روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️سپاه در کلام رهبری(۷)
✅🔰گسترش عمق راهبردی جبهه مقاومت
[سوره النساء (4): آيه 75]
وَ ما لَكُمْ لا تُقاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنا أَخْرِجْنا مِنْ هذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُها وَ اجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَ اجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيراً (75)
شما را چه شده كه در راه خدا و (در راه نجات) مردان و زنان و كودكان مستضعف نمىجنگيد، آنان كه مىگويند: پروردگارا! ما را از اين شهرى كه مردمش ستمگرند بيرون بر و از جانب خود رهبر و سرپرستى براى ما قرار ده و از سوى خودت، ياورى براى ما تعيين فرما
✳️🔰امام خامنه ای در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاه امامحسین(ع) ۱۳۹۸/۰۷/۲۱
✅رایعا این نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقه خودمان. آن کسانی که در خانه نشستند تا به آنها حمله بشود دچار ذلّت شدند. این جوری نباشد که یک چهاردیواری را انتخاب کنیم و دیگر کارمان به این نباشد که پشت این دیوار چه کسی است، چه تهدیدی وجود دارد.
این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجبترین واجبات کشور هم لازمتر است که مورد توجّه قرار بگیرد که خیلیها متوجّه به این نیستند، خیلیها توجّه به این ندارند.
✍#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/naein_basaer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام 😥
┄┅◈🔅◈┅┄
به دنبال طبیب میگردیم که التیام بخش دردها و تسکین آلام ما باشد.
مگر نه آنکه تو فرزند همان طبیب سیار هستی که خود به دنبال بیمار میگشت و با داروی خود قلبهای مرده را زنده، گوشهای ناشنوا را شنوا و زبانهای گنگ را به نطق وامیداشت.
تو نیز با آمدنت، با ظهورت درمان دردها و آلام ما باش.
┄┅◈🔅◈┅┄
#صبحی_که_با_سلام_تو_آغاز_می_شود
#السلام_علیک_یا_بقیّة_اللّه
#صبح_بخیر
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️سپاه در کلام رهبری(۷)
✅🔰 سپاه مردم یار و مردم دار
✳️[سوره الكهف (18): آيه 28]
وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَ لا تَعْدُ عَيْناكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ لا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنا وَ اتَّبَعَ هَواهُ وَ كانَ أَمْرُهُ فُرُطاً (28)
وبا كسانى كه پروردگارشان را (همواره و در هر) صبحگاه و شامگاه مىخوانند و خشنودى او را مىجويند، خود را شكيبا ساز و ديدگانت را از آنان برمگير كه زيور دنيا را بطلبى و از كسانى كه دلشان را از ياد خود غافل كردهايم و در پى هوس خويشند و كارشان بر گزافه و زياده روى است، پيروى مكن.
✳️🔰امام خامنه ای در دیدار مجمع عالی فرماندهان سپاه ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
✅توصیه سوم ؛ مردمی باشید، مردمدوست باشید، مردمپذیر باشید، مردمیرفتار باشید. سپاه مردمی است دیگر؛ از اوّلی که سپاه تشکیل شدـ این جوانها و بچّههایی که آمدند، از دانشگاه آمدند، از بازار آمدند، از کارگاه آمدند، از همه جا آمدند رشد کردند، آمدند چهره شدند، آمدند به جایی رسیدند که امثال بنده باید نگاه کنیم، حسرت بخوریم، غبطه بخوریمـ مردمی تشکیل شد. با مردم باشید، از مردم باشید، رفتار مردمی داشته باشید. فخرفروشی خلاف این رفتار است، دنیاطلبی خلاف این رفتار است، اشرافیگری خلاف این رفتار است.
#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/naein_basaer
💠 یک نمونه رذالت ببینید به سبک رسانههای اصلاحطلب
اول خط این رو میرفتن که اعضای بریکس ایران رو آدم حساب نمیکنن و توی گروه راهش نمیدن
بعد که ایران عضو شد برای این که بریکس رو کم اهمیت جلوه بدن به دروغ گفتن عربستان گفته درخواست عضویت رو نپذیرفته ، در حالی سعودیها بارها درخواست عضویت داده بودن
کلا بریکس درخواست عضو نمیکنه، کشورای غیر عضو درخواست عضویت میدن و عربستان مثه ایران درخواست عضویت داده تو بریکس الانم پذیرفته شده
این رسانههای اصلاحطلب حتی از
رسانههای صهیونیستها هم پست ترن
ـ ـ ـ ـ ــــــــــ✾ــــــــــ ـ ـ ـ ـ
تاکید پوتین بر اهمیت ایران برای گروه #بریکس در اجلاس این گروه موضوع مهمی است که رسانهها به آن توجهی نکردند!؟
پوتین اولویت اصلی بریکس را ایجاد مسیرهای تجاری دانست که یکی از آنها کریدور شمال - جنوب است که روسیه را از طریق ایران به #خلیج_فارس متصل میکند.
در شرایطی که امارات، سعودی و مصر در حال پیوستن به بریکس بوده و در سطح بالا در این نشست حاضرند، پوتین از کلمه " персидский залив " به معنای خلیج فارس استفاده کرد که متاسفانه در رسانهها هیچ توجهی به آن نشد!؟
اگر پوتین به اشتباه از واژه دیگری استفاده می کرد جریان غربگرا زمین و زمان را یکی میکردند!؟
✍ رضا حاتمی
تمرین سکوت و خویشتن داری کنیم ...
حرفهای بیهوده و اضافی، تعارفات بی فایده، رد و بدل کردن اطلاعات و نکات سطحی، پرداختن به حواشی و ساعتها جدل برای اثبات نظر خویشتن، اظهار نظر درباره تمام موضوعات و... بسیار به عمر و شخصیت و کارنامه عمل ما آسیب میزنه...
تمرین کنیم برای گزیده و به جا گفتن... سکوت بیشتر و کلام پرمحتوا و غنی
بصائر (طرح شهید دیالمه نایین)
تمرین سکوت و خویشتن داری کنیم ... حرفهای بیهوده و اضافی، تعارفات بی فایده، رد و بدل کردن اطلاعات و
👆🌱...
سکوت در اثر بستن دهان نیست،
در اثر باز کردن فکر است،
هر چه فکر بازتر، سکوت بیشتر،
هر چه فکر بسته تر، دهان بازتر...!!!
🔰 حرف روز
🟣 شمارش معکوس آقایی دلار!
کمتر از دو ماه از اعلام عضویت کشورمان به عنوان نهمین عضو سازمان همکاری «شانگهای»، عضویت رسمی جمهوری اسلامی در پیمان «بریکس» در اجلاس این سازمان در آفریقای جنوبی_ که رئیسجمهور کشورمان نیز در آن شرکت داشتـ اعلام شد. این سازمان همکاری نیمی از جمعیت جهان و بین 25 تا 28 درصد از ظرفیت اقتصاد جهانی را شامل میشود که ظرفیت بالایی برای تأثیرگذاری بر اقتصاد جهانی دارد و از رشد پرشتاب اقتصادی و نفوذ در امور جهانی هم برخوردار است.
رویکرد دولت سیزدهم، تمرکز بر عضویت ایران در بلوکبندیهای نوین منطقهای و جهانی، به ویژه از نوع اقتصادی است که در درجه اول منجر به رشد اقتصادی کشور و در درجه دوم تأمین امنیت بیشتر در برابر تغییرات ژئوپلیتیک و ساختاری جهانی میشود. همین موضوع موجب شده است تا بریکس به لحاظ اهمیت فزایندهای که در اقتصاد جهانی دارد، در مسیر راهبردها و سیاستهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، از جایگاه ویژهای برخوردار شود. این نکته باید مد نظر قرار گیرد که امروز بریکس از لحاظ ظرفیت اقتصادی گوی سبقت را از G7 ربوده است. این سیاست زمانی ارزش و اهمیت خود را در افکار عمومی نشان میدهد که فراموش نکنیم دولت سابق در عمل، اعتقادی به این شیوهها نداشت و به تعبیری همه تخممرغهایش را در یک سبد میگذاشت! اما در کنار رویکرد جدید جمهوری اسلامی ایران، اعضای بریکس هم به دنبال توسعه نهادهای داخلی خودشان به منظور تقویت یکپارچگی و ارتقای توان اقتصادی برای تأثیرگذاری بیشتر در معادلات بینالمللی هستند که در پرتو آن حمایت از پیشبرد برنامههای توسعهای اعضا و توانمند شدن آنها هم مورد توجه است.
واقعیت این است که پس از جنگ جهانی دوم غرب، به ویژه ایالات متحده تلاش کرد با محوریت دلار به سمت پیشبرد سیاست استثمار اقتصادی و تحمیل خواستههای سیاسی خود بر کشورهای جهان گام بردارد، اما امروز هسته اصلی و مرکزی بریکس با حضور کشورهایی، مانند جمهوری اسلامی ایران میتواند مسیر حرکت و سرعت پایان دادن به استعمار اقتصادی غرب را شتابان کند.
به نظر میرسد، در چنین وضعیتی ایران باید از ظرفیتهای سیاسی با قدرتهای منطقهای و جهانی، مانند چین، هند و روسیه برای تأمین منابع مالی و قراردادهای راهبردی برای توسعه کریدورها و بنادر استراتژیک خود، مانند چابهار استفاده لازم و حداکثری کند. ناگفته نماند که کریدور شمال- جنوب که هم روسیه و هم هند عضو آن هستند، میتواند موجب استحکام بریکس شده و جایگاه و ارزش افزوده ایران برای این گروه ارزیابی شود.
✍️ #علی_حیدری
🔰 گزارش روز
📌 الزامات انتفاع اقتصادی از بریکس
هرگونه تحرک دیپلماتیک در عرصه سیاست خارجه باید در نهایت یک انتفاع ملموس یا عینی را برای کشور به ارمغان آورد.
بدیهی است چنانچه زمینی که در آن دیپلماسی فعال میشود، ویژگی اقتصادی بارزی داشته باشد، در این صورت مورد انتظار است که بازخورد رفتار دیپلماسی، بیشتر در عرصه توسعه و رشد اقتصادی خود را نشان دهد. بریکس در ابتدا یک سازمان اقتصادی است. از آنجا که اقتصاد و سیاست درهمتنیدگی شدیدی دارد؛ بنابراین نمیتوان جهتگیری این سازمان را خارج از نظم بینالمللی آینده دانست.
از این منظر جمهوری اسلامی که در دوره جدید با سیاست خارجه متوازن و دیپلماسی پویا توانست در دو سازمان مهم جهانی؛ یعنی بریکس و شانگهای عضو شود، باید بتواند ضمن استفاده از ظرفیتهای سیاسی این سازمانها، دیپلماسی خود را وارد مرحله تحقق دستاوردهای عینی برای کشور کند؛ اما ظرفیتهای بالقوه موجود در این دو سازمان چگونه میتواند راهگشای بخشی از چالشهای اقتصادی ما باشد؟
🔻️ گزارههای تحلیلی:
▫️ نکته اول اینکه پیش از هر چیز جمهوری اسلامی باید ضمن آیندهنگری، بتواند نقش خود را در این دو سازمان به گونهای تعریف کند که سایر اعضا بتوانند بر محوری بودن این نقش صحه بگذارند. به دلایل مختلف نقش ایران در جهان آینده باید به مرور از یک تأمینکننده انرژی به یک مسیر باثبات حملونقل، ذیل کریدور شمال_ جنوب و شرق به غرب شیفت کند یا حداقل هر دو نقش را توأمان با هم ایفا کند. در این بین، کشور به شدت نیازمند توسعه زیرساختهاست.
▫️ نکته دوم اینکه از حیث اقتصادی، جمهوری اسلامی ایران زمانی میتواند از حضور در بریکس و شانگهای انتفاع لازم و حداکثری را کسب کند که بتواند از نهادها و سازوکارهای مالی و بانکی موجود در این دو سازمان، یک ساختار پرداخت خارجی مبتنی بر ارزهایی غیر از دلار، درهم و یورو ایجاد کند یا از سازوکار پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه موجود در جهت گسترش شبکه تسویه خود با اعضای دو سازمان اقدام کند. اگرچه بریکس یکی از اهداف خود را دلارزدایی میداند و در این زمینه اقداماتی را نیز انجام داده است؛ اما متأسفانه در داخل کشور شاهد هیچ گونه برنامه بلندمدت، مدون و عملیاتی نیستیم و آنچه انجام شده، صرفاً جزیرهای است. اگر بدانیم 75 درصد تجارت خارجی ما با پنج کشور صورت میگیرد و عموماً بالغ بر 70 درصد کالاهای اساسی کشور در قالب درهم و یورو وارد میشود، آنگاه اهمیت موضوع برایمان بیشتر روشن خواهد شد. نکته اساسی اینجاست که کشور از حیث تأمین ضروریات از طریق درهم و یورو، یک وابستگی ناخواستهای به آمریکا یا یکی از متحدان آمریکا دارد و این موضوع جدای از هزینههایی است که در قالب انتقال و تبدیل ارز در شبکههای تراستی پرداخت میشود.
📍 نکته مهمتر اینکه اکنون که دولت با دیپلماسی پویا و متوازن توانسته است زمینه تغییر رفتار اروپا و آمریکا را فراهم کند، تازه رسالت اصلی دولت شروع شده است. اینکه چه ایده عینی و مصداق عملی برای تبدیل شدن ظرفیت بالقوه موجود در بریکس و شانگهای به ظرفیت بالفعل وجود دارد که در نهایت بتواند منجر به انتفاع اقتصادی ایران از این نوع دیپلماسی شود. منظور این است که پس از پذیرش رسالت مهم تدوین و عملیاتی کردن شبکه و ابزار تسویه غیر دلاری و غیر درهمی برای انتفاع از سازمان بریکس، اکنون وظایف مشخص نهادهای متولی چیست و به طور مشخص دولت چگونه رویکرد سیاسی خود را در قالب یک حکمرانی اقتصادی خود به رفاه و توسعه تبدیل میکند.
✍️ #علی_محمدی