🔸️از اجرای حدود الهی کوتاه نیایید
🔸️ما معتقد هستیم تشکیل جامعه اسلامی و قیام برای انقلاب اسلامی ریشه در یک مبانی داشته است که از جمله آنها توجه به جایگاه نقش مبانی الهی در رستگاری جامعه است.
ما مسلمانان معتقدیم، از انجا که خدا ما را آفریده حکمتها و آیات الهی و منصوبان الهی بهترین و راهگشاترین راهها را برای مدیریت و رستگاری جامعه ارائه میدهند.
🔸️چندی پیش در جمعی، عزیزِ بزرگواری روایتی قرائت نمود و بیان داشت اگر شنیدید حدود الهی اجرا شد بر اغتشاشگران ناراحت نشوید، چرا که برکات بسیار زیادی خواهد داشت حتی بر خانواده فرد اغتشاشگر؛ متن این روایت بسیار زیبا به شرح زیر بود:
🔻رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله: إقامَةُ حَدٍّ مِن حُدودِ اللّه ِ خَيرٌ مِن مَطَرِ أربَعينَ لَيلةً في بِلادِ اللّه ِ
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :جارى كردن يك حدّ از حدود الهى، بهتر است از چهل شب بارش باران در سرزمينهاى خدا.
🔸️پس از این جلسه، فکر میکردم ما چقدر از این برکتها را از دست دادهایم، مگر جامعه ما نشان و نام اسلام را همراه نداشته، پس چرا احکام الهی را کامل اجرا نکرده است و در برخی از موارد سلیقه شخصی را وارد بر اجرای احکام کرده است؟
🔸️ما برکت اجرای حدود بر #اختلاسها #فسادها #دزدی_از_بیتالمال، #لیدرهایرسانهای_دشمن و بسیاری از مسائل دیگر را در جامعهای که نام و نشان اسلام را دارد از دست دادهایم و با توجه به تمثیل و تشبیه متن روایت چه خسران عظیمی شکل گرفته است؛ بعید نیست حال و روز این روزها پاسخی باشد بر کفران نعمتها.
🔸️از سوی دیگر ان سوی گود هم حال و روز خوبی نداریم، بسیاری از حدود اجرا نشده است و حدودی هم که اجرا شده متاسفانه دستمایه سلایق شخصی منفعتطلبان قرار گرفته است.
🔸️به عنوان مثال من هرچه بررسی، پرسش و تحقیق انجام میدهم نمیدانم بر اساس کدام مبنا حجاب را اینچنین یکدست و یکپارچه کردهایم؟
مگر بنا نبود حجاب شرعی انجام بشود، بهتر یا برتر بودن نوع، رنگ و جنس ان را چه کسی اضافه کرد؟
🔸️یقینا با توجه به خلقت الهی و فطرت انسانی اجرای حدود الهی موجب برکت جامعه میگردد اما عدم اجرا و یا اجراهای سلیقهای نتایج خوشایندی نخواهد داشت جز بدنامی نام و نشان اسلام.
✍️مجید رحیمی
@naghdname_ir
📍دعاهایی که در زمین آمریکا نشست
🔸بسیاری از ما، عادت کردهایم به تنبلی، آموزش ندیدن، دور زدن و نقد نشدن؛ این حالت آسیبهای مختلفی دارد اما یکی از آسیبهای جدی آن پنجه انداختن بر چهرهی دین است.
🔸در بازی ایران و آمریکا بسیاری از اهالی فوتبال معتقد بودند #کیروش گزینه مناسبی نبوده و قاعدتاً تیمی هم که استفاده میکند توانمندی لازم را ندارد، این موضوع برای من که اهل فوتبال نیستم کاملاً با مشاهده بازی مشهود شد.
🔸حالا عدهای چند روز قبل از بازی بهجای بررسیهای دقیق یا حداقل گوش سپردن به سخن متخصصان و هشدار و نقد ضعفها؛ دائماً مردم را دعوت به دعا برای برد تیم ملی میکردند.
مسئله این است:
🔸دعا چیست؟ کارکرد آن کجاست؟
🔸آیا ما مقدمات علی و معلولی یک کار را نباید بررسی کنیم؛ بعدا به دعا بپردازیم؟
🔸ما هم مقدماتِ دعا را رعایت نمیکنیم و هم مقدمات نفرین را؛ این کارها دقیقا مثل ناراحتی برخی هست از وضعیت حجاب، آنچنان میگویند چرا اینچنین شده و خدا نفرینتان کند که انگار یادشان رفته این آش شور یا بینمک دستپخت خودشان است.
🔸مگر در روایات ما نیامده است دعا، برترین عبادت، کلید رحمت و رمز رستگاری است؛ شما چگونه استنباط میکنید مومن میتواند خوب تلاش نکند، زحمت کافی نکشد، اشتباهات متداول هم داشته باشد اما رستگار شود و جلب رحمت الهی شامل حال او بشود؟
🔸برترین عبادت با کدام استدلال همنشین ضعیفترین عملکردها میشود؟
🔸به نظرتان نمیرسد با این شیوه، که البته شیوه مرسومی هست در فوتبال و غیر فوتبال از #انتخابات گرفته تا مذاکرات و...چنگ بر چهره دینی میاندازید که پیامبر آن متعهد بود بر اولویت تخصص و محکمکاری کارهای مختلف اجتماعی؟
🔸دعا سلاح مومن است، اما ایمان با تلاش، کوشش و تخصص سازگار است نه تنبلی، سرهمبندی، شعارِ صِرف و...
🔸این شیوهی مواجهه و عدم توجه به علتهای ناقصهی مختلف متاسفانه آسیب بزرگ فرهنگ دینداری و فهم ما از دینداری است؛ ما در بسیاری از مسائل در مقام بیان و عمل هیچگونه توجهی به علل ناقصه نداریم و یک علت ناقصه را کاملا علت تامه میپنداریم و فهم خودمان را هم با تاکید فراوان برای قشر خاکستری بیان میکنیم؛ نتیجهی برخوردهای اینچنینی فهم غلط از کارکرد دین در مسائل مختلف اجتماعی است.
