردی ارجمند درباره این سفر گفت: این جلسه با هدف بررسی چالشها و ارائه راهکارهای عملیاتی در حوزه های مختلف برگزار شده و محورهای مهمی همچون توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی، و ارتقای جایگاه دانشکده علوم پزشکی به سطح دانشگاهی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
🔹توسعه قطب درمانی جنوب استان، فرصتی برای ارتقای عدالت در سلامت
🔹در این نشست، موضوع تکمیل پروژههای عمرانی و توسعه خدمات درمانی در قطب جنوب استان بهعنوان یکی از اولویتهای استراتژیک مطرح شد.
در این جلسه موضوع تقویت جایگاه جنوب استان بهعنوان قطب درمانی منطقه محور گفتگو بود؛چرا که این شهرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک خود،به مردم جنوب استان و شهر های همجوار نیز خدمات درمانی ارائه میکند.
🔹دکتر سید فرید موسوی در این باره گفت: نقش استراتژیک این دانشکده در جنوب استان باعث شده است تا با ارائه خدمات درمانی به مردم منطقه به یک مرکز درمانی مهم برای انها تبدیل شود چرا که این شهر ها به دلیل فاصله مناسب تر و سهولت در درسترسی بهطور گستردهای از امکانات درمانی این شهرستان استفاده میکنند.
🔹وی افزود: به گواهی آمار، در برخی از ماههای سال، بیش از ۴۰ درصد از بیماران پذیرششده در بیمارستانهای شهرستان، افراد غیر بومی هستند. این آمار نشاندهنده جایگاه حیاتی این شهرستان در شبکه درمانی منطقه و نیاز جدی به تقویت زیرساختهای درمانی آن است.
🔹 وی با تاکید بر تسریع پروژهای درمانی گفت: از جمله مهمترین پروژههای در دست ساخت این دانشکده میتوان به تکمیل بخش الحاقی بیمارستان سینا و احداث بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی اشاره کرد که با تکمیل این پروژهها دسترسی مردم منطقه به خدمات پیشرفته درمانی بهبود یافته و نیاز به اعزام بیماران به مراکز درمانی کاهش خواهد یافت.
🔹رییس دانشکده علوم پزشکی نیز در این زمینه افزود:: بیمارستانهای شهید بهشتی، سینا و امیرالمؤمنین، بهعنوان ستونهای اصلی ارائه خدمات درمانی شهرستان، نهتنها به بیماران محلی بلکه به مراجعان از شهر های اطراف نیز خدمات ارائه میدهند.بیمارستان سینا با وجود چندین اتاق عمل در حوزه ارتوپدی و بیمارستان امیر با تمرکز به بخش داخلی و بیمارستان شهید بهشتی بعنوان زایشگاه و درمان ناباروری در بسیاری از موارد تنها گزینه در دسترس بیماران مناطق مجاور است.
🔹معاون توسعه دانشکده علوم پزشکی نیز در این خصوص گفت: حجم بالای مراجعه بیماران غیر بومی فشار زیادی بر ظرفیت موجود بیمارستانهای شهرستان وارد میکند که ضرورت تکمیل پروژههایی عمرانی مانند بخش الحاقی بیمارستان سینا و احداث بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی، گامی حیاتی در افزایش ظرفیت پذیرش بیماران و کاهش فشار بر زیرساختهای فعلی محسوب میشود.
🔹مهندس ایوب پور رستم اظهار داشت: «جنوب استان بهعنوان قطب درمانی منطقه، مسئولیت سنگینی در ارائه خدمات به بیماران غیر بومی دارد. این نقش نیازمند تقویت زیرساختها، افزایش ظرفیت بیمارستانها و تخصیص منابع مالی مناسب است تا بتوانیم همزمان نیازهای محلی و منطقهای را به شکل عادلانهای پاسخ دهیم.»
🔹وی تاکید کرد: ارائه خدمات درمانی به بخش بزرگی از این شهر ها ، نشاندهنده نقش منطقه ای است، اما برای ادامه این نقشآفرینی، نیاز به حمایتهای جدی وزارت بهداشت داریم و متاسفانه امکانات فعلی پاسخگوی این حجم از تقاضا نیست و باید زیرساختها به سرعت توسعه یابد.»
🔹دکتر الهه حق گشایی در این جلسه گفت:با گسترش علم پزشکی در کنار سایر علوم ، دیدگاههای مربوط به سلامت توسعه یافته و تعاریف سلامت و سلامتی مفاهیم جدید تری را کسب کرده است.
🔹 معاون بهداشتی ادامه داد: امروزه عوامل غیرپزشکی مؤثر بر سلامت، به شکلی ویژه مورد توجه قرار گرفته است بطوریکه این عوامل، به صورت مستقل یا از طریق اثرگذاری متقابل، میتوانند سلامت افراد را تحت تأثیر قرار دهند و یا نابرابریهایی در وضعیت سلامت ایجاد کنند.
🔹وی اذعان کرد: برخی از این عوامل مانند میزان درآمد، سطح تحصیلات، شغل، تغذیه و طبقه اجتماعی که بعنوان عوامل اجتماعی موثربر سلامت (Social Determinants of Health) میشناسیم بسیار بیشتر از عواملی مانند عوامل بیولوژيکی باعث ابتلا به بیماري میشوند و در سلامت انسان نقش بسزایی دارند که اگر نادیده گرفته شوند رسیدن به اهداف سلامتی و برقراری عدالت در سلامت را محال می نمایند.
🔹 وی با بررسی موارد مختلف کارشناسی در این جلسه افزود:با توجه به اینکه در شهرستان مراغه مقوله اقدام به خودکشی بعنوان یکی از آسیبهای تاثیر گذار بر سلامت جسمانی وروانی همشهریان طی 5سال اخیر برآورد گردیده است از مرداد ماه سال جاری مدیریت وکاهش خودکشی درقالب طرح مذکور با برگزاری جلسات توجیهی وبازدید از مراکز بهداشتی وروند شناسایی وپیگیری وانجام مداخلات درمانی وروانشناختی برای افراد با اولویت گروههای پرخطر انجام میگیرد.
🔹 او اضافه کرد:اولویت واهمیت این برنامه در جلسات دبیرخانه وکمیته پیشگیری از خودکشی و کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی وسایر جلسات کاهش آسیب در شهرستان مطرح وبر همکاریهای بین بخشی تاکید گردیده است و پایش روند خدمات در حوزه سلامت روانی اجتماعی واعتیاد بصورت مستمر ادامه دارد.
🔺 به گزارش روابط عمومی،برنامه عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت با دریافت داده های لازم و انجام پژوهش و تعیین شاخص های مربوطه می تواند در جهت شناسایی مشکل و ارائه راهکارهای لازم، در جهت حل مشکلات بهداشتی، پیشگیری و ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه و شهروندان موثر واقع شود.
62.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅پیشگیری کنیم تا مبتلا نشویم
🔺پویش «من هم تست اچ آی وی می دهم» از 20 آبان تا 20 آذرماه در سراسر کشور
آدرس مرکز مشاوره دانشکده علوم پزشکی مراغه: میدان پاسداران ؛ خیابان آب بالاتر از اداره راهداری ؛ جنب آموزشگاه رانندگی رفیع ؛ ساختمان دانشکده علوم پزشکی ؛ طبقه دوم ساختمان زنده یاد میر قدرت کریمی
✅ برگزاری کمیته آنفلوانزا در معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه
◀️به گزارش روابط عمومی، با توجه به اهمیت بیماری آنفلوانزا و به منظور حفظ آمادگی در سازمانهای دخیل در کنترل و پیشگیری از بروز احتمالی آنفلوانزا انسانی و همچنین آنفلوانزای پرندگان، جلسه هماهنگی کمیته شهرستان با بررسی و تحلیل شاخصها و چالشهای مربوط به این بیماری در محل سالن جلسات معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار گردید.
🔹 گفتنی است این جلسه با حضور معاونت بهداشت و نمایندگان معاونین درمان، غذا و دارو و مدیران بیمارستانهای تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه کارشناسان کنترل عفونت، فوکال پوینت علمی بیماریهای عفونی، مدیران و نمایندگان ادارات ذیربط از جمله آموزش و پرورش، اداره دامپزشکی، محیط زیست، زندان و بهزیستی و نیز کارشناسان مسئول سلامت محیط و آموزش سلامت معاونت بهداشت و اعضای هیئت علمی شاغل در آزمایشگاه ملکولی در محل سالن جلسات دانشکده علوم پزشکی مراغه تشکیل شد.
🔹معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه در این جلسه گفت:
این معاونت با آغاز فصل سرما و افزایش احتمال شیوع بیماریهای ویروسی مانند آنفلوآنزا، اقدام به تشکیل کمیتهای ویژه برای پیشگیری، کنترل و مدیریت این بیماری کرده است.
🔹 دکتر الهه حق گشایی با اشاره به اهمیت آمادگی برای مقابله با بیماریهای فصلی گفت:
آنفلوآنزا یکی از بیماریهای رایج در فصل سرد است که در صورت عدم کنترل، میتواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی داشته باشد. هدف از تشکیل این کمیته، هماهنگی میان دستگاههای مرتبط و افزایش آمادگی در سطوح مختلف برای مقابله با موج احتمالی شیوع است.
