🏴 فضیلت زیارت حضرت امام صادق علیهالسلام
💠در روایات، اثر چندانی از زیارت نامه و تشویق به زیارت ائمه بقیع دیده نمیشود، شاید جهتش عظمت و جایگاه رسول الله صلی الله علیه و آله باشد؛ اما به هر ترتیب در برخی روایات اشاراتی به آثار زیارت حضرت امام صادق علیه السلام شده است.:
▪️ رُوِيَ عَنِ الصَّادِقِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: مَنْ زَارَنِي غُفِرَتْ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ لَمْ يَمُتْ فَقِيراً.
امام صادق علیهالسلام فرموده است: هر كس مرا زيارت كند گناهانش آمرزيده مىشود و فقير نمىميرد.
▪️ وَ رُوِيَ عَنْ أَبِي مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْعَسْكَرِيِّ علیهماالسلام أَنَّهُ قَالَ: مَنْ زَارَ جَعْفَراً وَ أَبَاهُ لَمْ يَشْتَكِ عَيْنَهُ وَ لَمْ يُصِبْهُ سُقْمٌ وَ لَمْ يَمُتْ مُبْتَلًى.
از امام حسن عسكرى علیهالسلام روايت شده است كه حضرت فرمودند: هر كس امام صادق علیهالسلام و پدرش را زيارت كند به بيمارى چشم گرفتار نمىشود و درد و رنجى به او نمىرسد و گرفتار نمىميرد.
📚 تهذيب الأحكام؛ ج۶؛ ص۷۸
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
📝یادداشت مدیر اندیشکده مستعدان، حجت الاسلام و المسلمین #رستمی
💢خوب بود که در نمایشگاه اکسپو امسال، غرفه ای با نماد موشک طراحی می شد و به زبان های مختلف نوشته می شد: « ما امن ترین جای جهان هستیم. از سرمایه هایتان محافظت می کنیم.» (ادامه در فرسته بعدی)
منتشر شده در خبرگزاری تسنیم:
🔗https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/02/11/3077492/%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%88-%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%DA%86%DB%8C%D9%86%DB%8C%D8%AF
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔰نمایشگاه اکسپو
📝به قلم مدیر اندیشکده مستعدان، حجت الاسلام و المسلمین #رستمی
1⃣ نزدیک به دو میلیارد مسلمان در جهان زندگی می کنند و بسیاری از آنان به حلال و حرام الهی و باورهای دینی در زمینه معیشت و اقتصاد اهمیت می دهند و اگر شرایط دوری از حرام و به دست آوردن پول پاک تسهیل شود، به راحتی به آن روی آورده و مطلوبیت زندگی خود را افزایش می دهند. برای یک مسلمان یکی از مهمترین جلوه های پول پاک، بانکداری بدون ربا است. به همین جهت کشورهای متعددی حتی از جهان غرب بانک هایی غیر ربوی تاسیس کرده اند تا بتوانند سرمایه های مسلمانان را جذب کنند و به رونق اقتصادی کشور خود بیفزایند. این در حالی است که کشور ما هنوز چندان نتوانسته است از این ظرفیت فرهنگی و دینی برای جذب سرمایه گذاری بهره ببرد. بهره بردن از این ظرفیت عظیم فرهنگی و کنار زدن موانع سرمایه گذاری و تلاش در جهت شفافیت عملکرد بانک ها و شناسایی آن به مسلمانان منطقه می تواند راهبردی میان مدت و دست یافتنی برای جمهوری اسلامی باشد. بی جهت نیست که پوتین رئیس جمهور روسیه نیز دستور آموزش بانکداری اسلامی را صادر کرده و اساتید و مسئوولان مربوطه را به آموزش مسائل اقتصاد اسلامی و بانکداری بدون ربا فراخوانده است.
