تحدیر%2F_جزء_نهم_قرآن_کریم_.mp3
4.2M
💠 تلاوت تحدیر (تندخوانی) 💠
⚜ #جزء_9 #قرآن_کریم ⚜
📥توسط استاد معتز آقایی
⏲ «در ۳۰ دقیقه یک جزء تلاوت کنید»
📩 به دوستان خود هدیه دهید.
🕋 هر روز ماه مبارک رمضان
روز نهم.Mp3
7.36M
💠 شرح دعای روز نهم ماه رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
#شرح دعای روز نهم ماه رمضان
🔹🔹🔹
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فیهِ نَصیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْواسِعَةِ» میگوید: خدایا، من را از رحمت واسعه خودت نصیب گردان. برای استجابت این دعا باید چه کنیم؟ باید به زیردستمان کمک کنیم. اگر وضع مالی کسی خوب است، برای دختران دمبخت مستمند جهاز تهیه کند. در این صورت دعا درباره او مستجاب میشود و اگر زلزله شود، زیر آوار نمیماند؛ چون رحمت خدا شامل حال او شده است.
این استاد برجسته اخلاق در ادامه در شرح «وَاهْدِنی فیهِ لِبَراهینِکَ السّاطِعَةِ» میگوید: خدایا من را هدایت کن به ادله روشن خودت. خدا دلیلهای روشنی دارد که ما را به آن ادله روشن، هدایت میکند. هر ظالمی که به جزای اعمالش میرسد، عبرتی برای ما است، آدم با دیدن این عبرتها میتواند خداشناس شود.
آیتالله مجتهدی تهرانی در ادامه در شرح «وَخُذْ بِناصِیتی اِلی مَرْضاتِکَ الْجامِعَةِ» میگوید: من را به سمت موجبات خوشنودی و رضایت خودت ببر. از من راضی باش، هر چند که بد کردم و عمرم را به بطالت مصرف کردم. حالا آمدهام و من را به سمت رضایت خودت ببر. از من خشنود شو و رضایت جامع داشته باش.
وی تاکید میکند: باید تمام عیبها را از خود دور کنم، و با غیبت نکردن، حلال کردن مال و… این دعا دربارهام مستجاب شود. تا مردم از ما راضی نشوند، خدا از ما راضی نمیشود.
آیتالله مجتهدی تهرانی درباره «بِمَحَبَّتِکَ یا اَمَلَ الْمُشْتاقینَ» در دعای روز نهم ماه مبارک رمضان میگوید: این دعاها را درباره من مستجاب کن، به حق دوستی خودت ای آروزی مشتاقان. اینطور میگوییم چون خدا نسبت به ما دوستی دارد و خدا صد برابر محبت والدین به اولاد، ما را دوست دارد. روایت است که دوستی صد درجه دارد که ۹۹ بخش آن مخصوص خدا است و یک درجه آن بین مخلوقات تقسیم شده و خدا در همان یک بخش نیز، سهم دارد. خدایا این دعاها را به محبت خودت درباره ما مستجاب کن.
@n20011🌷
#تفسیر نور (محسن قرائتی)
🌷🌷🌷🌷
وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِيماً ( سوره نساء آیه ۶۴)
و ما هيچ پيامبرى را نفرستاديم مگر براى آنكه با اذن خداوند فرمان برده شود و اگر آنان هنگامى كه به خود ستم كردند (از راه خود برگشته و) نزد تو مىآمدند و از خداوند مغفرت مىخواستند و پيامبر هم براى آنان استغفار مىكرد قطعاً خداوند را توبهپذير و مهربان مىيافتند.
نکته ها
سيماى يك جامعه و مديريّت سالم آن است كه مردمش با ايمان، رهبرش آسمانى، فرمانبرى و اطاعت مردم قوى، منحرفانش پشيمان و اهل استغفار و رهبرش پذيرا و مهربان باشد.
چنانكه دعاى پيامبر در حقّ مؤمنان مستجاب است، «اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ» دعاى نيكان و فرشتگان نيز در حقّ آنان اثر دارد. در يك جا استغفار فرشتگان براى مردم مطرح است، «وَ يَسْتَغْفِرُونَ لِمَنْ فِي الْأَرْضِ» «1» و در جاى ديگر براى مؤمنان. «وَ يَسْتَغْفِرُونَ لِلَّذِينَ آمَنُوا» «2»
پیام ها
1- هدف از فرستادن انبيا، هدايت مردم از طريق اطاعت از آنان است. «إِلَّا لِيُطاعَ»
2- اطاعت مخصوص خداست. حتّى اطاعت از پيامبران بايد با اذن خدا باشد و گرنه شرك است. «لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ»
«1». شورى، 5.
«2». غافر، 7.
جلد 2 - صفحه 98
3- توبهى ترك رهبر، بازگشت به رهبر است. «لِيُطاعَ- جاؤُكَ»
4- رها كردن انبيا ورجوع به طاغوت، ظلم به مقام انسانى خود است. «ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ» (با توجّه به ارتباط اين آيه با آيات قبل)
5- پيوند همه مردم با رسولاللّه بايد محكم باشد. چه مؤمن چه فاسق. مؤمن براى كسب فيض وفاسق براى درك شفاعت. «جاؤُكَ»
6- راه بازگشت و توبه براى خطاكاران و حتّى منافقان باز است. (با توجّه به آيات قبل كه مربوط به منافقان است) «فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ»
7- زيارت رهبران آسمانى و استمداد و توسل از طريق آن عزيزان، مورد تأييد قرآن است. «جاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ»
8- پيامبر بخشندهى گناه نيست، واسطهى عفو الهى است. «اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ»
9- خطاكار، ابتدا بايد پشيمان شود و به سوى حقّ برگردد، سپس براى استحكام رابطه با خداوند، از مقام رسالت كمك بگيرد. «فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ»
10- گناهكاران نبايد مأيوس شوند؛ استغفار، توبه وزيارت اولياى خدا، وسيلهى بازسازى روحى آنان است. «جاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا ...»
11- در زيارت رسول خدا و اقرار به لغزش و استغفار خود احساس سبك شدن از گناه به انسان دست مىدهد. «لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً»
12- اگر خطاكاران را بخشيديد به آنان محبّت نيز بكنيد. «تَوَّاباً رَحِيماً»
13- گناه، حجابى ميان انسان و رحمت الهى است و همين كه آن حجاب برطرف شد، رحمت دريافت مىشود. «اسْتَغْفِرْ ... لَوَجَدُوا اللَّهَ»
14- اقرار و اعتراف به گناه و استغفار در محضر اولياى خدا، وسيله و زمينهى عفو الهى است. «جاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا ... لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِيماً»
@n20011💧🌷
📚📏📚📏📚
💢 #احکام
✅پرسش: اگر شخص روزه دار در روز محتلم (خروج منی در خواب) گردد ، حکم روزه اش چگونه است؟
✍️پاسخ : به نظر همه مراجع معظم تقلید ،محتلم شدن در روز، ضرری به روزه نمیزند و مستحب است بلافاصله غسل جنابت کند، ولی اگر غسل نکند درهرحال به روزه لطمه نمیزند. البته به خاطر نماز، واجب است غسل کند.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
مرکز ملّی پاسخگوییبه سئوالات دینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 بیانات رهبر معظّم انقلاب درباره #حضرت_خدیجه (سلام الله علیها) در قالب نماهنگ «مادر اُمّت»
4_5769240809199110946.mp3
4.78M
🔳 #وفات_حضرت_خدیجه (س)
🌴روضه حضرت خدیجه(س)
🌴بی اجتناب جان بده بانو کفن رسید
🎤 #محمدرضا_طاهری
⏯ #روضه
#خدیجه سلام الله علیها
اُمّالمؤمنين، حضرت خديجه كبري سلام الله علیها دختر خويلد بن اسد بن عبدالعزي نخستين همسر رسول خدا صلی الله علیه و آله از زنان شريف، اصيل و نامدار عرب و اسلام ميباشد. وي با اين كه در عصر جاهليت در مكه معظمه ديده به جهان گشود و در آن شهر قبيلهگرا و طايفهمدار رشد يافت، اما در عفت، نجابت، طهارت، سخاوت، حسن معاشرت، صميميت، صداقت، مهر و وفا با همسر كمنظير بود و وي را در آن عصر طاهره و سيده نساء قريش ميخواندند. در اسلام نیز او به عنوان يكي از چهار بانويي كه بر تمام بانوان بهشت فضيلت و برتري دارند، شناخته شد و جز دختر ارجمندش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هيچ بانويي اين مقام و فضيلت را نيافت.[۱]
وي پيش از ازدواج با رسول خدا صلی الله علیه و آله در آغاز با هند بن بناس تميمي معروف به "ابوهاله" و پس از وي با عتيق بن عابد مخزومي ازدواج كرد و از هر دوي آنها داراي فرزند شد. پس از مرگ همسر دوم خديجه كبري سلام الله علیها با درايت و خردمندي خويش صاحب دارايي فراوان شد و كاروانهاي متعددي براي بازرگاني به راه انداخت.
حضرت محمد صلی الله علیه و آله كه پيش از بعثت، بنا به سفارش عمويش ابوطالب علیهالسلام در يكي از سفرهاي كارگزاران خديجه شركت كرد و سود فراواني نصيب وي نموده بود، علاقه خديجه را به خويش جلب و زمينه ازدواج با وي را فراهم كرد.
خديجه كبري سلام الله علیها در چهل سالگي با امين قريش، حضرت محمد صلی الله علیه و آله كه در سن بيست و پنج سالگي بود ازدواج كرد[۲] و زندگي شرافتمندانه و اصيلي را پايهريزي كردند كه در تاريخ بشريت بيهمتا و بيمانند است.
