روز نوزدهم.mp3
2.18M
💠 شرح دعای روز نوزدهم ماه رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
#شرح دعای روز نوزدهم رمضان
👌👌👌
اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّی مِنْ بَرَكَاتِهِ»: خدايا روزی من كن تا از بركات ماه مبارك رمضان حظ و بهره فراوان ببرم، و بركات ماه رمضان همان قرآن خواندن و دعای ابو حمزه خواندن است و گريه كردن بر سختی مرگ و آنچه پس از مرگ در پيش رو داريم.
توبه نمودن و پذيرفته شدن آن نمونهای از حظ و بهرهای است كه از بركات اين روز میتواند باشد . يكی از بركاتی كه در اين روز میتوان از آن بهرهمند شد، توبه به درگاه خداوند است؛ آن هم « توبه نصوح» كه ديگر بازگشت به گناه وجود نداشته باشد. چرا كه خداوند توبه كنندگان را دوست دارد : «انَّ اللّهَ یُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَیُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ؛ خداوند توبه كنندگان و پاكان را دوست دارد» (بقره/ ۲۲۲) و توبه آنان را در صورت اصرار نورزيدن بر گناه میآمرزد...
امير مؤمنان حضرت علی (ع) يكی از اسوههای بزرگ در يتيم نوازی و رسيدگی به امور آنان بود؛ چنانچه در حديثی فرمودند: «من افضل البر برالايتام؛ از برترين نيكیها، نيكی به يتيمان است».
خداوند عزوجل در قرآن خطاب به بندگان خويش میفرمايد: « فاستبقوا الخيرات؛ پس در كارهای خير (از يكديگر) سبقت بگيريد»، چرا كه انسان در لحظهای از عمر خود ممكن است تصميم كار خيری را بگيرد و در لحظهای ديگر از آن منصرف گردد يا اينكه عمر او كفاف ندهد تا آن كار خير را انجام دهد لذا خداوند انسانها را به سبقت گرفتن در كار خير امر میفرمايد و ما نيز بايد اين را در نظر داشته باشيم. ممكن است كه ماه رمضان سال آتی از عمر ما نباشد كه بتوانيم كار خيری را انجام دهيم، پس امروز كه از عمر ماست و هم اكنون در اين ماه قرار داريم، بهتر است كه از اين فرصتها استفاده نماييم...
قرائت قرآن يكی از مهمترين اعمال در اين روزهای با ارزش و مخصوصاً ليالی قدر است؛ چرا كه خداوند متعال در قرآن میفرمايد: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ؛ماه رمضانی كه قرآن در آن ماه نازل گرديد »(بقره/ ۱۸۵) و اين آيه نشاندهنده اين است كه اين ماه، ماه برپايی قرآن چه از نظر تلاوت و چه از نظر عمل میباشد چنانچه پيامبر اكرم (ص) فرمودند: «عليك بقرائه القرآن فان قرائته كفاره للذنوب و ستر فی النار و امان من العذاب؛ بر تو باد قرائت قرآن، زيرا كه خواندن قرآن كفاره گناهان و پوششی از آتش (دوزخ) و ايمنی از عذاب است».
«حظ» به معنی بهره است. بعضیها در معاملات و قرض دادنهايشان بهره حرام میگيرند و اهل ربا هستند. فراموش نكنيم بهره دو نوع است: يكی بهره حرام مثل ربا و يكی هم بهره معنوی مثل ماه رمضان كه محل دعا و بهرههای معنوی میباشد.
«وَ سَهِّلْ سَبِيلِی إِلَی خَیْرَاتِهِ؛ خدايا راه خيرات را برای من آسان كن». يكی از خيرات افطاری دادن هست، اگر تمكن مالی داريد افطاری بدهيد، كه ثواب زيادی هم دارد. لذا از خدا بخواهيد كه راه خيرات را برای ما آسان بكند؛ بايد از حال همسايه خود با خبر باشيد؛ بعضیها سحری ندارند بخورند با نان خالی روزه میگيرند؛ و شما مسئول هستيد، حتی اگر بی خبر باشيد! بايد تحقيق كنيد و از حال همسايه فقيرتان اطلاع داشته باشيد.
در روايت است كه شخصی مورد مؤاخذه امام معصوم(ع) قرار گرفت كه چرا تو از حال همسايه فقيرت بیخبری؟ آن شخص گفت: نمیدانستم. حضرت فرمودند: مؤاخذهات میكنم كه چرا نمیدانستی؛ اگر با خبر بودی كه همسايهات ندارد و كمك نمیكردی كه كافر بودی! صرف دعا خواندن انسان را بهشتی نمیكند. بايد زير بال و پر فقرا را گرفت؛ آن هم نه هر فقيری، بلكه فقير آبرومند كه فقير هست و اظهار فقر نمیكند. كاری نكنيم حسنات اعمال از بين برود.
«وَ لاَ تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ؛ خدايا مرا از قبول حسنات محروم نكن»، خدايا اگر كار خوبی میكنم، اهل نماز شب و دعای ابوحمزه و ... هستم حسنات آن اعمالم را به من برسان و محرومم نكن؛ يعنی كاری نكنم كه آن حسناتم از بين برود، مثلاً اگر يك غيبت كنم، تمام اعمال چهل روزه من از بين میرود (مستدرك الوسائل ج ۷، ص۳۲۲). در حديث آمده است كه اگر كسی غيبت كند، عبادات چهل روزه او در نامه كسی كه مورد غيبت قرار گرفته است، نوشته میشود (ارشاد القلوب، ترجمه رضايی ج ۱ /۲۷۸).
لذا اگر كسی غيبت شما را كرد، بايد برای او چشم روشنی هم ببريد چون تا چهل روز هر كار خيری كه بكند در نامه اعمال شما ثبت میشود؛ در «جامع السعادت» آمده است كه شخصی مورد غيبت قرار گرفت و آن شخص برای غيبت كننده هديه فرستاد و تشكر كرد. بايد هر روز بگوييم كه خدايا كاری كن كه حسناتم مورد قبول تو واقع بشود.
« یَا هَادِياً إِلَی الْحَقِّ الْمُبِين»؛ ای خدايی كه راهنمايی میكنی به سوی حق؛ الان چقدر بايد از خدا شكرگذار باشيم كه ما را به دين حق هدايت نموده است و همه، شيعيان اميرالمؤمنين علی بن ابيطالب(ع) هستيد.
«و الَی الحقِ المُبين»؛ حق مبين در حقيقت ولايت اهل بيت (ع) است كه خداوند ما را به سوی آن
هدایت نموده است .
در این روز از خدا میخواهيم كه خداوند ما را ياری كند تا بتوانيم كار نيكی كه با آن مواجه میشويم جامه عمل بپوشانيم چرا كه اگر خداوند انسان را ياری ننمايد هرگز نمیتواند به كار خيری دست بزند، زيرا شيطان در كمين انسان نشسته است تا او را از كارهای خير و خداپسندانه باز دارد. چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: « هركس قصد انجام كار خيری را دارد، پس بايد در آن بشتابد، زيرا هر كار خيری كه پس افتد به راستی شيطان را در آن نظری است».
امام صادق(ع) فرمودند: «اذا همت بشی من الخير فلاتوخره فان الله عزوجل ربها اطلع علی العبد و هو علی شی من الطاعه فيقول و عزتی و جلالی لا اعذبك بعدها ابدا ؛ چون قصد انجام خيری نمودی پس آن را به تأخير مينداز، زيرا همانا كه خداوند بلند مرتبه چه بسيار باشد كه از بندهای در حال انجام خيری مطلع میشود و [به خاطر انجام همان كار خير] میگويد به بزرگی شكوهم سوگند كه تو را پس از انجام اين كار خير هرگز عذاب ننمايم».
انسان به واسطه گناهانی كه در طول عمر خويش انجام میدهد، باعث میگردد كه از يك سری كارهای نيك كه انجام آنها مقبول درگاه خداوند میباشد، محروم گردد. زيرا گناه حجابی است كه بنده بين خود و خدای خويش ايجاد میكند و آن حجاب اينگونه است كه انسان با انجام هر گناه لكه سياهی بر دلش مینشيند و با مرور زمان و انجام گناهان بيشتر آن لكه سياه افزون میگردد تا اينكه انسان با آن دل سياه خود نمیتواند با خدای خويش ارتباط برقرار كند و كسی كه از خدای خويش دور گردد، هرگز نمیتواند كار نيكی را انجام دهد. پس با اين وجود ما به درگاه خداوند استغاثه نموده و او را به حق دين حقی كه برای ما مقرر فرموده، قسم میدهيم كه ما را از گناهان دور ساخته و به انجام حسنات كه مقبول درگاه اوست مشغول سازد.
@n20011🌷
#تفسیر نور (محسن قرائتی)
🌷🌷🌷🌷
فَلْيُقاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَياةَ الدُّنْيا بِالْآخِرَةِ وَ مَنْ يُقاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْراً عَظِيماً «74»
پس بايد در راه خدا كسانى بجنگند كه زندگى دنيا را به آخرت مىفروشند و كسى كه در راه خدا مىجنگد، كشته شود يا پيروز گردد، بزودى پاداشى بزرگ به او خواهيم داد.
پیام ها
1- هدف از جنگ در اسلام، فقط خداست، نه كشورگشايى، نه استثمار ونه انتقام.
جلد 2 - صفحه 106
«فِي سَبِيلِ اللَّهِ»
2- جهاد، توفيقى است كه به همه داده نمىشود. فَلْيُقاتِلْ ... الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَياةَ الدُّنْيا دنياطلبان لياقت وشجاعت جبهه رفتن را ندارند.
3- جهاد اكبر و مبارزه با دنيا پرستى، مقدّمهى جهاد اصغر و مبارزه با دشمن است. فَلْيُقاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ ...
4- مجاهد فى سبيلاللَّه هرگز مغلوب نيست. (به جاى «يَغْلِبْ» مىفرمايد: «يُقْتَلُ»
5- در جبههى حقّ، فرار و شكست مطرح نيست، يا شهادت يا پيروزى. «فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ»
6- منافق، فقط غنائم را «فوز عظيم» مىداند (آيه قبل) ولى قرآن، هم پيروزى و هم شهادت را «اجر عظيم» مىداند. «أَجْراً عَظِيماً» 7- وعدهى «أَجْرٌ عَظِيمٌ» تشويق براى عزيمت به جبهه است.
8- زندگى آخرت برتر از زندگى دنياست و معامله دنيا با آخرت كار بزرگى است. يَشْرُونَ الْحَياةَ الدُّنْيا بِالْآخِرَةِ ... أَجْراً عَظِيماً
9- پاداش مجاهد شهيد و رزمنده پيروز يكسان است. فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ ... أَجْراً عَظِيماً
@n20011🌷💧
#احکام_مسافر
#نماز_انواع_کثیر_السفر
#کثیر_السفر_شغلی
همه مراجع: نمازش کامل است.
#کثیر_السفر_تحصیلی
🌺✍️ همه مراجع بجز آیت الله خامنهای: نمازش کامل است.
🌺✍️ آيتالله خامنهاي:
🔹1. دانشجويان بورسيه و مأمور به تحصيل كه داراي حقوق دريافتي ميباشند نمازشان کامل است.
🔹2. دانشجوياني که عنوان شغل و حرفه اي دارند مانند طلبه که از همان ابتدای تحصیل، بر او عنوان "روحانی" صدق می کند، یا دانشجویان دانشگاه افسری که بعد از گذراندن چند ماه تمرین و تعلیم در دانشگاه، سردوشی میگیرند و به آنها "افسر" گفته میشود، این نوع تحصیل جزء حرفه محسوب می شود و در سفر تحصیلی باید نماز را تمام بخوانند و روزه بگیرند.
🔹3. دانشجو و دانش آموزی که برای تحصیل علم به سفر میرود تا به این وسیله در آینده شغلی را اختیار کند، بنابر احتیاط واجب باید در سفر تحصیلی نماز را هم تمام و هم قصر بخواند.
#کثیر_السفر_غیر_شغلی
🌸✍️ آیاتعظام مکارم، سیستانی، مظاهری، شبیری و سبحانی: نمازش کامل است.
🌺✍️ بقیه مراجع: نماز شکسته است.
#توضیحات:
☘️ سفر شغلی: مثل راننده، ملوان، خلبان و غیره که سفر شغل آنها است و یا معلم، نظامی، کارمند، کارگر و غیره که برای رسیدن به محل کار سفر میکنند كه سفر مقدمه شغل آنها است.
🌿 سفر تحصیلی: مانند سفر طلاب، دانشجویان و دانشآموزان به محل درس.
🍃 سفر غیر شغلی: مانند سفر برای زیارت، تفریح، صله رحم و ...
📚 توضیح المسائل مراجع نماز مسافر شرط هفتم م 1307 تا 1317 خامنهای رساله نماز و روزه م 477 تا 490
#احکام_نموداری
❇️آیـــت الله حبیـــبی:
هنگامی دیـــگران را #تحـــــقیر میکنیم که تزکیه نداشته باشیـم.
🌱چرا دنبال نقــص میگردید دنبال ارزش ها بگردیدکسانی که دنبال نقص میگردند #مـگس صفتاند و دنبال یک ســـوراخی میگردند که نیـــش بزنند.
#پند_علما
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باز هم پنجشنبه و جمعه ای دیگر از راه رسید یادی کنیم از شهدا وصلحا واموات و در گذشتگان خاک پدران و مادران و دیگر عزیزان آسمانی با خواندن فاتحه و صلوات ودادن خیرات به نیابت از آنان هر چند که اندک باشد.
@n20011😭
27.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در آستانه شب و روز جمعه شب زیارتی ابا عبدالله الحسین علیه السلام قرار داریم دلت را راهی کربلا حرم مطهر و با صفای امام حسین علیه السلام کن و با توجه وخلوص نیت بگو السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
بدان که با این سلام باعث خشنودی ر جدش رسول خدا صلیالله علیه و آله و سلم و پدرش حضرت علی علیه السلام و مادرش فاطمه سلام الله علیها سلام شده ای وشفاعت امام حسین علیه السلام را شامل حالت نموده ای.
@n20011🖐
1_1323743450.mp3
4.53M
🕋 دعای کمیل
🎙 با نوای حاج مهدی سلحشور
202030_2053165786.mp3
4.66M
💠 تلاوت تحدیر (تندخوانی) 💠
⚜ #جزء_20 #قرآن_کریم ⚜
📥توسط استاد معتز آقایی
⏲ «در ۳۰ دقیقه یک جزء تلاوت کنید»
📩 به دوستان خود هدیه دهید.
🕋 هر روز ماه مبارک رمضان
روز بیستم.mp3
6.11M
💠 شرح دعای روز بیستم ماه رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
#شرحدعایروزبیستمرمضان
🌷🌷🌷
مرحوم آیت الله مجتهدی در شرح دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان درباره ابواب بهشت میگوید: در اینجا منظور از اینکه میگوییم خدایا دربهای بهشت را بر روی من بگشای این است که خداوند ما را از گناهانی که در طول عمر خویش انجام دادهایم پاک سازد و حسنات و کارهای نیک ما را افزون سازد؛ چرا که تا انسان گنهکار باشد و از خیرات و حسنات به دور باشد، بهشت بر او حرام خواهد بود و تنها هنگامی دربهای بهشت روی او گشوده میگردد که هیچ گناهی بر او نباشد و اینکه میگوییم درهای بهشت را بر روی ما بگشای، به این خاطر است که خداوند به ما عنایت فرماید تا طوری در دنیا زندگی کنیم که بتوانیم در آخرت از هر دری که خواستیم وارد بهشت شویم.
وی در شرح فراز دوم این دعا تأکید میکند: برای آنکه بفهمیم منظور از «اغلق عنی فیه ابواب النیران» و «در این روز درهای آتش دوزخ را بر من ببند» چه میباشد؟ اشاره مینماییم به فرموده خداوند عزوجل در قرآن کریم: الم یعلموا انه من یحاد الله و رسولا فان له نارجهنم خالدا فیها”(توبه / آیه ۶۴). یعنی آیا نمیدانند که هرکس با خداوند و رسولش دشمنی نماید آتش جهنم برای اوست که در آن جاودان خواهد ماند و با توجه به این آیه شریفه در مییابیم ما در این روز در اصل با این دعا از خداوند میخواهیم ما را جزء کسانی قرار دهد که از دستورات ذات اقدسش و رسول گرامیاش پیروی میکنیم؛ چرا که پیروی از خداوند و رسولش برابر با رستگاری در دنیا و آخرت و دوری از آتش دوزخ است.
@n20011🌷