2⃣ علاوه بر ظرفیت های فراوان فرهنگی، عامل مهم دیگری در دلبستگی جهان اسلام با جمهوری اسلامی وجود داشته و اخیرا برجسته شده و جانی تازه گرفته است؛ و آن حمایت همیشگی و آشکار ایران اسلامی از فلسطین و دشمنی آشکار با اسرائیل است و گل سرسبد آن نیز حمله مستقیم و غرورآفرین و با صدای رسای جمهوری اسلامی به اسرائیل غاصب است. در حالی که بسیاری از حکام عرب ننگ همکاری با اسرائیل را با خود به دوش می کشند و بسیاری از مردم مسلمان و عرب زبان منطقه را از خود ناامید کرده اند، جمهوری اسلامی بر اساس نگاه بشردوستانه و وحدت گرایانه خویش، از حمایت های متعدد خویش از مردم مظلوم فلسطین دریغ نمی کند.
🌀همین رویکرد، دل های مسلمانان زیادی را با جمهوری اسلامی همراه کرده است. عرب زبان ها و مردم آزاده جهان نیز به رویکرد جمهوری اسلامی درود می فرستند. به طور منطقی بسیاری از آنان اگر بدانند زمینه های سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی فراهم است، با آغوش باز از آن استقبال می کنند و سرمایه های خود را به کشوری گسیل می دارند که امید دارند با تقویت قدرت اقتصادی آن، امنیت بیشتری برای مردم منطقه فراهم آورد.
💠 نمایشگاه اکسپو از این نظر نیز فرصت مناسبی است تا میان بنگاه های ایرانی و کسب و کارهای دانش بنیان از یک سو و سرمایه داران همدل با جمهوری اسلامی از سوی دیگر، آشنایی و تعامل برقرار سازد و میوه های اقتصادی موشک ها و قدرت جمهوری اسلامی به کام ملت ریخته شود.
🌀خوب بود که در نمایشگاه اکسپو، غرفه ای با نماد موشک طراحی می شد و به زبان های مختلف نوشته می شد: « ما امن ترین جای جهان هستیم. از سرمایه هایتان محافظت می کنیم.» پس از نمایش اقتدار جمهوری اسلامی، امنیت ملی به طرز قابل توجهی افزایش یافته است و بازدارندگی جمهوری اسلامی در اذهان عمومی به طرز عجیبی پررنگ شده است و همه ی اینها می تواند ضامن رشد سرمایه گذاری در کشور عزیزمان شود اگر تدبیر و درایت همراه آن شود.
3⃣ بسیاری از ایرانیان خارج از کشور از پیشرفت کشورشان احساس عزت و غرور می کنند و از اینکه جمهوری اسلامی، با اقتداری مثال زدنی از خاک کشور خود با تمام توان حراست می کند، خوشحال و سر زنده اند. گذشت آن دوران که محمود افغان با لشکر نه چندان بزرگ خود از قندهار به اصفهان آمده و پایتخت کشورمان را تصرف کرده و امپراطوری صفویه را به تاریخ پیوند دهد. گذشت دورانی که سربازان کشورهای بیگانه ایران را اشغال کرده و از ارتش رضاخانی هیچ مقاومتی دیده نشود. بی شک، اقتدار و امنیت ایران امروز، آرزویی دست نیافتنی برای بسیاری از اجداد ما بوده است. با تعامل صحیح و سازنده با این دست از ایرانیان و دعوت از آنها برای حضور در نمایشگاه اکسپو، زمینه های جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور و ایجاد اشتغال برای جوانان این مرز و بوم بیش از پیش فراهم می شود.
4⃣ و در آخر باید خاطرنشان کرد نمایشگاه اکسپو حرکتی قابل تحسین در جهت رونق کسب و کار و جذب سرمایه است. باید مراقب بود در این مسیر از موانع پیش رو و دردسرها و مشکلاتی که به طور طبیعی رهزن هستند، ناامید نشده و از توسعه کمی و کیفی این نمایشگاه غفلت نکنیم.
معرفی جوانان و پیشکسوتان با انگیزه ایرانی و اختراعات و کسب و کارهای دانش بنیان به دنیا – و به خصوص دنیای اسلام- در کنار امنیت و ثبات سیاسی کشور و جذابیت سودآوری آن در مقایسه با کشورهای پیشرفته، پای بسیاری از سرمایه گذاران را بیش از پیش به ایران عزیز باز خواهد نمود.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماشاالله به بسیج شیکاگو _آمریکا...✌️🏼
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
💠کلام مطهر
🔸اصل خداست
عدهای میگویند: مگر همه دستورهای خدا و اصل ایمان و عبادت، جز برای این است که مردم در نهایت امر خیرخواه خلق خدا باشند و به خلق خدا خدمت کنند؟ ما باید ایمان داشته باشیم برای اینکه در پرتو ایمان، به خلق خدا خدمت کنیم؛ باید خدا را عبادت کنیم، چون در پرتو عبادت است که بهتر به خلق خدا خدمت میکنیم. از نظر اینها همه دستورهای اسلام و سایر ادیان و همه دستورات بزرگان بشریت مقدمه این است که به خلق خدا خدمت شود.
⬅️نمیگویند خود خلق خدا بالاخره چه میخواهد بشود. اگر باید به خلق خدا خدمت شود، خود خلق خدا چه برنامهای دارند؟ آیا هیچ برنامهای ندارند؟!
نه، اینطور نیست. ایمان مقدمه خدمت به خلق نیست، عبادت مقدمه خدمت به خلق نیست، برعکس است: خدمت به خلق مقدمه ایمان است، خدمت به خلق مقدمه عبادت است، خدمت به خلق مقدمه عاقل شدن است، خدمت به خلق مقدمه سایر ارزشهای انسانی است؛ یعنی ما باید به خلق خدمت کنیم تا آنها را در مسیر ایمان بیندازیم، تا آنها را در مسیر خداپرستی بیندازیم، تا آنها را در مسیر سایر ارزشها بیندازیم.
خدمت به خلق مقدمه و زمینه برای ایمان است نه اینکه ایمان مقدمه برای خدمت به خلق است، و نه اینکه هیچ کدام مقدمه دیگری نباشد. اسلام چنین مکتبی است و چنین حرفی میزند و واقعاً هم وقتی ما حساب کنیم میبینیم غیر از این معنی ندارد.
اینجانب بعضی از مجلات نسبتاً سنگین و آبرومند را که میخوانم، میبینم عدهای وقتی میخواهند مقام «عرفان اسلامی» را خیلی بالا ببرند و از آن تعریف کنند میگویند: این عرفای ما کوچک نیستند، حرفهای خیلی بزرگ زدهاند! میپرسیم:
چه گفتهاند؟! میگویند: عرفان در نهایت امر، سر از خدمت به خلق درمیآورد!.
نه، اینطور نیست. عرفان هیچ وقت در نهایت امر سر از خدمت به خلق در نمیآورد؛ در وسط راه و بلکه در مقدمه راه سر از خدمت به خلق درمیآورد.
خدمت به خلق در عرفان هست و باید هم باشد ولی خدمت به خلق، نهایت عرفان نیست؛ خدمت به خلق مقدمهای از مقدمات عرفان است و اگر به تعبیرات شرعی خودمان بخواهیم تعبیر کنیم، میگوییم: به خدا نزدیک شدن مقدمه خدمت به خلق خدا نیست، بلکه به خلق خدا خدمت کردن، مقدمه قرب الهی است.
📝برشی از کتاب انسان کامل، اثر استاد شهید مطهری
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
کلینی.pdf
195.6K
🗞روزنامه ایران
به مناسبت نوزدهم اردیبهشتماه، روزِ کلینی
🔹️شیخ کلینی برای اینجا و اکنونِ ایران چه پیامی دارد؟
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰معرفی فیلم الکافی
🎙مسعود طاهری کارگردان مستند «الکافی» درباره دلیل ساخت چنین اثری میگوید: ««الکافی» سرگذشت مهمترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است، این مستند تنها درصدد به تصویر کشیدن اهمیت و ارزش کتاب برای مومنان مذهب شیعه نیست؛ بلکه میخواهد تطورات اندیشه شیعه را هم به مخاطب بشناساند.»
🔹مستند سینمایی الکافی به عنوان جدیدترین محصول مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برای نخستین بار روز سه شنبه ۱۲ دی ۱۴۰۲ با حضور اندیشمندان و سینماگران در تهران به نمایش درآمد.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔖پرونده ویژه «اجتهاد» بهمناسبت روز بزرگداشت محدث بزرگ شیعه «شیخ کلینی»
🔻با بیش از ۳۰ گفتار و نوشتار از اساتید حوزه و دانشگاه
✔️ نقش شیخ کلینی در گسترش علوم اسلامی/ آیتالله مکارم شیرازی
✔️درآمدی بر روش مطالعات روایی شیعی/ سید محمدمهدی میرباقری
✔️کلینی جامعترین پایهگذار میراث حدیثی شیعه/ علی نصیری
✔️کلینی و نخستین گزیدههای حدیثی شیعه دوازده امامی/ محمد اسماعیل
✔️کتابشناسی کافی/ سید احمد مددی
✔️خوانش گذرا روایات نهی از قیاس در کافی شریف/ علی بهادرزایی
✔️آیا میتوان کلینی را از جریان مفضل بن عمر دانست؟/ عباس مفید
✔️پاسخی به نقدهای جریانشناسی کلینی/ سیدمحمدهادی گرامی
✔️جریانشناسیِ علمیِ کلینی؛ کلینی از بزرگان جریان مفضّل بن عمر است/ سیدمحمدهادی گرامی
✔️اصل بر اعتبار «روایات کافی» است، مگر دلیل قوی بر خلافش محرز شود/ سیدعلی دلبری
✔️مقایسۀ جامع بخاری با کافی کلینی/ سیدعلی سجادیزاده
✔️اثباتناپذیری عرضه «کافی» بر امام زمان(عج)/ محمود ملکی
✔️محدثی که کتابش «کافی» است/ امیرمحسن عرفان
✔️ثقهالاسلام کلینی در آثار امام خمینی چه جایگاهی دارد؟/ محمدکاظم تقوی
✔️صافی در شرح کافی؛ معرفی یک شرح ارزشمند بر الکافی/ گزارش
✔️کلینی و استحسان؛ محیطشناسی علمی/ مصطفی قناعتگر
✔️شرح فرانسویِ «کتاب الحجه» الکافی و یک چالش/ مصطفی قناعتگر
✔️نسخه پژوهی کتاب کافی، ضرورتی اجتناب ناپذیر/ حسین عاملی
✔️تقابل کلینی و ابنقبه؛نگاهی بسترشناسانه/مصطفی قناعتگر
✔️حواشیِ انتقادیِ شیخ حر عاملی بر روایات الکافی/ مصطفی قناعتگر
✔️چرا همه اسناد کافی حجت است؟/ محمد فایزی
✔️هشت باب اساسی در ساختار کتاب کلینی/ احمد مبلغی
✔️شیخ کلینی لقبی یافت که در طول تاریخ کسی جایگزین ایشان نشد/ محمدحسن ربانی بیرجندی
✔️مقایسه شیخ کلینی با شیخ صدوق/ محمدحسین اخوان
✔️تعامل کلینی با راویان واقفی در فروع کافی/ منصور گروسی
✔️پژوهشی تطبیقی در احادیث بخاری و کلینی/ هاشم معروف الحسنی
✔️معرفی ترجمه «فروع کافی»
✔️تجدید چاپ «الکافی» در ۱۶ جلد
✔️شرح گزیده «روایات کافی»
✔️معرفی نرمافزار مجموعه آثار شیخ کلینی
✔️وجود ۲۳۰۰ روایت طبی در کتاب شریف «الکافی»!
