کرسی تحقق موضوع محاربه.mp3
23.93M
🎙 صوت کرسی حجت الاسلام و المسلمین دکتر گرامی پور
و طلبه فاضل، جناب اقای امیررضا ملکی
🔰 عنوان: تحقق موضوع محاربه
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝 ... اگر سازمان ملل که دم از حمایت از حقوق بشر میزند راست میگوید، کاری با دولتهای ضعیف نداشته باشد و در ضعف و ناتوانی آنها نکوشد و مانع پیشرفت آنها نشود. اگر راست میگفتند، جنگ جهانی دوم را به راه نمیانداختند.
‼️آنها نهتنها با دفتر شرع، که با دفتر عقل و عقلا نیز مخالفت دارند!
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص۳۱۶
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔰کدام دنیا؟ کدام سازمان ملل؟
🤔آیا میدانید چه کشورهایی عضو سازمان ملل هستند؟
لسوتو،
بابادوس،
کومور،
موریس،
نائورو،
پالائو،
پاپوآ گینه نو
سَن مارینو،
سنت کیتس و نویس،
ساموآ،
سائوتومه،
سیشل،
سوازیلند،
تونگا،
تووالو،
وانواتو،
مالاوی،
کیپ ورد،
جیبوتی،
بنین،
بلیز،
آنتیگوا باربادو،
جزایر سلیمان،
جزایر فارور،
جزایر مارشال،
موریتانی
و بسیاری دیگر ...
اینها اسامی بخشی از کشورهایی هستند که زیر ۱۰۰ سال عمر داشته و کاملا برنامه ریزی شده و با سیاست های پلید آمریکا تشکیل شده و اینک عضو سازمان ملل هستند و هر کدام یک حق رای دارند !
از سال ۱۹۴۵ که سازمان ملل با حضور ۵۱ کشور تشکیل شد ، تا کنون کشورهای زیادی با هدایت آمریکا ، اصطلاحاً مستقل شدهاند و اعضای سازمان ملل را به چیزی در حدود دویست عضو (۲۰۰ کشور) رساندهاند
جالب اینجاست که به یکباره شما میشنوید که بالای ۱۵۰ کشور در سازمان ملل ایران را به نقض حقوق بشر متهم کردهاند !
یا میگویند جامعه جهانی نگران برنامههای هستهای ایران است !
اما کسی نمیگوید این جامعه جهانی چیست و چگونه تشکیل شده است !؟
کسی نمیگوید که اکثر این کشورها جمعیتشان به ۳۰۰ هزار نفر هم نمیرسد !
جمعیت ۱۲۶ کشور عضو سازمان ملل فقط هفتاد میلیون نفر هست ، که بله قربان گوی آمریکا هستند .
مساحت تمامی این کشورها به اندازه ایران نمیشود
به نظرتون نظر سازمان ملل در مسائل چقدر مضحکه؟
#جهاد_تبیین
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
✍️سلسله یادداشت های «خلاصه کتاب اعتبارسنجی احادیث شیعه»
📝به قلم آقای #امیررضا_ملکی
(برای مطالعه یادداشت های پیشین نام نگارنده را انتخاب کنید)💢در یادداشت پیشین، به نکاتی در خصوص فهرست شیخ طوسی پرداخته شد. 🔰در این یادداشت مطالبی درباره کتاب «فهرست نجاشی» بیان میشود. 🔶نکته اول: کتاب جناب نجاشی، در حقیقت فهرست است، اما به اشتباه به عنوان «رجال نجاشی» معروف شده است. (1) 🔶نکته دوم: انگیزه مولف از نگارش این کتاب، پاسخ به شبهه مخالفان شیعه بوده که شیعه را متهم به نداشتن پیشینه فرهنگی میکردند. 🔶نکته سوم: در این کتاب علاوه بر «بیان نام راویان صاحب کتاب»، «بیان کتب آنها» و «بیان طریق تا کتب» (که در فهرست شیخ طوسی نیز وجود دارد)، به «مذهب»، «طبقه»، «توثیق و تضعیف» و «میزان استقبال اصحاب از کتب راویان» نیز پرداخته شده است. (2) 🔶نکته چهارم: منابع فهرست نجاشی، متقن تر از منابع فهرست شیخ طوسی بوده، فلذا اشتباهات کمتری دارد. 