خديجه كبري سلام الله علیها به پيامبر صلی الله علیه و آله عشق و علاقه ويژهاي داشت و هنگامي كه آن حضرت مبعوث به رسالت شد، تمام توان و داراييهاي خويش را در اختيار آن حضرت گذاشت تا در راه اسلام و باروري آن هزينه كند. او نخستين زني بود كه به آن حضرت ايمان آورد و در اين راه مشقتها و آزارهاي فراواني از سوي قريش و اهالي مكه متحمل گرديد.[۳]
وي تا زنده بود در تمام صحنهها يار و ياور رسول خدا صلی الله علیه و آله و موجب تسلي قلب شريف آن حضرت بود و در روزگار سخت تبعيد در شعب ابيطالب هيچگاه آن حضرت را تنها نگذاشت و با تمام وجود از وي پشتيباني و نگهباني ميكرد. سرانجام اين بانوي فداكار پس از يك عمر تلاش و كوشش و 25 سال خدمت به رسول گرامي صلی الله علیه و آله و دين مبين اسلام، پس از بازگشت از محاصره قريش در شعب ابيطالب به مكه معظمه در دهم رمضان سال دهم بعثت جان به جان آفرينان تسليم و روح مطهرش به اعلي عليين عروج نمود.
پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله در مدت كوتاهي، دو يار و پشتيبان خويش يعني عمويش ابوطالب و پس از وي خديجه كبري سلام الله علیها را از دست داد و از اين باب، بسيار اندوهگين و ماتمزده بود و روزگار سختي را پشت سر ميگذاشت. به همين جهت آن سال را "عام الحزن" سال اندوه ناميدند. پس از غسل و كفن بدن مطهر خديجه كبري سلام الله علیها پيامبر صلی الله علیه و آله وي را در حجون مكه به خاك سپرد.[۴]
خديجه سلام الله علیها در خانه پيامبر صلی الله علیه و آله داراي دو پسر به نامهاي قاسم و عبدالله معروف به طيب و طاهر و چهار دختر به نامهاي زينب، رقيه، امكلثوم و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گرديد.[۵]
پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله در شأن همسرش خديجه سلام الله علیها فرمود: سوگند به خدا پروردگار كسي را بهتر از خديجه نصيبم نكرد. زيرا در حالي كه مردم كفر ميورزيدند، او به من ايمان آورد؛ در حالي كه مردم تكذيبم ميكردند، او مرا تصديق كرد؛ در حالي كه مردم محرومم كرده بودند، او با داراييهاي خود با من مساوات كرد و خداوند از او به من فرزنداني عطا كرد كه از ساير همسرانم چنين موهبتي نصيبم نشد.[۶]
پانویس
۱-رمضان در تاريخ (لطفالله صافي گلپايگاني)، ص 66.
۲- تذكره الخواص (ابن جوزي)، ص 271؛ كشف الغمه (علي بن عيسي اربلي)، ج 2، ص 79.
۳- رمضان در تاريخ، ص 72.
۴-رمضان در تاريخ، ص 64؛ تاريخ اليعقوبي، ج 2، ص 35؛ المنتخب من ذيل المذيل (طبري)، ص 86؛ البدايه والنهايه (ابن كثير)، ج 3، ص 156؛ كشف الغمه، ج 2، ص 79.
۵- منتهی الآمال (شیخ عباس قمی)، ج 1، ص 108؛ زندگاني چهارده معصوم علیهمالسلام (ترجمه اعلام الوري)، ص 211.
۶- تذكره الخواص، ص 273؛ رمضان در تاريخ، ص 76؛ كشف الغمه، ج 2، ص 78.
@n20011👌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 زیارتنامه حضرت خدیجه (سلام الله علیها)
🔹 السَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاَْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَا اسْتَطاعَتْ وَ دافَعَتْ عَنْهُ الاَْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَكِ بِما أَوْلاكِ اللهُ مِنْ فَضْل، وَ السَّلامُ عَلَیْكِ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ .
🔸 سلام بر تو اى مادر مؤمنان، سلام بر تو اى همسر سرور فرستادگان، سلام بر تو اى مادر فاطمه زهرا سرور بانوان دو جهان، سلام بر تو اى نخست بانوى مؤمن، سلام بر تو اى آن كه دارائیش را در راه پیروزى اسلام و یارى سرور انبیا هزینه كرد و دشمنان را از او دور ساخت، سلام بر تو اى آن كه بر او جبرئیل درود فرستاد، و سلام خداى بزرگ را به او ابلاغ كرد، این فضل الهى گوارایت باد و سلام و رحمت و بركاتش بر تو باد.
142678_828.mp3
3.74M
💠 تلاوت تحدیر (تندخوانی) 💠
⚜ #جزء_10 #قرآن_کریم ⚜
📥توسط استاد معتز آقایی
⏲ «در ۳۰ دقیقه یک جزء تلاوت کنید»
📩 به دوستان خود هدیه دهید.
🕋 هر روز ماه مبارک رمضان