✔️شیخ صدوق و شیخ طوسی هرگز به دقت کلینی در فهم روایات نمیرسند/ احمد عابدی
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
#اطلاعیه_نشست_علمی
نشست علمی با موضوع:
ارزش و اهمیت پژوهش در مصاحف کهن قرآنی همراه با معرفی و نمایش مصحف مشهد رضوی«کامل ترین نسخه خطی قرآن از سده نخست هجری قمری»
🎤 ارائه توسط استاد دکتر مرتضی کریمی نیا
📆زمان: شنبه 22 اردیبهشت 1403
⏱ساعت 17/30
🔷مکان: بلوار معلم کوچه 21 (کوچه مسجد ارگ) ساختمان جدید مدرسه فقهی امام محمد باقر علیه السلام
🌐پخش زنده از طریق کانال نشست و گزارشات علمی در ایتا
🆔 @neshast_mfemb
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
27.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مصحف مشهد رضوی:
کاملترین دستنویس قرآنی به خط حجازی از سدۀ نخست هجری
مصحف مشهد رضوی / مصحف المشهد الرضوي / یا Codex Mashhad عنوانی است برای مجموع دو نسخۀ قرآنی با خط حجازی کهن به شمارههای 18 و 4116 در کتابخانۀ آستان قدس رضوی (مشهد). این اثر با 252 برگ، کاملترین مجموعه اوراق از یک قرآن کامل از سدۀ نخست هجری در سراسر جهان به شمار میآید که بیش از 95% متن قرآن را در بر دارد. با توجه به ویژگیهای متنی این مصحف، ویژگیهای رسم، غرائب املائی، اختلاف قرائات، چینش یا ترتیب بندی سورهها، و نهایتاً بر پایۀ آزمایشهای متعدد کربن 14، روشن شده است که بخش اصلی این نسخه در سدۀ نخست هجری کتابت شده است.
مجموع ویژگیهای این مصحف، در کمتر نسخهای از قرآنهای کهن به خط حجازی یافت میشود. از این رو، «مصحف مشهد رضوی» یکی از مهمترین اسناد عینی در شناخت ما از تحولات تاریخ متن قرآن کریم در سدۀ نخست هجری است.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
62fe5a6bc43ed.pdf
9.69M
🔸مقدمۀ مرتضی کریمینیا در معرفی مصحف مشهد رضوی
مصحف المشهد الرضوي یا Codex Mashhad عنوانی است که من به ترکیب دو نسخۀ کهن قرآنی به شمارههای ۱۸ و ۴۱۱۶ در کتابخانۀ آستان قدس رضوی دادهام که در اصل یک قرآن کامل را تشکیل میدادهاند اما به دلایلی نامعلوم از هم جدا افتادهاند. این کهنترین اثر قرآنی در ایران، و حجیمترین نسخۀ حجازی در قطع عمودی (با ۲۵۲ برگ) در سراسر جهان است که تاکنون میشناسیم. داستان کشف این دو تنها نسخۀ قرآنی به خط حجازی در کتابخانه را به تفصیل در جایی دیگر خواهم آورد. از حدود سال ۱۳۹۴ که پارۀ نخست این قرآن (یعنی نسخۀ ۱۸) را یافتم، در پی تحقیق متن آن و انتشار چاپ عکسی (فاکسیمیله) از آن بودم. دو سال بعد، بخش دیگر آن را در نسخۀ ۴۱۱۶ پیدا کردم. خوشبختانه پس از سالها تلاش من، همکارانم و مؤسسۀ آل البیت قرار است که در سال جاری این اثر به انتشار عمومی برسد، همراه با تحقیق و بازنویسی متن نسخه، پانویسهای توضیحی درخصوص رسم و املا و قرائات و سایر ویژگیهای متنی و نسخه شناختی آن، و به ضمیمۀ دو مقدمه به عربی و انگلیسی. اکنون نسخۀ عربی مقدمۀ من در مجلۀ تراثنا(سال ۳۹، ش ۱۵۳، محرم ـ ربیع الأول ۱۴۴۴) منتشر شده که در اینجا به اشتراک میگذارم، با این توضیح که در نسخۀ نهایی، این مقدمه اندکی مشروحتر است و حاوی اطلاعاتی درباب تاریخ گذاری و آزمایش کربن۱۴ بر روی مصحف. همچنین بخشی اصلی این مقدمه نیز به زبان انگلیسی در مجلۀ مخطوطات اسلامی (Journal of Islamic Manuscripts) از سوی انتشارات بریل (سال ۲۰۱۹) انتشار یافته است.
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
May 11
«طیار آلتی قولاچ» در سال ۱۹۳۸ میلادی در روستایی در ترکیه متولد شد، او عشق و علاقهای وافر به قرآنهای قدیمی دارد و یکی از نسخهشناسان برتر جهان است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، طیار آلتی قولاچ یکی از نسخهشناسان برتر دنیا و اهل ترکیه است و در میان تمامی نسخهشناسان اعم از مسلمان و غیر مسلمان، جایگاهی شناختهشده و معتبر دارد.
نسخه دستنویس قرآن کریم منسوب به دست خط امام علی(ع)، قدیمیترین قرآن موجود در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی است که قرار است برای نخستینبار با همکاری مرکز چاپ و نشر قرآن کریم و آستان قدس رضوی و با کارشناسی «طیار آلتی قولاچ» به چاپ برسد. این نخستین همکاری او با جمهوری اسلامی ایران بهشمار میرود.
وی قرآنهای منسوب به اهل بیت(ع) در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی را از قدیمیترین نسخ قرآنی میداند و درباره دلیل انتخاب مصحف رضوی برای نسخهشناسی میگوید: «من به دو دلیل بر این نسخه خاص توقف کردم، یکی نسبتاً کاملبودن آن است که فقط ۱۰ برگ کم دارد و دیگری انتساب آن به امام علی(ع) است.»
نتایج بررسیهای ۱۰ ساله آلتی قولاچ بر روی مقایسه کلمه به کلمه و حرف به حرف نسخ فعلی قرآن با چهار مصحف اصلی موجود این کتاب سماوی بار دیگر معجزهبودن قرآن و اینکه کتاب آسمانی مسلمانان از بدو نزول تاکنون بدون تغییر مانده را به اثبات رسانده است. آلتی قولاچ این نتیجه را برای مسلمانان جهان بسیار حائز اهمیت میداند.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
اثبات تحریفناپذیری قرآن
علاوه بر علاقه شخصی، عامل مهمتری انگیزه طیار برای تحقیق درباره قرآنهای خطی را دو چندان کرد و آن تلاش برای اثبات تحریفناپذیری قرآن با استناد به نسخ کهن قرآن و دادهها و مستندات علمی و دلیلی غیر از مسئله اعتقادی بود، بهویژه اینکه او از اساتیدش در مدرسه و دانشگاه آموخته بود که متن کتاب مقدس(انجیل) تغییرات زیادی یافته و تحریف شده است، این در حالی بود که همواره بر این مسئله تأکید میشد که قرآن از تحریف به دور بوده و تا به امروز محفوظ مانده است؛ چیزی که کتب علوم قرآنی قدیم و جدید بر آن تأکید داشته و صحه گذاشتهاند.
طیار در این باره میگوید: «شاید شما هم با من موافق باشید که این مسئله تأثیر زیادی در روح و روانم گذاشته بود و میخواستم به عنوان یک مسلمان با دیدی متفاوت تحریفناپذیری قرآن را ثابت کنم و به آرامش و خواسته درونیام برسم».
هر چند که قرآن را صدها تن از صحابه و دهها هزار تن از قاریان و حافظان حفظ کردند و امروز هم به همان شکل سابق و بدون هر گونه تحریف قرائت میشود؛ اما یک پژوهشگر مسلمان نباید عمدا از دادهها و مستندات علمی در این باره غافل باشد؛ زیرا غفلت و عدم تحقیق با مستندات علمی درباره تحریفناپذیری کتاب آسمانی مسلمانان سبب میشود که بی اطلاع ها چون اسحاق نیوتن بگوید «دین بر عصایی شکننده متکی است».
تصویر: طیار آلتی قولاچ در کنار خبرنگار اضاءات و مشغول تحقیق درباره مصحف رضوی؛ ایشان یکی از ده ها محقق کتاب است.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
😎زنگ_تفریح
🔰اندر احوالات استخاره
جاء رجل الى السيد ابو الحسن الاصفهاني( قدس سره) وطلب منه الاستخارة فقال له :
اريد ان اشتري حماراً يعينني .
فاخذ السيد بالاستخارة من كتاب الله و قال له : الاستخارة جيدة .
فقال الرجل للسيد :
سيدنا للبركة ما هي الآيه ؟؟؟
و ماذا تقول ؟؟؟؟
فقال السيد : المهم الاستخارة جيدة
و توكل على الله .
فأصر الرجل و ألح على السيد .
فقال السيد :
بسم الله الرحمن الرحيم
سَنَشُدُّ عَضُدَكَ بِأَخِيكَ (قصص/۳۵)
نقل شده که آقایی خدمت آسید ابوالحسن اصفهانی (قدس الله سره) رسید و از ایشان استخاره خواست. ⬅️مرد گفت میخواهم الاغی بخرم که در کارها کمکم کند.
سید ابوالحسن از قرآن استخاره گرفت و فرمود: استخاره جوابش خوبه.
مرد به سید عرض کرد:
برای برکت بگو آیه چیه و چه محتوایی داره؟
سید طفره می رود و میگوید: استخاره خوبه و به خدا توکل کن.
😐😐مرد اصرار کرد و پاپیچ سید ابوالحسن شد.
سید ابوالحسن فرمود آیه چنین است:
بسم الله الرحمن الرحيم
بزودى بازوان تو را بوسيلۀ برادرت محكم (و نيرومند) مىكنيم. (قصص/۳۵)
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔰تدبیر عاقلانه و عمل مجاهدانه
نگاهی به برگزاری اولین نمایشگاه کتاب
💠 در روزهای سخت جنگ که فکر و ذکر مردم ترس است و عزیزان از دست رفته، اجرای هر طرحی توسط نهادهای دولتی و مردمی، شجاعت میخواهد و تدبیر. آنهایی که در دولت وقت، یعنی دولت حجت الاسلام و المسلمین خامنه ای بودند، تدبیر کردند و جرئت به خرج دادند تا نخستین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را راه بیندازند. برایشان مهم بود که نمایشگاه راه بیفتد و آینده فرهنگی کشور تامین شود، گرچه طبیعتا عمده بودجه مملکت صرف دفاع از خاک وطن می شد و میدانستند دست شان خالی است؛ پس با همان دست های خالی و آدم های جهادی نمایشگاه کتاب در آبان 66 راه افتاد و صباح زنگنه که معاون فرهنگی وقت بود، به عنوان نخستین رئیس نمایشگاه انتخاب شد.
🎙خودش می گوید پیش از آن یک بار به مناسبت دهه فجر یک نمایشگاه کتاب برگزار شد که بعدها به شهرستان ها هم تعمیم داده شد.
🌀 این که از چه حوزه هایی کتاب در نمایشگاه وجود داشته باشد، این که در این اتفاق فرهنگی کارها فقط به نمایش کتاب ها ختم شود یا بحث فروش هم مطرح شود و این که صرفا محلی برای عرضه کتاب های خارجی باشد یا کتاب های منتشر شده در داخل هم به آن اضافه شوند، از جمله مباحثی بود که مطرح شد.
🔍موضوع دیگر مسئله نظارت بر کتاب های واراداتی بود. زنگنه می گوید شورایی متشکل از جعفر شهیدی، ارباب شیرانی، عبدالکریم سروش، علی شریمعتداری، غلامعلی حدادعادل و رضا داوری اردکانی تشکیل شد. البته خیلی های دیگر هم بودند که حالا صباح زنگنه آنها را فراموش کرده است. علاوه بر آن از اساتید حوزه هم آیت الله جوادی آملی، آیت الله سبحانی و آیت الله عمید زنجانی حضور داشتند.
