نیّت نماز صبح در وقت مشکوک بین ادا و قضا
🔷س 2350: اگر هنگام نماز صبح ندانیم آفتاب طلوع کرده یا نه، به چه نیتی نماز بخوانیم؟
✅ج: تا یقین نکردهاید که آفتاب طلوع کرده است، می توانید به نیت ادا نماز بخوانید و در هر صورت میتوانید به نیت نماز صبح همان روز – بدون نیت ادا یا قضا - نماز را بجا آورید
نماز با حضور قلب مزد است و به هر کسي نمي دهند و اين هديه را به کسي مي دهند که قبلا زحمتي کشيده باشد .
اگر ما آداب نماز را رعايت بکنيم براحتي مي توانيم در نماز حضور قلب داشته باشيم .مثلا
هنگام وضو گرفتن انسان توجه داشته باشد که مي خواهد ورود به محضري داشته باشد و نبايد با کسي حرف بزند . در وضو مستحب است که انسان رو به قبله باشد.
امام خميني در بعضي مواقع که شيرآب رو به قبله نبود ، يک مشت آب برمي داشت و شير را مي بست و رو به قبله مي ايستاد و وضو مي گرفت .
جلوگیری از قضا شدن نماز صبح بسیار مهم است چون تاکید زیاذی بر اقامه نماز صبح در اول وقت شده است تا جایی که امام صادق (ع) می فرماید نماز صبح سر وقت دو بار برای انسان نوشته می شود.
گل و گیاه را اول صبح آب می دهند چون جذب بیشتری دارد.ما آدم ها هم همینطور یعنی اگر بخواهیم برکات بیشتری را جذب کنیم ، باید صبح خیز و اهل سحر باشیم .صبح در دستگاه خداوند قیمت دارد .به همین خاطر خداوند به آن سوگند یاد می کند" و الصبح..."سوگند ب صبح!