سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع #تفسیر سوره آل عمران - آیه ۸۱ و ۸۲
وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الْنَّبِیِّینَ لَمَآ ءَاتَیْتُکُمْ مِّنْ کِتَبٍ وَحِکْمَةٍ ثُمَّ جَآءَکُمْ رَسُولٌ مُّصَدِّقٌ لِّمَا مَعَکُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَلَتَنْصُرُنَّهُ قَالَ ءَأَقْرَرْتُمْ وَأَخَذْتُمْ عَلَى ذَلِکُمْ إِصْرِى قَالُواْ أَقْرَرْنَا قَالَ فَاشْهَدُواْ وَ أَنَاْ مَعَکُم مِّنَ الْشَّهِدِینَ
فَمَنْ تَوَلَّى بَعْدَ ذَ لِکَ فَأُولَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ
ترجمه
و(بیاد آور) هنگامى که خداوند از پیامبرانِ (پیشین) پیمان گرفت که هرگاه به شما کتاب و حکمتى دادم، سپس پیامبرى به سوى شما آمد که آنچه را با شماست تصدیق مى کرد، باید به او ایمان آورید واو را یارى کنید. (سپس خداوند) فرمود: آیا به این پیمان اقرار دارید و بار سنگین پیمان مرا (بر دوش) مى گیرید؟ (انبیا در جواب) گفتند: (بلى) اقرار داریم، (خداوند) فرمود: خود شاهد باشید ومن هم با شما از جمله گواهانم.
پس کسانى که بعد از این (پیمان محکم،) روى برگردانند، آنان همان فاسقانند.
تفاوت مکتب انبیا، مانند تفاوت برنامه دو استاد یا دو استاندار است که در اصول مسائل علمى و سیاسى، داراى جهت واحدى هستند، ولى در مسائل جزئى، به جهت تفاوت هاى فردى دانش آموزان یا شرایط منطقه اى، برنامه هاى گوناگون ارائه مى دهند.
حضرت على (ع) فرمودند: خداوند از انبیاى پیشین پیمان گرفت که مردم را به بعثت پیامبر اسلام و صفات او خبر و بشارت دهند و به آنان فرمان تصدیق آن حضرت را بدهند. امام صادق (ع) فرمود: مراد از «جائکم رسول مصدّق» پیامبر اسلام است.
پیامها
۱- در مدیریّت الهى، لازمه ى سپردن مسئولیّت ها، گرفتن پیمان است. «اخذ اللّه میثاق النبیین»
۲- هر جا کار سخت است، پیمان گرفتن لازم است. دست برداشتن از آئین و سنّت موجود، و ایمان و حمایت از شخص نوظهور، ساده نیست. لذا خداوند میثاق مىگیرد. «اخذ اللّه میثاق...»
۳- آمدن پیامبر خاتم قطعى است، لذا از همه انبیا پیمان گرفته شده، نه بعضى از آنها. «میثاق النبیین... جائکم رسول»
۴- جریان نبوّت، مایه وحدت است، نه اسباب تفرقه و انشعاب. «رسول مصدّق لما معکم لتؤمننّ به»
۵ - انبیا داراى هدفى مشترک هستند. لذا پیامبران قبلى، آمدن انبیاى بعدى را بشارت مى دادند و نسبت به آنان پیمانِ ایمان و نصرت دارند، و پیامبران بعدى، انبیاى قبل را تصدیق می کردند. «مصدّق لما معکم لتؤمننّ»
۶- قدیمى ها، جدیدى ها را تحویل بگیرند، آنها را به مردم معرّفى کنند و زمینه رشد بعدى ها را فراهم آورند. «لتؤمننّ... لتنصرنّه»
۷- ایمان به تنهایى کفایت نمى کند، بلکه حمایت نیز لازم است. «لتومنن به ولتنصرنه»
۸ - در میان انبیا، سلسله مراتب است و خاتم النبیّین اشرف آنهاست، زیرا همه انبیا باید مؤمن به او و حامى او باشند. «لتؤمننّ به و لتنصرنّه»
۹- وقتى انبیاى پیشین موظّف به ایمان و حمایت از پیامبر اسلام هستند، پس پیروان آنها نیز باید به او ایمان آورده و از او اطاعت کنند. «لتؤمننّ به و لتنصرنّه»
۱۰- حمایتى ارزشمند است که از ایمان سرچشمه گرفته باشد. «لتؤمننّ به ولتنصرنّه»
۱۱- مهم، داشتن روح تسلیم و پذیرفتن حقّ است، چه بسا در عمل، شرایط لازم به وجود نیاید. انبیاى قبل، زمان پیامبر اسلام را درک نکردند، ولى این روحیه را داشتند. «لتؤمننّ به ولتنصرنّه»
۱۲- پیمانشکن فاسق است. «فمن تولّى... هم الفاسقون»
مثلاً شهید شدن یک مسأله است و آمادگى براى شهادت مسأله اى دیگر. چنانکه خداوند نمى خواهد خون اسماعیل ریخته شود، ولى مى خواهد ابراهیم آمادگى کامل براى قربانى کردن فرزند داشته باشد. ممکن است ما زمان ظهور حضرت مهدى (عج) را درک نکنیم، ولى انتظار ظهور، و عشق و علاقه و انس و آمادگى براى حضورش، مسأله اى است که در ده ها آیه و روایت سفارش شده است.
منبع: پایگاه درس هایی از قرآن
@n20011💧
👌 حق الناس
▫️حاج میرزا علی محدث زاده، پسر مرحوم حاج شیخ عباس قمی گفت: جلد سیزدهم کتاب بحارالانوار، به امانت نزد پدرم بود، بعد از فوت ایشان به وسیلهی برادرم محسن آقا به صاحبش رساندم.
▫️شب بعد خواب پدرم را دیدم، گوشم را گرفت و گفت: کتاب را دادی، چرا جلدش را شکستی؟ از خواب بیدار شدم، به محسن گفتم: کتاب که سالم بود، مگر تو جلدش را شکستی؟ گفت: زمین کوچه گل بود و من زمین خوردم، لذا گوشهی جلد کتاب تا شد.
▫️کتاب را گرفته و صحافی کرده و پس دادیم. پس از سه روز، طلبه ای به منزل ما آمد و گفت: دیشب آقای حاج شیخ عباس را در خواب دیدم گفت: برو به علی بگو جلد کتاب را درست کردی، من آسوده شدم، خدا عاقبتت را به خیر کند.
😇 #حکم_نماز_خواندن در #آشپزخانه😇
🔵 از نظر برخی مراجع عظام مانند آیه الله #خامنه_ای به طور کلی نماز خواندن در آشپز خانه #کراهت دارد و فرقی بین اپن و غیر اپن بودن آن قائل نشده اند❌ و برخی مراجع مانند آیه الله #مکارم شیرازی می گویند:🔻 نماز خواندن در #آشپزخانه زمانی کراهت دارد که #شعله ای روشن باشد، اما اگر هیچ شعله ای روشن نباشد، نماز خواندن مکروه نیست.❌
🔴 معنای #کراهت داشتن #نماز :👇👇
مکروه،در اصطلاحی فقهی درباره عملی است که ترک کردن آن بهتر از انجام دادن است.😊
کراهت در عبادات به معنای کم شدن ثواب آن عبادت نسبت به عبادتهای مشابه است 👌.
نماز خواندن در برخی مکانها مانند حمام و آشپزخانه و در برخی حالتها مانند خواب آلودگی یا در لباس سیاه از جمله عبادات مکروه است، به این معنا که ثوابش کمتر است.✅
📚منبع:
استفتاء سایت هدانا از دفتر مقام معظم رهبری و برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی..
#بابونه برای چه دردهایی مفید است؟
متخصصان طب سنتی که توجه ویژهای به خواص درمانی بابونه دارند، خصوصیات موثری را به آن نسبت دادهاند.
«بابونه نوعی گیاه دارویی معروف و پرکاربرد است که از گذشته تا به امروز کمتر کسی را میتوان یافت که آن را نشناسد و از خواص درمانی آن بهره نبرده باشد. متخصصان طب سنتی که توجه ویژهای به خواص درمانی بابونه دارند، خصوصیات موثری را به آن نسبت دادهاند.
دکتر سیدمهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی، به روشهای مختلف استعمال این گیاه از جمله بخور، دمنوش، دمکرده، عرق و روغن بابونه اشاره و موارد درمانی جالبی را مطرح کرده که به خلاصهای از آن میپردازیم.
گل بابونه رنگ زردی دارد و در حد اعتدال، مزاج آن گرم است. دمنوش این گیاه که بهتر است با کمی عسل یا نبات شیرین میل شود برای مشکلات گوارشی بهخصوص کسانی که دچار سردی معده با علائم اسپاسم، درد معده و نفخ هستند و برای تقویت اعصاب و برخی از انواع سردردهای ناشی از رطوبت در سر یا سردی سر مفید است. بخور آن نیز برای سرماخوردگی، سینوزیت و دفع خلط موثر است.
دهانشویه با دمکرده بابونه برای رفع زخمها و آفتهای دهان مناسب و شستوشوی زخمها بهویژه در کسانی که بواسیر دارند برای بهبود زخم و شقاق مقعد مخصوصا اگر با روغن بادام یا زیتون همراه باشد التیامدهنده است.
خانمهایی که دچار ترشحات زیاد واژینال هستند ... میتوانند برای رفع این ترشحات مشابه افراد مبتلا به بواسیر، داخل دمکرده بابونه بنشینند.
برای رفع برخی از انواع تبهای طول کشیده، غوطهورشدن در آبی که در آن بابونه باشد میتواند مفید باشد. شاید به این جهت که منافذ سطحی پوست را باز و حرارت مازاد بدن را دفع میکند. به خصوص برای خانمهای یائسه که دچار گرگرفتگی باشند بسیار مناسب است.
کارایی عرق بابونه برای دفع سنگ کلیه و کمک به افزایش ادرار کسانی که سنگ کلیه دارند و مصرف زیاد آب برای آنها مضر است، میتواند بافت سنگ را نرم و مجاری ادرار را باز و سنگ را به سهولت دفع کند.
استعمال موضعی روغن بابونه برای بافت پوستی، زیرپوستی، اسکلتی و مفاصلی که سفتی و درد دارند موجب بهبود و رفع خستگی مزمن و اسپاسم میشود. البته استفاده زیاده از حد بابونه، بدن را سست و برای افرادی که از بابونه برای رفع اسپاسم استفاده میکنند باید به میزانی باشد که منجر به سستی عضو نشود. برای رفع سردردهای سرد که ناشی از سردی، بادسرد و سینوزیت باشد بهتر است روغن بابونه را در بینی بچکانند و قدری هم روی پیشانی و گونه بمالند.
@n20011👌
#تفسیر روان جاوید (ثقفى تهرانى)☘☘☘☘
فَمَنْ تَوَلَّى بَعْدَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ (82)
جلد 1 صفحه 448
ترجمه
پس هر كس رو بگرداند بعد از اين پس آنگروه آنانند نافرمانان.
تفسير
بعد از اين عهد محكم و تاكيدات كسى كه خلف عهد نمايد و ايمان به پيغمبر (ص) نياورد و نصرت امير المومنين (ع) را ننمايد متمرد و كافر و جفاكار است و به بيانيكه حقير در آيه سابق نمودم هر كس از عهد خود نسبت به ايمان به پيغمبر (ص) تخلف نمود كافر است ظاهرا و واقعا و هر كس از عهد خود نسبت به امير المومنين (ع) تخلف نمود اگر چه ظاهرا مسلمانست ولى واقعا كافر است و هر كس از عهد خود با علما و عدول تخلف نمود معصيت كار و فاسق است و شايد نكته اين باشد كه تعبير بفسق فرموده كه مطلق نافرمانى است و الا معلوم است كه اعراض از انبيا كفر است و از اينجا معلوم ميشود كه مؤمنان خصوصا علما چون در طينت و مقصد و مقصود با يكديگر شريكند هميشه بايد با هم موتلف و يار و معين باشند و الا خلف عهد نمودهاند و لااقل فاسق شدهاند براى ترك امر بمعروف و نهى از منكر تأمل لازم است.
پس کسانى که بعد از این (پیمان محکم،) روى برگردانند، آنان همان فاسقانند.( آل عمران آیه ۸۲)
@n20011💧💧
🔴 دعای توصیه شده امام عصر برای شفاء از بيماريها
🔵 محدّث نوري رحمه الله ميگويد : شيخ جليل القدر کفعمي رحمه الله در کتاب «البلد الأمين» از حضرت مهدي صلوات اللَّه عليه نقل ميکند :
🔺 اگر بيماري اين دعا را در ظرف تازه اي با تربت امام حسين عليه السلام بنويسد و آن را بشويد و آبش را بخورد، از بيماري شفا پيدا ميکند.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
بِسْمِ اللَّهِ دَواءٌ، وَالْحَمْدُ للَّهِِ شِفاءٌ، وَلا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ کِفاءٌ، هُوَ الشَّافي شِفاءٌ، وَهُوَ الْکافي کِفاءٌ، أَذْهِبِ الْبَأْسَ بِرَبِّ النَّاسِ، شِفاءٌ لايُغادِرُهُ سُقْمٌ، وَصَلَّي اللَّهُ عَلي مُحَمَّدٍ وَآلِهِ النُّجَباءِ.
🔹 محدّث نوري رحمه الله اضافه ميکند و ميگويد : با خطّ سيّد زين الدين عليّ بن الحسين حسيني رحمه الله ديدم که چنين نوشته بود :
🔹 شخصي از مجاورين حرم امام حسين عليه السلام بيمار بود، او در خواب حضرت صاحب الزمان ارواحنا فداه را ميبيند، و از بيماري خود به حضرتش شِکوه ميکند، حضرت اين دعا را به او ياد ميدهد و دستور ميدهد که اين دعا را همانگونه نوشته و آب آن را بخورد، او امر حضرت را اطاعت ميکند و بلافاصله خوب ميشود.
📚 جنّة المأوي ص ۲۲۶ /دار السلام ج ۱ ص ۲۸۸/ صحیفه مهدیه بخش ۶ ص ۵۶۹
توسلات#مهدوی