💢کار فرهنگی وسط جنگ
صباح زنگنه می گوید: «آنوقتها داشت که با بررسیهایی که انجام شد، ارزیابی اولیه صورت گرفت و سقفی برای نیاز کشور در نظر گرفته شد که یادم میآید هشت تا ده میلیون دلار در آن زمان برای هر دوره نمایشگاه به دولت پیشنهاد کردیم و دولت علیرغم همه محدویتها بر اساس جلسهای که شخصا حضور یافتم و از پیشنهاد خودمان دفاع کردم و در زمان جنگ با مکانیزم کسر کردن این مبلغ علیالراس از سهمیه همه دستگاههای دولتی، مصوبه هیات دولت را گرفتیم و با این مصوبه توانستیم جهشی به جلو داشته باشیم و با اعتماد به نفس بیشتری حرکت کنیم.»
🔹پنجره ای رو به جهان
او یادآور شد: «اولین باری که امکان خرید کتاب خاجی در کشور فراهم شد، از طریق این نمایشگاه بود. تا پیش از آن فقط استادان دانشگاهها سالانه به شکل محدود میتوانستند کتاب خارجی بخرند؛ یعنی کتابخانههای دانشگاههای ما از کتاب و نشریات علمی به روز دنیا تهی و فقیر شده بود. از سوی دیگر حوزههای علمیه به شدت در تنگنا و محدویت بودند. همچنین هنرمندان و متخصصان از دسترسی به آخرین محصولات فکر و اندیشه جهان محروم بودند؛ اما با نمایشگاه کتاب دریچهای باز شد تا تشنگان علم و معرفت از دستاوردهای جهانی اطلاع پیدا کنند.»
🌐دعوت از خارجیها
آنوقتها مثل حالا نبود که با اینترنت و ماهواره با دنیا ارتباط داشته باشیم و به یک چشم برهم زدنی با ایمیل و اینترنت از واقعهای مطلع شویم. 24 سال پیش وقتی مسوولان نمایشگاه تصمیم گرفتند که از ناشران خارجی دعوت کنند، از طریق سفارتخانهها و رایزنهای فرهنگی و نویسندگانی که میشناختند دعوتنامه فرستاده شد.
دعوتنامه ها که برای کشورهای خارجی فرستاده شد و در روزنامه های بین المللی آگهی نمایشگاه چاپ شد همه در بهت فرو رفتند: «هیچکس باورش نمیشد که یک کشور در حال جنگ نمایشگاه کتاب برگزار کند. مردم دنیا درک نمیکردند کشوری که در جنگ است؛ به مساله کتاب آنقدر اهمیت دهد که در دوران جنگ هم حاضر باشد، نمایشگاه برگزار کند. از سوی دیگر هیچ ناشر خارجی هم باورش نمیشد کشوری در آن شرایط، ده میلیون دلار برای خرید کتابهای خارجی بودجه اختصاص دهد.»
🔸لذت خدمت
زنگنه با یاد کردن مراحل سختی که برای برگزاری اولین نمایشگاه کتاب با آن مواجه بودند، می گوید: «ما صفر بودیم، عملیات این جوری اصلا نداشتیم و یکباره یک نیاز به اندازه سد کرج داشتیم، تصور کنید آبی که پشت سد جمع شده مسیری که باید آب را در آن راه هدایت کند، محدود بود. صدها هزار نفر متقاضی و این طرف هم محدودیت ساز و کار و ارز. همه اینها بود، واقعا کار شاق و سخت و جانکاه، اما بسیار شیرین بود. شاید شیرینترین لحظات عمر ما همان لحظاتی بود که توانستیم کار جدیدی برای کشور شکل دهیم و مردم وقتی کتاب دستشان میرسید و با آن معاشقه میکردند، برای ما لذت فوقالعاده داشت.»
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
💢افتتاحیه دوره سوم اندیشکده مستعدان
با حضور اساتید گرامی و اعضای محترم
و
🎙 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین ملکی؛ قائم مقام مدیر حوزه های علمیه
و
🎙 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین میرهاشم حسینی؛ مسئول اندیشکده
✅ گزارش فعالیت های دوسال گذشته
✅ تبیین برنامه پیش روی اندیشکده
🗓شنبه ۲۹ اردیبهشت
⏰ساعت ۲۰
📱پخش زنده از طریق لینک:
https://room.gharar.ir/864c1f2a-392c-4680-820b-b02809ecf9e7
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید