eitaa logo
موسسه و مرکز تخصصی تفسیر تمهید
433 دنبال‌کننده
474 عکس
120 ویدیو
249 فایل
موسسه تمهید مؤسسه تخصصی در زمینه تفسیر تنزیلی ایتا: @mtamhid ادمین: @mtamhid1 تلفن موسسه: 02532920244 ایمیل: @yahoo.com" rel="nofollow" target="_blank">hamgambavahy@yahoo.com سایت موسسه: tamhid.net آدرس: قم، زنبیل آباد،خ 20متری فجر، پ 286
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
4_5978959917619348261.apk
7.99M
نرم افزار اندروید نهاد کتابخانه‌های عمومی ایران جستجوی عالی تمام کتابهای موجود در کتابخانه ها نزدیکترین کتاب جستجو شده در ۳۰۰۰ کتابخانه کشور آدرس کتابخانه دیجیتالی در شبکه اجتماعی ایتا https://eitaa.com/dl_islamicdoc_com
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره ق // بشنویم و تلاوت کنیم . پس از آن خلاصه محتوای اجمالی سوره را با هم مرور کنیم و ان شاء الله به عمل درآوریم.
به زودی در ویراست جدید جلد دوم تفسیر همگام با وحی می خوانیم : این سوره به مناسبت کلمات آغاز آیة اول سوره، "ق" و "ق و القرآن المجید" و به مناسبت کلمۀ "باسقات" در آیۀ دهم به «الباسقات» خوانده شده است. سورۀ ق مکی است؛ البته برخی از مفسران نقل کرده‌اند که آیۀ سی و هشتم سورۀ وَ لَقَدْ خَلَقْنَا السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ ما بَینَهُما فِی سِتَّةِ أَیامٍ وَ ما مَسَّنا مِنْ لُغُوبٍ در مدینه در پاسخ به یهودیان نازل‌شده است. اما طبق نظر صحیح، تمام سوره در مکه فرو آمده است و سیاق و انسجام درونی آیات آن نیز این ادعا را ثابت می¬‎کند. افزون بر آن توجه به گفتگوهایی با یهود، به معنای مدنی بودن آیات نیست؛ زیرا یهودیان با مردم مکه رفت و آمد داشتند و به‌طور طبیعی خبر پیامبر نو ظهور را شنیده بودند، و به واسطۀ مردم مکه و یا حتی بی¬واسطه پرسش‌هایی از ایشان کرده‌اند؛ ازاین‌رو پاسخ به این پرسش‌ها نافی مکی بودنشان نیست. سورۀ ق در جدول‌های ترتیب نزول مسند و غیر مسند در ردیف سی و چهارم، بعد از سورۀ مرسلات و قبل از سورة بلد قرار دارد و تنها در جدول زُهَری پس از این سوره، سورة همزه قرار دارد، که ضمن بحث از سورة بلد به ارزیابی آن می‌پردازیم. این سوره در ترتیب مصحف رسمی در جزء بیست و ششم قرآن، ردیف پنجاهم، بعد از سورۀ حجرات و قبل از سورۀ ذاریات قرارگرفته و 45 آیه دارد.
محتوای سوره سوره به سه بخش به ترتیب ذیل تقسیم می¬شود: 1. آیات 1- 15: پاسخ هشدارآمیز به شبهه¬های کافران درباره پیامبر و قیامت این بخش با سوگند آغاز می‌شود و با بیان شبهه‌های کافران مکه دربارۀ پیامبر9 و خبر او مبنی بر بازگشت دوبارۀ انسان‌ها و پاسخ آن ادامه می‌یابد. در پاسخ ابتدا نمونه‌هایی از مظاهر ربوبیت پروردگار در جهان هستی را، که کاشف از حکمت و صنع الهی است، توضیح می¬دهد و این حکمت¬ها را شاهدی بر امکان حیات مجدد می¬داند. پس از آن با یادآوری سرانجام اقوامی‌ که به تکذیب رسولان پرداخته‌اند، به کافران از تکذیب رسول الله9 هشدار می‌دهد و با یادآوری قدرت خود در خلق نخستین انسان¬ها بر خلق دوبارۀ آن‌ها استدلال می¬کند. 2. آیات 16-37: بیان سرنوشت کافران و مؤمنان به رسالت و حیات دوباره انگیزۀ کافران در تکذیب پیامبر، بحث رستاخیز بود. تعجب می‌کردند که آن حضرت به تبلیغ این موضوع می‌پردازد. آنان حیات دوباره را کاری بعید می‌شمردند. خدای متعال ابتدا به علم خود به وسوسه¬هایی که نفس انسان در باب انکار قیامت انجام می¬دهد، تا زمانی‌که به صورت سخن بر زبان او جاری می¬شود، اشاره می‌کند و با این مقدمه، به روز داوری توجه می‌دهد و با بیان صفات کافران و سرانجام آنان و تقواپیشگانی که در موضوع رسالت و حیات دوباره، تردید یا تصدیق داشته‌اند، مطالب بخش را به پایان می¬رساند. 3. آیات 38- 45: راهنمایی پیامبر برای عبور از درگیری با کافران چون کافران پیامبر9 را به دلیل اظهار روز رستاخیز و حیات مجدد تحت فشار قرار می¬دادند، در بخش پایانی سوره، خداوند متعال خطاب را متوجه پیامبر اکرم9 می‌کند و او را برای عبور از این چالش راهنمایی می‌فرماید و سوره در نهایت، با توصیهۀ او به شکیبایی و تسبیح به پایان می‌رساند.
فضیلت سوره قاف از روایات اسلامى استفاده مى‎شود، پیامبر اهمیت فراوانى براى این سوره قائل بود، تا آن‌جا که هر روز جمعه آن را در خطبۀ نماز جمعه قرائت مى‎فرمود . در حدیث دیگرى آمده است که در هر روز عید و جمعه آن را تلاوت مى‎فرمود. در روایتی از پیغمبر اکرم چنین نقل کرده¬اند: «مَنْ قَرَأَ سُورَةَ ق هَوَّنَ اللَّهُ عَلَیْهِ تَارَاتِ الْمَوْتِ وَ سَکَرَاتِهِ؛ کسى که سورۀ ق را بخواند، خداوند مشکلات و سکرات مرگ را بر او آسان می‎سازد.» نیز در حدیثى از امام باقر آمده است: «مَنْ أَدْمَنَ فِی فَرَائِضِهِ وَ نَوَافِلِهِ قِرَاءَةَ سُورَةِ ق وَسَّعَ اللَّهُ عَلَیهِ فِی رِزْقِهِ وَ أَعْطَاهُ کتابَهُ بِیمِینِهِ وَ حَاسَبَهُ حِساباً یَسِیراً؛ کسى که پیوسته در نمازهاى فریضه و نافله سورۀ ق را بخواند، خداوند روزى او را می‌گستراند و نامۀ اعمالش را به دست راستش مى‎دهد و حساب او را در قیامت آسان مى‎سازد». ارتباط این آثار با مضامین و محتوای سوره و نتیجه¬ای که باور به محتوای سوره در اصلاح رفتار و تأمین سعادت اخروی و آرامش در زندگی آن¬جهانی دارد، نیازمند توضیح نیست. مهم ترین جنبه اعتقاد به حیات دوباره انسان، ایجاد تعهد و دغدغه ای است که این باور در انسان ایجاد می کند. اینکه زنده کننده انسان کیست؟ چرا زنده می کند؟ چه انتظاراتی از انسان دارد؟ و چگونه می تواند وسیله رضایت وی را تحصیل کند. صفاتی چون «اواب» و «انابه» که در سوره به اهل تقوا نسبت داده شده را خواننده زنده می کند. این صفات، کاشف از اثر تربیتی توجه به حتمی بودن حیات دوباره از سوی آفریدگار متعال است. کسانی که حبات دوباره را از سوی پروردگار باور کنند، مستمراً تلاش خواهند کرد تا وظیفه خود در قبال پروردگار را بشناسند و رهنمود های وی را در زندگی عملی کنند. توصیه به خواندن سوره در نماز ها اعم از نافله و واجب و جمعه و دیگر ایام، یعنی زمانی که انسان اظهار بندگی و خضوع به ساحت ربوبی می کند، به جهت اثر تربیتی خواندن این سوره در این اوقات است. بدیهی است که با چنین توجهی، تقوا در انسان قوت گیرد، غفلت از انسان دور و آمادگی مرگ و سفر آخرت فراهم شود. این آمادگی مرگ و سکرات مرگ را برمتقیان آسان می کند. چون خدا و تعهدات به وی را مورد توجه قرار می دهد، پروردگار متعال نیز در دنیا توفیقات را شامل حالشان کند. روزی آنها را در ابعاد مختلف و مناسب با مصالح ایشان گسترش دهد. و چون مراقبت های لازم را در دنیا کرده درروز قیامت، در زمره اهل یمین و محاسبه آسان قرار گیرند. زیرا محاسبه سخت را از کسی می کنند که نعمت ها را استفاده کرده اما به وظیفه بندگی عمل نکرده باشد.
ارتباط سوره با سوره های پیشین سوره در ادامۀ مباحثِ مربوط به رستاخیز است. رستاخیز و معاد قرآنی فکر، تخیل، عقل، قلب، عشق و ترس انسان را متأثر و او را برای اصلاح و تغییر آماده می‌سازد. قرآن در مسیر هدایتی خود، انفعال مخاطب را در دستور کار قرار داده و با طرح مسائل معرفتی یا استیضاحی متناسب با رفتار مخاطبان، آنان را به چالش می‌کشاند و به موضع‌گیری خاصی وامی‌دارد. پیامبر اکرم9 با سخن از امکان زندگی دوبارۀ انسان در روز رستاخیز برای رسیدگی به اعمال انسان‌ها موجب شد کافران به انکار قرآن و رسالت بپردازند و از این طریق در مقابل تغییر مقاومت کنند. خداوند در این سوره، حضرت رسول9 را، که در تبلیغِ رستاخیز و قیامت، با انکار کافران مواجه شده بود، راهنمایی می‌کند، بر امکان حیات مجدد نمونه و شاهد می‌آورد و برحقانیت آن روز اصرار می‌ورزد و به او دستور شکیبایی و عبادت و تسبیح برای تحمل این آزارها را می‎دهد.
مقصود سوره قاف غرض سوره، گذراندن پیامبر اکرم از دشواری‌های جدیدی است که کافران ایجاد کردند. آنان به دلیل تعجبی که در امکان خروج از قبرها و زمین بعد از نابودی ظاهر بدنها داشتند، در مقابل پیامبر اکرم 9 موضع می گرفتند. سورة ق ضمن پاسخ به مواضع آنان، پیامبر را به ادامۀ شکیبایی تشویق می‌کند .
گام تحول مطرح شده در سوره: ایجاد صفت دل سپردن به خدا و مراقبت از حقوق الهی و دیگران در بین اهل تقوا که خشیت از خدای نادیده، و آخرت پنهان از نظرها را دارند، از راه توجه به قدرت حیات دوباره استخوانها و پاسخ به شبهات شبهه افکنان در این باره.
🎁🎁🎁مژده،نرم افزار رایگان قرآن کودک و نوجوان 💠هدیه مرکزقرآن و حدیث آستان مقدس حضرت معصومه به بچه های گل 🎊بازی رایگان موبایلی ۸بهشت قرآن را نصب کنید و به کودکان دلبندتان از طریق بازی و سرگرمی سوره های قرآن را آموزش دهید: ۱.🎨رنگ آمیزی دیجیتال ۲⭐️جورچین دیجیتال ۳.🎈بازی بالن سواری آیات ۴.🐤بازی باپرنده ها ۵.👼بازی فرشته ها ۶.🎖مسابقه از حفظ بگو ۷.🏅مسابقه آیات ۸.🏆تکرار و حفظ(قابلیت ضبط صدا) لینک دانلود👇👇👇 https://cafebazaar.ir/app/air.A8Behesht/
با سلام برخی عزیزان دانشورمان پیگیر پیشینه تفسیر تنزیلی و منابع مرتبط بودند. مقالات و پایان نامه های مرتبط با این موضوع تقدیم می شود. اگر قم تشریف دارید ، با هماهنگی قبلی و آوردن فلش مموری، می توانید این مجموعه مقالات و پایان نامه ها را به صورت یکجا و منظم تر تحویل بگیرید. امید که برایتان مفید باشد. برای دانلود مجموعه مقالات ، لطفا به کانال موسسه تمهید بپیوندید و از این مطلب موارد را پیگیری بفرمایید. https://eitaa.com/mtamhid/1122 توجه مهم: آوردن این منابع در این کانال به معنای پذیرش این مقالات نیست (غیر ازمواردی که مرتبط با استاد بهجتپور یا شاگردان ایشان است) و نقدهای چندی به هر کدام از مباحث وارد است و جای کار بسیاری دارد. خصوصا موارد مقالاتی که در نقد تفسیر تنزیلی نوشته شده اند، جای پاسخگویی بسیاری دارند که مجال واسعی را می طلبد و بسیاری از پاسخ نقدها در منابع تولیدی استاد بهجتپور موجود است. امید که برایتان مفید باشد. محمد سلطانی @yaali11414
04 پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 ص اول.rar
7.44M
مجموعه پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 صفحه اول // بسته چهارم
01 پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 ص اول.rar
12.42M
مجموعه پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 صفحه اول دانلودی از ایران داک بسته اول
02 پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 ص اول.rar
8.21M
مجموعه پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 صفحه اول دانلودی از ایران داک بسته دوم
03 پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 ص اول.rar
6.06M
مجموعه پایان نامه های مرتبط با تفسیر تنزیلی 20 صفحه اول دانلودی از ایران داک بسته سوم
مقالات استاد بهجتپور.docx
31.5K
لیست مقالات استاد بهجتپور با لینک دانلود البته برخی موارد آن تنزیلی نیست و به این مطلب توجه شود.
پایان نامه های دفاع شده با استاد بهجتپور 20 صفحه اول دانلود شده از ایران داک 👇👇👇