🔹دکتر اسدیان معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به تعیین مراکز دیده ور بستری و سرپایی برای رصد بیماریهای تنفسی در کشور، اشاره داشتند که در شهرستان مراغه بیمارستان امیرالمونین بعنوان مرکز دیده ور بستری و مرکز خدمات جامع سلامت شماره 2 شهرک به عنوان مرکز دیده ور سرپایی انتخاب شده اند.
🔹 دکتر اعتماد مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریها در این جلسه گفت: برنامههای آموزشی گسترده برای افزایش آگاهی عمومی در مورد علائم این بیماری و همیطنور تشدید همکاری و حفظ آمادگی در ادارات ذیربط در سطح شهرستان، مخصوصا در مدارس و اماکن تجمعی باعث کنترل این موضوع خواهد بود.
🔹او اضافه کرد: کنترل بیماری های تنفسی در مراکز تجمعی که افراد زیادی در کنار هم زندگی می کنند مانند مراکز توانبخشی بهزیستی، زندان، پادگان و خوابگاههای مدارس شبانه روزی از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و در صورت روئیت موارد دارای علائم بیماری آنفلوانزا و کرونا این موارد باید از سایر افراد ساکن جداسازی شوند و با هماهنگی معاونت بهداشت نمونه گیری لازم برای این افراد انجام شود. درراستای کنترل آنفلوانزای پرندگان، تشدید نظارتها بر مراکز عرضه و پرورش و نگهداری طیور از جمله اقدامات مشترک بین سازمانی می باشد که نیازمند همکاری بین معاونت بهداشت و دامپزشکی است.
🔹وی افزود:تیمهای نظارتی برای پایش وضعیت بهداشتی اماکن عمومی، مدارس، مهدکودکها و مراکز تجمع تشکیل شدند تا با ارایه توصیه های بهداشتی از گسترش ویروس در این مکان ها جلوگیری شود.
🔹در آخر عبدالله باد زهره کارشناس ارشد مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی؛ آخرین وضعیت بروز بیماری آنفلوانزا و همچنین چالش های مربوط به مراقبت این بیماری در شهرستان را بیان کرده و گفت: برگزاری جلسات آموزشی برای عموم مردم و مدارس، بازآموزی پرسنل بهداشت و درمان در خصوص آخرین دستورالعملهای مربوطه، انجام واکسیناسیون آنفلوانزا در گروههای اولویت دار تعیین شده مانند بیماران خاص و صعب العلاج، از اقدامات معاونت بهداشت در کنترل این بیماری در جامعه می باشد.
🔺 به گزارش روابط عمومی، نقش شهروندان در پیشگیری از شیوع بیماری بسیار حایز اهمیت می باشد بطوریکه "رعایت نکاتی مانند شستوشوی مرتب دستها، استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار و رعایت بهداشت تنفسی میتواند تا حد زیادی از گسترش ویروس جلوگیری کند.
🔺 همچنین، از شهروندان درخواست میکنیم در صورت بروز علائمی نظیر تب، سرفه و بدندرد، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز نمایند.
♦️ بمناسبت گرامیداشت هفته بسیج ویزیت رایگان گروه جهادی بسیج جامعه پزشکی مراغه و سلامت و دفاع زیستی سپاه با همکاری حوزه والفجر ۸ (پایگاه شهید آیت ) در مسجد روستای اسفستانج برگزار شد
🔹در این اردوی جهادی دکتر فصاحتی پزشک عمومی ، خانم قنبرلو کارشناس مامایی و مشاور جوانی جمعیت ، خانم زمانپور کارشناس مامایی و مشاور طرح نفس ، خانم شهابی کارشناس پرستاری ، آقای فرشادپور کارشناس پرستاری مشارکت داشته و به ارائه خدمات درمانی پرداختند
♦️در کنار اکیپ درمانی و درجمع بانوان کارشناس جوانی جمعیت با ارائه مشاوره ضمن تشویق به فرزند آوری در خصوص عوارض جسمی و روحی سقط جنین مطالبی بیان کردند
🔹خدمات درمانی ارائه شده شامل :
- ویزیت پزشک عمومی ۷۵ نفر
- ویزیت کارشناس مامایی ۶۲ نفر
- مشاوره نجات فرزندان سقط ۵۶ نفر
- کنترل فشار و قند خون ۷۹ نفر
- اهدای داروی رایگان نود میلیون ریال