هدایت شده از وبسایت رِواق معرفت
💠 بُعـد عرفـــانی واقعـۀ عاشــورا
✨ مَنْ کَانَ فِینَا بَاذِلًا مُهْجَتَهُ- مُوَطِّناً عَلَی لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ- فَلْیَرْحَلْ مَعَنَا فَإِنِّی رَاحِلٌ مُصْبِحاً إِنْ شَاءَ اللَّه
🔺 کسی که در راه ما می خواهد جانش را ببخشد و خود را آماده دیدار با خدا کند پس باید با من بیاید زیرا که من با خواست خدا فردا صبح روانه خواهم شد.
🔹 شخصیت درخشان و بزرگوار امام حسین علیهالسّلام دو وجهه دارد: یک وجهه، همان وجهه جهاد و شهادت و توفانی است که در تاریخ به راه انداخته و همچنان هم این توفان با همه برکاتی که دارد، برپا خواهد بود؛ که شما با آن آشنا هستید. یک بعد دیگر، بعد معنوی و عرفانی است که بخصوص در دعای عرفه به شکل عجیبی نمایان است.
▪️به قضیه عاشورا و کربلا برمیگردیم. میبینیم اینجا هم با اینکه میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظه اوّل تا لحظه آخری که نقل شده است که حضرت صورت مبارکش را روی خاکهای گرم کربلا گذاشت و عرض کرد: «الهی رضاً بقضائک و تسلیماً لأمرک»، با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است. از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعده لقای الهی و همان روحیه دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظه آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا هم یک ماجرای عرفانی است.
▪️جنگ است، کشتن و کشته شدن است، حماسه است - و حماسههای عاشورا، فصل فوقالعاده درخشانی است - اما وقتی شما به بافت اصلی این حادثه حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان هست، معنویّت هست، تضرّع و روح دعای عرفه هست. پس، آن وجه دیگر شخصیت امام حسین علیهالسّلام هم باید به عظمت این وجه جهاد و شهادت و با همان اوج و عروج، مورد توجه قرار گیرد.
🔹 حال نکتهای که میخواهم عرض کنم، این جاست. شاید بشود قاطعاً گفت که همین معنویّت و عرفان و توسّل و فناء فیاللَّه و محو در معشوق و ندیدن خود در مقابل اراده ذات مقدّس ربوبی است که ماجرای عاشورا را هم این طور باعظمت و پُرشکوه و ماندگار کرده است. به عبارت دیگر، این جانبِ اوّل - یعنی جانب جهاد و شهادت - آفریده و مخلوق آن جانبِ دوم است؛ یعنی همان روح عرفانی و معنوی. خیلیها مؤمنند و میروند مجاهدت میکنند، به شهادت هم میرسند - شهادت است، هیچ چیزی کم ندارد - اما یک شهادت هم هست که بیش از روح ایمان، از یک دل سوزان، از یک روح مشتعل و بیتاب در راه خدا و در محبّت پروردگار و غرقه در ذات و صفات الهی، سرچشمه میگیرد. اینگونه مجاهدتی، طعم دیگری پیدا میکند. این، حال دیگری میبخشد. این، اثر دیگری در تکوین میگذارد.
🔖 حضرت آیتالله خامنهای سلمهالله
🗓 ۱۳۷۶/۰۹/۱۳
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
6.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْأَرْوَاحِ الَّتِی حَلَّتْ بِفِنَائِکَ، عَلَیْکَ مِنِّی سَلاَمُ اللَّهِ أَبَداً مَا بَقِیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهَارُ وَ لاَ جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنِّی لِزِیَارَتِکُمْ، السَّلاَمُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلَى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلَى أَوْلاَدِ الْحُسَیْنِ وَ عَلَى أَصْحَابِ الْحُسَیْنِ
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَ يُطِيعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولٰئِ.mp3
630K
✨ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَ يُطِيعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولٰئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ﴿۷۱﴾
☘️ مردان و زنان با ايمان دوست و يار يكديگرند؛ همواره به كارهاى نيک و شايسته فرمان مىدهند و از كارهاى زشت و ناپسند بازمىدارند، و نماز را برپا مىكنند، و زكات مىپردازند، و از خدا و پيامبرش اطاعت مىنمايند؛ به زودى خدا آنان را مورد رحمت قرار مىدهد؛ زيرا خدا تواناى شكستناپذير و حكيم است.
📖 سوره مبارکه توبه؛ آیه ۷۱.
🏷 #تلاوت_ناب
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
مؤسسه معنویت تمدنساز
💧حرفی از معنا 🎞 جایگاه «سجده» در سلوک ✨ حجتالاسلام شمشیری 🏷 #ویدئوکست 🔵 مؤسسه معنویت تمدنساز
9.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨ يقين آخرالزمانیان
☘️ رَسولَ اللّٰهِ صلىاللهعليهوآله: يا عَلِيُّ، وَاعلَم أنَّ أعجَبَ النّاسِ إيماناً وأَعظَمَهُم يَقيناً، قَومٌ يَكونونَ في آخِرِ الزَّمانِ لَم يَلحَقُوا النَّبِيَّ، وحُجِبَ عَنهُمُ الحُجَّةُ، فَآمَنوا بِسَوادٍ عَلىٰ بَياضٍ.
💠 پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله: «اى على! بدان كه شگفتترين ايمان و بزرگترين يقين را مردمى دارند كه در آخر الزمان اند و با اين كه به پيامبر نرسيدهاند و حجّت ازديدههايشان غايب شده، امّا به نوشتههايى بر كاغذ، ايمان آوردهاند».
📖 كمال الدين و تمام النعمة؛ ج۱، ص۲۸۸.
📚 ابن بابويه، محمد بن على؛كمال الدين و تمام النعمة؛ ج۱، چ۲، تهران، اسلامیه، ۱۳۹۵ ه. ق.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 مبتلای عشق | تفسیر عرفانی از واقعه عاشورا
📌 بخشی از جلسه نخست
🗓 در حال برگزاری در دهههای دوم و سوم محرمالحرام ۱۴۴۶
👤 استاد: حجتالاسلام امین شمشیری
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
مؤسسه معنویت تمدنساز
🔰 انسان کامل برزخ بین حق و خلق(۱) 🍃 انسان کامل چون «خلیفهالله» است، بقاء عالَم به او وابسته است. ی
🔰 انسان کامل برزخ بین حق و خلق(۲)
🍃 اگر انسان کامل نباشد، هیچ مناسبتی بین دیگر موجودات با خداوند برقرار نبوده، فیض الهی استمرار نخواهد یافت.
☘️ ملا عبدالرحمن جامی در نقد النصوص میگوید:
✨ و هو الواسطة بين الحق و الخلق... .
✨ انسان کامل واسطۀ میان حق و خلق است و به سبب او و از مرتبۀ او فيض حقتعالی و مددی که سبب بقای ماسوی الله است، به همۀ عالم از آسمانی و زمینی میرسد و اگر انسان کامل ازآنجهت که برزخیت داشته و با طرفین حق و خلق مغایرت ندارد (بلکه مناسبت دارد)، نمیبود، هیچچیزی از عالم، بهواسطۀ آنکه مناسبت و ارتباطی با خداوند ندارد، مدد الهی وحدانی را نمیپذیرفت و فيض الهی بدو نمیرسید و فنا مییافت و از همین جهت، انسان کامل ستون آسمانها و زمین است و به دلیل همین سِرّ، زمانی که وی از مرکز زمین رحلت کند... نظام زمین برچیده و زمین دگرگون خواهد شد [و قیامت به پا میشود].
📗 #کتاب_سبک_زندگی_توحیدی
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
🌷 «هوالعلیم»
📚 دسترسی آسان به فهرست کتابنگاشت در هوای دوست
۱.توحید اساس عرفان و سلوک
۲.توحید در استعانت
۳.انبیاء علیهم السلام بسط دهندگان توحید
۴.انکار مقامات ارباب معرفت
۵.چرایی عدم حضور قلب در نماز
۶.اهمیت تهذیب نفس
۷.خدمت به خلق
۸.تعریف انسان و انسان کامل
۹.جایگاه انسان کامل در هستی
۱٠.انسان کامل و احاطه بر عالم طبیعت
۱۱.انسان کامل و رسانیدن موجودات به فنا
۱۲.انسان کامل، تمام دایرهٔ وجود
۱۳.خداوند و تماشای موجودات در آینهٔ انسان کامل
۱۴.حقیقت معاد
۱۵.راهکار دست یابی به اخلاص
۱۶.علل فراموشی معاد
۱۷.نسبت دین و عرفان
۱۸.محبت به خانواده
۱۹.الگوی محبتورزی
۲٠.احترام ویژه برای مادر خانواده
۲۱.پندار وسعت وقت
۲۲.قدم نخست سلوک
۲۳.نماز نماد عبودیت
۲۴.ملکوت و باطن نماز
۲۵.میزان محتوای عمل است
۲۶.عبودیت، ملاک عرفان
۲۷.نتیجهٔ عرفان
۲۸.اهمیت خانواده
۲۹.نقش خانواده و مادر
۳٠.کیفیت تهذیب نفس
۳۱.رهایی از اسارت
۳۲.معاد، بازگشت به کجا؟
۳۳.معاد از ارکان دین
۳۴.علم به معاد یا ایمان به آن؟
۳۵.تفاوت جنس ایمان با علم
۳۶.حب نفس و غفلت از معاد
۳۷.حکومت توحیدی
۳۸.حاکمیت الله
۳۹.گستردن توحید هدف انبیاء علیهم السلام
🏷 #دسترسی_آسان
#کتاب_در_هوای_دوست
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
مؤسسه معنویت تمدنساز
🪞 آئینههای جمالنما 📌 جمیع موجودات ما سوی الله، آیات خدا هستند؛ خواه در جهان خارج از نفس بنیآدم،
🚨 مسخ روحی
📌 انسان اگر فرضاً از نظر جسمى مسخ نشود (تبديل به يک حيوان نشود) بهطور يقين از نظر روحى و معنوى ممکن است مسخ شود، تبديل به يک حيوان شود و بلکه تبديل به نوعى حيوان شود که در عالم، حيوانى به آن بدى و کثافت وجود نداشته باشد.
✨ قرآن از «بَلْ هُمْ أَضَلُ» سخن مىگويد، يعنى از مردمى که از چهارپا هم پستتر هستند. مگر مىشود انسان واقعاً از نظر روحى تبديل به يک حيوان شود؟ بله، چون شخصيت انسان به خصايص اخلاقى و روانى اوست.
📖 شهید مطهری رضواناللهتعالیعلیه؛ انسان کامل؛ ۲۴ و ۲۵.
🏷 #کتابنگاشتتربیتی
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir