⚡️ کنایه سنگین ابومحمد المَقدِسی (رهبر معنوی القاعده) به ابومحمد الجولانی
🔹 ابومحمد المَقدِسی با بازنشر خبر ذیل به نقل از خالد حنفی - وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان - نوشت:
«طالبان و امارت اسلامی در مورد شرک به مردم هشدار داده و تعهد میکند که هر مکانی که در آن شرک ظاهر شود را اکیدا خواهد بست و انتشار دهندگان و مبلغان آن را به سختی مجازات خواهد کرد!!!
همچنین طالبان از تظاهرات و تبلیغات فمینیستها که باورهای کفرشان را ترویج میکنند، جلوگیری خواهد کرد و معترضان بر حکم شریعت را بازداشت میکند.»
💥 المَقدِسی در پایان این نقل خبر در تعریضی آشکار نوشت:
«این خبر مهم و پیام شفاف را به حاکمان جدید سوریه و الجولانی برسانید. امارت اسلامی با این اقدامات، حکومت خود را تثبیت کرده اند و به سخن هیچکس هم اعتنایی نکرده است.»
🏷 #اسلام_سلفی #سلفیه_جهادی #هیات_تحریر_الشام #جولانی #اسلام_سلفی #سلفیه #دیوبندیه #طالبان
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ https://t.me/Muslimair1
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
مسلمنا muslimnair
⚡️ پرونده سوریه؛ نقطه جدایی جهان اسلام از ایران!
✍به قلم: علیرضا کمیلی
🔹 چند روز قبل «فهمی هویدی: ژورنالیست مصری با گرایش های اخوانی» را در استانبول دیدم. سالها قبل در همایش های بیداری اسلامی با او گپ زده بودم. به غایت شکسته و پیر شده بود. او عمری را برای تبیین حقیقت گذاشته و کتاب او که ده سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با عنوان «ایران من الداخل» را نوشت و منبع خیلی از اعراب برای شناخت بهتر از ما ایرانی ها شد و از این باب، حقی بر گردن ما نیز دارد.
🔸 کتاب او پس از اثر «مدافع آیت الله» مرحوم حسنین هیکل، نقش بسزایی در معرفی انقلاب ما حتی به فلسطینی ها و الجزایری ها و.. داشته است. البته مقالات این سالهای او درباره ایران هم کم نبوده و نیست و حیف که جامعه ما با آثار او آشنا نیست!!!
🔹 در یک جلسه، حرف های خوبی زد که خلاصه آنها را نقل می کنم:
«سعودی در حال تبلیغ سلفی تبلیغی و امارات در حال تبلیغ صوفیه است و هر دو از رشد اسلامگرایی و سلفی جهادی نگرانند! ولی بر اساس یک نظرسنجی حتی در داخل سعودی، بیش از ۹۵ درصد مردم، مخالف عادی سازی رابطه با اسرائیل هستند!
🔸 هر چند اوضاع داخلی مصر خوب نیست؛ ولی طوفان الاقصی کاری کرد که مسأله غزه به خانه همه مردم وارد شد و عملا همه مردم با سیاست درآمیختند. ما بعد از غزه فهمیدیم که اشغالگری ملی خطرناک تر از اشغالگری خارجی است!
🔹 این روزها مرده های غزه، در حال محاصره زنده های اسراییلی هستند و مواضع رییس جدید سوریه عاقلانه بوده ولی بدنه آنها چی؟!..»
✅ ولی خب موضوع یادداشت من این است که چرا حتی چنین آدمی وقتی با من روبرو میشود می گوید «چرا موضع ایران در سوریه به نحوی است که حتی من هم دیگر نمی توانم از آن دفاع کنم؟!»
💠 سعی کردم برای او نگاه متفاوت ایران به مسأله سوریه را بیان کنم؛ ولی واقعیت آن است که این بحران از پانزده سال قبل مهمترین چالش فکری همه دوستداران انقلاب با ما بوده است تا جایی که خیلی ها را از ما دور کرد و به دشمن بدل نمود!
🚨 ایستادن کنار دیکتاتور بعثی - سوری چیزی نبود که مسلمانان جهان از ما توقع داشته باشند و تریبون های سعودی عملا این فرصت را برای متهم کردن ما به «منافع شیعی» بهره بردند حال آنکه ماجرا اصلا مذهبی نبود... بگذریم!
🔸 کوتاهی های گذشته را با درک درست امروز می توان جبران کرد؛ ولی تا نگرش این است که نیازی به بدنه فعال و موثر جهان اسلام نداریم انگیزه ای هم برای اصلاح نخواهد بود! کجاست این قوه عاقله تبیینی برای جهان اسلام؟ الله اعلم!
🆔 @komeilialireza
#اسلام_سلفی #سلفیه_جهادی #القاعده #هیات_تحریر_الشام #جولانی #سوریه
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ https://t.me/Muslimair1
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
May 11
⚡️ طارق السویدان [چهره سرشناس اخوانی رسانه های کویت] در گفتگو با عربی بوست بودکاست:
«اگر اهل غزه، مسلمانانی را که هنگام سختی از آنان روی برگردانده اند و به کمک آنها نشتافتند را نفرین (دعای شر) کنند، این نفرینی بجاست؛ چون مسلمان طبق حدیث پیامبر ﷺ «برادر مسلمان است و نباید او را به دشمن تسلیم کند و نباید نسبت به او بیاعتنا باشد».
🔸 مسلمانانی که اهل غزه را رها کردند، اسلامشان دچار نقص شده است و ما نمیگوییم که آنها کافر شدند؛ بلکه از اسلامشان کاسته شده است و انسانی که مورد بیمهری و بیاعتنایی قرار گرفته حق دارد که اطرافیان را سرزنش کند.
🔹 مسلمانانی که اهل غزه را رها کرده اید، باید احساس گناه کنید و عذاب وجدان داشته باشید. من باور دارم احساس گناه، احساس خوبی است؛ وقتی مردم بدانند که به اندازه کافی و چنان که شایسته است به برادران و خواهران خود کمک نکردهاند و به خاطر آن احساس گناه کنند این احساس خوبی است چون باعث میشود دوباره آن را تکرار نکنند.
✍پانوشت:
طارق سویدان یک چهره رسانه ای اخوانی با تحصیلات مهندسی پتروشیمی و ساکن کویت است، که هر چند مدرنیته ستیزی بلد نیست، ولی مخالف تند و تیز اسراییل است. او با نوشتن دایره المعارف پرفروش «الیهود... الموسوعه المصوره» در جهان اسلام مشهور و پرطرفدار است.
🏷 #اسلام_سیاسی #اخوان_المسلمین #مبلغ_رسانه_ای #طارق_السویدان #کویت
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ https://t.me/Muslimair1
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
مسلمنا muslimnair
⚡️بررسی تحلیلی فهرست پانصد مسلمان تأثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۵ میلادی ✍️ به قلم: سید علی بطحائی ✂️ ب
10.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️ دکتر محمد طاهر؛ جراح شیعه عراقی در غزه
🔹 در حالی که رنکینگ ۵۰۰ مسلمان برتر، «غسان ابوسته» جراح معروف را به عنوان «مرد برتر سال ۲۰۲۵» معرفی کرد، دکتر «سید محمد طاهر الموسوی» شیعه اهل نجف، جراح متخصص ساکن لندن برای ادای وظیفه انسانی خود خانواده را رها و در بحبوحه بمباران غزه به آنجا سفر و تا روز آخر آنجا ماند.
🔸 اهل غزه او را را «طبیب المعجزه» نامیدند چرا که او در عملی معجزه آسا دستان قطع شده کودکی که سه روز زیر آوار مانده بود را با موفقیت پیوند زد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ https://t.me/Muslimair1
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
⚡️جنجالهای محاسبه مرخصی استحقاقی برای شرکت در نماز جمعه استانبول
🔹 در حالی که در «اسلام سنتی» پاداش اعمال عبادی در روز قیامت و توسط خداوند لحاظ شده؛ برخی از دولتمردان «اسلام سیاسی» در ترکیه برای انجام مناسک عبادی - سیاسی امتیازات ویژه ای قرار داده اند.
🔸 اخیرا در آناتولی تحت سلطنت اسلامگرایان عدالت و توسعه، بخشنامه ای صادر شده است که کارمندان دولت بهخاطر حضور در مراسم نماز جمعه مشمول مرخصی استحقاقی و امتیازات دنیوی آن خواهند شد.
⚡️ این بخشنامه از طرف اسلام سنتی با مخالفتی مواجه نشده؛ ولی فرماندار سکولار استانبول با دفاع از وظایف دینی کارمندان، خواستار لغو این دستورالعمل دولتی و آن را مغایر با قانون و مخالف با آزادی بیان اعلام کرد.
✍ پانوشت:
۱. اسلام سنتی در آناتولی تا حدودی منفعل و ذیل نفوذ حاکمیت (بسته به مدل حکمرانی سکولار یا اسلام گرا) است و استقلال زیادی ندارد. به عبارتی در ترکیه «اسلام سنتی» یک «اسلام دولتی» و صامت است.
۲. در انتخابات اخیر شهرداری استانبول در اختیار اسلامگرایان «عدالت و توسعه» و فرمانداری در اختیار سکولارهای «حزب خلق جمهوری» است.
🏷 #اسلام_سیاسی #عدالت_و_توسعه #اسلام_سکولار #حزب_خلق_جمهوری #اسلام_سنتی #سازمان_دیانت
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ https://t.me/Muslimair1
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
مسلمنا muslimnair
⚡️ به بهانه برگزاری پنجمین هفته جهانی قدس (۲۳ تا ۳۰ رجب ۱۴۴۶)
💥 گونه شناسی روابط دیپلماتیک کشور های جهان اسلام با اسرائیل
✍ به قلم: سید علی بطحائی
🇵🇸 مسئله قدس «کلیدی ترین موضوع جهان اسلام» است. در راستای احیای تفکر آزادی قدس، تاکنون دو نوع گرامیداشت در جهان اسلام درنظر گرفته شده است.
1⃣ نخست: روز جهانی قدس:
در واپسین جمعه از ماه رمضان که امام خمینی ره آن را روزی رسمی برای حمایت از مردم فلسطین اعلام و از مسلمانان خواستند که برای قطع دست رژیم صهیونیستی به یکدیگر بپیوندند.
2⃣ دوم: هفته جهانی قدس: (۲۳ تا ۳۰ رجب المرجب)
در چند سال اخیر از سوی «اتحادیّه جهانی علمای مسلمان» و به مناسبت گرامیداشت سالگرد «فتح بیت المقدس» در ۲۷رجب ۵۸۳ ق توسط «صلاح الدین ایّوبی»، هفته آخر رجب را به عنوان «هفته جهانی قدس» معرفی کرده اند. در این راستا به طرح نکاتی در مورد این هفته و گونه شناسی تفکرات جهان اسلام در مواجه با اسرائیل اشاراتی خواهیم داشت.
🇵🇸 یکم. مسئله آزادی قدس در جهان اسلام، ارتباط تنگاتنگی با صلاح الدین ایوبی (م ۵۹۸ ق) دارد. مهمترین شاهد بر این مدعا برگزاری حمایت ها و کنگره هایی است که در جهان اسلام برگزار شده و در آن به هر شکلی که شده یا نام یا نمادی از او برده شده است. در اواخر سال ۲۰۲۰ که زمزمه های «تطبیع عبری - عربی» مطرح شد، اَردوغان با برگزاری همایشی بین المللی به نام صلاح الدین ایوبی، سعی کرد تا از این رهیافت تعریضی به چند کشور جهان اسلام که قصد عادی سازی روابط با اسرائیل داشتند بزند و در آنجا بود که خود را «صلاح الدین ایوبی معاصر» معرفی کرد. این عنوان در میان سایر ناجیان بیت المقدس در جهان اسلام نامی کاملا آشناست. هر چند که پیشتر اشاره شد در سال ۲۰۲۲ اردوغان هم به صف کشورهای مسلمان نشین دارای رابطه با اسرائیل پیوست و اکنون لباس ناجی قدس بر اندام اردوغان، لباسی گل و گشاد است.
🇵🇸 دوم: گونه شناسی روابط جهان اسلام با اسرائیل مسئله ای کمتر توجه شده است و نقش مهمی در تحلیل موضوع قدس دارد. در حالی که نظام جمهوری اسلامی ایران، هرگز اسرائیل را به رسمیت نمی شمارد و محو اسرائیل را از طریق برگزاری رفراندوم پیشنهاد می کند، دولتهایی هستند که ضمن اهتمام به مسئله آزادی قدس شیوه های دیگری را اختیار کرده اند. ترکیه، نخستین کشور در جهان اسلام شناخته می شود که اسرائیل اشغالی را به رسمیت شناخت (۱۹۴۹میلادی). این روابط بعدها با روی کار آمدن اسلام گرایان دچار نوساناتی شد. هم اکنون ترکیه ضمن برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل، لفّاظی هایی را علیه رهبران اسرائیل به زبان می آورد. زائران ترک از مدت ها قبل نیز به سهولت به بیت المقدس سفر می کنند؛ با این حال رؤیاپردازی آزادسازی قدس، در میان سردمداران ترکیه پررنگ است. نهایتا اردوغان حلقه «تطبیع عبری - عربی» را به «تطبیع عبری- عربی - ترکی» تبدیل کرد.
🇵🇸 سوم: مصر و انور سادات در سال ۱۹۷۸ اولین رئیس وقت یک کشور عربی- از طرفین جنگ اعراب و اسرائیل- بود که به صلح با اسرائیل پیوست و اقدام به رسمیت شناختن این کشور کرد. البته اعضای «جهاداسلامی مصر» هم خشم خود را به سبب این اقدام خود نشان دادند و دو سال بعد سادات را در یک رژه نظامی ترور کردند. الازهر هم که نوعا تابع سیاست های دولت مصر است، با اتخاذ این خط مشی وبا عنوان مصلحت، مشروعیت روابط با اسرائیل را به دست شیخ الازهر امضا کرد. البته موضع «اخوان المسلمین» با اسرائیل کاملا مشخص است و نیازی به توضیح ندارد. مثلا هنگامی که «بن باز» حاکم اسلامی را مجاز به برقراری روابط با اسرائیل می دانست، قرضاوی نهیب می زد که اسرائیل زبانی جز سلاح و زور نمی شناسد.
🇵🇸 چهارم: منحصربفردترین نگاه به اسرائیل را دراندونزی می توان پیدا کرد. شاید علت برقراری روابط دیپلماتیک بزرگترین کشور جهان اسلام با اسرائیل را بتوان در همراهی علما اندونزی، در تفسیر «اسلام رحمانی» دانست. نضج جریانات تکفیری در جهان اسلام و به ویژه جهاد در فلسطین ولبنان، عاملی شده که «نهضت العلما اندونزی» در عقلانی و مفیدبودن آنها تشکیک و راهی متفاوت را در مواجه با اسرائیل بپیماید تا از این رهیافت به ترویج اسلام رحمانی نیز در جهان امروز بپردازد.
🇵🇸 پنجم: جالب است که هنوز فروغ بیت المقدس در سرزمین کویت سخت مشتعل است. اوائل سال ۲۰۲۱ میلادی بود که رسانه ها عکس هایی از کویت مخابره کردند که فاصله میان منازل مسکونی و مناطق مختلف کویت تا بیت المقدس را به کیلومتر دقیق نشان می داد. کویتی ها رابطه رسمی با اسرائیل ندارند و اسرائیل را اختاپوس هزار دست وپایی می خوانند که مشکلات عمده جهان اسلام با آنها پیوند خورده است. ولی آنچه را نباید فراموش کرد این است که کویتی ها با وجود تعلق قلبی با قدس، حاضر به صرف هزینه سیاسی سنگین نیستند و هیچ گاه دولت کویت موضع جدی را اتخاذ نکرد.
@Muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️ به بهانه برگزاری پنجمین هفته جهانی قدس (۲۳ تا ۳۰ رجب ۱۴۴۶) 💥 گونه شناسی روابط دیپلماتیک کشور های
⚡️ به بهانه برگزاری پنجمین هفته جهانی قدس (۲۳ تا ۳۰ رجب ۱۴۴۶)
💥 گونه شناسی روابط دیپلماتیک کشور های جهان اسلام با اسرائیل (قسمت دوم)
🇵🇸 ششم: موضع مسلمانان شبه قاره هند نیز جالب توجه است. از طرفی که جماعه التبلیغی ها بخاطر عدم دخالت در سیاست، آزادانه به اسرائیل سفر می کنند؛ از آن سو رویکرد دیوبند نسبت به اسرائیل کاملا منفی وخصمانه است. درگیری با دولت هند و معضل کشمیر و ...جهاد را به سمت آنجا کشانده است. مسلمانان پاکستان نیز هرگز روی خوشی به اسرائیل نشان نداده اند.
🇵🇸 هفتم: تطبیع عِبری- عربی آخرین حلقه ای است که نوع دیگر از روابط با اسرائیل را در جهان اسلام نشان می دهد. کشورهای امارات، بحرین و مراکش در سالهای اخیر مسیر دیگری را پیمودند و عادی سازی روابط خود با اسرائیل را رسما اعلام کرده اند. خیانت برقراری رابطه با اسرائیل تا حدی بود که عمده مجامع اسلامی جهان اسلام حتی در آمریکا و کانادا آن را محکوم و روی خوشی بدان نشان ندادند. آنچه در این میان کمتر بیان شده فتواهای سهل گیرانه مُفتیان امارات و وابستگی نهادهای دینی این کشورها به حکومتهاست که رابطه با اسرائیل را سهل و کم هزینه کرده است. آنچه اشاره شد تنها گوشه ای از مناسبات میان جهان اسلام با اسرائیل بود و سعی شد تا حد ضرورت به حداقل ها اکتفا شود. مواضع سایر کشورها همچون سوریه، اردن، لیبی، عربستان، عمان، الجزایر، یمن و...در ذیل سرفصل ها فوق تعریف می شوند. الجزایر یک نمونه استثنایی و مثال زدنی از تنیدگی با آرمانهای مسلمانان فلسطینی است.
🇵🇸 النهایه: در این فضای متشتت و مواضع ناهمگون در جهان اسلام در مواجهه با اسرائیل، اتحادیه جهانی علمای مسلمان که با اهتمام شیخ یوسف قرضاوی، آیت اللّه واعظ زاده خراسانی و احمد بن حمد خلیلی مفتی اعظم سلطنت اباضی تشکیل شده است، بالاخره پس از چندین سال تلاش مستمر توانست هفته آخر رجب را به عنوان احیای «هفته جهانی قدس» اعلام و ثبت کند. بنابراین بجاست سازمانها، رسانه ها و نخبگان شیعه و ایرانی همگام با فعالان جهان اسلام، ضمن همراهی با این اعلان عمومی، نقش گسترده ای در احیا امر آزادی قدس ایفا کنند و بهانه های رفتارهای تاریخی و وحدت شکن «صلاح الدین ایوبی» با شیعه را، مستمسکی برای احتراز از توجه به هفته جهانی قدس قرار ندهند تا با نقش آفرینی فعّال در این زمینه، فاصله ها با تحولات فرهنگی و رخدادهای جهان اسلام کمتر شود.
🏷 #چالش_های_جوامع_مسلمان #هفته_جهانی_قدس #فلسطین #اسرائیل #گونه_شناسی #کشورهای_جهان_اسلام #تطبیع_عبری_عربی
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ https://t.me/Muslimair1
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o