✍️مجید رحیمی
@naghdname_ir
.
🔻درباره به رسمیت نشناختن
🔻من فکر نمیکنم امروز _و شاید در طول تاریخ!_ جز در ایران بتوان نظام سیاسیای را یافت که مردمان ذیل پرچم خودش را هم به رسمیت نشناسد. به این معنی که گروهی بیایند پرچمت را باافتخار لباس کنند و سر دست بگیرند؛
🔻 سرودت را هم بخوانند، و با شادیات شاد شوند و با غمت غمگین، اما تو باز هم روی خوش نشان ندهی و فقط به دلیل تفاوت در پوشش حتی تصویرشان را هم در رسانهات #سانسور کنی. این پدیدهای شگفت است. واقعاً اگر نتیجهی این رفتار تحدید و تضعیف خود نیست، پس چیست؟
🔻جالب اینکه این مردم در داخل ایران هم نیستند که بگوییم #قانون را زیر پا گذاشتهاند. نه؛ در بیرون مرزها و تابع قوانین کشور میزبانند همگی، و در آن جغرافیای فرهنگی بهنجار. پس هیچ دلیلی وجود ندارد در این میان الا زیادهخواهی دستگاه فرهنگی و سیاسی. و جالبتر انتظاری است که وجود دارد از همین طردشدگان و رسمیتنداشتهها تا بیایند و ما را به رسمیت بشناسند و احتراممان کنند! آخر چطور ممکن است این خواهش شنیده شود؟
🔻 چرا که نه منطقی است و نه با فطرت آدمی سازگار است. چون لازمهاش انکار خود است، و این شدنی نیست.
رفتارهایی از این دست را از هر منظری ببینیم، به ضرر #ایران و #جمهوری_اسلامی است. اما اینکه چرا اصلاح نمیشوند، الله اعلم!
#صدا_و_سیما #حجاب
✍علی اصغر عزتیپاک
@naghdname_ir
🔴 شعارهای نو
🔸آنقدر شعارهای انقلابی تکراری و فرمالیته شده که هیچ جذابیتی برای بنده نداره چه برسه به ده هشتادیها. بازم دست براندازا درد نکنه که بعد از سالها رکود و تکرار ملالآور، تنوعی در شعارها ایجاد کردن.
🔹آنچه در این فتنه نمود زیادی داره گستردگی و تنوع شعارهای معاندینه که متناسب با مذاق ده هشتادیها طراحی شده.
🔸این شعارها در اتاقهای فکر ساخته و پرداخته شده و در تیمهای رسانهای پرورش یافته و به ایران تزریق میشه.
🔹یکی از اهداف این شعارها تخریب شخصیتها و نهادهای اصلی انقلاب و نفرتپراکنی نسبت به آنهاست. عجیب نیست که جوانان با افتخار عمامه روحانیت رو زمین زده و با نفرت بر بدن زخمی بسیجی تاخته و شعار ناموسی به سپاهی و حتی رهبری سر میدن.
🔸دشمنان کار شناختی گستردهای انجام داده و در این حوادث میوه خود را میچینن البته نمیگم همه این کارها فقط بر عهده شعاره ولی شعار سهمی مهم در این راستا داره.
🔹به نظر میرسه که برای مقابله با این شعارها راهی جز مقابله به مثل وجود نداره و ما باید ابتکار عمل را در دست گرفته و شعارهای جدید، جذاب و متناسب با شرایط امروزی و نسل جوان طراحی کنیم. این شعارها باید متکی بر شعور و منطق انقلابی بوده و گفتمانسازی کنه.
🔸شعارسازی کاری پیچیدهاس و باید تیمهای رسانهای با توجه به همه جوانب و شرایط آن را طراحی کنن.
✍️ محمد میرزایی
@naghdname_ir
🔸️نقش مکانیزم دفاعی جابجایی در حوادث اخیر
✍زهرا بابازاده
♦️پ.ن: جابجایی مکانیسم دفاعی روان شناختی است که در آن فرد احساسات منفی را از منبع اصلی خود به گیرنده کمتر تهدید کننده هدایت می کند.
#اعتراضات
#اغتشاشات
#انتقاد
@naghdname_ir
📝مشق شب
راهکاری برای دغدغههای امروز و نگرانیهای فردا
🔸️در هیاهوی این روزها و مصیبتهای پیدرپی؛ وجه مشترک همه ما، یافتن راهی است برای بهبود اوضاع. در هر یک از ما میل بینهایتی برای تلاش و کمک به خلق آیندهای روشن برای ایرانمان وجود دارد.
🔸️محمد فاضلی سالهاست برای آگاهی و ساختن زیربناهای توسعه ایران در تکاپوست. مقاومتش ستودنی است در این زمانه انزوای متخصصان.
چند روزی است ذهنم درگیر اپیزود ۷۲ و ۷۳ دغدغه ایران است که در آن مجتبی لشکربیوکی درباره کتابش توضیح میدهد. استراتژیهای او درباره آرزوها نیست؛ قدمهایی است شدنی و کوچک برای توسعه ایران در همین شرایط محدود.
🔸️از استراتژی نیلوفر آبی گفتند؛ از نوشتن مشق شب؛ از اینکه نتوکراسی؛ بهترین راه، برای حل مشکلات جامعه امروز و بسترسازی برای توسعه فرداست.
🔸️درسی که من گرفتم و دوست داشتم اینجا بماند برایم:
«مقاومت نامحدود بر سر خواستههای محدود.»
یعنی یک اصلاح ِکوچکِ ضروری را که به نظرمان درست است انتخاب کنیم و نامحدود دربارهاش حرف بزنیم، بنویسیم (مشق شب)، آنقدر که شنیده شود؛ به اشتراک گذاشته شود (نتوکراسی)؛ مورد بحث واقع شود، نقد شود و ذهنها برای پذیرش آن آماده.
🔸️برای زمانیکه بسترِ اجرایی شدنش فراهم باشد.
مهم آن است که چشم بهراه تغییرات بزرگ و آرمانی نباشیم. امروز، هر کاری که از دستمان برمیآید، به هر اندازه، انجام دهیم.
اما چگونه؟
🔸️اگر حرف خوبی داریم؛ مکتوبش کنیم.
مکتوب راه خودش را پیدا میکند.
باید نوشت؛
با نوشتن است که تازه میفهمیم خیلی چیزها را نمیدانیم؛ گنگ است برایمان.
🔸️در مکتوب کردن متوجه میشویم آن ایده خامی که در ذهن داریم و فکر میکنیم حلالمسائل جامعه ایران است؛ چقدر جای تفکر، بازبینی و اصلاح دارد.
«درآینده کسانی دیکته میگویند که قبلا مشقهایشان را نوشته باشند.»
ما تصمیمیات مهم زندگی را در ۱۰ دقیقه میگیریم اما واقعیت آن است که مثلا در ۲۰ سال و ۱۰ دقیقه این کار را میکنیم. یعنی تصمیمات ما نتیجه سالها مطالعه و تجربه ماست که در چند دقیقه بروز پیدا میکند.
🔸️قرار نیست اصلاح یا تغییر به سرعت اتفاق بیفتد؛ ممکن است اصلا خودِ ما اثرِ مشقمان را نبینیم. اما باید ذهنها را برای آن لحظه آماده کرد.
در هر موضوعی که دغدغه داریم: سیاست، محیطزیست، خانواده، دین ... مشق خودمان را بنویسم؛ منتشر و بسترسازی کنیم برای لحظات حساس جامعه.
🔸️کارهایی از ما شدنی است؛ همان شدنی را انجام دهیم برای ایران...
پ.ن: به نظرم مشق شب ما میتواند کمک به شنیده شنیدن صداهایی باشد که سالهاست مشق مینویسند درباره ایران...
پادکست دغدغه ایران را اینجا گوش کنید: https://castbox.fm/vb/550147016
صفحات اینستاگرام:
دکتر محمد فاضلی daghdagheh_iran@
پادکست دغدغه ایران dirancast@
مجتبی لشکربلوکی mlashkarblouki@
✍زهرا شیخ
@naghdname_ir
نقدنامه
📌نقد و نظری بر یادداشت:
نقش مکانیزم دفاعی جابجایی در حوادث اخیر
🔸️اصل مساله و وجود مکانیزم دفاعی جا به جایی درست است اما تطبیق مسائلی مثل شهادت شهید عجمیان با این مکانیزم درست نیست.
🔸️شکی نیست برخی از افراد حاضر در این صحنه ها و البته صحنهی اعتراضات اولیه خشمگین هستند. (که معتقدم این خشم نیز بر اثر یک برنامه ریزی طولانی مدت از القای حس ناامیدی در کنار ایجاد توقع های غیر منطقی و غیر مطابق با واقع بیرونی و ضریب دادن به آن با همکاری خودآگاه یا نا خودآگاه دولتهای ضعیف چهل سال اخیر ایجاد شده است.)
🔸️اما توحشی که نمایان شده است که در ماجرای شهید روح الله عجمیان و فاجعه اکباتان به اوج خود میرسند؛ نوعی سناریوی چیده شده برای ایجاد حس ترس و القای وحشت در جامعه است.
🔸️بسیاری از خانواده های روحانیون بعد از تراژدی اکباتان ملتمسانه از همسر و فرزندشان میخواستند در سطح شهر به صورت معمم تردد نکنند. افراد زیادی با مشاهده نوع برخوردهای این روزها از تذکر زبانی نیز صرف نظر میکنند...
به نظر میرسد این حجم عجیب و متفاوت از خشونت که بیشتر شبیه فیلمهای آخرالزمانی و سناریوهای عملیاتی داعش است؛ (بهتر است بدانیم داعش برای اغلب جنایات خود سناریو نویس داشته است.) کاملا سازماندهی شده در سطح جامعه اجرا میشود. درواقع این گروه (چه معترض چه مغتشش) با اطلاع از تعداد کم اعضاء خود و رویکرد مماشاتی حکومت؛ که ممکن است با دلیل معقول یا غیر منطقی اتخاذ شده باشد؛ سعی در جبران کمیت با تاکید بر کیفیت رفتارها برای اثر وحشت آفرینی باشد.
🔸️اینجاست که اتفاقات اخیر شباهت بسیاری به وقایع ابتدایی فاجعه سوریه پیدا میکند. واقعیت بیرونی رفتارهای خشن معترض نماها بر روایت وحشت آفرینِ فضای مجازی تطبیق پیدا میکند تا جایی که یک مغازه دار برای تعارف چند عدد شکلات به ریس جمهور مجبور به عذرخواهی میشود!
🔸️قطعا گردانندگان این فجایع از روشهای تهییج، تحقیر، سو استفاده از خشم فروخورده، ایجاد تونل شناختی یک سویه و سایر مکانیزم ها و روشهای روانشناسی و روانشناختی استفاده کردهاند اما؛ تقلیل رفتارهای خشن ایشان به یک مکانیزم ساده برآمده از خشم توجیه علمی ندارد.
🔸️ افزودن این نکته نیز ضروری است که معمولا افرادی که از مکانیزم جابهجایی استفاده میکنند در همان برخورد اول دچار پشیمانی میشوند. احساس عذاب وجدان والدین بعد از برخوردهای فیزیکی با کودکان یکی از نمونههای این نوع رفتار میباشد. در حالی که اغتشاشگران فقط بعد از توقیف و مواجهه با دادگاه احساس پشیمانی دارند (یا نمایش میدهند.) و در کل فرایند رفتار توحش گونه که مثلا در مورد روح الله عجمیان چیزی حدود سی دقیقه به طول انجامیده است؛ کسی پشیمان نشده و تلاشی برای توقف حملات انجام نداده است. (که همین میتواند نیز ناشی از ترس حتی نسبت به گروه خودی بوده باشد.)
