💠تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
كَدَأْبِ آلِ فِرْعَوْنَ وَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كَذَّبُوا بِآياتِ رَبِّهِمْ فَأَهْلَكْناهُمْ بِذُنُوبِهِمْ وَ أَغْرَقْنا آلَ فِرْعَوْنَ وَ كُلٌّ كانُوا ظالِمِينَ «انفال آیه54»
(اى پيامبر! روحيّهى مردمِ زمان تو،) همچون خوى و روش فرعونيان و كسانى است كه پيش از آنان بودند، آيات پروردگارشان را تكذيب كردند، پس ما نيز به سزاى گناهانشان، هلاكشان ساختيم و فرعونيان را غرق كرديم، و همگى (فرعونيان و كفّار قريش) ستمگر بودند.
جلد 3 - صفحه 339
نکته ها
تعبير «كَدَأْبِ آلِ فِرْعَوْنَ» در دو آيهى قبل نيز آمده بود، امّا اين تكرار منافاتى با بلاغت ندارد، چون موقعيّتها متفاوت است. آنجا سخن از كيفر الهى نسبت به ظالم بود، اينجا تغيير نعمت براساس تغيير حالات مردم است. البتّه ممكن است در آيهى قبل، عذاب اخروى منظور باشد و اينجا عذاب دنيوى.
پیام ها
1- از سرنوشت گذشتگان درس بگيريم. «كَدَأْبِ آلِ فِرْعَوْنَ»
2- تكذيب آيات الهى، زمينهى هلاكت انسان است. «كَذَّبُوا بِآياتِ رَبِّهِمْ فَأَهْلَكْناهُمْ»
3- انسان، داراى اختيار است و سرنوشت او در گرو عملكرد خودش مىباشد.
«كَذَّبُوا بِآياتِ رَبِّهِمْ فَأَهْلَكْناهُمْ بِذُنُوبِهِمْ»
4- ظلم و گناه، عامل قهر الهى است، چه ظلم به خويش، چه به مردم و چه به انبيا و مكتب. فَأَهْلَكْناهُمْ بِذُنُوبِهِمْ ... كانُوا ظالِمِينَ
5- بعضى از سختىها، حوادث و اتّفاقات دنيوى و زوال نعمتها، پيامد گناهان انسان مىباشد. «فَأَهْلَكْناهُمْ بِذُنُوبِهِمْ وَ أَغْرَقْنا آلَ فِرْعَوْنَ»
6- تكذيب آيات الهى و گناه، ظلم است. كَذَّبُوا ... كانُوا ظالِمِينَ
@n20011🌷💧
توصیه مقام معظّم رهبری به جوانان.mp3
936.3K
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• توصیه مقام معظّم رهبری به جوانان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ شک کثیر الشک
⁉️به چه کسی #کثیرالشک می گویند؟🤔
🔻آیا کثیر الشکی که #نباید به شک خود اعتنا کند، شامل هر نوع شکی می شود؟
💠 #استاد_وحیدپور
📎 #احکام_نماز
📎 #شکیات
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🆔
💬 نماز خواندن با لباس و بدن نجس در حال اضطرار چه حکمی دارد؟
🔹 فتوای آیات عظام (خامنهای، سیستانی و مکارم): اگر به خاطر سرما یا نداشتن آب و امثال اینها ناچار شوید که با بدن یا لباس نجس بخوانید، نماز صحیح است.
📚 منبع: احکام سفر عتبات عالیات (ویژه کاروانهای پیادهروی اربعین حسینی)
#احکام
استاد صالحی
🔴 نمــاز شــب دوازدهم مـاه شعبان برای آمرزش گناهان و درک شب قدر
🔵 پیامبر اکـرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند:
🟡 هركس در شب دوازدهم ماه شعبان دوازده ركعت نماز بخواند در هر ركعت حمد یکبار و سورهى «أَلْهاكُمُ اَلتَّكاثُرُ» را ده مرتبه بخواند، خداوند متعال گناهان چهل سالهى او را مىآمرزد و چهل درجه او را بالا مىبرد و چهل هزار فرشته براى او طلب آمرزش مىكنند و نيز ثواب كسى كه شب قدر را درك كرده، خواهد داشت.
📚 اقبال الاعمال ص ۶۹۰
🛑 چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
#امام_زمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 میخوای بدونی چرا باید رأی بدی؟!
🔸 برای انتخاب درست این مجموعه را دنبال کنید
#انتخابات
آیت الله عبدالقائم شوشتری رحمت الله علیه:
حدیث دارد که وقتی مومن به کمال رسید یکی از افراد خانواده ی خودش پیدا می شود که او را اذیت کند . همسرش ، یا پسرش ، یا دخترش ، اگر نبود توی خانواده اش ، از همسایه اش اینگونه می شود و مومن را اذیت می کند ، اگر نبود یکی از یک حلقه ی دورتر ، اگر نبود در بیابان ها و حتی حدیث دارد که اگر مومن از شرّ مردم فرار کند و برود به کوهی و در آن کوه غاری پیدا کند و در غار مخفی شود ، باز هم یک ماری ، کژدمی، چیزی پیدا می شود که او را اذیتش کند . این است که یکی از عرفا وقتی با شاگردانش میخواستند بروند به بیابان ، همان آخر شهر و اول بیابان می گفت که یاران از همراهی با من رو برتابید و برگردید که ما با هم آبمون توی یه جوب نمیره . ما راهمان راه بلاست ، شما به دنبال راه آسان می گردید . خیلی ها از اول که می آیند توی وادی دین و توحید و سیر و سلوک ، نظرشان این است که دنیای آبادی داشته باشند و حال اینکه راه راهِ دنیا نیست .
📕بیانات استاد در شب سوم رمضان 1434( پایگاه اطلاع رسانی آیت الله شوشتری)
🔷 یکی از اذکاری که عالم سالک حاج شیخ جعفر توسلی رضوان الله تعالی علیه به آن علاقه داشتند و زیاد میگفتند و همچنین دیگران، مخصوصاً زائرین امام رضا علیه السلام را به گفتند آن سفارش میکردند، ذکر:«اللَّهُمَ الْعَنْ هَارُونَ الرَّشِيد وَ مَأمُونَ الرَّشِيد» بود.
🔷 ایشان می گفتند: این لعن، قلب شریف امام رضا علیه السلام را خوشحال می کند.