🔹از مهمترین منابع نجاشی، میتوان به «مکاتبات و اجازات احمد بن علی بن نوح سیرافی» اشاره نمود. 🔹«ابن نوح» شخص بسیار دقیق و نکته سنجی در بحث فهرست نویسی بودند. 🔶نکته پنجم: ویژگی بارز فهرست نجاشی در مقایسه با سایر کتب رجالی اولیه، «به نقد کشیدن آرای دیگران» است. ایشان در موارد متعددی از دیگری نقل قول کرده و محتوای آن را به عرصه نقد میکشند. 📚منابع و نکات: 1- کتاب فهرست، کتابی مولف محور است و به بررسی افراد صاحب کتاب میپردازد. اما کتاب رجال، کتابی راوی محور است، اعم از اینکه صاحب کتاب باشند یا نباشند. 2- البته این موارد در فهرست شیخ طوسی نیز وجود دارد، هرچند بسیار کم رنگ تر است. 📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3 ❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔰 معنای «انا ابن الذبیحین»
📝به قلم حجت الاسلام و المسلمین #فشکی
شماره اول
در کتب فریقین روایتی از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم با تعبیر «انا ابن الذبیحین» نقل شده است. [1]
در تفسیر اینکه مراد پیغمبر صلی الله علیه و آله از این دو ذبیح چه کسانی هستند اختلاف نظر هست؛ منشا این اختلاف، تفاوت دیدگاه در مورد فرزدندی است که حضرت ابراهیم علیه السلام مامور به ذبح آن شدند؛ مشهور علمای شیعه قائل به ذبیح بودن حضرت اسماعیل [2] و مشهور علمای اهل تسنن قائل به ذبیح بودن حضرت اسحاق هستند[3] . ضمن اینکه روایاتی نیز وجود که جناب عبدالمطلب نیز فرزند خود یعنی عبدالله که پدر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می شود را ذبح کردند [4] کما اینکه در کتب سیره و تاریخ نیز این ماجرا به تفصیل بیان شده است؛ بنابراین سه احتمال برای معنای ذبیح وجود دارد: جناب اسماعیل ، جناب اسحاق و جناب عبدالله که به ناچار باید دو تن از آنها را برگزید.
💠شاید در ابتدای امر اینگونه به نظر برسد که این مطلب نیازی به بحث ندارد؛ زیرا برای شیعیان مسلم است که ذبیح جناب اسماعیل بوده و فرض ذبیح بودن جناب اسحاق مطرح نمی شود؛ پس دو ذبیح جناب اسماعیل و جناب عبدالله هستند؛ اما این بحث چند نکته اصلی دارد که به شکل مختصر بیان می شود:
1⃣ در برخی روایات وارده توضیحی درباره مراد از ذبیحین داده نشده، در دسته دیگری از روایات که ذبیحین را تفسیر کرده اند طبق ظاهر، مولف کتاب ذیل روایت توضیح داده و نه اینکه امام معصوم آن را تفسیر کرده باشند؛ وجه این ظهور آن است که تعابیری مانند اطراد و مجاز و ... در آنها وجود دارد، الا یک روایت که مروی از امام رضا علیه السلام است که حضرت در آن مراد از ذبیحین را جناب اسماعیل و جناب عبدالله بیان می کنند که با توجه به نکات بعدی تکلیف آن روایت مشخص می شود.
البته حاکم نیشابوری یک روایت از معاوية بن ابی سفیان در کتاب مستدرک علی الصحیحین[5] می آورد که در آن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خودشان مراد از ذبیحین را جناب اسماعیل و جناب عبدالله معرفی می کنند که حال این روایت مشخص است.
2⃣ در رابطه با جریان ذبح جناب عبدالله توسط عبدالمطلب بین علما اختلاف وجود دارد؛ عده ای این واقعه را می پذیرند و آن را نشانه ایمان جناب عبدالمطلب می دانند. در نقطه مقابل عده ای آن را با ایمان عبدالمطلب در تقابل می دانند.
از موافقین این ماجرا جناب ابن شهر آشوب است که می گوید عبدالمطلب عمل ذبح فرزند را از افضل قربات به خداوند میدانست؛ لذا این گونه نذر کرد[6]. علامه مجلسی در حیاة القلوب می نویسد که نذر فرزند به عنوان قربانی در شریعت حضرت ابراهیم سنت بوده و احتمال این وجود دارد که این مسئله به جناب عبدالمطلب الهام شده باشد [7]. آقای سبحانی در فروغ ابدیت آن را نشانه عزم راسخ و اراده قوی و پایبندی جناب عبدالمطلب به عهد و پیمان می داند [8]. آقای یوسفی غروی می گوید که ایمان عبدالمطلب سیر تکاملی داشته به طوری ایشان ابتداءً نام فرزندان خود را عبد مناف و عبد العزی می گذارد اما به تدریج ایمانش قوی می شود و بعد از دیدن نشانه های نبوت در نوه خود به حد اعلایی از ایمان می رسد. در ادامه ایشان می گوید که اگر این تصمیم جناب عبدالمطلب مانند تصمیم جناب ابراهیم نبود پیغمبر هرگز به آن افتخار نمی کرد [9].
از مخالفین این قضیه می توان آقای غفاری را نام برد که در حاشیه من لایحضر ایشان چندین اشکال به شرح ذیل به این قضیه وارد می کند.:
الف) این مطلب را نمی توان به یک فرد عادی نسبت داد چه برسد به عبدالمطلبی که پیامبر بارها به ایشان افتخار کرده و بعد ایشان مطالبی را که دال بر عظمت شان جناب عبدالمطلب است را می آورد مانند روایاتی که در عظمت ایشان آمده، آن احکامی که ایشان در جاهلیت وضع کرده اند و اسلام نیز آنان را تایید کرده و داستان مقابله ایشان با اصحاب فیل.
ب) اشکال دوم این است که متصور نیست همچنین شخصی با یک فعلی که در تمام شرائع منهی بوده و عقل حکم به قبح آن می کند بخواهد به خداوند متعال نزدیک بشود.
ج) ضمن اینکه نذر فرزند برای قربانی یکی از سنت های بت پرستان بوده.
د) این فرض که عبدالمطلب مامور به این امر بوده قابل قبول نیست؛ زیرا در تمامی روایات این بحث تصریح شده که ایشان نذر کرده و در جواب کسانی که او را منع می کردند ادعا نکرده که مامور به این کار بوده است.
ه) اگر سند این روایات را بررسی کنید متوجه می شوید که این حدیث از مجعولات غیر امامیه می باشد که به منظور جرح جناب عبدالمطلب و نسبت دادن شرک به ایشان انجام شده است. موید این مطلب این است که بزرگان مفسرین عامی این ماجرا را ذیل آیه ی «وَ كَذلِكَ زَيَّنَ لِكَثِيرٍ مِنَ الْمُشْرِكِينَ قَتْلَ أَوْلادِهِمْ» (انعام/137) ، می آورند و یکی از مصادیق آن را جناب عبدالمطلب می دانند.[10]
ادامه دارد ...
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
شماره دوم
3⃣ نکته سوم که باید توجه داشت این است که مرحوم صدوق در کتاب خصال بعد از ذکر این روایت و توضیح آن از امام رضا علیه اسلام به اختلاف ذبیح بین اسماعیل و اسحاق اشاره می کنند و می فرمایند که ذبیح بودن اسحاق روایات صحیحی دارد که نمی توان آن را کنار گذاشت و وجه ذبیح بودن اسحاق این است که ایشان نیز تمنی این را داشت که مانند برادرش ذبح شود و بر این مطلب صبر کند و بخاطر این تمنی نیز اسحاق بین ملائک به ذبیح شناخته می شود.[11]
همین نکته را در کتاب عیون تکرار می کند، به علاوه یک مطلب مهم که در تفسیر این روایت بسیار موثر است و آن هم این که شیخ صدوق می فرماید من در کتاب النبوه (از آثار شیخ صدوق که به دست ما نرسیده است) روایات مربوط به تمنی اسحاق و تسمیه ایشان به ذبیح توسط ملائک را آورده ام.[12]
در روایتی نیز حضرت امیر المومنین علیه السلام در پاسخ به سوالات یک فرد شامی تعبیر «اسحاق ذبیح الله» را بکار می برد.[13]
شیخ صدوق در خصال جمع بندی خود از «ذبیحین» را اسماعیل و اسحاق بیان می کند، او این نکته را اضافه می کند که در عرب به عمو نیز گاهی «اب» اطلاق می شود و به همین دلیل پیامبر خود را فرزند اسحاق می داند.[14]
🔹🔸با توجه به نکات بیان شده و اشکالات وارد بر قضیه ذبح عبدالله و نکته ی شیخ صدوق مبنی بر ذبیح بودن جناب اسحاق و مویدات آن به نظر می رسد جمع بندی شیخ صدوق قابل قبول باشد.
در پایان لازم است این نکته را یادآور شد که اهل تسنن، ذبیح واقعی که ماجرای امتحان حضرت ابراهیم درباره او رخ داد را جناب اسحاق می دانند و طبق عقیده آنها جناب اسماعیل اصلا لقب ذبیح ندارد فلذا مراد از «ذبیحین» در این روایت را جناب عبدالله و جناب اسحاق می گیرند؛ اما شیعیان قائل به این هستند که ذبیح واقعی جناب اسماعیل است و ذبیح بودن اسحاق از باب تمنی می باشد.
⬅️شاکله اصلی و جمع بندی این بحث تقریر بیانات #استاد_دهبان حفظه الله می باشد و فقط مقداری ترتیب مباحث و اضافه کردن برخی منابع از اینجانب بوده لذا اشکالات و نواقص مطلب بر عهده اینجانب است.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
📚📚منابع:
1. در کتب علمای شیعه : تفسیر القمی ، علی بن ابراهیم قمی ، ج 2 ، ص 226 / من لایحضره الفقیه ، شیخ صدوق ، ج4 ، 368 / الخصال ، شیخ صدوق ، ج 1 ، ص 55 / عیون اخبار الرضا ، شیخ صدوق ، ج1 ، ص 211 (روایتی که در عیون ذکر شده عین یکی از روایاتی است که در خصال آمده)
در کتب اهل تسنن : تفسیر الکبیر ، سلیمان بن احمد طبرانی ، ج 5 ، ص 315 / مستدرک علی الصحیحین ، حاکم نیشابوری ، ج 9 ، ص 301 / تفسیر کشاف ، زمخشری ، ج 4 ، ص 56
2. در کتب علمای شیعه : اثبات الوصیه ، علی بن حسین مسعودی ، ص 41 / كافي (ط - دار الحديث) ، شیخ کلینی ، ج 12 ، ص 422 (در این قسمت مرحوم کلینی روایتی را می آورد که خداوند فدیه را برای جناب اسماعیل فرستاده است) / معانی الاخبار ، شیخ صدوق ، ص 391 / من لایحضره الفقیه ، شیخ صدوق ، ج2 ، ص 604 (در این قسمت شیخ صدوق در زیارتنامه امام رضا علیه السلام تعبیر «یا وارث اسماعیل ذبیح الله» را می آورد.) / تحف العقول ، ابن شعبه حرانی ، ص 375 و .......
در کتب اهل تسنن : تفسیر الکبیر ، سلیمان بن احمد طبرانی ، ج 5 ، ص 314 (در ذیل آیه 102 سوره صافات نام اصحاب و علمای اهل تسنن که قائل به ذبیح بودن جناب اسماعیل هستند را می آورد) / مستدرک علی الصحیحین ، حاکم نیشابوری ، ج 9 ، ص 285
3. در کتب علمای شیعه : الكافي (ط - الإسلامية) ، شیخ کلینی ، ج 1 ص 151 و ج 4 ص 207(در این قسمت مرحوم کلینی تصریح به ذبیح بودن جناب اسحاق نمی کند ولی از آنجایی که مادر ذبیح را جناب ساره معرفی می کند می توان برداشت کرد که مراد از ذبیح جناب اسحاق است) / كافي (ط - دار الحديث)، شیخ کلینی، ج 12 ، ص 422 (در این قسمت مرحوم کلینی روایتی را می آورد که خداوند فدیه را برای جناب اسحاق فرستاده است) / عیون اخبار الرضا ، شیخ صدوق ، ج1 ، ص 245 (در این قسمت شیخ صدوق روایتی از امام رضا علیه السلام نقل می کنند که در آن حضرت امیر در پاسخ به سوال یک فرد شامی تعبیر «اسحاق ذبیح الله» را بکار می برند.)
در کتب اهل تسنن : تفسیر جامع البیان ، طبری ، ج 23 ، ص 49 / تفسیر الکبیر ، سلیمان بن احمد طبرانی ، ج 5 ، ص 314 (در ذیل آیه 102 سوره صافات نام اصحاب و علمای اهل تسنن که قائل به ذبیح بودن جناب اسحاق هستند را می آورد که در بین آنها نام حضرت امیرالمومنین و عمر بن خطاب را آورده و خود نیز همین قول را پذیرفته و ادعای عدم خلاف بر آن کرده.) / تفسیر المحرر الوجیز ، ابن عطیه ، ج 1 ، ص 214 / تفسیر الجامع لاحکام القرآن ، قرطبی ، ج 15 ، ص 99
4. من لایحضره الفقیه ، شیخ صدوق ، ج 3 ، ص 89 (به نقل از امام باقر علیه السلام) / عیون اخبار الرضا ، شیخ صدوق ، ج 1 ، ص 210 و خصال ، شیخ صدوق ، ج1 ، ص 55 (در هر دو کتاب به نقل از امام رضا علیه السلام)
5. مستدرک علی الصحیحین ، حاکم نیشابوری ، ج 9 ، ص 301
6. مناقب آل ابی طالب علیهم السلام ، ابن شهر آشوب ، ج1 ، ص 20
7. حیاة القلوب ، علامه مجلسی ، ج3 ، ص73
8. فروغ ابدیت ، آیت الله سبحانی ، ص 120
9. تاریخ تحقیقی اسلام(ترجمه الموسوعة التاریخ الاسلامی) ، آقای یوسفی غروی ، ج1 ،ص 208 و 209
10. من لایحضره الفقیه ، شیخ صدوق ، ج 3 ، ص 89 (پاورقی)
11. خصال ، شیخ صدوق ، ج1 ، ص 57
12. عیون اخبار الرضا ، شیخ صدوق ، ج 1 ، ص 212
13. عیون اخبار الرضا ، شیخ صدوق ، ج1 ، ص 245
14. خصال ، شیخ صدوق ، ج1 ، ص 58
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
◾️ السلام علیک یا بنت رسول الله
🔆 دانلود ۲۲ کتاب رایگان درباره حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
۱. عبور از تاریکی 👈 دانلود
۲. شخصیت شناسی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بر پایه کتاب و سنت 👈 دانلود
۳.شهادت مادرم زهرا افسانه نیست 👈 دانلود
۴. آموزه های تربیتی در زندگی حضرت فاطمه 👈 دانلود
۵. فاطمة الزهراء من المهد إلى اللحد 👈 دانلود
۶. فاطمه زهرا (س) از ولادت تا شهادت 👈 دانلود
۷. دانستنی های فاطمی 👈 دانلود
۸. زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها 👈 دانلود
۹. فاطمه سلام الله علیها در آینه وحی 👈 دانلود
۱۰. دانشنامه شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) 👈 دانلود
۱۱. ترجمه بیت الأحزان شیخ عباس قمی 👈 دانلود
۱۲. متن و ترجمه خطبه فدکیه 👈 دانلود
۱۳. تجلی توحید در زندگانی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها 👈 دانلود
۱۴. اسرار فضائل فاطمه سلام الله علیها 👈 دانلود
۱۵. الفریدة في لوعة الشهيدة 👈 دانلود
۱۶. حضرت محسن اولین شهید امامت 👈 دانلود
۱۷. الصحیح فی کشف بیت فاطمه س 👈 دانلود
۱۸. بنور فاطمة اهتديت 👈 دانلود
۱۹. با نور فاطمه هدایت شدم 👈 دانلود
۲۰. بندگی، راز آفرینش (شرح خطبه فدکیه)👈 دانلود
۲۱. کشتی پهلو گرفته 👈 دانلود
۲۲. هذه فاطمه 👈دانلود
📲 ثواب انتشار این لیست با شما
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
چادر نورانی ومسلمان شدن هشتاد یهودی
ابن شهر آشوب و قطب راوندی روایت کردهاند که روزی امیرالمومنین(علیهالسلام) مقداری جو(برای پخت نان) از یک یهودی قرض خواست و در عوض آن چادر #حضرت_فاطمه(سلاماللهعلیها) را که از پشم بود بعنوان رهن به او داد. آن یهودی #چادر را به خانه خود برد و در اطاقی گذاشت.
هنگام شب، همسرش برای انجام کاری داخل آن اطاق شد و نوری را دید که اطاق را روشن کرده بود و فورا(به دلیل ترس و یا تعجب) از اطاق خارج شد و آنچه دیده بود را به اطلاع شوهرش رساند. مرد یهودی که فراموش کرده بود چادر حضرت #فاطمه(سلاماللهعلیها) در آن اطاق است، با تعجّب و به سرعت داخل اطاق شد و دریافت که آن نور از چادر #حضرت_فاطمه(سلاماللهعلیها) است که امیرالمؤمنین(علیهالسلام) آنرا نزد وی گرو گذاشته بود.
مرد یهودی و همسرش از خانه خارج شده و هر یک به سوی خویشان خود رفته و آنان را از این معجزه آگاه نمودند. در اثر این اتفاق هشتاد نفر از آنها به اسلام متمایل شده و ایمان آوردند.
بحار الانوار، ج۴۳ ص۳۰
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
◾️◾️◾️گفتاری پیرامون مدفن حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
▫️▫️خلاصه کتاب دختر پیامبر صلی الله علیه و آله، تالیف آیت الله جاودان حفظه الله
📝به قلم حجت الاسلام و المسلمین #محتشمی
در میان تمامی انسانها در طول تاریخ و با آیینهای متفاوت، بزرگداشت شخصیتهای مورد احترام پس از ارتحال ایشان یک ارزش محسوب میشود. مسلمانان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیستند و برگزاری مراسمی با شکوه برای خاکسپاری و ایجاد آرامگاهی درخورِ شأنِ بزرگان را، ارزش و بلکه وظیفهای بر گردن خویش میدانند.
حضرت زهرا (سلام الله علیها) تنها دختر پیامبر گرامی اسلام، در سال یازدهم بعد از هجرت و مدتی پس از ارتحال پدر گرامیشان به ایشان پیوستند و به دیدار حق شتافتند. دختر پیامبر در میان مسلمانان شخصیت ویژهای محسوب میشد چرا که پیامبر اسلام او را سیدهی زنان جهان و بزرگ بانوان بهشت معرفی نموده بودند و همگان از علم و جایگاه بلندمرتبهی معنوی ایشان خبر داشتند پس بدیهی بود که مراسمی درخور دختر پیامبر و مدفنی شایسته، میبایست برای ایشان مهیا میشد اما از مسلمات تاریخی این است که ایشان وصیت به دفن پنهانی نمودند و جریان دفن ایشان به صورت مخفیانه و در میانهی شب با حضور اهل بیت نبوت و تعداد انگشت شماری از نزدیکان بیت نبوت انجام شد و مردم مدینه صبح روز بعد با چهل قبر ساخته شده در بقیع توسط امیر مومنان (علیه السلام) مواجه شدند تا هیچکدام از آنان به محل دفن دختر پیامبر پی نبرند و مبارزهی حضرت صدیقه حتی پس از مرگ ایشان هم با غاصبان خلافت ادامه پیدا کند.
💠اما در مورد محل دفن حضرت زهرا احتمالاتی وجود دارد:
1⃣قبرستان مقدس بقیع
اولین احتمال در مورد محل دفن دختر پیامبر، خانهی عقیل بن ابی طالب در کنار قبرستان مقدس بقیع است. به نظر میرسد که خانهی عقیل با دفن فاطمه بنت اسد به صورت مقبرهای خاص برای بنی هاشم درآمد و بعد از عباس، حضرت مجتبی (علیه السلام) و عبدالله بن جعفر بن ابی طالب و حضرت زین العابدین (علیه السلام) و حضرت باقر (علیه السلام) و حضرت صادق (علیه السلام) در آنجا دفن شدهاند و امروزه، این خانه به قبرستان بقیع الحاق شده و بخشی از آن میباشد.
به نقل مورخان و دلایل بسیار دیگری، خانهی عقیل محل دفن فاطمه بنت اسد، مادر او بوده است اما در مقابل، مجموعه روایاتی[1] در تواریخ مکتب خلفاء وجود دارد که در آنها سخن از دفن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در آن محل است.
فارغ از اشکالات سندی این روایات که مجال پرداختن به آنها در این گفتار نمیگنجد، با توجه به قرائنی که بیان خواهد شد نمیتوان به این روایات اعتماد نمود.
همان طور که گذشت، مخفی بودن مدفن دختر پیامبر از مسلمات تاریخی است و کسانی که حاضر و ناظر آن بودند، افراد اندک و نزدیک به خاندان نبوت بودند پس احتمال افشای محل دفن و دست به دست شدن آن در میان مردم عادی بسیار کم خواهد بود. از طرف دیگر، مخفی بودنِ محل دفن نوعی مبارزهی سیاسی و روشنگری در مورد مسئلهی خلافت بود پس سردمداران قدرت، قطعا انگیزهای قوی برای جعل روایاتی در این باره داشتند و با توجه به نهضت عظیم جعل و وضع حدیث در عصر اموی، احتمال جعلی بودن این روایات بسیار قوت مییابد.
2⃣ روضهی پیامبر
احتمال دوم در مورد محل دفن دختر پیامبر، روضهی نبوی است. در زمینه مشخص کردن مکان روضه، اختلافاتی وجود دارد اما همه در این مطلب اشتراک نظر دارند که روضه، بخشی از مسجد است و در کنار مدفن مطهر رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) قرار دارد.
دلیل این احتمال یک روایت و سند بیشتر نیست که آن هم روایتی از شیخ صدوق در کتاب معانی الاخبار[2] است که امام صادق (علیه السلام) از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل میکنند که قبر حضرت فاطمه (سلام الله علیها) بین قبر ایشان و منبرشان قرار دارد و قبرش باغی از باغهای بهشت است.
این نقل دارای اشکالات متعددی است از جمله این که این روایت مرسلهای از ابن ابی عمیر و طبق قول مشهور بیاعتبار است. اشکال دوم سند این روایت این است که راوی دوم یعنی علی بن حسین سعدآبادی در هیچ مآخذ رجالی وجود ندارد.
اشکال دیگر این که معقول نیست پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از قبر آیندهی خودشان که در میان مردم جای معلوم و مشخصی ندارد، سخن بگویند و آن را یک حد و مرز برای روضه بدانند. همچنین از سیاق کلام دریافت میشود[3] که این روایت اولا مدرّج یعنی در سخن بر کلام راوی چیزی اضافه شده است و ثانیا تصحیف و تحریف شده و کلمه قبری جایگزین بیتی شده است.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
3⃣ خانهی خود حضرت (سلام الله علیها)
آخرین احتمال در مورد جایگاه دفن دختر بزرگوار اسلام، خانهی خود آن حضرت (سلام الله علیها) است. این احتمال از بهترین و معتبر ترین اسناد ممکن برخوردار است به این دلیل که همهی روایات[4] آن، از بزرگان خاندان نبوت به دست ما رسیده است و طریقی بهتر برای اعتقاد به محل دفن دختر پیامبر، از روایات اهل بیت نزد ما وجود ندارد.
💠از جملهی روایاتی که دلالت بر این مطلب دارند میتوان به روایت جناب کلینی در کتاب کافی در مورد جریان وصیت و دفن امام مجتبی (علیه السلام) اشاره نمود که ایشان به برادر بزرگوارشان، امام حسین (علیه السلام) فرمودند: آنگاه که از دنیا رفتم، مقدمات دفن مرا فراهم کن. جنازهام را برای تجدید عهد به نزد قبر رسول خدا و بعد به نزد مادرم ببر. از آنجا به سوی بقیع حرکت بده و در بقیع دفن کن. پس به روشنی دیده میشود که پیکر مطهر امام مجتبی به نزد قبر پیامبر و در کنار آن، قبر مادرشان فاطمه (سلام الله علیها) برای تجدید عهد برده شده، بعد برای دفن به بقع منتقل شده است.[5] در گزارش دوم از همین کتاب آمده بود: از آن پس امام حسین ایشان را [برای تجدید عهد] به نزد قبر مادر برده، بعد از آن مسجد خارج کرده و در بقیع مدفون ساخت.[6]
همچنین در روایت دیگری در کتاب تاریخ المدینة المنورة، امام صادق (علیه السلام) از پدر گرامیشان نقل نمودهاند که حضرت علی (علیه السلام) فاطمه (سلام الله علیها) را شبانه در منزل خودش که بعد ها به مسجد داخل گردید، دفن کرد.[7]
به این ترتیب، با تضعیف احتمالات قبل و وجود دلایل محکم که برای اثبات آخرین احتمال یعنی دفن شدن در خانه عرضه شد، راهی جز قبول این فرض وجود نخواهد داشت.
📚منابع:
[1] ر.ک: کتاب دختر پیامبر/ محمدعلی/ جاودان/ صص 112 تا 118
[2] معانی الاخبار/ محمد بن علی/ ابن بابویه/ ص267
[3] ر.ک: دختر پیامبر/ محمدعلی/ جاودان ص131
[4] ر.ک: همان/ صص 133 تا 136
[5] کافی/ کلینی/ محمد بن یعقوب/ ج1/ ص300
[6] همان/ ص303
[7] تاریخ المدینة المنورة/ ابن شبه نمیری/ عمر بن شبه/ ج1/ ص106
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
May 11
✍️سلسله یادداشت های «خلاصه کتاب اعتبارسنجی احادیث شیعه»
📝به قلم آقای #امیررضا_ملکی
6️⃣ یادداشت ششم: ویژگی های رجال شیخ طوسی و رجال برقی
💢 علاوه بر فهرست شیخ طوسی و فهرست جناب نجاشی، کتب دیگری نیز از منابع اولیه رجال به حساب میایند.
📘 سوم: رجال شیخ طوسی
🔸این کتاب، «طبقات نگاری» بوده و هدف آن، شناساندن عصر فعالیت راوی است.
🔸نام حدود 6500 نفر از راویان در آن آمده و تقریبا 10% از آنها توصیف شده اند.
🔸بخش اول کتاب، اختصاص به راویانی دارد که بدون واسطه از یک یا چند معصوم علیه السلام روایت کردند. بخش دوم نیز به راویانی پرداخته که با واسطه استاد یا اساتید خویش، احادیثی را از معصومین علیهم السلام نقل کرده اند.
📘 چهارم: رجال برقی
🔸این کتاب نیز همچون رجال شیخ طوسی، «طبقات نگاری» است.
🔸توصیفی در مورد هیچکدام از راویان بیان نشده، جز «عبیدالله بن علی الحلبی» و «فضل البقباق»، که هر دو توثیق شدند. (1)
🔸کتاب با بابی تحت عنوان «أسماء المنکرین علی ابی بکر» به پایان میرسد. در این باب، سخنان افرادی که در جلسه بیعت با خلیفه اول، علیه او احتجاج کردند، آورده شده است.
📚منابع:
1- ر.ک رجال برقی، ش474 و 122.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔰 عدم تحريف قرآن بر اساس یافتههای دانشگاه بیرمنگام انگلستان
❇️ اين دانشگاه در سال 2015 از کشف قرآنی مربوط به زمان پيامبر اسلام (ص) خبر داد.
⬅️ تجزیه و تحلیل رادیوکربن، (پوستی را که متن روی آن نوشته شده)، با دقت 95.4 درصد به دوره بین 568 و 645 بعد از میلاد تاریخ گذاری کرده است. این آزمایش در آزمایشگاهی در دانشگاه آکسفورد انجام شد. در نتیجه این برگها نزدیک به زمان حضرت محمد (ص) است، که بین سالهای 570 و 632 پس از میلاد می زیسته است.
📕در پایان مقاله تصريح شده است که قرآن مذكور با قرآن های امروزی منطبق است
منبع:
www.birmingham.ac.uk/news/latest/2015/07/quran-manuscript-22-07-15.aspx
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😏 جلسه تفسیر قرآن در سازمان ملل!!!
🌐 توسط دبیرکل سازمان ملل
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید