💢 حکم وضو با اثر چسب زخم
💠 سوال:
مدام سرُم و آمپول می زنم و اثر چسب زخم روی دستم هیچ وقت کاملا پاک نمی شود و برطرف کردن آن مشقت زیادی دارد. آیا برای وضو اشکالی پیش می آید؟
پ✍🏻 پاسخ :
اگر پاک کردن خیلی سخت باشد، هنگام وضو روی همان چسب به عنوان «جبیره» وضو بگیرید. [1]
✅ آیت الله بهجت: باید به دستور جبیره عمل کنید و احتیاط مستحب است که هم تیمم و هم وضوی جبیره ای را انجام دهید. [2]
✅ آیت الله سیستانی: وظیفه شما تیمم است؛ مگر آن که چسب در مواضع تیمم باشد که در این صورت لازم است بین وضو و تیمم جمع کنید (یعنی هر دو را انجام دهید). [3]
✅ آیت الله صافی: باید به دستور جبیره عمل کنید و بنابر احتیاط واجب اگر چسب هیچ قسمتی از اعضای تیمم را فرانگرفته یا تنها بعضی از محل تیمم را گرفته، تیمم هم بنمایید. [4]
----------------
🔺 پی نوشت:
[1]. امام، توضیح المسائل، م 338؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 333؛ مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج1، احکام الجبائر، م 14 و استفتائات جدید، ج1، با استفاده از س 69 و ج3، س 141 و استفتا.
[2]. بهجت، توضیح المسائل، م 342 و وسیله النجاه، م 169.
[3]. سیستانی، توضیح المسائل، م 337 و المسائل المنتخبه، الجبائر، م 132 و منهاج الصالحین، ج1، م 104.
[4]. صافی، توضیح المسائل، م 344.
>>> برگرفته از کتاب رساله مصور، ج 1، ص 158
احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
شرح حکمت ۴۷ قسمت ۲ معیار صداقت و شجاعت و عفت(1).mp3
4.88M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت 47 3⃣
⭕️ معیار صداقت و شجاعت و عفّت
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#حکایت اجرای عدالت از #یعقوب لیث صفاری
🔰🔰🔰
پادشاه شبی هر چه کرد؛ خوابش نبرد، غلامان را گفت: حتما به کسی ظلم شده؛ او را بیابید. پس از کمی جست و جو؛ غلامان باز گشتند و گفتند: سلطان به سلامت باشد، دادخواهی نیافتیم.
اما سلطان را دوباره خواب نیامد؛ پس خود برخواست و با جامه مبدل، از قصر بیرون شد؛ در پشت قصر خود؛ ناله ای شنید که می گفت خدایا: یعقوب هم اینک به خوشی در قصر خویش نشسته و در نزدیک قصرش اینچنین ستم می شود؛ سلطان گفت: چه می گویی؟ من یعقوبم و از پی تو آمده ام، بگو ماجرا چیست؟
آن مرد گفت : یکی از خواص تو که نامش را نمی دانم؛ شب ها به خانه من می آید و به زور، زن من را مورد آزار و اذیت و تجاوز قرار می دهد.
سلطان گفت: اکنون کجاست؟ مرد گفت: شاید رفته باشد. شاه گفت: هرگاه آمد، مرا خبر کن، و آن مرد را به نگهبان قصر معرفی کرد و گفت: هر زمان این مرد، مرا خواست، به من برسانیدش حتی اگر در نماز باشم .
شب بعد، باز همان متجاوز به خانه آن مرد بینوا رفت، مرد مظلوم به سرای سلطان شتافت. یعقوب لیث سیستانی، با شمشیر برهنه به راه افتاد، در نزدیکی خانه صدای عیش مرد را شنید، دستور داد تا چراغ ها و آتشدان ها را خاموش کنند آنگاه ظالم را با شمشیر کشت.
پس از آن دستور داد تا چراغ افروزند و در صورت کشته نگریست .
پس، در دم سر به سجده نهاد، آنگاه صاحب خانه را گفت قدری نان بیاورید که بسیار گرسنه ام. صاحبخانه گفت: پادشاهی چون تو چگونه به نان درویشی چون من قناعت توان کردن؟ شاه گفت: هر چه هست؛ بیاور.
مرد پاره ای نان آورد و از شاه سبب خاموش و روشن کردن چراغ و سجده و نان خواستن سلطان را پرسید.
سلطان در جواب گفت: آن شب که از ماجرای تو آگاه شدم؛ با خود اندیشیدم در زمان سلطنت من کسی جرأت این کار را ندارد مگر یکی از فرزندانم پس گفتم چراغ را خاموش کن تا محبت پدری مانع اجرای عدالت نشود، چراغ که روشن شد دیدم بیگانه است، پس سجده شکر گذاشتم. اما غذا خواستنم از این رو بود که از آن شب که از چنین ظلمی در سرزمین خود آگاه شدم؛ با پروردگار خود پیمان بستم لب به آب و غذا نزنم تا داد تو را از آن ستمگر بستانم. اکنون از آن ساعت تا به حال چیزی نخورده ام.
@n20011🔰
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع #تفسیر سوره آل عمران - آیه ۱۴۰
إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ ۚ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَاءَ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ
اگر (در میدان احد،) به شما جراحتی رسید (و ضربهای وارد شد)، به آن جمعیّت نیز (در میدان بدر)، جراحتی همانند آن وارد گردید. و ما این روزها(ی پیروزی و شکست) را در میان مردم میگردانیم؛ (-و این خاصیّت زندگی دنیاست-) تا خدا، افرادی را که ایمان آوردهاند، بداند (و شناخته شوند)؛ و خداوند از میان شما، شاهدانی بگیرد. و خدا ظالمان را دوست نمیدارد.( آل عمران آیه ۱۴۰)
این آیه ضمن دلدارى به مسلمانان، واقعیّتى را بیان مى کند و آن اینکه اگر شما به منظور حقّ و براى هدفى الهى متحمّل ضرر جانى شده اید، دشمنان شما نیز کشته و مجروح داده اند. اگر شما امروز در احد پیروز نشده اید، دشمنان شما نیز دیروز در بدر شکست خورده اند، پس در سختى ها بردبار باشید.
گرچه معمولاً کلمات «شهداء»، «شهید» و«شاهد» در قرآن به معناى «گواه» است، لکن به دلیل شأن نزول و مسأله جنگ و موضوع زخم و جراحت در جبهه، اگر کسى کلمه «شهداء» را در این آیه به «کشته شدگان در راه خدا» معنى کند، راه دورى نرفته است.
مسلمانان با توجّه به موارد ذیل باید روحیّه داشته باشند:
الف: «انتم الاعلون» شما بلند مرتبه اید.
ب: «قد مسّ القوم قرح» دشمنان شما نیز زخمى شده اند.
ج: «تلک الایام نداولها» این روزهاى تلخ سپرى مى شود.
د: «و لیعلم اللّه الّذین امنوا» خدا مؤمنان واقعى را از منافقان باز مى شناساند.
ه : «و یتخذ منکم شهدا» خداوند از شما گواهانى را براى آینده تاریخ مى گیرد.
و: «واللّه لایحب الظالمین» خداوند مخالفان شما را دوست ندارد.
امام صادق (ع) درباره این آیه فرمودند: از روزى که خداوند آدم را آفرید، قدرت و حکومت خدایى و شیطانى در تعارض با یکدیگر بوده اند، امّا دولت کامل الهى با ظهور حضرت قائم (عج) تحقّق مى یابد.
پیام ها
۱- مسلمانان نباید در صبر و بردبارى از کفّار کمتر باشند. «فقد مسّ القوم قرح مثله»
۲- حوادث تلخ و شیرین، پایدار نیست. «تلک الایام نداولها بین الناس»
۳- در جنگ ها و فراز و نشیب هاى زندگى، اهل ایمان از مدّعیان ایمان باز شناخته مى شوند. «لیعلم اللّه الّذین آمنوا»
۴- خداوند از شما شهیدانى، کشته راه حقّ گرفت تا به آسانى از دین خدا دست برندارید. «ویتّخذ منکم شهداء»
۵ - خداوند از خود شما گواهانى گرفت که چگونه نافرمانى از رهبرى موجب شکست مى شود. «و یتّخذ منکم شهداء»
۶- پیروزى موقّت کفّار، نشانه محبّت خداوند به آنان نیست. «اللّه لایحبّ الظّالمین»
۷- حرکت و جریان هاى تاریخى به اراده خداوند است. «نداولها»
منبع: پایگاه درس هایی از قرآن
@n20011🌹💧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗝 کلیدی ترین عامل برای تربیت فرزند
❓کدام کار خوب یا بد بیشترین تاثیر را روی بچه ها میگذارد؟
حجت الاسلام #پناهیان
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
👈ابلیس به ۵ علت #بدبخت شد:
➊اقــــرار به گـــــناه نڪرد
➋از ڪرده پشـــــیمان نشد
➌خــــود را مـلامـت نڪرد
➍تصـمیم به تـــوبه نگرفت
➎از رحـمت خدا نامید شد.
👈آدم به ۵ علت #سعادتمـند شد:
➊اقـــــرار به گـــــــناه ڪرد
➋از ڪرده پشـــــــیمان شد
➌خــــود را ســـرزنش ڪرد
➍تعـــجیل در تـــــوبه ڪرد
➎به رحمت حق امید داشت.
#تلنگرانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مادرم کرده سفارش که بگو اول ماه
بابی انت و امی یا ابا عبدالله...
#صلاللهعلیڪیااباعبدالله
#ویدیو_استوری
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
❓ آیا برای انجام #سجده_سهو،
وضو لازمه؟
📚 آیات عظام امام خمینی، رهبری، سیستانی و نوری:
نه. برای انجام سجده سهو،
وضو لازم نیست.
📚 آیتالله مکارم: بله. برای انجام سجده سهو، واجبه با حالت وضو و طهارت باشین.
📚 آیتالله زنجانی و صافی:
بنابر احتیاط واجب،
برای سجده سهو، وضو لازمه.
🔺سید محمدکاظم طباطبایی يزد، العروةالوثقى معالتعليقات، فصل غايات الوضوء؛ توضيحالمسائل آقای مکارم، م۱۱۰۶
5 مورد از مهم ترین #فواید مصرف قارچ عبارتند از:
1. موثر در کاهش وزن
هر 100 گرم قارچ فقط 25 کیلوکالری انرژی دارد اما سرشار از پروتئین است و از همینرو خوراکی سیرکننده محسوب میشود. همچنین قارچ مقدار زیادی آب و فیبر دارد که به کاهش چربیهای شکم کمک میکند. البته نباید قارچ را مدت طولانی در روغن یا کره حرارت داد زیرا چربی زیادی را به خود جذب میکند. بنابراین، بهتر است بخارپز میل شود تا کالری زیادی نداشته باشد. این روش طبخ قارچ به حفظ تناسب اندام در دوران قرنطینه و کاهش تحرک کمک میکند.
2. منبع غنی ویتامین B
ویتامینهای گروه B در رشد سلولها، عملکرد مطلوب مغز، تقویت ایمنی بدن و تامین انرژی نقش دارند. این ویتامینها در متابولیسم چربیها و پروتئینها نیز موثرند. ویتامینB2 برای پوست مفید است زیرا ساختار بافتها را بهبود میدهد، ویتامینB3 از پوست در برابر نور محافظت میکند و ویتامین B8 نیز برای بهبود سلامت موها ضروری است.
3. منبع غذایی ویتامینD
ویتامینD باعث تثبیت کلسیم در سلولها شده و در تکامل سلولها از جمله سلولهای ایمنی نقش دارد. کره و تخم مرغ جزء منابع خوراکی این ویتامین هستند اما میتوان از قارچ بدون نگرانی از چربی نیز بهره برد. البته ویتامینD موجود از پوکی استخوان، بعضی سرطانها مانند سرطان سینه، دیابت، بیماریهای التهابی روده و بیماریهای قلبی- عروقی نیز پیشگیری خواهد کرد.
4. مفید برای سیستم گوارش
فیبرهای حل نشدنی قارچ نقش مهمی در تنظیم فعالیت رودهها و پیشگیری از یبوست دارد. همچنین، قارچ حاوی ترکیباتی است که پس از هضم به عنوان غذای باکتریهای مفید موجود در روده استفاده میشود و به حفظ سلامت روده ها کمک میکند.
5. محافظت از سیستم ایمنی
قارچ عملکرد ایمنی بدن را تحریک میکند، تولید پروتئینهای آنتیویروس و دیگر پروتئینهای تولید شده در سلولها را افزایش میدهد و بافتهای بدن را بازسازی و محافظت میکند. مصرف قارچ در کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی، سرطانهای مثانه، سینه و بیماریهای مزمن نیز نقش دارد. قارچ در مقابله با پیری سلولها هم موثر است زیرا سلنیوم فراوانی دارد که با رادیکالهای آزاد مقابله میکند.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:TopSante.fr
@n20011👈