🟢 خطوط اصلى نظام نبوى
💠 پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم نظامى را بهوجود آورد كه خطوط اصلى آن چند چيز بود. من در ميان اين خطوط اصلى، چهار چيز را عمده يافتم:
🍃 اوّل، معرفت شفّاف و بىابهام؛ معرفت نسبت به دين، معرفت نسبت به احكام، معرفت نسبت به جامعه، معرفت نسبت به تكليف، معرفت نسبت به خدا، معرفت نسبت به پيامبر، معرفت نسبت به طبيعت. همين معرفت بود كه به علم و علم اندوزى منتهى شد و جامعهى اسلامى را در قرن چهارم هجرى به اوج تمدّن علمى رساند.
🍃 پيامبر نمیگذاشت ابهام باشد. در اين زمينه، آيات عجيبى از قرآن هست كه مجال نيست الان عرض كنم. در هر جايى كه ابهامى بهوجود مىآمد، يك آيه نازل میشد تا ابهام را برطرف كند. خطّ اصلى دوم، عدالت مطلق و بىاغماض بود. سوم، عبوديّت كامل و بىشريك در مقابل پروردگار؛ چهارم، عشق و عاطفهى جوشان.
✨ حضرت آیتالله خامنهای سلمهالله
🗓 ۱۳۷۷/۰۲/۱۸
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
✨ أَفْضَلُ جِهَادِ أُمَّتِي انْتِظَارُ الْفَرَجِ
💠 پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم: بهترين جهاد امّت من، انتظار فرج است.
📖 بحار الأنوار؛ ج۷۴، ص۱۴۱.
📚 مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى؛ بحارالأنوار (ط - بيروت)؛ ج۷۴، چ۲، بيروت، ۱۴۰۳ ه. ق.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
🍀 خورشيد جهان
بيدار شو اى يار از اين خواب گران
بنگر رُخ دوست را بهر ذرّه عيان
تا خوابى در خودىّ خود پنهانى
خورشيد جهان بُود ز چشم تو نهان
📖 ديوان امام؛ ص ۲۲۷.
📚 خمينى، سید روحالله(امام)؛ ديوان امام؛ چ۴۲، تهران، موسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينىسلاماللهعلیه، ۱۳۸۳ ه.ش.
✨ مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
مؤسسه معنویت تمدنساز
💠 تفاوت جنس ایمان با علم 🌱 از منظر حضرت امامرضواناللهتعالیعلیه ایمان غیر از علم است ولو به بره
🔴 حب نفس و غفلت از معاد
🚧 حب نفس باعث تاریکی روح و دلبستگی به دنیا شده و انسان را از پرداختن به خود و سفر بازمیدارد.
✨ کسى که از هواى نفس پیروى مىکند و از روزى که خود را شناخته به غیر عالم ظلمانى طبیعت توجهى ندارد و هیچگاه فکر نمىکند که ممکن است غیر از این دنیاى آلوده تاریک جا و منزل دیگرى هم وجود داشته باشد، در حجاب ظلمانى فرو رفته، مصداق «أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَ اتَّبَعَ هَواهُ» گردیده است.
✨ او با آن قلب آلوده به گناهى که در پرده ظلمانى پوشیده شده و روح گرفتهاى که بر اثر کثرت گناه و معصیت از حقتعالی دور گشته، آن هواپرستیها و دنیاطلبیهایی که عقل و چشم حقیقتبین او را کور کرده است، نمىتواند از حجابهای ظلمانى برهد، چه رسد اینکه حجب نورانى را پاره کرده انقطاع الی الله حاصل نماید.
✨ او خیلى معتقد باشد که مقام اولیاى خدا را منکر نشود؛ عوالم برزخ، صراط، معاد، قیامت، حساب، کتاب، بهشت و جهنم را افسانه نخواند. انسان بر اثر معاصى و دلبستگی به دنیا بهتدریج این حقایق را منکر مىگردد؛ مقامات اولیا را انکار مىکند، با اینکه مقامات اولیا بیش از این چندجملهای که در دعا و مناجات وارد شده نمىباشد. (سید روحالله خمینی (امام)؛ جهاد اکبر؛ ص۴۷).
📗 #کتاب_در_هوای_دوست
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَ بَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَ الْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَ مَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخ.mp3
955.5K
✨ شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَ الْفُرْقَانِ ۚ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ۖ وَ مَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۗ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَ لَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ﴿۱۸۵﴾
💠 [این است] ماه رمضان که قرآن در آن نازل شده، قرآنی که سراسرش هدایتگر مردم است و دارای دلایلی روشن و آشکار از هدایت میباشد، و مایه جدایی [حق از باطل] است. پس کسی که در این ماه [در وطنش] حاضر باشد باید آن را روزه بدارد، و آنکه بیمار یا در سفر است، تعدادی از روزهای غیر ماه رمضان را [به تعداد روزههای فوت شده، روزه بدارد]. خدا آسانی و راحت شما را میخواهد نه دشواری و مشقت شما را. و [قضای روزه] برای این است: شما روزههایی را [که به خاطر عذر شرعی افطار کردهاید] کامل کنید، و خدا را بر اینکه شما را هدایت فرموده بزرگ شمارید، و نیز برای این که سپاسگزاری کنید.
📖 سوره مبارکه بقره؛ آیه ۱۸۵.
🏷 #تلاوت_ناب | #آیات_الصیام
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
⚪️ توحید در مالکیت
✨ تفکر الهی معتقد است که حکومت و سلطنت مال هیچ انسانی نیست، مال خوبها هم نیست، مال کیه؟ مال خداست. آن خوبانی حق دارند در جامعه، زمام امور جامعه [را] به دست بگیرند که یادشان نرود که این مال خداست والّا اگر یک آدم خوبی به خاطر اینکه شرائط را دارد و خصلتهای لازمِ برای زمامداری جامعه بر طبق قانون خدا در او هست، وقتی حکومت را به دست گرفت یادش رفت که این مال خدا بوده و امانت الهی در دست او بوده، بنا کرد حکومت فردی کردن؛ این هم جبّار است، این هم طاغوت است، این هم مثل دیگران.
✨ لذاست که میفرماید «تبارک الذی بیده الملک» در دست او و در اختیار او و متعلق به اوست ملک و حکومت. پیغمبران هم بندگان او هستند که او گفته ملک او را در جامعه اداره کنند. بندگان صالح و حکام شایسته آن کسانی هستند که خودشان را بندهی خدا بدانند و ملک را مال خدا بدانند و خودشان را متصدی آن ملک بدانند، که این یک راز بزرگ و یک نکتهی اساسی در باب حکومت اسلامی است.
✨ بعد میفرماید «و هو علی کل شیء قدیر» که این هم یکی از نشانههای قدرت و عظمت است که خدا بر همهی اشیاء قادر است. نه بر همهی کارها، بالاتر از او. نه بر همه کاری تواناست، بر همهی اشیاء تواناست. بر انسانها، بر موجودات، بر خصلتها و بر شؤونات گوناگون؛ یعنی {قدرت متعلق} قدرت مطلقه متعلق به پروردگار است.
🍃 حضرت آیتالله خامنهای سلمهالله
🗓 ۱۳۶۳/۰۸/۱۸
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
✨ الإمامُ عليٌّ عليه السلام: قد لَبِسَ للحِكمةِ جُنَّتَها، وأخَذَها بجميعِ أدَبِها من الاقبالِ عَلَيها والمَعرفةِ بها والتَفرُّغ لها... بَقِيّةٌ مِن بقايا حُجّتِهِ، خليفةٌ مِن خلائفِ أنبيائِهِ.
💠 امام على عليهالسلام - دربارۀ امام مهدى عليهالسلام - فرمود: زره حكمت پوشيد، و همۀ آداب آن را از: روى آوردن به آن و شناخت آن و به چيزى جز آن نپرداختن رعايت كرد،... او باقيماندهاى از حجّتهاى خداست و خليفهاى از خلفاى انبياست.
📖 میزان الحکمة؛ ج۱، ص۳۷۹.
📚 محمدی ریشهری، محمد؛میزان الحکمة؛ ج۱، قم، مؤسسه علمی فرهنگی دار الحديث. سازمان چاپ و نشر، ۱۳۸۹ ه. ش.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir