دکتر یوسف قرضاوی:
🌙 وقتی در مواردی مانند آغاز ماه مبارک رمضان و اعلان عید هنوز نتوانستهایم میان مسلمانان وحدت وهماهنگی لازم را ایجاد کنیم، دست کم لازم است ساکنین یک ملّت یا یک منطقه دراین گونه مسایل باهم اتفاق نظر پیدا نمایند وبه هیچ وجه کاری نکنند که به دو دسته تقسیم شوند ودستهای روزه ودستهای دیگر یا هنوز روزه را آغاز نکنند یا مراسم عید را انجام دهند.
📚 فقه سیاسی: ۲۶۱
🌐 کانال و سایت علمی تخصصی مسائل جهان اسلام
✔ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔ ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
📸اقامه نماز تراویح همراه با پروتکل اجتماعی در مالزی
✔ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔ ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
مسلمنا muslimnair
🌙فقهای اهل سنت معاصر و موضوع رویت هلال ماه مبارک رمضان
🌙سنت صحیح به ما استفاده از برترین ابزارهای بشری و محاسبه دقیق فلکی برای رویت هلال و در نتیجه رهایی اُمّت از اختلافات در شعائر و اعمال دینی را سفارش میکند.
🌙یوسف قرضاوی می گوید ما باید از حساب فلکی دستکم برای نفی _ و نه اثبات_ آغاز رمضان استفاده کنیم تا اختلافات آغاز و پایان این ماه را از بین ببریم.
🌙احمد شاکر حدیث شناس مشهور مصری می گفت که باید از حساب فلکی بهره جست تا بر این اساس، حکم متخذ از روایت «لا تصوموا حتی تروا الهلال و لا تفطروا حتی تروه، فان غم علیکم فاقدروا له»؛ "تا وقتیکه هلال رمضان را رؤیت نکنید، روزه نگیرید و تا زمانی که هلال شوال را رؤیت ننمایید روزهی رمضان را افطار نکنید و اگر ابرها مانع از رؤیت هلال شدند، ماه را سی روز کامل حساب کنید" را بازنگری کنیم. علتی که در احادیث چنینی آمده و اکنون که آن علت یعنی تسلط به ابزار و بیسوادی امت از بین رفته است، پس باید معلول آن هم از بین برود.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3168-2021-04-12-18-40-25.html
🌐 کانال و سایت علمی- تخصصی مسائل جهان اسلام
✔ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔ ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
📌 جریان اخوان المسلمین در سال ۱۹۲۸ میلادی به رهبری حسن البنا در شهر اسماعیلیۀ مصر تاسیس شد و گستره آن به تدریج بیشتر سرزمینهای اسلامی از جمله فلسطین، سوریه، عراق، افغانستان و الجزایر را فرا گرفت. رویکرد قرآنی مفسران و قرآن پژوهان اخوانالمسلمین از یوسف القرضاوی و سید قطب تا محمد عبده را باید تداوم راهی ۱۵۰ ساله دانست که سید جمالالدین اسدآبادی از ۱۲۵۸ شمسی در مصرآغاز کرد و سپس از سال ۱۲۶۵ در فرانسه با رویکردی وحدتگرایانه پی گرفته شد.
📍مسعود دیانی در دومین شب «سوره، فصل قرآن کریم» میزبان حجتالاسلام مهدی فرمانیان، پژوهشگر جریانهای فکری و مذاهب اسلامی است. «قرآنشناسی اخوانالمسلمین» موضوع گفتوگوی آنها خواهد بود.
⏰«سوره، فصل قرآن کریم» | امشب (چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰) | ساعت ۲۲| شبکه چهار سیما
@sooreh_tv
📷عکس نوشته ای از #حسن_البنا بنیان گذار #اخوان_المسلمین در مورد سه وظیفه مهم «امت اسلامی نسبت به قرآن» .
⚡️اِخوان المُسلمین در سال ١٣٠٦ هجری خورشیدی، تقریبا نود وچهارسال پیش در اسماعیلیه در شمال مصر تأسیس شده است.
✔️ آدرس سایت اینترنتی www.muslimna.ir
✔️ آدرس ما در تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کلیپ پر بازدید در جهان اسلام
🔹زَلیم خان یانداربایف معاون جوهر دودایف رهبر مسلمان فقید و مجاهد چچن
که برای مذاکره با مقامات روسیه در مسکو آمده بود، وقتی مشاهده کرد که یلتسین رئیس جمهور جاه طلب روسیه در جایگاه بلندتری نشسته است، به او گفت که باید روبروی من و هم سطح من بنشینی تا با تو مذاکره و گفت وگو کنم.
🔹نهایتاً پس از مشاجرات لفظی رئیس جمهور روسیه مجبور شد تا روبروی او بنشیند.
🔹زلیم خان در سال ١٣٨٢ شمسی توسط عناصر روسیه در قطر ترور شد.
🔹تُرکهای قفقاز و ترکیه او را "اسطوره جهاد مسلمانان چِچِن" می خوانند.
✔ آدرس سایت اینترنتی www.muslimna.ir
✔ آدرس ما در تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔ ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
🔸مساله مسلمانان چچن چیست؟
✍ به قلم: مهدی فرمانیان ١٤٠٠/١/٢٧
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
١. چچن حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت دارد که اکثر مسلمانان آن حنفیمذهبند و دو طریقت "نقشنبدیه" و "قادریه" در این منطقه حضور پررنگی دارند. طریقت نقشبندیه سهم عمدهای در گسترش اسلام در چچن داشته است. طریقت قادریه نیز در قرن سیزدهم هجری به چچن وارد شد.
٢. از اواخر قرن هجدهم میلادی گرایش به جدایی طلبی در چچن رشد کرد، امّا به شدت سرکوب شد. در دهه چهارم قرن بیستم میلادی استالین، تمام جمعیت چچن را اجبارا به منطقه سیبری تبعید کرد که باعث مرگ یک چهارم تبعیدیان شد. آنان سالها بعد به وطن خود بازگشتند؛ اما این کوچ سبب ایجاد یک نفرت شدید نسبت به روسها در میان چچنی ها شد.
٣. با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۰، کنگره ملی چچن به رهبری "جوهر دودایف" تحرکات جدائی طلبانه جدیدی را آغاز کرد که با مخالفت شدید یلتسین رئیس جمهور وقت روسیه روبرو شد. جوهر دودایف بخشی از عمر خود را در سیبری در تبعید گذرانده بود و زلیم خان – فردی که در کلیپ او را می بینید- معاون جوهر دودایف برای انعقاد صلح به مسکو رفته بود. هر دو در سال های بعد کشته شدند.
٤.تا اینجای کار، مساله ربطی به مذهب ندارد. مساله چچن یک نزاع قدیمی است که با تبعید مردم چچن به سیبری شتاب بیشتری گرفته بود.
٥. در این زمان سلفیان جهادی و اَفغان العرب ها که به زعم خود دنبال جهاد بوده و بعدها القاعده نامیده شدند، در سال ۱۹۸۸ از جنگ افغانستان فارغ شده و به دنبال منطقه ای دیگر برای جهاد بودند.اکنون چِچِن منطقه مناسبی برای ورود القاعده به چچن بود. آنان با تفنگ هایشان به چچن آمده بودند.
٦. در سال های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۹ سر و کله وهابی ها هم در چچن پیدا شد که به تکفیر مسلمانان حنفی صوفی چچن پرداختند. آنان با سرمایه گذاری بر روی جوانان، تعدادی از جوانان را به وهابیت جذب کردند.
٧. اکنون سرزمین چچن آبستن این بود که حرکت جدائی طلبانه خود را با گروه های تکفیری قسمت کند. لذا از سال ۲۰۰۰ میلادی خشونت های چچنی رنگ مذهبی، آن هم از نوع القاعده ای و وهابی به خود گرفت.
٨. اگرچه وهابیت و القاعده در این چند سال اخیر در چچن به طرز چشمگیری گسترش یافت، اما به واسطه حضور دویست ساله اسلام صوفیانه، تفکرات وهابیت آن چنان که باید در تمام جامعه چچن رخنه نکرد و هنوز عمده مردم چچن، حنفی و صوفی مذهبند.
٩. القاعده ای های چچنی با شروع جنگ سوریه، به آنجا رفته و جنایات زیادی انجام دادند. ابوعمر الشیشانی-مُعرّب ابوعمر چچنی- وزیر جنگ داعش یکی از اینهاست. برخی گزارش ها می گوید حدود دو هزار نفر چچنی به داعش و جبهه النصره پیوسته اند، اما برخی گزارش ها می گوید حدود چهار هزار نفر از آنها کشته و بیش از هزار و چهارصد نفر مفقود شده اند.
١٠. در سال ۲۰۱۶ کنفرانسی در چچن با عنوان «چه کسانی اهل سنت و جماعتند؟» برگزار شد و بیش از دویست عالم از سراسر جهان به کنفرانس دعوت شدند. دکتر احمد الطیب شیخ الازهر هم دعوت شده بود.
١١. بیانیه پایانی کنفرانس چنین بود: «اهل سنت از نظر اعتقادی، به پیروان ماتریدیه، اشاعره و اهل حدیث و از نظر فقهی، به پیروان مذاهب حنفی، مالکی، شافعی، حنبلی و همچنین به اهل تصوف اطلاق می گردد. در این بیانیه نامی از "سلفیه" به عنوان اهل سنت و جماعت برده نشده بود.
١٢. وهابیت که همیشه خود را سلفی معرفی می کند، به شدت به کنفرانس چچن و بیانیه آن عکس العمل منفی نشان داد و هیات کبار علمای عربستان آن را محکوم و یک توطئه سیاسی دانستند!!!
١٣. دانشگاه الازهر تحت فشار عربستان نتوانست بر عهد خود پایبند باقی بماند و در بیانیه ای بیان داشت که سلفیه - که از دل اهل حدیث بیرون آمده - از اهل سنت و جماعتند. گویا پول های عربستان سیاست مداران مصر را مجبور کرده بود تا الازهر آنچه را قبول ندارد در بیانیه خود بیاورد.
١٤. به نظر می رسد تفکر تکفیر با قدمتی نزدیک به دو دهه در چچن در مقایسه با حضور دویست ساله صوفیه نمی تواند قدرت عمل چندانی در چچن داشته باشد و قطعا مسلمانان چچن به این مساله متفطن شده اند که گروه های تفکیری مثل وهابیت و داعش، راه نجات آنان نیست.
✔ آدرس سایت اینترنتی www.muslimna.ir
🏷 #چالش_های_جوامع_مسلمان #چین #اویغور #سین_کیانگ
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J