🔸️ با اینکه استفاده از مفاهیم، روشها و رویکردهای سایر علوم در تحلیلهای حامعه شناختی و پدیده های نو ظهور یکی از مهمترین زیربناهای ارتباط علوم انسانی با یکدیگر محسوب میشه و اساسا فرایند تولید علم دقیقا از این مسیر حرکت میکنه؛ اما این استفاده و این ارتباط علمی باید با استفاده از اسلوبهای صحیح انجام بشه.
🔸️تک تک حاضرین در این اغتشاشات (که چیزی حدود سه هزار سرکرده اصلی و بیست هزار حامی و سمپات تخمین زده شدهاند) حتما دارای روحیات خاص و شرایط و ویژگیهای روانشناختی هستند که با بررسی آنها میشه اطلاعات دقیقی به دست آورد و اگر خدا بخواد یا اراده اش باشه؛ جلوی تکرار فجایع رو گرفت.
✍حسین خانی
@naghdname_ir
📌شعارهایی که بارور نشدند
✅چرا با وجود بیان رهبران انقلاب و مقام تخاطب آنها مبنی بر دشمنی ما با سیاستمداران آمریکا نه با ملت آن، بازهم با دیدن این تصاویر مردم انگار پدیدهای بدیع را مشاهده میکنند؟
🔸البته، هرچند در بیان رهبران و مقام تخاطب آنها به این موضوع مهم تصریح شده، اما این مسئله چقدر در تریبونهای نماز جمعه، گفتمانهای علمی، پژوهشها و... ضریب خورده است؟
🔸عدم ضریب گفتمانی مسائلی مثل همین موضوع منجر میشود:
1️⃣رسانه به خطاهای متعددی دچار بشود تا جایی که قبل از شروع بازی ایران و آمریکا به پخش مستند کوتاهی پیرامون افول آمریکا میپردازد و هیچگاه تلاش نمیکند محل نزاع جمهوری اسلامی و آمریکا را تبیین نماید.
2️⃣تحلیلگران، خطبا، خبرنگاران و... در ادبیات خودشان نقطهزنی درستی نخواهند داشت و دائماً با الفاظ کلی گره ایجاد شده را تعمیق میبخشند.
3️⃣کلاف آنقدر سردر گم میشود که مردم آمریکا که هیچ، حتی نتوانستهایم این گره ذهنی را برای مردم خودمان حل کنیم که اگر آمریکا شیطان بزرگ است؛ مردم آن میتوانند شریفترین انسانها باشند.
✅یقیناً صرف شعارهایی مثل #مرگبر_آمریکا کافی نیست و اکتفای به آن ظلم به اسلام است،
✅بایستی پیش از شعارها مفاهیم را بارور نماییم، عدم باروری مفاهیم اعتقادات را پوچ میگرداند.
✅جامعه مادامی که به این باور نرسد که دقیقاً آمریکا در کدام جایگاه ظلم کرده است؛ نمیتواند با شعارها همراه بشود؛ شاید در ذهن بسیاری ظلم اختلاسگران بیش از ظلم آمریکا باشد که این خود نیازمند تبیین و آموزش فرهنگ اعتراض است.
✍مجید رحیمی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
☘سخن خود را به #صراحت بگویید.
شما هر جور که میخواهید بیاندیشید، هر جور که میخواهید عقیدهی خودتان را ابراز کنید به شرطی که فکر واقعی خودتان باشد.
دروغ و نفاق ممنوع است، اما بیان و عرضهی اندیشههای مستقل، آزاد.🌱
#شهید_مطهری
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶بازی برندهها و بازندهها
🔺خوبه بعضی موقع ها حرفاتو یادت بیارن. ان شاء الله روزی نشه مقابل این حرفا شرمنده بشیم و سرمون پایین باشه.
🔺اگه قرار باشه جنبش دانشجویی به چیزی افتخار کنه، اون چیزی نیست جز اینکه تو این بازی برنده ها و بازنده ها؛ در کنار بازنده هایی باشه که معمولا نه تریبونی دارند و نه توانی برای صدا زدن...
.
پ.ن: کلیپ مربوط به تجمع سال 99 آذرماه مقابل وزارت کشور هست سر ماجرای آلونک بندرعباسی..
@marghoomat
@naghdname_ir
☝️برخی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔹 رهبر انقلاب در دیدار با اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی از بروز نداشتن هویت جمعی این شورا در جامعه گلایه کرده و خواهان تاثیرگذاری بیشتر این نهاد بر فرهنگ کشور شدند.
🔻 با توجه به مطرح شدن مساله #وقت، یک سوال پیش می آید: اگر کسی وقت ندارد که در این شورا بر مدیریت فرهنگی کشور تمرکز کند، شرعا مجاز به اشغال صندلی شورای عالی هست یا نه؟
🔻در ثانی، جز استاد رحیم پور ازغدی و برخی از مسئولین دولت، کدامیک از آقایان عضو شورا در #جهاد_تبیین حضور موثری داشته اند؟
@darseenghelab
@naghdname_ir
📌نقدپذیری و نگاههای میانرشتهای
برخی گفتهاند کسی که فقط در یک رشتهی علمی محصور و محبوس میشود نسبت به همان رشته نیز ناآگاه میماند.
شکستن حصار و از بیرون نگاه کردن موجب آگاهی و شناسایی میشود.
غلامحسین ابراهیمی دینانی
@naghdname_ir
@alamekabireaghl
📌در اين كاسه شير خون خواهيد دوشيد...
▪️سوز و اشک بر حضرت زهرا سلام الله عليها مادامی انسان را به حرکت در میآورد و منجر به تربیت انسان میشود که دقت نظری داشته باشیم بر سخنانی که ریشهی آن مصیبتها را بیان میکند.
▪️حضرت در پاسخ به ام سلمه که گفت شب را چگونه صبح کردی، فرمود:
✔️حزن و اندوه قلبم را فراگرفته، حرمت علی را هتک کردند و خلافتش را غصب کردند.
✔️این منافقان دشمنی علی را در دلهایشان پنهان داشتند و بند کمان ایمان از سینههای آنان برید.
✔️آنچه دلشان میخواست به سبب غرور دنیا به ما آزار کردند.
▪️حضرت در این فرازها #نفاق، #غروردنیا، #ضعفایمان را عامل ايستادن مقابل حق امام ميداند.
▪️در دنياي امروز نيز يقيناً انسان همان انسان است و اگر دردها درمان نشود ممكن است روزي مقابل امام زمان نيز به طغيان بپردازد.
▪️حضرت خطاب به زنان انصار و مهاجر نكاتي را بيان فرمودند كه اين نكات هم دقيقاً ميتواند علت و منشاء مقابل امام ايستادند باشد:
✔️زشت باد كندي شوهرانتان، شكستگي شمشيرشان و تباهي رايشان
✔️شوهران شما با علي دشمني كردند چون سختگير بود در راه خدا
✔️كار شوهران شما آبستن فتنه و فساد شد، كمي صبر كنيد تا نتيجه دهد و در اين كاسه شير خون خواهند دوشيد، آنجاست كه بازماندگان ميفهمند گذشتگان چه كردند؟
📜برگرفته از كتاب سقیفه؛ بررسی نحوه شکل گیری حکومت پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، علامه سید مرتضی عسکری
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🟣 سلف مختلط
- به پیر به پیغمبر من کاری نکردم حاج آقا، نمیدونم چرا این برادرای گمنام اطلاعات منو دستگیر کردن
- کاری نکردی؟
- به خدا من کاری نکردم من نه سر پیاز بودم نه ته پیاز
- وسط پیاز چی وسط پیاز هم نبودی؟
- وسط چیه حاج آقا من غلط میکنم وسط باشم منِ اُسکل هیچ جا نیستم
- وسط دخترای دانشجو چیکار میکردی؟
- من به روح پدرم خندیدم وسط پیاز ببخشید وسط دخترا باشم
- دوربینا ولی چیز دیگهای میگن
- برادرای گمنام اونجا هم دوربین داشتن؟ میگم ها یه حس بدی داشتم فکر میکردم یکی منو میپاد. به خدا اتفاقی بود اومدیم هجوم بیاریم درِ سلف رو بشکنیم، یعنی من نه حاج آقا دانشجونماها حمله کردن سمت سلف، منم که از اونجا میگذشتم اتفاقی وسطشون گیر افتادم
- چرا وسط دخترا رفتی پسرا سمت راست بودن
- به خدا من از بچگی راستُ چپمو نمیشناختم اومدم برم سمت راست اشتباهی پیچیدم سمت چپ
-- چند تا از دخترا شکایت کردن که بهشون تعرض کردی
- تعرض چیه حاج آقا مگه میشد تو اون شلوغی جلوی دوربینهای برادران گمنام اطلاعات تعرض کرد؟
- پس اگه دوربینا نبود تعرض میکردی؟
- نه به قرآن برای من پاپوش درست کردن، من چشامو بسته بودم خودمو هم جمع کرده بودم که به خواهرا برخورد نکنم
- ولی چند تا از دخترا گفتن که اونا رو آزار و اذیت کردی؟
- من حاج آقا من زورم به مورچه هم نمیرسه چه برسه به دخترای وحشیه دانشگاه، اتفاقا من شکایت دارم اونا میخواستن به من تعرض کنن
- چرا شیشه و درِ سلف رو شکوندی؟
- اونا رو هم فیلمبرداری کردن؟ جو گیر شدم حاج آقا ... خوردم. من از وقتی که دانشجو بودم از این غلطا نکرده بودم اولین بارم بود
- ترم چندمی؟
- ترم اول حاج آقا
- میخوای انقلاب کنی؟
- من به روح همه اجدادم خندیدم اگه بخوام انقلاب کنم، من نه از سیاست سر در میارم نه از اقتصاد
- پس چرا دانشگاه رو به هم ریختی؟
- من حاج آقا؟ من فقط میخواستم سلف مختلط شه همین
- که راحتتر بتونی تعرض کنی؟
- نه حاج آقا من غلط بکنم تعرض کنم اگه سلفم مختلط بشه من میرم سمت راست کنار پسرا غذا میخورم
- اگه دخترا سمت راست بودن چی؟
- اونوقت میرم سمت چپ
- اگه بازم سمت چپُ راستتو اشتباه کنی چی؟
- قول میدم دیگه اشتباه نکنم، اصلا دست راستم نوار بنفش پُر رنگ میبندم دست چپم نوار بنفش کم رنگ تا گم نکنم
- بلند شو برو تو آدم نمیشی
- یعنی آزادم؟
- سرکار اینو ببر چند روز آب خنک بخوره شاید آدم بشه
- من دانشجوی این مملکتم شما حق ندارین با من چنین برخوردی کنین ... غلط کردم دستبند نبند خودم میام
✍️ محمد میرزایی
#طرحی_نو
#برای_ایران
@Tarhi_No1
@naghdname_ir
📌مراقب باشید، مخاطبان شما متاسفانه فکر هم میکنند....
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
📌با اعدام امثال او مخالفم...
🔻 در فضای ناسالم دو قطبی، مستقل نوشتن یک خطای بزرگ سیاسی است! اما من نه سودای قدرت دارم نه ترس از چوب دو سر طلا شدن؛پیش تر به نقد آشوب و شورش پرداختم و امروز به نقد صدور احکام غیر حقوقی! برای من مهم نیست از هر دو طرف فحش بخورم مهم آن است که بدون ریاکاری و نفاق پاسدار آنچه صحیح میدانم باشم!
🔻به هر ترتیب اعدام شتاب زده از سوی دستگاه قضا را غیر شرعی، غیر حقوقی، سیاست زده و برخلاف مصالح ملی و حتی منافع ج.ا.ا می دانم که در ادامه استدلال های خود را در این خصوص ارائه می کنم:
🔻احکام مجازات اسلامی چهار مدل است، حد، قصاص، دیه و تعزیرات...محاربه را مستند به آیه شریفه «إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِینَ یحَارِبُونَ اللهَ وَرَسُولَهُ وَیسْعَوْنَ فِی الْأَرْضِ فَسَادًا أَن یُقَتَّلُوا أَوْ یُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَیدِیهِمْ وَأَرْجُلُهُم مِّنْ خِلَافٍ أَوْ یُنفَوْا مِنَ الْأَرْضِ...» می داننددر آیه فوق سه روش مجازاتی قتل ؛ به صلیب کشیدن؛ قطع دست و پا و نفی بلد ذکر شده که علما ترتیب اجرای آن را شرح داده اند.
🔻به عنوان مثال آیتالله خوئی مجازات ترتیبی محاربه را اینگونه توضیح داده است: کسی که تنها سلاح میکشد و مردم را میترساند، مجازاتش نفیبلد (تبعید) است، کسی که علاوه بر کشیدن سلاح، صدمه هم وارد میکند، ابتدا قصاص (به میزان صدمه ای که زده) و سپس نفیبلد میشود، آن که سلاح میکشد و مال مردم را میدزدد، دست و پایش قطع میشود، کسی که باکشیدن سلاح، فرد یا افرادی را میکشد، اما مالشان را نمیدزدد، کشته میشود.
🔻 کسی که علاوه بر کشتن، مال را هم میبرَد، ابتدا دست راستش قطع میشود، سپس به خانواده مقتول تحویل داده میشود تا اموالشان را بگیرند و او را بکشند.
🔻اگر خانواده مقتول او را بخشیدند، (جنبه عمومی مثل راهزنی دارد و صرفا دزدی شخصی نیست) خود حاکم باید او را بکشد.در ماده ۲۷۹، نیز تصریح شده هرگاه کسی عمل او جنبه عمومی نداشته باشد و نیز کسی که به روی مردم سلاح بکشد،در اثر ناتوانی موجب سلب امنیت نشود، محارِب محسوب نمیشود.
🔻در پرونده محسن شکاری اساسا سازماندهی و عضویت در یک گروه محارب یا بغی توسط وی وجود نداشته است! دو جوان کاملاگمنام تحت تاثیر جو صرفا در یک منطقه تهران دست به شرارت زده و هیچ فردی کشته نشده است اساسا اقدامشان هم بلافاصله خنثی و در صحنه دستگیر شدند پس نه ابعاد گسترده عمومی داشته نه توانایی ویژه ای این افراد در برهم زدن امنیت داشتند؛ سابقه قبلی شرارت اینچنینی هم از او ثبت نشده اما متاسفانه صرفا برای مرعوب کردن سایرین در اقدامی شتابزده؛ اشد مجازات اجرا شد...
🔻بعد از پیروزی انقلاب با انرژی اولیه این واقعه بزرگ با رهبری کاریزماتیک و دینی امام خمینی اساسا جریان های مخالف که عمده شان چپ گرا بودندبا انتخاب روش مبارزه مسلحانه کوشش به براندازی با کمک سلاح و قتل ...داشتند طبیعتا در چنین فضای رادیکالی، دهه شصت متولد شد و پاسخ نیز برای کنترل آن مشت آهنین بود به نحوی که هر گونه عضویت و حمایت در این گروه ها مجازاتش مرگ بود! که بر خلاف تصورتان در آن مقطع مورد استقبال عامه مردم نیز بود! اما در وقایع اخیر ما شاهد چریک های حرفه ای نیستیم، ما شاهد گونه جدیدی از اعتراضات و شورش های اجتماعی هستیم افراد عادی سرشار از خشم و کینه که اتفاقا در بخش چشم گیری از جامعه هم پایگاه دارند... برخی از آنها مستقلا (بدون عضویت در گروه خاص) دست به اقدامات رادیکالی می زنند! طبیعتا روش های دهه شصتی اینجا نه تنها کارآمد نیست بلکه باعث عمیق تر شدن شکاف در جامعه می شود ...
🔻دقت بفرمایید اگر برای یک اقدام خشن شورشی که منجر به قتل نشده است، اشد مجازات یعنی مرگ اجرا شود چرا سایر شورشیان نباید تشکیلاتی شوند، چرا نباید به جای چاقو با سلاح گرم اقدام کنند و چرا نباید جای بازو شاهرگ را نشانه نگیرند؟! اینجا آژیر خطر سوریه شدن را باید به صدا درآورد...از ابعاد بین المللی هم بگذریم که چه هزینه و فشاری را تحمیل می کند...
🔻 از قهرمان سازی و شهید سازی و تحریک احساسات برای هویت بخشی به قطب مقابل را هم باید لحاظ کرد ... (بماند که ظلم به ظالم هم غلط است یعنی اگر کسی باید ۹۱ ضربه شلاق بخورد و ۹۲ تا بخورد قطعا آن یکی ظلم است)
✍محمد رحمانی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
📌با اعدام امثال او مخالفم... 🔻 در فضای ناسالم دو قطبی، مستقل نوشتن یک خطای بزرگ سیاسی است! اما من ن
🔵 اثرات اعدام محسن شکاری
۱_ پیام به سایر اغتشاشگران و لیدرها که سزای ایجاد رعب و وحشت عمومی اشد مجازات است و لزوما مجازات اعدام برای بکار گیری سلاح منتهی به قتل نیست. صرف ایجاد رعب و وحشت و نا امنی برای این حکم کافی است.
٢_ پیام به رسانه های خارجی که فشار رسانه ای مانع اجرای عدالت نخواهد شد، حال اینکه خود آن رسانه ها میدانند که این حکم نقش بازدارندگی شدیدی نسبت به آشوبهای بعدی که در صدد تدارک آنند، خواهد داشت.
٣_ جریحه دار شدن احساسات عمومی. بسیاری از مردم از شنیدن چنین خبری ناراحت میشوند، بخصوص که رسانه مثل همیشه در اقناع افکار عمومی خوب عمل نکرد و ناگهان در اخبار خبر اعدام محسن شکاری را اعلام کرد درحالیکه بسیاری از مردم اصلا نمیدانستند قضیه از چه قرار است، صداوسیما و دیگر رسانههای حاکمیت باید جرمی که این فرد انجام داده بود را بهتر به مردم نشان میداد. اما خرد جمعی همین مردم تصدیق میکند که با مجازات مخل امنیت (محارب)، احساس امنیتی که از مردم سلب شده، به جامعه باز میگردد و عدم مجازات موجب جری شدن سایر اغتشاشگران و در نتیجه اتفاقات مشابه بعدی خواهد بود.
🔻پ ن ۱. در این بازه زمانی مورد 1 و 2 اولویت بیشتری نسبت به مورد 3 دارند و صحبت از رافت اسلامی در شرایط فعلی، جامعه را در معرض ناامنی مکرر قرار خواهد داد. بنابراین هرچند احساسات عمومی یاری نکند اما پیام اصلی به اغتشاشگران صادر شد و عموم جامعه از اثرات مثبت آن بهرهمند خواهند شد.
🔻پ.ن ۲. قرار نیست بخاطر این اعدام بریزیم بیرون وشادی کنیم. ولی میتوانیم با تبیین چرایی وجود چنین حکمی در قوانین کشور و وجود احکام مشابه و بسیار سختگیرانه تر در قوانین سایر کشورها، به اثرات مثبت و بازدارنده این حکم برسیم و از شجاعت و وظیفه شناسی سیستم قضایی در این برهه پرفشار رسانه ای تشکر کنیم. بخصوص که در روزهای آینده احتمالا احکام مشابهی اجرا خواهد شد.
✍حسین دارابی
📌مطلب ارسالی مخاطبان در نقد مطلب اقای رحمانی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
📌قرار بود ایران گوشِ شنوایِ صداهای متکثر باشد!
🔸️قطعا این نوشته، دل بسیای از دوستان را خواهد رنجاند؛ اما قصدش رنجاندن نیست!
🔸️میانه بودن یا همین وسطباز خودمان، مزایایی دارد مثل دوستان زیاد در دوران آرامش و معایبی چون تبدیل بسیاری از دوستان به شاکی! در مواقع حساس کنونی!
🔸️اینجور وقتها باید تکتکشان را دعوت کرد ناهار، آن هم حتما خانه خودت، که قشنگ بتوانید وردل هم بنشینید و همدیگر را بغل و ماچ کنید. بعد نمکگیرش کنی طوریکه در تعارف بماند؛ امان بدهد تا حرفهایت را بگویی و بشنود و بعد او بگوید و خودت بشنوی و در نهایت هم روی هم را ببوسید و بدون ذرهای تغییر از مواضع قبلی!! ولی با یک حس خوب، و خیالی راحت از ماندگار ماندن دوستیها، از هم خداحافظی کنید.
🔸️روزیکه شعار دادیم: زن، زندگی، آزادی! هدفمان یک زندگی معمولی بود برای همه. با هر اندیشهای! قرار بود ایران گوشِ شنوایِ صداهای متکثر باشد!
🔸️مهمترین نقد ما به سیاستمداران ج.ا این است که اگر ادعای دین دارید؛ اینهمه ظلم چیست؟ اگر از علی دم می زنید؛ عدالت کجاست؟ اگر سیاست همه جای دنیا کثیف است؛ اینجا نباید باشد!
این روزها میبینم اغلب طرفداران «زندگی» مدام حرف از مرگ می زنند با این توجیه که وقتی میکشند؛ وقتی راهی نیست؛ وقتی گوشی نیست؛ ما هم میکشیم!
🔸️حالا مهمترین نقد من امروز همین است: ما که ادعای زندگی داریم، آزادی و برابری؛ چرا کسی نمیتواند آزادانه اعلام کند با اعتصاب مخالف است؟ یا به دیدن بازیهای فوتبال ایران برود؟ پرچم ایران افتخار بداند؟ چرا اگر کسی دلش خواست به کس دیگری شکلات دهد؛ مجبور به عذرخواهی میشود؟ چرا از ابزار رسانه اینقدر بیرحم و نامحترم برای حذف زندگیها استفاده میشود؟ مرگ فقط اعدام نیست؛ عرصه زندگی برای کسی سخت شدن است!
🔸️چگونه است که نمیتوان نقد کرد این جنبش را؟ کدام اندیشمند یا عقل انتقادی این تندروی را توصیه کرده؟
🔸️روزیکه هشتکها در مقیاسی عجیب به نام دو یا سه نفر زندان سیاسی زده شده؛ دیدم اگر بخواهم هشتک بزنم افرادی اندیشمندتر، فعالتر، هزینهدادهتر، و فداکارتر وجود دارند که هرگز هیچ رسانهای مردم را تشویق نکردند برای هشتک زدن به نام آنان! زیرا به نفعشان نبود آن اندیشمندان چراغ راه مردم شوند چراکه در آنصورت راهِ سوءاستفاده از این حرکت مردمی و مسیر تندروی و خونریزی بسته میماند!
🔸️قرار بود هرکس ملحق شد، خوشامدگویش باشیم؛ اما شروع کردیم به انگ سوپاپ اطمینان زدن به میانهروها! مگر میتوان برای زندگی محدوده تعیین کرد که هر روز کسی را از دایره میاندازیم بیرون؟ چه شد که هر کداممان دیکتاتوری شدیم برای شعار زن زندگی آزادی...
✍زهرا شیخ
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
🌱خیلی ها حجاب ندارند اما عفاف دارند
🔻 امروزه تبلیغات فراوانی در صدا و سیما پخش میشود و حال آنکه وقت مردم محترم است و این خود نوعی ظلم به مردم است.
🔻صدا و سیما باید واقعیت ها را بیان کند و سبب رشد فرهنگی و بالا بردن سطح آگاهی عمومی شود.
🔻حجاب و عفاف دو مقوله متفاوت هستند بنابراین نباید این دو مقوله با یکدیگر خلط شوند،
🔻 خیلی ها حجاب ندارند اما عفاف دارند الحمدلله زنان کشور ما عفیف هستند.
🔻 ما مسئولیت داریم این پوششی را که اسلام لازم دانسته رعایت کنیم و در این راه با دقت گام برداریم و با امر به معروف این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم.
آیت الله نوری همدانی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
⚠️نمایندگان مجلس از توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو قانع نشدند و به او کارت زرد دادند.
اما باید دانست که
قیمت کارخانه نتیجه اعمال وزیر صمت
و قیمت بازار نتیجه اعمال وزیر اقتصاد است!
گرانی خودرو در بازار
نتیجه اقدامات وزارت اقتصاد بود اما وزیر صمت کارتش را گرفت..
تک تک انتقادات نمایندگان مجلس
ناظر به تبعات تصمیمات وزیر اقتصاد
و سازمان خصوصی سازی و سازمان بورس
که هر دو زیرمجموعه این وزارتخانه هستند
مطرح گردید!
کمی هم البته مافیای واردات و صدای نمایندگان آن ها در مجلس را می بایست در این ماجرا جدی تر گرفت!
همچنین حتما مواضع و راهکارهای آنان که از گرانی قیمت خودرو در بازار گله میکنند بررسی کنید.
عرضه خودرو در بورس کالا، آزادسازی قیمت خودرو، عدم تولید خودروهای ارزان قیمت، واردات خودرو و ..
از جمله مواضع آنان است.
همین کافی است تا پروژه روشن گردد!
در باب عملکرد وزیر صمت در حوزه خودرو نیز باید گفت علیرغم انتقادات اما آن چه بر دوش او بوده است تا به حال به خوبی پیش رفته و ۱۵درصد تولید خودرو افزایش و کل ماجرای خودروهای ناقص برطرف گشته و عرضه خودرو با شیب مناسبی افزایش پیدا کرده است اگرچه تا وضع مطلوب فاصله دارد.
اما نکته جدی آن است که مطالبه مردم فقط یک چیز و آن هم خودروی با کیفیت متناسب با قدرت خرید آنان است در حالیکه هیچ یک از گزینه های روی میز مجلس، وزارتخانه های اقتصادی، هیات دولت و خودروسازان این مطالبه را پیگیری نمی کند و صرفا منافع اصحاب قدرت و ثروت را تامین خواهد کرد.
✍سیدامیرحسین حسینی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
نقدنامه
🔸️از اجرای حدود الهی کوتاه نیایید 🔸️ما معتقد هستیم تشکیل جامعه اسلامی و قیام برای انقلاب اسلامی ریش
📎اجرای حدود مایه آرامش و برکت جامعه است؛ چرا برخی از اذهان نسبت به برکت و آرامش آن اقناع نمیشوند؟
🔻در این روزها برخی برای پاسخ به اعدامهای انجام شده شاهد مثالهایی را از دوران ائمه معصومین میآورند، این کار، شایسته است و البته باید پیش از استفاده اینچنینی فحص کاملی از مخصصات انجام داد، که متاسفانه انجام نشده است.
🔻 اما به نظر میرسد عصبانیت عدهای از اجرای حدود به خاطر اجرای گزینشی آن است نه صرفاً اینکه چرا حد اجرا میشود. اجرای گزینشی حدود باعث ایجاد تناقض و عصبانیسازی جامعه میشود.
🔻بله مسلما اجرای حدودِ مفسد اقتصادی با اخلالگر امنیتی روال آن متفاوت است اما انقدرها هم تفاوت ندارد که آن دامن هیچکس را نگیرد.
🔻اگر برای اقناع افکار عمومی از دوران حکومت اهلبیت وام میگیریم در مقابل بگوییم و جریان مطالبه راه بیاندازیم که امیرالمومنین:
۱_ عدالت را اجرا کرد و گفت حقوق بیتالمال حتی اگر مهریه زنانتان شده باشد پس خواهم گرفت و به همین دلیل در تاریخ میبینیم خواص بعضا در اجرای عدالت از همه ناراضیتر بودند و در برار مشکلات استقامت نداشتند.
۲_ در حکومت حضرات معصومین نقش و مشورت مردم حتی به غلط با توجه به نگاههای تربیتی بسیار پررنگ بوده و شاهد مثال ان در حکومت حضرت امیر زیاد است.
۳_ معصومین به شدت با تبارگزینی و حکومتهای هزار فامیل مقابله میکردند.
۴_به شدت از شهوت غلبه گفتمان جلوگیری میکردند و از این مسئله نسبت به زمامداران، پاسداران و ماموران نیز مراقبت داشتند.
۵_ قضاوت و درک عمومی عباد را تنها راه درست بودن حکومت بیان میکنند.
۶_اجازه نمیدادند مسئولین از ادبیات فرمانبری، اقتدار و... استفاده نمایند.
۷_بین طرفداران، دوستداران و مردم عادی انصاف و عدالت برقرار بود.
۸_ گزینش و کارگزینی بر اساس شایستگان و اولویت شایستگان غیر فامیل بوده است نه شایستگان فامیل یا تنبلگزینی.
۹_ حضرت بهترین راه را نه معرفی میداند و نه ملاکهای ظاهری و... بلکه بیان میدارد بهترین راهِ گزینش بررسی تجربههای کاری و اختبار است.
و... جهت مطالعه بیشتر ر.ک نامه ۵۳ نهجالبلاغه
🔻 بیان این موارد به معنی عدم اجرای صفر و صدی آنها در جمهوری اسلامی نیست اما موضوع بحث اینجاست:
🔻 اگر میخواهیم مردم از اجرای حدود الهی احساس ارامش داشته باشند باید در حوزههای مختلف اقداماتی از قبیل سه مورد زیر انجام بشود:
1️⃣زمینه اجرای حدود را فراهم نماییم و اجرای آنها فرسایشی نشود. تمام حدود الهي به صورت كامل اجرا بشود.
2️⃣در زمینههای مختلف #فرهنگ_اعتراض را فرهنگسازی نماییم؛ یقینا ایجاد زمینه شنیدن صدای معترض:
🔸اولاً: احساس امنیت صرف و تنبلی را از مسئول دور میکند.
🔸 ثانیا افراد جامعه را از انفعال فاصله میدهد.
3️⃣جایگاه اعتراضات و وصول سریع آنها در نیازهای ابتدایی مردم کاملا مشخص و تبیین شده باشد.
✍️مجید رحیمی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir