🌙 «احکام ماه مبارک رمضان»
🔻 آیا روزه ماه رمضان بر دخترانی که تازه به سن بلوغ رسیدهاند یا کسانی که کارهای سخت دارند واجب است؟
🔹 چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا خوف مرض دارند احکام مریض در مورد آنان جاری میشود.
🔹 اما اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد لکن به علت مثـلاً طولانی بودن روز و شدت گرما إتمام روزه بر آنان حرجی است و مشقت فوق العاده دارد که عادتاً قابل تحمل نیست باید روزه بگیرند¹ و هنگامی که به خاطر ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان حرجی شد میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند ولی روزه آنها باطل میشود و باید² در بقیه روز نیز از انجام کاری که روزه را باطل میکند خودداری نمایند.
💠 اما نسبت به مقدار خوردن و آشامیدن آنها:
▫️آیات عظام وحید، صافی: باید در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیات عظام رهبری، خوئی، سیستانی: بنابر احتیاط لازم در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیةالله شبیری زنجانی: میتوانند به قدری که سیر نشوند، آب بیاشامند.
▫️آیات عظام امام، نوری، بهجت: باید در آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
1⃣ برخی از مراجع مثل آیةالله سیستانی فرمودهاند: باید به قصد قربت مطلقه روزه بگیرند.
2⃣ برخی از مراجع مثل آیات عظام رهبری، خویی، سیستانی: امساک را بنابر احتیاط واجب، لازم میدانند.
🔴 نماز شب چهاردهم ماه رمضان برای نجات از سختی های مرگ
🔵 امام علی علیه السلام فرمودند:
🟡 هر کس در شب چهاردهم ماه رمضان، شش رکعت نماز بخواند در هر رکعت یک بار سوره حمد و سی بار سوره زلزله ( سوره زلزال ) را قرائت کند، خداوند از برای او سختی های مرگ (جان کندن) و نکیر و منکر را آسان گرداند.
📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۱۸۷
🟢 چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
#امام_زمان
#رمضان_مهدوی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
36.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌 واقعا احسنت باید گفت به همه دستاندرکاران ساخت این کلیپ بسیار جالب
┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄
doa-mojir.pdf
2.64M
📚 متن «دعای مجیر» - pdf
👈 سفارش شده در روزهای ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ ماه رمضان
#ﺑﺎﻃﻦ ﺑﯽ ﻋﻔﺘﯽ
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺷﺎﮔﺮﺩﺍﻥ شیخ رجبعلی خیاط ﻧﻘﻞ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ:
ﺭﻭﺯﯼ ﺑﺎ ﺟﻨﺎﺏ ﺷﯿﺦ ﺍﺯ ﺩﺭﺏ ﻣﻨﺰﻟﺸﺎﻥ ﺧﺎﺭﺝ ﺷﺪﯾﻢ ﻭ ﻣﻦ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﺪﻡ ﮐﻪ ﯾﮏ ﺯﻥ
ﺑﯽ ﺣﺠﺎﺏ ﻭ ﺑﺪ ﻟﺒﺎﺱ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻠﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ .ﺳﺮﻡ ﺭﺍ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻢ . ﺷﯿﺦ
ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: «ﻧﮕﺎﻫﺶ ﮐﻦ«! ﻣﻦ ﮔﻔﺘﻢ :
ﺁﻗﺎﺟﺎﻥ، ﺍﻭ ﺑﯽ ﺣﺠﺎﺏ ﺍﺳﺖ . ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: « ﮔﻔﺘﻢ ﻧﮕﺎﻫﺶ ﮐﻦ«! ﺳﺮﻡ ﺭﺍ ﺑﺎﻻ ﺁﻭﺭﺩﻡ ﻭ
ﺩﯾﺪﻡ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺯﻥ ﺩﺭ ﺟﺮﯾﺎﻧﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺬﺍﺏ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺪﻧﺶ ﭘﺮ ﺍﺯ ﭼﺮﮎ ﻭ
ﺧﻮﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﺯ ﻣﻮﻫﺎﯼ ﺍﻭ ﭼﺮﮎ ﻭ ﮐﺜﺎﻓﺖ، ﻗﻄﺮﻩ ﻗﻄﺮﻩ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺬﺍﺏ ﻣﯽ
ﺭﯾﺨﺖ. ﻫﺮ ﻗﻄﺮﻩ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺍﻓﺘﺎﺩ ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺑﻨﺰﯾﻦ ﺁﺗﺶ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ ﻭ ﻣﻨﻔﺠﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ
ﺍﻭ ﺳﻮﺧﺖ . ﻫﻤﯿﻦ ﻃﻮﺭ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺩﯾﺪﻡ ﺷﯿﺦ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: «ﺑﺲ ﺍﺳﺖ، ﺳﺮﺕ ﺭﺍ ﭘﺎﯾﯿﻦ
ﺑﯿﻨﺪﺍﺯ .»
ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﺪﻡ ﮐﻪ ﺷﯿﺦ ﺑﺎ ﺗﺼﺮﻑ ﺩﺭ ﭼﺸﻤﺎﻧﻢ، ﺩﯾﺪﻩ ﻫﺎﯼ ﺑﺮﺯﺧﯽ ﻣﻦ ﺭﺍ ﮔﺸﻮﺩﻩ
ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﺎﻃﻦ ﻋﻤﻞ ﺁﻥ ﺯﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺑﻔﻬﻤﺎﻧﺪ.
منبع: برگرفته از کتاب کیمیای محبت
آیت الله مبشرکاشانی:
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ محمد نصیری از شاگردان مرحوم آیت الله بهاءالدینی در امور معنوی و اخلاقی بود هر از گاهی در منزل ایشان جلسه ختم صلوات برقرار می شد و حقیر گاهی شرکت می کردم و بعض بزرگان مانند آیت الله رضوانی و … از تهران شرکت می کردند.
مرحوم حاج آقای نصیری برای بنده چنین حکایت کرد که پدرم از شاگردان و علاقه مندان مرحوم آیت الله میرزا جوادآقا ملکی تبریزی بود. مرحوم میزرا جواد آقا به پدرم ختم ذکر «یاعلی» را با طریقه خاصی آموخته بود و فرموده بود که این طریقه را فقط به مومنین بیاموزید زیرا از ختوم حتمی الإجابه است و نیز باید در امور مهم به آن حضرت به این روش متوسل شد:
ده شب هرشب رأس ساعت معینی دو رکعت نماز حاجت بخوانید بعد از سلام ۱۱۰ مرتبه صلوات بفرستید سپس ۱۵۷۰ مرتبه ذکر مبارک « یا علی» را بگویید و حاجت خود را بخواهید و در پایان سه مرتبه صلوات بفرستید که مجرب است.
باید به چند نکته توجه شود:
۱- هنگام ختم با وضو و روبه قبله باشد
۲- هنگام ذکر راه نرود و با کسی سخن نگوید
۳- نباید حتی یک شب ترک شود
۴- یک مکان مشخص انتخاب شود.
منبع:سایت هدانا
جزء 14.mp3
3.85M
🌙فایل صوتی: تند خوانی جزء چهاردهم قرآن کریم
✨ با صدای استاد معتز آقایی
🔖از ابتدای صفحه262 تا پایان صفحه281
اللهم صل علی محمد وآل محمدوعجل فرجهم
#هدیهمحضرامامعصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
روز چهاردهم.mp3
8.55M
💠 شرح دعای روز چهاردهم ماه #رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
💠#شرح دعای روز چهاردهم ماه رمضان💫
، آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح «اللهمّ لاتؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ» میگوید: خدایا من را به لغزشها مؤاخذه نکن. گاهی آدم میلغزد و ایمانش ضعیف میشود و تقوایش از بین میرود. گناهان آدمی همان لغزش است و باید از خدا بخواهد که مؤاخذه نشود.
وی تاکید دارد: خدا در اثر گناه به غضب میآید و سیل و زلزله و بلایای طبیعی همه آثار گناه است. مردم را توجه نمیدهند که غالب این اتفاقات و تصادفات به علت انجام گناه است.
کسی که نماز اول وقت نمیخواند و اتومبیل خود را در جاده میراند، مورد نفرین نماز قرار میگیرد و تصادف میکند. نماز اول وقت انسان را نفرین میکند و میگوید «خدا ضایع کند تو را که من را ضایع کردی!»
اگر مسلمانی اول وقت نماز بخواند، نماز او را دعا میکند و میگوید: «خدا حفظ کند تو را که من را حفظ کردی» و زندگی رو به روال میافتد.
اگر کسی با خدا باشد، هیچکس نمیتواند علیه او توطئه کند، چون او خدا را دارد.
این استاد اخلاق در شرح فراز دوم دعا «واقِلْنی فیهِ من الخَطایا والهَفَواتِ» میگوید: خدایا «اقاله» کن و گناهان ما را بیامرز. در دعای کمیل هم این لفظ است که خدایا لغزشهای ما را اقاله کن؛ یعنی ما را بدون هزینه ببخش. در مورد کسب و معامله نیز چنین لفظی در فقه وجود دارد. یعنی فروشنده و خریدار حق فسخ معامله را تا زمانی که با یکدیگر هستند، دارند. اما بعد از جدایی و بدون دلیل نیز اگر مشتری جنس را پس آورد، کاسب مستحب است آن را قبول کند. مثلاً شخصی یک ظرف ماست میخرد و به منزل میبرد و متوجه میشود که پیش از وی ظرف ماست دیگری نیز خریداری شده است. در این حالت اگر ظرف ماست را به فروشنده باز گرداند، مستحب است وی آن را بپذیرد و پول آن را عیناً پس دهد.
وی در تشریح عبارت «ولاتَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا والآفاتِ» اظهار میکند: خدایا من را تیر بلا قرار مده. سیل و رانش زمین یعنی همان تیر! هواپیما در آسمان پرواز میکند و ناگاه روی ساختمانی فرود میآید و همه ساکنان آن از بین میروند. این غرض و تیر بلاست که حاصل گناه و خطاهای ماست.
این استاد حوزه علمیه میگوید: تمام پیشآمدهایی که میشود همه نتیجه گناهان ماست، برای این گفته من مدرک وجود دارد و هم در قرآن آیه دارد و هم در این باره روایت و حدیث داریم.
وی با اشاره به آیه قرآن میگوید: «هر گرفتاری برای شما پیش میآید، دسترنج خودتان است.» هر چه بکاری همان را درو میکنی. از گندم، گندم و از جو، جو میروید. خداوند در قرآن میفرماید: «خدا برنامههای مردم را عوض نمیکند، آنها را گرفتار بلا نمیکند مگر اینکه خودشان را تغییر دهند.» مثل ماشین که انحراف به چپ پیدا کند، تصادف میکند، ما هم اگر انحراف به چپ داشته باشیم تصادف، عذاب خدا، می کنیم.
این مجتهد فقید در شرح فراز پایانی دعای روز چهاردهم بیان میکند: در پایان دعا میگویم: «بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین» به عزت خودت، این دعاها را درباره ما مستجاب کن! ای کسی که عزت مسلمین با توست. ببینید الان مسلمین چه عزتی دارند! آمریکا غر میزند، مسلمانان مقابلش ایستادهاند و تمام دنیا علیه آن هستند.
دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان آمده است: «گناهان آدمی همان لغزش است و باید از خدا بخواهد که مؤاخذه نشود. خدا در اثر گناه به غضب میآید و سیل و زلزله و بلایای طبیعی همه آثار گناه است. مردم را توجه نمیدهند که غالب این اتفاقات و تصادفات به علت انجام گناه است. کسی با خدا باشد، هیچکس نمیتواند علیه او توطئه کند، چون او خدا را دارد. خدایا «اقاله» کن و گناهان ما را بیامرز. در دعای کمیل هم این لفظ است که خدایا لغزشهای ما را اقاله کن؛ یعنی ما را بدون هزینه ببخش.»
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ إِنْ نَكَثُوا أَيْمانَهُمْ مِنْ بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَ طَعَنُوا فِي دِينِكُمْ فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَيْمانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنْتَهُونَ «توبه آیه12»
امّا اگر (به جاى توبه،) سوگندهاى خويش را پس از بستنِ پيمانشان شكستند و در دين شما، زبان به طعنه (و عيبگوئى) گشودند، پس با سران كفر بجنگيد. زيرا كه آنان را (پايبندى به) سوگندى نيست، باشد كه (با شدّتِ عمل شما،) از كردار خود باز ايستند.
نکته ها
از على عليه السلام پرسيدند: چرا فراريان جنگ صفّين را تعقيب كرديد، ولى در جنگ جمل، كارى به فراريان نداشتيد؟
حضرت فرمود: در صفّين، رهبر كفر زنده بود و فراريان دور او جمع شده، متشكّل مىشدند و حملهى مجدّد مىكردند، امّا در جنگ جمل، با كشته شدن رهبرشان، محورى براى تشكّل و سازماندهى مجدّد نداشتند.
امام صادق عليه السلام فرمود: هركس به دين شما طعنه زند، قطعاً كافر مىشود. سپس اين آيه را تلاوت فرمود. «1»
پیام ها
1- ارتداد از دين، يكى از نمونههاى پيمانشكنى و مسخره كردن مكتب است. «وَ إِنْ نَكَثُوا» (شايد «نَكَثُوا» پس از «تابُوا» اشاره به ارتداد باشد).
2- كيفر طعن و توهين به اسلام، اعدام است. «طَعَنُوا، فَقاتِلُوا» (با توهين كنندگان به مقدّسات مذهبى، بايد به شدّت برخورد كرد)
3- جهاد اسلامى، براى دفاع از مكتب است. «نَكَثُوا، طَعَنُوا، فَقاتِلُوا»
4- چون پيمانشكنى و مسخره كردن دين، از ناحيهى رهبران كفر است، پس با آنان مبارزه كنيد. «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ»
«1». تفسير نورالثقلين.
جلد 3 - صفحه 387
5- در مبارزه، بايد نابودى سران توطئه و مركز فرماندهى و تشكيلات دشمن، در اولويت باشد. «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ»
6- هر سوگندى شما را نفريبد. سوگند پيمانشكنان، بىاعتبار است. «لا أَيْمانَ لَهُمْ»
7- از اهداف جهاد اسلامى، جلوگيرى از توطئه دشمن است. «لَعَلَّهُمْ يَنْتَهُونَ»
@n20011🌷💧
کلید موفقیت فرزندان در زندگی.mp3
1.55M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• کلید موفقیت فرزندان در زندگی
👤 مرحوم استاد #فاطمینیا